| Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
| borisz | Adatlap | 750306 | ma 23:28 | ![]() | |||||||||||||||
|
Tetszik, tetszik! Előzmény: (750301) warbirds ma 22:09 | |||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 750301 | ma 22:09 | ![]() | |||||||||||||||
|
Na, jól beszippantott ez a dolog...:)) Négy év után az elmúlt három napban rohamtempóban halad a befejezés felé. Mondjuk tartok tőle, hogy a festésnél megint megakadok majd. Igazítottam a futóvillákon, most már függőlegesebbek lettek. Ennél jobban már nem akarom erőltetni, az egyik már így is hajlik kicsit. A felső szárnyon pótoltam pár puklit, illetve a csűrő ellensúlyokat is. | |||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 750300 | ma 21:36 | ![]() | |||||||||||||||
|
Alapvetően "sima" Gunze C8 Silver az egész, az orrgyűrű Gunze SM201 és néhány panel (pompázsgátló redőnyők, pótlevegő nyílások) MRP duraluminium színével. A sárga lemezek C8 Clear Yellow-val vékonyan átfújva. | |||||||||||||||||||
| Szuhoj | Adatlap | 750297 | ma 21:04 | ![]() | |||||||||||||||
|
Üdv az Uraknak! Milyen színnel lett fújva a gép? Amúgy nagyon tetszik a gép! Csak így tovább! :) | |||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 750296 | ma 20:58 | ![]() | |||||||||||||||
|
Köszi! :) Akár ilyen volt, akár nem, legalább egy kicsit megtöri az ezüst/alu szín egyhangúságát. :) | |||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 750295 | ma 20:36 | ![]() | |||||||||||||||
|
1:72-es méretű | |||||||||||||||||||
| Yuki | Adatlap | 750294 | ma 20:35 | ![]() | |||||||||||||||
| Kibic | Adatlap | 750293 | ma 20:34 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia, igen, azért is kérdeztem, mert én is csak cseh gépeknél láttam ezt a színt. Az én képeimen a magyar gépeken csak alu vagy alu/világoskék kombinációkat láttam eddig. A 816-ról van olyan fotó, amin a rádiótér burkolata és a szerelőnyílások alatti keretek ilyen színűek, de pl. a főfutó gondola ott is alu/világoskék. Ettől persze lehettek ilyen színűek is, sajnos kevés vagy nincs is "bizonyító erejű" korabeli fotó. Minden esetre a maketted nagyon jól néz ki. :) | |||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 750290 | ma 19:47 | ![]() | |||||||||||||||
|
Plusz egy kép ugyanonnan. 6:54-nél kezdődik ez a rész. | |||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 750289 | ma 19:39 | ![]() | |||||||||||||||
|
Két képkocka az említett videóból. | |||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 750288 | ma 19:31 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia, Azokat a színeket egyrészt az építési útmutatóból vettem, másrészt egy építési videóból, ahol az építőnek nem tetszett az Eduard által javasolt szín előállításának módja és ő tett be néhány fotót az eredeti gépről, amin jól látszik, hogy a "felszín alatt" ilyen sárgás (talán eloxált?) színűek a lemezek. Persze, ez lehet, hogy csak a cseh építésű gépekre volt jellemző... Mindenesetre számomra hihető volt és ahol az Eduard is ezt a színt javasolta, ott ilyenre festettem. Ez az a videó: www.youtube.com/watch | |||||||||||||||||||
| Kibic | Adatlap | 750286 | ma 18:18 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia, szépen alakul, nagyon tetszik! :) A futóaknák és a szárnyféklapok "fészkének" a színét fotó alapján festetted ilyenre? | |||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 750279 | ma 15:49 | ![]() | |||||||||||||||
|
Júúúúúúújdeszéééééééép! | |||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 750272 | ma 11:19 | ![]() | |||||||||||||||
| tyimosenko | Adatlap | 750269 | ma 11:07 | ![]() | |||||||||||||||
|
Ha valakinek megjott a kedve a keszlethez, nekem van egy elado peldany :)) | |||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 750266 | ma 10:17 | ![]() | |||||||||||||||
|
Igazad van, ennek tényleg függőlegesnek kellene lennie. De a mozgótag kiterpesztése nem lesz elég, újra kell pozicionálni az egészet, mert a szárak teteje között kisebb a távolság a háromnézeti rajzon. Kb. az olajhűtő mellől indulnak ki, viszont akkor meg rövidebbek a kelleténél. Tegnap megigazítottam a belső dúcokat, akkor ma ezekkel fogok foglalkozni... | |||||||||||||||||||
| medor | Adatlap | 750258 | ma 06:49 | ![]() | |||||||||||||||
|
Csak kiváncsiságból rátettem pár alkatrészt 1:72-es rajzokra.És nem találtam problémát! Tökéletesen követik a Revell makettjének alkatrészei a vonalakat.Meglepő!Vagy ma már nem? A kiömlők is elkészültek külsőleg.A belsejükben még dolgoznom kell a 'fehér' kerámián. Elég hülye megoldása van az egész törzs összeépítésének,de az is összeáll majd végül. Az orrkúpba tettem egy kis ólmot,nehogy farnehéz legyen a makett. | |||||||||||||||||||
| Johnie | Adatlap | 750256 | ma 00:44 | ![]() | |||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 750255 | ma 00:08 | ![]() | |||||||||||||||
|
Nekem nem makett ugyan, de végeredményben ezt jelenti. Ma hosszú adósságomat törlesztettem a gyerekek felé házibarkács terén, közte olyan dolgokat is befejeztem, ami miatt nem volt pofám a makettjeimmel foglalkozni. No ez az akadály elhárult, úgyhogy következhet egy egy éve álló lakkozás és készre jelentés :) | |||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 750250 | tegnap 22:52 | ![]() | |||||||||||||||
|
Khmm-khöhömm... :D | |||||||||||||||||||
| p-51 | Adatlap | 750249 | tegnap 22:13 | ![]() | |||||||||||||||
| Miggyuri | Adatlap | 750247 | tegnap 18:41 | ![]() | |||||||||||||||
| medor | Adatlap | 750246 | tegnap 18:34 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia! Sajnálom,hogy nem sikerült átfestened. Ettől függetlenül pazar lett a 111-es maketted! A szegecselésed sem túlzó épp csak egy leheletnyit látszódik,pont amennyi kell.Szép! | |||||||||||||||||||
| Elnar | Adatlap | 750245 | tegnap 18:10 | ![]() | |||||||||||||||
|
Nem tudom a perpsektívától néz-e csak ki úgy, de itt a futószárak nekem összetartóan ferdének tűnnek szemből. Hacsak nem repülés közben ábrázolnád, a földön álló gépnél a rugóstagok függőlegesen állnak. Mivel a futószárak terpesztése is nagyobbnak néz ki fotókon és rajzokon a rugóstag fix szárát megvágva, és a V alakú mozgótagot kicsit jobban szétterpesztve ez orvosolható - már, ha még lesz energiád rá a dúcok után/mellett. Ha persze párhuzamosak, akkor mindez tárgytalan. Kitartást a munkához, mi szurkolunk! (és várjuk a cikket róla, ha elkészült) | |||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 750241 | tegnap 15:29 | ![]() | |||||||||||||||
|
Én kijavítanám! 🙂 Ahogy nézem, a futóművek is meg vannak támasztva rendesen. | |||||||||||||||||||
| Freddy | Adatlap | 750233 | tegnap 13:07 | ![]() | |||||||||||||||
|
Ű, én megépítettem ebből a WM-16-ost és a WM-21-est is (fenn vannak az adatlapomon, valahol középtájon). Kétfedelű repülőgép műgyantából- az ördög találmánya. A szárnyak titka, hogy középen a dúcokat le kell cserélni drótra, és azokkal viszonylag könnyen be lehet állítani a törzshöz (a törzsben és középen a szárnyban is van anyag, a drót meg jól tart). Utána a többi dúcot már csak bele kell rakosgatni- a gyári sose fog passzolni úgyse, de mivel ebben a rendszerben már nem teherviselő elemek, újragyártani se nehéz őket. A Lohnernél ( makettekeswg.blogspot.com/2020/11/6-backstreet-lohner.html ) konkrétan mindet kidobtam, centivel voltak rövidebbek... A futóműre még nem találtam ki semmi okosat, ha minden kötél szakad, tedd a gépet állványra, úgy nem látszik, ha ferde, meg nem fog a fél milliméteres átmérőjű műgyanta rúd elgörbülni-összetörni a fél kilós műgyanta alkotmány súlya alatt, mert az aztán az igazi öröm. | |||||||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 750229 | tegnap 12:23 | ![]() | |||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 750228 | tegnap 12:20 | ![]() | |||||||||||||||
|
Inkább "C"... :DD De talán megoldható a dolog, két-két drótot kell kitörni a helyéből. Ebből az kettőt másik irányban visszaragasztani, kettőt meg újra leszabni. | |||||||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 750227 | tegnap 11:50 | ![]() | |||||||||||||||
|
Akkor ez lesz a WM-21B? | |||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 750225 | tegnap 11:36 | ![]() | |||||||||||||||
|
Ehhh... Most nézem, hogy a pilótafülke melletti belső dúcokat nem jól értelmeztem. :((( Két "N" dúcot csináltam, pedig egy háromszög alakút kellett volna, ami a futóhoz vezető hosszú támasztókhoz csatlakozik fent, meg két-két párhuzamosan futó merevítőt, ami a törzs oldalához megy. Na, akkor este vizsgálat, hogy szét tudom-e kapni és újragyártani, vagy "ezmárígymarad"... | |||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 750218 | tegnap 08:06 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia, Te egy hős vagy! Ha kész lesz, kétszer! Ezt a készletet meg se mertem venni... További sok sikert! z | |||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 750217 | tegnap 00:58 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia! Kössz, hogy gondoltál rám! A hétvégén nagyjából sikerült megoldani. Korábban a vezérsíkok és a futómű nem akarták ugyan azt a koordináta rendszert. Egyik nap eszembe jutott, hogy meg kéne nézni "úgy" mit mutat? Visszahajlítgattam hát a futómű szárakat abba a helyzetbe, hogy a fotómaratott merevítő illeszkedjen. Láss csodát, így a szárny is sokkal jobb, már-már tényleg vízszintes, szemben a korábbi állapottal, amikor több mm eltérés volt-lemértem. Most sem tökéletes minden, de még egyszer ránézek a gyanús dolgokra, aztán többet nem nézegetem, ne rontsa semmi tovább. Te legalább pontosan tudtad, hogy mibe kezdtél! Hajrá! | |||||||||||||||||||
| Elnar | Adatlap | 750216 | tegnapelőtt 23:39 | ![]() | |||||||||||||||
|
Erre szokták, mondani, hogy szereted, ha fáj :D Értjük ám mi. Én gyerekként kezdtem faragni egy WM-23-ast, de hamar rájöttem, hogy nem úgy megy az. | |||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 750215 | tegnapelőtt 23:34 | ![]() | |||||||||||||||
|
Kemény dió, nekem 4 éve áll a dobozban. Eddig gyűjtöttem az elszántságot a dúcokhoz. Az eredetiekből csak ennyit tudtam megmenteni. Délelőtt még vesztésre álltam, de sikerült fordítani. 😁 | |||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 750212 | tegnapelőtt 21:02 | ![]() | |||||||||||||||
|
Ezt nem mondod komolyan! :) Éppen tegnap vettem én is egyet Egerszegen a Wolfpackon... Kemény diónak látszik, de a képeid bizonyítják, hogy megépíthető. :) | |||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 750207 | tegnapelőtt 19:27 | ![]() | |||||||||||||||
|
Sziasztok! Látom újra beindul a gyártósor, születnek a gyönyörű munkák. Gratulálok mindenkinek a befejezett és készülőfélben lévő munkákhoz. Lassan én is visszaavászkodom a munkapadhoz😁. Borisznak küldeném szeretettel mai machinációm eredményét azzal, hogy ne adja fel, mindent meg lehet oldani. Az alany egy Kora models WM-21. Azt hiszem ezzel mindent el is mondtam...😁😁 Üdv, warbirds | |||||||||||||||||||
| Johnie | Adatlap | 750177 | 2026. augusztus 22. 21:06 | ![]() | |||||||||||||||
|
Köszi Gabi! Nem direkt off-olom, csak válaszként egy OFf-ban lévő hsz.-hez írtam, így a többi következő válasz is automatikusan off-ba kerül... | |||||||||||||||||||
| Toth_Gabor | Adatlap | 750176 | 2026. augusztus 22. 20:58 | ![]() | |||||||||||||||
|
Miért offolod a disznót? Nagyon pofás lett! | |||||||||||||||||||
| Johnie | Adatlap | 750174 | 2026. augusztus 22. 20:19 | ![]() | |||||||||||||||
|
Örülök, hogy tetszik! (A fegyverzet a tőled kapott Skunkmodels workshop készletéből valók 😜 ) Ez az F-111 ugye egy 1989-es Hasegawa készlet újradobozolása a Hobby2000 által, ezért viszonylag idősnek mondható... A makett eleje, a szárnyak teteje, a függőleges vezérsík panelvonalai úgy mondanám rendben vannak, talán kissé erősek is. Viszont a makett hátsó részén lévők sekélyesek, érdemes átkarcolni. | |||||||||||||||||||
| ltom74 | Adatlap | 750167 | 2026. augusztus 22. 18:07 | ![]() | |||||||||||||||
|
Nagyon tetszik! Mennyire sekélyek a panelvonalak pl. fine molds f-4 hez képest? | |||||||||||||||||||
| Johnie | Adatlap | 750161 | 2026. augusztus 22. 14:10 | ![]() | |||||||||||||||
Köszi medor! Sajnos az a bizonyos törzsféklap belső marad fehér, mert nem sikerül roncsolásmentesen visszaszedni a beragasztott ajtót. Sebaj nem bánom, alig látszik, eléggé takarásban van. Folytattam a fegyverzettel, elég mutatós lett, a képeken is inkább ők vannak előtérben... Már csak pár apróság van vissza, és késznek nyilváníthatom. | |||||||||||||||||||
| medor | Adatlap | 750158 | 2026. augusztus 22. 09:28 | ![]() | |||||||||||||||
|
Az ACES II katapultülés párnáit sikerült kicsit világosítanom. A kabinban sajnos csak a középső műszerfalhoz adnak matricát,az oldalsókat kispórolták. Szerencsére ez utóbbiak alkatrészei is domborúak.Ezért elővettem a legkisebb ecsetemet és nekiláttam mindent festegetni a matricák helyett.A hátsó akkumulátor térrel nem foglalkoztam mert semmi nem fog látszódni majd belőle.Feketére festettem az egészet. (Egy Academy makettnél már amúgy is megküzdöttem a részletekkel régebben.) Egy roncs Hasegawa makettemből azért kannibalizáltam pár dolgot 'szokásom szerint'. Például egy orrfutó alkatrészt (A25) amire a kisebbik fényszórót ragasztottam át. Az orr rész A30/31 összeragasztása előtt ragasztottam be a komplett orrfutó szárat az aknájába. Jelenleg itt tartok. | |||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 750151 | 2026. augusztus 21. 21:05 | ![]() | |||||||||||||||
|
Nagyon szép lesz a 'kályhacső'! Amúgy mi a helyzet a Csillagvadásszal? 😎 Büntiben van a dobozában... majd sorra kerül. Talán... | |||||||||||||||||||
| medor | Adatlap | 750147 | 2026. augusztus 21. 19:46 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia(sztok)! Nagyzo: Örülök,hogy tetszett az Apache. Én nem olyan szinten építgetek mint te,elég csak a Falcon makettjeinket összehasonlítani. Köszi,de az én szintemhez elég az a kiömlő is amit a Revell adott a makettjéhez. Viszont a FineMolds F-15J makettedet kíváncsian várom majd! Zoli: Köszi,hogy neked is tetszik az Apache. Az Eagle ülésének párnái tényleg egy kicsit sötétebbek lettek mint szerettem volna.Próbálok javítani rajtuk. Johnie: A 'malac' egyre szebb! Remélem nem későn szóltak és a futóműajtó belsejének színét még tudtad korrigálni. Megnéztem: a Hobby2000 és a Hasegawa is pirosnak mutatja az összeállítási rajzon. Az más kérdés,hogy kicsit eldugták az ábrát mindkettőnél... (A 'Bucc' üléseit Eduard maratásokkal tuningoltam az Airfix matricái helyett.) Tibcsi: Nagyon szép lesz a 'kályhacső'! Amúgy mi a helyzet a Csillagvadásszal? 😎 Borisz: Ne add fel,tudom mit érzel! Nekem is az egyik rigolyám a szimmetria. 😉 | |||||||||||||||||||
| Zoli | Adatlap | 750137 | 2026. augusztus 20. 18:04 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia, Szerintem ne hozz elmarakodott döntést! Ennél sokkal rosszabb maketteket is építettem, sokat félbe is hagytam, de nem dobok ki egyet sem. Nekem a futómű a gyanús, azon kellene állítani. Ha lehet, szedd le és anélkül nézd meg a szárnyat és dúcokat. Amúgy pedig tényleg inkább ragaszd fel a szárnyat jól, és ahhoz igazítsd a dúcokat, illetve a futóművet! A kerekek különböző légnyomásával is tudnál csalni. Sajnos a kép nem perdöntő, a szemünk is csal, Te jobban látod, hol van a zűr a zavarban. z | |||||||||||||||||||
| mayso | Adatlap | 750136 | 2026. augusztus 20. 17:45 | ![]() | |||||||||||||||
|
Így ránézésre a szárnydúcok nem stimmelnek,az egyik oldalnál vagy hosszabbak vagy rövidebbek. | |||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 750135 | 2026. augusztus 20. 17:44 | ![]() | |||||||||||||||
|
Kicsi van a futószárban is, de a szárny a nagyobb gond. | |||||||||||||||||||
| warbirds | Adatlap | 750134 | 2026. augusztus 20. 17:40 | ![]() | |||||||||||||||
|
Valami tényleg fura... A 2. képen a bal oldali dúcok nem futnak párhuzamosan, a jobb oldaliak igen. Ugyanakkor a szárny jobb fele lóg a vízszintestől. Én a szárnyközépre tippelek, hogy ott van valami difi. Egy karton sablonnal lehetne ellenőrizni a szimmetriát. Leveszed a bal oldalt, áttükrözöd jobbra és megmondja az igazságot sztem... | |||||||||||||||||||
| borisz | Adatlap | 750129 | 2026. augusztus 20. 11:48 | ![]() | |||||||||||||||
|
Mintha az egész makettben lenne valami asszimetria, valami csavarodás. Eddig messze a legtöbb idő szárazpróbákra ment el. Szerintem egyrészt túlbontották ezt a makettet, másrészt az illesztések is csak jelzésértékűek. Az volt az elképzelés, hogy mást utánozva a szárnyat csak illesztem, a segítségével ragasztom a dúcokat, a szárnyat külön festem. Most már fordítva gondolom, inkább ragasztom a szárnyat, a dúcokkal meg lesz valami. Hasonló szívás van a futókkal is, van hozzá egy X alakú merevítő maratás, amit felhasználva még sokkal ferdébb lesz az egész. Sokkal nagyobb szívásnak tűnik, mint a Revell és az Italeri EF-111 készletek összehozása, ott vakahogy semmiféle csavarodás nem volt, ezt meg hetek óta csak nézegetem. Az is egyre vonzóbb alternatívának tűnik, hogy apró darabokra zúzom, mert a világon semmi jó érzést nem ad ez a készlet. | |||||||||||||||||||
| Johnie | Adatlap | 750117 | 2026. augusztus 19. 15:23 | ![]() | |||||||||||||||
|
Már a kabin belsőről készített képek is remekül néztek ki, a teljes gépről készített mostani fotó sem marad ezektől el 👍 | |||||||||||||||||||
| Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |