| Tovább >>> |
| tyimosenko | Adatlap | 747561 | 2026. április 28. 12:54 | ![]() | |||||||||||||||
| Nagyzo | Adatlap | 747554 | 2026. április 28. 07:28 | ![]() | |||||||||||||||
|
Na, ez jó hír, és nem is annyira sürgős a dolog, kivárom. Igen, a motor hátsó része kicsit sűrűn van supportolva, remélem abból a fajta gyantából van, ami nem pattog ki leválasztáskor kis krátereket hagyva. A légcsavart megvettem, de a műanyag kb ugyanolyan jó kis túlzással. Kerekek detto :-D Ráadásul a légcsavarlapátok helyes szögének a beállításához sem adnak támpontot. De ezek megbocsájtható apróságok, a készlet nagyon tuti, már csak a témaválasztás miatt is. | |||||||||||||||||||
| Norm | Adatlap | 747551 | 2026. április 27. 21:57 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia! Én összefutottam vele, de csak azért, mert feltűnt, hogy valaki egy nyomtatott Dromader kabint mutogat valakinek :D Nagyon meggyőző volt, én tuti rendelni fogok belőle. Nekem azt mondta, hogy lassan rendelhető lesz nyomtatva is, valamint a motort is újragondolva kiadja, mert az IBG-s támasztékok eltűntetése macerás. Kérdeztem, hogy a légcsavarokat is meg akarja-e csinálni, de arra azt mondta, hogy nem tudja, ott még nem tart. Üdv, Gábor | |||||||||||||||||||
| halaci | Adatlap | 747540 | 2026. április 27. 18:39 | ![]() | |||||||||||||||
|
Idén nem volt standja, csak a Madworksösök árulták a fúrószárait. De úgy látom, ez tényleg csak stl-ként érhető el, szóval nem lettél volna beljebb vele. | |||||||||||||||||||
| Nagyzo | Adatlap | 747539 | 2026. április 27. 18:22 | ![]() | |||||||||||||||
|
Köszi, ezek jó tippek! Nyomtatni sajna nem tudok, pedig elég meggyőző ez a kabin, Kerestem Óváron az Anyz standandját, de egy idő után kiment a fejemből, persze ha csak az .stl fájlt árusítják, akkor biztos itt sem volt nyomtatott példány. Te tudsz esetleg valakit, aki tud ilyet jó minőségben? | |||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 747527 | 2026. április 27. 10:17 | ![]() | |||||||||||||||
|
Nagyon klassz készlet, nálam már azt asztalon van. A 3d-s kiegészítők, különösen a motor szerintem nagyon kell hozzá. Ha tudsz nyomtatni, ezt javaslom hozzá, mert a belseje azért a referencia fotók alapján elég egyszerűsített. anyz.io/shop/product/AND064/cockpit-for-1-48-m18-dromader-ibg-models- Nálam a ventilátorlapátok hajtogatása verte le az ékszíjat. Itt találsz róla egy jó kis videót. www.youtube.com/watch | |||||||||||||||||||
| Nagyzo | Adatlap | 747524 | 2026. április 27. 07:23 | ![]() | |||||||||||||||
|
Több apróság között ő került hozzám mindenféle gyantákkal spékelve. Az IBG standnál egész jó áron adták, szóval muszáj volt. A méretén meglepődtem, úristen, very big, az A-10C-vel egyezik a szárnyfesztávja. Nagyon szép részletes, a felületen pozitív szegecsek, és az eddigi kritikák lapján az illeszkedéssel sem lesz gond. Már csak magyar matricák kellenének hozzá, de elleszek valamelyik lengyel festéssel is. | |||||||||||||||||||
| pmheros | Adatlap | 747521 | 2026. április 27. 05:16 | ![]() | |||||||||||||||
|
Üdv! Nekem az Academy kabintetőjén végigfutó fröccsöntési varratot kellett levágnom lecsiszolnom. A befejező momentum nálam a Tamiya Polishing Compound Finish paszta volt, nem lakkoztam a legvégén. Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 747519 | 2026. április 26. 23:35 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia! Pont olyanra, ahogy a készlet kiadta :) Viccen kívül, a "függőlegeseknél" volt valami 28 fokos szög, csak már nem tudom, hogy a kettő között, vagy külön-külön a függőlegestől. A vízszintesekkel nem szórakoztam, a szárnyakban mondjuk van valami csavarodás talán. Futószintező jó lenne, de ennek már úgyis reszeltek, a bal oldali főfutó megrogyott, úgyhogy kicsit sánta, de elsőnek pont jó lesz. Majd úgy fordítom a szekrényen, hiogy ne legyen feltűnő :) Csak előbb le kellene már lakkoznom. Tényleg, bugyuta, de fontos kérdés: a kabintetőt is kell lakkozni, vagy azt polírozni elég? | |||||||||||||||||||
| pmheros | Adatlap | 747518 | 2026. április 26. 23:06 | ![]() | |||||||||||||||
|
Üdv! Jó kis állványnak tűnik! Valami futószintező szerkezet még beférne középre. (kicsit OFF: de most ezt foglalkoztat inkább) a Darázs stabilzátorait, szárnyait hány fokos szögre állítottad be ? Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 747517 | 2026. április 26. 22:08 | ![]() | |||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 747516 | 2026. április 26. 22:07 | ![]() | |||||||||||||||
|
Állvány hadrendbe állítva! (Természetesen ki kell hangsúlyoznom, hogy NEM emiatt áll a Kék Angyal befejezése, de ezen tudtam kipróbálni. Lehetett volna persze Béla, az 1:72-es Condor MiG-21-es kísérleti nyúl, de a Hornet mindenképpen impozánsabb.) | |||||||||||||||||||
| B.Gábor | Adatlap | 747497 | 2026. április 26. 09:14 | ![]() | |||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 747494 | 2026. április 25. 22:51 | ![]() | |||||||||||||||
|
Én is, meg most is rákérdeztem nála. Első utunk a Vertigóhoz vezetett. Csak az lepett meg, hogy a beugró feladat az, hogy saját magamnak összeragaszthassam az eszközt. | |||||||||||||||||||
| halaci | Adatlap | 747491 | 2026. április 25. 19:56 | ![]() | |||||||||||||||
|
Én azt hiszem, Nagyzo-nál láttam itt tavaly valamelyik építésénél, szerencsére még pont Móvár előtt. Gyorsan megvettem propelleres gépekhez valót, szerencsére a nagyobbat. Én csak 1/48-ban építek, és ehhez a nagyobb (elvileg 1/32-höz való) szerintem sokkal jobb. Csak közben jött egy Buccaneer, meg egy SeaKing, (meg majd egy Jaguar, egy FGR2 Phantom...) és azért a II.vh. kétmotoros bombázók sem zsebibabák ebben a méretarányban, úgy éreztem, jobb a békesség. | |||||||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 747489 | 2026. április 25. 19:06 | ![]() | |||||||||||||||
|
A Vertigo állvány nálam is befigyelt, igaz, nekem az 1:48-1:72-es. Meg hát még egy-két másik gép, asszony még nem tudja, hogy mennyi mindent vettem, szerinte csak az állványért mentem :) | |||||||||||||||||||
| kervil | Adatlap | 747487 | 2026. április 25. 18:40 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szép zsákmány! A Vertigo állványomat én is itt vettem két vagy három éve. Én MosonShow-n ritkán költök sokat, ezúttal is megtartóztattam magam: pár tubus pillanatragasztón és egy UV-gyantán kívül mást nem vettem. | |||||||||||||||||||
| halaci | Adatlap | 747484 | 2026. április 25. 18:26 | ![]() | |||||||||||||||
|
Móvári zsákmány. "Természetesen" túlléptem a szándékolt költségkeretet, de ha nem üres zsebbel megy az ember, akkor ezt nehéz elkerülni. A Madworks fúrót pl. először ott hagytam, de annyira könnyű, kézreálló és precíz volt, hogy végül visszamentem érte. (A weboldalukon többe kerül, meggyőztem magam.) David Chou makettjeit meg már nagyon régén követem a facebookon, így, hogy dedikálta is a könyvét, muszáj volt megvenni. | |||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 747343 | 2026. április 20. 18:36 | ![]() | |||||||||||||||
|
Nem mai darab | |||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 747342 | 2026. április 20. 18:34 | ![]() | |||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 746430 | 2026. március 14. 07:14 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia, Épp ez a gondom, tömíteni felesleges és nem is lehetne, viszont az illesztési rést nem tudom majd teljesen eltűntetni, egy-két, pár mm hosszú hangya hajszálnyi hézag mindig marad... Ilyen szempontból nekem általánosságban a Fine Molds makettek a jobb választás, mert ugye panelvonalak mentén vannak bontva. De ha esetleg majd kiadnak hozzá radart és új orrkúpot, akkor ennek lesz nyitva az orra. Az illesztések miatt nem aggódom, de nem is várom, hogy tökéletes legyen, a Ki-61 gerincénél is maradt egy minimális lépcsőzetesség, szóval nem volt teljesen hüjebiztos... És nem hinném, hogy napokig kellene majd agyalni, mi hova fog kerülni, szerintem nem lesz vele gond. Viszont a túlzott bontásnak nem látom értelmét, emiatt ennek építése biztos nem lesz örömmakettezős elfogaltság. Ha olyan részletességű lenne pl. a futóakna, mint a Modelsvit Mirage makettekéi, lenne ok így szétszedni, de ezért kár volt. Az Academy Tomcat szerintem ezért építhetőbb, mert egyszerűbb és nincs benne ennyi felesleges(nek tűnő) bontás. Nem hasonlítottam még semmit semmihez, viszont az alkatrészek mennyisége kb. 3/5-e a Tamiya makettének, illetve a feleslegesekkel együtt kb. 4/5-e. (A koreai készletben ugye benne vannak az A és D verzió elemei is.) Bár a kidolgozás kicsit gyengébb, még a létrát se adják... A bontás alapján jó eséllyel remélhetőleg lesz Tamiya F-14 folytatás (F-16 azóta sincs...), a türelmetleneknek azért már vannak átépítők hozzá: www.1999.co.jp/eng/11354302 www.1999.co.jp/eng/11354422 z | |||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 746429 | 2026. március 14. 06:34 | ![]() | |||||||||||||||
|
Hidd el: a tömítést nyugodtan elfelejtheted, putty annyira kell ide, mint "Kígyónak lábsó, madaraknak fogsor". :) A 48-asnál sem volt probléma az egybeöntött orrkúppal, szerintem itt sem lesz. Az alkatrészbontással részben egyetértek, de én más szemüvegen keresztül nézem. A Tamiya GB főtopikjában írtam, hogy: Nagyon megkedveltem a Tamiya maketteket, mert az okos tervezésnek köszönhetően problémamentes örömmakettezést nyújtanak. Bár az alkatrészbontást elnézve nem mindig egyértelmű, hogy hogyan fog "kijönni" ebből egy Messzer, vagy egy Tomcat, de a végén minden a helyére kerül. :) | |||||||||||||||||||
| Nagyzo | Adatlap | 746427 | 2026. március 13. 19:59 | ![]() | |||||||||||||||
|
Tamiyáék csak annyira "bonyolítják" a bontást, hogy a későbbi típusokat a lehető legkisebb ráfodítással ki lehessen hozni. Ráadásul biztos lehet benne az ember, hogy az alkatrészek passzolni fognak, nem úgy mint a egyes gyártóknál. Jó is az, amikor az agyoncifrázott felület nagy része lecsiszolódik a ramaty illeszkedések eltüntetése közben. Nekem csak 48-as macsekok vannak a szekrény tetején, de ebből a 72-esből is fogok venni. | |||||||||||||||||||
| Nagyzo | Adatlap | 746426 | 2026. március 13. 19:52 | ![]() | |||||||||||||||
|
Tomcatból mindenképpen kell Bounty hunters a repertoárba, ha valaki épít. De Tomcatters is! Utóbbi (sajna) jó ideje work in progress fázisban van :-( | |||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 746419 | 2026. március 13. 17:40 | ![]() | |||||||||||||||
|
Ebből a párosból a SuperBug már megvan, kell mellé egy Macsek is. A 48-as Tamiyából is VF-2 készült, csak még a nagyon korai évekből. De ez a retró stílusú F-14D is tetszik, a Revell adott hozzá matricákat is. Még eldöntöm. :) | |||||||||||||||||||
| Ekarp | Adatlap | 746417 | 2026. március 13. 17:02 | ![]() | |||||||||||||||
|
Sziasztok! Ha valaki last cruise-os F-14-est szeretne építeni, és megkeres magánban, annak lehet, hogy tudok fotókat küldeni a kiválasztott gépről Köszönöm: Endre | |||||||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 746416 | 2026. március 13. 16:13 | ![]() | |||||||||||||||
|
Én néztem ezt a sort, és őszintén szólva nem sok választási lehetőségem maradt. Ugye eleve a D változatot nem sok század használta, itt csak a VF-31-et nem adják lehetőségként ezek közül. De az már amúgyis be van táblázva a HobbyBoss által. Nekem a VF-2-höz van GWH, a -31 ugye HB, a -213-hoz meg van Hasegawa (Last Cruise LE, 02406), a -101-hez szintén dedikált Hasegawa (02444). Marad a VX-9, ami nem harci század ugyan, de látványos festés, ÉS jól fog mutatni a hasonló jellegű VX-4-gyel szemben (ami majd szintén Hasegawa lesz egyszer). | |||||||||||||||||||
| Johnie | Adatlap | 746415 | 2026. március 13. 15:22 | ![]() | |||||||||||||||
|
Bár szeretem a high-vis festést, azt hiszem ezúttal kivételt teszek és a VF-213 nem parancsnoki gép felé húz a szívem. De még nincs 100%-ban eldöntve... | |||||||||||||||||||
| Johnie | Adatlap | 746413 | 2026. március 13. 15:15 | ![]() | |||||||||||||||
|
Az orrkúp nekem is feltűnt és nem értettem, hogy miért nem lehetett egy darabban kiadni 2026-ban, de megtapasztalva a szintén új Tamiya F35B illeszkedését ez már annyira nem zavar. A bontás túlzó vagy felesleges mivoltát majd építés közben fogom kitapasztalni, egyelőre nem látom át annyira az egészet, hogy még bármit pro vagy kontra mondhassak róla, remélem hátrányára nem válik. | |||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 746411 | 2026. március 13. 14:07 | ![]() | |||||||||||||||
|
A VF-2 sort fogom folytatni. :) | |||||||||||||||||||
| Toth_Gabor | Adatlap | 746410 | 2026. március 13. 14:05 | ![]() | |||||||||||||||
|
Nekem a VF-2, de még lenne mit befejezni. Te vennél hozzá bármi extrát? | |||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 746409 | 2026. március 13. 13:49 | ![]() | |||||||||||||||
|
Anno leírtam az első benyomásaim a készletről, és nem állítom, hogy egyik szemem sír, másik meg nem nevet, de többet vártam. A minőség OK, de a részletek terén kissé le van maradva a cég, főleg az ukránokhoz képest. A bontás se tetszik, mert nagyon felaprították a készletet, de nem látom értelmét. Amit külön adhattak volna (pl. orrkúp, hogy ne kelljen tömíteni), azt egybe öntötték a törzzsel, és a kidolgozás se az igazi. OK, hogy az utántöltő cső és a létra nyitva is felrakható, de még a törzs-féklapokat se lehet nyitni, nemhogy a kormányfelületeket kitéríteni... Szép, de nekem kevés. A matrica detto, hiába néz ki jól, nem hiszem, hogy valaha még használok Tamiya matricát... z | |||||||||||||||||||
| Johnie | Adatlap | 746408 | 2026. március 13. 13:10 | ![]() | |||||||||||||||
|
Na akkor már minimum ketten vigyorgunk😆 Már tudod melyik színben jeleníted meg az öt festésű lehetőség közül? | |||||||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 746407 | 2026. március 13. 12:58 | ![]() | |||||||||||||||
|
Zsákbamacskát nem veszel, csak... dobozbamacskát? :) | |||||||||||||||||||
| pmheros | Adatlap | 746401 | 2026. március 13. 10:17 | ![]() | |||||||||||||||
|
Üdv! (Látom ott van a szárnyakhoz a fogasív. Hogy ezt néhány mostani gyártó, hogy nem gondolja alapnak egy variaszárnyú típusnál?) Értem a vigyorodat! Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 746398 | 2026. március 13. 08:00 | ![]() | |||||||||||||||
|
Már nem vagyok sárga, tegnap óta itt vigyorog nálam is egy ilyen Macsek. És ettől én is vigyorgok, mert nagyon tetszik, ami a dobozban van. :) | |||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 746338 | 2026. március 10. 16:54 | ![]() | |||||||||||||||
|
Nagyon szép. Nemhiába: Tamiya... Sárga vagyok az irigységtől... :) Még így is, hogy "D". | |||||||||||||||||||
| Johnie | Adatlap | 746335 | 2026. március 10. 15:08 | ![]() | |||||||||||||||
Immár kézben. 😜 A műanyag nem egy Hasegawa féle kemény, fényes felszín, inkább matt a felület. A részletek, panelvonalak nagyon vékonyak, egyenletesek mind szélességben mind mélységben. | |||||||||||||||||||
| kervil | Adatlap | 746195 | 2026. március 5. 10:08 | ![]() | |||||||||||||||
|
Nekem még a Mk.IID hiányzik, a sivatagi "flying can opener". Remélem, előbb-utóbb kiadják, 72-ben legalábbis megtették. Amikor ez ügyben rájuk írtam egyszer, nem túl barátságosan csak annyit reagáltak, hogy nem mondhatnak se igent, se nemet, figyeljem a közösségi médiájukat, ha a várható újdonságokról szeretnék értesülni. | |||||||||||||||||||
| Toth_Gabor | Adatlap | 746192 | 2026. március 5. 07:06 | ![]() | |||||||||||||||
|
Nem, de nem is ez volt a céljuk. Minden esetre az Eduardnál kicsit finomabb, de egy viszonylag egyszerű makett. Ha sorra kerül, lehet hogy azzal tandemben próbálom majd összerakni. A Hurricane egy másik világ, és az Mk.I ha lehet, még szebb lett. Legalábbis ügyeltek a különbségekre az Mk.II-höz képest, a légcsavar mögötti részt jobb lett volna azon is úgy kialakitani mint az I-esem. Már csak a vásznazott szárnyú korait kellene kiadniuk... | |||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 746186 | 2026. március 4. 20:07 | ![]() | |||||||||||||||
|
A P-400-astól azért ne várd azt, amit a Hurricane sorozat nyújtott. Nekem is meg van, és a Hurricane II.b -hez képest nagy csalódás volt. | |||||||||||||||||||
| Toth_Gabor | Adatlap | 746185 | 2026. március 4. 17:53 | ![]() | |||||||||||||||
|
Ez is jó fogás! | |||||||||||||||||||
| Toth_Gabor | Adatlap | 746184 | 2026. március 4. 17:53 | ![]() | |||||||||||||||
|
Egyenlőre az egyetlen része amit gyengének mondanék az a GSF, kivülről elmegy, de nem dolgozták ki jól az egymáson átlapoló lamellákat. Ezt talán érdemes cserélni, de többet nem költenék. Persze lehet mát kapni hozzá mindenfélét. | |||||||||||||||||||
| Toth_Gabor | Adatlap | 746183 | 2026. március 4. 17:44 | ![]() | |||||||||||||||
| kervil | Adatlap | 746182 | 2026. március 4. 17:35 | ![]() | |||||||||||||||
|
Illetve ez gyarapítja még az idei beszerzéseim listáját. Nem nagyon vagyok Luftwaffe érdeklődésű, ezt is csak azért vettem meg, mert újdonsághoz és a minőségéhez képest hihetetlenül olcsó, ráadásul még erre az alapból nagyon jó árra is sikerült egy jókora plusz akciót és kedvezményt kifognom, így valami 8.000 Ft-ért vettem meg mindössze. De aztán annyira megtetszett, hogy most legszívesebben félretenném, amin épp dolgozom, és ezzel folytatnám. Nem fogom persze megtenni, nem szoktam szimultán építeni, de ott van a kísértés. | |||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 746180 | 2026. március 4. 17:06 | ![]() | |||||||||||||||
|
Ugyan az új Tamiya Cicussal még nem találkoztam személyesen, de megelőlegezem neki a bizalmat és ezennel átvette a vezetést az Academy-től, annyival nem drágább, mint amennyivel (remélhetőleg) jobb. De azért várom a "sima" A verziót is. :) | |||||||||||||||||||
| kervil | Adatlap | 746179 | 2026. március 4. 17:01 | ![]() | |||||||||||||||
| ltom74 | Adatlap | 746176 | 2026. március 4. 16:21 | ![]() | |||||||||||||||
|
Ahh honnan szereztel fineMolds f-104-et? | |||||||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 746175 | 2026. március 4. 16:10 | ![]() | |||||||||||||||
|
Hú tényleg, Modelarról meg kellene rendelni a VX-9-es festés miatt... na majd a következő hónapban, márciusra már megvan a rendelés. Ebben a hónapban erős leszek, és csak eszközt meg matricát rendelek :) | |||||||||||||||||||
| Toth_Gabor | Adatlap | 746174 | 2026. március 4. 15:48 | ![]() | |||||||||||||||
|
Az idei harács...fékezni kéne Viszont te össze is rakod! | |||||||||||||||||||
| Tovább >>> |
Nem nagyon terveztem Móváron költeni, szombaton rá sem értem nézelődni. Aztán vasárnap délelőtt volt idő és megszaladt, ezek kisebb-nagyobb mértékben mind olcsítva voltak.