| Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
| Kibic | Adatlap | 750286 | ma 18:18 | ![]() | |||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 750279 | ma 15:49 | ![]() | |||||||||||||||
|
Júúúúúúújdeszéééééééép! | |||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 750272 | ma 11:19 | ![]() | |||||||||||||||
| tyimosenko | Adatlap | 750269 | ma 11:07 | ![]() | |||||||||||||||
|
Ha valakinek megjott a kedve a keszlethez, nekem van egy elado peldany :)) | |||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 750266 | ma 10:17 | ![]() | |||||||||||||||
|
Igazad van, ennek tényleg függőlegesnek kellene lennie. De a mozgótag kiterpesztése nem lesz elég, újra kell pozicionálni az egészet, mert a szárak teteje között kisebb a távolság a háromnézeti rajzon. Kb. az olajhűtő mellől indulnak ki, viszont akkor meg rövidebbek a kelleténél. Tegnap megigazítottam a belső dúcokat, akkor ma ezekkel fogok foglalkozni... | |||||||||||||||||||
| medor | Adatlap | 750258 | ma 06:49 | ![]() | |||||||||||||||
|
Csak kiváncsiságból rátettem pár alkatrészt 1:72-es rajzokra.És nem találtam problémát! Tökéletesen követik a Revell makettjének alkatrészei a vonalakat.Meglepő!Vagy ma már nem? A kiömlők is elkészültek külsőleg.A belsejükben még dolgoznom kell a 'fehér' kerámián. Elég hülye megoldása van az egész törzs összeépítésének,de az is összeáll majd végül. Az orrkúpba tettem egy kis ólmot,nehogy farnehéz legyen a makett. | |||||||||||||||||||
| Johnie | Adatlap | 750256 | ma 00:44 | ![]() | |||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 750255 | ma 00:08 | ![]() | |||||||||||||||
|
Nekem nem makett ugyan, de végeredményben ezt jelenti. Ma hosszú adósságomat törlesztettem a gyerekek felé házibarkács terén, közte olyan dolgokat is befejeztem, ami miatt nem volt pofám a makettjeimmel foglalkozni. No ez az akadály elhárult, úgyhogy következhet egy egy éve álló lakkozás és készre jelentés :) | |||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 750250 | tegnap 22:52 | ![]() | |||||||||||||||
|
Khmm-khöhömm... :D | |||||||||||||||||||
| p-51 | Adatlap | 750249 | tegnap 22:13 | ![]() | |||||||||||||||
| Miggyuri | Adatlap | 750247 | tegnap 18:41 | ![]() | |||||||||||||||
| medor | Adatlap | 750246 | tegnap 18:34 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia! Sajnálom,hogy nem sikerült átfestened. Ettől függetlenül pazar lett a 111-es maketted! A szegecselésed sem túlzó épp csak egy leheletnyit látszódik,pont amennyi kell.Szép! | |||||||||||||||||||
| Elnar | Adatlap | 750245 | tegnap 18:10 | ![]() | |||||||||||||||
|
Nem tudom a perpsektívától néz-e csak ki úgy, de itt a futószárak nekem összetartóan ferdének tűnnek szemből. Hacsak nem repülés közben ábrázolnád, a földön álló gépnél a rugóstagok függőlegesen állnak. Mivel a futószárak terpesztése is nagyobbnak néz ki fotókon és rajzokon a rugóstag fix szárát megvágva, és a V alakú mozgótagot kicsit jobban szétterpesztve ez orvosolható - már, ha még lesz energiád rá a dúcok után/mellett. Ha persze párhuzamosak, akkor mindez tárgytalan. Kitartást a munkához, mi szurkolunk! (és várjuk a cikket róla, ha elkészült) | |||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 750241 | tegnap 15:29 | ![]() | |||||||||||||||
|
Én kijavítanám! 🙂 Ahogy nézem, a futóművek is meg vannak támasztva rendesen. | |||||||||||||||||||
| Freddy | Adatlap | 750233 | tegnap 13:07 | ![]() | |||||||||||||||
|
Ű, én megépítettem ebből a WM-16-ost és a WM-21-est is (fenn vannak az adatlapomon, valahol középtájon). Kétfedelű repülőgép műgyantából- az ördög találmánya. A szárnyak titka, hogy középen a dúcokat le kell cserélni drótra, és azokkal viszonylag könnyen be lehet állítani a törzshöz (a törzsben és középen a szárnyban is van anyag, a drót meg jól tart). Utána a többi dúcot már csak bele kell rakosgatni- a gyári sose fog passzolni úgyse, de mivel ebben a rendszerben már nem teherviselő elemek, újragyártani se nehéz őket. A Lohnernél ( makettekeswg.blogspot.com/2020/11/6-backstreet-lohner.html ) konkrétan mindet kidobtam, centivel voltak rövidebbek... A futóműre még nem találtam ki semmi okosat, ha minden kötél szakad, tedd a gépet állványra, úgy nem látszik, ha ferde, meg nem fog a fél milliméteres átmérőjű műgyanta rúd elgörbülni-összetörni a fél kilós műgyanta alkotmány súlya alatt, mert az aztán az igazi öröm. | |||||||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 750229 | tegnap 12:23 | ![]() | |||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 750228 | tegnap 12:20 | ![]() | |||||||||||||||
|
Inkább "C"... :DD De talán megoldható a dolog, két-két drótot kell kitörni a helyéből. Ebből az kettőt másik irányban visszaragasztani, kettőt meg újra leszabni. | |||||||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 750227 | tegnap 11:50 | ![]() | |||||||||||||||
|
Akkor ez lesz a WM-21B? | |||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 750225 | tegnap 11:36 | ![]() | |||||||||||||||
|
Ehhh... Most nézem, hogy a pilótafülke melletti belső dúcokat nem jól értelmeztem. :((( Két "N" dúcot csináltam, pedig egy háromszög alakút kellett volna, ami a futóhoz vezető hosszú támasztókhoz csatlakozik fent, meg két-két párhuzamosan futó merevítőt, ami a törzs oldalához megy. Na, akkor este vizsgálat, hogy szét tudom-e kapni és újragyártani, vagy "ezmárígymarad"... | |||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 750218 | tegnap 08:06 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia, Te egy hős vagy! Ha kész lesz, kétszer! Ezt a készletet meg se mertem venni... További sok sikert! z | |||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 750217 | tegnap 00:58 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia! Kössz, hogy gondoltál rám! A hétvégén nagyjából sikerült megoldani. Korábban a vezérsíkok és a futómű nem akarták ugyan azt a koordináta rendszert. Egyik nap eszembe jutott, hogy meg kéne nézni "úgy" mit mutat? Visszahajlítgattam hát a futómű szárakat abba a helyzetbe, hogy a fotómaratott merevítő illeszkedjen. Láss csodát, így a szárny is sokkal jobb, már-már tényleg vízszintes, szemben a korábbi állapottal, amikor több mm eltérés volt-lemértem. Most sem tökéletes minden, de még egyszer ránézek a gyanús dolgokra, aztán többet nem nézegetem, ne rontsa semmi tovább. Te legalább pontosan tudtad, hogy mibe kezdtél! Hajrá! | |||||||||||||||||||
| Elnar | Adatlap | 750216 | tegnapelőtt 23:39 | ![]() | |||||||||||||||
|
Erre szokták, mondani, hogy szereted, ha fáj :D Értjük ám mi. Én gyerekként kezdtem faragni egy WM-23-ast, de hamar rájöttem, hogy nem úgy megy az. | |||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 750215 | tegnapelőtt 23:34 | ![]() | |||||||||||||||
|
Kemény dió, nekem 4 éve áll a dobozban. Eddig gyűjtöttem az elszántságot a dúcokhoz. Az eredetiekből csak ennyit tudtam megmenteni. Délelőtt még vesztésre álltam, de sikerült fordítani. 😁 | |||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 750212 | tegnapelőtt 21:02 | ![]() | |||||||||||||||
|
Ezt nem mondod komolyan! :) Éppen tegnap vettem én is egyet Egerszegen a Wolfpackon... Kemény diónak látszik, de a képeid bizonyítják, hogy megépíthető. :) | |||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 750207 | tegnapelőtt 19:27 | ![]() | |||||||||||||||
|
Sziasztok! Látom újra beindul a gyártósor, születnek a gyönyörű munkák. Gratulálok mindenkinek a befejezett és készülőfélben lévő munkákhoz. Lassan én is visszaavászkodom a munkapadhoz😁. Borisznak küldeném szeretettel mai machinációm eredményét azzal, hogy ne adja fel, mindent meg lehet oldani. Az alany egy Kora models WM-21. Azt hiszem ezzel mindent el is mondtam...😁😁 Üdv, warbirds | |||||||||||||||||||
| Johnie | Adatlap | 750177 | 2026. augusztus 22. 21:06 | ![]() | |||||||||||||||
|
Köszi Gabi! Nem direkt off-olom, csak válaszként egy OFf-ban lévő hsz.-hez írtam, így a többi következő válasz is automatikusan off-ba kerül... | |||||||||||||||||||
| Toth_Gabor | Adatlap | 750176 | 2026. augusztus 22. 20:58 | ![]() | |||||||||||||||
|
Miért offolod a disznót? Nagyon pofás lett! | |||||||||||||||||||
| Johnie | Adatlap | 750174 | 2026. augusztus 22. 20:19 | ![]() | |||||||||||||||
|
Örülök, hogy tetszik! (A fegyverzet a tőled kapott Skunkmodels workshop készletéből valók 😜 ) Ez az F-111 ugye egy 1989-es Hasegawa készlet újradobozolása a Hobby2000 által, ezért viszonylag idősnek mondható... A makett eleje, a szárnyak teteje, a függőleges vezérsík panelvonalai úgy mondanám rendben vannak, talán kissé erősek is. Viszont a makett hátsó részén lévők sekélyesek, érdemes átkarcolni. | |||||||||||||||||||
| ltom74 | Adatlap | 750167 | 2026. augusztus 22. 18:07 | ![]() | |||||||||||||||
|
Nagyon tetszik! Mennyire sekélyek a panelvonalak pl. fine molds f-4 hez képest? | |||||||||||||||||||
| Johnie | Adatlap | 750161 | 2026. augusztus 22. 14:10 | ![]() | |||||||||||||||
Köszi medor! Sajnos az a bizonyos törzsféklap belső marad fehér, mert nem sikerül roncsolásmentesen visszaszedni a beragasztott ajtót. Sebaj nem bánom, alig látszik, eléggé takarásban van. Folytattam a fegyverzettel, elég mutatós lett, a képeken is inkább ők vannak előtérben... Már csak pár apróság van vissza, és késznek nyilváníthatom. | |||||||||||||||||||
| medor | Adatlap | 750158 | 2026. augusztus 22. 09:28 | ![]() | |||||||||||||||
|
Az ACES II katapultülés párnáit sikerült kicsit világosítanom. A kabinban sajnos csak a középső műszerfalhoz adnak matricát,az oldalsókat kispórolták. Szerencsére ez utóbbiak alkatrészei is domborúak.Ezért elővettem a legkisebb ecsetemet és nekiláttam mindent festegetni a matricák helyett.A hátsó akkumulátor térrel nem foglalkoztam mert semmi nem fog látszódni majd belőle.Feketére festettem az egészet. (Egy Academy makettnél már amúgy is megküzdöttem a részletekkel régebben.) Egy roncs Hasegawa makettemből azért kannibalizáltam pár dolgot 'szokásom szerint'. Például egy orrfutó alkatrészt (A25) amire a kisebbik fényszórót ragasztottam át. Az orr rész A30/31 összeragasztása előtt ragasztottam be a komplett orrfutó szárat az aknájába. Jelenleg itt tartok. | |||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 750151 | 2026. augusztus 21. 21:05 | ![]() | |||||||||||||||
|
Nagyon szép lesz a 'kályhacső'! Amúgy mi a helyzet a Csillagvadásszal? 😎 Büntiben van a dobozában... majd sorra kerül. Talán... | |||||||||||||||||||
| medor | Adatlap | 750147 | 2026. augusztus 21. 19:46 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia(sztok)! Nagyzo: Örülök,hogy tetszett az Apache. Én nem olyan szinten építgetek mint te,elég csak a Falcon makettjeinket összehasonlítani. Köszi,de az én szintemhez elég az a kiömlő is amit a Revell adott a makettjéhez. Viszont a FineMolds F-15J makettedet kíváncsian várom majd! Zoli: Köszi,hogy neked is tetszik az Apache. Az Eagle ülésének párnái tényleg egy kicsit sötétebbek lettek mint szerettem volna.Próbálok javítani rajtuk. Johnie: A 'malac' egyre szebb! Remélem nem későn szóltak és a futóműajtó belsejének színét még tudtad korrigálni. Megnéztem: a Hobby2000 és a Hasegawa is pirosnak mutatja az összeállítási rajzon. Az más kérdés,hogy kicsit eldugták az ábrát mindkettőnél... (A 'Bucc' üléseit Eduard maratásokkal tuningoltam az Airfix matricái helyett.) Tibcsi: Nagyon szép lesz a 'kályhacső'! Amúgy mi a helyzet a Csillagvadásszal? 😎 Borisz: Ne add fel,tudom mit érzel! Nekem is az egyik rigolyám a szimmetria. 😉 | |||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 750137 | 2026. augusztus 20. 18:04 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia, Szerintem ne hozz elmarakodott döntést! Ennél sokkal rosszabb maketteket is építettem, sokat félbe is hagytam, de nem dobok ki egyet sem. Nekem a futómű a gyanús, azon kellene állítani. Ha lehet, szedd le és anélkül nézd meg a szárnyat és dúcokat. Amúgy pedig tényleg inkább ragaszd fel a szárnyat jól, és ahhoz igazítsd a dúcokat, illetve a futóművet! A kerekek különböző légnyomásával is tudnál csalni. Sajnos a kép nem perdöntő, a szemünk is csal, Te jobban látod, hol van a zűr a zavarban. z | |||||||||||||||||||
| mayso | Adatlap | 750136 | 2026. augusztus 20. 17:45 | ![]() | |||||||||||||||
|
Így ránézésre a szárnydúcok nem stimmelnek,az egyik oldalnál vagy hosszabbak vagy rövidebbek. | |||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 750135 | 2026. augusztus 20. 17:44 | ![]() | |||||||||||||||
|
Kicsi van a futószárban is, de a szárny a nagyobb gond. | |||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 750134 | 2026. augusztus 20. 17:40 | ![]() | |||||||||||||||
|
Valami tényleg fura... A 2. képen a bal oldali dúcok nem futnak párhuzamosan, a jobb oldaliak igen. Ugyanakkor a szárny jobb fele lóg a vízszintestől. Én a szárnyközépre tippelek, hogy ott van valami difi. Egy karton sablonnal lehetne ellenőrizni a szimmetriát. Leveszed a bal oldalt, áttükrözöd jobbra és megmondja az igazságot sztem... | |||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 750129 | 2026. augusztus 20. 11:48 | ![]() | |||||||||||||||
|
Mintha az egész makettben lenne valami asszimetria, valami csavarodás. Eddig messze a legtöbb idő szárazpróbákra ment el. Szerintem egyrészt túlbontották ezt a makettet, másrészt az illesztések is csak jelzésértékűek. Az volt az elképzelés, hogy mást utánozva a szárnyat csak illesztem, a segítségével ragasztom a dúcokat, a szárnyat külön festem. Most már fordítva gondolom, inkább ragasztom a szárnyat, a dúcokkal meg lesz valami. Hasonló szívás van a futókkal is, van hozzá egy X alakú merevítő maratás, amit felhasználva még sokkal ferdébb lesz az egész. Sokkal nagyobb szívásnak tűnik, mint a Revell és az Italeri EF-111 készletek összehozása, ott vakahogy semmiféle csavarodás nem volt, ezt meg hetek óta csak nézegetem. Az is egyre vonzóbb alternatívának tűnik, hogy apró darabokra zúzom, mert a világon semmi jó érzést nem ad ez a készlet. | |||||||||||||||||||
| Johnie | Adatlap | 750117 | 2026. augusztus 19. 15:23 | ![]() | |||||||||||||||
|
Már a kabin belsőről készített képek is remekül néztek ki, a teljes gépről készített mostani fotó sem marad ezektől el 👍 | |||||||||||||||||||
| Johnie | Adatlap | 750116 | 2026. augusztus 19. 15:05 | ![]() | |||||||||||||||
|
Nyálcsorgatóan jól néz ki az a SUFA! Annyira felismerhető stílusban építesz, hogy ha esetlegesen számomra még látatlan ugyanezen képeket kinyomtatná egy ismeretlen ember papír alapra és a kezembe adná egyből rávágnám, hogy ez egy "Nagyzo" építés... Már a finisben jársz. Jó munkához pedig idő kell. Most jön el az az idő, hogy mit lehetett volna,... vagy mit lehetne még... Én is eltökölök a "földimalaccal", de néha magam sem értem mit tudok egy 72-es maketten (május óta ... mindjárt szeptember) négy hónapon át szöszmötölni úgy hogy közben ez idő alatt öt hét szabadságon is voltam, tehát rááldozható időm azért volt | |||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 750114 | 2026. augusztus 19. 13:28 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia, A Te géped is nagyon profi eddig, talán meg is jön a kedvem az enyémet befejezni, bár most más van porondon... z | |||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 750113 | 2026. augusztus 19. 13:27 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia, Már hiányollak egy ideje, de örülök, hogy visszatértél, és nagyon kösz a képeket! Jó referenciák lesznek, ha majd egyszer elkezdem én is. Amúgy nem sok újat tudok írni, a maketted eddig tökételes, úgy jó, ahogy van. z | |||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 750112 | 2026. augusztus 19. 13:18 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia, Egész jó a gyári szék, de még egy kis szárazecset mehetne rá, óvatosan! A kiömlő esetében tényleg sokkal jobb bármelyik feljavítóé. De ha a gyárit használod, ügyes festéssel az is tud látványos lenni. Az alkatrészek leválasztásakor nagyon óvatosan járj el, de akkor is lehetnek meglepetések. Az aprólékok elpattanását árnyékolással szoktam megelőzni, általában csak az alkatrészek fölé teszem a kezem. Viszont bármilyen óvatos is vagyok, a vékony fűrész esetében is berepedt egy Hasegawa F-4 fékszárnya... A gyanta kabinnál pedig a törzs belső elvékonyítása közben, csiszoláskor belülről kiszakadt a törzs oldala, több helyen is, pedig még bőven kellett volna csiszolnom belőle. Szóval óvatosan a Hasegawa makettekkel! A Revell termékeknél, meg úgy általában bármely másnál sem történt ilyen velem, de a leválasztáshoz már inkább egy éles fogót használok, azt használva még nem volt ilyen problémám. z | |||||||||||||||||||
| Nagyzo | Adatlap | 750111 | 2026. augusztus 19. 13:14 | ![]() | |||||||||||||||
|
Nagyon szép fémmadár, tökéletes munka! A többiek is "megkaphatják a magukét" :-D @Zozó, perfekt munka mindegyik Fóka, tuti gyűjtemény! @Johnie, nem is kell semmit mondani, a képek magukért beszélnek, jó kis 48-asnak kinéző F-111, terepszínben nem tudsz hibázni! @medor, te vagy legbuzgóbb nyári építő, menő a korai Apache! Nekem sajna nem sok energiám volt/van építeni és dokumentálni, úh csak annyit haladok a Sufával, mint a csiga. Most éppen a fegyverek meg a póttankok alapfestése készült el, fel is aggattam őket mutatóba. (az izraeli topikba is felraktam, de hátha itt is érdekel valakit) A kabin, koszolás, koténerek, részletek festése még sehol, majd talán jövőre készen lesz :-D | |||||||||||||||||||
| Nagyzo | Adatlap | 750109 | 2026. augusztus 19. 13:05 | ![]() | |||||||||||||||
| medor | Adatlap | 750108 | 2026. augusztus 19. 12:44 | ![]() | |||||||||||||||
|
Az ACES II katapultülés a makettből készült,mert lecsukott kabintetővel építem meg a makettet. Amúgy elég jó a kidolgozása! A bekötőhevedereket viszont maradék rézmaratásokból pótoltam rajta, mert a nagy kabintetőn át azért elég jól be lehet majd látni. Amikor a Hasegawa meg az Academy kitalálta,hogy 2X15 mozgatórudat ragasszunk a hajtóműkiömlőkre... Ráadásul ezt a Revell is átvette. A FineMolds ezt jobban megoldotta,de ennek viszont megvan az ára. Úgyhogy inkább rászántam egy estét a 30 darab aktuátor felragasztására.Mindenképp vékony fűrészt javaslok a keretről való leválasztásukhoz. Másképp vagy eltörnek,vagy elrepülnek a világba. 😟 Kettővel így jártam. Szerencsére az egyiket össze tudtam ragasztani,a másikat pedig megtaláltam. | |||||||||||||||||||
| kallaipeti | Adatlap | 750039 | 2026. augusztus 17. 09:11 | ![]() | |||||||||||||||
|
Nagyon ígéretes,szép munka,így tovább! | |||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 750036 | 2026. augusztus 17. 08:14 | ![]() | |||||||||||||||
| badogvarju | Adatlap | 750019 | 2026. augusztus 16. 12:55 | ![]() | |||||||||||||||
|
És ha ragozni szeretnéd, akkor még fel van festve az ajtó közepére egy vagy kettő fekete teli téglalap is. ( a behúzott forgó kerekekből kicsapódó szenny "árnyékolása" gyanánt) | |||||||||||||||||||
| Johnie | Adatlap | 750017 | 2026. augusztus 16. 11:49 | ![]() | |||||||||||||||
|
A kutyafáját. Annyira takarásban van a belseje, észre sem vettem, hogy a belseje piros... Köszi! | |||||||||||||||||||
| Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
szépen alakul, nagyon tetszik! :)
A futóaknák és a szárnyféklapok "fészkének" a színét fotó alapján festetted ilyenre?