<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
borisz | Adatlap | 723068 | 2024. április 5. 08:40 | ![]() | |||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 723064 | 2024. április 5. 07:01 | ![]() | |||||||||||||||||
Eszméletlen. Matt a fényes mellett, világos a sötéttel ...és milyen jól megférnek. Nagyon szép lesz a "holdfénybeli koktél-party-s hölgy" :) . Illetve már most az. | |||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 723060 | 2024. április 4. 23:20 | ![]() | |||||||||||||||||
Na, mivel a groupbuildos F-16D-vel nem haladok, ezét belekezdtem egy ideje ebbe itt, már fotókat is merek felrakni. A Tamiya 48-as P-38J készlete, meg Edu mindenféle, többek közt a szegecsmatrica, amit most egy jó ideig nem szeretnék csinálni. Az alap festésekkel megvagyok, a dupla hátsórészt nagyon szórakoztató volt maszkolni, ahol a hűtők dudorai vannak, de valamennyire sikerült. Legnagyobb örömömre a maszkolóval nem sikerült semmit sem felszednem a szegecsmatricákból, szerintem nagyrészt a Gunze super metallic 2 brutál ellenálló rétegeinek köszönhetően. | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 722950 | 2024. április 1. 22:48 | ![]() | |||||||||||||||||
A fényes lakk sötétít és erőteljesen láthatóvá teszi a pre-shading, a színek és az after-shading rétegeit. Ha majd matricázás befejezésével matt lakkot fújsz rá, világosodni fog az egész és a kontúrosabb részek sem lesznek annyira erőteljesek. Gyakorolj csak bátran, ez a dolog mikor előre kell gondolkodni, hogy fog a végső összhatás alakulni. | |||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 722949 | 2024. április 1. 22:25 | ![]() | |||||||||||||||||
Köszi! Első ilyen próbálkozás. | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 722945 | 2024. április 1. 21:20 | ![]() | |||||||||||||||||
Kimondottan tetszik, hogy ilyen koszos - foltos hatása van. | |||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 722939 | 2024. április 1. 20:39 | ![]() | |||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 722851 | 2024. március 31. 14:54 | ![]() | |||||||||||||||||
A vízvezetékszerelő tőled vesz órákat... | |||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 722850 | 2024. március 31. 14:36 | ![]() | |||||||||||||||||
Köszi, az bizony! | |||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 722847 | 2024. március 31. 12:29 | ![]() | |||||||||||||||||
Komoly! Az a 3 fehér golyó micsoda? Gombostű feje? | |||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 722816 | 2024. március 30. 14:02 | ![]() | |||||||||||||||||
Kb. az utolsó előtti szárazpróba. Egy vezeték bár kész van, de most ideiglenesen sem ragasztottam be, mert nem számít. Van pár doboz, amit még bele kell suvasztani valahogy. Nem egyben fogom festeni, van amit csak úgy odatettem nagyjából a helyére. Bár erős a kísértéshogy egyáltalán ne fessem le. | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 722767 | 2024. március 29. 16:26 | ![]() | |||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 722682 | 2024. március 27. 19:02 | ![]() | |||||||||||||||||
Nekem ma jött meg a 7066-os, ebben már az általad is említett "aktualizált" matricák vannak. Kozsedub gépén a 27-nek nics szegélye (vagy fehér) és Amet Khan Sultan gépén a villám (nyíl) teli piros, míg régebben fehér volt piros szegéllyel... | |||||||||||||||||||||
badogvarju | Adatlap | 722648 | 2024. március 27. 12:37 | ![]() | |||||||||||||||||
Köszönöm! Jó ez nekem! A kamra csak plusz meló! Meg ahogy öregszem egyre jobban tetszenek a "tiszta" formák. Már-már egy nyitott kabintetőt is munka befogadni látványilag.. Üdv! | |||||||||||||||||||||
medor | Adatlap | 722604 | 2024. március 26. 21:01 | ![]() | |||||||||||||||||
Szia! Ez nagyon jó lesz! Megérdemelted volna,hogy a bombakamrás makettet tudd megépíteni. (Ami csak aranyárban kapható néha itt/ott.) Az lett volna a 'korona' a makettedben. | |||||||||||||||||||||
badogvarju | Adatlap | 722603 | 2024. március 26. 20:40 | ![]() | |||||||||||||||||
Egy kis haladás történt Nighthawk ügyben.. Ünnep alatt belehúzok -remélem:):) | |||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 722578 | 2024. március 26. 15:01 | ![]() | |||||||||||||||||
Ja, az előzőeken kívül pár "doboz" még kerül, csak azokat külön kell fessem. | |||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 722577 | 2024. március 26. 15:00 | ![]() | |||||||||||||||||
Köszi mindkettőtöknek. Ma még pár drót belemegy, meg egy dobozka, aztán lassan be is építhetem. Igazából el sem hiszem. | |||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 722539 | 2024. március 26. 06:07 | ![]() | |||||||||||||||||
Fér még bele? Nagyon látványos lesz! :) | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 722530 | 2024. március 26. 01:16 | ![]() | |||||||||||||||||
Már épp akartam kérdezni: mi van veled meg a földimalaccal, de látom megvagytok...amikor van időtök egymásra. Egyre jobb az az akna! Én átköltöztem a Groupbuild-be egy F-16-al. | |||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 722528 | 2024. március 26. 00:57 | ![]() | |||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 722447 | 2024. március 24. 22:15 | ![]() | |||||||||||||||||
Ez a Hornet az én Mount Everestem. De legalább még nem a magos Déva vára :) A kabinba még kellenek a fekete színek (botkormány vége, katapultülés nagy része, egyéb elemek), meg egy kis sötétszürke, mert elfelejtettem a sárkány felső feléhez öntött részt megfújni. Aztán ragasztok, és kiokoskodom, hogy mikor ragasszam be az ülést a helyére, meg mikor és hogy kössem be a pilótát. Sajnos a gallért is sikerült tegnap kimaszkolnom, úgyhogy az nem lett kék, viszont úgysem fog látszani, ha jön a szerelvény. Meg azt néztem, hogy a japánok benézték a kabintető nyitómechanizmusát, a széles pa el aljára csináltak neki helyet, amikor a tetejére van bekötve - a vicc az, hogy a csatlakozást rá is öntötték a panelre, szóval még akár meg is csinálhatták volna pontosan. No meg én is, de ezt csak ragasztás után vettem észre, úgyhogy a "jóvanazúgy" vagy a "kezdők hibája" kategóriába teszem. Hét elején jön elvileg a beömlő meg a kiömlő, majd teszek fel képet, hogy mivel gondolták megoldani az építést. Gondolkoztam azon, hogy a kiömlők lamelláit simára tömítem és átkarcolom, de rájöttem, hogy ezzel csak a hibák egyharmadát oldom meg. Meg találtam matricát hozzá, elvileg élénksárgát, csak még meg kellene rendelni. Viszont van ott más is, amit kerestem még, kár, hogy most nem megyünk Angliába a sógornőmékhez, így kicsit több lesz a vám, mint a kinti ÁFA meg a szállítás sem lesz ingyen. | |||||||||||||||||||||
badogvarju | Adatlap | 722163 | 2024. március 19. 09:52 | ![]() | |||||||||||||||||
Szia! Köszönöm! A "piros" nem ilyen árnyalatú, csak szerintem a sok fekete környezet elviszi. Szemre közelebb áll egy nedves tetőcserép színéhez... Bombakamra nem lesz, de mivel a készletet azzal tervezték, hiánya rendkívül rontotta a makett szilárdságát. (amikor szárazpróbáztam a törzsfeleket kb 1cm-t össze lehetett nyomni -medúzaként viselkedett:):)) Ennek következményeit elkerülendően (sarkoktól kiinduló repedés-amit festés közben talál meg az ember) a fehér sztirolokból készült "keret" egyfajta megerősítés, aminek még két plusz szerepe is van (lesz): -a bombakamra ajtaja végig pozicionálva lesz beragasztás után (gyárilag csak az első és hátsó éle fekszik fel a közepe szintén rugalmasan enged befelé) -a beágyazott piros "izé" (inzulinos fecskendőkupak) pedig az utántöltő konténer felfogatása lesz :):) Komolyra fordítva: ideiglenesen a festést elősegítő "nyél" bekötéseként funkcionál. (nem szeretem tapizni a már alapozott/festett gépeket és csöveseknél bevált szokásom, hogy a kiömlő felől "karóba húzom" a makettet.) Ennél a konstrukciónál ez a megoldás nem működött, egészen pontosan a fúvócsövekbe beférő vékony acélszálak nem voltak stabilak. Így született ez a megoldás. Terveim szerint talpra állítás után zárom csak be a kamrát, ami el fogja takarni a "belső értékeket" :):) Üdv! Attila | |||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 722162 | 2024. március 19. 09:38 | ![]() | |||||||||||||||||
Nincs mit, sőt én köszönöm, hogy hozzájárulhattam. A Blackhawk és a Bronco témát nem vágtam, de az F-5-össel és az A-10-essel már foglalkoztam anyaggyűjtés szintjén és van is birtokomban néhány összeépítetlen készlet mindkettőből, csakúgy mint az F-16-os esetén. Szóval, ha úgy látom, hogy tudok hozzátenni valamicskét, majd hozzászólok a Sufa építésedhez is, engedelmeddel. :) | |||||||||||||||||||||
medor | Adatlap | 722144 | 2024. március 18. 21:45 | ![]() | |||||||||||||||||
Szia! Hú de jó lesz. A 'piros' árnyalatát is eltaláltad a kiömlőkben. Bombakamrát is fogsz építeni bele? | |||||||||||||||||||||
badogvarju | Adatlap | 722140 | 2024. március 18. 20:46 | ![]() | |||||||||||||||||
Íme az ígért képek! No azért ennél sokkal jobban állok, (ezek kb.2 hetesek)! Üdv! | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 722118 | 2024. március 18. 17:57 | ![]() | |||||||||||||||||
Köszönöm szépen fiúk. Atika köszönöm neked is a sok segítséget. Valóban, jól emlékszel a makettre mind a 11 pilon még nyers műanyag állapotában lett felragasztva, úgymint a GPS kupola is. Aztán már le volt alapozva, majd színre festve mikor beugrott/eszembe véstétek, hogy ezek nem mind kellenek egy A verziós öböl háborús gépre. Leszedésük a festés sérülésével járt volna, legalább két heti munkám veszett volna oda. Pilonokat üresen hagyva láttam a szürke C gépeken, persze ezen fotók nem harci, bevetési körülmények között készültek. csabbee Igen, ezt most már én is a "jóvanazúgy" rábólintással betudtam gyártói hibának. Ez van 😀 | |||||||||||||||||||||
csabbee | Adatlap | 722113 | 2024. március 18. 17:40 | ![]() | |||||||||||||||||
Nagyon szép lett, gratulálok ! Amivel esetleg még jobban el lehetett volna tolni a kinézetét a valósághűség felé,az a késői típusokra jellemző antennák elhagyása.Ezek a függőleges vezérsíkon oldalt a dudorok,a farok alján a rombusz antenna, meg a gps kupola.Ez persze leginkább a gyártó hibája hogy keveri a típusokat és nem tünteti fel a szerelési listán az eltéréseket. A festés, na az viszont patent. | |||||||||||||||||||||
Toth_Gabor | Adatlap | 722111 | 2024. március 18. 16:43 | ![]() | |||||||||||||||||
Gratulálok, szép munka! Harmónikusak a szinek! Ami a fegyverzetet illeti, nem jellemző hogy telepakolták őket, manőverezni is kell, rosszat tesz az élettartamnak. | |||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 722082 | 2024. március 18. 09:48 | ![]() | |||||||||||||||||
Igen. A #721403-as hozzászólásomban berakott dstorm.eu-ról származó függesztési variáció szerint az 5,6,7 és 10 pontra nincsenek felszerelve a pilonok (No pylon szerepel a képen, ha fel lenne szerelve, de üres lenne, akkor empty-t írtak volna, szerintem). Erről a képről van szó: makettinfo.hu/upload/202403/1603728_54412_a10_load.png. Úgy gondoltam, már akkor is - sőt utaltál rá valamelyik hozzászólásodban - , hogy már nem akarod, nem tudod vagy sérülés nélkül lehetetlen eltávolítani ezeket. Ezért nem forszíroztam. Nekem így is tetszik, A történet kerek, a gép jól sikerült! Gratulálok! :) | |||||||||||||||||||||
badogvarju | Adatlap | 722081 | 2024. március 18. 09:46 | ![]() | |||||||||||||||||
Szia! "gőzerővel" halad! de újabb fotó csak kettő készült eddig. Megfújtam a kiömlő későbbiekben hozzáférhetetlen lamelláit és egy kis belsőépítészet után összeállt a törzs is. Helyzetjelentés: -az alsó felület 16 darab rácsozatából 10 elkészült... és tetszik is :):) -készen van a szárnyak be és kilépő élének vékonyítása -az összerakott törzsön is elvégeztem a fentieket a pitot"csövek"-kel egyetemben, ami azért kicsit furfangos terület. -festésre elő vannak készítve a vezérsíkok is Este felteszem a két képet! Üdv! Attila | |||||||||||||||||||||
medor | Adatlap | 722074 | 2024. március 17. 23:44 | ![]() | |||||||||||||||||
Szia! Régóta nem posztoltál.Hogyan áll a lopakodód? | |||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 722069 | 2024. március 17. 22:48 | ![]() | |||||||||||||||||
Köszi, de ez egy igen egyszerű hajó. :) | |||||||||||||||||||||
Kibic | Adatlap | 721998 | 2024. március 17. 10:43 | ![]() | |||||||||||||||||
Nagyon szépen sikerült ez is, gratula! | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 721997 | 2024. március 17. 10:35 | ![]() | |||||||||||||||||
Atika: "Ha hamarabb beszélgetünk a függesztményekről, akkor talán nem kerül fel a három pilon (5,6,7) a törsz aljára és akkor még élethűbb lenne." Akkor ezt csak úgy értelmezhetem, hogy ha ezen bizonyos pilonokra nem kerültek függesztmények, akkor magukat a pilonokat sem tették fel bevetéskor. | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 721996 | 2024. március 17. 10:32 | ![]() | |||||||||||||||||
Köszönöm szépen fiúk. És köszönöm a sok segítséget is. Nem lett tökéletes, de szódával elmegy 😆 | |||||||||||||||||||||
medor | Adatlap | 721977 | 2024. március 16. 21:55 | ![]() | |||||||||||||||||
Szia! Már épp akartam kérdezni,hogy mielőtt a Falcon-nak nekiállsz a 'varacskost' befejezted-e? Nagyon jó lett! (Mint mindig.) | |||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 721975 | 2024. március 16. 20:47 | ![]() | |||||||||||||||||
Gratulálok, nagyon szép lett! "Ez a gép most jött vissza egy bevetésről és csak a bombáit dobta le..." Igen, ez így OK. Ha hamarabb beszélgetünk a függesztményekről, akkor talán nem kerül fel a három pilon (5,6,7) a törsz aljára és akkor még élethűbb lenne. Ettől függetlenül tetszik, még egyszer gratulálok! | |||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 721973 | 2024. március 16. 20:38 | ![]() | |||||||||||||||||
Gratulálok, nagyon szép lett! | |||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 721972 | 2024. március 16. 20:38 | ![]() | |||||||||||||||||
Baromi jó, Tamás! | |||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 721971 | 2024. március 16. 20:34 | ![]() | |||||||||||||||||
Tényleg marha ízléses. | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 721969 | 2024. március 16. 20:26 | ![]() | |||||||||||||||||
Köszönöm dickens! | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 721968 | 2024. március 16. 20:25 | ![]() | |||||||||||||||||
Nem akartam tökéletesre 😆 Viccet félretéve, még a tankolócsövet a futóaknában elhelyezem kábel szigetelésből (úgysem fog látszani) A TER-eket nem akartam eltakarni a HB csúf bombáival. Ez a gép most jött vissza egy bevetésről és csak a bombáit dobta le 😀 | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 721966 | 2024. március 16. 20:20 | ![]() | |||||||||||||||||
dikens | Adatlap | 721961 | 2024. március 16. 19:44 | ![]() | |||||||||||||||||
Szép munka! 👍 | |||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 721954 | 2024. március 16. 18:40 | ![]() | |||||||||||||||||
Időközben készül a CSS Richmond ironclad is, 1/72-ben, vízvonalmakettként. Több különböző kísérlet történt az eredeti hajó terveinek rekonstruálására, én nagy vonalakban a szintén mellékelt képeken láthatót vettem alapul. 70pár centi hosszú. | |||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 721953 | 2024. március 16. 18:30 | ![]() | |||||||||||||||||
Szia, Nagyjából tökéletes, gratula! Nekem viszont túl sok az üres pilon. Persze ez nem hiba. z | |||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 721952 | 2024. március 16. 18:08 | ![]() | |||||||||||||||||
Szép lett, gratulálok! A Waracskos így, zöld uniformisban az igazi! :) | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 721950 | 2024. március 16. 18:03 | ![]() | |||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 721928 | 2024. március 16. 11:44 | ![]() | |||||||||||||||||
Gyuri, nincs neked szórópisztolyod? Érdemes lenne azzal kamószíneket felvinni, blu-tak-al kimaszkolva. A színek egész jók, bár a kép minősége lehetne jobb. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Mi a tapasztalat azokkal a szegecsmatricákkal?