| Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
| Sennás | Adatlap | 744236 | ma 17:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744235 | ma 17:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Szia, Köszi a képeket, egyértelmű, hogy melyik melyik. És a kínai hibái is jól láthatók. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| Papa Legba | Adatlap | 744232 | ma 17:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Köszi. Elég látványos a különbség. :( | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| Miggyuri | Adatlap | 744227 | ma 16:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
| romsitsa | Adatlap | 744226 | ma 14:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
| badogvarju | Adatlap | 744225 | ma 14:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
| badogvarju | Adatlap | 744224 | ma 14:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Medor/Zoli és más Kalózépítők! Alátámasztandó a beszélgetéseteket fogadjátok szeretettel az alábbi képeket -az Új esztendő Alkalmából (is)! Segítségként: a fehér orrkúpos (NE312) egy Fujimi készlet a sötét orrkúpos (NE300) egy HB készlet A fotók egy segítőkész klubtárs jóvoltából készülhettek. Köszönet érte ezúton is! Üdv mindenkinek! Attila | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 744207 | ma 01:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Majd teszek fel képeket. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 744206 | ma 01:06 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Nekem az italeri phantom 1:48 és az s3-a viking szintén 48-as lesz ebből a filmből. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 744205 | ma 01:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Képek: :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| mayso | Adatlap | 744199 | 2025. december 31. 21:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Még beszerzem és a gyűjtő is tervben van. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 744195 | 2025. december 31. 20:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Szép kis szitakötő | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 744194 | 2025. december 31. 20:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
| Ste | Adatlap | 744193 | 2025. december 31. 20:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Ez igen, egy ornitopter! :))) A másik is készül? | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| mayso | Adatlap | 744191 | 2025. december 31. 20:16 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 744189 | 2025. december 31. 19:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Egyelőre a Zero, a Tomcat és az SH-3-as. 1/48-ban. A fekete párducos A-6 1/72-ben van meg. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 744186 | 2025. december 31. 18:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Full mindennel lesz, mármint amit csak látni a filmben, vagy csak a Zero és a Tomcat géppár? | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| Sennás | Adatlap | 744177 | 2025. december 31. 15:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 744170 | 2025. december 31. 13:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Azért majd próbáld meg fújni, mert a tégelyben nekem is túl világosnak tűnt, de kifestve jobban mutat. A képeimen a kabin széle ilyen színű, ott bemosás nélkül. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744168 | 2025. december 31. 13:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Szia, Csak a szokásos tökéletesség és közel tökéletes makettből, gratula, nagyon tetszik. Főleg a koptatás és koszolás, ezúttal is teljesen élethű lett. Azért a kabint megnéztem volna beépítés előtt is, szigorúan referenciaként!... z | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744167 | 2025. december 31. 13:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Köszi szépen! Nekem az XF-71 túl világos, de még nem próáltam fújni. Szerintem maradok valami sötétebb sárgászöldnél. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| Miggyuri | Adatlap | 744166 | 2025. december 31. 12:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
| kervil | Adatlap | 744165 | 2025. december 31. 12:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Ez a Zero igazán gyönyörű lett! Nagyon tetszik a festésed. Elképesztő, milyen sokat dob rajta a kabintető kialakítása is. A beszámolód is nagyon kecsegtető. Kár, hogy újabban főleg csak 72-es makettekkel jönnek ki, már ami az új fejlesztéseiket illeti (tudom, ez pont kivétel, mert 48-as, de ezen kívül az elmúlt tíz évben alig volt új eszközös makettjük ebben a méretarányban, míg 72-ben akadt jó néhány, ráadásul nem csak japán témájú). | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| Propellerfanatic | Adatlap | 744163 | 2025. december 31. 11:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Ha már Zero, akkor én is teszek fel egyet. Elkészültem a Fine Molds Zerojával. Fantasztikus makett, öröm volt vele dolgozni. Apróbb hibák voltak rajta, de lehet, csak a bénázásom miatt. Az Academy felülete textúrája nekem jobban tetszett, de azt hiszem minden más szempontból jelenleg ez a legjobb 52-es Zero. A zseniális tervezésnek, és az öntésnek köszönhetően némi túlzással egy jó minőségű oldalcsípő, és extra híg ragasztó elég az összeépítéshez. A kabinbelső maximálisan élethűre építhető. Az alkatrészek kellően finomak, kecsesek, ugyanakkor teljesen hülyebiztos a ragasztásuk. Érdemes követni az összeállítási rajzot, mert vannak furcsa megoldások. Például amikor kész volt a kabinbelső, megpróbáltam beleragasztani a törzsbe. Furcsa is volt, hogy nem illeszkedik olyan szépen, mint előtte a többi illesztés. Utána odapróbáltam a szárnyhoz, ami a szárazpróba során már tökéletesen illeszkedett. Most viszont nem. Gyorsan megnéztem a rajzot, amin jelölik, hogy a kabint nem szabad beragasztani a törzsbe... Gyorsan szétfeszegettem, javítottam. Utána már a rajz szerint csak beletettem a kabint a törzskeretbe, és úgy próbáltam oda. És láss csodát összepattant, mint az álom. Nem tudom mi a trükk, de ezek a Japók vadállatok, az biztos. A keretből, és külön üvegből álló babintetőt kíváncsiságból lefestettem, de csak a szélvédő illeszkedett tökéletesen nekem. Az is összepattant magától. A hátsó két rész nem volt jó. Ezt csak zárt kabinnál lehet beépíteni, úgyhogy amúgy is hagyományos maszkolós-festős kabintetőt építettem be. A makett szerintem egyesíti a kecses, filigránt alkatrészből álló,de nehezebben építhető maketteket, és a Tamiya precízségét, építhetőségét. Mindenkinek ajánlom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 744148 | 2025. december 30. 16:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
A kabinhoz Tamiya XF-71-et, a futóaknához MrColor C57-et használtam, higított fekete Tamiya bemosóval bemosva és nem visszatörölve. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744145 | 2025. december 30. 14:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Eddig a tiéd is tetszik. Milyen színt használtál a kabinhoz és a futóaknákhoz, fékszárnyakhoz? z | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| Miggyuri | Adatlap | 744144 | 2025. december 30. 14:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 744143 | 2025. december 30. 14:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744142 | 2025. december 30. 13:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Szia, Nagyon tetszik, jól néz ki, bár szerintem kicsi sötét. Ha esetleg híg fehérrel vagy világosított alapszínnel halványan átfújnád, nem lenne jobb? Amúgy tényleg nagyon látványos. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| ltom74 | Adatlap | 744141 | 2025. december 30. 13:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744124 | 2025. december 30. 00:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
A lényeg, hogy az Italeri dobozban megvannak a szükséges darabok. Amúgy a műszerfalat utólag akarod fújni? A műszereket így ki kellene maszkolni... z | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| medor | Adatlap | 744123 | 2025. december 29. 23:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
És tényleg. Neked van igazad! Megint vakegér voltam... Közben kicsit haladtam azért a makettel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744122 | 2025. december 29. 23:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Az Italeri G2 elvileg a Hobby Boss E35, vagy rosszul látom? z | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| medor | Adatlap | 744121 | 2025. december 29. 22:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Igen. Én is erre következtettem. A HB makettje egy korai 'E' változat lehet. Az Italeri 'G2'-es alkatrésze az amit nem tartalmaz a HB makett,nekem viszont fontos. A többi tényleg megtalálható a kínai készletben,vagy könnyen pótolható maradékokból. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744118 | 2025. december 29. 20:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
A pitotcsövek hiánya tényleg fura és bosszantó, de a többi szerintem megvan, csak nem mindegy, melyik verzióhoz mit kell használni, és mikori állapotban. Ugyanakkor a kínaiak jóval korábbi dátumú állapothoz adnak matricát, így nem biztos, hogy a "hiányzó" vackokat fel kell használni. Utána kell nézni a különbségeknek, de ez általában minden típusnál így van. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| medor | Adatlap | 744116 | 2025. december 29. 19:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Szia! A kabinba vettem maratást az Italerti matricák helyett. (Mondjuk a HB még azt sem ad!) 🤔 Szerintem már hiába vársz gyanta futóaknákra.A kínai makett is lassan 20 éves lesz. Ha eddig nem adtak ki gyanta alkatrészeket,szerintem ma már senki nem fog még 3D-ben sem. Jó lenne ha 'rod666' ötlete bejönne,de annyira szerintem ma már nem jó a Fujimi makettje sem. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| bgyasoldier | Adatlap | 744112 | 2025. december 29. 16:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Szuper, köszi szépen mindenkinek! | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| zsocate | Adatlap | 744109 | 2025. december 29. 14:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
| halaci | Adatlap | 744098 | 2025. december 28. 23:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Itt vannak a színértékei mindenféle rendszerben: color.bougeret.fr/bgtcolor019843.php A kitmaker fórumon a tamiya XF-72-t javasolták kiindulási alapnak, 10-20% közötti Flesh vagy Sand hozzáadásával. Én inkább a Flesh-re szavaznék, a képeken van egy kis magentás beütése a színnek, de próbálkozni kell. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| scout387 | Adatlap | 744090 | 2025. december 28. 16:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Kicsit utánajártam a témának, és ezeket a képeket találtam, szintén egy roncs gépről. Ezen viszont elég sötét a kabin. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| bgyasoldier | Adatlap | 744071 | 2025. december 28. 05:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
| SZIGNAL | Adatlap | 744062 | 2025. december 27. 15:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Hát igen 48-ban a Hasegawa top kategória eddíg nem sikerült jobb A-7 est piacra dobni de sajnos 72-ben amiről a diskurzus folyt a mai napig az ős-ős-ős kövület Frog makettet csomagolja újra és újra ami olyan régi hogy a scalemates sem tudja az első kiadás idejét.Nem is értem hogy a 48-as piacra dobása utáni nagy várakozás a 72-es iránt miért nem késztette őket a 72-es fejlesztésére. Mostanság pedig sajna a Hasegawától már nemigen látni új repülö maketeket így nem sok reény van tőlük egy A-7 re amit valszeg többekkel együtt nagyon sajnálok. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| medor | Adatlap | 744059 | 2025. december 27. 14:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Szia! Egymás mellett a két makett alkatrészei. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| Sennás | Adatlap | 744053 | 2025. december 27. 10:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 744052 | 2025. december 27. 10:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
1/48-ban már észrevették, a Hasegawa egész jót alkotott. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| rod666 | Adatlap | 744051 | 2025. december 27. 10:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Én bízom benne, hogy a japánok készlete fel fog tűnni Hobby2000 márkanéven! | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| SZIGNAL | Adatlap | 744050 | 2025. december 27. 09:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Sziasztok! Van itt egy kis keveredés bár a makettek hibái ettől még valósak. Medor által felrakott 744041 számú hozzászólásban látható fotón nem a Matchbox makett hanem egy Airfix szintén nem mai darab A-7 törzsfél látható amit a cikk szerzője Hutchins AAron úr is benézett így a régi Airfix viszi el a nem túl dicső első díjat. Az itt látható fotókon látszik a sajátos nem túl finom Matchbox stílus.Hobby Boss-ra kár is szót pazarolni ahogy Zoli említette max egy kitűnő alkatrész bánya. Személy szerint a Fujimit tartom a legjobbnak ami szintén sántít egy-két helyen de a legkönnyeben érhető el egy jó A-7 es.Egyébként bármelyiket is epítem a polcon mindegyik A-7 ek néz ki:-) Nagyon drukkolok hogy valamelyik minőségi gyártó végre észrevegye ezt a típust is. Üdv mindenkinek! | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744048 | 2025. december 27. 09:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Szia, Alak és méret alapján majdnem mindegy, hogy Fujimi vagy ESCI makettet építesz, nagyon hasonlók, bár a japó jobb minőségű valamivel, talán a felülete is. A fő különbség a kabin, a Fujimi elég szép dombornyomott alkatrészeket gyártott, aki nem akar vacakolni a feljavítókkal, annak megfelelhet, esetleg csak egy új ülés kell hozzá. A kínai kit elemeinek felhasználásához elvileg kell egy kis szabászat, mert más a kettő törzsének keresztmetszete, az egyik alul szögletesebb, a másik lekerekítettebb. Amúgy én főfutó-aknák hátsó részénél akadtam el, azóta is várom, hogy kiadják a gyanta futóaknákat... A Matchbox érdekes maketteket gyártott, sok közülük azóta is a legpontosabb, de vannak bőven alakhibásak is. A minőség és részletesség viszont ugye gyenge. A felület feljavításához én kevés vagyok, pláne egy ilyen típusnál, szóval nem fogok Matchbox maketteket építeni, de van még pár itthon donorként, az alakhűségük miatt. (Amúgy javaslom Attila barátunk a ProModell akármelyik számában megjelent cikkét, ha jól tévedek még a Fujimi kit felületét be is szegecselte.) Ja és úgy tűnik, hogy kissé csalt az illető a Matchbox makett pontossága végett, ha pontosan illesztette volna a rajzra a törzset, a vezérsík túl magas lenne. z z | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744047 | 2025. december 27. 09:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Szia, Attól függ. Ha nem zavarnak az alak- és mérethibák, akkor jó választás lehet, mert még mindig az a legjobb minőségű és legrészletesebb készlet, sajnos. Ha zavarnak a hibák, el kell felejteni. Rossz szokásukhoz híven a törzs keresztmetszete rossz, az elejétől a végéig. Én a kétülést vettem meg először. Először csak felaprítottam, hogy a hibáit a Fujimi vagy ESCI makett elemeivel javítsam, de miután észrevettem, hogy a keresztmetszet rossz, feladtam... Már nem emlékszem pontosan, de a törzs kb. 1-2mm-rel szélesebb is (a kabintető is), viszont laposabb, ez főleg a keskenyedő törzsvégnél durva, kb. 3mm-rel alacsonyabb az. A szárny mögötti gyári betoldás is rossz, nagyobb vagy kisebb?, már emlékszem... De ezekből a hibákból szinte csak a túl lapos és széles be- és kiömlő feltűnő, az messziről világít, a laikusok is kiszúrják. Viszont egyes részegységei jók lehetnek a pontosabb makettek feljavításához. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 744046 | 2025. december 27. 07:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||
|
Úgy tudom, a törzse alakhibás. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
BUÉK! Egy "bomba jó" diorámával kezdődik az év nállam.
M1123as "nagyponyvás" Hummer félig páncélozott, az "Explosive ordnance disposal--EOD" katonai tűzszerész dioráma.