<<< Vissza | Tovább >>> |
xcraft | Adatlap | 96484 | 2008. július 13. 22:07 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Fodi | Adatlap | 96483 | 2008. július 13. 21:59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hali, Tamiya polírpasztát lehet még kapni? A Tamiya oldalán nem találtam, Hannants-nál sem, viszont pár oldalon még szerepel, onnan viszont nem tudok rendelni. Van egy két gázos kabintetőm... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gergõ | Adatlap | 96482 | 2007. szeptember 16. 22:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm! Megpróbálok a panton-ban beszerezni 0,5-ös műanyaglapot. A gipszben még bízom, mert nagyjából olyan sima mint amibe öntöm. És az eredeti dekkbe öntöm. Ha nem sikerül megpróbálom másból. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Akos | Adatlap | 96481 | 2007. szeptember 16. 20:24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A plexi nem működik, egyszerűen nem olyan az anyaga. A modellgipsz forma is érdekes, szerintem nem tudod tükörsimára csiszolni és polírozni. Húzás után még a porszemek is látszódnak a fólián! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
xcraft | Adatlap | 96480 | 2007. szeptember 16. 19:29 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gergő! Szerintem a plexit ne erőltesd, házilag nem tudod megformálni. Egy mm még fóliából is vadtag, hogy húzni lehessen, keress vékonyabb anyagot. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gergõ | Adatlap | 96479 | 2007. szeptember 16. 19:08 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Egy 1:48 F15-höz próbáltam kabintetőt húzni, az otthon talált mm vastag plexiből, de mire olyan lágy lett, hogy húzhassam, buborékok jelentek meg benne. :( Ti nem találkoztatok ezzel a problémával? Egyébként én modellgipszet használtam a forma készítéséhez. Gergő | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Viktor | Adatlap | 96478 | 2007. szeptember 14. 19:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hello Xcraft! Köszi a segítséget, de nekem ez a megoldás tényleg túl drága lenne!! Üdv: Viktor | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
xcraft | Adatlap | 96477 | 2007. szeptember 14. 18:05 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Viktor! Látom elolvastad, fél siker. Nézd meg ezt a linket, a Hyperscale tegnapi frissítésén volt. www.hyperscale.com/galleries/b2672tm_1.htm Saját gyártású kabinüvegek vannak a gépen. Van egy Panton nevű bolthálózat, főleg grafikai és dekorációs cuccokat árulnak. Itt kapsz átlátszó műanyagot. Nagy tekercsben van, kérhetsz 10 centis csíkot is. A gyári vákuumtetők általában 0,5-es lapból vannak, a vékonyabbat könnyebb megmunkálni, de nincs tartása. Egy 0,3-as még működhet. Amire ráhúzod, az lehet tömítőpasztából, (kétkomponensű autógitt), keményfából faragott mesterdarab. Fogj kezdetnek egy tömböt, ami kicsit nagyobb mint a kabin, és ebből reszeld ki, apránkánt, sokszor a helyére próbálva. A végén fényesre kell polírozni. Van egy kétkomponensű modellező anyag, a milliput. Ebből könnyebb lenne mintát készíteni, de a végén ott fogsz tartani, hogy új makettet is vehettél volna, ezért törekedj az olcsó megoldásokra. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Viktor | Adatlap | 96476 | 2007. szeptember 14. 17:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Nagy segítségre lenne szükségem!! Van egy Tupolev 16 (1:72) Badger makettem. Hogyan és miből tudnék előre új KABINÜVEGET készíteni??? Ugyanis nagyon ívelt a formája és eddig semmivel nem tudtam lekövetni!! Ha valaki tud ezügyben nekem segíteni azt megköszönném! Üdv: Viktor | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vadász | Adatlap | 96475 | 2007. május 8. 18:23 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Muzzy | Adatlap | 96474 | 2007. május 8. 12:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vadász Pisti! Adok neked kipróbálásra Future-t, ha kéred! Muzzy | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 96473 | 2007. május 8. 09:21 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Érdekes, én a minyóm üvegorrát bekentem Future-ral (pontosabban: W5-tel), utána meg Humbrol Maskollal de nem tapasztaltam semmi károsodást... igaz, a Future-t több napig hagytam száradni... :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vadász | Adatlap | 96470 | 2007. május 7. 18:57 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ma megint tanultam valamit. Future-t nem szabad padló fényesitésre használni, mert ha kiömlik a bor oda a padló. Végül is mi az eredeti funkciója??? Vadász | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
KormosP | Adatlap | 96469 | 2007. május 7. 17:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A Future beopálosodik az alkoholtól, de én azt hallottam, hogy a Humbrol maszkolóban lévő ammóniától is opálosodik. Kár hogy csak most látom mi lett a kabinnal, szólhattam volna előre, hogy a Humbrol maszkolót nem szereti a Future. kp | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Muzzy | Adatlap | 96468 | 2007. május 7. 16:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Xcraft! A Humbrol maszkoló alkoholt tartalmaz, ezért lép reakcióba a Future-val! Próbáld meg a teljes száradás után még egy réteg future-t rákenni, vagy mosd vissza az egészet alkohollal, bár ekkor a Mr Surfacer is eltünhet, ugyanis azt is oldja az alkohol! Muzzy | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Apaka | Adatlap | 96467 | 2007. május 7. 15:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igaz én W5-öt használok de nekem még nem lett ilyen tőle. Jó lesz vigyáznom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
xcraft | Adatlap | 96466 | 2007. május 7. 15:40 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
KormosP | Adatlap | 96465 | 2007. május 7. 13:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Na, én azért ebbe nem fogtam volna bele... :-) Egyébként szerintem is a Vadász féle megoldás egyszerűbb lett volna. Hasonló módon, de Surfacerrel készültek a Fóka csűrőjére a bordák. kp | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
xcraft | Adatlap | 96464 | 2007. május 7. 12:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
KormosP! Te jobb, ha meg sem szólalsz. :DD Láttam ám mit művelsz. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
KormosP | Adatlap | 96463 | 2007. május 7. 09:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát nem semmi vagy X! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
xcraft | Adatlap | 96460 | 2007. május 6. 20:07 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Vadász! Igazad van, lehetett volna ezzel az inverz megoldással, eszembe sem jutott. Tulajdonképpen nem is gondolkodtam rajta, ez egy olyan-amilyen kategóriájú makett lesz. Ha nem fújtam volna le future-rel, még megcsinálhatnám, de ez már tiszteségesen tartja a kereteket. Legközelebb. Úgy látom, hajlamos vagyok túlbonyolítani ez egyszerű dolgokat.:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vadász | Adatlap | 96458 | 2007. május 6. 18:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
X! Probálkozz egy egyszerübb megoldással. 1. polirozd fel a kabintetőt 2. maszkold ki 3. fújd meg a belső szint egy sűrübb vastag festékkel. ez a rétegvastagság fogja produkálni a keret vastagságát, és az üvegfelületen átnézve ez látszik belül. 4. fújd le a gépet az álcázó szinekkel. 5. ... Vadász | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
xcraft | Adatlap | 96457 | 2007. május 6. 17:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Apaka! A próféta szólt belőled, amíg én írtam:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
xcraft | Adatlap | 96456 | 2007. május 6. 17:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sib! Nem tudom, ezeket nem próbáltam, ez az árazócédula nagyon kicsit ragasztós, többször lehúzható a felületről, ha nem jó helyen van. Csak akkor tapad oda, ha végig rányomkodom. A vastagsága is ideális. Azért is szeretem, mert magábaszívja a festéket. Mikor készen van a makett, le van lakkozva, lehet a csap alatt mosni az éves portalanításnál, nem ázik le róla. De próbálkozni kell mindennel. Van aki öntapadós alucsíkot használ. Egy a hátránya: Ha kényes szemmel nézed a képeimet, a kabin belső kerete piszkosfehér a cédulától, holott sötét RLM66-nak kéne lennie, ha megfeszülök, akkor sem tudom ezt kijavítani. (nem is akarom) :)) Célszerű először belülről is felragasztani a keretet, lefesteni, körbetömíteni, utána csinálni a külsejét. Ehez egyszerűen nem volt kedvem. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Apaka | Adatlap | 96455 | 2007. május 6. 17:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Xcraft! Szép munka! Viszont most a keret belső színe nem biztos, hogy ideális. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kalóz | Adatlap | 96454 | 2007. május 6. 17:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Oké, közben kiderült. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kalóz | Adatlap | 96453 | 2007. május 6. 17:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Xcraft! A Képek mögötti szöveget hogyan lehet előhívni. mert csak egy pillanatra látom, mielőtt bejön a kép, annyira gyorsan meg nem tudok olvasni :) Üdv: Kalóz | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
sib | Adatlap | 96452 | 2007. május 6. 17:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Xcraft! Fincsi munka :) Szép! Árazócédula helyett lehetne használni füzetcimkét vagy öntapadós nyomtatható lapot is nem? Csak mert azok nagyobb méretűek. Sőt az A4-es ( tudom ez meg már feleslegesen nagy :)) öntapis lap többfajta fényességben is létezik. Bár a fényesség lehet hogy pont hátrány az "impregnálásnál". | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
boriszjelszint | Adatlap | 96451 | 2007. május 6. 17:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
xcraft | Adatlap | 96450 | 2007. május 6. 17:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Teszek ide pár (jópár) képet, egy rossz kabintető átalakításáról. A vákuumhuzott tetőket valamivel nehezebb visszapolírozni, mint a fröccsöntöttet, de nem kell tőle tartani. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Reaper | Adatlap | 96449 | 2007. február 21. 16:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
oké köszi. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
xcraft | Adatlap | 96448 | 2007. február 20. 22:08 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Reaper! Vízpapírral! Ez olyan mint a csiszolóvászon, autófestékboltokban általában tartanak. A vízpapírt bevizezve kell használni, így kell vele csiszolni. Vegyél 1000-es 1200-as 1500-as 2000-es szemcseméretűt. Elöször a durvábbal (1000) utána az egyre finomabbakkal átpolírozod a kabint, jó alaposan. Ha ez kész, fogkrémmel tükörfényesre polírozod, pld egy vattára kened, és egy csepp vízzel eldörzsölöd. Sokáig tart, akár 10 perc is mire tökéletes. Vannak drága polírpaszták is, de eleinte ne költs rá. A gél fogkrémek nem jók, próbálj valami hagyományosabbat beszerezni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Reaper | Adatlap | 96447 | 2007. február 20. 22:00 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elég kezdő vagyok még! ÉS érdekelne hogy hogyan tudok v. mivel tudom felpolirozni az ablakom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 96446 | 2007. február 20. 18:11 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ja 1:72-es | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 96445 | 2007. február 20. 18:07 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kaptam egy Me110 makettet. Nincs kabintető hozzá, Tudna vki húzni újat vagy segíteni kipótolni ezt a hiányt? Miggyuri | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Reaper | Adatlap | 96444 | 2007. február 20. 14:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ok köszi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 96443 | 2007. február 20. 08:21 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Reaper Hát akkor: Ha belül van a ragasztó vágd ki az üveget és csiszold le a ragacsot majd polírozd fel . Ha kívül van akkor megmenekültél a kivágástól. Gyilkos munka de még mindig olcsóbb mint beruházni a húzásba. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Reaper | Adatlap | 96442 | 2007. február 19. 20:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nem igatán a toronygéppuskákkal hanem a pilotafülkének az ablakai lettek ragasztószak: :( | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
xcraft | Adatlap | 96441 | 2007. február 18. 18:10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Menthetetlen? Ha még le tudod szedni, és átpolírozni, akkor könnyebb a dolgod, mintha mondjuk eltörtek. Ha a polírozásnál eltűnnek a barázdák, az sem baj, festeni lehet rá újat, húzni viszont nem olyan egyszerű, főleg nem ezeket a tagolt, jobbra balra görbe toronygéppuskaablakokat. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Reaper | Adatlap | 96440 | 2007. február 18. 17:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok Elszurtam a b-17 esem ablakait és érdekelne hogy hogy tok ujat késziteni. Előre is köszi a segítséget | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Stefan | Adatlap | 96439 | 2006. október 24. 10:04 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én sem tudok németül :( ,de szerintem a minta az az eredeti, ami a kitben benne van, csak pl. törött, vagy csak másolni szeretné. Viszont az érdekes, hogy mivel van bevonva, hogy a sima legyen a felület és az esetleges hibákat ne másolja le. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kalóz | Adatlap | 96438 | 2006. október 21. 20:10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Csak a legfontosabbat nem értem: hogy készül a minta? (nem tudok németül). Kalóz | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 96437 | 2006. október 21. 11:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
www.modellversium.de/tipps/artikel.php Kabin tető készités | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Apaka | Adatlap | 96436 | 2006. szeptember 14. 22:24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 96435 | 2006. szeptember 14. 19:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Akos | Adatlap | 96434 | 2006. szeptember 14. 19:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez a gyurma kétkomponensű autógitt, ez mindenre tapad... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 96433 | 2006. szeptember 14. 19:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Akos! Szilikonra tapad ez a gyurma? Gondolom nem... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ChevyG | Adatlap | 96432 | 2006. szeptember 14. 19:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ok, értem, köszi!!! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Akos | Adatlap | 96431 | 2006. szeptember 14. 19:17 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ha legelőször lemaszkolod belülről Tamiya szalaggal vagy szigetelőszalaggal, akkor nem. Én azért szoktam húzóformát csinálni, mert az eredeti használhatatlan, ezért nem maszkoltam. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ChevyG | Adatlap | 96430 | 2006. szeptember 14. 19:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
jól értem, hogy az eredeti akkor "tönkremegy"? |
<<< Vissza | Tovább >>> |
Itthon vagy? Akkor menj el egy autófestékboltba.
makettinfo.hu/forum/forszoveg.php
Első direktlinkes kísérletem, remélem működik.