| Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
| halaci | Adatlap | 747271 | tegnap 22:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
sajnos valamiért a cikket nem tudom közvetlenül linkelni, görgess lejjebb az oldalon, már eléggé az alján van. Előzmény: (747270) halaci tegnap 22:19 | |||||||||||||||||||||||||||||||
| halaci | Adatlap | 747270 | tegnap 22:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Ez nem oldószeres és kifejezetten a vízbázisú fémszínek alá szánják. www.megamakett.hu/spd/GAAKP104/Gaahleri-Kaleido-Primer-Gloss-Black-60ml Én a fehér alapozójukat próbáltam, azt nyugodtan csiszolni is lehetett, nem vált le. Írtam is róla, meg a festékekről is ide egy cikket: makettinfo.hu/index.php | |||||||||||||||||||||||||||||||
| papgyuri | Adatlap | 747269 | tegnap 21:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Köszönöm, de a tapadással van problémám, a letisztított felületre felvitt fedőfestéket a Tamiya maszkolószalag leszedi... | |||||||||||||||||||||||||||||||
| medor | Adatlap | 747263 | tegnap 18:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Szia! Ezzel a régebben elmentett linkkel még be tudok lépni most is: www.arcair.com/Gal-Archives/gal-archive-main.shtm Viszont meglepően sok reklámablak ugrik fel folyamatosan...) | |||||||||||||||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 747261 | tegnap 17:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Fényes feketét szoktak sokan . | |||||||||||||||||||||||||||||||
| papgyuri | Adatlap | 747253 | tegnap 10:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Sziasztok! Fémszín alá (ha nem akarok oldószeres alapozót használni) mit ajánlotok alapozónak? Köszönettel, | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 747235 | tegnapelőtt 13:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 747234 | tegnapelőtt 13:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Szia Pali! Belépnék én szívesen, de hiába próbálok regisztrálni, ez a bekeretezett biztonsági franc nem működik, és nem enged tovább. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| pbiegelb | Adatlap | 747233 | tegnapelőtt 12:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Szia András! Nekem is ez volt a jelenség. Be kell lépned a fórumba, máshogy nem fog menni. Üdv, | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 747229 | tegnapelőtt 00:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Ja, és kimaradt, hogy a régebbi, könyvjelzőzött cikkek se jönnek fel. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 747228 | tegnapelőtt 00:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Na, a link még egyszer. www.arcforums.com/forums/air/index.php | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 747227 | tegnapelőtt 00:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy mi történt az ARC fórummal? Akárhonnan próbálok belépni nem sikerül. Se Firefox, se Chrome. http://www.arcforums.com/forums/air/index.php | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Stormtrooper | Adatlap | 747226 | 2026. április 14. 21:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Szia4 Nem baj, ha nincs ingyen, csak legyen meg - meg ne kelljen még egy szettet venni :) Köszönöm a tippet! | |||||||||||||||||||||||||||||||
| medor | Adatlap | 747223 | 2026. április 14. 21:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Szia! Első körben itt próbálkozzatok.Nem lesz ingyen mint régen,de lehet hogy tudnak majd segíteni. www.revell-service.de/en-eu/homepage/ | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Stormtrooper | Adatlap | 747216 | 2026. április 14. 20:16 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Sziasztok! Tudna-e valaki tippel segíteni az alábbi esetnél. Fiam kapott ajándékba egy Revell Bandai A-Winget 1:72-ben. Kinyitva egy komplett keret hiényzott - amin a tartó és egy ágyútorony van. A torony annyira nem is, de a tartó lenne neki fontos. Mivel ajándék volt, így nincs blokk, amivel vissza lehet vinni :( Merre kellene elindulni, melyik gyártó felé - ha segítenek egyáltalán. Revell vagy Bandai? Vagy egyáltalán milyen formában próbáljam elérni? Nem tudom, járt-e így már valaki... Persze az is megoldás volna, ha valakinek akadna felesleges ilyen kerete, vagy legalább a tartó - repülési verzióban építi őket a gyerkőc... Köszönöm szépen! | |||||||||||||||||||||||||||||||
| rod666 | Adatlap | 747155 | 2026. április 11. 18:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
A Leveling Thinner esélyesen a festéket is leviszi, nem csak a matricát. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Blerio | Adatlap | 747141 | 2026. április 10. 20:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Köszönöm. Meg fogom próbálni a meleg vizes borogatást. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 747140 | 2026. április 10. 20:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Ja, igen, tényleg. Kézmeleg víz esetleg. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 747139 | 2026. április 10. 20:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Csak tippelek, de white spirit vagy leveling thinner? Óvatosan megkenegetve. Bár lehet, hogy polírpapírt kell ragadj. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| rod666 | Adatlap | 747138 | 2026. április 10. 20:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Ha nem lakkoztad le a matricákat, akkor próbáld meg leáztatni őket, simán vízben. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Blerio | Adatlap | 747137 | 2026. április 10. 20:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Sziasztok! Matrica eltávolítás ügyében kérnék segítséget. Humbrol enamel és Revell festékekkel készült a gép kamója, majd Gauzy került rá fényes lakk gyanánt. A matricák - szerencsére kevés - már a felrakáskor kicsit repedezettek voltak, nehezen simultak a felületre pedig Microscale MicroSet került alá- föléjük, (mindez tegnap este), ma pedig az újabb darabok durván szétszakadtak már az áztatás közben, tehát felhagytam a további próbálkozásokkal, agyvérzés elkerülése érdekében. A kérdésem az lenne, hogy a festés legyalázása nélkül, hogyan, mivel tudnám a matricákat eltávolítani? A mechanikus verzió gondolom nem játszik, mert az vinne mindent. A zsíroldó szintén nem gyere be, az garantáltan műanyagig lekapná a motyót, (nálam a festék eltávolításra eddig bevált, de most nem az a cél). Szóval ha van ötletetek szívesen megolvasnám. Köszönöm előre is Üdv Blerio | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Gergos | Adatlap | 747105 | 2026. április 9. 04:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Természetesen makett alkatrész | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Gergos | Adatlap | 747104 | 2026. április 9. 04:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Bocsánat. Ennyire értek hozzá. Lenne 4db alkatrészem amit másolni kéne ha valaki tudna ebben segíteni. Az alkatrészeket el tudom küldeni. Köszönöm Gergő | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Gabusch | Adatlap | 747103 | 2026. április 9. 01:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Konkrétabban? Letölthető porszívó alkatrészt, megrajzolandó makett akármit? Csak mert 3D nyomtatásból van legalább háromféle eljárás és mind másra jó. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Gergos | Adatlap | 747099 | 2026. április 8. 18:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Hello. Van aki tud 3D-ben nyomtatni és tudna is segíteni nekem? Aki segitene az jelentkezzen kérem szegvari.gergo@gmail.com email cimen Köszönöm Gergő | |||||||||||||||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 747008 | 2026. április 4. 11:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
A stencil inkáb nézett ki 1/48-nak, valóban. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 747003 | 2026. április 4. 08:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Nézegettem én is, a lajstromot még hajlandó is vagyok elfogadni. A keresztek határeset, de inkább nagyobbnak látom. A pár szervizfelirat viszont durván el van cseszerintve szerintem. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 747002 | 2026. április 4. 08:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Köszönöm srácok a kutakodást, "B" tervnek elteszem.:) | |||||||||||||||||||||||||||||||
| halaci | Adatlap | 747000 | 2026. április 3. 22:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
van ilyen matricalapjuk, a JA- után tetszőlegesen rakhatod ki a számokat, de úgy látom, csak utánrendelhető, most nincs raktáron. www.hahen.com/epages/64625185.sf/de_DE/ | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Toth_Gabor | Adatlap | 746998 | 2026. április 3. 18:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
| Norm | Adatlap | 746995 | 2026. április 3. 18:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Arra megkérhetlek, hogy ha kezed ügyébe kerül a 3D nyomtatott légcsavar készlet, megnézed az emelkedését, mert ami a készletben van, az fordítva van és nagyon zavaró, és mindezzel használhatatlan. Láttam videót a 3D készletről, az is fordítottnak nézett ki, de nagyon bízok benne, hogy legalább azt javították azóta. Továbbá a röpsúlyok beállítása is rossz, de a tévedés jogát fenntartom. Írtam is emiatt a cégnek, de még nem válaszoltak. Csatolok pár képet az elképzelés/valóságról. Üdv, Gábor | |||||||||||||||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 746992 | 2026. április 3. 16:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Hali! Rágliztam, más, JA-val kezdődő gépeken hasonló nagyságú kereszt és lajstrom volt. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 746989 | 2026. április 3. 13:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Szia! De, az IBG-t építem. Nem igazán nézegettem a srófot, mert megrendeltem hozzá a 3d cuccokat. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| zsocate | Adatlap | 746987 | 2026. április 3. 12:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Szia! Lehet, hogy tudok segíteni. Küldj e-mailt és egyeztetünk. üdv: Zsolt | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Norm | Adatlap | 746975 | 2026. április 3. 00:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Szervusz! Ugyan nem repültem (sajnos) a típust, de a mellékelt kép alapján azt gondolom, hogy azért az ASh-62 tette a dolgát :D Az, hogy sok képen tiszta, szerintem annak a jele csupán, hogy rendszeresen tisztítják őket. Csak nem az IBG készletét építed? Ha igen, neked mi a véleményed a légcsavarról? Üdv.: Gábor | |||||||||||||||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 746971 | 2026. április 2. 22:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 746961 | 2026. április 2. 17:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Lehet, hogy ez volt az összes kínálat. A Scalemates-en szétnéztél már? | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 746960 | 2026. április 2. 15:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Ha van köztünk olyan kórtárs, aki esetleg repülte a PZL Dromedart, kérem adjon tanácsot! Az aránylag hosszú kipufogó miatt tényleg csak ilyen kevés a kormozódás a gépen használat közben? Mert a fotók szerint a törzsön minimális, és a szárnyon is alig valamicske. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| G78 | Adatlap | 746847 | 2026. március 29. 18:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Sziasztok! Lehet valahol kapni, beszerezni 1/72 méretarányú WW2-es magyar harckocsi matricákat? Korai, ill. későbbi verziók is érdekelnének + csapatjelzések... Valamikor a HAD adott ki, illetve a Bison / Star Decal is. Jelenleg ezek sehol sem elérhetőek. A 72-es méretarány kissé hanyagolt ezen területen.. Ha van valakinek felesleges érdekelne! Köszi szépen, Gábor | |||||||||||||||||||||||||||||||
| maci 77 | Adatlap | 746844 | 2026. március 29. 15:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Sziasztok! Régebbi kiadású,Tiger(P)1:35-ös makettet keresek! Lehet bontatlan,bontott,megkezdett is,akár! Elérhetőségem: attila.maci@gmail.com Köszönöm! Üdv: Attila | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 746611 | 2026. március 20. 12:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Szia Borisz! Úgy tűnik, sikerült forrást találnom a C-130J cockpitjáról az AI segítségével, igaz ráment vagy 4 napom, meg a szemem folyt ki a monitortól, de ha ezt végignézed, szerintem nem nagyon marad kérdés, hogyan is kell egy "J" cockpitnak kinéznie. Az már más kérdés, hogyan lehet ezt kihozni a Zvezda "H" alkatrészeiből. www.youtube.com/watch | |||||||||||||||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 746586 | 2026. március 19. 16:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Pár Hercules nálam is várja a sorát, érdeklődve figyelek! | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 746583 | 2026. március 19. 15:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Sziasztok! Újabb segítséget kérnék a C-130 típus ismerőitől. A Zvezda C-130J verzióját építeném, de nem találok referenciát a "loadmaster" munkahelyéről. Az AI szerint már nincs a cockpitban fekhely, a helyén mindenféle elektronikai cucc, meg egy mikrohullámú sütő van. A Zvezda viszont a "H" verzió cockpitjét tette a "J"-be is. Szeretném javítani, de eddig a gugli nem volt a haverom. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 746582 | 2026. március 19. 14:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
| Elnar | Adatlap | 746581 | 2026. március 19. 12:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
A Wehrmachtskisten oldalon van fa is. Nem tudom, mennyire volt elterjedt: wehrmachts.kisten.free.fr/8,8cm_bois.htm | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 746580 | 2026. március 19. 11:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Sziasztok! Kérdezném a guruktól, hogy a Flak 36 88mm-es lőszerét csak a Wicker-féle fonott tárolóban szállították, vagy volt faládás ellátmány is, mint pl. a Tiger 88mm-es lőszerénél? | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 746514 | 2026. március 17. 17:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Köszönöm! Sajnos behalt a gépem, ezért nem válaszoltam hamarabb. | |||||||||||||||||||||||||||||||
| kallaipeti | Adatlap | 746481 | 2026. március 16. 16:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
|
Szia! Köszönöm szépen,nagyon jó,ezek nagy részét még nem láttam! 👌😁 Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||
| Ste | Adatlap | 746471 | 2026. március 16. 11:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Szia Peti! Valóban ritka az ilyen fotó... egyelőre ennyit találtam, talán már fel tudod használni (a bekötött bábus képek talán jók arra, hogy mit-hova...).: | |||||||||||||||||||||||||||||||
| migfun | Adatlap | 746465 | 2026. március 16. 08:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
| Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |