<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Gébics | Adatlap | 232323 | 2009. március 4. 08:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
tas | Adatlap | 232322 | 2009. március 4. 08:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Alapnak többször is javasolták a purhabot, ez könnyebben faragható, mint a gipsz, nem törékeny és nincs is akkora súlya! | |||||||||||||||||||||||||||||||
Joe | Adatlap | 232321 | 2009. március 4. 08:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Szeretnék egy havas diorámát készíteni, de még nem csináltam sose. olvastam már róla, hogyan készítsem el, de annyiféle módon találtam leírást. Hogy kezdjek neki? Gipszel öntsem ki az alapot és szórjak rá szódabikarbónát? Mivel fújjam le a szódabikarbónát, hogy rajta maradjon? | |||||||||||||||||||||||||||||||
soca | Adatlap | 232320 | 2009. március 4. 08:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Ennyire azért tényleg felesleges belemenni!Ennyi erővel minden szakmából min szk vizsga kéne egy diohoz:) | |||||||||||||||||||||||||||||||
Bebá | Adatlap | 232319 | 2009. március 3. 23:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Ez a kimerítő szakmai tanulmányt egy kőműves szakmával rendelkező,de most éppen villany szerelői vállalkozó örömmel venné.A dioráma építésnél ez a részletesség felesleges.Itt kezdetben csak arányokról volt szó. | |||||||||||||||||||||||||||||||
HUJBI | Adatlap | 232318 | 2009. március 3. 22:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
én kertészmérnök vagyok, most akkor csináljak gyümölcsöst a diorámáimra? :) | |||||||||||||||||||||||||||||||
bigmonty0 | Adatlap | 232317 | 2009. március 3. 21:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Valószínűleg igazatok van ehez még nincs elég tapasztalatom :) de ezt a diót már be akarom fejezni akkor lehet, hogy besározom az egészet mintha iszap lenne és ide oda teszek pocsojákat mintha a pataknak nem lenne elég nagy a vízhozama | |||||||||||||||||||||||||||||||
kovács_bt | Adatlap | 232315 | 2009. március 3. 19:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
ez is a könyvből van :D | |||||||||||||||||||||||||||||||
tomvenom | Adatlap | 232314 | 2009. március 3. 19:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Annyit még hozzátennék az oszlopok magassága változó,függ az alkalmazás helyétől: -külterületen:-csak gyalogosok közlekednek: 4,5m -járművek is közlekedhetnek,vmint II.osztályú utak menetén,és kereszteződéseknél: 5m -I.osztályú utak mentén:-ha a szél által kilengetett vezető(légvezeték)2m-nél kisebb vízszintes távolságra van az úttest szélétől: 5,5m -mint előbb csak kereszteződésnél: 6m -Töltés,meredek hegyoldal,part megközelítésénél,a vezetőnek a szél által kilengetett helyzetétől a talajig mért távolsága: -csak gyalogosok közlekednek:4,5m -járművek is közlekednek: 5m -Belterületen: 5,5m -Udvar,mezőgazdasági major felett,tanya területén: 6m -Szőlőben,kertekben(ha nem kell a gyüm fák magasságára figyelni): 5m -Körül kerített területen transzformátorhoz,kapcsolóházhoz csatlakozó vezeték alatt,ha járművek nem közlekednek: 3,5m Hirtelen ennyi,remélem tudtam segíteni a képekkel adatokkal. tomvenom | |||||||||||||||||||||||||||||||
Bebá | Adatlap | 232313 | 2009. március 3. 18:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Nagyon belenyultam a témába de nyilván hasznos lehet majd a később építőknek. | |||||||||||||||||||||||||||||||
kovács_bt | Adatlap | 232311 | 2009. március 3. 18:40 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Villanyszerelő alapszakmai ismeret | |||||||||||||||||||||||||||||||
kovács_bt | Adatlap | 232310 | 2009. március 3. 18:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
tomvenom látom ugyanaz a könyv áll rendelkezésünkre:) | |||||||||||||||||||||||||||||||
kovács_bt | Adatlap | 232309 | 2009. március 3. 18:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
húú most értem haza a melóból.. holnap ha találok egy régi épületet ahol fali csatlakozó van akkor lefotózom! nincs külöm elágazás simán a kerámia szigetelésnél áhaznak le vagy az újjabaknál a vezetékre csatlakoznak az oszlop és a ház között sodrony van kifeszítve és azon van a vezeték | |||||||||||||||||||||||||||||||
tomvenom | Adatlap | 232308 | 2009. március 3. 18:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Felteszek néhány képet oszlopokról,szigetelőkről,légvezeték csatlakozásról.Remélem,nem baj hogy megelőztem a tisztelt kollégákat. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Lacus78 | Adatlap | 232307 | 2009. március 3. 17:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Kovács bt. Ahogy Soca is írta, jó lenne, ha fel tudnál rakni rajzokat, fotókat a villanypóznás témáról. Engem konkrétan az érdekelne, hogy ágazik le a vezeték egy ház felé, és hogyan csatlakozik a ház falán. Előre is köszönöm. | |||||||||||||||||||||||||||||||
vitarisi | Adatlap | 232306 | 2009. március 3. 16:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Ahogy atis76 már említette, Miguel már csinált ilyet, a Pro Modell 2001/6os számában van, most néztem meg. Poliésztergyantát kevert Tamiya fehérrel, ő így készítette a táblát. Ez a gyantázás könnyen elrontható, Bigmonty nem lesz ez egy kicsit túl nagy kihívás? Most tényleg nem azért mondom de ez nagy gyakorlatot igényel... | |||||||||||||||||||||||||||||||
atis76 | Adatlap | 232305 | 2009. március 3. 15:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Műgyantából lehet készíteni. Valamelyik régebbi Pro Modell-ben volt is egy cikk róla Mig Jiménes készítette, asszem "Tigris koktél" volt a címe. Bocs a lapszámot nem tudom:( Csőgáz Atis | |||||||||||||||||||||||||||||||
bigmonty0 | Adatlap | 232304 | 2009. március 3. 15:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Üdv mindenkinek! Valaki kérdezte előttem azt, hogy hogyan lehet készíteni átlátszó jeget na én arra lennék kíváncsi hogy lehet nem átlátszó jeget csinálni? :D A következő dióm amiről már tettem fel terveket ahoz kellene. MIvel egy hidat szeretnék ábrázolni a patakban egy kilőtt Tigris 2-est toltak be az amerikaiak, hogy elférjenek a hídon. Mindez télen lenne és annak reményébe hogy olcsóbban megúszom jeget csinálok víz helyett. | |||||||||||||||||||||||||||||||
tankos_srac | Adatlap | 232303 | 2009. március 3. 12:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
soca | Adatlap | 232302 | 2009. március 3. 11:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Köszike az uraknak! Bebá: A távolságuk hót igaz legalább 20-30m élőben nálam pedig egy oszlopnyi tehát 6-7m ezt én is néztem!A vezetékek majd jönnek csak nincs ilyen vékony cucc itthon! kovács_bt: Beton nem lessz rajt a 40 években nemigen talaltam olyat ami betongyámos!Egy Tigris fog jönni előlről, a házban Ami bazokás katonák várják majd(már ha nem dobom ki az egészet:)ez az oszlopos csatlakozós cucc jöhet biztos sokakat érdekelne! Szóval ez már így marad az hót ziher,én többet nem szedem szét!:))) | |||||||||||||||||||||||||||||||
kovács_bt | Adatlap | 232301 | 2009. március 3. 10:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
kovács_bt | Adatlap | 232300 | 2009. március 3. 10:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Bebá kollégák vagyunk úgyfest! teljes mértékbe eggyetértek! Sőt ha betongyámot is készítenél az mégjobb lenne. Meg a ház maradékára is fali csatlakozókat szerelhetnél és arról is úgyszint lóghatnának a vezetékek. plusz egy kiégett roncsot! De ha gondolod van könyvem oszlopokról és csatakozókról egy szavadba kerül és felrakom az összes szabvány oszlopot! | |||||||||||||||||||||||||||||||
kovács_bt | Adatlap | 232299 | 2009. március 3. 10:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Bebá kollégák vagyunk úgyfest! teljes mértékbe eggyetértek! Sőt ha betongyámot is készítenél az mégjobb lenne. Meg a ház maradékára is fali csatlakozókat szerelhetnél és arról is úgyszint lóghatnának a vezetékek. plusz egy kiégett roncsot! De ha gondolod van könyvem oszlopokról és csatakozókról egy szavadba kerül és felrakom az összes szabvány oszlopot! | |||||||||||||||||||||||||||||||
Bebá | Adatlap | 232298 | 2009. március 3. 10:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Én még nem építettem diorámát,de az oszlopos dolgok szakmába vágók voltak.Ezért bátorkodom beleszólni. Ilyen közel egymáshoz sem villany sem telefon oszlop nem épül még törésben sem.Gondolom 1/35-ben készül.Szerintem a középső oszlop pontosan elég lenne.A szigetelőkre köss vékony vezetékeket amik lelógnak a földre -előtte,utánna megsemmisült az oszlop-. A szigetelők is alacsonyabbak és "karcsubbak" figyelembe véve az oszlop méretét.Még egy gondolat a "hajlított csavaros tartók" függ.távolsága lehe- tőleg jobb és bal oldalon egyforma legyen.A köztes, eltolt megoldás oké. Bercibá | |||||||||||||||||||||||||||||||
Amon | Adatlap | 232297 | 2009. március 3. 09:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
SZia! Mindjárt jobb! Plusz törmeléken nem gondolkodtál? Pedig kéne. Sokat dobna rajta. Csak így tovább! Üdv: Amon | |||||||||||||||||||||||||||||||
soca | Adatlap | 232296 | 2009. március 3. 09:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Tényleg najon szép,pár pókháló hiányzik a sarokból:) | |||||||||||||||||||||||||||||||
soca | Adatlap | 232295 | 2009. március 3. 09:16 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Lacus78 | Adatlap | 232294 | 2009. március 3. 08:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Hamisítatlan Amerikai feeleng:) :) Nagyon szép a "főszereplő" és a "körítés" is! Üdv. | |||||||||||||||||||||||||||||||
hofi | Adatlap | 232293 | 2009. március 3. 07:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Nem úntatnálak avval, hogy milyen profi a technikai kivitelezés; de az ötleteket honnan veszed a kompozícióhoz? Pl. azt a két ékszíjat... Nekem legalábbis főleg ezek miatt az apró részletek miatt tetszenek a diorámáid. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Gis80s | Adatlap | 232292 | 2009. március 3. 05:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Na ez nagyon rendben van...maximális gratulációm! :) | |||||||||||||||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 232291 | 2009. március 3. 00:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Ez a dioráma készült el, 1:24-ben. A többi képet a Chevy Groupbuild topikba tettem fel. makettinfo.hu/forum/forszoveg.php | |||||||||||||||||||||||||||||||
Z63 | Adatlap | 232290 | 2009. március 2. 22:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Szia Ufi! A CMK készít VW bogarat,bár katonait, de abból átépíthető a civil,a Plusmodel készít Mercedeseket, az Azimut pedig egyéb francia járgányokat és talán olaszt is. Ha jól emlékszem, valaki kiadott nemrég Fiat Topolinót is. Ezenkívül a Wespe is gyárt néhány civilt, de azokban a gyártmányokban nincs köszönet, legtöbbször köszönőviszonyban sincsenek az eredetivel! HADvezér! Jelenleg csak kockakövem van, törmelékek még nincsenek, de már kiadás alatt vannak azok is. Üdv,Z63 | |||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 232289 | 2009. március 2. 22:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
A kultúrált neve szigetelő:D | |||||||||||||||||||||||||||||||
kovács_bt | Adatlap | 232288 | 2009. március 2. 21:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
jó lesz | |||||||||||||||||||||||||||||||
soca | Adatlap | 232287 | 2009. március 2. 21:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
pipi | Adatlap | 232286 | 2009. március 2. 20:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Don | Adatlap | 232285 | 2009. március 2. 19:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Soca! A porcelán csigát én öntőkeretből esztegráltam, elsőre nem lett az igazi, a második jobb lesz. BEfogod egy fúróba, megcsiszolod, és vájsz bele egy vágatot. Kb ennyi. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Ilyennincsen | Adatlap | 232284 | 2009. március 2. 19:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Hali! Szeretintem nem is kell ennyit vackolni vele, mert lehet kapni pl. a hódos tüzépen is olyan fa pácát ami szép sima. 3-4-6-8-10-20(és még ki tudja) mm-es formában. Akkor nemkell az általad leírt műveleteket végrehajtani :) Szombaton olyan 130 Ft körül volt. Én is vettem pár fajtát az épp készülő diómhoz :) Tisztelettel: Ilyennincsen | |||||||||||||||||||||||||||||||
soca | Adatlap | 232283 | 2009. március 2. 19:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
A porcalán bisz-baszt sógyurmából kreáltam:) de abból ennél formásabbra nem lehet megcsinálni!De ennek a szetnek utánanézek,köszi tankos! | |||||||||||||||||||||||||||||||
tankos_srac | Adatlap | 232282 | 2009. március 2. 18:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
A villanypóznának a 6 vagy 8 mm-es fatipli elmegy, barkácsboltban kapható 1 m-es szálban (kb.200 Ft-ért), méretre vágod, befogod egy fúróba, felveszel egy vastag melós kesztyűt, 100-as csiszolóvászonnal rámarkolsz a legkisebb fordulaton és szép simára csiszolod. Az ABER gyárt telegraph pilar set néven azt a porcelán bisz-baszt (van vmi kultúrált neve is), makettverseny börzéjén pár száz Ft. Aztán maradék műanyag/offsetlemez/evergreen szál/stb. vel összeaplikálod. Keress fotókat, mindig az eredetit utánozd le. A végén vmi ilyesmi lesz. | |||||||||||||||||||||||||||||||
Gotha | Adatlap | 232281 | 2009. március 2. 18:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
szerintem nem is az oszlop vastagsága a probléma, mert ha az ereszhetz nézem alig vastagabb. a porcelánok és az Y tartók szerintem. de alakul! | |||||||||||||||||||||||||||||||
soca | Adatlap | 232280 | 2009. március 2. 18:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Kutyas..r nélkül nem ér semmit az egész:)) | |||||||||||||||||||||||||||||||
pepe | Adatlap | 232279 | 2009. március 2. 18:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Hi soca! Csináld meg vékonyabb anyagból a villanyoszlopot és a lámpát is. Nekem egy picit harsány színű az épület. Látom szép nagy kutyád van. Ha legközelebb fotózol a kertben legalább a kutyasz..t szedd össze.:))) | |||||||||||||||||||||||||||||||
soca | Adatlap | 232278 | 2009. március 2. 17:40 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
A villanyszerelés megtörtént,de minden a Vörös Báró maradék Balsa cuccából van meg némi hungarocel,nem akarok kész cuccokat rendelgetni(villanypózna,stb)!Probálok valami szebbet kreálni,köszike mindenkinek,aki hozzászólt! | |||||||||||||||||||||||||||||||
HADvezér | Adatlap | 232277 | 2009. március 2. 17:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Köszi, Ismerem Zolit, majd klubban keresem :) | |||||||||||||||||||||||||||||||
Amon | Adatlap | 232276 | 2009. március 2. 16:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 232275 | 2009. március 2. 16:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Hát a legjobb a háztartási dihidrogén-monoxid;) | |||||||||||||||||||||||||||||||
kocka | Adatlap | 232274 | 2009. március 2. 16:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Jeget miből csináljak:):):):):) | |||||||||||||||||||||||||||||||
HADvezér | Adatlap | 232273 | 2009. március 2. 16:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Ház romhoz milyen törmeléket javasoltok? tégla, cserép, kockakő és hol lehet beszerezni? üdv: HADvezér | |||||||||||||||||||||||||||||||
Amon | Adatlap | 232272 | 2009. március 2. 16:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||
Szia! Szép lett de a villany póznákat tényleg vedd le. Túl nagyok lettek. Illetve még a ház környékét nyugodt lélekkel porozd ha eg y ház ilyen találatot kap akkor mindenhol törmelék daabok vannak. Hajrá! |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Ahogy írtad, többféle módszer létezik, én a szódabikarbóna és tapétaragasztó keverékét alkalmazom. De az általad leírt gipszbe szórt szódabikarbónát ugord át, mert nem éppen célravezető. : )
A tapétaragasztót a használati utasításnak megfelelően kikevered. Felkeverés után hagyod állni néhány percig. Ezután egy rossz, már nemigen használt ecsettel, vagy kis spaklival felhordod a masszát a kívánt területre. FONTOS! Olyan vastagságban kend el a tapétaragasztót, amilyen vastag hóréteget szeretnél. Ha egyenletesebb, simább hóréteget akarsz, akkor hígabbra keverd a ragasztót, de a szódabikarbónát ne azonnal szórd rá, hanem várj, amíg a massza egy kicsit megszikkad. A szódabikarbónát mindig több rétegben kell szórni (pl. kis konyhai szűrővel), elsőre nem lesz homogén, egységesen fehér a felülete. Ami még itt fontos. A szódabikarbóna hajlamos a besárgulásra és feltöredezésre, ezért mindig legyen egy kis tartalék belőle, hogy ezeket az esetleges hibákat utólag korrigálni tudd. Amíg a "hó" képlékeny, nagyon óvatosan (!) tudsz bele lábnyomokat, egyéb nyomokat készíteni.
Ha elkészülsz vele, így kell kinéznie:
makettinfo.hu/index.php
Üdv:
Gábor