Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Nagyzo | Adatlap | 736034 | ma 07:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
szép a kamó, tényleg referenciamunka! Előzmény: (735969) tyimosenko 2025. április 11. 11:56 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 736033 | ma 07:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Te is rendelkezel mazochista hajlamokkal, az már biztos! Szépen megtoldottad azt a már eddig is nagyon komplex és techikás építést, na! Persze az eredmény pont annyira szép, mint amennyire szivatós volt a munka, szóval nagy gratula! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 736032 | ma 07:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hihetetlen, mit ki nem hozol ebből a makettből, mestermunka! :) Időközben az egyik SuperBug-ot én is befejezettnek nyílvánítottam (a színesebbik VFA-2-est), de még nem fotóztam le. Még vacillálok, hogy hagyjam-e zárva a deklit, vagy nyissam ki...? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ltom74 | Adatlap | 736013 | tegnap 15:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
nagyon franko! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 736005 | tegnap 11:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon jól áll neki! Különleges (egyedi) lett tőle. Kíváncsi lennék pár éven belül mennyi ilyen lesz leutánozva? Próbáld meg majd a "képaláírást" angolul feltenni külföldön ha rákeres a 720-asra valaki feldobja majd neki. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736003 | tegnap 09:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 735984 | 2025. április 11. 23:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Alakul a Travel pod. Nem olyan mint egy gyári, de a célnak megfelel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 735973 | 2025. április 11. 12:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tessék befejezni, kár lenne érte! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 735971 | 2025. április 11. 12:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pedig érdemes lenne befejezni... Tetszik a foltozás, elteszem referenciának. :) Olvastam én is, hogy a dúcokat teljesen máshová kell tenni, mint azt a tervezők kitalálták. Főleg a nagy szárnytartókat, azt hiszem. Számítok nem kis szobrászmunkára, de ha a Leventével megküzdöttem, remélem ez is menni fog. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 735970 | 2025. április 11. 12:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen, meg egyenes is, nem ilyen íves. Ezt majd felhasználom máshová, tervezek egy újat. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 735969 | 2025. április 11. 11:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, a kicsi Stössert én is összeraktam még évekkel ezelőtt. De aztán a szárny tartódúcokat nem sikerült normálisan megcsinálom, mai napig darabokban van a makett.. A G.144 lett volna. Hajrá! Jó építést! Szerintem is jó készlet, kivéve a dúcokat. A törzs feletti középdúcok meg sincsenek mind a készletben, ha jól emlékszem. Ami van, az is rossz. Valami ilyesmi rémlik. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 735967 | 2025. április 11. 11:11 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 735965 | 2025. április 11. 09:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hűűű, de nagyon szép dolgok készülnek/készültek itt! Zoli, te nagyon érzed ezt a technikát, még így félkészen is vadállat a P-40-esed. A lódarazsak meg... hát gyönyörűen rajzanak... :D Én belekezdtem a Heller 72-es ősrégi Stösserébe, mert a groupbildes dologban kicsit megrekedtem, várom az ihletet. Jó kis szemészeti munka, de érzem, hogy ez a készlet kívánja a megépítését. Annyira jóindulatú, hogy még a türelmem is sokkal több, mint lenni szokott. Kevesebb a "jólvanazúgy" kijelentés, több a "fussunk neki újra". :DD Eddig itt tartok, de az ülést assz'em újrázni fogom, mert most találtam róla egy képet és hát nem így néz ki. A többi tűréshatáron belül van. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 735951 | 2025. április 10. 18:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
téglatesó | Adatlap | 735949 | 2025. április 10. 18:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 735924 | 2025. április 9. 23:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 735919 | 2025. április 9. 21:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Valamikor még 2022-ben láttam pár munkáját ,képekkel illusztrálva az építés menetét a Bera Karesznak (jól elírta a helyesbítő az előző hozzászólásomban a nevét) a makett.org-on. Azóta az az oldal elérhetetlen. Próbáltam akkor leutánozni és nagyon nagyon agyonhígitott fekete, szürke, fehér festéket vittem fel több rétegben ecsettel a felületre úgy hogy nagy cseppekben összeálljon, megszáradjon. Azóta sem próbálkoztam vele. Nálad azért felsejlik a fedőszín alatt, egész kellemes mértékben. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 735909 | 2025. április 9. 16:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nahát. A kanadai 720 gép hasa alatt lévő darázsmotívumos eszköz nem egy FPU 8/A 330 gallonos üzemanyag tartály, hanem egy Travel pod. Egy 1/72-es üzemanyag tartály lesz viszont neki átalakítva, kis beavatkozásokkal. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 735900 | 2025. április 9. 13:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Érdekes, h én is pont most próbálgatom ezt a módszert :-D Nekem eddig bejön, bár a saját hülyeségem miatt kicsit nagyobb munkát csináltam belőle, mint amekkora. De már tudom, hogy milyen textúrát kell következő alkalommal elérnem, hogy 100%-osan olyan legyen, amilyet szeretnék. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ste | Adatlap | 735892 | 2025. április 9. 09:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm. :) Igen, a Karesz-féle technika türelmet igényel, mert csábító hogy nagy foltokat képezzünk vele. És aztán meg annulláljuk az eredmény azzal, hogy teljesen el is tüntetjük a fedőfestékkel. Na ezért (is) döntöttem úgy, hogy post-shading-olás, foltozás, tónusozás lesz nálam inkább. Azt addig és úgy csinálhatom, amíg csak az elképzelt eredményt el nem érem, és ehhez minden eszköz, árnyalat pontosan ellenőrzötten a kezemben van. :))) Néztem a Harriered (is), és a végeredmény téged igazol, az realisztikus. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 735884 | 2025. április 8. 23:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon tetszik! Nem gondoltam volna, hogy after shading a foltozás. Jól sikerült. A Béta Karcsi féle foltozást láttam egy Prowleren ő általa megvalósítani, hát megpróbáltam alkalmazni egy Harrieren, de nem sok sikerrel 😆 Majdnem el is tüntettem a fedőszínekkel mindet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ste | Adatlap | 735877 | 2025. április 8. 21:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
u.i.: Ugyanazzal készült a GBU-16 bombarészének hővédő bevonata is. A Meng sima felületet ad. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ste | Adatlap | 735876 | 2025. április 8. 21:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Előárnyékolás: A számtalan technika közül Bera Karesz módszere tetszik a leginkább, párszor alkalmaztam is, ám az utóbbi években már egyáltalán nem alkalmazom. Sőt, egyiket sem. Nincs rajta. Bár nem jelent problémát (az MRP egyébként is finoman áttetsző réteget alkot, nem egy testes festék), három éve már csak az az alapozóra a tiszta alapszínt viszem fel, és azt utólag tónusozom. Pontosan olyan árnyalatokkal és pontosan kontrollálva, ahogy szeretném. Ahogy tapasztaltam, igazán szép eredmény érhető el így (is). Sőt, a túltolt, eltúlzott hatásokat szépen el lehet így kerülni. De hát az ízlések már csak ilyenek :) Hamarosan készítek normális géppel jobb fotókat, azokon majd jobban látszik a tényleges felület. Csúszásgátló felület: Ahogy látszik is, a matrica hát, nagyon nem hozta az elvárt hatást. Egy pici kaparásra el is kezdet feljönni, így a sorsa eldőlt. Akkor már struktúrát kap, és festve lesz. A struktúra anyaga az Ammo Mig fekete (fine) Anti Slip anyaga, szivaccsal feltunkolva, majd 24 óra száradás után kicsit visszasziszolva, hogy kevésbé legyen durva. A maszkolás után festés a megfelelő színnel, majd a maszk megrajzolása és kivágása után a jelzés is rá. Hát, a felület így jobb, mint bármilyen matrica lett volna. (A maszkolás és a jelzés talán kiváltható lenne a matricából kivágott létra jelzés felrakásával, sok-sok lágyítóval valszeg rá is terült volna a durva felületre... de inkább felfújtam a jelzést is.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 735875 | 2025. április 8. 19:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Wow, Szupi Hornet! Nagyon szép, finom az előárnyékolás! A dörzs felület elérésére mit szórtál rá a felületre? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ste | Adatlap | 735870 | 2025. április 8. 19:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Annyi Darázs repked itt, hogy a rajhoz tartozást én is bemutatom nektek. Egy 48-as Meng, Jolly Rogers, már a végszerelés fázisában. Néhány átalakítás-szükséges dologra egy-két képpel felhívva a figyelmet. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 735860 | 2025. április 8. 12:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nem semmi lódarázs, alig várom már a végét! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 735859 | 2025. április 8. 12:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gyönyörű munka! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kibic | Adatlap | 735846 | 2025. április 8. 09:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igazán életszerű lett, nagyon tetszik! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 735842 | 2025. április 7. 22:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 735841 | 2025. április 7. 21:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ha a légcsavarlapátkora gondolsz, akkor matt lakkra ecsettel festett (kb 30 éves) zománc Model Master krómezüst és színes ceruza, szintén ezüst. A kúp sötétbarnából indított árnyalatból világossárgáig foltozott rétegek, majd piros, aztán fehér és sárga tintákkal foltozás, végső piros réteg, matt lakk és ceruzák. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
scout387 | Adatlap | 735814 | 2025. április 7. 10:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! A kopásokat mivel készítetted? Ezer éve próbálkozom, de ilyen eredményt még nem tudtam elérni. Illetve matt lakkra szoktad felvinni őket? Köszönöm! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 735806 | 2025. április 7. 00:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hűűű, ez nagyon jól néz ki! Különösen a színek nagyon jól mutatnak rajta. Kár lenne elrejteni... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 735804 | 2025. április 7. 00:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Foltos, kopott, karcos, használt. Lefogadom, a két darabnak kinéző légcsavar kúp valójában egy darabból áll, mégis olyan hatása van a szélén lévő kopás imitáció miatt mintha külön darabok lennének. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 735802 | 2025. április 6. 22:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
le a kalappal, ez nagyon szép lesz, megkínlódtál vele. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 735801 | 2025. április 6. 22:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 735800 | 2025. április 6. 22:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon ütős munka! Gratula! Várom a végeredményt! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 735795 | 2025. április 6. 21:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nekem viszont tompítanom kellett a csillogást, a szárny vastag matricáin végeztem a legtöbb csiszolást, be is fejeztem mert ha tovább megyek átszakad. A gerincen lévő piros motívumon is voltak szakadások, itt is csiszoltam, de itt a matrica hátoldalán fehér alap volt, nem mertem addig eljutni. A végére végre kapott egy selyem fényű lakkot, néhol még matt lakkot. Lekerült végre a kabin tető maszkolása. Az orrkúp mögötti kék bogárszem félig matrica, félig festés. Már nem sok minden van vissza... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 735793 | 2025. április 6. 20:40 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Egész jól haladsz a szuperbogarakkal! Ráadásul úgy, hogy szimultán építés. Szépek lesznek! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 735791 | 2025. április 6. 20:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Közben sikerült az orrfutóakna fedelének utolsó részét (ami a munkahengerrel együtt mozog) is kettétörni. Gondoltam, lefújom az átszóródásokat, betettem a helyükre az aknaajtókat, lemaszkolni a sárga csíkokat rajtuk... na ezen a darabon csak szándék maradt. és amíg néztem, hogy miért nem akar feljönni a maszkolócsík, addig forgattam, amíg el nem tört. Aztán okosan egy sík felületre helyezve akartam összeragasztani a zöld kupakos Tamiya Extra Thin-nel, nyilván aláfolyott, és felmarta az anyagot. Úgyhogy felcsiszolom, lefestem kékre, és matrica megy rá. Egyébként a kereket rejtő rész dupla ajtaján a jobb oldanin eltaláltam a sárga rész vastagságát, a bal oldanin nem nagyon, de ez úgyis csak akkor nyilvánvaló, ha zárjuk az összes fedelet, amit a kész gépen nem fogok. Azt mondják, minden kezdet nehéz, de arról nem volt szó, hogy ennyire lábon lehet lőni magunkat... Mondjuk a kabintető nem lett rossz, bár full karcos (volt eddig is), még nem sikerült felpolírozni rendesen, majd most megpróbálom még egyszer. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 735790 | 2025. április 6. 20:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Na, még az a jó, hogy még nincs felmatricázva a gép. Ha már fent az összes matrica, akkor már nagyon nehéz a főszínt javítani. Néha viszont nem annyira baj a kissé foltos megjelenés, az is tud nyerő lenni a saját helyén alkalmazva. Persze nem egy műrepülő bemutató repülőgép kapcsán. Annak gondolom csillognia illik mint egy forma1 autónak... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 735788 | 2025. április 6. 19:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 735761 | 2025. április 6. 00:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát, mégsem kezdtem el ragasztani. Rájöttem, hogy nem tetszik a fényezés. Ott ment el a kedvem a továbbhaladástól, hogy ugye a visszaragasztott szárny illesztését külön meg kellett fújnom. Na az olyan lett, amilyennek lennie kell - fényes, homogén, sötétkék még fényben is.viszont így a többi részen látszik, hogy azok meg pont nem olyanok, aminek lennie kell. Ergo most újramaszkoltam az érzékeny részeket, és holnap még ráfestek kékkel. Jippí! De azért tele van. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 735750 | 2025. április 5. 20:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tényleg gyönyörű lett! Nem lehet kinthagyni így állványon? Teszel egy gyanta/réz feljavítót a fenekébe ez meg megmarad? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 735748 | 2025. április 5. 20:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Azért szép! Nem sokan építenek ilyesmit, főleg tudva, h sosem látják többet, úh háromszoros hurrá! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kibic | Adatlap | 735745 | 2025. április 5. 19:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, igazad van, a végéből valóban látszik majd pár milliméter. @slowmotion: magyar 17PF lesz, ha majd egyszer elkészül... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 735743 | 2025. április 5. 19:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! A MiG-17F -ből azért kilátszik majd az utánégetős hajtóművégződés. Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 735742 | 2025. április 5. 18:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mi lesz? -15? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kibic | Adatlap | 735741 | 2025. április 5. 18:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
plevente | Adatlap | 735688 | 2025. április 3. 20:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Köszi, ahogy pmherosnak is. A piros csítól én is féltem, de aztán rájöttem, hogy a matrica úgy van mecsinálva, hogy a piros vonal mellett még van egy fehér sáv, ami szépen egybeolvad a festéssel, így van egy kis mozgástér nem kell hajszálpontosan eltalálni az átmenetet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 735621 | 2025. április 1. 23:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Na, lemaszkoltam mindent, visszaragasztottam a szárnyat (megint Van Damme lett a Hornetből, két hokedli között a levegőben spárgázik). Holnap még próbálok teleszkópos tagot festeni, fékezőhorog vissza, aztán kék festés. Meg az orrfutóműt összebuherálom. |
Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |