| Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
| Zoli | Adatlap | 744464 | tegnap 20:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
| badogvarju | Adatlap | 744463 | tegnap 20:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
A "jó alap" szerintem túlzás! A kabintető, futószárak és az aknák valamint ajtajaikat leszámítva alulmarad a Hasegawával szemben. Természetesen szerintem! Kevés olyan panelárok van rajta amit ne kellene tömíteni, majd máshova karcolni. "Szegecselése" teljes fikció. Kérdésedre a válasz: Vermont ANG, de nem a Draw Decal-féle zöld jelzéssel, hanem a régebbi pirossal. Ha lenne ilyened (Xtradecal) azt szívesen fogadnám! Számokat és feliratot csináltattam, stencilek maradnak az eredeti Cartograf nyomatok - legalább is ez a terv. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 744462 | tegnap 20:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Nagyon szép lett mint a filmben a kincs ami nincs abban volt ilyen tank,szép a talapzat is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| badogvarju | Adatlap | 744461 | tegnap 20:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Igen, de még a "korai" időkből. A G91 társa volt emlékeim szerint. Sajnos köszönő viszonyban sincs a későbbi 106-ukkal. :(:( | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744460 | tegnap 20:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Nagyon tetszik, akár valami készlet, akár egyedi, jól sikerült, gratula! A szereplők még elférnének rajta, ha esetleg lenne még szabadidőd... z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744459 | tegnap 20:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Kicsit elkalibráltam a naptárt, aztán két napot adtam rá. Amúgy könnyű és egyszerű lenne, csak kicsit megbabráltam, így már nem fért bele a két napba. Aztán már nem siettem... A végén meg a lakkozással jól el is csesztem... Utána meg már nem nagyon érdekelt, csak legyen kész... De köszi szépen! z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| medor | Adatlap | 744458 | tegnap 20:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Szia! Nem értek a "tankokhoz". Ez a 'Kincs ami nincs' c. filmben volt látható? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| medor | Adatlap | 744457 | tegnap 20:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Hú Zoli! Egy hét alatt raktad össze?😮 Szerintem szép kis makett lett. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744451 | tegnap 16:11 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Szia, Szerintem látni a maketten is, de attól még jó alap. Milyen ANG jelzések lesznek rajta? Ha kell, tudok adni hozzá. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Toth_Gabor | Adatlap | 744448 | tegnap 15:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Jó lett, ez a Meng cucc? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| badogvarju | Adatlap | 744444 | tegnap 14:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Igen! Csak több "törődést" igényel mint gondoltam... (amikor az adott résszel foglalkozom, akkor derül ki, hogy mennyit is:):):)) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| B.Gábor | Adatlap | 744443 | tegnap 14:16 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Nem baj, örök klasszikus és méltóképpen emkléket állítottál neki! :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Petibá | Adatlap | 744442 | tegnap 13:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744432 | tegnapelőtt 21:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
| badogvarju | Adatlap | 744429 | tegnapelőtt 21:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744426 | tegnapelőtt 20:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744425 | tegnapelőtt 20:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
30-án kezdtem, tegnap fejeztem be, egy hét volt. Túl sok. Ha elkap a hév és van kedvem, gyorsan tudok haladni, de általában kell hozzá szabadság is, munka után nem sok kedvem van bármihez is... Amúgy köszi szépen, de Te is láthatod, mennyi hibája van, szerencsére élőben a többségük nagyítóval se látszik, néhány viszont világít. De vannak olyanok is, amik a képeken nem, de élőben jól láthatók. És olyan helyeken is vannak hibák, amikhez nem nyúltam és nem is láttam rajta semmit. A sok réteg fekete, aztán az ezüst sok mindent eltakart, lakkozásig még aránylag jól is nézett ki, de a lakkokkal teljesen elcsesződött... Nem baj, ez már így marad, úgy se lenne másik magyar matricám. Ja és ez egy Zlin 212-es. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| pmheros | Adatlap | 744424 | tegnapelőtt 20:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
RS Models 92042 Zlin Z-212 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Toth_Gabor | Adatlap | 744423 | tegnapelőtt 20:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Szép lett, de mi is ez? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Nagyzo | Adatlap | 744420 | tegnapelőtt 19:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Hogy mikor kezdted? Jesszasz, én ennyi idő alatt legfeljebb addig jutok, hogy levágok pár alkatrészt... Nemhogy ilyen szép kis (általam teljesen ismeretlen)repülőt befejezzek. Szép munka, gratz! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744419 | tegnapelőtt 19:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Idei első (utolsó?...) makettem... Elnézésetek kérem, hogy csak ennyire futotta, ennél azért én is jobbra számítottam. Még 30-án kezdtem el, és azt hittem, két nap alatt el is fog készülni, mert elég egyszerű és könnyűnek tűnő készlet, kisszériás mivolta ellenére is. Egyre jobban tetszenek az ilyen kategóriájú típusok, bár már jó néhányat el is adtam, hogy azokkal is csökkentsem a készletet, mert a 99%-uk sose fog elkészülni, és azért ezeknél sokkal fontosabbak is vannak itthon. Szóval ezekből is inkább a magyar vonatkozásúakat tartom meg, illetve a már elkezdetteket igyekszem befejezni majd. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744411 | tegnapelőtt 15:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Szia, Igaz, az alacsonysága talán nagyobb baj. Emiatt is tűnhet szélesnek a beömlő, de lehet, hogy elől még egyforma a szélesség (nem mértem le), és csak hátrafelé szélesedik jobban a törzs. Szerintem úgy is megoldható lenne, hogy oldalait bevágod, kissé szétfeszíted az alsó és felső részt a kellő magasságig, majd az ék alakú réseket tömíted. De ez csak elmélet... z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| medor | Adatlap | 744400 | 2026. január 4. 23:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Nem a szélességgel van a baj.Azt a HB megoldotta az F5-ös alkatrészen a fülekkel. A magasság a nagyobb probléma,mert igazodik a törzs lapos formájához. Itt egy kis kompromisszumot kötöttem,mert ennyi munka után a beömlőtakaró tényleg felejtős. Itt tartok.A műanyag enged még valamennyit de lehet nem lesz tökéletes a beömlő alakja. Közben a pilótafülkét is beragasztottam,mert nem tudtam hogy mennyire fér majd el a helyén. Itt is volt egy kis csiszolnivaló,de szerencsére közel sem annyi amennyit gondoltam. A katapultülés keretének háromszög alakú hátsó részét vettem alapul a pozícionáláshoz. (A gázkar saját munka.A fotók alapján kb. ilyen furcsa a kialakítása.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Nagyzo | Adatlap | 744399 | 2026. január 4. 22:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Köszi mindenkinek! @Propellerfanatic, igyekszem nem agyonkontrasztolni a festést, h ne nézzen ki úgy, mint egy festett figura...ööö...ha érthető. Az arcokkal még vannak gondjaim. A tutoriallal bajok lennének, mert eléggé csapongok, és intuitíve festek, de el tudnám magyarázni, mit miért csinálok (azt hiszem...), de írásban nem menne @Zoli, nem MI, csak én :-D, és köszi! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Propellerfanatic | Adatlap | 744387 | 2026. január 4. 18:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Szia! Nagyon szépek a figuráid! Érdekes, hogy nincsenek túl misztifikálva, mégis totál élethűek. Egyszer majd rakhatnál fel egy tutorial cikket a figurafestésről, biztos sokunknak hasznos lenne. Üdv LP | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744368 | 2026. január 4. 10:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Szia, Tuti MI, ilyet nem lehet... OK, nagyon jók a figurák, de így festeni! Továbbra se térek magamhoz, gratula! z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| ltom74 | Adatlap | 744366 | 2026. január 4. 09:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
nagyon atom! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Toth_Gabor | Adatlap | 744354 | 2026. január 3. 23:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 744344 | 2026. január 3. 21:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
A revell pilótáim nem ilyen szépek főleg,hogy made in china szerepel a törzs belső részén illetve a zacskón de azért jól építhető a helikopter sok sorjával. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 744343 | 2026. január 3. 21:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Szépek lettek a figurák. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Nagyzo | Adatlap | 744342 | 2026. január 3. 21:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 744337 | 2026. január 3. 19:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 744336 | 2026. január 3. 19:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Nagyon szép lett nekem tamiya van az idén készen lesz ha befejeztem a többit. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 744313 | 2026. január 3. 12:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Különösebb gond nem volt vele, szépen passzol, persze itt-ott azért igazítani kellett, de nem vészes. Viszont az Academy (és a Zvezda is) újabban rászokott arra, hogy a főfutószárakat a futóaknákkal együtt kell beragasztani a szárnyba még az építés elején és így az építés során k..rvára útban vannak... Én nem vacakoltam, a futószárakról levágtam a hátranyúló csonkot (ami valójában a tengyely, ami forgatja behúzáskor) és csak a végén ragasztottam a helyükre a futószárakat. Egyébként a részletességére nem lehet panasz, vannak variációs lehetőségek is pl. a motorburkolaton az örvlemezek lehetnek nyitva/zárva, a fékszárnyak szintén, a fékezőhorog, a futómű is lehet behúzott/kiengedett. A repülési pozícióhoz adnak egy elég jóképű japán pilótát is. :) A szárnyvég is elkészíthető felhajtva, vagy egyenesen is, attól függően, hogy melyik közdarabbal illesztjük a szárnyhoz. Itt találtam egy kis bibit: ezt a közdarabot beragasztva a törővégbe, mintha nem jó helyre ment volna a szárny fix részébe (vagy csak én szúrtam el valamit), úgyhogy inkább kihagytam. Azt már említettem, hogy a matricák szenzációsak, mindenféle matricázó lötyi nélkül szépen beszívódtak a panelvonalakba. Kapunk maszkot is a kabindekli és a kerekek maszkolásához. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744312 | 2026. január 3. 12:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
OK, sikert hozzá! Jó lesz a beömlő, csodálkozok is, hogy a nagyobb szélesség ellenére belemegy. A takaró elég bénán néz ki, inkább csiszolj többet, de sokkal jobb lesz a makett. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744311 | 2026. január 3. 12:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Nagyon szép lett, gratula! Viszont ez a kabin szín nekem túl világos, a színes 3D kabin elemek színéhez képest is, így inkább keresek valami sötétet. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Nagyzo | Adatlap | 744308 | 2026. január 3. 12:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ez a Zero is nagyon ott van! Megyőző az Academy felülete, építeni milyen volt? Passzol szépen? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Nagyzo | Adatlap | 744307 | 2026. január 3. 12:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Tuti lett a Zero! Én is megvettem a FM szettet, örülök, h nincsenek rossz tapasztalataid vele. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Nagyzo | Adatlap | 744306 | 2026. január 3. 12:16 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
akrillal festek, de abból sokfélével :-D többieknek is köszi! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 744305 | 2026. január 3. 12:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Az idei első befejezett makettem ez az Academy Zero 1/48-ban. Ha lehet hinni az Academy-nek és az Eduard-nak, akkor ez a gép az Akagi kötelékéhez tartozott és ott volt Pearl Harbor-ban is és a Midway-csatában is. Az új Academy matricák szenzációsak: mindenféle lötyi nélkül(!) úgy belesimultak a panelvonalakba, hogy öröm volt nézni. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| medor | Adatlap | 744293 | 2026. január 2. 21:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Szia! Elég ügyes vagyok hogy kézzel fessem ki a kabint,de az még odébb van. 😎 Most a HB beömlőjét próbálom beapplikálni az Italeri törzsébe. Az első réteg Putty megvolt és a csiszolás is.Csak ismételni kell... Ha nem sikerül akkor még mindig ott a másik opció,a beömlőtakaró alkatrésze. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| halaci | Adatlap | 744290 | 2026. január 2. 21:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Milyen kár, hogy az 1/35-ös II.vh figurák nem nagyon viselnek napszemüveget. Mennyivel egyszerűbb dolgom lenne... Eszméletlenül néznek ki, akrillal vagy olajfestékkel festetted őket? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| medor | Adatlap | 744282 | 2026. január 2. 18:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Szia! Jó fotók,köszi! Pontosan látszanak a HB makett alakjának pontatlanságai. Akit ez nem zavar és a felületi részletek jobban tetszenek nyugodtan építse meg. A polcon egy szép A-7 Corsair II makettje lesz mindentől függetlenül. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Johnie | Adatlap | 744277 | 2026. január 2. 16:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Wáo, nagyon látványos. Hihetetlen milyen részletességű figurákat nyomtatnak ma már. Nemrég /72-ben láttam valami renderképeket Pete Mitchell "Maverick" figuráról, az állam kerestem az arcát látva. Nagyon jó alapokat csinálnak, már csak egy jó figurafestő kell hozzá. Én nem lennék az 🤪 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 744263 | 2026. január 2. 11:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Block50 | Adatlap | 744261 | 2026. január 2. 11:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 744255 | 2026. január 2. 08:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Szia, Ezt hogyan? Mármint a festést. Elképesztő, mintha valós személy fényképe lenne. Nagyon élethű lett, gratula! z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Nagyzo | Adatlap | 744253 | 2026. január 2. 08:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Nagyzo | Adatlap | 744252 | 2026. január 2. 08:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Én is 48-as pilótákat sminkelek a Tomcathez, Reskit gyártmány | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Sennás | Adatlap | 744246 | 2026. január 1. 21:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
|
Beszélj a Tony-val legyártja neked "újra" | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Sajnos ilyen matricát nem tudok adni. Van mindenféle Draw Decal, de a Vermont ANG pont kell, bár az amúgy se lenne jó Neked. Az Xtradecal nincs meg...
z