/ Fórumok / Groupbuild / In memoriam Shunsaku Tamiya groupbuild /

Austin Tilly 10HP - Tamiya 1:35

Egy remélhetően befejezhető 15 éves apróság.
A topikhoz csak bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni. Kérem, jelentkezzen be itt!
halaci 742282 tegnap 19:00
Válasz erre
Uh, köszönöm, ez egy még eléggé ki nem érdemelt dícséret, inkább Tamiya úr és cége munkája van benne. Innen jön majd az, hogy hogyan szúrom el...
Nagyzo 742272 tegnap 14:47
Válasz erre
Ez nagyon kis menő jármű! Szép munka már most is!
halaci 742266 tegnap 11:27
Válasz erre
10 HP Austin motor
10 HP Austin motor
20251026_153705
20251026_153705
a belső tér pár darabja
a belső tér pár darabja
a plató a ponyva leemelése után látható marad
a plató a ponyva leemelése után látható marad
kerekek
kerekek
szárazpróba
szárazpróba

apránként haladok az építéssel (persze pont a hosszú hétvégére sikerült lebetegedni). Mivel csak dobozból akartam építeni, a hátsó ponyvát zártnak csináltam meg, mert hiába adnak hozzá felgöngyölt végdarabot (imitáló műanyagot), ha benézünk alá, akkor hiányoznának a merevítő keretek.
Az építéssel eddig természetesen semmi gond nem volt, a szárazpróbához összerakott fő egységeken látszik, hogy ragasztó nélkül is tökéletes az illeszkedés. A motorház tetejét nem akarom bergasztani, anélkül is tökéletesen áll a helyén, viszont így majd valami látható lesz az apró motorocskából. (Kemény 10 lóerő egy pickupban, régen volt, igaz sem volt.
Muzzy 742000 2025. október 19. 23:19
Válasz erre
A Tamiya 48-ban kiadta a képen lévő Tlly-t és a mellette lévő austin mentőautót, és utóbbihoz mellékelték is a figurát. (és van kép is arról, hogy mellette áll a fiatal Erzsébet
halaci 741993 2025. október 19. 17:51
Válasz erre
Aha, akkor rosszul emlékeztem és nem a CMK adta ki. Mindegy, a passzoló matricák nélkül amúgy sem lenne az igazi, maradnak a hollandusok.
SZIGNAL 741992 2025. október 19. 17:26
Válasz erre
halaci 741990 2025. október 19. 16:59
Válasz erre
Austin Tilly doboz
Austin Tilly doboz
Austin Tilly keretek
Austin Tilly keretek
our-queen-at-war-05
our-queen-at-war-05
UK-ROYAL-ELIZABETH%20II
UK-ROYAL-ELIZABETH%20II

Kerestem valami olyan készletet, ami az én soha-el-nem-készülő munkatempómmal is esélyes lehet az idei befejezésre.
Ez a pici gyösz elég régen pihen a polcon, bár azt nem gondoltam volna, hogy egy 15 éves készletről van szó. A dobozon feltüntetett elnevezés valószínűleg a szokásos védjegy és márkanév védelmek miatt ilyen semmitmondó, a való életben mindenki Austin Tilly-ként ismeri a típust.
Amikor megvettem, akkor a közismert II. Erzsébetes fotón szereplő változatot akartam megépíteni, természetesen őfelségével együtt. Viszont valamiért érdekes módon se a figura (akár az álló, akár a térdelő képen lévő), se a jelzéssor nem került azóta sem kiadásra egyetlen kiegészítőket gyártó cégnél sem - alkalmasint ezért is került egyre hátrébb a képzeletbeli "melyiknek kezdjek neki legközelebb?" listámon. (Pontosabban úgy rémlik, mint ha a CMK kiadta volna az álló alakot, de ma már neten sem találom.)

Most viszont ideális alanynak tűnik a groupbuildhez. Ahogy látható, nem egy túlbonyolított készlet, egy Bronco maketten csak a motor több alkatrészből állna. Nincs maratás, maszk se, a Tamiya az új készleteinél is elég megfontoltan bánik ezekkel.
Az első szárazpróbák alapján viszont várhatóan a céghez méltó shake-and-bake örömépítés lesz, ha valami nem sikerül, akkor csak magamat okolhatom. A négy festési változatból a két sima zöld kiesik, a fekete-zöld álcamintát pedig más, még dobozban lévő készletek is használták, így marad a Princess Irene holland dandár által használt barna-zöld (SCC1A, SCC2) álcafestés.