| Tovább >>> | 
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., | 
| Johnie | Adatlap | 742199 | ma 00:16 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 742197 | tegnap 21:56 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Nagyon szép lett, gratulálok! :) Egy kérdés: a póttartály hasa milyen színű? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| ltom74 | Adatlap | 742192 | tegnap 18:55 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Nagyon szep, gratula! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| kervil | Adatlap | 742191 | tegnap 18:47 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Gyönyörű munka, gratulálok hozzá!  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 742190 | tegnap 18:35 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Csudagyönyörű, le a süveggel! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Johnie | Adatlap | 742188 | tegnap 18:07 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 

Igen, egész tűrhető. Még a két rakéta indítósínt felteszem a másik oldalra, de üresen, hiszen jobbára bombázó levegő - föld feladatokat végeztek 73-ban ezen gépek, aztán végül is kész leszek csak így dobozból építve, ajándék fegyverzettel. Nagyon a külcsín már nem változik. Nagyon ajánlott készlet részemről, próbáljátok ki. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 742151 | tegnapelőtt 22:07 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Johnie | Adatlap | 742150 | tegnapelőtt 22:00 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Végre készülőfélben a fegyverzet. A TER három darab MK82-es bombát kapott. A MER-re hat M117-et gondoltam felpakolni, de nem igazán fér el a közép részen a kinyíló ajtók miatt. A két pót tank adott a Finemolds készletben. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 742039 | 2025. október 21. 12:50 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Én is csak annyira válogatok, hogy legalább a jó színt használjam, de ugye az is állandóan változik, nagy ügyet nem kerítek belőle. További sok sikert! z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 742038 | 2025. október 21. 12:27 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Szerintem nincs tuti, mint az "orosz" tank zöldnél. :) Én is láttam már többféle verziót is. Elsőre a futóműakna és a motortér belseje sokkal sárgásabb árnyalatú volt, csak aztán az újrafestés nem sikerült már olyanra.  De mondjuk én nem szoktam annyira szőrözni a színekkel, szóval ne vedd etalonnak. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 742036 | 2025. október 21. 11:58 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Szia, Eddig tetszik, jól néz ki. A színek biztos jók? Nem kötözködés, csak nálam is tervben van és bizonytalan vagyok. Úgy rémlik, hogy a belső terek (futóaknák, törzs stb.) sárgák, a kabin pedig bronz zöld. De láttam már többféle variációt, dátumtól, gyártól stb. függ, vagy tuti ez a szín a jó? z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 742035 | 2025. október 21. 11:48 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Készül a törzsfőnök... 1:72 Academy P-47 némi rézzel, főként a kabinban. Mondjuk nem mindent használtam fel, csak a műszerfalat, a kormánypedálokat, meg az öveket. A gyanta motor meg az őrületbe kergetett. Nem elég, hogy x@r volt az öntés és letört néhány henger, de még be sem fért a helyére rendesen. Össze-vissza kellett csiszolgatnom a már lefestett gyűrű belsejét. Persze másodszorra már nem sikerült ugyanolyanra visszafesteni, zöldebb lett végül, mint terveztem. Na mindegy, egyben van. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Norm | Adatlap | 742030 | 2025. október 21. 02:01 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Köszönöm a kielégítő választ! Így még inkább csodálatra méltó a maketted! Azért is kérdeztem, mert én is gondolkodom egy hasonló átalaktásban, valamint a megvalósítás küszöbén áll egy MiG-21 bis makett, amihez szintén eg CWS orrkúpot terveztem felhasználni. Tudom, a kettő nem ugyanaz, de enged némi következtetést levonni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Kibic | Adatlap | 742023 | 2025. október 20. 21:15 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Szia, köszönöm! Ez a csereorr két részből áll. A belső rész adja a radarkúpot és az orrfutó aknát. Sajnos ez darab annyira lötyögősen "passzol" a helyére, hogy kompromisszumot kellet kötni magammal abban, hogy vagy az orrkúpot állítom be úgy-ahogy helyesen, hogy legalább szemből elfogadható legyen a látvány, vagy az orrfutó aknát igazítom a külső öntvényhez képest megfelelő helyre. Az előbbi mellet döntöttem, így viszont a futóakna pereme és a külső rész pereme között bő 2mm hézag van. Ennek ellenére a futószár bekötési pontja nagyjából megfelelő magasságba kerül és az akna ajtók jótékonyan takarják ezt a rést. Az akna belső felülete eléggé elnagyolt, kontúrtalan részleteket tartalmaz, de a kúp és környéke egészen elfogadható. A külső rész felülete szép, sima és egyenletes. Az alsó fegyver-konténer részen viszont igényel némi utómunkát: a lemezeken lévő nyílásoknak csak a helye látszik, azokat ki kell farigcsálni. A panelvonalak mélysége és kontúrossága erősen változó, a szélességük viszont szerintem elfogadható. Ha pontosan a hozzá adott rajz szerinti helyen vágod le az eredeti makett orrát, akkor az átmérője is szépen passzol a törzs átmérőjéhez. A kabintető is passzolni fog a helyére, de a homloküvegre felhajló lemez szöge meredekebb az üveg szögénél, ill. az üveg és a lemez között kb. 1,5mm hézag lesz. Én ezt egy kis sztirol darabbal és puttyval tömtem be, majd a megfelelő szögben lecsiszoltam. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Norm | Adatlap | 741998 | 2025. október 19. 21:33 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Le a kalappal, nagyon szép lett! Megkérdezhetem, mennyire volt munkás a CWS szettje? Üdv, Gábor | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Propellerfanatic | Adatlap | 741941 | 2025. október 18. 09:19 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Nagyon szép, nagyon teszik! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 741934 | 2025. október 18. 07:01 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Elismerésre méltó, gyönyörű munka! Csak a szokásos...😁👍👏 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Johnie | Adatlap | 741932 | 2025. október 17. 23:52 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Hű de jó lesz! Szép vékony rétegekben kellett felvinned a fedő festéket, sok visszaellenőrzéssel, hogy megmaradjon láthatóan a sötét és világos előárnyék. Mintha most még túl látható is lenne, de ezt a fényes lakk teszi, mélységében kiemel és sötétít. A szárny felső részén megvalósított szép foltozás is látható marad. Itt köszön vissza, hogy a precízen, vékonyan ,sok munkával felvitt előárnyékolás nem volt hiábavaló, mármint a felvitel minősége (én hevenyészettebben szoktam 🤪) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Nagyzo | Adatlap | 741931 | 2025. október 17. 23:20 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Alaposan hígított festékkel fújtam, hogy szép fokozatosan tudjam felhozni a színeket, úh most sikerült olyanra, amilyenre szerettem volna. A feketéket is fújtam, bár a Fightertown matricaíven mindkét lehetőség megvan, csak Felix a bombával, illetve a teli fekete verzió is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| kervil | Adatlap | 741925 | 2025. október 17. 21:00 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Jogos, hülyeséget mondtam, köszi az észrevételt. Tomcat-en egyben nyílik a kabintető, nem külön, mint a Phantom-on. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| ltom74 | Adatlap | 741920 | 2025. október 17. 19:59 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Szerintem tomcat hez csak 1 fele kabinteto van, f-4 hez adnak ketfelet | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| kervil | Adatlap | 741919 | 2025. október 17. 19:40 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Úgy látom, sikerült megfújni úgy a színt, hogy nem takartad el teljesen a preshadinget. Bravó, szépen sikerült! A fekete mezőket is fújtad a vezérsíkon, nem matricák, ugye? A kabint zártra tervezed? Csak mert mintha úgy nézném (lehet, rosszul), hogy az egyberészes, zárt fülkéhez való kabintetőt tetted fel eltakarni a kabinbelsőt. Viszont ezt is lemaszkoltad, tehát meg akarod őrizni, hogy felhasználd még később? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Nagyzo | Adatlap | 741913 | 2025. október 17. 18:40 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Miggyuri | Adatlap | 741905 | 2025. október 17. 15:51 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Nem nagyon tudok mit hozzátenni Muzzy adataihoz. Örülök, ha tetszik. Még van vele kis munka, de a nagyja készen van. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Muzzy | Adatlap | 741900 | 2025. október 17. 13:45 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			bocsi, nem tudom miért, de kétszer ment el... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Muzzy | Adatlap | 741894 | 2025. október 17. 11:45 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Ez egy MIG-3-as és az irodalom szerint vegyes, mert ötvözi a korai szárnyat és a késői törzset. A szárny külső részei (zöld- de sokáig pirosnak hitték) egy raktárból  egy korai szériából 42 elején, (orrsegédszárny nélkül) kerültek a gépre, mert az eredetiek megsérültek.  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| pmheros | Adatlap | 741893 | 2025. október 17. 11:15 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Armory Models Group | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 741889 | 2025. október 17. 10:29 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Ez a Hobbyboss készlet? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Muzzy | Adatlap | 741887 | 2025. október 17. 10:09 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Ez egy MIG-3-as és az irodalom szerint vegyes, mert ötvözi a korai szárnyat és a késői törzset. A szárny külső részei (zöld- de sokáig pirosnak hitték) egy raktárból  egy korai szériából 42 elején, (orrsegédszárny nélkül) kerültek a gépre, mert az eredetiek megsérültek.  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Nagyzo | Adatlap | 741882 | 2025. október 17. 07:57 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Jó ez a T-shirt festés a fémes orral! Ez melyik MiG? Nem nagyon ismerem a 2.vh.-s orosz haditechnikát - bár te úgyis olyan egzotikus dolgokat építesz, hogy ha itt nem látom nálad, valszeg sosem hallok róla... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Miggyuri | Adatlap | 741879 | 2025. október 17. 06:38 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 741844 | 2025. október 14. 21:25 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| nbali | Adatlap | 741843 | 2025. október 14. 20:46 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 741832 | 2025. október 14. 06:11 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Ezen én is meglepődtem, hogy a fotón milyen profin mutat, pedig csak a makett saját dombornyomott műszerfala feketére festve, amire rá van "nyalva" a műszerfal matrica. Ennyi. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Johnie | Adatlap | 741826 | 2025. október 13. 20:50 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Mutatós az a kabinbelső! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Johnie | Adatlap | 741825 | 2025. október 13. 20:47 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 741815 | 2025. október 13. 18:04 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Szia, Ez eddig nagyon jól néz ki, tetszik, további sok sikert! z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Kibic | Adatlap | 741814 | 2025. október 13. 17:54 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Köszönöm Urak! Igen, az orrát ki kellett cserélni, mert az eredeti teljesen aránytalan. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Toth_Gabor | Adatlap | 741805 | 2025. október 13. 11:59 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Bocsi már megint a telefon memóriájában rekedt az előző üzenet…. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Toth_Gabor | Adatlap | 741804 | 2025. október 13. 11:58 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Ígéretesen alakul, használtál hozzá valami pluszt? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 741802 | 2025. október 13. 09:40 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Előszedtem, de most hogy látom, nem vagyok benne biztos, hogy az a jobb amit én csináltam. Ha majd odajutok, nem fogok másikat fabrikálni. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 741800 | 2025. október 13. 09:25 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Csak azt, ami a dobozban volt. Illetve csak kabinmaszkot vettem hozzá pluszban és a matricát. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Toth_Gabor | Adatlap | 741799 | 2025. október 13. 08:06 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Ígéretesen alakul, használtál hozzá valami pluszt? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Toth_Gabor | Adatlap | 741798 | 2025. október 13. 08:05 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Gyönyörű, gratulálok! De ezt nagyon átfaragtad, ha nem tévedek? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 741797 | 2025. október 13. 07:59 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Az eredetivel? A formáján és a vastagságán kívül semmi. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 741796 | 2025. október 13. 06:54 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 741795 | 2025. október 13. 06:45 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 741794 | 2025. október 12. 23:36 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			És ennek mekkora az átmérője? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 741792 | 2025. október 12. 21:34 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 
			Szokás szerint szép munka. :)  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 741790 | 2025. október 12. 21:33 |  | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Babramunka, nem mondom, de nem lehetetlen. Egy tömör UTP kábel egy ere és az ő szigetelése. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tovább >>> | 
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., | 
Tibcsi ...na igen, sebtében a póttartály hasát is C314-el festettem, aztán amikor a felette lévő sötétzöldhöz kerestem a színt döbbentem rá, hogy ezek a tartályok megtartották az eredeti amerikai légierő festését, csak a repülőgépet festették standard izraeli színekre, így a póttartály hasának C311-nek kellene lennie (FS36622)
Jó észrevétel!