<<< Vissza | Tovább >>> |
Yuki | Adatlap | 735566 | 2025. március 31. 17:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon szépek lettek én még festegetem az enyémet majd teszek fel képet. Előzmény: (735561) Israti71 2025. március 31. 14:35 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 735561 | 2025. március 31. 14:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
No,akkor megint én...de ezután jobban visszafogom majd magam. Tegnap este eljutottam szerintem a 90 mm-es Pegaso lovas Lakota főnökkel a végleges kinézetig. Elkészült a terep is alatta, leszedegettem a keretet maszkoló sallangokat, lecsiszolgattam a kicsit aláfolyt dolgokat...szóval itt a vége. Szerintem kifejezetten jó figura,csak baromi nehéz (mivel fém), de ahogy tesztelgettem menet közben, elbírja a lebegő polc. :-) Egyúttal menet közben, a másodhegedűs 1/24 Pawnee harcos is nagyjából kész lett. Nála még az arc az ami nem biztos hogy így marad. Van egy-két elgondolásom arra nézve hogy fehér lesz-e függőleges fekete csíkokkal, vörös-fekete vízszintes csíkok, vagy marad így ahogy van. Ez még majd kialakul, most egyenlőre ilyen. Emiatt a szem rész is befejezetlen, de a méret adta lehetőségek miatt csak illene egy kis fehéret meg szemgolyókat rittyenteni neki. Ezzel a figurával négyre nőtt az indián seregem száma,de sasolom a lehetőségeket, mert csak kéne még, no meg az ellen oldal képviselői is meglehetősen hiányosak. ( Van valahol egy Linde márkájú, amolyan kínoszlophoz kötözött figurám is...de egyenlőre nem találom. Ha meglesz, majd mérlegelem hogy esetleg megfessem-e, vagy jó lesz úgy ahogy van. ) Egyenlőre ennyi...UFF...beszéltem. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 735529 | 2025. március 29. 22:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Alakulgat szépen. Most még kicsit világos a bőre,de gondolom ez még csak egy alapszín.(Ha belegondolok hogy hány réteggel szoktam megfesteni egy-egy figurán a bőrszínt...kész agyrém.Én is egy ilyesmi alapszínt festek meg,aztán meg ami a csövön kifér.Elrontani úgysem lehet.) :-) Lehet hogy én már kicsit túlzásba is viszem néha,és talán emiatt is külön nagy kihívás számomra a bőrszínek festése. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 735528 | 2025. március 29. 21:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia szépen megfestetted a figurát,én is szeretek figurákat festeni már az alapot is kitaláltam a figura alá kis tó részlet lesz nádassal. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 735527 | 2025. március 29. 21:06 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 735518 | 2025. március 29. 13:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! A mai napon "befejeztem" a Pawnee harcosomat. Még azon tépelődtem, hogy az arcot fessem-e fekete-piros, vagy fehér alapon fekete csíkos motívumúra...de egyenlőre hagyom így. Ha esetleg majd látok olyan képet valamikor, valahol ami erre indítana, akkor ezt a részt is megfestem, és akkor tényleg fájront ezzel a figurával. Tehát a mérete 1/24 (75mm), és klón...de itthonra, polcra, nekem arra hogy időnként kicsit gyönyörködjem benne...arra pont jó lesz. No meg hogy kicsit megint gyakorolhattam a témabeli figurák festését, mivel terveim szerint, ha még lesz rá idő, akkor folytatnám a dolgot a vadnyugattal (is). 🙂 Ha esetleg ehhez is találnék majd valamikor olyan dolgot amivel egy kicsit nagyobb dioráma is megépülhet, akkor a dolog nyitott, alapnak ez teljesen jó lesz. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 735466 | 2025. március 26. 20:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 735462 | 2025. március 26. 18:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 735424 | 2025. március 25. 21:11 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon nem figyeltem a méretet,holnap ha korán végzek akkor folytatom az indián lányt ha nem akkor hétvégén. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 735410 | 2025. március 25. 14:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm! Nem,ez kicsit nagyobb,ez 90 mm (az ember mérete) ami 1/20-nak felel meg egy 180 cm-es ember mérete alapján. Az 1/24 az 75 mm volna. Amik az MB-nem is vannak 1/24-esei,azok ennél kicsit kisebbek. Gyorsan lőttem egy képet,így jobban látszik a méret különbség. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 735400 | 2025. március 25. 12:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szép lett ez 24-es méretű? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 735392 | 2025. március 25. 09:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 735391 | 2025. március 25. 09:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bár kicsit esőre áll az idő, gyorsan kivittem a Lakotámat egy pár kép erejéig, hogy természetes fényben is lássam őkelmét. Már napokkal ezelőtt ezen a szinten volt, csak közben vártam a tökéletes száradásra,és más maketten is dolgoztam közben. Tehát, a talapzat már szilárd, jól megszáradtak az anyagok, így elkezdhetem a terep kialakítását. Még nincs beton szilárdságú elképzelésem, de ki fog alakulni ez is. Remélem még a napokban. Nem volt "könnyű szülés" ez a figura,több szempontból sem, de amúgy nagyon megérte minden percét amit ráfordítottam. Nem profin elkészített makett, de nekem ide a polcra, gyönyörködni benne, pont jó lesz. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 735346 | 2025. március 23. 22:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen,az is jó,csak melósabb...de ahogy te szereted. Én se mindig XPS-t használok,csak ez pl. sokkal könnyebb marad súlyban,és amit még nagyon szeretek benne az az hogy a stiftelt dolgokat nagyon könnyű behelyezni a helyükre. A fa az dekoratívabb tud lenni ez igaz,és ha ez jobban illik a figurád környezetéhez,akkor az lesz a jó. :-) A pajzsa nagyon tetszik,bezzeg a Buffalo Hunter lovasomhoz nem adtak,magamnak kellett csinálni,de amúgy ha külön is be lehetne szerezni ezt az alkatrészt,érdekelne.(De sajnos ez nem műxik.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 735337 | 2025. március 23. 20:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia találtam bükköt majd kimarom géppel és valami tó széli nádast csinálok,a kezeket felragasztottam a két oldali fonott haj és a bal kezéből a pajzs hiányzik azok már száradnak lefestettem.A volvót a kamion rovatba teszem fel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 735290 | 2025. március 23. 10:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ok,köszi! (A Volvo is halad?Hová teszed majd fel a folyamat állapotot...ha majd rászánod magad?) Esetleg ha még nem próbáltad,az XPS lábazati hab lap anyag nagyon jó alap tud lenni,én sokszor használom,és nagyon szeretem,mert lényegében bármi kialakítható belőle,és a másoknál hulló darabok is kiválóan alkalmasak lehetnek erre ha tudsz szerezni egy párat belőle. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 735281 | 2025. március 22. 21:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia marad doboz építés,az alapon godolkozok bükkből kerek alapot esztergálok kis fűvel körítve vagy vízpart szélén áll majd meglátom.Amúgy a derekánál több ragasztót tettem ott a kibuggyant ragasztót elcsiszolom és nem kell tömítő.Egyszerű jó módszer jól írtad,amúgy a kamionos figurák ha készen lesznek a figurák rovatba felteszem. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 735278 | 2025. március 22. 20:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen,eddig jónak tűnik. (Én a tömítést néha kicsit elcsalom,méghozzá a saját anyagával.A szükélgesnél valamivel több ragasztót engedek az illesztésbe,aztán ha kicsit ki is buggyan nem baj,úgyis vissza lesz dolgozva,és pláne egy kis csiszolással meg teljesen eltűnik.Nyilván nagyobb réseknél nem így,de emlékeim szerint a Buffalo Hunter-rel is ugyanez volt a helyzet.Jó figura az is,alig kellett javítani rajta.) A csajszi marad teljesen dobozból,vagy feljavítod kicsit? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 735276 | 2025. március 22. 19:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 735272 | 2025. március 22. 17:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Teljesen érthető amit mondasz,a méretekről.Így valóban logikus. Amiatt említettem mert nálam zavaró a kép a többi 1/16 mellett,mert mind a római légiós százados,mind pedig a viking harcos töpszli a Miniart figurái mellett. :-) Amúgy tetszik hogy az MB-vel kapcsolatban te is pozitívan nyilvánulsz meg,mert ezek a témakörök jól eltaláltak,árban is elfogadhatónak tűnnek. Szerintem én "későn ébredtem",és elment mellettem az MB "történelem",így hát hátrányból indulok,de a terveim hogy ezeket a vadnyugatos szettjeiket beszerezzem,stabilan megállnak. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Cs.Béla | Adatlap | 735266 | 2025. március 22. 16:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Engem a méretezésük nem igazán zavar, nekem az a lényeg, hogy egy adott jelenetnél, diorámánál passzoljanak azonos méretben a figurák. Az MB azért szimpatikus, mert elég jó a kínálatuk, nekem mind megvan, amit eddig kiadtak. Árban teljesen korrekt, és egy kis feljavítással egész jó összképet lehet belőlük kihozni. Már csak időt kellene venni hozzájuk :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 735241 | 2025. március 21. 17:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen,az ICM-nek amerikai polgárháborús szettjei vannak a piacon. Mind 1/35,tehát jól emlékeztem. Nem tipikus vadnyugati téma,de ezek is az ottani korabeli történések témakörei. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 735239 | 2025. március 21. 14:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi a hozzászólást! Egyetértek! Jobbak lettek (esetenként) a Miniart-ok,de a Masterbox nekem mindenképpen jobban fekszik. Ezt a szettet sokszor nézegettem már a neten,de eddig még nem vettem meg...pedig listán van (?),valamint a sorozat többi eleme is. Kár hogy jobbára 1/35-ösök,viszont ezeknek is megvan a maga előnye,főleg a polcok méretei miatt,mert mivel kisebbek,jobban el is férnek. Nézegettem mostanában a 120 mm-es dolgokat is pár napja,de azok meg annyira ritkák és ha vannak is még eladósorban,irreálisan drágák.Ilyenek a Pilipili,Amati,Verlinden...stb kiadású makettek. Így hát azzal főzünk ami van,és ha ez az MB,akkor jó lesz az is. Ha jól emlékeszem,a szintén ukrán ICM is beszállt a ringbe vadnyugat témában,bár ők inkább az amerikai polgárháborús témákban...de utána kéne néznem.(Velük az a bajom,hogy szerintem a méretezésekkel vannak bajok.Pl. a 120 mm-esenek kiadott (1/16) figuráik kicsinek tűnnek,inkább 1/18-asok.Összehasonlítva a Miniart figuráival,szembetűnő a különbség.Nem tudom,az 1/35 is ennyire más-e náluk,vagy csak azt a léptéket nézték be kicsit?) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Cs.Béla | Adatlap | 735235 | 2025. március 21. 11:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok, a Miniartok ma már jobbak kidolgozásra, de az illesztések problémáit máig nem tudták tökéletesen orvosolni. A Masterboxok nekem személy szerint jobbnak tűnnek, bár én csak az indiános sorozatukat gyűjtöttem be magamnak. Azokból kb. ezt lehet kihozni, bár ez már 7 éve készült, sajnos nincs róla közelebbi fotóm: | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 735230 | 2025. március 21. 09:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Anno,évekkel ezelőtt,mielőtt megvettem volna az első Miniart figurámat,sokat kerestem a cikkeket a termékről,mivel nekem még nem volt velük tapasztalatom. Nagyon sokan (külföldi lehetőségeket is beleértve) említették a cég gyenge minőségű dolgait,főleg az illesztési,vetemedési hibák miatt. Én nem hittem el ezeket,mert amúgy a részletességük jónak látszott,gondolta, csak túltolják egy kicsit. Aztán vettem és építettem párat. Saját tapasztalataim szerint a Miniart dolgai a 10-es skálán 6-os lennének,de mások véleménye ettől eltérhet mind pozitív,mind negatív irányban. Az mindenképpen mellettük szól hogy sikerült nekik több olyan figurát is kiadniuk a nekem akkor leginkább kedvelt 1/16 méretarányban,és bár több figura készült ugyanarra a sémára,általában szívesen vettem meg őket. Építéskor nyilván először gondot jelentett az is hogy a figurák anyaga elég fura műanyagból készült,amit Revell Contacta típusú ragasztó elég nehezen oldott meg,illetve oldja az,csak lassabban,ami miatt több időt vesz igénybe a folyamat,valamint hajlamos csúnyán meg is marni a felületeket. Ezek javítható dolgok,és szerintem a makettek minősége is változott kicsit,talán pozitív irányban az évek múltával,valamint az is jó pont hogy olcsón és nagy számban gyártott makettek. Az ICM és az MB is hasonló kategória nálam,de azokat jobban kedvelem mint a Miniart-ot. Nem azt állítom hogy a Miniart dolgai vállalhatatlanok,és a hírhedt megnevezés sem rosszindulatú megjegyzés volt (bár ez talán tényleg nem derülhetett ki a szövegből),inkább amolyan csínytevő,kicsit bosszantó kölyök képe az én értelmezésemben,aki nem akar ugyan rosszat,csak mégis sikerül neki pár esetben jól felbosszantani. Vennék-e még Miniart-ot ezután is? Mivel most már van sokéves,sok darabos építési tapasztalatom cég termékeit illetően,a válasz egyértelműen igen...csak tényleg lehet számítani arra hogy meg fog izzasztani néhányszor. Nem csúcs kategóriás gyártó,de ha valaki rászánja az időt,türelmet,akkor látványos és szép maketteket lehet építeni Miniart-okból is. Amit még csak kicsit ismerek,az az ICM és az MB,de amik ezektől vannak meg nekem,azok kedvemre valók. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 735222 | 2025. március 20. 20:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia pont munkaközben győrben csináltam a képet az összeállításról teszek fel képeket azért vettem ezt a készletet mert már építettem mb figurákat 24-ben egy harcos nő illetve kamionba teszek két figurát nekem ezért kell a 24-es méretarány.Ha lesz időm az italeri 1:9-es figuráját is felteszem. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
CortoMaltese | Adatlap | 735220 | 2025. március 20. 19:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mitől hírhedtek a Miniart figurái? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 735211 | 2025. március 20. 15:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm! Nem rossz így első ránézésre. Az MB újabb dolgai egész jók,illetve egy kis extra holmival megspékelve kifejezetten jók is lehetnek. (Nálam a Lakota lovas van még kicsi híjával,de már csak a terep része.Most pihenek egy kicsit mielőtt befejezem,addig a Smer 1/60 viking hajóját csinálgatom.A Volvo projekttel még várok,hátha sikerülne helyette a konténeres változat,de amint meglesz az a verzióm,meg fogom építeni...arra már készülgetek.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 735206 | 2025. március 20. 11:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 735192 | 2025. március 19. 20:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia majd teszek fel képet a figuráról egy kereten van az egész,érdekes ez a téma az indiánokról szeretem a filmeket is főleg gyerekkoromból.A figura szépen van megcsinálva.A zilt befejeztem most repülőket építek a gyereknek a volvót építgetem teszek fel arról is képeket. Üdv:István. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 735163 | 2025. március 18. 20:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Csak hogy megint posztolhassak. :-) A napokban találtam rá erre egy FB diorámás csoportban. Méretarány 1/30 Címe:Silver City Forrás:Diorama Artists Nekem tatszik,de amennyi helyet egy ilyen igényel,valszeg én sosem vállalkoznék egy ilyen nagy projektre. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 735162 | 2025. március 18. 20:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hali! Megfertőződtél...vagy mindig is kedvelted a témát? :-) Kár hogy az MB ebben a léptékben kevés vadnyugati dolgot adott ki. Az 1:35-öseit még észben tartom,hátha összejön majd egy pár belőlük,azok tetszenek,de mint mondtam,ez az 1/24 méret sajnos mostohagyerek náluk. Pedig nem rossz az MB...na oké, nem is annyira jó,de vállalhatóak a figurák. Nekem a lovas indián van meg 1/24-ben,a bölényvadász fickó. Azt pl. kedvelem. Anyagukban hajaznak a Miniart hírhedt figuráira,de talán egy-két fokkal kezelhetőbbek.Részletességben semmi gond velük,szerintem nagyon szépek tudnak lenni. Mikor kezdesz neki? (Ja...nem idevágó téma,de a Heller 1/32 Volvo kamionoddal mi újság? Nagy a csend körülötte.) :-) Csak ez az egy indiános dolgod van amúgy? Amikor majd aktuális lesz,egy dobozbontós pár képet esetleg megosztanál róla,vagy keressem meg a neten? :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 735157 | 2025. március 18. 17:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 735012 | 2025. március 13. 11:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Erre emlékeztek még? Nekem most megint az "utamba" került.Igaz,több mint 20 éves a dolog,de még mindig élvezhető. :-) Szilaj (Spirit) videa.hu/videok/film-animacio/szilaj-a-vad-volgy-paripaja-2002-film-magyarul-LBlRZ5XGptXkbK2l | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 735011 | 2025. március 13. 11:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Fantasztikus kis jelenet,gyönyörűen festve,építve. Nagyon köszönöm hogy megosztottad! Gratulálok még egyszer...tényleg, őszintén. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Cs.Béla | Adatlap | 735010 | 2025. március 13. 10:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 734979 | 2025. március 12. 10:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nem tolakodásképpen,de esetleg megosztanád itt is a diorámádat több oldalról is láthatóan? Nyilván mások helyett vagy nevében nem nyilatkozhatom erről,de engem nagyon érdekelne,mert bár a neten közben megtaláltam az Altores dolgokat,azok leginkább nyers figurákat mutat csak be. Nálad már van egy kész jelenet,figurástul,környezettel együtt,ami mindenképpen kiváló referencia a lehet bármelyikünknek a jövőben. Ha tehát nem gond neked,volna időd és kedved is hozzá és megosztanád...én nagyon szívesen látnám itt is,mert mint mondtam,engem nagyon is érdekelne. Köszönettel:D.A | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Cs.Béla | Adatlap | 734977 | 2025. március 12. 09:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 734960 | 2025. március 11. 19:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon szépen köszönöm! (A Facén is láttam a képösszeállítást,ott is rákérdeztem,de akkor a kérdésemre meg is kaptam a választ.Gondoltam hogy itt körül lehet a méretarány...és nagyon szépen sikerült dioráma...gratulálok hozzá.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Cs.Béla | Adatlap | 734959 | 2025. március 11. 19:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, Én készítettem a bölényvadászatos diorámát. A figurák az orosz Altores termékei, a méretarány 54 mm. A gyártónak már csak ezek a termékei vannak nálunk készleten: dreamkit.hu/spl/926501/Altores-Studio | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 734927 | 2025. március 10. 19:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv ismét! Szóval a legutóbbi posztom után beindult a turbó üzemmód, így a mai napra "összecsaptam" a figurát. A tollvégi sallangokat tegnap este sikerült finom rézdrótból megcsinálni. Nem volt diadalmenet, feladta rendesen a leckét, de a fejpántos nagyítómat is bevetve sikerült ez az etap is. Ma délelőtt lefestegettem őket fekete oldószeres festékkel,késő délután pedig pirossal is,a tollvégi gömböcökkel együtt,mivel a pillanatragasztós folyamatok után ezekre is került bőven, tehát mindenképpen javítani kellet őket. A pajzsot is "készre" festettem,de már ezen nemigen akarok változtatni. Lehet még pár kisebb javítandó pont (amik inkább csak nagyítóval látszanak) ,mint pl. a piros takaró élei a figura ölén, mert ezen mindig kialakul valami kopás. Most már hogy nem kell kézben fogdosni a figurát, talán könnyebben javítható véglegesre. A mokaszin talpa is ilyesmi pont lehet még...esetleg a fejdísz tollainak kicsit árnyalatosabbá tétele. Talapzat. Mostani elképzelés szerint ez lesz a dioráma alap amit a hétvégén rittyentettem alá, egy korábban a Zsibin (Zsibogó-Debreceni használt piac) vásárolt fénykép keretből, némi lábazati XPS lapból. Ennek kialakítása még feladat,de gondolkodom erősen,mi is legyen a hangulati elképzelés. Az utolsó képen most együtt vannak a vadnyugati szereplők, szerintem látványos témakör...valszeg folytatom még. Csak most már kellenének a "kombojok" is. 🙂 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 734905 | 2025. március 10. 10:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Urak! Egy képet kaptam a kis Facebook-os makettes csoportomban egy diorámáról ami a témába illik. A legutóbbi Szolnoki versenyen lett lőve. Nem tudom,esetleg van-e valakinek több képe is erről a bölényvadászat diorámáról. Le szeretném nyomozni hogy mekkora a méretaránya,ki a gyártó...és esetleg ezek ismeretében el tudnám kezdeni feltérképezni az olyan lehetőségeket,ahol ilyesmiket lehetne háziasítani. Az is lehet hogy valakinek egy egyedi szettje,pl. 3D nyomtatással készült,vagy ilyesmi,mert bár sok webes oldalt felkerestem már,ezzel sehol sem találkoztam. Mindegy...egy próbát megér. Köszönettel:D.A | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 734835 | 2025. március 8. 10:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv,megint itt vagyok! Lassan végösszeszerelés előtt a Lakota lovas. A napokban csináltam egy kis talpat a ló alá, ami segít kitámasztani a nehéz fémet, így tehát sokkal stabilabban áll. A talp anyaga levegőre száradó gyurma, olcsó de használható változat. Mielőtt a lovat óvatosan belehelyeztem volna, annak érintkező részeit finoman megkentem étolajjal, hogy száradás után könnyen vissza tudjam venni amíg a harci jelzéseket is felfestem rá, majd miután ezek is meglettek, gél állagú pillanat ragasztóval be is ragasztottam a pacit a már kialakított lyukakba. Stabil (no nem mint a Forint), viszont ez még csak egy alsó réteg, lesz még egy pataszintig felérő más réteg is,ami végleges lesz, de azt csak majd akkor amikor meglesz a talapzat is hozzá. Már van pár lehetséges keret, ez-az, majd kiválasztom a legnormálisabbnak tűnőt, és azon megejtem ezt a műveletet. A harcos nagyjából kész, még azon gondolkodom hogy a fejdísz tollainak végére ragasszak-e sallangos toldalékokat,vagy hagyjam így.referencia képek alapján jobbára ott vannak azok a kis liegő vackok,de láttam azok nélküliket is. Azokkal talán szebb lenne, de mivel igencsak sziszifuszi és alattomos munkának tűnik, lehet hogy így marad. Miután felült a (magas) lóra,a jobb oldali kantáros rész még készre kell csinálni,de ezen felül szerintem már nincs vele más teendő. Ja igen...a pajzs. Azt most festegetem meg,de ezen még van munka, ez a kép a tegnap esti állapotot tükrözi,de van még valami hiányérzetem vele kapcsolatban, kicsit jobban ki kellene dolgozni. A plusz toll és a sallang szerintem csak egyéb,opcionális dolgok hozzá, majd látom hogy lesz-e helyük a figurán vagy lemaradnak. Ha marad a mostani lendület, szerintem jövő héten el is készülhet a kis együttes. A Pawnee harcoson is vannak kisebb munkák, még a ruházat csicsázása ami leginkább érintett lehet, no meg az arc rész. Indokolt lehetne a fekete-piros színekkel való festése is, vagy fekete alapon fehér motívumokkal...de ezt még átgondolom. Jövő héten majd jelentkezem az eredményekkel. (Közben megint csorgattam a nyálam a netes témabeli dolgokkal kapcsolatban,és bár van választék, pont azok a kifutott, már talán sosem előforduló dolgok amik nagyon tetszenének, azok tűnnek a leginkább elérhetetleneknek.Főleg a 120 mm-esek.) :-( | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 734646 | 2025. március 1. 13:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kis helyzetjelentés. Vannak változások,de amikor már a "bolha fenekén a pattanás" kategóriában tart a dolog valahol,ebből szinte alig látszik valami. A lovon is maszatolgattam,főleg a sörény és fark részeken.Orr,alsó lábszárak...stb. Még mindig nincs kész,szerintem az elképzelt teljesen befejezett állapothoz képest olyan 75%-ra taksálnám. A harcosom más tészta,rajta kevésbé látványos a munka.Ez amiatt van hogy a sok kis díszítés a ruházaton,nagyon sok időt vesz el,viszont legalább alig halad. 🙂 Most a napokban a Debrecen Fórum-ban vettem Revell oldószeres festékeket,egy matt fehéret és egy matt 1est (Afrika-barna...homokszín),amik nagyon kellettek,mert ezekből sajnos kifogytam nemrég,és hiába szerettem volna megoldani a meglévő festékeimből,nem volt az igazi.Ezek már bevetésre is kerültek. Közben nagy örömömre "felfedeztem" hogy tavaly összevissza veszegettem mindenféle olcsó (talán Temu-s) ecsetet is,amik pont jókor jönnek,mert ezeket akár munka befejeztével ki is lehet dobni (ennyit bírnak),és nem sajnálom ha így is kell tenni. Hajnali fél egyig festegettem,igyekeztem kihasználni az új "löketet" amit kaptam az este,és most már egyre jobban hasonlít ez a csóka is arra amit elképzeltem. Szerintem ő most olyan 80%-os készenléti állapotban van. Csinálgattam a többi "sallangot",kiegészítőt is,mint pl. a pajzs,a nyíltartó tok. Sikerült végre a húrt (ideget) is imitálni,amitől kicsit tartottam előtte. Több apróbb átfestés (talán a most már idegennek tűnő színek miatt amik valahogy nem illettek a képbe)...kisebb száraz ecsetes próbálkozások. Az 1/24 Pawnee esetében is alakult a dolog. Ő is megkapta az íját (idegösszeomlás közeli helyzetet alakítva nálam),javítgattam itt is színeket. Ennek már csak a gyári,használhatatlan nyílvesszejét kell újonnan alkotni,és csak a festési procedúrák maradnak.Szerintem ez is kész lehet ma...mármint a nyílvessző...aztán lassan de biztosan készre festem,talapzattal együtt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 734515 | 2025. február 25. 11:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv újra! Megtöröm a "csendet",nyomulok megint.:-) Mivel lassan de azért épülget a Lakota lovas főnököm,most jelenleg itt tart. Sok kis frinc franc dolog hiányzik még,de ennél az állásnál már jobban látszik a leendő és végleges kinézet. A nadrág oldalán futó díszített sáv rész mintázatán még gondolkodom,de valamiféle háromszög motívum lesz talán,ami nagyon jellemző volt a korszak észak-amerikai indiánjainak díszítési szokásaiban. Nem akarom túltolni,sem alul tervezni,bár mivel jól látható helyen van,kívánja hogy jól meg legyen csinálva. A mokaszin esetében ugyanez a helyzet.A fejdísz homlokrésze is alakulhat még bármerre...viszont a pajzs még messze nincs kész. Csináltam már egy festést rajta,de nem tetszett,átfestettem,újra megpróbálom egy "nagy sas" lakota motívummal megint,csak normálisabban. A ló is lesz még folytatva,ez így még nem a végső formája. Ha ez mind kész,jöhet a talp rész,ami megint csak nem lesz egyszerű. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 734352 | 2025. február 20. 13:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A wargame stílus nekem nem jön be,kicsit amolyan cartoon féle figuráknak látszanak. A méretarány se nagy,bár az 1/72 is ott körül van,illetve még kisebb is,ez talán nem volna kizáró ok hogy érdekeljen,csak maga a stílus idegen tőlem. Látni láttam már festett wargame figurákat amik bizonyos környezetben nagyon vagányak,de igazán sosem merültem el a témában,nem is értem,nem is kerestem soha a kellékeit,kiegészítőket,figurákat. Az amerikai Pegasus-nak is vannak ilyesmi 28 mm-es dolgai amik a doboz grafika alapján szinte magukat adják el,nem tudom hogy ők milyen gyártási technológiával rendelkeznek,mit használnak,bár a tőlük származó nagy méretű dinoszauruszaim is abból az anyagból lehetnek talán(ezeket ismerem testközelből,a 28 mm-eseket nem)viszont ezek gyönyörű és részletes dolgok. Off:Már kaptam privátban ötletet hogy ha nyomtattatni szeretnék western dolgokat,kit keressek.Ismét köszönet érte,szerintem fel is fogom keresni.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 734348 | 2025. február 20. 11:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nos. Letöltöttem valami ingyenes figurát és kinyomtattam - nem sikerült. Mondjuk ez a slicer hibája, a támasztékokat általában úgy teszi fel (tök mindegy, hogy automata vagy manuális módban), hogy azokat ne nagyon lehessen eltávolítani. Most pl. Letört a nyomorult lába, mert hozzánőtt valami, pedig fél mm-re van állítva tőle a távolság. Ez a kisebbik baj, de 0.08-as rétegvastagságnál is egy réteg a kalap karimája és mivel baromi részletes darab (direkt választottam ilyet), nem tudom javítani, mert az egyik rajzprogram be sem olvassa, a másik munka közben elszáll. Így meg eltörik. A harmadikat és negyediket, illetve ezek kombinációját még nem próbáltam, mert van nekem jobb dolgom is, de mivel 2+ órás nyomtatás egy 1:35-ös (5cm) figurára, annyira nagyon nem is szeretnék vele foglalkozni. Valószínűleg gyantából ki lehetne nyomtatni, de még ez sem biztos. Ez sajnos általános probléma, az ember megrajzol valamit, ami a képernyőn tök jó, aztán kiderül, hogy nem lehet kinyomtatni, annyira "kicsi, sovány, zsenge". | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 734334 | 2025. február 19. 21:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
28mm-es wargame méretarányban elég sokminden készül a vadnyugathoz, itt körülnézhettek: leadadventureforum.com/index.php | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 734287 | 2025. február 19. 01:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én gyakorlatilag gyerekkorom óta nem nyúltam vadnyugati figurához - akkor játszottam velük és emlékeim szerint 1976-ra egyetlen darab sem maradt belőlük. Westernfilmet persze néztem azóta (A Buster Scruggs balladája pl. nekem nagyon bejött). A korszakból leginkább a fegyverek érdekelnek, nem a figurák. Makettből amit nyomtattam magamnak, az a Thingiverse nevű oldalról ingyen letölthető Klingon K'Tinga star trekes csillaghajó, de még sem festve, sem tömítve nincs. Nyomtattam továbbá egy O-I tankot kb. 1:100-as méretben, de még a régi nyomingerrel, nem lett túl jó, majd lehet, hogy megcsinálom újra. Az sincs festve. Több színnel (ezüst és fekete) nyomtattam egy robotot az Orion űrhajóból, az jó úgy, ahogy van. Amit most elkezdtem csinálni, az az 1911/16M 30,5 cm-es Skoda mozsár trénje kb. 1:72-ben. Az ún., Lafettenwagen van készen, illetve fel lehet állítani a komplett ágyút talpra. Kell még a csőszállító, meg a talpat szállító és a vontató. Nem lesz tökéletes, mert nyilván tervrajzom nincs, eléggé korlátozott dokumentáció áll rendelkezésemre. Az egész ötlet onnan jött, hogy valami német cég megcsinálta 1:35-ben a vontató nélkül, viszont van fent egy összeszerelési rajz és annak alapján egész tűrhetően meg lehet csinálni, mert legalább érthető, hogy mi miért van rajta. De momentán áll a projekt, mert kaptam egy mozdonyt, amit ki kellene erősen javítani nyomtatás előtt és most éppen az jobban érdekel. Ezen felül van még néhány hasznosabb dolog is, amivel foglalkoznom kell, mint pl. tetőventilátor háza lakókocsi hűtésére, szintén ahhoz lézeres távolságmérésen alapuló vízmennyiség visszajelző rendszer, meg ilyenek. Ezen felül van még ugye a lövöldözős játék ötletem, amihez vennem kell egy giroszkópot, hátha azzal megoldható a célzás kézben tartott játékpuskával, illetve mivel nem tudom megoldani a mozgatást valamilyen karos rendszerrel, át kell alakítanom 360 fokos szervókra infraledes helyzetmeghatározással. Elkezdtem kijavítani az ingyenes osztrák-magyar páncélvonatot, de olyan rohadt lassú a Tinkercad a szegecsek miatt, hogy már be sem tudja tölteni. Kezdhetem újra az egészet, aminek nem örülök maradéktalanul. 1:144-ben pont elfér még nálam. Úgyhogy vannak nekem hülye ötleteim bőven. Figurához és makettekhez a gyantás nyomtató jobb, de például házhoz szerintem tök felesleges, pláne western témában, mert úgyis fából voltak, a rétegződés talán nem annyira problémás. És az újabb nyomtatók már tudnak akár 0.08-as rétegvastagságot, meg 0.,-es dűznit, utóbbi a legkisebb kinyomtatható szélesség. Az alap a 0,4, az is elég jó szokott lenni szinte mindenhez. Olyannyira, hogy a 0,2-est még be sem tettem. Én nem vállalok bérnyomtatást, mert nem vagyok annyira otthon a témában, hogy biztosan sikerüljön, a selejteket meg nem fizeti ki senki - illetve nekem nem lenne pofám kifizettetni. Van, amit háromszor nyomtattam ki, aztán feladtam a francba, mert csak nem lett jó. A megéri/nem éri meg kérdéskörbe nem tudok beleszólni, nekem remek szórakozást nyújt, nem véletlenül vettem meg már a másodikat. Viszont nem számlálok szegecset, tehát jó az úgy, ahogy van. Valamelyik topikba betettem azt hiszem az ágyút, meg lehet nézni. Vannak hibái, de én együtt tudok élni vele. Az is igaz, hogy a legelterjedtebb PLA nem annyira makettezőbarát cucc, kemény, mint a rosseb, nem ragasztható makettragasztóval, viszont a jobban kezelhető ABS meg olyan feltételeket támaszt, amiket én nem tudok neki prezentálni: zárt tér, szénszűrő. A gyantás még bonyolultabbnak tűnik nekem, meg persze lényegesen koszosabb és veszélyesebb is. A 3D rajzolást eddig szinte maradéktalanul meg tudtam oldani a hihetetlenül egyszerű Tinkercaddel. Ingyenes, webes, működik. Vannak komoly hiányosságai, de használható. Most letöltöttem az 123D Designer nevű közel ugyanolyat, ami valamivel bonyolultabb, tehát nem lehet megtanulni fél délután alatt, lehet, hogy egy teljes nap is kell hozzá. Viszont valamivel többet tud. Valószínűleg a kettő együtt már használható eredményt ad szinte bármire. Az is ingyenes, de már kilencedik éve nem fejlesztik, ami szerintem nagy kár, mert ő legalább offline is működik. Még az ingyenes, de úgy korlátozottan használhatóan is sokkal nagyobb tudásúnak tűnik a SelfCAD nevű szintén offline cucc. A FreeCAD egy teljes értékű ingyenes CAD program, a Blender pedig ha jól néztem, játékok készítésére is alkalmas proggy. Utóbbi kettő viszont pilótavizsgát igényel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 734285 | 2025. február 18. 23:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ok,köszi! Ha jól értelmeztem korábbi soraidból valahol,akkor úgy rémlik hogy neked van nyomtatód. Filamentes ha jól emlékszem. Magadnak nyomtattál már vadnyugati akármit is,ami esetleg publikus lenne? bevallom őszintén hogy én nagyon nem értek ehhez a kb. új szakma féle dolgokhoz mint a 3D nyomtatás,de amiket nézegettem anyagokat ezekről,azokból nekem az derült ki hogy ne vegyek magamnak,mert nem fogja megérni több okból kifolyólag. Láttam már filamentes és folyékony műgyantás (mint pl. Anycubic féle nyomtatóval készült) dolgokat is,és nekem a folyékony gyantás tűnik a szebbnek. Tudom hogy van itt a makettinfón is ilyen topik,olvasgattam is,de szerintem nekem inkább találnom kell olyan valakit aki már gyakorlott,és szokott is ilyesmiket vállalni másnak is. A netes "kínálat" elég behatárolt,és macerás a külföldi intézések miatt,persze nekem is van pl. Ali-s cuccom a western témában,főleg indiánok. Amúgy teljesen nyitott vagyok a sápadtarcúakra is,ők is fontos szereplői annak a korszaknak. Ja igen,és természetesen kellene pár méretarányos western házikó is,bár lehet hogy ezeket meg meg lehet csinálni eredeti fa anyagokból is. Tavaly télen csináltam is egy ilyen kis fa bódét egy 1982-es Libanon-IDF témához,amolyan zöldség-gyümölcs standot.Ebből gondolom hogy egy (amúgy nem agyon bonyolított) korabeli fa épületet is meg lehet oldani házilag,bár a nyomtatott dolgok,mint pl. nyílászárók,ahhoz is jól jöhetnek. Na ja,mára ennyi. :-) (Pont a lovas Lakotámat csinálgattam...most ő is pihen...lassan lehet hogy nekem is kéne.) |
<<< Vissza | Tovább >>> |