Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
slowmotion | Adatlap | 741754 | tegnapelőtt 22:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 741752 | tegnapelőtt 22:16 | ![]() | |||||||||||||||||||||
A holnapi Bolyai kis lökést adott, gondoltam megcsinálom a látványtechnikát. 0,4-es cinkdrót ügyetlenül közelítő formára hajtogatva, köré meg ismeretlen átmérőjű másikat csavartam (egy elromlott töltőben volt árnyékolás vagy mi, nem értek a lovakhoz). Akkor már csak az egyik kereket kell másodszor korrigálnom. Év végére csak elkészül! (Kellene, mert ki akarom pattintani a sorból a Tamiyás autók előtt...) | |||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 741736 | tegnapelőtt 09:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 741734 | tegnapelőtt 08:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Nagyon jó az összhatása, "egyben van" a gép. Gratulálok! | |||||||||||||||||||||||||
ltom74 | Adatlap | 741733 | tegnapelőtt 08:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Tök jó, hogy végre van valami pörgés ebben a topikban :-) Elkészülteknek gratula, többieknek meg hajrá! | |||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 741731 | tegnapelőtt 07:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Toth_Gabor | Adatlap | 741728 | 2025. október 9. 23:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Zozó | Adatlap | 741721 | 2025. október 9. 22:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Köszi! Muszáj volt befejeznem, mert még gyerekkori nosztalgia hajtott. :) | |||||||||||||||||||||||||
Zozó | Adatlap | 741720 | 2025. október 9. 22:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Igen, ez már az újabb verzió. Sokkal szebb a kidolgozása, mint a réginek, de sajnos építés szempontjából hasonlóan munkás. Mint a KP makettek túlnyomó többsége. Ebben sajna Peternek nem sikerült tovább lépnie... | |||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 741718 | 2025. október 9. 22:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Ahhoz kell a legnagyobb tudás, hogy a kész maketten ne látsszon, hogy mennyit szenvedtett vele a készítője. Ezen nem látszik. Szép munka, gratulálok! :) | |||||||||||||||||||||||||
Toth_Gabor | Adatlap | 741712 | 2025. október 9. 21:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Jól néz ki,Varjú bá! Én a Clearpropüot szereztem be, bár nem tudom, mikor kerül az asztalra | |||||||||||||||||||||||||
Toth_Gabor | Adatlap | 741710 | 2025. október 9. 21:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Pofás traki, a Miniart nagyon jó témákat dolgoz fel a mainstream mellett. Jól alakul a festés is! | |||||||||||||||||||||||||
Toth_Gabor | Adatlap | 741709 | 2025. október 9. 21:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Ez az 'új szerszámos', ugye? A régi KP megvolt megboldogult gyerekkoromban, az jó ronda volt, ez sokkal finomabb megjelenésű, nem tudtam hogy ez is nehéz szülés. | |||||||||||||||||||||||||
Toth_Gabor | Adatlap | 741708 | 2025. október 9. 20:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 741702 | 2025. október 9. 17:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Szia ez milyen cuki! Szépet építettél. Ez gyári színű vagy te találtad ki? Mekkora verda lesz ez? Vagy 80mm hosszú? Köszi Sennás | |||||||||||||||||||||||||
Hickory | Adatlap | 741700 | 2025. október 9. 17:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Sziasztok! Elkészült végre a kiwi corsair. Tamiya 1/72. Nagyon jó érzés, hogy végre valami újra készen került ki a kezeim közül. A matrica egyszer kifogott rajtam, újra kellett festeni, matricázni. Szép, meg jó a VenturaDecals, de kényes. A makett kapott egy eduard műszerfalat (maradékból), szintén a cseh gyártó gyanta kerekeit. A festés RC lacquer színekkel történt. | |||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 741691 | 2025. október 9. 09:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Irigyellek a kitartásért, nálam valószínű ez úgy maradt volna... z | |||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 741690 | 2025. október 9. 09:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Hát igen, az anyagba csavargatással bevitt feszültségek előbb-utóbb valahol kiegyenlítődnek. Ilyenkor esetleg annyit lehet tenni, hogy egy füstölőpálca parazsával óvatosan kimelegíted kicsit a deformálást. Csak vigyázz, ne olvaszd meg a műanyagot. | |||||||||||||||||||||||||
Zozó | Adatlap | 741683 | 2025. október 9. 08:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Köszi! Megdolgoztatott rendesen. Kezdődött azzal, hogy a két törzsfél nem illeszkedett rendesen. Végül addig nyomorgattam, míg sikerült megragasztani. A kabintető szintén nem nagyon passzolt a törzshöz, így aztán az élébe végig 1mm-es stifteket raktam és azokkal kényszerítettem a helyére. A festés után, a lakkozás előtt szétrepedt a törzs felül a sárga csíknál (három szín találkozásánál, természetesen), valamint az alján, a szárnyközép részen. Ekkor eltettem másfél évre pihenni a fiókba... Mostanra éreztem erőt a befejezésre. | |||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 741682 | 2025. október 9. 08:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Jópofa kis trakesz, szépen alakul! | |||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 741680 | 2025. október 9. 08:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Csatlakozom az előttem szólóhoz, dicséretes munka! | |||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 741678 | 2025. október 9. 00:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Szia, Nagyon tetszik, gratula! Megérte a szenvedést. z | |||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 741676 | 2025. október 8. 22:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Peti! Ne vedd ki a kosárból, igazi öröm makett. Mivel tömíteni gyakorlatilag nem kell csiszolni is alig, ezért egy hét alatt elkészülhet, és mehet a polcra. | |||||||||||||||||||||||||
Zozó | Adatlap | 741674 | 2025. október 8. 20:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 741673 | 2025. október 8. 20:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Kérdés, hogy attól, hogy szagtalan, kevésbé is káros? Mert ha nem érzed már a azagot, és könnyelműen abbahagyod a szellőztetést, abból lehet nem sül ki jó dolog... | |||||||||||||||||||||||||
Zoli_7 | Adatlap | 741672 | 2025. október 8. 20:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Engedjétek meg, hogy bemutassak pár képet a legújabb készletemről. Ez egy friss kiadás, így aki érdeklődik a témában neki talán segít is. A Miniart új kiadású Fordson traktorja 1:35ben. Személy szerint az acél körmös kerekes változat tetszett meg, így azt hoztam haza. Egész jól építhető, bár a sok vékony rudazatot szinte mindenhol cseréltem, mert amilyen sokat forgatom még kézben mire végzek biztos szana-szét törtem volna mindet. Amikor kész lesz megpróbálom cikkben is megírni kicsit részletesebben. | |||||||||||||||||||||||||
Propellerfanatic | Adatlap | 741666 | 2025. október 8. 19:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Nagyon Szuper, kedves Tanár Úr! Ezt a makettet már legalább háromszor beraktam a kosárba, de sosem vettem meg, mert tartottam tőle, hogy nagyon melós. Feltétlen mutasd meg akkor is, ha készen lesz! Üdv LP | |||||||||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 741662 | 2025. október 8. 17:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Szagtalan lacquer? ezt ki fogom próbálni. | |||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 741661 | 2025. október 8. 16:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Két téma kifejezetten érdekel a repüléstörténetben, az egyik a finn légierő a II.világháborús időben, a másik pedig egy kis rondaság a Polikarpov által tervezett I-16. Gondoltam, összekötöm a kettőt, és felhasználva a Zvezda makettjét "letudom" mindkettőt. A makettről csak annyit, hogy nagyon könnyen építhető, aki tervezte a szerszámokat, biztos látott már makettet! Az alkatrészek illesztése fantasztikus, a szárny és a törzs összeállításánál gyakorlatilag nincs illesztési vonal, a ragasztó száradása után elég egy-két húzás egy 2000-es szivaccsal. A makett összeállításánál nem használtam el összesen egy borsszemnél több puttyt. A cockpitban felhasználtam a Quinta Studio 3d-s matricáit, bár szinte semmi nem látszik belőle. A belső festés a MRP. A-14-es festékével készült. A külső a HATAKA "lacquer" típusú finn sorozatával készült. Most használtam először ezt a festéket, de biztos nem utoljára! A saját hígítójával 1:2 arányban hígítva fújtam, tökéletesen fed már az első vékony rétegnél, és ami a legfontosabb, abszolút feleségbarát! Gyakorlatilag szagtalan! A fújás után 4 órával már maszkoltam a következő szint, és sehol nem szedte fel a festéket, kiválóan tapadt. Most itt tartok. | |||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 741574 | 2025. október 5. 21:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Na igen. Én is észrevettem mikor már kész volt, de belefér még nálam a "jólvanazúgy" kategóriába. Igaz, ha úgy esik rá a fény akkor látszik még a zárt tető alatt is, hogy az egyiken elöl a másikon hátul van az X. A hurkok külömböző vastagsága ugyanúgy belefér... Végre le tudtam fújni matt lakkal a géptestet, és jöhet a fegyverzet. Említettem, hogy nem adnak a FineMolds készletekhez sem bombákat sem rakétákat. Én bizony írtam az egyik kolléga Jézuskának levelet, a másik kolléga Jézuska pedig olvasva a problémám levélben felkeresett és kapaszkodjatok meg...olyan szülinapi ajándékokat kaptam, hogy beleszédültem. Azt hiszem, nekem már nem lesz gondom a további FM készletek hiányai miatt. Itt is szeretném megköszönni nagyvonalú önzetlen segítségük. 👍😃 | |||||||||||||||||||||||||
McFrost | Adatlap | 741482 | 2025. október 2. 10:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Köszi, örülök, ha tetszik. | |||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 741476 | 2025. október 2. 00:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Szép munka, de volna két észrevételem. Az általad elkészített alkatrészen a másik oldalon van az X minta, illetve én megcsináltam volna a másik hurkot is drótból, hogy egyforma vastagoa legyenek. De egyébként le a kalappal, tényleg! | |||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 741475 | 2025. október 1. 22:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Folytattam a székeket, elsősorban az elveszett hiányzó A56 alkatrészt gyártottam le sztirol lapból és drótból | |||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 741474 | 2025. október 1. 22:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Csodaszép! Gratulálok! | |||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 741465 | 2025. október 1. 20:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Szép lett tetszik nagyon. | |||||||||||||||||||||||||
ltom74 | Adatlap | 741462 | 2025. október 1. 19:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Nagyon tetszik :-), Gratula! | |||||||||||||||||||||||||
McFrost | Adatlap | 741450 | 2025. október 1. 17:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 741382 | 2025. szeptember 28. 21:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Javítom magam és elnézést, ilyen is volt a zöld, a színekkel semmi baj. De az egész makett nagyon szép munka. z | |||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 741380 | 2025. szeptember 28. 21:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Ja, az orrsúly: én a kabin előtti részt töltöttem fel horgászólommal, eddig úgy tűnik, hogy annyi elég lesz. Ha nem, akkor bajban leszek. :) | |||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 741379 | 2025. szeptember 28. 21:06 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Fotóm sajnos nincs, de a B2 és a B3 alkatrészekről van szó, belőlük faragtam. Ha köztük van a kabinteknő és az orrfutóakna, akkor nem tudtam összeilleszteni a törzset. De az is könnyen lehet, hogy csak a sorjázással voltam túl óvatos, nehogy valami olyant is leszedjek, amit nem kellene... | |||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 741377 | 2025. szeptember 28. 21:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Csatlakozom az olvasni vágyók táborához 😁 Sok képet is kérünk!👍 | |||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 741374 | 2025. szeptember 28. 20:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Üdv! Én is pont ma vettem elő újfent a szekrénykémből a 19 -esem. Szemüvegtakarítás után ismét tudtam gyönyörködni egy sort a doboz tartalmában. Engem azért vonzott eddig a ClearProp, mert biztosan könnyen összáll majd, erre írod, hogy faragni kell. (Eddig leginkább csak a 'pilóta faragás' tartott vissza hogy nekiugorjak, most már a szívócsatorna problematikája is). Fotód lenne, melyik részen volt érdemes faragnod? A 2,5gramm orrsúly mennyire fér el az orrban? Követed az építésed, várom a cikked, és persze hajrá, hajrá! | |||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 741371 | 2025. szeptember 28. 20:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Üdv! Szép mentés, ügyes megoldás! Remélem ez nem a módosított konceciójú Ye-8 -hoz készül :) Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 741368 | 2025. szeptember 28. 20:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Szia, Eddig jól néz ki, és köszi a tanácsokat! Sok sikert! z | |||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 741367 | 2025. szeptember 28. 20:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Szia, Nagyon szép munka, viszont nekem túl sötét és élénk a zöld, én még fakítanám. De nagyon jól néz ki, tetszik. z | |||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 741366 | 2025. szeptember 28. 19:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Igen, valószínűleg ez lesz a megoldás, hogy mindkét "szék" drót hurkot kap. "Székek" készülnek... őrület mennyi a szösz, a por. | |||||||||||||||||||||||||
Toth_Gabor | Adatlap | 741365 | 2025. szeptember 28. 19:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Jól mutat, kiváncsian várom az élménybeszámolót! | |||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 741360 | 2025. szeptember 28. 18:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Sziasztok, Egy kis helyzetjelentés a ClearProp MiG-19PM építéséről és a szerzett tapasztalatokról. Gyönyörű makett, részletes kabinbelső, szívócsatorna és fúvócső teljes hosszában, csak a hajtómű helye van kihagyva. Kicsit aggódtam, hogy ennyi minden van a törzsben, bele fog-e férni minden? A törzs alkatrészei önmagukban (tehát a beltartalom nélkül) a szárazpróbán gyönyörűen illeszkednek, a legjobb Tamiya maketteket idézve. A kabinnal nincs sok gond, de az ülést inkább a kiegészítőből kellett volna használnom. Nem mintha az eredeti üléssel bármi baj lenne, csak 8 alkatrészből (plusz 5 maratás) áll, aminek az összeragasztása már nem nem az én szemeimnek való... Ha összeállt a kabin és a szívócsatornák, akkor lehet összeragasztani a törzset. Na itt elengedhetetlen a szárazpróba, mert rengeteget kell faragni a szívócsatornákból, hogy mindenhol összeérjenek a törzs darabjai. Jótanács: a fúvócső egységet (13-as lépés) NE ragasszátok be a törzsbe, így könnyebben megtalálja majd a helyét. Én beragasztottam... nem kellett volna. Másik javaslat: a főfutóakna oldalfalak ragasztásakor a törzs felőli fallal kezdjétek (F17, F13 alkatrészek), mert így hozzájuk fog idomulni a többi is. Egyelőre itt tartok, folyt. köv. PS: Tervezek cikket is, ahol majd mindezt egy helyen összefoglalom.) | |||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 741336 | 2025. szeptember 28. 08:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 741335 | 2025. szeptember 28. 08:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||
A hurkokat úgyis cserélheted vékonyabb drótra, a többi meg "csak" néhány műanyag lap...😁😁 Gyönyörű lesz, szokás szerint! |
Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Szóval valamikor jöhet a lakk, aztán irány a polc.