| Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
| Sennás | Adatlap | 745499 | 2026. február 8. 13:40 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 745281 | 2026. január 31. 21:40 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Szép lett én sem szoktam lakkozni matt festék,a poros részeket is fújom. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 745271 | 2026. január 31. 10:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
üdv! Tegnap este szerintem kész is lettem a tankkal. A figura arca még nem teljesen befejezett,de ehhez már nem volt semmi kedven...majd megszépül az is valamikor. :-) Tegnap délelőtt kivittem kezelésre,és a szokásos téglaporos bedörzsöléssel koptattam,majd a retus pisztolyt használva levegővel lefújtam az összes felesleget,és kicsit az ujjaimmal is rásegítettem.Így ami maradt,az már maradni is fog. Nem fújtam le matt lakkal sem,mert az elveszi ezt a poros hatást és a felület,bár fogdosás állóbbá válik,nem így nézne ki. (Festékes effektussal lehetne talán kicsit ezen segíteni,de nekem a natúr por sokkal jobban tetszik,szerintem életszerűbb. Kivittem a polcra a nemrég elkészült Magach 7C mellé,mert ott is lesz,meg látni akartam őket együtt. :-) Két régi M-60,izraeli átépítésként...nekem mindenképpen érdekes és tetszetős téma. Már csak az M-113 Fitter vár befejezésre,aztán szerintem egyenlőre itt meg is állok. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 745217 | 2026. január 29. 10:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
No...tegnap este eddig jutottam. A matrica az alján...igen,fura lehet,de ez az első amire ezt is feltettem. Alul lesz,nem is látszik...csak gondoltam,ilyet még úgysem csináltam,hát megnézem,hogy áll rajta. :-) Az egyik Gimel (G betű) matricával,ami a kosár jelzésre megy majd,sokat szenvedtem mire sikerült kibogozni. Annyira összegabalyodott amikor le akartam csúsztatni a hordozó lapról,hogy szinte egy kupac valami lett belőle. Nem kifejezetten jó a matrica sora ennek a makettnek.Gyorsan leázik,és és nehéz kezelni...szeret gyűrődni. Mondjuk,itt sem mindegyikkel volt baj,csak ezzel a G betűvel. Mindenesetre küzdelmes volt...de végül nyertem. Ma a lánctalpakat szeretném lefújni.aztán kicsit "porolok" rajta,majd jöhet az összeszerelés. Később lesz még vele viseletességi munka,de most érzem hogy kezdek fáradni,be fogok iktatni egy kis szünetet. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 745216 | 2026. január 29. 10:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Ne bántsd szegényt...mert amilyen sokrétű a polcod,onnan nem lóg ki ő sem. :-) (De értem,kell a helye.) Lehet kicsit eretnek gondolat az ami most jutott eszembe,hogy ezt a Rexit meg lehetne csinálni valamilyen What If fantasztikus témában is,mint egy bio fegyvert...de ahhoz meg kicsit túl értékes a szett...nem? :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Sennás | Adatlap | 745140 | 2026. január 27. 17:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Megy oda be a többi hummer mellé😉 kéne a hely lehet a Rexit meg kidobom onnan jön a tavasz mehet csavarogni🤣🤣 | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 745134 | 2026. január 27. 15:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Szép lett nagyon. Mondanám hogy dörzsöld meg picit finoman téglaporral (fúrsz egy lyukat valahová és lesz is).:-) De ha nem is azzal,akkor meg valami homokszín festékkel nagyon finoman fújva át ködölve,vagy száraz ecsettel. Felteszed valami diós talpra,vagy most marad így csak polcos kivitelre? | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Sennás | Adatlap | 745132 | 2026. január 27. 15:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 744946 | 2026. január 21. 07:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Üdv uram! :-) Az utolsó két képen a 2021-es (azóta már rég el is adott) Gal Batash van. Azt csak amiatt citáltam,hogy az volt az a tank ahol túltoltam a csúszásgátló felületeket. :-) A mostani az még itt áll ahol...és ha a napokban már kicsit melegebb lesz esetleg,akkor befűtöm a kis műhelyemet és szerintem az alapozást meg is csinálom ezen is. Ha meglesz(nek) a fedőszín réteg(ek),akkor természetesen igyekszem majd kicsit láthatóbbá tenni ezt a részt is. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Sennás | Adatlap | 744942 | 2026. január 20. 22:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Teljesen jó Atilla! Kap még egy világosabb porolást is? Hasonló színű lesz az Ambuláns Hummer nem tudom mivel pótolják hogy "látszódjon" is rajta.🤔🤔🤔 | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 744925 | 2026. január 20. 16:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Tegnap estefelé megcsináltam a csúszásgátló felületeket. A folyami homok/föveny az ugyanaz mint korábban is volt a többi IDF makettnél (ahol ez is kellett),de most nem lakkal ecseteltem meg a felületet szórás előtt mint korábban,hanem fehér víz bázisú faipari ragasztóval. Ez erősebb kötést hozott létre,és alapozás után már a festék is fogja majd a szemcséket...jó lesz ez így. :-) 2021-ben egyszer már megépítettem egy ugyanilyen Academy Gal Batash-t,de most visszanézve a korábbi képeket...azt úgy megszórtam...ahogy azt túltolni csak lehet. Neten is keresgettem a referenciákat,és arra jutottam,hogy pont ennyi kell,se több,se kevesebb. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 744771 | 2026. január 15. 21:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Ez is szép lesz. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 744766 | 2026. január 15. 18:40 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
No...valamelyik nap elkezdtem mégis az M-60 Magach 6B Gal Batash-t csinálni. Egyszer már megépítettem (a maga hibáival együtt) majd eladtam,és tavaly megint vettem egyet. :-) Közben szinte teljesen elfogyott a ragasztóm,így kicsit visszavettem a lendületből.A héten valahonnan szerzek,aztán folytatom. Most így áll. (Még mindig egy általában jól építhető makettnek tartom,viszont ha valakinek van esetleg tapasztalata a Meng Gal Batash-ával kapcsolatban,arra is nagyon kíváncsi lennék.) Ezen megint lesz csúszásgázló réteg,de most már csak ott ahol tényleg kell is. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 744634 | 2026. január 11. 18:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Látom alakulnak a járművek szép harckocsi a figurákkal. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 744617 | 2026. január 11. 12:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Üdv! Nálam kicsit belassultak a folyamatok. A kis 1/72 Merkava is megkapta a figuráit (bár nem biztos hogy mind ehhez megy majd). Talán a meglévő Sabre Models D9R-emet mégis megépítem,mivel eladni nemigen sikerül...így akkor talán kap egy esélyt.(Max. a rézből kapott kődobálás elleni rácsozatot nem teszem fel rá.) A másik makett ami építés alatt áll,az az Academy M-11 Fitter-je. Nagyjából kész is van,csak a daru hidraulika csövezését kellene valahogy megcsinálni. Bár képeim vannak már,nem néz ki túl egyszerűnek.(A korábbi Fitter építésnél ezzel nem foglalkoztam,de most azért már illene jobban megalkotni ezt a részt is.) Aztán,ott van még az Academy M-60 Magach 6B Gal Batash...és ennyi.(A Blazert-t eladnám még is...azzal nem fogok csinálni semmit.) | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 744603 | 2026. január 10. 20:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Jól néz ki így szerelvényben nekem is van egy italeri konténerem lehet ráfér. Urallal hogy nézne ki. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 744602 | 2026. január 10. 20:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Nem teljesen vagyok képben az idf témában valami sivatagi diorámát szeretnék alá. Van egy italeri m-925 azt átfesteném sivatagi színre és a pótot meg utána de ez még a jövő kész a figura a volvóba holnap rakom a fülkét össze. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 744593 | 2026. január 10. 12:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Az! Munkába járáshoz is pont jó lenne ilyen havas ,fagyos időkben. :-) Amúgy 1/35-ben is jó nagy hely kell neki,főleg egy diorámára elképzelve. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Sennás | Adatlap | 744592 | 2026. január 10. 11:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 744587 | 2026. január 10. 10:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Üdv urak! Sennástól kaptam ezt a "fülest",de engedélyével én osztom meg itt ezen a felületen. :-) Full gyanta és réz halmok egyvelegéből megépíthető IDF markoló. Egyenlőre 1/35-ben adják ki,februártól várható 1/72-ben is. A gyártó nekem ismeretlen,de ha a névre kattint valaki,akkor a Balatonmodelshop angol oldalára citál,így nekem az a feltételezésem hogy a magyar cég adja ki valójában.(Nem tudom.) www.facebook.com/100047356163842/posts/1526058425649348/ Mindenképpen érdekes,és legalább annyira "jó" áron lehet rá számítani,és a FB. hozzászólásokból "ollózott" infóim szerin az 1/35 olyan 150-170 Euro körül várható majd. A kisebbről nem tudom mennyi lesz...az majd kiderül. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 744584 | 2026. január 10. 10:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Hát...nem kicsi,de leglább jó nagy. :-) Orosz-amerikai együttműködés...nincs itt semmi baj. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Sennás | Adatlap | 744578 | 2026. január 9. 22:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Enyémet egy Zil huzza🤣🤣 tudom nem Orosz de megrendelésre kérték. De látszik brutál nagy pótos. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 744574 | 2026. január 9. 21:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Megértettem. Tehát nem izraeli hanem egyéb sivatagi témában tervezed megépíteni. Mi fogja vontatni?(Az is megvan már?) | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 744572 | 2026. január 9. 21:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Tegnap vettem tavaly óta szemezgettem vele majd ez is elkészül egyszer valami kis sivatagi témát szeretnék. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 744571 | 2026. január 9. 20:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Rákerestem mert nem értettem mi célból ide került...de nem jöttem rá. :-) Valami IDF témának csinálod meg esetleg? | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 744522 | 2026. január 8. 20:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
| Sennás | Adatlap | 744470 | 2026. január 7. 10:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
neokohn.hu/2026/01/06/merkava-tank-idf-harckocsi-alakulat/ Csak majd legyen fent sok jó kép róluk! | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 744430 | 2026. január 5. 21:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Szia! Nem gondolom hogy én vagyok az aki ebben a leginkább releváns választ tud adni...de,amennyire én gondolom,teljesen homok színű Merkava festés nem igazán van. Tudom hogy a régi Tamiya vagy az Academy Boxart-ok és képek ilyen színnel jöttek ki,és bár nem kizárt hogy lehetett ilyen is,szerintem érdemesebb a Merkavákat sinai "szürkére" festeni. Rengeteg képem volt a netről is,meg más helyekről a közel 25 éves IDF (benne a Merkava makettezése is) építéseim kapcsán,és nekem is volt legalább 2 Merkavám ami Sand Brown (homok barna) jellegű színre volt festve,de akármennyit is kutakodtam,nem igazán találtam olyan referenciákat ahol ezek valóban így is néztek volna ki. (Nem mondom hogy kísérleti jelleggel lehettek,de amennyire tudom,rendszeresítve nem volt ilyen homok árnyalat.) Sokszor a sivatagi homok teszi olyanná mintha az volna a valódi színe,meg az erős napfény és UV is sokat mattíthat rajta,de szerintem ezek általában sinai szürke színűek. Rengeteg színárnyalat van az IDF-nél,és az is igaz hogy sok makettfesték gyártó is kiad ilyesmi árnyalatokat kódokkal,mármint homok (féle-jellegű),de szerintem ezek a színek a Merkavák előtti korszak harcjárműveihez valók inkább. Ez,mint jeleztem nem szakvélemény,tőlem mindenki olyanra festi amilyenre neki szimpatikus és ahogy látni szereti,csak arra utaltam hogy eddig (bár nekem tetszene a homok színnel a Merkava),teljesen korrekt és megdönthetetlen referenciát még nem találtam rá a sok-sok év során. De ha valakinek van szilárd "bizonyítéka" az adott színről mint valósról,nem fogok ágálni ellene. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| MFP patrol | Adatlap | 744417 | 2026. január 5. 19:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
ez egy egyszerü kérdés,de mi dönti el hogy egy merkava sinai szürke vagy homokszínűre lesz festve,mármint az igazi? a hadszintér esetleg ahol alkalmazzák? | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 744097 | 2025. december 28. 21:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Ezzel én is szemezgetek egy ideje jól néz ki. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 744087 | 2025. december 28. 14:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Ahogy keresgetek a neten, megint szembe jött velem egy új Takom kiadású "apróság" (Persze nem eredetiben.) Ez egy 1/72 Caterpillar D9R, amiből ugyan van pár más kiadású is, de fröccsöntött változatban nem olyan sok lehetőség van. Ami nekem is megvan az egy Sabre Models 1/72, kövek elleni védőrácsos változatban, az is vagány, de így elsőre ez a kis Takom "hernyó" se rossz. Talán nekem is be kéne szereznem a Merkava 4 Trophy mellé, mert amazt nemigen akarom megcsinálni a sok réz kiegészítő miatt, és mivel ehhez talán nincs is semmi ilyesmi, ez jó lehet...az idegrendszeremnek mindenképpen. Ha esetleg valaki szívesen építene meg egy ilyet, akkor "Csájnából" már olyan 6200 Ft körüli áron lehet venni,ingyen postával. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 744013 | 2025. december 25. 22:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Köszi! Pont most végeztem egy netes referencia "kutatással"...és arra jutottam hogy ennyi antenna az nemigen kell rá,így hármat gyorsan le is vágtam. A hossz még kérdés,de legalább a bambuszerdő már megszűnt a tankon. :-) (amúgy ennek a szettnek az egyetlen,de egyben bosszantó hiányossága a vontatókábel hiánya. A drót rész még csak lehetne kiváltani valamivel,de a szemes végek az más tészta. Nézegetem a neten a kiegészítős lehetőségeket,és pl. Legend az volna potom 12 ezer HUF körüli áron...plusz posta...plusz esetleges adó...így egyenlőre marad így. Később még nem kizárt hogy beinvesztálok rá...de az nem most lesz. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 744012 | 2025. december 25. 20:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
A szabadban teljesen élethű szép munka. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 744009 | 2025. december 25. 17:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
No...akkor...! Délután kivittem,lekattintgattam még "vegytisztán",majd a téglaporos dörzsölés után,majd pedig a matt lakk és egyéb fújt "por" effekt után,amiből szerintem nem sok jön át a képeken,de élőben jobb. Aztán behoztam és jöttek a kis fehér antennácskák. Hetet ragasztottam fel (csak randomra),de már most is olyan a tank hátulja mint egy bambusz erdő. :-) Zselé állagú pillanatragasztót használtam,de így sem volt egy fáklyásmenet,és a ragasztások az illesztéseknél nem lettek tökéletesek,de erre futotta. Újra kezelten fehérrel...majd ez lett belőle. Eztán már csak a figurákkal kell foglalkoznom,mert sajnos semmi felszerelésem nincs amit a toronykosárba tudnék tenni...de ha valamikor sikerül majd esetleg beszerezni ilyesmiket,akkor talán pótolom utólag. Meng Merkava 4 Trophy...üdv a többi között! :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 744005 | 2025. december 25. 13:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Közben nagy léptekkel haladok a kis Merkava befejezése felé. Rengeteg apró javítgatás után,mellett,ma pl. felfestettem a lövegcsőre a fehér csíkot (szabad kézzel,maszkolás nélkül),és bár nem is lett tökéletes,egynek jó. A kis antenna csonkokat is lekentem fehérrel,majd amikor levagdaltam az átlátszó műanyag (jellegű) hajlékony szálakat is fehérrel,enamel festékkel...így értem el odáig hogy amikor a műhelyben odakint megcsapom a poros koptatást és finoman meg is szóróm majd festékekkel is...akkor ezeket is felragasztgatom,és akkor maga a tank kész is lesz. A figurák még nem biztosak...azaz hogy mennyit és melyeket fessem le hozzá,de amúgy ami már biztosnak tűnik az az,hogy a Ceasar figuráit használom fel az Orion gyártmányúak helyett. Ez utóbbiak talán nagyobbak is kicsit mint az 1/72,szerintem...illetve nem is magasságukkal van a baj,hanem hogy talán túl vastagok,köpcösek a másik féle figurákhoz képest. Ha szeretnék egy jó kis jelenetet,most az sem baj,mert amúgy a Ceasar (057),38 figurás doboza is megvan,ami ezekkel pont egy méret mindenben.(Együtt a két cég figuráit nem igazán tenném egy helyre,mert sajnos látható az amiről most beszéltem.) A többit meg majd látom ahogy kialakul a dolog. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 744004 | 2025. december 25. 12:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Köszi! Én meg várom a további fejleményeket,mert ha nagyon megtetszene a Volvo-d készen...akkor lehet hogy mégsem adom el hanem megépítem majd én is. (Nagy dilemma...de azért nem vetettem még el teljesen a dolgot.Bár...a konténeres változatot még mindig jobban szeretném mint ezt.) :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 743988 | 2025. december 24. 21:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Szép lesz jól haladsz úgy látom én a volvót fogom befejezni mással nem is foglalkozok. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 743968 | 2025. december 24. 10:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Sokat haladtam a kis vackommal,lassan kész. (Maga az építés nem volt nagy kihívás...Meng...tehát általában jó makett. Illeszkedik, pontos...viszont itt is akad pár olyan anyázósabb rész ami miatt nem adnék rá 100%-os elégedettségi pontszámot...de mint mondtam is, azért ez egy általában jó kis makett.) Ma talán össze is ragasztom minden részét mindegyikkel ahol kell, aztán még egy kis koszolás, koptatás, porozás...bla-bla...majd részemről "kész". Tegnap megnéztem megint azt a 3 szettet amit egy ideje el szeretnék adni, hogy nem volna-e jó valamelyik esetleg ehhez jó egy kis jelenetben, de arra jutottam hogy nem...mégis eladóak még mindig. :-) Jó kis makettek azok is, csak azzal a sok kis apró maratott sz.rsággal együtt, nem volna már hozzájuk türelmem. (Alapból utálom a rézmaratásokat...és ezekben is van jócskán belőlük). A kis Merkava 3 meg annyira "egyszerű" kidolgozású a Hobby Boss-tól, hogy amire allergiás vagyok, vagyis a toronykosár alatti kis láncos függöny hiánya, amiatt nem akarom megépíteni, mert ezt meg házilag megcsinálni...az egy sokkal magasabb szint mint ahol tartok.) Ez a kis Meng vacak, pár figurával és egy kis házzal pl. lehet hogy pont elég is lesz...így nem erőltetem a nagyobb dioráma tervet. Nálatok...valami épül esetleg IDF/IAF témában? | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Sennás | Adatlap | 743957 | 2025. december 23. 20:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Na! Kellemes meglepetés. Köszönöm a választ! | |||||||||||||||||||||||||||||||
| HűBérÚr | Adatlap | 743956 | 2025. december 23. 20:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Igen, ez Beirut 1982 környéke, és azok magyar gyártású T-34 mûszaki járművek :) | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Sennás | Adatlap | 743954 | 2025. december 23. 20:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 743686 | 2025. december 14. 11:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 743685 | 2025. december 14. 11:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Urak! Még nem hirdettem máshol,de itt megszellőztetetém,hátha érdekelhet valakit ez az 1/35 IDF M-60 Blazer/KMT makett. Ősszel rendeltem,de most hogy átnézem megint a dolgaimat,arra jutottam hogy nekem ez most nem annyira üzenet,így amennyiért vettem,tovább is adnám,vagy cserélném más IDF makettre. Szerintem ez az Academy 1367 számú makettjének (kínai) újrakiadása lehet,de nem vennék rá mérget. Én 11 ezer körüli áron vettem meg,amiben benne van a postai szállítás díja is,és 10.000 Ft áron/értéken adnám tovább,vagy cserélném. Ha esetleg valakit érdekelhet,állok rendelkezésre. (Ehhez adtak amúgy egy kis motort is,tehát valószínűleg megépíthető mozgóképesre is.) Üdvözlettel:D.A (A képfeltöltéssel van valami...később pótolom azokat is.) | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 743683 | 2025. december 14. 10:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Üdv! Kíváncsi voltam,elkezdtem tegnap este munka után. :-) Elég jó és részletes kis makett,bár apró alkatrészei miatt már kicsit nehezebben kezelem, pl. a kézben megtartásukat,mint korábban,meg eléggé "szeretnek" önálló életre kelni miközben dolgoznék velük,így nem kevés alkalommal szedegetem őket össze innen-onnan. :-) Az anyag sem nem rideg,sem puha,és jól ragad a Contacta ragaccsal,amit évek óta használok. Nem tudom kész lesz-e idén,de nem is fontos.(Ehhez azért dukálna egy kis dioráma jelenet,házzal/házakkal,no meg van egy rahedli 1/72 IDF figurám is,pl. az Orion-tól és a Caesar Miniatures-től (H057). Házat/romot meg csinálok házilag,,és talán még egy két 1/72 autóm is akad ha pont kellhetne a jelenethez. (Pár éve vettem egy 1/72 buszt,amit pont egy ilyen célra szereztem be,és már le is van amortizálva,így kevés munkával igazi dioráma szerepló válhat abból is.Az valami lengyel gyártmány-eredeti méreteiben legalább is,amúgy talán DeAgostini-s kiadás,de nem számít,busz "oszt jóvan"...). :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Sennás | Adatlap | 743624 | 2025. december 11. 20:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 743623 | 2025. december 11. 20:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Hát...1/48-ban semmiképp nem érdekel...mert mihez ? Nem az van hogy totál "beindultam rá"...csak eljátszottam a gondolattal...hogy...! :-) Ha megszerzem valaha,akkor az az eredeti 1/35 változat lesz...és "bótból"...na. Értsed má'...! :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Sennás | Adatlap | 743622 | 2025. december 11. 20:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Figyelj ide Ati egy próbát megér szerintem. Vastagabb kartonból kivágni a két oldalát innen a képről lelesed a felső ívelt részt 10es PVC csőböl kivágod oszt cső! Fested. Feliratot segítek neked matricából megoldjuk. Vagy ha bevállalod "Smal"-os bus stop-ot megveszed az AK-st 1:48ba🤣🤣🤣 | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 743620 | 2025. december 11. 18:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Kicsit "körbeszaglásztam" a lehetőséget. Ez a Kitasava nevű cég terméke ami olyan 30 USD körül van (mint vételár) plus a sallang költségek. Anyaga általában műgyanta és 3D nyomtatott. De...a felírat az ami érdekes. Ma bevittem a fordítóba,(beírtam a hébert és fordíttattam hogy korrekt legyen)aminek a jelentése: HaAguda Lema'an HaChayal azaz nagyjából Katonai Egyesület (The association of soldier---ánglisul) האגודה למען החייל Na,má' eztet is tuggyuk...!:-) Mindenképpen érdekes kis bungaló...lehet hogy szerezni kéne ilyet (is)...nem? :-) Ja...mindent is. Amúgy tényleg vagány dolog...tetszik. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Israti71 | Adatlap | 743616 | 2025. december 11. 18:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Igen! Jó festék a Vallejo,és amennyire én "ismerem" őket, az AK termékei is jók. Én kifejezettem szeretem a Vallejo IDF sinai szürke színű alapozóját is,szerintem nagyon közel áll a takarószínhez árnyalatban,de a fekete alapozó az nálam általában AK-s,az is nagyon jó.(Nekeik IDF fedőszínekből is van több féle,amiket szintén rendszeresen használok. Van még a Mig,amit nem sokszor használtam,de nekik is vannak IDF tank színeik...talán egy próbát megérnek azok is. (Van egy magyar gyártótól a Pentart névre hallgató, szerintem jó termékkör.Nagyon kell hígítani,de amúgy baromira jól tapad,és ezeken is a fedőfestékek.Ennek feketéjét,fehérjét is használom néha,mert ezek nem csak műanyagon,hanem pl. fémen is jól megtapadnak,ellenben több már márkás gyártó termékeivel.Jobban ellátott írószer üzletekben biztosan találsz...szerintem ezt is érdemes kipróbálni.Nem makettfesték...de jól hígítva akár fújható is mint a többi.) www.megamakett.hu/Vallejo-Surface-Primer-IDF-Israeli-Sand-Grey-61-73-17-ml- Ennek vannak nagyobb kiszerelései is. www.modellfutar.hu/Vallejo-Surface-Primer-IDF-Israeli-Sand-Grey-61-73 | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Block50 | Adatlap | 743603 | 2025. december 11. 08:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
A vallejo 71142-est beraktam a listámra, ez jónak tűnik mindenféle kevergetés nélkül is. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Hello! Csajok vajon milyen verdával szelfiznek? Ilyen felépítményt még nem láttam. Tuti nem mentő(S)?