| B.Gábor | Adatlap | 742769 | tegnapelőtt 22:05 | ![]() | |||||||||||
| Jokkabácsi | Adatlap | 742759 | tegnapelőtt 12:39 | ![]() | |||||||||||
|
Köszönöm, pigmentet még sosem használtam nincs is készleten itthon, abban tudnál segíteni hogy a kosnál meg van hogy az alap színnél sötétebbel kel csinálni de mit használjak a Tamiya dark yellov 2-höz? | |||||||||||||||
| B.Gábor | Adatlap | 742710 | 2025. november 13. 15:48 | ![]() | |||||||||||
|
Jobb lett! :) A koszolást én azért megpróbálnám, főleg a kopásokat, meg mondjuk egy kis porozást. Ha utóbbit pigmenttel csinálod, azt könnyű akár vízzel is lemosni. | |||||||||||||||
| Jokkabácsi | Adatlap | 742708 | 2025. november 13. 12:38 | ![]() | |||||||||||
B.Gábor Köszönöm a segítséget amit tudtam ( mertem :) ) azt javítottam. Úgy gondolom hogy készen vagyok vele, koszolás koptatás nem igazán van rajta sajnos az még nem nagyon megy, szerintem csak eltolom vele itt nem akarom eltolni. | |||||||||||||||
| B.Gábor | Adatlap | 742360 | 2025. október 30. 13:56 | ![]() | |||||||||||
|
Én a felépítmény bal oldalán több helyen is (barna-sárga, zöld-sárga találkozása), illetve annak jobb oldalának középső részén (a barna és a zöld közötti sárga részen), valamint felül a lőszerberakodó nyílás környékén látok átszóródásokat. | |||||||||||||||
| Jokkabácsi | Adatlap | 742356 | 2025. október 30. 11:58 | ![]() | |||||||||||
|
Köszi:) Blu tack-t használtam rétegenként festettem és úgy takartam ahol meg akartam hagyni a szint, próbáltam a tamiyás sémát követni. Szerinted hol javítsak rajta még? | |||||||||||||||
| B.Gábor | Adatlap | 742354 | 2025. október 30. 11:48 | ![]() | |||||||||||
|
Jól haladsz vele, ígéretesnek tűnik! :) Pár helyen majd ha jól látom, még javítani kell az álcafoltok találkozását. Szabad kézzel vagy maszkolással fújtad a foltokat? | |||||||||||||||
| Jokkabácsi | Adatlap | 742351 | 2025. október 30. 11:06 | ![]() | |||||||||||
| Jokkabácsi | Adatlap | 741481 | 2025. október 2. 09:51 | ![]() | |||||||||||
| Jokkabácsi | Adatlap | 741480 | 2025. október 2. 09:29 | ![]() | |||||||||||
|
Haladtam megint egy kicsit, belső tér megvan fehére festve az utasítás szerint, a motor tér részre nincs festési javaslat így azt feketére festettem. Kész vannak a láncok is és a rakéta lövedékek is | |||||||||||||||
| Jokkabácsi | Adatlap | 741155 | 2025. szeptember 21. 21:39 | ![]() | |||||||||||
|
Sziasztok! Jelen pillanatban itt tartok Kész a Zimmerit és fent vannak a futó görgők. Zimmerit most használtam először ilyet nekem kicsit fura, nem minden van rajta kivágva pl: a hátsó sárhányóknál a vájat nem volt nekem kellet kivágni meg a furatok is hiányoznak sajna volt, amit nem vettem észre, mert figyelmetlen voltam és ráragasztottam így majd kicsit mokolni kell:) | |||||||||||||||
| Mekett | Adatlap | 741067 | 2025. szeptember 17. 21:18 | ![]() | |||||||||||
|
Impozáns darab! Kíváncsian várjuk a fejleményeket. :) | |||||||||||||||
| Jokkabácsi | Adatlap | 741061 | 2025. szeptember 17. 18:36 | ![]() | |||||||||||
A koszt illetően az a kérdés, hol használják a tankot? Télen, sárban, hóban, sivatagban? Kezdésnek szerintem indulj ki abból, hogy tavasz vége-nyár eleje van, így port érdemes rátenni, mérsékelt mennyiségben, főleg a futóműre és a vízszintes felületekre. A linkelt képen szerintem jól látszik, mire kell figyelni. Ehhez ugye ott vannak az olajfestékek vagy a dedikált effektek az AK-tól, AMMO-tól. Az akrilokkal is lehet próbálkozni, de azoknál nagyon gyorsan kell dolgozni a gyors száradás miatt. Az árnyalatot illetően én ennél a színvilágnál mindenképpen világosabbat használnék.
A kopásokat festheted ecsettel pl. Vallejo akrilokkal. Én pl. Vallejo dark rust árnyalatot (70.302) szeretem a Panzer aces sorozatból.