| Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
| SZIGNAL | Adatlap | 744062 | ma 15:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Hát igen 48-ban a Hasegawa top kategória eddíg nem sikerült jobb A-7 est piacra dobni de sajnos 72-ben amiről a diskurzus folyt a mai napig az ős-ős-ős kövület Frog makettet csomagolja újra és újra ami olyan régi hogy a scalemates sem tudja az első kiadás idejét.Nem is értem hogy a 48-as piacra dobása utáni nagy várakozás a 72-es iránt miért nem késztette őket a 72-es fejlesztésére. Mostanság pedig sajna a Hasegawától már nemigen látni új repülö maketeket így nem sok reény van tőlük egy A-7 re amit valszeg többekkel együtt nagyon sajnálok. Előzmény: (744052) Tibcsi ma 10:22 | |||||||||||||||||||||||||||||
| medor | Adatlap | 744059 | ma 14:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Szia! Egymás mellett a két makett alkatrészei. | |||||||||||||||||||||||||||||
| Sennás | Adatlap | 744053 | ma 10:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 744052 | ma 10:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
1/48-ban már észrevették, a Hasegawa egész jót alkotott. :) | |||||||||||||||||||||||||||||
| rod666 | Adatlap | 744051 | ma 10:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Én bízom benne, hogy a japánok készlete fel fog tűnni Hobby2000 márkanéven! | |||||||||||||||||||||||||||||
| SZIGNAL | Adatlap | 744050 | ma 09:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Sziasztok! Van itt egy kis keveredés bár a makettek hibái ettől még valósak. Medor által felrakott 744041 számú hozzászólásban látható fotón nem a Matchbox makett hanem egy Airfix szintén nem mai darab A-7 törzsfél látható amit a cikk szerzője Hutchins AAron úr is benézett így a régi Airfix viszi el a nem túl dicső első díjat. Az itt látható fotókon látszik a sajátos nem túl finom Matchbox stílus.Hobby Boss-ra kár is szót pazarolni ahogy Zoli említette max egy kitűnő alkatrész bánya. Személy szerint a Fujimit tartom a legjobbnak ami szintén sántít egy-két helyen de a legkönnyeben érhető el egy jó A-7 es.Egyébként bármelyiket is epítem a polcon mindegyik A-7 ek néz ki:-) Nagyon drukkolok hogy valamelyik minőségi gyártó végre észrevegye ezt a típust is. Üdv mindenkinek! | |||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744048 | ma 09:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Szia, Alak és méret alapján majdnem mindegy, hogy Fujimi vagy ESCI makettet építesz, nagyon hasonlók, bár a japó jobb minőségű valamivel, talán a felülete is. A fő különbség a kabin, a Fujimi elég szép dombornyomott alkatrészeket gyártott, aki nem akar vacakolni a feljavítókkal, annak megfelelhet, esetleg csak egy új ülés kell hozzá. A kínai kit elemeinek felhasználásához elvileg kell egy kis szabászat, mert más a kettő törzsének keresztmetszete, az egyik alul szögletesebb, a másik lekerekítettebb. Amúgy én főfutó-aknák hátsó részénél akadtam el, azóta is várom, hogy kiadják a gyanta futóaknákat... A Matchbox érdekes maketteket gyártott, sok közülük azóta is a legpontosabb, de vannak bőven alakhibásak is. A minőség és részletesség viszont ugye gyenge. A felület feljavításához én kevés vagyok, pláne egy ilyen típusnál, szóval nem fogok Matchbox maketteket építeni, de van még pár itthon donorként, az alakhűségük miatt. (Amúgy javaslom Attila barátunk a ProModell akármelyik számában megjelent cikkét, ha jól tévedek még a Fujimi kit felületét be is szegecselte.) Ja és úgy tűnik, hogy kissé csalt az illető a Matchbox makett pontossága végett, ha pontosan illesztette volna a rajzra a törzset, a vezérsík túl magas lenne. z z | |||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744047 | ma 09:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Szia, Attól függ. Ha nem zavarnak az alak- és mérethibák, akkor jó választás lehet, mert még mindig az a legjobb minőségű és legrészletesebb készlet, sajnos. Ha zavarnak a hibák, el kell felejteni. Rossz szokásukhoz híven a törzs keresztmetszete rossz, az elejétől a végéig. Én a kétülést vettem meg először. Először csak felaprítottam, hogy a hibáit a Fujimi vagy ESCI makett elemeivel javítsam, de miután észrevettem, hogy a keresztmetszet rossz, feladtam... Már nem emlékszem pontosan, de a törzs kb. 1-2mm-rel szélesebb is (a kabintető is), viszont laposabb, ez főleg a keskenyedő törzsvégnél durva, kb. 3mm-rel alacsonyabb az. A szárny mögötti gyári betoldás is rossz, nagyobb vagy kisebb?, már emlékszem... De ezekből a hibákból szinte csak a túl lapos és széles be- és kiömlő feltűnő, az messziről világít, a laikusok is kiszúrják. Viszont egyes részegységei jók lehetnek a pontosabb makettek feljavításához. z | |||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 744046 | ma 07:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Úgy tudom, a törzse alakhibás. | |||||||||||||||||||||||||||||
| Papa Legba | Adatlap | 744045 | ma 07:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Miért nem? Nézegetem egy ideje a Hobby Boss Corsairt. Nem kéne? | |||||||||||||||||||||||||||||
| Mekett | Adatlap | 744040 | tegnap 22:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Szép, karácsonyi hangulatú dioráma! | |||||||||||||||||||||||||||||
| Mekett | Adatlap | 744039 | tegnap 22:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Az biztos, hogy nem a Matchbox fűzöld műanyagja! | |||||||||||||||||||||||||||||
| medor | Adatlap | 744038 | tegnap 21:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Szia! Majdnem.Fujimi-t sajnos nem sikerült beszereznem.'Csak' egy Italeri lesz a HB alkatrészeivel. Soha nem csináltam még ilyen hibrid makettet.De a kínai makett alapból nem volt opció. | |||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744035 | tegnap 20:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Szia, Ha jól tévedek Fujimi makett Hobby Boss futóaknákkal. Eddig jó, sok sikert! z | |||||||||||||||||||||||||||||
| medor | Adatlap | 744033 | tegnap 19:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
| Mekett | Adatlap | 744029 | tegnap 18:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Én is Tibcsivel megyek, az A-7 ugrik be, kassúnak lassú. | |||||||||||||||||||||||||||||
| Hickory | Adatlap | 744028 | tegnap 17:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Ha lassú, akkor A-7 lesz az... | |||||||||||||||||||||||||||||
| KeyPi | Adatlap | 744027 | tegnap 17:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Semmiképp sem sörösdoboz. Schrödinger macskája, vagy vö. "üres doboz férfiagy" | |||||||||||||||||||||||||||||
| Nagyzo | Adatlap | 744026 | tegnap 17:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
illetve annak inkább van sörösdoboz alakja, mint a Crusadernek. A közkeletű neve, azaz SLUF (=short little ugly fella) is felé billenti a mutatót | |||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 744025 | tegnap 17:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Lehet, hogy mellélövök, de én ebben egy A-7-est, vagy egy F-8-ast látok. Inkább A-7, mert az még szerepelt Irakban. :) | |||||||||||||||||||||||||||||
| medor | Adatlap | 744024 | tegnap 16:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
| tank | Adatlap | 744016 | tegnap 08:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
| Toth_Gabor | Adatlap | 744014 | tegnapelőtt 22:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744002 | tegnapelőtt 11:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Szia, Szép gyűjtemény, gratula! Én 20 év alatt se rakok össze ennyit... Kíváncsian várom a jövő évi termést. Kellemes karácsonyt, további jó bájglizást! z | |||||||||||||||||||||||||||||
| Mekett | Adatlap | 744000 | tegnapelőtt 10:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Szép sor! Van közte jópár érdekesség, ami megdobogtatja a szivemet! | |||||||||||||||||||||||||||||
| kervil | Adatlap | 743997 | tegnapelőtt 10:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Uhh, ez az idei termés? Nagyon komoly gyűjteményt raktál össze, gratulálok! | |||||||||||||||||||||||||||||
| pmheros | Adatlap | 743995 | tegnapelőtt 08:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Üdv! (Szívemet melengető összeállítás.) Gratulálok az eredményes évhez! Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||||||||||
| Zozó | Adatlap | 743993 | tegnapelőtt 08:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
| Zozó | Adatlap | 743992 | tegnapelőtt 07:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 743987 | 2025. december 24. 21:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Szép gépek nálam kicsit kevesebb készült el de azért befejeztem amit elkezdtem. Gratulálok az elkészült makettekhez szép munka. | |||||||||||||||||||||||||||||
| Mekett | Adatlap | 743985 | 2025. december 24. 21:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Termékeny év volt, gratulálok és köszönjük a munkádat! | |||||||||||||||||||||||||||||
| Propellerfanatic | Adatlap | 743983 | 2025. december 24. 19:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Ez igen! Gratulálok! | |||||||||||||||||||||||||||||
| kervil | Adatlap | 743972 | 2025. december 24. 12:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Nem semmi termés, büszke lehetsz rájuk, gratulálok! A kedvenc nálam is a Podva, nagyon király lett a huzalozása. | |||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 743971 | 2025. december 24. 11:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Szia, Szép összefoglaló, gratula az éves munkádhoz! És érdemes volt javítani a huzalokat, hibátlan a Podva. Kellemes karácsonyt! z | |||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 743970 | 2025. december 24. 11:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Mivel nagy valószínűséggel ebben az évben több makettet már nem fogok befejezni, ezért így év végén időszerű egy kis összefoglaló az idén befejezett munkáimból. 2025 a páros építések éve volt, kezdődött a SuperBug párral, majd folytatódott az Avia párral, végül a Jug párral fejeződött be. És persze páratlanok is készültek. Ezzel kívánok boldog Ünnepeket Mindenkinek! | |||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 743969 | 2025. december 24. 10:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Köszönöm Mindenkinek az elismerő szavakat, túlzásnak érzem, de azért jólesik. :) Már pár napja nézegetem ezt a Podvát és azt vettem észre, hogy az a néhány fránya megereszkedett feszítőhuzal bizony egyre inkább "báncsa" a szemem. Jobban megnézve, csak kettő huzalt kell kicserélni, amit ma délelőtt meg is ejtettem. Így már nem látom a trehányságom nyomait és nyugodt lélekkel vethetem bele magam a karácsonyozásba... :) Mindenkinek makettekben gazdag, boldog Karácsonyt kívánok! :) | |||||||||||||||||||||||||||||
| Toth_Gabor | Adatlap | 743962 | 2025. december 23. 22:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Gratula Tibcsi, nekem is bejövős! | |||||||||||||||||||||||||||||
| halaci | Adatlap | 743930 | 2025. december 22. 20:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Szerintem is nagyon szép, a kétfedelűek nekem amúgy is a reménytelen próbálkozás. (Pedig egy Swordfish vagy Walrus de jó lenne...) Ha nem múzeumi vagy versenyre készülő példány (vagyis nem MÁSOKNAK készül), akkor meg a felsorolt eltérések a kit érdekel kategória. (A huzalozást is keresnem kellett.) | |||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 743927 | 2025. december 22. 18:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
| Hickory | Adatlap | 743920 | 2025. december 22. 15:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Gratulálok, nagyon szép csettegő. | |||||||||||||||||||||||||||||
| Freddy | Adatlap | 743917 | 2025. december 22. 13:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Nagyon szép lett! | |||||||||||||||||||||||||||||
| McFrost | Adatlap | 743915 | 2025. december 22. 11:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Tetszik, szép makett! | |||||||||||||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 743914 | 2025. december 22. 11:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Nem baj, hogy nem tökéletes, nagyon jó hangulatú makett lett! | |||||||||||||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 743906 | 2025. december 21. 23:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Szuper kis kávédaráló lett, tetszik! | |||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 743903 | 2025. december 21. 21:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Sziasztok, Most fejeztem be ezt a Podvát, gyorsan le is fotóztam. :) Az építéshez Fodi cikke (és makettje) adta az ihletet, sajnos nekem nem sikerült olyan szépre, mint neki. Fodi cikkében olvashattok a gép történetéről, de röviden itt is leírom. Az oroszoktól (akkor még szovjetektől) kaptunk egy repképtelen Po-2-őt, amit a sportrepülők rendbehoztak és utána vontatógépnek használták (ezért is kapott színes piros-sárga festést a szárny felső részén). Sajnos nem használták sokáig, mert az egyik vontatás során a vontatmány túl magasra emelkedett és a vontatógépet is megemelte, és az "fejreállt". Ezt követően mindkét gép lezuhant. A makett az ICM 1/48-as készletből épült, ami a korai változatot mintázza, ami néhány dologban eltér a HA-PAX-tól, ami késői változat volt (vagy lengyel. Ezt nem tudom). Csak címszavakban: más a magassági kormány, eltérő a csűrők kialakítása és a légcsavar is különbözik. Ezeket én nem javítottam ki. A huzalozás sem sikerült tökéletesen, néhány helyen megereszkedett a huzal... Nézzétek el a hibáit, én örülök, hogy végre befejeztem... :) | |||||||||||||||||||||||||||||
| kallaipeti | Adatlap | 743859 | 2025. december 19. 22:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Szia! Köszönöm szépen,nehéz munka de megéri,hogy legyen magyar UB. :-) Üdv,Peti | |||||||||||||||||||||||||||||
| McFrost | Adatlap | 743858 | 2025. december 19. 20:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
| vasútörült | Adatlap | 743856 | 2025. december 19. 19:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
| McFrost | Adatlap | 743843 | 2025. december 19. 10:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Haló! Építés közben folyamatos a tervezés ezügyben, jelen állapotban ezt a fülkerészt le fogom festeni és utána építem tovább. Most ebből amúgy semmi nincs rögzítve, minden levehető. | |||||||||||||||||||||||||||||
| Propellerfanatic | Adatlap | 743842 | 2025. december 19. 09:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
|
Szia! Nagyon tetszik, biztos monumentális lesz. Viszont érdekelne, hogy ha ennyire össze van építve, a részletek, apróságok, belső oldalakat hogyan fested le ilyenkor? | |||||||||||||||||||||||||||||
| Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |