<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
21., | 22., | 23., | 24. |
Laci | Adatlap | 91849 | 2005. december 13. 15:14 | ![]() | |
| |||||
lucky | Adatlap | 91848 | 2005. december 13. 13:55 | ![]() | |
Fodi! Esetleg hipóval?:) | |||||
Fodi | Adatlap | 91847 | 2005. december 13. 13:37 | ![]() | |
Az ötlet tényleg jó, de ilyen ragasztószalagot még én sem láttam. Majd körbenézek a héten | |||||
Apaka | Adatlap | 91846 | 2005. december 13. 13:30 | ![]() | |
Laci! Az ötlet szenzációs! Köszi! Láttatok ilyen "nyálazós" ragasztószalagot valahol mostanság? Mert én nem igazán ... Már a gyerekek füzetére a vignetta is öntapadós! :) | |||||
Fodi | Adatlap | 91845 | 2005. december 13. 13:19 | ![]() | |
Ma olvastam egy tippet elsárgult matricák "fehérítésére": a srác az autója szélvédőjére ragasztotta egy hétig és utána használta fel. Elég őrült ötletnek tűnik, próbálta már valaki? | |||||
Laci | Adatlap | 91844 | 2005. december 12. 23:13 | ![]() | |
Köszi az elismeréseket. Nyugodtan kérdezz(etek), ha tudok válaszolok. | |||||
Kalóz | Adatlap | 91843 | 2005. december 12. 22:58 | ![]() | |
Szerintem is jók, köszi a képeket, lehet, hogy majd kérdezni fogunk tőled. | |||||
flamerPUG | Adatlap | 91842 | 2005. december 12. 21:31 | ![]() | |
Szia! szerintem nagyon jook lettek! komolyan! FlamerPUG | |||||
lucky | Adatlap | 91841 | 2005. december 12. 20:42 | ![]() | |
Laci! Egész jók lettek! | |||||
Laci | Adatlap | 91840 | 2005. december 12. 20:20 | ![]() | |
Itt van az is. | |||||
Laci | Adatlap | 91839 | 2005. december 12. 20:17 | ![]() | |
Íme a képek. Sajna nem tudok jobban közelíteni (régebbi gépem van) a matricákat inkább scanneltem. Látni, hogy a nagyobb betűk (ezek egy 1/72-es Ju 88A-1-hez, és egy Stukához lesznek) nem mindig sikerülnek, ezért többet is nyomtatok egyszerre. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Bocsi, ha jobb képeket vártatok. Nekem a fehér tus azért nem szimpi, mert szerintem tönkreteheti a nyomtatót (legfőként a nyomtatófejet). Meg aztán nem hiszem, hogy akár azzal a szesz akármivel tökéletesen ki lehet mosni a a patron belsejét. Ezek persze csak privát nézeteim… :-) Sziasztok, Laci. | |||||
Kalóz | Adatlap | 91838 | 2005. december 12. 18:28 | ![]() | |
Laci! Engem is érdekelnének a képeid, annál is inkább, mert hasonló elképzeléseim vannak. | |||||
lucky | Adatlap | 91837 | 2005. december 12. 08:56 | ![]() | |
Laci! A képeket feltehed ide is ha 300kB-nál kisebbek.Ha nagyobbra sikerültek akkor vmilyen képszerkesztő progival át kell szerkeszteni. Engem is érdekelne a végeredmény,szerintem nem vagyok vele egyedül. Egyébként a fehér (vizes) tus miért baj? Nem takar jól? A nyomtatót "megeszi"?Eltömi a fúvókát? Ezek együtt,esetleg egyik se? A patron az nem gond van vagy 3db üres. | |||||
Laci | Adatlap | 91836 | 2005. december 11. 22:49 | ![]() | |
Heló FlamerPug! Én is csak amatőr szinten űzöm a dolgot :) A képeket majd mélben. Szia! Laci | |||||
flamerPUG | Adatlap | 91835 | 2005. december 11. 22:31 | ![]() | |
Szia Laci! Ügyes ötleteket dobtál fel, aszem én is kiprobálom, de csak ugy nagyon amatörben :P Én PL kiváncsi lenék a képekre! Köszi! Szia! FlamerPUG | |||||
Laci | Adatlap | 91834 | 2005. december 11. 21:18 | ![]() | |
Helósztok! Általában csak olvasgatom a fórumot, de úgy döntöttem, ha megengeditek, ehhez a témához hozzászólnék. Mivel készítettem már matricát magamnak és az általam szintén gyakran olvasott cseh nyelvű fórumon (Szlovákiában élek) is gyakori ez a téma, volna néhány észrevételem a már itt elhangzottakhoz: Ad 1 – átlátszó vagy nem átlátszó matricapapírt használjunk? Mivel a feketén kívül a többi szín transzparens, ajánlatos fehér alapra nyomtatni a matricákat, és utána nagyon pontosan körbevágni azt. Ad 2 – szerintem nem jó matt lakkal fixálni a matricát az alaphoz. Én inkább fényes lakkot használok. Miután felviszem a makettre, átlakkozom fényes lakkal (elég csak a matricát és közvetlen környékét), végül az egész makettet úgyis matt vagy szatén lakkal lefújom. Ad 3 – én sem ajánlom a fehér tus a patronban megoldást. Létezik azonban egy nyomtatófajta, amely a fehér festéket is ismeri. Ez az ún. ALPS nyomtató, az ára viszont elég húzós és az üzemeltetése sem valami gazdaságos (reklámügynökségek szokják használni). Ad 4 – amennyiben csak fekete matricákat akarunk (szériaszám stb.) nem is kell a drága matrica papírt használnunk. Én például az egyszerű papírragasztó szalagot használom erre a célra. Ez olyan ragasztószalag, ami úgy működik, mint a postabélyeg - benedvesíted és ragad. Ennek a szalagnak a ragasztós oldalára ráfújok min. két réteg lakkot és hagyom jól megszáradni (1 hét). Utána egy lézernyomtatóval (én HP 5P-t használok, mivel a munkahelyemen ez van) rányomtatom a kívánt motívumot (Corel-ban szerkesztem, a betűk, számok esetén a net-ről le lehet tölteni eredeti fontokat). Az így nyomtatott felülethez nem szabad nyúlni, mert könnyen szétkenődhet. Ezt egy idő után lefújom legalább két vékony réteg !fényes! lakkal. Miután jól megszáradt, felviszem a makettre akár a hagyományos vizes matricát. Nem kell félni a sok lakk rétegtől, nem lesz vastag a matrica! Én Model Master lakkot használok, és nem kellet alkalmaznom lágyítót. Ha gondoljátok, holnap napfénynél lefényképezem a már kinyomtatott matricát, meg a makettemnek azt a részét, ahol ilyen sajátkészítésű matricát használtam. | |||||
Kalóz | Adatlap | 91833 | 2005. december 11. 18:36 | ![]() | |
Kíváncsi vagyok rá. Tényleg, ezt nem viccből mondom. | |||||
lucky | Adatlap | 91832 | 2005. december 11. 17:53 | ![]() | |
Ötletem az van,de h müxi-e? Majd kiderül... | |||||
lucky | Adatlap | 91831 | 2005. december 11. 17:50 | ![]() | |
Nem sértődtem meg,miért tettem volna? Ott volt a smile a végén! | |||||
Kalóz | Adatlap | 91830 | 2005. december 11. 17:33 | ![]() | |
léuckx! Nehogy megsértődj! Tényleg vicc volt, a fehér betűk nyomtatására nincs igazán jó ötletem. Viszont ugyan kicsit macerás, de: Színes alapon megrajzolni a betűket, kinyomtatni fehér alapra, és körbetrimmelni! Majdnem ugyanaz mint az előző ajánlatom, de megvalósítható. Igaz, mint írtam, kissé macerás, de működőképes. Üdv: Kalóz | |||||
lucky | Adatlap | 91829 | 2005. december 11. 17:10 | ![]() | |
Jó,rendben! :D | |||||
Kalóz | Adatlap | 91828 | 2005. december 11. 16:01 | ![]() | |
lucky! Akkor ki kell nyomtatni őket, a fölösleget meg lekaparni! (Ha valaki komolyan venné, ez vicc vót). | |||||
lucky | Adatlap | 91827 | 2005. december 11. 15:01 | ![]() | |
Kalóz! A fehér feliratok jöttek elő már megint:) Az meg a teljesen fehér alapon valahogy nem az igazi... A többi meg igaz. | |||||
Kalóz | Adatlap | 91826 | 2005. december 11. 14:31 | ![]() | |
Nem akarok belevau, de szerintem a fehér alapanyagon a színek is élénkebbek, színhelyesebbek ill. ha festékhatárra kerülnek, nem látszik (annyira) az alapszín különbség. Egyes matricákon a minta a hátoldalról le is van fújva fehérrel, ami ha elcsúszik a nyomtatás elég feltűnő szokott lenni. És akkor nincs gond a fehér nyomtatásával. | |||||
Dzsozo | Adatlap | 91825 | 2005. december 10. 22:40 | ![]() | |
Köszi Vadász! Próbálkozom akkor a Toff Bt-nél. | |||||
lucky | Adatlap | 91824 | 2005. december 10. 14:43 | ![]() | |
Atya! A lényeg :meg lehet beszélni a hozott anyagot, és a lézer se tud fehéret. | |||||
atya2001 | Adatlap | 91823 | 2005. december 10. 12:21 | ![]() | |
Halihó Mivel iskolámnál fogva sokat kell járnom külömböző fénymásoló üzletekbe, ezért a másik megoldás lehet még, hogy lézeres papirral dolgozni, és azt elvinni egy ilyen fénymásoló üzletbe, ma már egy lézeres nyomtatás sem jelent olyan nagy összeget, persze ehez mondjuk az kell hogy a lap tele legyen mert szerintem csak igy gazdaságos. Persze még az mindig fenáll, hogy hozott papirra nem dolgoznak szivesen, "de jó pénzért általában" lehet velük beszélni, és ha még szerencséd van lehet hogy a srác is makettezik.:D Én is talélkoztam az egyik üzletben egy sráccal akinek a papirmakettei voltak kitéve az üzletben, rögtön tudtunk beszélni hogy nekem mennyiért, meg hogy lehetne nyomtatni. Na szóval érdemes lehet a lézerrel dolgozni. Ja azt el is felejtettem, hogy a lézer sem tud fehéret, de azért a szineseket lehet így is. Meg lehet venni eleve fehér lapot, ha jól tudom. Huh na most összehordtam sok zagyva dolgot, de remélem mindeki megértette! csaio atya | |||||
flashpoint | Adatlap | 91822 | 2005. december 10. 10:43 | ![]() | |
Bocs, hogy nem voltam egészen pontos... Pedig bő lére eresztettem a szöveget. Szóval: HP-re nem tudok megoldást, mert ha szétválasztod a tartályt az elektródától, akkor dobhatod az egészet a kukába. Szerintem a legjobb erre a célra a canon, epson printer. Ha van egy kis elfekvő lóvéd, vegyél egy régit, tapasztalatom szerint elég ha 300-600 dpi-t tud, ez mini stencilekhez ugyan nem az igazi, de pl. fehér lajstromszámot tudsz vele nyomni, és beszerezhető használtan kb. 5000 ft-ért, de lehet, hogy olcsóbban is. És, ami a tust illeti: Ha hagyod rendesen megszáradni a hordozón, aztán alaposan lefújod Mr. Metal Primerrel, akkor nem oldja fel a víz. Igaz ez a fajta matrica elég vastag, de én is csak nagyobb méretarányoknál (1/32-35) alkalmazom. Az acetonos tusról nem tudok nyilatkozni, de nem vagyok biztos benne, hogy nem teszi tönkre a nyomtatófejet. | |||||
Vadász | Adatlap | 91821 | 2005. december 10. 06:32 | ![]() | |
Dzsozo Keresd meg a Toff Bt-t http://WWW.toff.hu Vadász | |||||
Dzsozo | Adatlap | 91820 | 2005. december 9. 23:36 | ![]() | |
Kérdésem lenne: Honnan tudnék 1:24-es léptékű autó makettekhez féknyergekre matricát venni, gyártatni? Momentán PORSCHE felirat érdekelne. | |||||
tégé | Adatlap | 91819 | 2005. december 9. 19:19 | ![]() | |
Flashpoint! Hát erre ráhibáztál! Pont egy HP patront bontottam szét, mivel nekem az van. HP-re nem tudsz valami megoldást? tégé | |||||
lucky | Adatlap | 91818 | 2005. december 9. 10:20 | ![]() | |
atya! Acetonos tus? Flashpoint! A nyomtató típusát frankón nem írtad (az első hozzászólásnál). | |||||
atya2001 | Adatlap | 91817 | 2005. december 8. 20:56 | ![]() | |
Na, ez az igazi nevem:D | |||||
atya2002 | Adatlap | 91816 | 2005. december 8. 20:53 | ![]() | |
Haliho Használtatok már tust? Mert az kösztudottan nem bírja a vizet, magyarul viz hatására mégha meg is van száradva akkor is szét mosódik. Nézzetek más után, mert ez nem lesz jó. Csaio atya | |||||
flashpoint | Adatlap | 91815 | 2005. december 8. 20:14 | ![]() | |
tégé! Hát mossad ki a patront alkohollal... (izopropil-alkohollal) Különben csak olyan patronnal működik, amin nincs rajta az elektród, hanem csak tartály. (HP-vel pl. nem működik, az egybe van építve a nyomtatófejjel, de a canonnál ez külön van). Természetesen nem lehet felváltva feketét-fehéret tölteni a tartályba, mert az itatóst tisztára kell mosni - de ki is lehet cserélni. Hát ez a frankó. | |||||
lucky | Adatlap | 91814 | 2005. december 8. 19:14 | ![]() | |
Na ez az én problémám is... | |||||
komppeter | Adatlap | 91813 | 2005. december 8. 19:03 | ![]() | |
És mi van akkor ha mondjuk lajstromszámot akarok nyomtatni fehérrel? | |||||
Apaka | Adatlap | 91812 | 2005. december 7. 22:26 | ![]() | |
A tusban én sem vagyok egészen biztos ... De! Lehet kapni olyan matrica lapot is, amelyik eleve fehér, ill. ha az nincs, talán alkalmasabb az átlátszónak egy megfelelő méretű részét vékonyan lefújni matt fehérrel. | |||||
tégé | Adatlap | 91811 | 2005. december 7. 19:28 | ![]() | |
Flashpoint! Aggodalmam támadt az általad leírtakkal kapcsolatban. Ma kíváncsiságból szétbontottam egy kiürült festékpatront és viszonylag sok fekete festék maradt még benne, amire gyanakodtam is! Ha az általad javasolt módszerrel (amit szerintem nemigen próbáltál még ki) feltölteném fehér tussal igencsak egy szürke masszát kapnék, a legjobb esetben. Legrosszabb esetben egy csomó osszetúrósodott festéket mert gyanítom, hogy a benne levő festék és a tus összevesznének! Na most mond el a frankót! :) tégé | |||||
komppeter | Adatlap | 91810 | 2005. december 6. 21:18 | ![]() | |
sziasztok! Nem akar vki mostanában fehér színű matricát nyomtatni? Nem szeretnék patront csrélni stb... Fizetnék is érte ! Üdv | |||||
Finu | Adatlap | 91809 | 2005. szeptember 29. 20:48 | ![]() | |
Hello Keresnék 1/24-es méretben magyar rendszámtáblákat, hosszúkás és négyzetes változatban. Bármilyen megoldás érdekelne! Köszi | |||||
rocketeer | Adatlap | 91808 | 2005. szeptember 22. 15:52 | ![]() | |
Sziasztok! 1/72-es Seafire háborús változatához keresnék matricát. A Pavla által kiadott makett maradék matricájára szívesen vevő lennék. E-mailben üzenjetek légyszíves. Köszönöm. Üdv. | |||||
Flashpoint | Adatlap | 91807 | 2005. szeptember 18. 20:25 | ![]() | |
Cső! Na, elmondom a frankót: Amit a fabulisban lehet kapni, vmi. német cucc, azt már próbáltam. Lehet vásárolni belőle olyat ami lézerhez és olyat ami tintáshoz való, bár szerintem csak porhintés az egész mert tök mindegy. Na szóval a menet: - megszerkeszted a nyomtatni valót (lehetőleg vektorgrafikus programmal, mint a corel draw vagy a flash, azt szebben nyomtatják a tintás gépek). - kiprinteled (high quality, a fekete szintet jól fel kell húzni hogy szép kontrasztos legyen) - lefújod vagy széles ecsettel lekened Gunze Mr. Metal Primerrel (jó büdös, de szép a felülete) vársz egy kicsit és áztathatod. Kb. olyan vastag matricát kapsz mint ami a tamiyákban szokott lenni, de legalább matt a gunze lakktól. Ha fehéret akarsz nyomtatni, a következő a teendő: - veszel egy patron-utántöltő készletet vagy egy standard injekciós tűt fecskendővel, - fogsz egy üres fekete patront, ami jó a printeredhez, - feltöltöd sima fehér tussal - a képen feketében szerkeszted meg a fehér részeket, - kinyomtatod, - visszateszed a papírt, visszacseréled a tintapatront (érdemes átfuttatni egy tisztítóprogramot), - rányomtatod a színes mintát (a kettő közé esetleg fel lehet fújni egy réteg lakkot, de nem muszáj | |||||
Kalóz | Adatlap | 91806 | 2005. szeptember 18. 19:14 | ![]() | |
Bombraider | Adatlap | 91805 | 2005. március 1. 20:05 | ![]() | |
Sziasztok! Keresek 1/48 F-14 Super Tomcat matrica lapot! Ha valakinek van légyszi szóljon! Köszi előre is! üdv:bomb | |||||
Kalóz | Adatlap | 91804 | 2005. január 30. 19:55 | ![]() | |
Gyorssegélynek a Fabulis Matricázás topicja tartalmaz néhány hozzászólást. Elméletileg én is tudni vélem, hogyan kell csinálni, de gyakorlatban még nem próbáltam ki, így nem szeretnék senki félre vezetni. A matricakészítéshez üres lapot lehet kapni a HAD-nál: http://www.had.hu/ Mellesleg Mekett ezt és a Toff Bt címét: http://www.toff.hu/ feltehetnétek a Boltok internetes címjegyzékébe. | |||||
Mekett | Adatlap | 91803 | 2005. január 30. 15:44 | ![]() | |
Szerintem nyugodtan lehetne ide válaszolni, ez engem is érdekelne, és másoknak is hasznára válhat. | |||||
Neo | Adatlap | 91802 | 2005. január 30. 13:55 | ![]() | |
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni matricakészítés ügyben, szeretném elkésziteni a Benik Balázs féle ford focus-t a 2004-s változatot hol tudnék esetleg matricát készítettni hozzá? Vagy esetleg ha én el tudom készíteni akkor hogyan? segítségeteket előre is köszi és ha lehet akkor e-mailben válaszoljatok! Köszi Neo | |||||
soveny | Adatlap | 91801 | 2004. november 20. 17:03 | ![]() | |
Sziasztok! Eladó 5 db A/4-es ív lézernyomtatóhoz/fénymásolóhoz való, átlátszó matricalap (a lézeres megoldás miatt nem kell külön a leáztatáshoz is lakkozni a matricát!). Ára: 1000 Ft/ív (a Fabulisban 1600 Ft/ív), egyben az öt lap 4000 Ft. Postán utánvéttel is el tudom küldeni, vagy a Belvárosban (BP) személyesen is oda tudom adni. E-mailben (soveny@aramszu.net) várom az érdeklődőket. Üdv! Benedek | |||||
wobbler | Adatlap | 91800 | 2004. november 6. 12:46 | ![]() | |
Hol van az a progi a webcímen belül RaPe? Csak azért mer nem találtam. Le tudnád írni? |
<<< Vissza | Tovább >>> |