| Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
| medor | Adatlap | 747263 | ma 18:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 747261 | ma 17:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Fényes feketét szoktak sokan . | |||||||||||||||||||||||||||||||
| papgyuri | Adatlap | 747253 | ma 10:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Sziasztok! Fémszín alá (ha nem akarok oldószeres alapozót használni) mit ajánlotok alapozónak? Köszönettel, | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 747235 | tegnap 13:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 747234 | tegnap 13:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Szia Pali! Belépnék én szívesen, de hiába próbálok regisztrálni, ez a bekeretezett biztonsági franc nem működik, és nem enged tovább. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| pbiegelb | Adatlap | 747233 | tegnap 12:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Szia András! Nekem is ez volt a jelenség. Be kell lépned a fórumba, máshogy nem fog menni. Üdv, | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 747229 | tegnap 00:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Ja, és kimaradt, hogy a régebbi, könyvjelzőzött cikkek se jönnek fel. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 747228 | tegnap 00:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Na, a link még egyszer. www.arcforums.com/forums/air/index.php | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 747227 | tegnap 00:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy mi történt az ARC fórummal? Akárhonnan próbálok belépni nem sikerül. Se Firefox, se Chrome. http://www.arcforums.com/forums/air/index.php | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Stormtrooper | Adatlap | 747226 | tegnapelőtt 21:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Szia4 Nem baj, ha nincs ingyen, csak legyen meg - meg ne kelljen még egy szettet venni :) Köszönöm a tippet! | |||||||||||||||||||||||||||||||
| medor | Adatlap | 747223 | tegnapelőtt 21:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Szia! Első körben itt próbálkozzatok.Nem lesz ingyen mint régen,de lehet hogy tudnak majd segíteni. www.revell-service.de/en-eu/homepage/ | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Stormtrooper | Adatlap | 747216 | tegnapelőtt 20:16 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Sziasztok! Tudna-e valaki tippel segíteni az alábbi esetnél. Fiam kapott ajándékba egy Revell Bandai A-Winget 1:72-ben. Kinyitva egy komplett keret hiényzott - amin a tartó és egy ágyútorony van. A torony annyira nem is, de a tartó lenne neki fontos. Mivel ajándék volt, így nincs blokk, amivel vissza lehet vinni :( Merre kellene elindulni, melyik gyártó felé - ha segítenek egyáltalán. Revell vagy Bandai? Vagy egyáltalán milyen formában próbáljam elérni? Nem tudom, járt-e így már valaki... Persze az is megoldás volna, ha valakinek akadna felesleges ilyen kerete, vagy legalább a tartó - repülési verzióban építi őket a gyerkőc... Köszönöm szépen! | |||||||||||||||||||||||||||||||
| rod666 | Adatlap | 747155 | 2026. április 11. 18:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
A Leveling Thinner esélyesen a festéket is leviszi, nem csak a matricát. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Blerio | Adatlap | 747141 | 2026. április 10. 20:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Köszönöm. Meg fogom próbálni a meleg vizes borogatást. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 747140 | 2026. április 10. 20:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Ja, igen, tényleg. Kézmeleg víz esetleg. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 747139 | 2026. április 10. 20:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Csak tippelek, de white spirit vagy leveling thinner? Óvatosan megkenegetve. Bár lehet, hogy polírpapírt kell ragadj. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| rod666 | Adatlap | 747138 | 2026. április 10. 20:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Ha nem lakkoztad le a matricákat, akkor próbáld meg leáztatni őket, simán vízben. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Blerio | Adatlap | 747137 | 2026. április 10. 20:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Sziasztok! Matrica eltávolítás ügyében kérnék segítséget. Humbrol enamel és Revell festékekkel készült a gép kamója, majd Gauzy került rá fényes lakk gyanánt. A matricák - szerencsére kevés - már a felrakáskor kicsit repedezettek voltak, nehezen simultak a felületre pedig Microscale MicroSet került alá- föléjük, (mindez tegnap este), ma pedig az újabb darabok durván szétszakadtak már az áztatás közben, tehát felhagytam a további próbálkozásokkal, agyvérzés elkerülése érdekében. A kérdésem az lenne, hogy a festés legyalázása nélkül, hogyan, mivel tudnám a matricákat eltávolítani? A mechanikus verzió gondolom nem játszik, mert az vinne mindent. A zsíroldó szintén nem gyere be, az garantáltan műanyagig lekapná a motyót, (nálam a festék eltávolításra eddig bevált, de most nem az a cél). Szóval ha van ötletetek szívesen megolvasnám. Köszönöm előre is Üdv Blerio | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Gergos | Adatlap | 747105 | 2026. április 9. 04:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Természetesen makett alkatrész | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Gergos | Adatlap | 747104 | 2026. április 9. 04:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Bocsánat. Ennyire értek hozzá. Lenne 4db alkatrészem amit másolni kéne ha valaki tudna ebben segíteni. Az alkatrészeket el tudom küldeni. Köszönöm Gergő | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Gabusch | Adatlap | 747103 | 2026. április 9. 01:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Konkrétabban? Letölthető porszívó alkatrészt, megrajzolandó makett akármit? Csak mert 3D nyomtatásból van legalább háromféle eljárás és mind másra jó. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Gergos | Adatlap | 747099 | 2026. április 8. 18:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Hello. Van aki tud 3D-ben nyomtatni és tudna is segíteni nekem? Aki segitene az jelentkezzen kérem szegvari.gergo@gmail.com email cimen Köszönöm Gergő | |||||||||||||||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 747008 | 2026. április 4. 11:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
A stencil inkáb nézett ki 1/48-nak, valóban. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 747003 | 2026. április 4. 08:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Nézegettem én is, a lajstromot még hajlandó is vagyok elfogadni. A keresztek határeset, de inkább nagyobbnak látom. A pár szervizfelirat viszont durván el van cseszerintve szerintem. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 747002 | 2026. április 4. 08:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Köszönöm srácok a kutakodást, "B" tervnek elteszem.:) | |||||||||||||||||||||||||||||||
| halaci | Adatlap | 747000 | 2026. április 3. 22:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
van ilyen matricalapjuk, a JA- után tetszőlegesen rakhatod ki a számokat, de úgy látom, csak utánrendelhető, most nincs raktáron. www.hahen.com/epages/64625185.sf/de_DE/ | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Toth_Gabor | Adatlap | 746998 | 2026. április 3. 18:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
| Norm | Adatlap | 746995 | 2026. április 3. 18:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Arra megkérhetlek, hogy ha kezed ügyébe kerül a 3D nyomtatott légcsavar készlet, megnézed az emelkedését, mert ami a készletben van, az fordítva van és nagyon zavaró, és mindezzel használhatatlan. Láttam videót a 3D készletről, az is fordítottnak nézett ki, de nagyon bízok benne, hogy legalább azt javították azóta. Továbbá a röpsúlyok beállítása is rossz, de a tévedés jogát fenntartom. Írtam is emiatt a cégnek, de még nem válaszoltak. Csatolok pár képet az elképzelés/valóságról. Üdv, Gábor | |||||||||||||||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 746992 | 2026. április 3. 16:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Hali! Rágliztam, más, JA-val kezdődő gépeken hasonló nagyságú kereszt és lajstrom volt. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 746989 | 2026. április 3. 13:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Szia! De, az IBG-t építem. Nem igazán nézegettem a srófot, mert megrendeltem hozzá a 3d cuccokat. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| zsocate | Adatlap | 746987 | 2026. április 3. 12:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Szia! Lehet, hogy tudok segíteni. Küldj e-mailt és egyeztetünk. üdv: Zsolt | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Norm | Adatlap | 746975 | 2026. április 3. 00:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Szervusz! Ugyan nem repültem (sajnos) a típust, de a mellékelt kép alapján azt gondolom, hogy azért az ASh-62 tette a dolgát :D Az, hogy sok képen tiszta, szerintem annak a jele csupán, hogy rendszeresen tisztítják őket. Csak nem az IBG készletét építed? Ha igen, neked mi a véleményed a légcsavarról? Üdv.: Gábor | |||||||||||||||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 746971 | 2026. április 2. 22:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 746961 | 2026. április 2. 17:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Lehet, hogy ez volt az összes kínálat. A Scalemates-en szétnéztél már? | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 746960 | 2026. április 2. 15:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Ha van köztünk olyan kórtárs, aki esetleg repülte a PZL Dromedart, kérem adjon tanácsot! Az aránylag hosszú kipufogó miatt tényleg csak ilyen kevés a kormozódás a gépen használat közben? Mert a fotók szerint a törzsön minimális, és a szárnyon is alig valamicske. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| G78 | Adatlap | 746847 | 2026. március 29. 18:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Sziasztok! Lehet valahol kapni, beszerezni 1/72 méretarányú WW2-es magyar harckocsi matricákat? Korai, ill. későbbi verziók is érdekelnének + csapatjelzések... Valamikor a HAD adott ki, illetve a Bison / Star Decal is. Jelenleg ezek sehol sem elérhetőek. A 72-es méretarány kissé hanyagolt ezen területen.. Ha van valakinek felesleges érdekelne! Köszi szépen, Gábor | |||||||||||||||||||||||||||||||
| maci 77 | Adatlap | 746844 | 2026. március 29. 15:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Sziasztok! Régebbi kiadású,Tiger(P)1:35-ös makettet keresek! Lehet bontatlan,bontott,megkezdett is,akár! Elérhetőségem: attila.maci@gmail.com Köszönöm! Üdv: Attila | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 746611 | 2026. március 20. 12:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Szia Borisz! Úgy tűnik, sikerült forrást találnom a C-130J cockpitjáról az AI segítségével, igaz ráment vagy 4 napom, meg a szemem folyt ki a monitortól, de ha ezt végignézed, szerintem nem nagyon marad kérdés, hogyan is kell egy "J" cockpitnak kinéznie. Az már más kérdés, hogyan lehet ezt kihozni a Zvezda "H" alkatrészeiből. www.youtube.com/watch | |||||||||||||||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 746586 | 2026. március 19. 16:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Pár Hercules nálam is várja a sorát, érdeklődve figyelek! | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 746583 | 2026. március 19. 15:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Sziasztok! Újabb segítséget kérnék a C-130 típus ismerőitől. A Zvezda C-130J verzióját építeném, de nem találok referenciát a "loadmaster" munkahelyéről. Az AI szerint már nincs a cockpitban fekhely, a helyén mindenféle elektronikai cucc, meg egy mikrohullámú sütő van. A Zvezda viszont a "H" verzió cockpitjét tette a "J"-be is. Szeretném javítani, de eddig a gugli nem volt a haverom. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 746582 | 2026. március 19. 14:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
| Elnar | Adatlap | 746581 | 2026. március 19. 12:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
A Wehrmachtskisten oldalon van fa is. Nem tudom, mennyire volt elterjedt: wehrmachts.kisten.free.fr/8,8cm_bois.htm | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 746580 | 2026. március 19. 11:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Sziasztok! Kérdezném a guruktól, hogy a Flak 36 88mm-es lőszerét csak a Wicker-féle fonott tárolóban szállították, vagy volt faládás ellátmány is, mint pl. a Tiger 88mm-es lőszerénél? | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 746514 | 2026. március 17. 17:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Köszönöm! Sajnos behalt a gépem, ezért nem válaszoltam hamarabb. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| kallaipeti | Adatlap | 746481 | 2026. március 16. 16:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Szia! Köszönöm szépen,nagyon jó,ezek nagy részét még nem láttam! 👌😁 Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Ste | Adatlap | 746471 | 2026. március 16. 11:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Szia Peti! Valóban ritka az ilyen fotó... egyelőre ennyit találtam, talán már fel tudod használni (a bekötött bábus képek talán jók arra, hogy mit-hova...).: | |||||||||||||||||||||||||||||||
| migfun | Adatlap | 746465 | 2026. március 16. 08:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
| kallaipeti | Adatlap | 746460 | 2026. március 15. 21:16 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Sziasztok! Saját tervezésű Km-1 katapultülés miatt keresek háttéranyagot. Maga az ülés készen van,korábban már bemutattam a fórumon,most viszont el szeretném készíteni magukat a hevedereket,viszont neten jó minőségű képet amelyen nem szétberhelt hanem használatban lévő ülés szerepel nem igen találtam,vagy csak rossz minőségben,és nem kivehető rendesen a kialakítás,az itthoni múzeumi példányok hevedermentesek,mint például szolnokon.Sok képen vannak ugyan rajta,de az össze vissza dobált állapotot nem szeretném megörökíteni,semmi értelme. Ha valaki ez ügyben tudna segíteni képpel rajzzal vagy varázslattal nagyon örülnék. Köszönöm a figyelmet. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| vlevi | Adatlap | 746447 | 2026. március 15. 07:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Gyors guglizással találtam egy ilyen képet. www.flickr.com/photos/sisaphus/7065569247 Ugyanebben a galériában, ugyanerről a gépről, futóműgondola. www.flickr.com/photos/sisaphus/7065574831/in/photostream/ És a hátsó rész. www.flickr.com/photos/sisaphus/7065576207/in/photostream/ Jobb alsó sarokban a lefelé nyílra kattintva letölthető a nagyméretű kép. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Muzzy | Adatlap | 746443 | 2026. március 14. 19:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Varjúbácsi! A süllyesztett szegecsek imitálása rádlizóval NEM élethű. A legtöbb esetben maximum a lemez behúzódása látható. A süllyesztett fej elvileg teljesen kitölti a süllyesztést, ezért lyukkal imitálása nekem kissé (nagyon) túlzó Esetleg a festett felületen körsablonnal felrajzolt szegecssorok lennének elfogadhatók. Itt arra kell figyelni, hogy a friss szegecs tiszta. Ilyenkor az alapszíntől kissé eltérő színnel lehet rajzolni. Ha meglazul, vagy nem tökéletes a süllyesztés, akkor hosszabb távon esetleg kosz rakódhat le a fej alatt. Ez gy-két milliméter lehet, ez ebben a méretben csak látható, nem lehet fizikailag érzékeltetni. Erre jó a rajzolás. A másik a modern gépeken a légellenállás miatt fontos helyeken süllyesztik a szegecseket, de a legtöbb nagy gépnél pl. a farokkúp normál szegecselésű, mert az nem teherviselő elem és olyan vékony a lemez, hogy nem lehet süllyesztést csinálni. Ezeknek a gépeknek az utazó sebessége 800 km/h körül, de inkább felette van, és a légellenállás a sebesség négyzetével nő (Cxszerrofélszervénégyzet), de ezt Te úgyis tudod :) | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Ezzel a régebben elmentett linkkel még be tudok lépni most is:
www.arcair.com/Gal-Archives/gal-archive-main.shtm
Viszont meglepően sok reklámablak ugrik fel folyamatosan...)