| <<< Vissza | Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
| 21., | 22., | 23., | 24. |
| dudola124 | Adatlap | 92581 | 2012. május 3. 20:23 | ![]() | |
| lucky | Adatlap | 92580 | 2012. május 1. 15:26 | ![]() | |
|
Szabiroli eléggé érdekes ember így netes kapcsolat alapján. Ezt az eltűnést nálam is lejátszotta, azután kétszer is el kellett neki küldeni az anyagot. Viszont a végeredmény jó, használható lett. | |||||
| Ákos | Adatlap | 92579 | 2012. április 29. 19:46 | ![]() | |
|
Nem bonyolult, egyszerű, csak követni kell, amit leírtam előbb. Illetve el kell fogadni, hogy az egyedi dolgok általában sok pénzbe kerülnek. A melós munkát, a vektoros szerkesztést nem fogja senki megcsinálni a makettező két szép szeméért, enélkül viszont gyakorlatilag senki nem tud használható matricát készíteni. A decalfactory megcsinálja fotók alapján (és a pontos méretek tudatában) a tervezést is ha kell. Nincs az árlistában, de olyan 50 eur/órát számolnak tudtommal. Csak viszonyításképp a graffiti megrajzolása durván 6 órámba került úgy, hogy minden trükköt bevetettem. Dolgoztam Corelben, így nekem gyorsan megy. | |||||
| myROB | Adatlap | 92578 | 2012. április 27. 20:58 | ![]() | |
|
Hello. Nem fontos, hogy annyira tökéletes legyen. De pl. ezen az oldalon (www.szabiroli.hu) is hirdeti egy makettező, hogy profi minőségben tud nyomtatni, képek is vannak h milyeneket csinált már. Meg volt valaki más is aki itt az oldalon írta, hogy segít meg is beszéltem vele mindent aztán elrabolták az UFO-k :D Nem gondoltam, hogy ilyen bonyolult ez főleg annak aki már csinált is. | |||||
| Ákos | Adatlap | 92577 | 2012. április 25. 17:04 | ![]() | |
|
Nem sajna, de már rendeltem tőlük és a végeredmény tényleg jó. | |||||
| pietrino | Adatlap | 92576 | 2012. április 25. 16:17 | ![]() | |
|
Ákos! Nem tudod véletlenül milyen masinával dolgoznak? | |||||
| Ákos | Adatlap | 92575 | 2012. április 25. 16:17 | ![]() | |
|
A második módszerrel: lézerhez való átlátszó lapra nyomtatással készült a mellékelt graffiti. Corelben szerkesztettem, színes nyomdai minőségű lézernyomtatóval lett kinyomtatva. A fehér házfal sem véletlen, azért kellett, hogy a nyomat színei jók legyenek. | |||||
| Ákos | Adatlap | 92574 | 2012. április 25. 16:06 | ![]() | |
|
Ha egy kereskedelemben kapható matrica szintje kell, és egyedileg, ahhoz szerintem külföldre kell menni, mondjuk Bécsig, ide www.decalfactory.at Nomeg ismerni kell vektoros rajzolóprogramokat a tervezéshez, célszerűen CorelDrawt v Illustratort. Persze nem olcsó, egy matrica egyedileg kb. 15 ezer ft meg a posta, főleg mert a gyártás előkészítése ugyanannyiba kerül egy darabnál, mint 1000 darabnál. Ha nem kell bele fehér, ill fehér alapszín, vagy fehér alapra kell, akkor is meg kell tervezni (szintén vektorosan), elmenteni PDF-be, megvenni az előttem nem sokkal ajánlott Barackdrtől a lézereshez való lapot, be kell menni egy copy shopba, és ki kell nyomtattatni. De ennél számolni kell azzal, hogy a fekete kivételével színek nem takarnak, pl a vadgergo által betett kék Camel felirat a sárga alapra feltéve zöld lesz. Ha ezek közül egyik sem megy, akkor sajna vágyálom. Tintasugarashoz való papírral nem érdemes próbálkozni, a mai színes tintasugaras nyomtatók legtöbbje olyan festéket használ, ami szétfut rajta. | |||||
| myROB | Adatlap | 92573 | 2012. április 24. 16:18 | ![]() | |
|
Hello! Továbbra is keresek matrica nyomtatásban jártas makettezőt. Megpróbáltam az előttem hozzászóló által ajánlott oldalt de semmire se jutottam vele. üdv | |||||
| juge75 | Adatlap | 92572 | 2012. április 16. 16:33 | ![]() | |
|
Idézek "Szabiroli" weboldaláról: "Matricalap: Egyedi vizes matricalapok gyártásában tudok segítséget nyújtani, profi minőségben. Nyomtatás bármilyen színbe történhet, akár fehérbe is, kimondottan erre a célra kifejlesztett nyomtatóval. Lap hártyavékony, némi gyakorlás után profi minőségben lehet felhelyezni áztatás után. Matricalap felhelyezése Első lépés a matrica helyének a felületkezelése a modellen. Ez fényes lakkal történik, Model Master, Gunze, Tamiya lakkokal légecsettel. Utóbbi kettőt javasolnám, mivel ezeket oldja a feszítő, lágyító, így a matrica beleolvad a lakkba. Száradást követően jöhet a matrica körbevágása, vízben való leáztatása, majd a kívánt helyre való felhelyezése csipesszel, szikével, ecsettel. Viszont alá nem árt matrica lágyítót alkalmazzni Mr. Mark Softer-t. Lágyító feloldja a Gunze valamint Tamija lakkot, ez által felület kissé ragacsossá válik, matricát már nehezen lehet helyére igazítani, némi tapasztalatot kíván ez a művelet. Száradás után esetleg lehet még matrica feszítőt is használni, Mr. Mark Setter. Ezek után teljesen beleolvad a matrica a lakk rétegbe. 1 napos száradás után jöhet a védőlakk felhordása szintén légecsettel, esetleg flakonos lakkal messziről ködölve több rétegben. Ez megóvja a matricát, valamit beállíthajtuk a modell fényét is félfényes-mat lakkal. Természetesen matrica felhelyezése nem egyszerű, némi gyakorlást kíván, viszont a végeredmény kárpótolhatja a belefektetett energiát. Egyéb felmerülő kérdésre szívesen válaszolok." Itt az oldala: www.szabiroli.hu/ Ne engem keressetek meg, hanem az említett urat! | |||||
| myROB | Adatlap | 92571 | 2012. április 16. 15:44 | ![]() | |
|
Hello! Én is keresek valakit aki tud matricát készíteni. üdv | |||||
| makettes | Adatlap | 92570 | 2012. április 10. 18:12 | ![]() | |
|
Sziasztok! Én is csatlakoznék matricát készíttetni. üdv.makettes | |||||
| sanyi | Adatlap | 92569 | 2012. április 10. 17:21 | ![]() | |
|
Sziasztok! Keresek olyan vállalkozó kedvű sporttársat, aki tud matricát gyártani áztatós kivitelben. Ami fontos: fehér szín is van a mintákban. Nem várom ingyen... d.nashkukacfreemail.hu Üdv Sanyi | |||||
| Anglerr74 | Adatlap | 92568 | 2012. április 5. 12:33 | ![]() | |
|
Kusti! Tegnap vettem hármat próba képen. Ha tudtam volna :-))) gumikacsa! A hét végén próbálom, ha lesz eredmény jelzek! | |||||
| Kusti | Adatlap | 92567 | 2012. április 5. 12:21 | ![]() | |
|
Szia Tibi! Én nem sok jót hallottam róla, inkább keresd meg Lantos Zolit itt a fórumon (BarackDr néven fut). Ő árul matricalapokat, fehéret és átlátszót, lézerest és tintasugarast egyaránt. Évek óta veszem tőle, és eddig nekem bevált. De ha nem kell egy egész litánia, keress meg privátban és megbeszéljük. Kusti | |||||
| gumikacsa | Adatlap | 92566 | 2012. április 4. 20:06 | ![]() | |
|
Sziasztok! Valaki használt már ilyet? Érdemes megvenni? Ha lézeres, akkor is lakkozni kell? http://www.megamakett.hu/product_info.php?products_id=1724 | |||||
| thx02188 | Adatlap | 92565 | 2012. március 30. 08:06 | ![]() | |
|
Szia erwyn! A mail címem: thx02188@freemail.hu Egyébként egy nagyon vékony hordozóra van nyomva ami vagy fehér vagy átlátszó. Köszönöm, hogy írtál. Attila | |||||
| erwyn | Adatlap | 92564 | 2012. március 28. 20:30 | ![]() | |
|
Szia Attila! Lenne néhány dolog amiből matricát kellene varázsolni. A nem áztatós kivitel a letraszetet takarja? Beszélhetnénk erről magánban? Hali! Erwyn | |||||
| thx02188 | Adatlap | 92563 | 2012. március 28. 19:24 | ![]() | |
|
Sziasztok! Mindenféle matrica készítése nem áztatós kivitelben. Fehér és átlátszó hordozóra. Kiváló minőségben. Korrekt áron! Szerintem! Akit érdekel feltétlen keressen meg. Köszönöm. Sziasztok. Attila | |||||
| Chrisi | Adatlap | 92562 | 2012. március 28. 19:15 | ![]() | |
|
Üdv Mindenkinek, Segítséget szeretnék kérni legújabb projektemhez. 1:144-es Tu-114-est építek és érdeklődnék, nem e tud valaki eladó matricát ehhez a típushoz ilyen méretarányban? Esetleg vállal valaki matricakészítést? A segítséget előre is köszönöm! Jó makettezést! | |||||
| vadgergo | Adatlap | 92561 | 2012. január 23. 15:37 | ![]() | |
| barackdr | Adatlap | 92560 | 2011. december 28. 09:40 | ![]() | |
|
Sziasztok! Saját matrica készítéséhez üres matricalapok eladók. Lézeres átlátszó és fehér, tintasugaras átlátszó és fehér 22x28cm-es 900Ft/db, 3db-tól 700Ft/db. Most még idei postai díjjal! Érdeklődni: barackdr.reklam@gmail.com vagy 20/576-6836 Üdv: barackdr | |||||
| Mike | Adatlap | 92559 | 2011. december 27. 19:51 | ![]() | |
|
Üdv Urak. Valaki készít matricákat? Én egy kamion pótra szeretnék feliratot készíttetni. Fizetek is érte szívesen. | |||||
| merciboy | Adatlap | 92558 | 2011. december 14. 19:22 | ![]() | |
| Freddy | Adatlap | 92557 | 2011. december 14. 14:46 | ![]() | |
|
Én Inkscape-pel csináltam. | |||||
| jakoa | Adatlap | 92556 | 2011. december 14. 13:45 | ![]() | |
|
Amikor szükségem volt rá, akkor a CorelDraw-t használtam, de a tapasztalat hasonló volt. Ha az eredeti bittérképes kép megfelelő felbontású, akkor használható minden további nélkül. A vektorálás azzal az előnnyel jár, hogy a kép tetszőlegesen átméretezhető, valamint a színek adott esetben nem pixelesen kerülnek nyomtatásra. | |||||
| bgyasoldier | Adatlap | 92555 | 2011. december 14. 12:02 | ![]() | |
|
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni vektorálásban? Ti mivel szoktátok, kell e mindenképp? Eddigi próbálkozásaimbol vagy sokkal gyengebb, elnagyolt kép, vagy fekete fehér vonalas kép lett csak. Köszönöm | |||||
| Lapidus | Adatlap | 92554 | 2011. december 5. 10:10 | ![]() | |
|
Szia, ha esetleg akkorák a jelek, hogy fújni is lehet, akkor itt egy videó, a srác egy vasúti vagonra csinált grafitit úgy hogy kinyomtatott egyet több méretben, megnézte melyik passzol a legjobban és körbe vágta. www.youtube.com/watch Ha valami apró dolgot szeretnél, akkor meg marad a matrica, amihez lehet üres ívet kapni pl. a Replicában meg a Kék Kobrában és arra nyomtathatsz magadnak saját matricát, meg erről lentebb is olvashatsz. | |||||
| Iceman22 | Adatlap | 92553 | 2011. december 4. 22:19 | ![]() | |
|
Sziasztok! Repülőgépekre szeretnék különböző jelzéseket szórópisztolyal felfújni.Ehhez kéne nekem sablon.hol lehet sablont beszerezni?Venni?Vagy csináltatni? Köszi. | |||||
| NhZsolt | Adatlap | 92552 | 2011. november 25. 19:43 | ![]() | |
|
A rali autós topicban írtam elérhetőséget matrica ügyben versenyautóra | |||||
| skunk89 | Adatlap | 92551 | 2011. november 25. 17:55 | ![]() | |
|
Hali, kereek segítséget egyedi autó makett dekor gyártására. Aki tud segíteni vagy ajánlani valakit jelezze please. | |||||
| barackdr | Adatlap | 92550 | 2011. november 24. 19:21 | ![]() | |
|
Sziasztok! Nálam eladóak üres matricalapok lézeres átlátszó és fehér, tintasugaras átlátszó és fehér 22x28cm-es 900Ft/db, 3db-tól 700Ft/db. Elég jó minőségűek és vékonyak, már elment belőle pár száz darab és még nem volt rá panasz. Ha valakit érdekel keressen meg a barackdr.reklam(kukac)gmail.com címen vagy a 20/576-6836 számon. Üdv: barackdr | |||||
| juge75 | Adatlap | 92549 | 2011. november 24. 16:07 | ![]() | |
|
Szerintem a Testors. | |||||
| lucky | Adatlap | 92548 | 2011. november 24. 14:08 | ![]() | |
| Vewghist | Adatlap | 92547 | 2011. november 24. 10:56 | ![]() | |
|
Egyik se túl jó, de a Holi kimondottan rossz. | |||||
| ms07 | Adatlap | 92546 | 2011. november 23. 21:19 | ![]() | |
|
Sziasztok! ACT vagy Holi lap a használhatóbb szerintetek? Tintasugaras nyomtatóhoz. | |||||
| Vewghist | Adatlap | 92545 | 2011. november 23. 20:56 | ![]() | |
|
A Bare Metaltól Amerikából direktben. | |||||
| lucky | Adatlap | 92541 | 2011. november 22. 08:58 | ![]() | |
| bgyasoldier | Adatlap | 92540 | 2011. november 22. 07:00 | ![]() | |
|
Sziasztok! Budapesten tudok valahol személyesen venni matricalapot és hozzá lakkot, vagy csak rendelni tudok? | |||||
| Vewghist | Adatlap | 92539 | 2011. november 16. 22:29 | ![]() | |
|
Amit ott árulnak, a Holi egy kalap sz*rt ér. A tragikus az egészben az, hogy a bare metal termékeit is forgalmazzák (a lapon pont fölötte) és pont ők árulják a legprofibb decal papert, amit persze így Amerikából kell rendeljek... | |||||
| pulcsi | Adatlap | 92538 | 2011. november 16. 18:58 | ![]() | |
| lucky | Adatlap | 92537 | 2011. november 16. 11:08 | ![]() | |
|
Szia! Decal film a neve, fehér és színtelen változatban kapható, sugaras és lézer nyomtatóhoz. A sugaras változatot felhasználás előtt lakkozni kell. Ami kell még hozzá: egy vektorgrafikus rajz. Ez utóbbit el lehet készíteni pl CorelDraw rajzprogrammal. Árakat ne kérdezz. Régebben Barackdr (Lantos Zoltán) árult ilyeneket. | |||||
| Sulaco | Adatlap | 92536 | 2011. november 16. 09:18 | ![]() | |
|
Sziasztok! Régebben hallottam, hogy lehet olyan lapot venni, amire utólagosan házilag lehet nyomtatni matricát. A kérdésem az lenne, hogy hol lehet ilyet beszerezni, mennyibe kerül és mik azok a dolgok, amikre nyomtatáskor illetve szerkesztés közben figyelni kell. Előre is köszi: Sulaco | |||||
| gumikacsa | Adatlap | 92535 | 2011. október 4. 15:56 | ![]() | |
|
Üdv! Köszi az infot mindenkinek, már az is sokat segít, hogy tudom, kit kereshetek Gyöngyösön. Érdekes, hogy jó pár éve aránylag olcsón megoldható volt a fehér szín nyomtatása, 2011-ben pedig ekkora probléma. Lehetett kapni normál lézernyomtatóhoz fehér pigmentport, amit már sajnos nem lehet. Üdv: kacsa | |||||
| Vewghist | Adatlap | 92534 | 2011. október 4. 11:31 | ![]() | |
|
Az ALPS printer igen drága, de van egy srác, aki nyomtat, asszem 20 Ft/cm2 ért szabiroli@hotmail.com. Az egyetlen más alternatíva a fehér tinta lenne, az meg nincs. Az egyetlen igazán jó fehér pigment a Titánoxid, de még nem sikerült kitalálni, hogy hogy lehetne oldatban tartani. Ha valaki kitalálja, sokat kereshet vele. ALPS nyomtatót már nem gyártanak, de párszáz dollárért lehet kapni, a szalag hozzá színenként 3-5000 Ft, de van fehér, arany ezüst is. | |||||
| juge75 | Adatlap | 92533 | 2011. október 4. 06:06 | ![]() | |
|
Pláne ha színenként egymásra akarod majd nyomtatni. Talán járhatóbb út lenne egy speckó nyomtató. | |||||
| juge75 | Adatlap | 92532 | 2011. október 4. 06:05 | ![]() | |
|
Sőt, a nyomatokat sem teheted egymásra, hosszú a száradási idő, hely is kell hozzá. | |||||
| juge75 | Adatlap | 92531 | 2011. október 4. 06:05 | ![]() | |
|
A szitanyomtatás eléggé drága dolog. Különféle vegyszerek, levilágító és mosó berendezés, szitakeret, szita szövet, gumirákel, festék... Én 15 évvel ezelőtt mondtam rá, hogy nekem drága. Tudom, mert nyomdász vagyok, mibe kerülnek a cuccok hozzá. Akárhol nem csinálhatod, mert a keletkező kipárolgások és a szennyvíz is mérgező. Nagyon sok meló (megrendelés) kell ahhoz, hogy megtérüljön. | |||||
| Atesz | Adatlap | 92530 | 2011. október 3. 23:53 | ![]() | |
|
Szia Tibor, szitanyomtatásról itt http://www.pallasz-emblemazas.hu/aloldal/Szitanyomas tamponnyomásról itt http://www.pallasz-emblemazas.hu/aloldal/Tamponnyomas pár szóban. Házi kivitelezésben szerintem mindkét eljárás macerás, idő- és anyagigényes, szerintem jobban jársz, ha fölveszed valakivel a kapcsolatot, aki már csinálja/csinálta. Gyöngyösön például Kovács Tamás, a Vármegyeház téren vagy a Balogh Józsi a Pillangó úton. Atesz | |||||
| ddk466 | Adatlap | 92529 | 2011. október 3. 19:57 | ![]() | |
|
Sziasztok meg vételre keresek Revell Airbus a 380 matricát vagy ha valaki meg adná a matrica kódját azt is meg köszőném az után rendelés miatt ! Üdv DDK email: ddk-466@freemail.hu | |||||
| <<< Vissza | Tovább >>> |
Tervbe van véve egy Revell 1:25 '05 Chevy Impala Police Car elkészítése,de NYPD
matricával szeretném megcsinálni.Ebben szeretném segítségeteket kérni,hogy hogyan lehetne ezt megvalósítani?Vagy esetleg a méret aránynak megfelelő matricát honnan lehetne beszerezni? Segítségeteket előre is köszönöm.