plevente | Adatlap | 741544 | 2025. október 4. 17:17 | ![]() | |||||||||||||||
Ma is tanultunk valamit. Köszi a felviálgosítást. :) Előzmény: (741499) KarBal 2025. október 3. 09:30 | |||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 741500 | 2025. október 3. 10:32 | ![]() | |||||||||||||||
Persze. De mivel kicsi gépbe nem fogok még kisebb led-et varázsolni, ezért nem világító állapotban lesz megjelenítve. | |||||||||||||||||||
KarBal | Adatlap | 741499 | 2025. október 3. 09:30 | ![]() | |||||||||||||||
Megelőztél a válasszal. Ezt akartam írni, hogy a megoldás ebben rejlik. Az amerikai gépeken kék a búra és sárga az izzó, így csinálnak zöld színt. F-14 (data3.primeportal.net/hangar/howard_mason/f-14a_161134/images/f-14a_161134_12_of_93.jpg) F-15 (taskandpurpose.com/wp-content/uploads/2025/08/9226755.jpg) F-15 bekapcsolt izzóval, látszik, hogy elzöldült a lámpa (https://thedefensepost.com/wp-content/uploads/2021/10/211020-F-UT528-1046-scaled.jpg) F-16 (www.twz.com/wp-content/uploads/2023/01/25/F-16-pilot.jpg) F-16 (www.aerospaceutah.org/wp-content/uploads/F-16A-Fighting-Falcon-1-scaled.jpg) F-16 bekapcsolt izzóval, látszik, hogy elzöldült a lámpa, de így is kékeszöld (midbaynews.com/wp-content/uploads/2024/04/f16.jpeg) Ezalatt a svédek a fehér búrára és zöld izzóra esküsznek (static.kyivpost.com/storage/2023/06/05/0dbb699684ba88e08a745e48649c9adc.jpg) Az oroszok meg a zöld búrára (media.abpic.co.uk/pictures/full_size_0548/1834575-large.jpg) | |||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 741498 | 2025. október 3. 07:40 | ![]() | |||||||||||||||
lehet, hogy hülye felvetés, de nem lehet, hogy azért kék(es) a búra, mert az alatta lévő izzó(?) meg sárgás fényt ad? Kék+sárga: zöld. A levegőben lévő gépen lévő fény kell zöld legyen, mindegy, hogy a földön, álló helyzetben milyennek látszik a búra. | |||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 741496 | 2025. október 3. 06:48 | ![]() | |||||||||||||||
Persze fotója válogatja, de én úgy vettem észre a képeken hogy kékes-zöld hatású a színezett búra, viszont amikor világít akkor hideg zöld a fénye. | |||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 741494 | 2025. október 2. 23:36 | ![]() | |||||||||||||||
Nahát, a demogépen is kék? Akkor erre majd figyelnem kell... | |||||||||||||||||||
plevente | Adatlap | 741492 | 2025. október 2. 21:36 | ![]() | |||||||||||||||
Sziasztok! Köszi szépen! Hát igen, ez egy érdekes kérdés, én is mindig zöldre festem helyzetjelzőket, viszont amikor a képeket nézegettem, rájöttem, hogy ez a holland gépek egy részén kék. De hogy milert, azt meg nem mondom. Mindenestre olyan nem holland gépet még nem láttam, ahol szintén kék lenne, de holland gépet zölddel már igen. Levente | |||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 741299 | 2025. szeptember 26. 20:14 | ![]() | |||||||||||||||
Az tudtommal navigációs fény, jobboldalt elvileg zöldnek kellene lennie. Bal oldalon piros, hátul fehér. | |||||||||||||||||||
p-51 | Adatlap | 741297 | 2025. szeptember 26. 19:20 | ![]() | |||||||||||||||
Gyönyörű, nagyon tetszik! Egy gondolat: A beömlő jobb oldalán a lámpákat én általában zöldre festem, de van útmutató, ahol kéket jelölnek, én meg nem tudom, melyik a valós, majd aki jobban ért hozzá megmondja. Simán lehet, hogy én rontok a zölddel. Mindenesetre eszméletlen jó lett, köszönjük, hogy láthattuk! | |||||||||||||||||||
plevente | Adatlap | 741208 | 2025. szeptember 23. 20:55 | ![]() | |||||||||||||||
Köszi szépen. Remélem majd a nehézségek ellenére te is befejezed a MiG-21F-13-at, mert az is ígéretesen alakult. | |||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 741109 | 2025. szeptember 19. 19:20 | ![]() | |||||||||||||||
Üdv! Tetszik, hogy a tigris háttere nem lett homogén színű. Nekem is ez a kedvenc tigris festésem a sok közül. A tigriscsíkos arzenálod sem mindennapi, gratulálok! Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||
plevente | Adatlap | 741107 | 2025. szeptember 19. 18:45 | ![]() | |||||||||||||||
Sziasztok! Időközben elkészült a makett. Nagyon sok rajta a kisebb-nagyobb hiba, hiányosság, de összeségében elégedett vagyok, már csak azért is, mert nem is törekedtem olyan tökéletességre, mint pmheros szokott. Nem vártam tőle sokat, de a makett is kellemes csalódást okozott, főleg, ha azt nézzük, hogy milyen régi kittről van szó, nagyobb (makett miatti) buktatóba az építés alatt nem futottam. Az eredeti gép meg időközben felbukkant egy friss hírben is. Most eléggé más vizekre evezek, az Edaurd Fw-190-ese jön nálam. A Falconok közül, ami még izgatja a fantáziámat, az egy lenygel görög kétüléses gépek, ahol szintén sok a látványos tigrises festés. De a Kinteic makettje nagyon nehezen elérhető, másból meg nehéz megcsinálni ezt a változatot. Remélem azért nemcsak nekem tetszik a végeredmény. | |||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 738844 | 2025. július 4. 12:30 | ![]() | |||||||||||||||
Üdv! Várjuk a további képeket. Ezek a matrica méretek érdekelni fognak (,na meg a többi is). Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||
plevente | Adatlap | 738833 | 2025. július 3. 21:05 | ![]() | |||||||||||||||
Sziasztok! Időközben elég sokat haladtam a makettel. A makett minőségével építhetőségével kapcsolatban nem vártam sokat, de a várthoz képest kellemesen csalódtam, főleg ha belegondolok, hogy már eza az újabb revell makett is milyen régi. Persze egy mai jó makatt színvonalátál azért messze van. A festésnél a sötétszürkénél, mivel volt otthon, elöször kapásbó lefestettem azzal a színnel, amit a revell ajánl az F-16 festési útmutatóiban a sötét színnek. De valami borzasztó sötét lett. Másodjára már világosítottam fehérrel, de nem voltam elég bátor és még valamivel mindig sötétebb lett a kelleténél, de ez már így marad. Az orrkúpot ill. a függőleges vezérsíkot még nem festettem le, de néhány matricát már felraktam. Ahhoz képest, hogy milyen régi, sem állapotra, sem minőségre nem olyan rossz a matrica, főleg, hogy a revell mai matricái viszont nem hozzák a ma jónak számító minőséget. Bár a méretekt nézve, szerintem van, ami nem stimmel, de ilyet is már láttam mai eduard makettnél is. Majd később teszek fel jobb és több képet. | |||||||||||||||||||
plevente | Adatlap | 735683 | 2025. április 3. 20:02 | ![]() | |||||||||||||||
Sziasztok! Csak egy kép bizonyíékul, hogy már belekezdtem a makettbe. Egyelőre eléggé ebba-abba belekapva, de most már teljesen elkészült az Albatrosz, így már tudok csak erre koncentrálni. Egy csapdába bele is futottam már, a használati utasítás alapján ragasztottam össze a függőleges vezérsíkot, csakhogy a fene gondolta volna, hogy a holland gépeknek más volt a fékernyőgondolája mint a belgáknak. A mekettben megvan a hollandhoz is az alkatrész, viszont ebben kiadásban csak egy szem belga festésminta van. De persze ezt helyre lehetett hozni. | |||||||||||||||||||
p-51 | Adatlap | 734416 | 2025. február 22. 20:22 | ![]() | |||||||||||||||
Én mindenképpen szurkolok, mert nekem is ez a kedvenc tigrisesem! | |||||||||||||||||||
plevente | Adatlap | 734400 | 2025. február 22. 15:03 | ![]() | |||||||||||||||
Sziasztok! Sajnos pmberostnak csalódást kell okoznom, de maga a makett az újabb revell lesz, amevivel ő is megküzdött itt a GB-ben (és amihez gratulálok, nekem testszik), a régebbi készletből valószínűleg csak a matricát fogom felhasználni. Nem tudom miért, de a rengeteg F-16 tiermeet gép küzóül, nekem talán ezek a kékkel kombiált holland festések tetszenek legjobban. Van itthon egy régi, italerihez való egyszerű maratásom, abból talán felhsználok valamit, de különösebben nem tervezek feljavítást. Remélem, ha elkészül nekem és nektik is tetszeni fog a makett. Szurkoljatok! Levente | |||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 734175 | 2025. február 17. 13:09 | ![]() | |||||||||||||||
Hoppácska, a régebbi szerszámos Revell készlet. Izgalmas! Lássuk csak, lássuk! |