<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16. |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16. |
Petya | Adatlap | 93755 | 2004. július 16. 16:53 | ||
Petya | Adatlap | 93754 | 2004. július 16. 16:52 | ||
Semmi gond nincs, de azért kérdezek :)
Na figy... Azon a lapon amin Landser megosztott, azon van egy-két WW2-s gránát (mármint nem aknavetőgránát, hanem amolyan ágyúból származó :) ). Nos, az lenne a kérdésem, hogy az olyasféle gránátokban van vmi féle robbanótöltet?? Vagy egy rosz vasköpeny és közepén egy kis ólommal??? | |||||
Mekett | Adatlap | 93753 | 2004. július 16. 16:10 | ||
Petya, nem igazán :(
De azért mondd, mire vagy kíváncsi, megpróbálok segíteni. | |||||
Dönczi | Adatlap | 93752 | 2004. július 16. 16:08 | ||
Landser!
Bravó! Szép gyűjtemény!... Ugyanakkor én inkább a járművekre bukok, ezért az első két képen látható autómaradványhoz tennék is egy kis megjegyzést (ha nem haragszol?!), -amely talán többünk megnyugvását is hozza!Szóval hogy ne legyen senki elkeseredve, amiért már megint a II.Vh-s német technika pusztulását látja!... A képeken ugyanis egy Skoda 1102 autó karosszériamaradványait láthatjuk erősen enyészetnek indulva! Ezt a típust 1947-től gyártották cseh elvbarátaink, s nálunk taxi gépkocsiként is igen sok futott belőle. Felteszem, hogy ezt a járművet nem visszavonuló német katonák robbantották fel, mert ez azt jelentené, hogy még az 1950-es években is tevékeny Wehrmacht egységek fejtettek (volna) ki diverzáns tevékenységet a szovjetek által évek óta megszállt kishazánk területén!?... :o) Továbbá semmi nem utal a roncson robbantás nyomára, ugyanis a műszerfal lemezén egy horpadás sincs, viszont a műszerek nyom nélkül tüntek el belőle! Én azt is hiányolom, hogy a jármű egyéb szerkezeti egységeit vajon hová repítette a detonáció? Fentiekhez hozátenném még, hogy aki ismerte a járművet, az tudja, hogy ezeknek az autóknak a karosszériája elég silány, korrodálásra hajlamos lemezből készült, amely karosszéria elemeket egy fa vázra szögeltek fel. ...Hát ezért tudot így széthullani! R.I.P!... Nyugodjék békében! Üdv: D. | |||||
Petya | Adatlap | 93751 | 2004. július 16. 15:09 | ||
Mekett te tudsz nekem segíteni??? B) | |||||
Mekett | Adatlap | 93750 | 2004. július 16. 14:38 | ||
Petya | Adatlap | 93749 | 2004. július 16. 14:37 | ||
Hamburger meg tudnád adni a mail címedet mert szeretnék tőled kérdezni WW2-s bombákkal kapcsolatban, me' elég labilis az ismeretem e téren... :) | |||||
Petya | Adatlap | 93748 | 2004. július 16. 14:34 | ||
Jóvanna... :D
De én komolyan kérdeztem... :[ | |||||
Petya | Adatlap | 93747 | 2004. július 16. 14:28 | ||
Jóvanna... :D
De én komolyan kérdeztem... :[ | |||||
Dönczi | Adatlap | 93746 | 2004. július 16. 13:31 | ||
Petya!
Én is mindig szeretném gyarapítani a trófeáim számát egy-két hüvellyel (sőt, egyszerre akár kettővel is), -de én azt a gyengén-borotvált fajtát szeretem, XXL keblekkel!... :o) D. | |||||
Petya | Adatlap | 93745 | 2004. július 16. 12:35 | ||
???
Nem veszem ennyire "komolyan"... :) | |||||
Hamburger | Adatlap | 93744 | 2004. július 16. 07:16 | ||
Szervusz Petya!
"7.92 puskagolyóvolt". Ezt a témát ennyire komolyan veszed, vagy csak hiányzott a smile? Üdv: Hamburger | |||||
Mekett | Adatlap | 93743 | 2004. július 15. 22:38 | ||
Hmmm...
Az fájhatott... :( :D | |||||
Petya | Adatlap | 93742 | 2004. július 15. 18:40 | ||
Mindig olyan mázlista vok, hogy haverok tömve vannak mindenféle szirszarral, nekem meg a legnagyobb kapásom egy 7.92 puskagolyóvolt... :(((( | |||||
Petya | Adatlap | 93741 | 2004. július 15. 18:37 | ||
Izé Hajdúszoboszló környékén tudtok vmi csatahelyet (gondolok tankcsatára, vagy vmi olyan helyre ahol gyalogosok öldökölték egymást) me' szeretném gyarapítani a háborús relikviáimat 1-2 hüvellyel... Szal ha tudtok segíteni akkor lécci segítsetek... :) | |||||
Landser | Adatlap | 93740 | 2004. július 11. 17:07 | ||
Elkészült újra az oldalam, bővítettem linkekkel, melyeket ajánlok a figyelmetekbe.
www.landser.freesite.hu --> Linkek | |||||
Mekett | Adatlap | 93739 | 2004. július 7. 19:14 | ||
Na tessék!
Mindig mondogatják, hogy batykon meg a Balatonban Tigrisek vannak, de senki nem talált nyomot még. Ellenben a Mecsekben már le is filmezték! És még mélyre sem kell ásni érte ;-) | |||||
Berci | Adatlap | 93736 | 2004. június 30. 11:37 | ||
A frissen beszerzett fémkeresőmmel tettem egy próbát a környékbeli erdőben. Találtam fél óra alatt kb. 50db. kisebb-nagyobb vasdarabot, repeszt, egy elrohadt Mauser hüvelyt, kullancsokat és iszonyú sok gyapjashernyót (Balaton környék). Hát így találomra nem sok értelme volt, eléggé el tudja venni az ember kedvét az eredménytelenség. Az öregek erre felé is azt mondták, hogy egy bombatölcsérbe lett beleszórva minden háborús maradvány, de szerintem azóta mindent elvittek, vagy nagyon mélyen van, vagy túl nagy az erdő.......
Öregapó látta egy német gép lezuhanását is, de a helyszín azóta is szántóföld, nem találtam még egy szegecset sem, szerinte azt is elvitték beolvasztani, bár eléggé belefúródott a földbe. Ez a gép nem szerepel a Légi háború Mo. felett-ben, ezért érdekelt volna. | |||||
Zolee | Adatlap | 93735 | 2004. június 30. 11:33 | ||
Berci!
érdekelne a fémkeresőd, mert talán tudok egy két helyet ahol bizti van valami... Írj egy mailt! Zolee | |||||
Berci | Adatlap | 93734 | 2004. június 30. 11:25 | ||
A frissen beszerzett fémkeresőmmel tettem egy próbát a környékbeli erdőben. Találtam fél óra alatt kb. 50db. kisebb-nagyobb vasdarabot, repeszt, egy elrohadt Mauser hüvelyt, kullancsokat és iszonyú sok gyapjashernyót (Balaton környék). Hát így találomra nem sok értelme volt, eléggé el tudja venni az ember kedvét az eredménytelenség. Az öregek erre felé is azt mondták, hogy egy bombatölcsérbe lett beleszórva minden háborús maradvány, de szerintem azóta mindent elvittek, vagy nagyon mélyen van, vagy túl nagy az erdő.......
Öregapó látta egy német gép lezuhanását is, de a helyszín azóta is szántóföld, nem találtam még egy szegecset sem, szerinte azt is elvitték beolvasztani, bár eléggé belefúródott a földbe. Ez a gép nem szerepel a Légi háború Mo. felett-ben, ezért érdekelt volna. | |||||
Berci | Adatlap | 93733 | 2004. június 30. 11:17 | ||
A sümegi Messzerről lesz nemsokára cikk a Jetfly-on! | |||||
Podva | Adatlap | 93732 | 2004. június 29. 20:03 | ||
Sziasztok!
Most láttam a híradóban, hogy nekikezdtek a Sümeg melletti messer kiásásához! A képek alapján ebből is "csak" aprólék maradt... Tudtok valami bővebbet a dologról? Üdv Podva | |||||
fantal77 | Adatlap | 93731 | 2004. június 29. 13:36 | ||
Mondjuk arra is kiváncsi lennék, hogy ezek a detektoros (cseh(szlovák) fiúk mit kezdtek az emberi maradváűnyokkal.. Mindenesetre "érdekes, hogy szinte a felszinen csontok vannak ott a duklai vadonban.... | |||||
fantal77 | Adatlap | 93730 | 2004. június 29. 13:23 | ||
Hmmm..... Nem piti, ahogy azt a KV-I-est kitermelték.... Kár, hogy nálunk a hőingás, mederkotrás, hordaláék, "gyűjtsd a vasat" mozgalom régen és ma miatt ilyesmit nem nagyon lehetne találni.... :((((( | |||||
Pilota | Adatlap | 93729 | 2004. június 28. 12:17 | ||
Hi Hamburger!
Gondolom van elég dolguk... Sztem ha nálunk átnéznék az erdőt, még harcoló német és szovjet alakulatokat is találnának:-) Nálunk azért nem olyan durva a helyzet, mint néhány helyen->linkek. Nem semmi! Pilota | |||||
Hamburger | Adatlap | 93728 | 2004. június 24. 08:37 | ||
Szervusz Pilota!
Arra nem esküszöm meg, hogy már holnap ki fognak menni!!! Hamburger | |||||
Pilota | Adatlap | 93727 | 2004. június 23. 10:05 | ||
Köszi mindenkinek a hozzászólást!
Én ugyan nem nyúltam hozzájuk! Szeretem az emlékeket, de ez már nekem is sok volt. Max lefényképezem őket. Mellesleg nálunk tele van az erdő ilyesmikkel. Hát igen , nemrég még ruszki tankok rohangásztak ott mindenfele. Szóval azt mondjátok, hogy ha tűzszerészek tudnak róla, akkor nem marad ott? Pilota | |||||
Hamburger | Adatlap | 93726 | 2004. június 23. 07:03 | ||
Szervusz Pilota!
Sajnos elö is fordul elég gyakran. Ahogy a többiek is mondták. Szólj a rendörségen! Amatör tüzszerészekben ne bízzál meg! Ha valami történik a "gránátjaiddal" és kiderül, hogy közöd volt hozzájuk, akkor Téged is elö fognak venni! Üdv: Hamburger | |||||
Landser | Adatlap | 93725 | 2004. június 18. 12:06 | ||
Egy kis érdekesség, Mekett neked ezt ajánlom http://aboutww2militaria.com/photogal/kuril1.jpg
A többi kép itt: http://aboutww2militaria.com/index.html?battlefield.htm | |||||
Landser | Adatlap | 93724 | 2004. június 17. 19:37 | ||
Ja, ne agy isten egy tűz és oda a kötnyéketek.... | |||||
Mekett | Adatlap | 93723 | 2004. június 17. 17:05 | ||
Igen, nem hiszem, hogy ér neked annyit a szoba falán, hogy megkockáztasd...
| |||||
Landser | Adatlap | 93722 | 2004. június 17. 16:53 | ||
Az élesset arról,hogy ha megba..tatod nagyot ROBBAN! :-)
Elképzelhető, pontossan milyen formájuak? Egyébként is ha éles -ha nem, robbanószert akkor is tartalmaznak! Gyújtó nélkül is veszélyessek! Ne mozdítsátok el öket, különben is mit kezdenétek velük. Értesítsétek a helyi illetékeseket! A LÖVEDÉK NEM JÁTÉK!! | |||||
Mekett | Adatlap | 93721 | 2004. június 17. 16:52 | ||
Felismerni? Ha találsz, hívd a tűzszerészt, akármilyen is!
Egy szétrohadt robbanóeszköz akkor is veszélyes, ha nem éles... | |||||
pilota | Adatlap | 93720 | 2004. június 17. 15:32 | ||
Üdv roncsmániások!
Nem tudja valaki, hogy miről lehet felismerni az éles aknavetőgtránátot (már ha így hívják)? Heverhet az erdő közepén 10-12 ilyen éles játékszer? pilota | |||||
Landser | Adatlap | 93719 | 2004. június 17. 08:53 | ||
Makett
Gondoltam, hogy tetszeni fog az oldal és találsz meglepö dolgokat, hogy mik hevernek "parlagon" hihetetlen... http://www.lerenfort.fsnet.co.uk/page63.html-ez megmozgatta a fantáziámat és nincs is messze... Na meg még egy szépség.. http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=688&mm=2&xb=2&PHPSESSID=27ac74dc16cc55a3046580024b21f56f Ha van idöd, és türelmed ajánlom figyelmedbe: -Roncskutatásos linkgyüjtemény- van minden rep., harcj., felszerelés. http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=odkazy&lang=1&mm=6 Üdv Landser | |||||
Mekett | Adatlap | 93718 | 2004. június 17. 00:13 | ||
Mekett | Adatlap | 93717 | 2004. június 17. 00:12 | ||
Ez különösen megragadta a képzelőerőmet:
http://www.lerenfort.fsnet.co.uk/page48.html Hogy mik elő nem kerülnek a folyókból.... Erről jut eszembe: Mi lett azokkal a Jeep-ekkel vagy Kübelekkel (azok voltak?), amik tavaly kerültek elő a Dunából az alacsony vízállás során? | |||||
Mekett | Adatlap | 93716 | 2004. június 17. 00:07 | ||
Landser!
Nagyon jól mutat, ez legalább biztos ott van, nem úgy, mint a batyki :) Úgyértem, azt nem tudni... De ez nem Tigrincs, hanem Párduc, méghozzá torony nélkül. Legalábbis a szöveg szerint. Apropó! Párducból mennyi lelhető fel a világon manapság? | |||||
Landser | Adatlap | 93715 | 2004. június 16. 22:21 | ||
http://www.lerenfort.fsnet.co.uk/page102.html tigris tank kiemelése.
| |||||
Macko | Adatlap | 93714 | 2004. június 12. 21:18 | ||
Váóó! Ez érdekes lehet!
Bár Hamburgernek igaza van! Elég veszélyes játék ez, a képeken annyi lőszer látható amivel egy várost ki lehet irtani még mindig.Várom a képeket! Üdv.: MAcko | |||||
Landser | Adatlap | 93713 | 2004. június 11. 10:00 | ||
A környékönkön /hogy hol azt most nem reklámoznám/ "Roncsvadász" ismerőseim érdekes dolgokra bukkanta, csak néhány: egy kilőtt Opel Blitz "maradványai" a hársóhíd kompletten megmaradt. A menekülő németek által felrobbantott autó /Ha sikerül a képeket bescan-elni felrakom az oldalamra/, Kübelwagen darabok, "berohadt" K98 és M.N csövek. hevederek. Volt amiről csak az avart kellett lerúgni.
Üdv: Landser | |||||
Landser | Adatlap | 93712 | 2004. június 9. 13:05 | ||
Egy fémkereső-s cseh oldal, akit érdekel a téma kukkantsa meg, szerintem érdemes.
http://detektorweb.4me.cz/nalezy.htm Jó böngészést! ..:::Landser:::.. | |||||
Hamburger | Adatlap | 93711 | 2004. június 8. 07:52 | ||
Szia Makett!
Létezik a Magyar Hadtudományi Társaságon belül a Csata- és Hadszíntérkutató Szakosztály, amely most ugyan nyári szünetet tart a szakosztályösszejövetelek szempontjából, de év közben minden hónap utolsó csütörtökjén szokott összejönni a ZMNE Hungária krt-i kampuszán. A másik "hivatalos" csapat a magyar veteránrepülök roncskutatói Bövebb infót találhattok róluk, ha bármelyik keresövel rájuk kerestek. (http://www.zmne.hu/kulso/mhtt/sections/mhtt_csata/cskut.htm) Üdv: Hamburger | |||||
Mekett | Adatlap | 93710 | 2004. június 7. 13:54 | ||
Hamburger!
(A többiek kedvéért) mondd már el légyszives, hol és kikkel kell felvenni a kapcsolatot, ha az ember ilyesmivel szeretne foglalkozni! Persze ha nem a szoba falára keres relikviákat ;) Üdv Mekett | |||||
Hamburger | Adatlap | 93709 | 2004. június 7. 12:58 | ||
Nos igen. Valóban a föld még rejteget dolgokat! A képek egy része ismerös külhoni weboldalakról. Egy-kettöröl meg is van a véleményem... (pld: exhumálás mikéntje!) Talán az is feltünt néhányótoknak, hogy a "leletek között" akadt néhány robbanó test, amelyek kimozdítása a helyükröl akár a halál kísértésének is felfogható. A bemutatott tárgyak egy jó részének birtoklása (fegyver, löszer) eleve törvénybe ütközö. Mint ahogy az emberi maradványok feltárásához is külön AMTSZ-engedély kell és a rendörséget is értesíteni kell róla. Ha az ember eltesz magának egy-két darabot emlékül a sírban talált tárgyak közül, akkor ismét csak kellemetlenségei lehetnek a hatóságokkal. Exhumálásra hivatalosan csak a hadisírgondozók jogosultak. Nem nézik jó szemmel, ha valaki vadássza a "katonasírokat"! Van, akiknek ez lenne a foglalkozásuk!
Üdv: Hamburger | |||||
Landser | Adatlap | 93708 | 2004. június 7. 08:54 | ||
Mi hever a lábunkalatt?!
Néhány összegyüjtött kép: http://www.freesite.hu/~landser/erdekes.htm Rengeteg "kincset" rejteget a föld.... | |||||
Hamburger | Adatlap | 93707 | 2004. június 7. 07:08 | ||
Szervusztok!
Kezdeném a Távol-Keleti témával. Arrafelé nem igazán oldható meg egyszerüen a szállítás és vannak helyek, ahol évtizedekig nem is járt ember. Tehát nem meglepö, hogy maradt ott egy-két roncs akár a felszínen is. Gazdaságtalan volt "elhozataluk", késöbb pedig "eltüntek" a köztudatból. Balatoni "Tigrisek". Kedves Kozák! Én viszont ismerem a hír forrását és 99%-ig biztos vagyok benne, hogy a hír ebben a formájában kacsa. Már a történetében is akad jónéhány logikai és történelmi ellentmondás. Üdv: Hamburger | |||||
Mekett | Adatlap | 93706 | 2004. június 6. 20:23 | ||
Őrület, hogy a Távol-Keleten mennyi roncs megmaradt szárazon, vizen, dzsungelben...
Hogyhogy ott nem szedték ezeket össze? Most az őrült európai fémgyűjtéstől tekintsünk el, hiszen minden nagyon kis területen található, rengeted roncsnak ismerik a helyét. http://www.j-aircraft.com/relics/relics.htm | |||||
Mekett | Adatlap | 93705 | 2004. június 4. 12:24 | ||
Szerintem ez roncskutatót még életében nem akadályozott meg abban, hogy valami mozdíthatót fel ne hozzon. Jobb helyeken ezzel is bizonyítják pl, hogy tényleg ott van az a valami.
Esetleg lefeszeget a bicskájával egy darab zimmeritet, vagy hasonló ;) Az viszont más kérdés, hogy mi maradhatott rajta, ami mozdítható és 20 kg alatti. Persze én örülnék a legjobban, ha hazánk vizeiben rohadna pár ilyen vasszörnyeteg, de hogy akkor is ki emelné ki...? | |||||
Kozák | Adatlap | 93704 | 2004. június 4. 08:47 | ||
Nem tudom, annyira nem ismerem a hír forrást, de nem hinném hogy ilyen híreket csak úgy odaböknének a médiának. Hogy miért nem hoztak fel alkatrészt? Talán tiszteletben akartálk tartani annak jogutódját! Meg gondold el ha mondjuk azokban a esetleges tigrisekben csak mindegyikben 3db éleslőszer maradt az mennyire veszélyes lehet! |
<<< Vissza | Tovább >>> |
Köszi :D