<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16. |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16. |
Landser | Adatlap | 93724 | 2004. június 17. 19:37 | ![]() | |
Ja, ne agy isten egy tűz és oda a kötnyéketek.... | |||||
Mekett | Adatlap | 93723 | 2004. június 17. 17:05 | ![]() | |
Igen, nem hiszem, hogy ér neked annyit a szoba falán, hogy megkockáztasd...
| |||||
Landser | Adatlap | 93722 | 2004. június 17. 16:53 | ![]() | |
Az élesset arról,hogy ha megba..tatod nagyot ROBBAN! :-)
Elképzelhető, pontossan milyen formájuak? Egyébként is ha éles -ha nem, robbanószert akkor is tartalmaznak! Gyújtó nélkül is veszélyessek! Ne mozdítsátok el öket, különben is mit kezdenétek velük. Értesítsétek a helyi illetékeseket! A LÖVEDÉK NEM JÁTÉK!! | |||||
Mekett | Adatlap | 93721 | 2004. június 17. 16:52 | ![]() | |
Felismerni? Ha találsz, hívd a tűzszerészt, akármilyen is!
Egy szétrohadt robbanóeszköz akkor is veszélyes, ha nem éles... | |||||
pilota | Adatlap | 93720 | 2004. június 17. 15:32 | ![]() | |
Üdv roncsmániások!
Nem tudja valaki, hogy miről lehet felismerni az éles aknavetőgtránátot (már ha így hívják)? Heverhet az erdő közepén 10-12 ilyen éles játékszer? pilota | |||||
Landser | Adatlap | 93719 | 2004. június 17. 08:53 | ![]() | |
Makett
Gondoltam, hogy tetszeni fog az oldal és találsz meglepö dolgokat, hogy mik hevernek "parlagon" hihetetlen... http://www.lerenfort.fsnet.co.uk/page63.html-ez megmozgatta a fantáziámat és nincs is messze... Na meg még egy szépség.. http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=688&mm=2&xb=2&PHPSESSID=27ac74dc16cc55a3046580024b21f56f Ha van idöd, és türelmed ajánlom figyelmedbe: -Roncskutatásos linkgyüjtemény- van minden rep., harcj., felszerelés. http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=odkazy&lang=1&mm=6 Üdv Landser | |||||
Mekett | Adatlap | 93718 | 2004. június 17. 00:13 | ![]() | |
Mekett | Adatlap | 93717 | 2004. június 17. 00:12 | ![]() | |
Ez különösen megragadta a képzelőerőmet:
http://www.lerenfort.fsnet.co.uk/page48.html Hogy mik elő nem kerülnek a folyókból.... Erről jut eszembe: Mi lett azokkal a Jeep-ekkel vagy Kübelekkel (azok voltak?), amik tavaly kerültek elő a Dunából az alacsony vízállás során? | |||||
Mekett | Adatlap | 93716 | 2004. június 17. 00:07 | ![]() | |
Landser!
Nagyon jól mutat, ez legalább biztos ott van, nem úgy, mint a batyki :) Úgyértem, azt nem tudni... De ez nem Tigrincs, hanem Párduc, méghozzá torony nélkül. Legalábbis a szöveg szerint. Apropó! Párducból mennyi lelhető fel a világon manapság? | |||||
Landser | Adatlap | 93715 | 2004. június 16. 22:21 | ![]() | |
http://www.lerenfort.fsnet.co.uk/page102.html tigris tank kiemelése.
| |||||
Macko | Adatlap | 93714 | 2004. június 12. 21:18 | ![]() | |
Váóó! Ez érdekes lehet!
Bár Hamburgernek igaza van! Elég veszélyes játék ez, a képeken annyi lőszer látható amivel egy várost ki lehet irtani még mindig.Várom a képeket! Üdv.: MAcko | |||||
Landser | Adatlap | 93713 | 2004. június 11. 10:00 | ![]() | |
A környékönkön /hogy hol azt most nem reklámoznám/ "Roncsvadász" ismerőseim érdekes dolgokra bukkanta, csak néhány: egy kilőtt Opel Blitz "maradványai" a hársóhíd kompletten megmaradt. A menekülő németek által felrobbantott autó /Ha sikerül a képeket bescan-elni felrakom az oldalamra/, Kübelwagen darabok, "berohadt" K98 és M.N csövek. hevederek. Volt amiről csak az avart kellett lerúgni.
Üdv: Landser | |||||
Landser | Adatlap | 93712 | 2004. június 9. 13:05 | ![]() | |
Egy fémkereső-s cseh oldal, akit érdekel a téma kukkantsa meg, szerintem érdemes.
http://detektorweb.4me.cz/nalezy.htm Jó böngészést! ..:::Landser:::.. | |||||
Hamburger | Adatlap | 93711 | 2004. június 8. 07:52 | ![]() | |
Szia Makett!
Létezik a Magyar Hadtudományi Társaságon belül a Csata- és Hadszíntérkutató Szakosztály, amely most ugyan nyári szünetet tart a szakosztályösszejövetelek szempontjából, de év közben minden hónap utolsó csütörtökjén szokott összejönni a ZMNE Hungária krt-i kampuszán. A másik "hivatalos" csapat a magyar veteránrepülök roncskutatói Bövebb infót találhattok róluk, ha bármelyik keresövel rájuk kerestek. (http://www.zmne.hu/kulso/mhtt/sections/mhtt_csata/cskut.htm) Üdv: Hamburger | |||||
Mekett | Adatlap | 93710 | 2004. június 7. 13:54 | ![]() | |
Hamburger!
(A többiek kedvéért) mondd már el légyszives, hol és kikkel kell felvenni a kapcsolatot, ha az ember ilyesmivel szeretne foglalkozni! Persze ha nem a szoba falára keres relikviákat ;) Üdv Mekett | |||||
Hamburger | Adatlap | 93709 | 2004. június 7. 12:58 | ![]() | |
Nos igen. Valóban a föld még rejteget dolgokat! A képek egy része ismerös külhoni weboldalakról. Egy-kettöröl meg is van a véleményem... (pld: exhumálás mikéntje!) Talán az is feltünt néhányótoknak, hogy a "leletek között" akadt néhány robbanó test, amelyek kimozdítása a helyükröl akár a halál kísértésének is felfogható. A bemutatott tárgyak egy jó részének birtoklása (fegyver, löszer) eleve törvénybe ütközö. Mint ahogy az emberi maradványok feltárásához is külön AMTSZ-engedély kell és a rendörséget is értesíteni kell róla. Ha az ember eltesz magának egy-két darabot emlékül a sírban talált tárgyak közül, akkor ismét csak kellemetlenségei lehetnek a hatóságokkal. Exhumálásra hivatalosan csak a hadisírgondozók jogosultak. Nem nézik jó szemmel, ha valaki vadássza a "katonasírokat"! Van, akiknek ez lenne a foglalkozásuk!
Üdv: Hamburger | |||||
Landser | Adatlap | 93708 | 2004. június 7. 08:54 | ![]() | |
Mi hever a lábunkalatt?!
Néhány összegyüjtött kép: http://www.freesite.hu/~landser/erdekes.htm Rengeteg "kincset" rejteget a föld.... | |||||
Hamburger | Adatlap | 93707 | 2004. június 7. 07:08 | ![]() | |
Szervusztok!
Kezdeném a Távol-Keleti témával. Arrafelé nem igazán oldható meg egyszerüen a szállítás és vannak helyek, ahol évtizedekig nem is járt ember. Tehát nem meglepö, hogy maradt ott egy-két roncs akár a felszínen is. Gazdaságtalan volt "elhozataluk", késöbb pedig "eltüntek" a köztudatból. Balatoni "Tigrisek". Kedves Kozák! Én viszont ismerem a hír forrását és 99%-ig biztos vagyok benne, hogy a hír ebben a formájában kacsa. Már a történetében is akad jónéhány logikai és történelmi ellentmondás. Üdv: Hamburger | |||||
Mekett | Adatlap | 93706 | 2004. június 6. 20:23 | ![]() | |
Őrület, hogy a Távol-Keleten mennyi roncs megmaradt szárazon, vizen, dzsungelben...
Hogyhogy ott nem szedték ezeket össze? Most az őrült európai fémgyűjtéstől tekintsünk el, hiszen minden nagyon kis területen található, rengeted roncsnak ismerik a helyét. http://www.j-aircraft.com/relics/relics.htm | |||||
Mekett | Adatlap | 93705 | 2004. június 4. 12:24 | ![]() | |
Szerintem ez roncskutatót még életében nem akadályozott meg abban, hogy valami mozdíthatót fel ne hozzon. Jobb helyeken ezzel is bizonyítják pl, hogy tényleg ott van az a valami.
Esetleg lefeszeget a bicskájával egy darab zimmeritet, vagy hasonló ;) Az viszont más kérdés, hogy mi maradhatott rajta, ami mozdítható és 20 kg alatti. Persze én örülnék a legjobban, ha hazánk vizeiben rohadna pár ilyen vasszörnyeteg, de hogy akkor is ki emelné ki...? | |||||
Kozák | Adatlap | 93704 | 2004. június 4. 08:47 | ![]() | |
Nem tudom, annyira nem ismerem a hír forrást, de nem hinném hogy ilyen híreket csak úgy odaböknének a médiának. Hogy miért nem hoztak fel alkatrészt? Talán tiszteletben akartálk tartani annak jogutódját! Meg gondold el ha mondjuk azokban a esetleges tigrisekben csak mindegyikben 3db éleslőszer maradt az mennyire veszélyes lehet! | |||||
Hamburger | Adatlap | 93703 | 2004. június 3. 12:11 | ![]() | |
Szervusz Kozák!
Anélkül, hogy reklámozni akarnám a Fabulis fórumját, ezt a témát elég alaposan körüljártuk. Szerintem erös tudatos, vagy tudattalan torzítások vannak a hírrel kapcsolatban. A helyszín, amit említett, a jármüvek tömege és a jég vastagsága nem igazán jön össze a fizika törvényei alapján. Mellesleg javasoltam volna a hír forrásának, ha már megtalálta a három "Tigrist" (Mi mást is találhatna4?), akkor igazolásul egy-két alkatrészt már felhozhatott volna belöle bizonyítékul! Tudod, a szó elszál, a tárgy marad!... Üdv: Hamburger | |||||
Kozák | Adatlap | 93702 | 2004. június 3. 11:40 | ![]() | |
A nyáron hallottam még a hírt hogy a Balatonban találtak 3 Tigrist! Valószínüleg a kezelők hajtottak rá a jégre, és az beszakadt a járművek alatt! Gondoljatok bele ezeket a szörnyeket kiszednék valahogyan! Bár biztosan rengeteg pénzbe kerülne, meg az alcsony vízállás miatt nagyon is problémás lenne! De azért én bizogatok talán egyszer! | |||||
Mekett | Adatlap | 93701 | 2004. április 25. 18:46 | ![]() | |
pancsabi!
Ez a légfúró érdekesen hangzik! Mikor találhatták? | |||||
pancsabi | Adatlap | 93700 | 2004. április 25. 16:35 | ![]() | |
Mosonmagyaróváron van egy orosz laktanya-környékén marha sok lőszer és egyéb ( egy aknára majdnem ráléptünk (tűzszerészek robbantották fel)) Állítólag a laktanya melett folydogáló török lajtában eszméletlen sok lőszer van, és szintén állítólag találtak már ott légvédelmi löveget. Az iszapban... | |||||
Macko | Adatlap | 93699 | 2004. április 19. 20:46 | ![]() | |
Sziasztok!
A Gellért-hegyi barlangokról jut eszembe.... A Sas-hegy alatt ahol jelenleg a természetvédelmi terület van, olyan klassz barlang rendszer van, hogy egész a Krupp hegyig el lehet mászkálni benne.(jelen sorok írója is személyesen mászkált benne) A 70-es években néhány bejárat lefalazása tönkre ment és be lehetett menni.2 vagy 3 gyerek meg is halt mert eltévedt és egyszerüen éhen/szomjan halt. A környék idősb lakói akik még emlékeztek a harcokra mesélték, milyen komoly hadibázis (és visszavonulási lehetőség) volt ez a németeknek.Nagyon komoly és véres csaták helyszíne volt ez a hegy is.Mai napig is ha valahol azon a környéken egy alapásásba kezdenek vagy egy kicsit mélyebbre túrnak a földalá akkor borzasztó mennyiségü lőszer,egyéb kerül elő.Tudtommal ezen barlang felső része ma is valamilyen katonai objektum.Gyerekkoromban őrök örízték a természetvédelmi területet.. ma már a kerítést is ellopták... üdv: Macko | |||||
Hamburger | Adatlap | 93698 | 2004. április 15. 13:27 | ![]() | |
A Magyar Hadtudományi Társaság
Hadtörténeti Szakosztálya együttműködésben a ZMNE – könyvtárával és hadtörténelem tanszékével előadást szervez 2004.04.27-én (kedden) 17,00-tól A könnyűgyalogság magyar gyökerei címmel. Előadó: Dr. Négyesi Lajos és Lippai Péter Helyszín: 1101 Bp. Hungária krt.9 - 11 ZMNE könyvtár „Tudós Kávézó” (II-es épület alagsor) Minden érdeklődőt szeretettel várunk! | |||||
Mekett | Adatlap | 93697 | 2004. április 9. 09:08 | ![]() | |
Kösz!
Bár a mostani újságokban valami elég homályos képeken jóval többnek tűnt, mint egy futómű. Tényleg eddig az volt a rejtély, hol a roncs. Most az, mennyit találtak meg... | |||||
Podva | Adatlap | 93696 | 2004. április 9. 07:22 | ![]() | |
A tv-ben anyit mondtak, hogy csak egy futóművet, meg egy karkötőt találtak, de erről már volt szó még az utolsó Top Gun-okban. Ha érdekel átböngészem őket
Üdv Podva | |||||
Mekett | Adatlap | 93695 | 2004. április 8. 20:09 | ![]() | |
Na mi van? Csak én olvasok híreket, csak én olvasok újságokat?
Na addig is itt egy (számomra) újabb hír: Megtalálták a tengerben Exupery Lightningját! Erről is csak elég homályos dolgokat hallottam. Pl azt sem tudom, a pilóta maradványai is meglettek-e. Ezt nem tudja valaki? És milyen állapotban van a roncs? | |||||
Mekett | Adatlap | 93694 | 2004. április 7. 18:57 | ![]() | |
Most láttam a híradóban a gellért-hegyi bunkerrendszert, amit a németek (?) építettek a szabadságszobor helye alatt, de nem tudták befejezni.
Nem láttam az egészet és erről még sosem hallottam. Mikor találták? Most? Ki mit tud róla? Ne kíméljetek! Kösz Mekett | |||||
Mekett | Adatlap | 93693 | 2004. február 24. 08:13 | ![]() | |
Hallottátok pár nappal ezelőtt, hogy a Balatonból megint ki akarnak emelni egy Messzert? Annyit árultak el, hogy háromágyús, és hogy ilyen nem volt a MKHL-ben, ezért bizonyára német.
Más? Valami kis infomorzsával donjatok már meg, messzer-szakértők :) Üdv Mekett | |||||
Mekett | Adatlap | 93692 | 2003. november 28. 22:45 | ![]() | |
Ave Macko!
Hamburger kivételével senki sem katona :) Ő sem hivatásos minőségében van ott (tudtommal). Szóval a válasz: igen. Ha emilben nem sikerül, kedden megtalálod Hamburgert a Bolyai Főiskolán, a makettező klub összejövetelén. Üdv Mekett | |||||
Macko | Adatlap | 93691 | 2003. november 28. 21:34 | ![]() | |
Szia Mekett!
Köszi az infót! Bp-i vagyok, vajon "civilként" is részt vehetek ilyen katonás dolgokban? üdv.: Macko | |||||
Hamburger | Adatlap | 93690 | 2003. november 25. 09:10 | ![]() | |
Szervusztok!
A fabulis "Batyki Tigris" topicjában már korábban is kitárgyaltuk a balatoni "Tigrisek" témáját. Akit érdekel: A Magyar Hadtudományi Társaság Csata- és Hadszíntérkutató Szakosztálya minden hónap utolsó csütörtökén tart szakosztálygyűlést a ZMNE Hungária krt-i kampuszán (Hungária krt.9-11), a hármas épület 214 -es tantermében (hadtörténelmi kabinet). Ezek szerint most csütörtökön is, 16,30-tól. Az érdeklődőket szeretettel várjuk. Azt viszont már most hangsúlyozni szeretném, hogy fő profilunk nem a "kincskeresés", hanem az események rekonstrukciója, amelyhez a tárgyakban rejlő információkat is felhasználjuk. Üdv: Hamburger | |||||
Miggyuri | Adatlap | 93689 | 2003. november 24. 21:16 | ![]() | |
A szombati helyi lapban, a Vas Népé-ben volt egy rövid cikk erről. ennyi az adathalmazom, amennyit írtam. De, konkrétan Tigrist írtak.
Miggyuri | |||||
Mekett | Adatlap | 93688 | 2003. november 24. 18:37 | ![]() | |
Gyuri!
Ezek szerint te is hallottad? Akkor légyszives oszdd meg velem is a hallottakat, mert én csak a végét láttam. Köszi Mekett Macko! Merre felé leledzel az országban? Mert jobbára pestieket tudok. A Bolyai Katonai Főiskolán van kb két ilyen szervezet, az egyiket Lippai Peti (Hamburger) vezeti tudtommal, a másik emelte ki pl az Il-2 darabokat tavasszal. Aztán ott vannak szolnokon a Magó karcsiék, ők szedték ki a Me-109 darabokat. Válassz! :) Üdv Mekett (Miről beszélsz, csak egyszer jelent meg :) | |||||
Miggyuri | Adatlap | 93687 | 2003. november 24. 17:56 | ![]() | |
Lelle környékén három Tigris? Ennyi csak a "Kelly hőseiben" volt. Szép volna, ha igaz. Nem?
Miggyuri | |||||
Macko | Adatlap | 93686 | 2003. november 24. 13:25 | ![]() | |
Szia Mekett!
Örömmel venném ha összehoznál ilyen emberkékkel. A szakkör is izgalmasan hangzik. Köszönettel: Macko U.i.: Elnézést Mindenkitől! Amiért ennyiszer megjelent az előző irományom! | |||||
Mekett | Adatlap | 93685 | 2003. november 22. 18:44 | ![]() | |
Sziasztok!
A TV-ben ma volt szó valami balatoni Tirgrisről. Lehet, hogy ama bizonyos keszthelyi Tigrincs mégis igaz lenne??? Mindenesetre a végén azt mondták, hogy a hajózást nem zavarja, stb, így nem érdemes kiemelni!!! Más is látott/hallott erről valamit? Szia Macko! Én is többfelől hallottam ilyen történeteket, hogy a háború után gödörben temettek el rengeteg technikát. A "fémkeresődnek" sokan örülnének, ha érdekelnek ilyen roncskutatós dolgok, ajánlhatok pár embert/szakkört, vagy hogy hívjam őket. Üdv: Mekett | |||||
macko | Adatlap | 93684 | 2003. november 17. 18:00 | ![]() | |
Sziasztok!
Teljesen véletlenül találtam rátok, és bár tökéletesen outsider vagyok a témában de a roncskutatás mint olyan mindig is izgatott. Nem gondoltam volna, hogy ez másokat is érdekelhet és főleg művelik is! A lényeg: a nagyszüleimtől és papámtól hallottam, hogy Albertirsa vasúti részénél nagyon komoly tankcsata volt a II. vh. idején, sok áldozattal mindkét fél részéről. Az akkori gyerekek közül sajnos elég sokan szenvedtek balesetet a szétdobált lőszerektől, fegyverektől. (a mi családunkban is volt ilyen)A történet szerint ezeket az iszonyú mennyiségű lőszereket és fegyvereket, a háború vége felé a földművesek fogták és jó mélyre komplett elásták. A pajták és egyéb lomtárak mélyén bizony még mindig fellelhető rohamsisak ami állat etetőként funkcionál.A mély bombatölcséreket mindenféle szétlőtt roncsokkal töltöték fel és a tetejére földet hánytak.Lehet, hogy ezek az infók nem sokat érnek akkor elnézést kérek. Senkit nem akarok félre vezetni. Szakmámból adódólag rendelkezem olyan műszerrel amivel a földalatt lévő kábeleket tudom bemérni.(gyakran rozsdás vasdarabokat ).Ha valakit ez érdekel szívesen segítek a kutatás öröméért és izgalmáért. üdv.: Macko | |||||
Hamburger | Adatlap | 93683 | 2003. november 17. 08:05 | ![]() | |
Szia Mackó!
Természetesen érdekes, amiket írtál, de az eddigi tapasztalatunk azt mutatja, hogy már csak arra érdemes mozdulni, ahol megvan a konkrét helyszín. Ha tudsz ilyet és esetleg elő is került ott valami kézzelfogható apróság (lánctalpszem, görgő, stb.), akkor érdemes elindulni. Amennyiben hozzájutsz hasonló részletességű adatokhoz, szívesen látnánk. Üdv: Hamburger | |||||
macko | Adatlap | 93682 | 2003. november 16. 20:27 | ![]() | |
Sziasztok!
Teljesen véletlenül találtam rátok, és bár tökéletesen outsider vagyok a témában de a roncskutatás mint olyan mindig is izgatott. Nem gondoltam volna, hogy ez másokat is érdekelhet és főleg művelik is! A lényeg: a nagyszüleimtől és papámtól hallottam, hogy Albertirsa vasúti részénél nagyon komoly tankcsata volt a II. vh. idején, sok áldozattal mindkét fél részéről. Az akkori gyerekek közül sajnos elég sokan szenvedtek balesetet a szétdobált lőszerektől, fegyverektől. (a mi családunkban is volt ilyen)A történet szerint ezeket az iszonyú mennyiségű lőszereket és fegyvereket, a háború vége felé a földművesek fogták és jó mélyre komplett elásták. A pajták és egyéb lomtárak mélyén bizony még mindig fellelhető rohamsisak ami állat etetőként funkcionál.A mély bombatölcséreket mindenféle szétlőtt roncsokkal töltöték fel és a tetejére földet hánytak.Lehet, hogy ezek az infók nem sokat érnek akkor elnézést kérek. Senkit nem akarok félre vezetni. Szakmámból adódólag rendelkezem olyan műszerrel amivel a földalatt lévő kábeleket tudom bemérni.(gyakran rozsdás vasdarabokat ).Ha valakit ez érdekel szívesen segítek a kutatás öröméért és izgalmáért. üdv.: Macko | |||||
Fodicsabi | Adatlap | 93681 | 2003. november 3. 17:13 | ![]() | |
Hamburger!
:) OK! | |||||
Hamburger | Adatlap | 93680 | 2003. november 3. 07:44 | ![]() | |
Szia Fodicsabi!
Részemről oké a dolog. Nem is vettem és nem is szántam annak. Üdv: Hamburger | |||||
Fodicsabi | Adatlap | 93679 | 2003. október 31. 16:23 | ![]() | |
Hamburger!
Én sem letolásként értelmeztem a hozzászólásodat! Ne haragudj, ha a válaszból mégis úgy tűnt. De a katonai dolgokhoz tényleg hülye vagyok...;) Utólag visszagondolva a srác a fegyvermester kifejezést használta. Igaz, ez majd egy éve volt, úgyhogy csak homályos emlékeim vannak az egészről. Üdv: Fodicsabi | |||||
Hamburger | Adatlap | 93678 | 2003. október 31. 08:12 | ![]() | |
Szia Fodicsabi!
Nem letolásnak szántam a hozzászólásomat, csak némi szakmai kiigazításnak. Szerintem csak nyugodtan szólj hozzá a témához máskor is, ha nem zavar a kiigazítás. Gyakran megesett már, hogy a laikusoktól jönnek a legjobb ötletek és információk. Nem a szavakon van a lényeg, hanem a tartalmon! A kiigazításokból meg talán lehet tanulni és gyarapítani a szakismereteket. A fegyverszakértő teljesen jó megfogalmazás általános értelemben, de a hadseregben van egy saját terminológia, ami a fegyverzettechnikus, vagy fegyvermester kifejezéseket használja ezen a kategórián belül. Ez a kettő sem szinoním kifejezés! Úgy gondolom, hogy a hozzászólásod lényege nem ezek körül mozgott. Még egyszer bocsánat és üdv: Hamburger | |||||
Fodicsabi | Adatlap | 93677 | 2003. október 30. 16:30 | ![]() | |
Hamburger!
Bocs a téves fogalmazásért ;) , de mentségemre szóljon, hogy nem voltam katona (nem is leszek, a szemüvegem miatt). Makettezni sem a katonás beállítottságom, hanem a repülés szeretete miatt kezdtem. A jövőben inkább nem szólok hozzá a katonai témákhoz, nem akarok teljesen hülyének látszani...;)) Üdv: Fodicsabi | |||||
Hamburger | Adatlap | 93676 | 2003. október 30. 07:33 | ![]() | |
Sziasztok!
A robbantótestek legfőbb szakértői nem a fegyvermesterek ("fegyverszakértő"), hanem a tűzszerészek. A szakosztályunk tagjai között van ilyen képzettségű emberke is. Egyébként ma 16,30-tól a ZMNE Hungária krt-i kampuszán (III.épület 214-es terem - hadtörténeti kabinet) szakosztálygyűlés lesz, ahova mindenkit szeretettel várunk. Üdv: Hamburger | |||||
Fodicsabi | Adatlap | 93675 | 2003. október 29. 21:20 | ![]() | |
Én egyszer makettválogatás közben "kihallgattam" egy beszélgetést a Replicában, ott egy srác arról beszélgetett valakivel, hogy ő főállásban fegyverszakértőként dolgozik a honvédségnél. Csak már nem tudom, hogy ő vásárló, vagy eladó volt-e... Talán egy kérdés erejéig megérné bemenni hozzájuk. |
<<< Vissza | Tovább >>> |