| Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
| Tibcsi | Adatlap | 745066 | 2026. január 25. 17:56 | ![]() | |
| zsocate | Adatlap | 745044 | 2026. január 25. 09:21 | ![]() | |
|
Sziasztok! Tudnátok ajánlani valakit kis hazánkból, aki vektoros rajz alapján tud maszkot kivágni? Köszi és üdv: Zsolt | |||||
| halaci | Adatlap | 745043 | 2026. január 25. 08:56 | ![]() | |
|
Ja igen, a hideg szoba is bejátszhat, hiszen a víznek el kell párolognia. A hidegben csökken a párolgás => tovább marad liquid a felület => a felületi feszültség működésbe lép. Retarder: a fújásnál jellemzően nem retarder kell a vizes akrilokhoz, hanem flow improver. Sokszor keverik a kettőt, pedig két különböző dolog. A retardertől lassabban szárad a festék. A flow improvertől csökken a felületi feszültsége, nem áll össze cseppekbe. Retardert inkább az ecsetes festésnél célszerű használni (pl. figuráknál), ahol az a cél, hogy se az ecsetbe, se a felületre ne száradjon rá gyorsan a jellemzően sokkal sűrűbb festék, lehessen átmeneteket képezni. | |||||
| halaci | Adatlap | 745041 | 2026. január 25. 08:47 | ![]() | |
|
Ahogy #Bandika írta, túl sokat fújsz. A festék most már elég híg ahhoz, hogy a nyomás átvigye a pisztolyon, de ne húzd hátra annyira a "ravaszt" fújás közben. Vagy a tűhatárolót állítsd beljebb a pisztoly végén, vagy a nyomást próbáld apránként lejjebb vinni, ha még nem tudod a ravaszt kontrollálni. Próbálgasd egy selejt felületen, hogy az első réteg csak egy éppen csak fedő köd legyen. A vizes akrilok valamivel lassabban kötnek rá a felületre, ha túl sok festék kerül rá egyszerre, akkor a víz felületi feszültsége magához húzza a még híg permetet. Csak több, egészen vékony rétegben szabad fújni, akkor se foltos nem lesz, se az éleknél, mélyedésekben nem gyűlik össze. | |||||
| Bandika | Adatlap | 745038 | 2026. január 24. 20:49 | ![]() | |
|
Még mindig sokat fújsz rá egyszerre, látszik hogy összegyűlik a festék a sarkokban. | |||||
| Fénybenjáró | Adatlap | 745037 | 2026. január 24. 19:01 | ![]() | |
|
Üdv ismét, kicsit vékonyítottam a szűrésen, ma festettem. Már jobb a szívás! De ami miatt ismét írok, ötletek mik lehetnek még mindig a foltok, letakarított felület, fehér valejo alapozó, valejo hígítóval, 0.3 fújva. Lehet az amit lejjebb írtam a hidegebb szoba, vagy más lehet? Retarder nincs benne. | |||||
| halaci | Adatlap | 745003 | 2026. január 23. 09:32 | ![]() | |
|
Akkor az általam lejjebb belinkelt artic PC hűtő egészen jó választás, mert 6,9 mmH2O-t tud, ami 67 Pa-nak felel meg. Én kettőt, de lehet hogy hármat tervezek belőle egy 12V-os led tápról meghajtva, mert az a kabin ledes világítását is megoldaná egyben. Helyhiány miatt viszont valószínűleg "kétfázisú" lesz az elszívás: a ventik elé a festékszemcséket kiszűrő papír filtert (a könnyű cserélhetőség és a mérete miatt én az Ikea fehér Förnuftigjét néztem), utána pedig a tetején kijövő 120-as kivezetésre bilinccsel ráfogott, méretre vágható aktívszén paplant. Mivel főleg lacquert használok, muszáj a szagot is megfogni. Így elég kompakt marad, ha nem használom akkor nem kell semmilyen vastag cső elpakolásával bajlódni és (remélem) eléggé megszűri ahhoz a higító aeroszolt, hogy csukott ablak mellett is lehessen dolgozni. | |||||
| Hickory | Adatlap | 744996 | 2026. január 22. 18:12 | ![]() | |
|
Természetesen csak a betétet azon belül a sima részecskeszűrős változatot. Masszív, jó tartása, nem kell neki külön merevítés. | |||||
| Bandika | Adatlap | 744988 | 2026. január 22. 12:45 | ![]() | |
|
125mm vagy 150mm-es csőventi. Igen, m3/h-ben nincs nagy különbség, viszont a 150-es erősebben fúj (vagyis szív, attól függ honnan nézzük). Ez fontosabb, mint a m3/h, mert a szűrőbetéten át kell szívni a levegőt. Ezért van az, hogy hiába 200-300 m3/h egy PC venti, viszont alig pár Pa nyomást tud létrehozni. 50-100Pa minimum kell ha szűrőbetét is van. | |||||
| Fénybenjáró | Adatlap | 744982 | 2026. január 21. 20:00 | ![]() | |
|
Hát erősíteni kell mert ha tisztítok, azzal már nem bír el. Max rákerül egy erősebb cső venti. Vagy cső és e a mostanik. Ráerősítem a bútorra. De majd ha már nem itt fogunk lakni másik helyen be lesz vezetve egy kéménybe, vagy ki lesz alakítva h padlásra menjen. | |||||
| halaci | Adatlap | 744981 | 2026. január 21. 19:24 | ![]() | |
|
a két 0,025 m3/s venti teljesítménye gyakorlatilag azonos (2x90=180 vs 187) a belinkelt csőventilátorral, szóval azzal nem lennél előbbre. Ha van hely az egész ketyerének (mélységben), akkor nyilván egyszerűbb a 220-as, én magamnak valószínűleg a külön tápos, két ventis pc-s megoldást csinálom majd meg. A led szalagokhoz kaphatóak egészen kis, lapos tápegységek is, nálam minden centi számít. #Hickory: a Förnuftigból a fekete (aktív szenes) vagy a sima (csak részecskeszűrős) változatot használod? (Gondolom csak a betétet, nem a komplett készüléket írtad.) | |||||
| Hickory | Adatlap | 744978 | 2026. január 21. 18:28 | ![]() | |
|
Szia! Nagyon sokat kísérleteztem az elszívással. Próbáltam PC ventilátorokat, fürdőszobai ventit, ezek mind nagyon gyengék voltak. A konyhai szagelszívó nagy mérete miatt nem jöhetett számításba. A megoldás egy TT125-ös csőventilátor lett, ezt 280m3-t mozgat meg egy óra alatt. IKEA Förnuftig szűrőn szívja keresztül a "festékes levegőt" és 125mm-es csövön keresztül a padlásra szállítja. Egy volt kamrát alakítottam át fújási célra, annak volt a padlás felé szellőztetője, célszerű volt ott kivezetni. Évek óta használom ezt a megoldást, nagyon hatékony. Nem kell attól sem félni, hogy "leszívja" a festéket a pisztoly felől. A szűrőt nagyjából évente cserélem. Semmilyen pigmentet nem enged át, a ventilátor lapátjai tiszták. | |||||
| Fénybenjáró | Adatlap | 744971 | 2026. január 21. 18:00 | ![]() | |
|
Használok Atomot, de elég nagy készletem van felhalmozva az említett sárga kupakos festékből. Kilépő oldalon kicsit össze van nyomva a cső vége, h befeküdjön a bukóra nyitott ablakra, a mostani ventik azok dalap 0,025 m3\s. De hosszabbak is lettek a csövek az y miatt azt is ellensúlyozni kell. Pc venti nem jó, jobb a 220 voltos, nem kell külön táp. Legalábbis szerintem. | |||||
| halaci | Adatlap | 744968 | 2026. január 21. 16:57 | ![]() | |
|
Ha vízbázisú akrilt használsz fújáshoz, akkor szerintem ezt a sárga kupakos régi Ammo szériát felejtsd el. Egy generációval korábbi összetétel, macerásak, könnyen rászáradnak a tűre, a higítási igényük erősen függ az adott színtől, nem egyenletes. A pillanatnyilag kaphatók közül szerintem az AMMO Atom sorozata a legfelhasználóbarátabb és elég széles a színválasztékuk is. A Vallejo úgy tudom kihozott valami új összetételű sorozatot, de még nem próbáltam. A Gaahleri festékeiről raktam fel egy cikket, de nekik egyelőre még nincs katonai cuccokhoz való színskálájuk. | |||||
| halaci | Adatlap | 744965 | 2026. január 21. 16:48 | ![]() | |
|
érdemes lenne azért előbb megnézni, hogy milyen teljesítményű most a ventilátorod, előrelépés lenne-e? Mennyi a légszállításuk, illetve azt is, nem szűk-e a kilépő oldalon a keresztmetszet és azt nem tudják ellensúlyozni? A linkelt csőventilátor nem egy brutális teljesítményű (max. 187 m3/h), egy jobb PC venti is tud 130-at. (www.arctic.de/en/P12-Pro-PST-CO/ACFAN00312A) | |||||
| Fénybenjáró | Adatlap | 744951 | 2026. január 21. 09:58 | ![]() | |
|
Köszi, nem ismerem a cső ventilátort, féltem tőle h nagyobb a teljesítményük és a festéket is elszívja amit kifújok. :) De, láttam alatta az oldal ajánlott fordulat szám szabályzót is. Én kettő darab fürdőszobaival oldottam meg, y csővel, alu harmonika csövekkel, de kevésnek találom a teljesítményt. Először csak egy db volt utána raktam be még egyet. De át fogom építeni. Szűrőbetétet olyat használok amit a modellfutárnál lehet kapni, gyári festőkabin szűrő. A csövet ki kell rakni az ablak résbe, nincs kémény, vagy bármi más ott h fixen rögzíthető legyen. De most egy darabig nem fogok festeni, sajnos nem jó a fűtésünk ott, kis radiátorral melegítek, de az gyengusz. Addig csak ragasztás lesz, vagy max ecsetes móka. | |||||
| Bandika | Adatlap | 744948 | 2026. január 21. 08:40 | ![]() | |
|
Ez a hígítási arány megfelelő, törekedj arra, hogy vékony réteget fújj. Ha már látod, hogy gyűlik a festék a sarkokban, akkor túl sok. Vizes akril gyorsan szárad, pár perc múlva jöhet a következő réteg. Ha mégis lassan szárad, akkor hajszárítóval rá lehet segíteni. A vizes akrilnak megvan az a szerencsés tulajdonsága, hogy kevés oldószert tartalmaz, igazából csak a festék ködöt kell összegyűjteni. Ehhez elég egy G4-es szűrőbetét: fikesz.com/fnz-g4-495x495x47-feluletnovelt-z-g4-495x495x47mm-panel-szuro zaj/teljesítmény/ár szentháromság tekintetében talán ez a venti a legjobb: fikesz.com/tt-mix-100-sig-tt-mix-100-muanyaghazas-csoventilator De amúgy nem kell túlgondolni, egy használt konyhai páraelszívó is teljesen jó lehet. Szűrőbetétet lehet kapni méterre, egyszerűen ráragasztod a rácsra. | |||||
| Fénybenjáró | Adatlap | 744939 | 2026. január 20. 21:02 | ![]() | |
|
Üdv! Festőkabin. Ki hogy oldotta meg az elszívást festéskor, mik a tapasztalatok? Enyémet majd átépítem, valami erősebb ventikkel. | |||||
| halaci | Adatlap | 744911 | 2026. január 20. 10:05 | ![]() | |
| Fénybenjáró | Adatlap | 744800 | 2026. január 16. 18:33 | ![]() | |
|
Üdv! Múltkor írtam, de most írok megint akkor nem dokumentáltam.Meg azóta nem festettem. A felületet mindig kezelem első festés előtt. Denaturált szeszel. Ez a hk a végső szín lenne, alatta van egy fekete alapozó réteg. Most megint festettem, kb tejszerűre próbálom hozni, saját hígítóval, 0,3 dűznivel. Vagy ez már túl híg volt? A helyiségben ahol makettezem ilyenkor nagyon hideg van, 15-17 fok, de ha ventik csövét kirakom még kevesebb is lehet, mert ablak résébe van. Nyáron kellemes, szuterén pince helység. | |||||
| rb84 | Adatlap | 744492 | 2026. január 7. 20:03 | ![]() | |
|
Akkor hígabb festékkel próbálom legközelebb. A AK Real Color amúgy eléggé hasonlít a Tamiya illetve Gunze festékeire, csak állítólag authenkikusabbak mint a többieké. Festés technikai szempontból ez mondjuk mindegy... | |||||
| Tibcsi | Adatlap | 744488 | 2026. január 7. 16:42 | ![]() | |
|
"AK real colors festékkel fújtam kb. 2/3 festék 1/3 (AK saját) hígító aránnyal" A sűrű festék vastagon fújva szintén okozhat ilyen felületet. Az AK festékeket nem ismerem (főleg Gunze Mr.Color-t használok), de én mindig legalább fele-fele, de inkább 1/3 (festék) 2/3 (higító) arányból indulok ki. Aztán menet közben meglátom... | |||||
| Bandika | Adatlap | 744483 | 2026. január 7. 15:08 | ![]() | |
|
A hígítást alapvetően két dolog határozza meg: fúvóka átmérője és a légnyomás. A mostani makett festékek már egész finom pigmentekkel rendelkeznek, nem befolyásol annyit, mint 20 évvel ezelőtt. Általános ökölszabály, hogy 0,3mm fúvókához és 1,5 bar nyomáshoz a tej állagú festék az ideális. Fontos még, ahogy említették, több réteggel dolgozz. A híg festék nagyon könnyen megfolyik. | |||||
| Johnie | Adatlap | 744477 | 2026. január 7. 13:14 | ![]() | |
|
Nyugodtan használj 1 rész festékhez 2-3 rész hígítót akár. 4-5 rétegben szoktam így vékonyan festeni, a rétegek közt a száradási időt megvárva. Nem baj ha elsőre -másodikra sem takar. Ennyire híg festék kifújásához 0,6 - 0,8 bar nyomást állítok be, és nem túl közelről fújva, mert könnyen megfolyhat. | |||||
| rb84 | Adatlap | 744475 | 2026. január 7. 12:46 | ![]() | |
|
Sziasztok! Fengda BD-180 festékszóróm van és AK real colors festékkel fújtam kb. 2/3 festék 1/3 (AK saját) hígító aránnyal - bár menet közben még tettem bele némí higítót. Lehet hogy kicsit sűrű lett a festék. Ezt a festéktípust ki milyen aránnyal és nyomáson szokta fújni ha nagy felületet kell lefedni? Köszi! | |||||
| Tibcsi | Adatlap | 744473 | 2026. január 7. 11:43 | ![]() | |
|
Az is előfordulhat, hogy túl vastagon fújtad, vagy csak egyszerűen felgyűlt a festék. A szárny és a törzs találkozásánál tipikusan előfordul (vagy valami hasonlóan derékszögű helyen). | |||||
| Norm | Adatlap | 744469 | 2026. január 7. 10:24 | ![]() | |
|
Szia! Jó lenne tudni, hogy milyen pisztolyt használsz, milyen festéket, milyen higítási arányban és milyen nyomással? Érdemes ezen a hibakeresési folyamaton végigmenni: Ha új a festék, akkor azzal lesz valami. Először én jobban higítanám a te esetedben. Ha nem elég híg, akkor nem tud terülni rendesen, amin a retarder sem segít. Nekem általában az az ökölszabályom, hogy a festéket tejszerű állagra higítom és több, vékonyabb rétegben fújom. Ez a Vallejo kivételével mindig működik. Én nem voltam hajlandó elfogadni, hogy a Vallejohoz mindenféle sz..t meg kell venni, hogy nagyjából használható legyen, úgyhogy elváltak útjaink. Ha a festékszóró új, akkor lehet a nyomással játszani. Sok pisztolyon magán is lehet nyomást szabályozni. Érdemes kitekerni, és akkor a nyomáscsökkentőn mutatott tényleges értékkel fogsz fújni. Később elkezdhetsz azzal is játszani. Ha minden a régi, megszokott, egy alapos tisztítás is segíthet, mert elképzelhető, hogy felgyülemlett az idők során egy nagyobb lerakódás, ami miatt nem jó már az "atomizálás". Nem tudom, mik a korábbi tapasztalataid, mióta használod a festékszóród az adott festékkel, de én látatlanban a festékre tippelnék első körben, azzal kísérleteznék. Sok sikert! Gábor | |||||
| Johnie | Adatlap | 744467 | 2026. január 7. 03:51 | ![]() | |
|
Valószínűleg a festék permet egy része már a levegőben megszárad mire a makett felületére érkezne. Használj kötés lassítót, Retarder vagy Flow Improver néven találod az adott festékmárkához és típushoz valót. | |||||
| rb84 | Adatlap | 744466 | 2026. január 7. 01:22 | ![]() | |
|
Sziasztok! Airbrush kérdésem lenne: Ha smirgli-szerű lesz a felület a fújás után annak mi lehet az oka? Min érdemes változtatni? Előre is köszi a válaszokat! | |||||
| Freddy | Adatlap | 744452 | 2026. január 6. 16:48 | ![]() | |
|
Spray festékkel is van néha ez, szerintem a felület. Ilyenkor nem szabad erőltetni, a második réteg már jól lefedi majd. | |||||
| Tibcsi | Adatlap | 744431 | 2026. január 5. 21:29 | ![]() | |
|
Elsőre inkább azt mondanám, hogy nincs zsírtalanítva a felület és nem tapad meg rajta a festék. A második tippem az lenne, hogy nem a megfelelő higítót használtad a festékhez. Egy kicsivel több infó nem ártana... | |||||
| Fénybenjáró | Adatlap | 744414 | 2026. január 5. 17:57 | ![]() | |
| zoli75 | Adatlap | 744367 | 2026. január 4. 09:59 | ![]() | |
|
Sziasztok, Félfényes oldószeres -Revell sm 374- festék ecsettel felhordva. Vissza lesz mosva, mert gyorsabb és kevésbé macerás művelet lesz. Köszönöm a segítő hozzászólásokat! Üdv., Gyarmati Zoltán | |||||
| Zoli | Adatlap | 744359 | 2026. január 4. 09:31 | ![]() | |
|
Szia, Köszi a segítséget! Eddig is denszeszt használtam pucolásra Alclad festéknél, de akkor áttérek a Mr.Color hígítóra. Amúgy a mostanit leszámítva nem is emlékszem, mikor szedtem szét utoljára a pisztolyt, csak átfújom denszesszel és hibátlanul működik. Ha szétszedem, akkor viszont előre húzom ki a tűt. A szag inkább festéskor zavar, utána csak kinyúlok a tetőablakon és a tető felett fújkálom befőttes üvegbe a maradékot/denszeszt. z | |||||
| Muzzy | Adatlap | 744350 | 2026. január 3. 22:51 | ![]() | |
|
Ha denszesszel pucolod a festékszórót, ne is lepődj meg a jelenségen, ugyanis az ALCLAD lacquer alapú festék és nem igazán oldja az alkohol! A Gunza Mr color higítói tökéletesek hozzá (mindegyik, a gyorsan száradó, a normál és a levelling thinner is. De jó a tamiya festékszóró pucoló folyadéka, de az jóval büdösebb és ez oldja is a műanyagot Korábban, ha denszesszel pucoltam, apró, morzsa szerű dolgok maradtak a festékszóróban, ezért tömíti el a denszesz. Nekem még a körömlakklemosó is hasonlókat produkál néha. Én a fújás után a normál gunze Mr color higítóval fújom át. A HS festékszórónál utána kihúzom a tűt és áttörlöm, majd visszateszem. Így ritkán kell kivenni a dűznit. Ha mindenáron maradni akarsz a denszsznél, akkor a festés után AZONNAL szedd szét darabjaira (tű, dűzni ki, és ahova a festék hozzáférhet) és úgy pucold, sikáld át alkohollal. A szag semlegesítésére használj egy pet palackot, töltsd meg mosogatószereres vízzel legalább a feléig, de a tömény folyékony mosogatószer a legjobb. A palack tetején fúrsz egy lyukat, abba beleteszel egy tömlőt. Lényeg, a tömlő érjen le a palack aljáig (a legjobb, ha le is fekszik, feltöltöd legalább félig mosogatószerrel és a kupakot kicsit meglazítod. A festékes levegő a tömlőn keresztül lejut a flakon aljára és csak a mosogatószeren keresztül tud távozni, így a durvább anyagok bennmaradnak a palackban. Használat után érdemes visszaszorítani a kupakot, mert ha felborul a flakon, akkor kifolyhat az anyag belőle. (ne kérdezzétrk, honnan tudom...) | |||||
| pmheros | Adatlap | 744341 | 2026. január 3. 20:32 | ![]() | |
|
Üdv! Ha a felvitt festék vastagsága változó (úgymond bordás), akkor abból lehet vizes papírral valamennyit korrigálni, de nem éri meg a sok meló, mint amennyit segít. Le kell mosni a festéket, és újrakezdeni a rod666 által javasolt jobban hígított többrétegű újrafestéssel. Csíkos még lehet az is, hogy szimplán csak nem egyformán takar mindenütt. Ez esetben elegendő további réteget felvinni. Másféle csíkosságot okozhat még, ha nem lett a festék megfelelően felkeverve, és az egyit ecsethúzás több matt részt tartalmaz, míg a mellékerülő újabb merítésű ecsetvonás kicsit fényesebb a több lakktól. Ez a felkevert festék második rétegével szintén javítható, lehetőleg az előzőre keresztező irányú ecsethúzásokkal. Üdv.: pmheros | |||||
| rod666 | Adatlap | 744333 | 2026. január 3. 19:16 | ![]() | |
|
Milyen festéket használtál? Egy-két jobban higított réteg lehet, hogy segít... ha vizes akrilt, vagy olajfestéket használtál. | |||||
| borisz | Adatlap | 744332 | 2026. január 3. 18:38 | ![]() | |
|
Ecsettel festettél? | |||||
| zoli75 | Adatlap | 744327 | 2026. január 3. 17:12 | ![]() | |
|
Sziasztok, Az lenne a kérdésem, hogy "csíkos" lett a festés száradás után. Vizes papírral lehet ezen segíteni, hogy homogén felületet kapjak? Üdv., Gyarmati Zoltán | |||||
| Zoli | Adatlap | 744325 | 2026. január 3. 16:24 | ![]() | |
|
Továbbra is köszi szépen! Ne haragudj, de nem emlékszem pontosan a makettre, mármint a festésére. De ha ez a festék olyan, mint a régi, akkor nem lehet gond vele. Viszont keverni nem fogom, a régiek színeit se keverem. És tisztításra maradok a denszesznél, akkor elviselem a lakásban. Most épp olyan gondom van, hogy az ezüstöt matt lakkal fújtam át, legalábbis gondoltam hüjén néznének ki fényesen a matricák. Az ezüst így még hüjébben néz ki, teljesen matt, semmi fénye. A lakktól - gondolom - az egyik szárnyon meg pattanásosak lett a matricák. Nem használtam feszítőt stb., mert nagyon vékony és jól kezelhetők voltak a matricák. Aztán átfújtam fényes lakkal, de minimális lett fényesebb a felület, közel félfényes, de a matricák teljesen mattak továbbra is, bár utóbbiakat nem bánom. Gunze H30 lakk, úgy tűnik ennyit ér... z | |||||
| pmheros | Adatlap | 744314 | 2026. január 3. 13:34 | ![]() | |
|
Üdv! Pont ugyanolyan kezelés szempontjából mint az előző. (Ha esetleg emlékszel a 21F-13 -asomat is már ezekkel fújtam, max nem részleteztem az átbrendelést. Valójában az előbbi linkemen lévő utánajárás is annak a projektnek az előkészületéhez tartozott.) Az újabb cimkés kiszerelés pigmentjei kissé nehezebben gördülő hordozófolyadékban leledzenek, de nem számottevő a különbség. Egyiket sem hígítottam. A régi és az új keverhető egymással probléma nélkül, én is használtam így. A.MIg-8200 (alc307) hígítóval tisztítom utána a pisztolyt. Erősen nitrohígítóra hajaz a szaga. Üdv.: pmheros | |||||
| Zoli | Adatlap | 744309 | 2026. január 3. 12:21 | ![]() | |
|
Köszi szépen, de ez nem győzött meg. Lehet, marad a Vénusz... Bár ez az új legalább itthon is kapható, és bár kissé drágább, talán kipróbálom. Amúgy mennyire viszkózus, kell hígítani? A régit mindig hígító nélkül fújom, van olyan szín, ami annyira híg, hogy kell alá másik fém, különben sose fedi el a feketét az 2db pigment... Biztos én vagyok a béna, de az a fura, hogy az Alclad fújása után más nem fém színt egy ideig tudok fújni, aztán teljesen eldugul. Viszont közben nem lesz fémes a nem fém szín, pedig elég sok fémet vakartam ki a dűzniből. Szerencsére találtam olyan vékony drótot, ami átment a dűznin. z | |||||
| pmheros | Adatlap | 744303 | 2026. január 3. 11:45 | ![]() | |
| pmheros | Adatlap | 744302 | 2026. január 3. 11:39 | ![]() | |
|
Üdv! Az általad kereset festékek jelenleg az AMMO by Mig Jimenez márka alatt futnak. A Metallic Lacquer csoportban megtalálod az Alclad -tól átvett festékeket, azonos néven, de átszámozva. Így keress rá. Eredeti alclad hígítóval átmosva, tökéletesen kioldva nekem nincs gondom. (Bár fém színekre külön tartok egy filléres pisztolyt, mert egy csillogó pigment mindig marad vissza.) Üdv.: pmheros | |||||
| Zoli | Adatlap | 744301 | 2026. január 3. 11:07 | ![]() | |
|
Sziasztok, Alclad alu, airframe alu és ezüst festéket keresek, ha van valakinek eladó vagy tud hozzá forrást, lécci keressen meg, köszi! Amúgy lehet ezeket a színeket úgy fújni, hogy ne tömődjön el a dűzni? Bármikor használom, és ha utána Gunze hagyományos színeket is fújok, előbb-utóbb bedöglik a pisztoly és fél vödör fémet bányászok ki a dűzniből... z | |||||
| sys | Adatlap | 744181 | 2025. december 31. 16:38 | ![]() | |
| zoli75 | Adatlap | 744172 | 2025. december 31. 14:16 | ![]() | |
|
Sziasztok, Köszönöm a segítséget! Itthon van is igaz Cien márkajelzéssel. Fülpiszkálóval és a lányok make-up leszedő pamacskorongjaival már le is szedtem a festéket. Egy Italeri (016) F/A-18 C/D az alany. Mr.Hobby H 307 és Mr.Hobby H 308-al - mindkettő vízbázisú - szeretném újrafesteni, de nekem elég sötétnek tűnnek. Lehet világosítani kell(ene) a méretarányhoz? Ecsettel felvihető a felületre vagy ez már inkább pisztolyos téma? Üdv., Gyarmati Zoltán | |||||
| Microbacchus | Adatlap | 744147 | 2025. december 30. 15:49 | ![]() | |
|
Sütőtisztítóval van tapasztalatom. Azzal minden apró alkatrészről, mélyedésből lejött a festék (AK régi RC és Tamiya XF). Vízben áztattam, erősebb fogkefe, fogpiszkáló pedig jó volt a festék leszedésére. Ebben állhat hetekig is, a műanyaggal nem fog történni semmi, viszont a réz alkatrészek, fém csövek pár nap után feketednek, zöldülnek, ezeket érdemes gyorsan letisztítani és kivenni. Ha bent marad sokáig, utána érdemes kicsit megcsiszolni. | |||||
| Tibcsi | Adatlap | 744136 | 2025. december 30. 11:51 | ![]() | |
|
Én Emesét használok, acetonmentes kivitelben, mindenféle mosogatási feladatra (ecset, pisztoly, tálka, egyéb) megfelel. Eddig még nem volt olyan festék, amit ne szedett volna le. Én a Spárban szoktam venni, de szerintem máshol is van. | |||||
| téglatesó | Adatlap | 744135 | 2025. december 30. 11:39 | ![]() | |
|
Ja, és ecset/stukitisztításra is jó. | |||||
| Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Lehet, hogy én tudnék segíteni. Miről lenne szó?