<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16. |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16. |
Fodicsabi | Adatlap | 93653 | 2003. június 16. 13:27 | ||
Magyart még nem láttam, de az egyik ismerősöm foglalkozik roncskutatással, és talált Écs mellett (ami Győrtől nem messze van) egy Liberator roncsot. Pár apró darab maradt az egészből. Ilyen például pár motordarab és a farokrész egy törzskeretének háromnegyede. Érdekes érzés volt a kezemben tartani... Ja, és megtartotta az eredeti színét... Az amcsik sejtettek valamit a festésről és a korrózióvédelemről.:) | |||||
Mekett | Adatlap | 93652 | 2003. június 13. 18:49 | ||
A hét végén Balatonkerekinél kiemelték egy magyar Me-109-es maradványait. Ki mit tud erről? Mert a híroldalakon semmit sem találtam az esetről :(((
A kiemelést a sSzolnoki csapat végezte, s a roncsok is oda kerülnek az Il-2-esek mellé. Állítólag a motor maradt meg leginkább + farokfutó + farokrész darabok. Magó Karcsi elmesélte, hogy a hat méter mély gödörben kissé nehéz volt a munka, a térdig besüllyedt kollégát géppel kellett kiásni... A pilóta maradványait a család kapta meg, ha jól emléxem. A legjobb, hogy az eredeti magyar színek állítólag elég jó állapotban maradtak meg rajta. Én nem tudok másik ilyen emlékről, amin originál színeink maradtak. Ez különösen nekünk, makettezőknek jöhet jól. Tényleg, milyen magyar gépek/alkatrészek maradtak fenn a világégésből? |
<<< Vissza | Tovább >>> |