<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
truth | Adatlap | 645117 | 2018. május 29. 10:01 | ||
Hálásan megköszönném, de lehet a postai költség miatt macerás lenne (külföldön vagyok). Ma megyek a pincébe áttúrni a régi öntökereteimet és dobozaimat, aztán elmegyek a makettboltba hátha van nekik leesett alkatrész. Előzmény: (645112) tyimosenko 2018. május 29. 09:53 | |||||
tyimosenko | Adatlap | 645112 | 2018. május 29. 09:53 | ||
2 db Academy Pz IV görgőt tudnék adni, ha az segít. Hátha valakinek még van. | |||||
truth | Adatlap | 645110 | 2018. május 29. 09:48 | ||
Igen, arról a készletröl van szó. Most ásom ki a régi dobozaimat hátha találok elfekvö PIV futógörgöket, legalább egyet és megpróbálom lemásolni (Oyomaru + Milliput technikával. Ha az sem sikerül akkor reménykedek az Italeri válaszában. A lántalp kemény müanyag, nem gumi. Olyasmi mint a Revell készletekben. | |||||
Gabusch | Adatlap | 645094 | 2018. május 28. 21:40 | ||
Szerintem vannak olyanok, akik le tudják neked egy másikból önteni műgyantából a hiányzó darabokat - már feltéve, hogy van beépítetlen minta. | |||||
Gabikabácsi | Adatlap | 645093 | 2018. május 28. 21:36 | ||
Szervusz Truth! Ez az Italeri 7028-as készlete? (a Mi készül rovatban láttam a képet). Én is rendeltem már pótalkatrészt az Italeri Customer servicén (Ju-87 kabintetőt, az eredetit sikerült összebarmolni). Nálam visszaírtak, hogy van, mennyibe kerül, stb. és webshopon kellett megrendelni, mint pótalkatrészt, meg is jött (4 EUR+banki költség, ami viszont a Zótépénél sajnos elég brutál). Szerintem zargasd őket még, hátha. A másik megoldás a Csereberén hátha valakinek van Pz IV. görgője. Amúgy milyen a készletben a lánctalp? Azt látom, hogy félszemenkénti, de rendes kemény műanyag, vagy olyan "gumiszerű"? Üdv! HPG | |||||
truth | Adatlap | 645090 | 2018. május 28. 20:23 | ||
Sajnos régi darab de hátha... Nagyon bízom benne. | |||||
medor | Adatlap | 645089 | 2018. május 28. 20:20 | ||
Szia! 7-8 évvel ezelőtt kértem az Italeri-től hiányzó matricát. Ráadásul nem is elektronikusan,hanem a dobozban található hiányzó/hibás alkatrész papírt postáztam el kitöltve. :) Pár hét alatt elküldték.Szerintem az alkatrészt is megkapod majd. (Ha még gyártják az adott makettet...) | |||||
truth | Adatlap | 645085 | 2018. május 28. 19:28 | ||
A tapasztalataitokra lennék kíváncsi. Négy futógörgő elveszett a jelenleg építés alatt álló szettemből, nélkülük sajnos nagyon bután nézne ki a gép :( Az Italeri oldalán külön customer service van tartalék alkatrészekre, pár napja írtam is nekik, de semmi válasz nem érkezett. Rendeltetek / kértetek tőlük már ilyesmit? Nekem a Revellel volt hasonló, egy matricalap hiányzott a dobozból. Írtam nekik és minden komment, válasz nélkül egyszer csak a postaládámban volt egy levél benne a keresztekkel. Szerintetek van ilyesmire esélyem az Italerivel is? | |||||
Smitiz | Adatlap | 644829 | 2018. május 23. 09:58 | ||
pmheros | Adatlap | 644796 | 2018. május 22. 16:39 | ||
Igen anno próbáltam, de akkor nekem vált be. A jegyzeteimbe belekukkantva, azt olvasom ki, hogy egy réteg ecsetfelhordással nem volt elég fényes a kapott felület. Olyan 3 réteggel értem el az általam megkívánt valódi csillogó fényességet, úgy viszont már túl vastag volt a felületen. Pisztollyal szerintem akkor még nem próbáltam ki. Megosztom a próbáim eredményét hogy a Citromos Sofix, hogyan reagál az egyes hígítókra: Mr.Color hígító ecsetelésnél lemossa a lakkot Mr.Hobby hígító fél perc áztatás után ecsetelésnél lemossa a lakkot Testors(Model Master) Enamel Thinner nem bántja meg a lakkot Model Master (No2018) LACQUER Thinner ecsetelésnél lemossa a lakkot Revell Color Mix ecsetelésnél lemossa a lakkot Humbrol Enamel Thinner ecsetelésnél ráncolja a lakkot (White Spirit [AK] az eredmény elveszett) Kb 48órás lakk kötés után volt a vegyszer próba, amit a bemosási technika lehetőségeinek kitapasztalása miatt végeztem el. Arra kérek mindenkit hogy ne vegye egyik eredményt se készpénznek, és mielőtt élesben használná az adott párost, próbadarabon végezzen saját próbát! Üdv.:pmheros | |||||
rod666 | Adatlap | 644791 | 2018. május 22. 16:18 | ||
Na, ez engem is érdekel... Figyelek. | |||||
sárkányos | Adatlap | 644790 | 2018. május 22. 15:42 | ||
Szevasztok. Valaki meg tudná mondani nekem hogy mekkora a különbség a Heller és a Monogram 1/48 Mirage 2000C között? Sok gyanta alkatrészt lehet kapni a Hellerhez és hátha jó a Monogramhoz ami nekem is van másikat meg nem akarok venni. Köszönöm | |||||
Smitiz | Adatlap | 644789 | 2018. május 22. 15:11 | ||
pmheros jól láttam hogy az új Sofix-ot te próbáltad ki? Végülis mire jutottál? | |||||
pmheros | Adatlap | 644698 | 2018. május 21. 09:46 | ||
sys | Adatlap | 644697 | 2018. május 21. 09:29 | ||
Sziasztok! Special Hobby maketteket be lehet szerezni itthoni webshopból, vagy marad a külföldi rendelés? A válaszokat előre is köszönöm! | |||||
ted978 | Adatlap | 644599 | 2018. május 18. 18:22 | ||
Köszi! megnézem őket. réz nem igazán érdekel, de a gyantákat megnézem. Köszi! | |||||
Vadász | Adatlap | 644596 | 2018. május 18. 18:02 | ||
Igen, az Aires az Accurete B változatához, gyárt gyantát, de elég macerás, a következőt én is nélküle fogom építeni. A Quckboost motorburkolatot és a J-hez oldalsó fegyvergondolát. Az Eduard meg egy rakás rezet mindenhez. | |||||
ted978 | Adatlap | 644594 | 2018. május 18. 17:47 | ||
Sziasztok! B-25 michell repülőhöz ( 1:48) gyárt valaki kiegészítőt? elsősorban műgyanta dolgokra gondolok. üdv: Sanyi | |||||
Elnar | Adatlap | 644505 | 2018. május 16. 07:02 | ||
Nem tudtam hogy ilyen létezik, de én is elfogadnám :) | |||||
WerWolf | Adatlap | 644495 | 2018. május 15. 21:24 | ||
Elnar | Adatlap | 643891 | 2018. május 2. 18:14 | ||
Üdv! Még nem csináltam ilyet, de szerintem vastagabb fémlemezből maratott kiszúrósablon vékony sztirolhoz tudna működni, pogácsaszaggató elven. Bár ez már inkább a manufaktúra szint. | |||||
Sokol | Adatlap | 643890 | 2018. május 2. 17:52 | ||
Nem azért, de mondjuk a Kormos Péter PK Tinyland szerszám maratások olcsók, (négyet is kapsz a linkelt maratás áráért), gyönyörűek és ráadásul megfelelően vékony anyagból is készültek/nyomnélkül leválaszthatók..nekem 1:72 repcsihez jó volt Sőt megfogja a pillanatragasztó az anyagát, így nem kell rettegni a forrasztástól. sites.google.com/site/tinyland/Home Szóval teljesen fölösleges házi praktikákkal sokszorosítani, mert az eredeti is sokkal gazdaságosabb, mint a copyra fordított energia. Szép az alkotás, de hasonló minőséget manuálisan csak méregdrága órás felszereléssel lehet összehozni. Persze ha létezik olyan sztirol ami nem hasad be ilyen méretben. (NEM) Ha nem hiszed ajánlom a szíves figyelmedbe Hiranuma építéseit. Ő azért sokszor már átlépi azt a bizonyos határt, ami a műanyagok képességeit illeti: www.japan-miniatures.com/viewtopic.php | |||||
truth | Adatlap | 643885 | 2018. május 2. 12:52 | ||
Köszi a tippeket. A készlet szuperül néz ki és tényleg olcsó, de én inkább próbálkoznék a másolással, csak az alkotás öröme miatt. Injekciós tüm van dögivel, arra nem is gondoltam hogy körbe is szúrkálhatom a darabot az ívek meg a belsö részek mentén. Egy próbát mindenképpen teszek vele. | |||||
vrauko | Adatlap | 643884 | 2018. május 2. 12:39 | ||
Itten kani szerszámokat. tracks-n-troops.eu/shop/index.php Nem drága, és elég lesz néhány maketthez/diorámához. | |||||
Gabusch | Adatlap | 643882 | 2018. május 2. 11:02 | ||
Éveknek előtte, amikor spéci maratást akartam csináltatni, találkoztam egy osztrák céggel, amelyik - nyilván nem nagyon olcsón - vállalt ilyet, pl. A5 méretben. Nem velük dolgoztattam és a webhely sincs meg, de talán érdemes erre is puhatolózni. Hasonlóan, akik NYÁK lapokkal foglalkoznak, rendelkeznek a szükséges technológiával - kérdés persze, hogy nekiállnak-e. De volt rá példa, hogy itt az oldalon csinált nekem valaki pár alkatrészt. Megrajzolni nem egy ördöngösség, pláne mondjuk, ha beszkenneled az eredetit, aztán akkor annyit csinálhatsz vele egy adott méretre, és abból, ami és amennyi kifér. | |||||
tégé | Adatlap | 643881 | 2018. május 2. 11:00 | ||
Egy nagyon hegyes szike mindenképpen kelleni fog.Én különböző átmérőjű injekciós tűkből csináltam lyukasztókat, azokkal pl. a villáskulcs külső-belső fejrészét szépen ki lehet alakítani.Az egyenes szakaszokat szikével mérőszalag darab mellett kivágni. Először megrajzolod a leendő szerszámot hegyes Rotringgal, kilyukasztod a köröket-íveket végül jöhetnek az egyenes szakaszok. Az, hogy nem hatszögű lesz a villáskulcs belseje ne zavarjon 1:72-ben nem lesz feltűnő. | |||||
Freddy | Adatlap | 643879 | 2018. május 2. 09:50 | ||
Megfelelő helyen elhelyezett furatokkal lehet segíteni a helyzeten, és van vékonyabb sztirol, bár nem sokkal. Szerintem 1/72-ben villáskulcs tipikusan az a dolog, amit már érdemesebb megvenni maratásból. | |||||
truth | Adatlap | 643868 | 2018. május 1. 18:06 | ||
Azt is kipróbáltam hogy a kulcsot lefújom pisztollyal a margarinos dobozra helyezve "negatívban", de a kivágással vannak problémák. Vagy jobban vágható műanyagra (sztirol?) van szükségem, vagy valami jobb eszközre. | |||||
truth | Adatlap | 643866 | 2018. május 1. 18:02 | ||
Sziasztok! Ismét a tapasztaltabbaktól kérnék segítséget. 1:72-es harcjárművön dolgozom, amihez külön fotómaratást készletet vettem. Szeretnék néhány szerszámból (pl. villáskulcs) másolatot csinálni. Az Oyomaru-Milliputtyos technikát ismerem, most mással próbálkoznék. Próbálkoznék mondjuk vajasdobozzal, valahogy kivágni a kulcs mintáját. Körberajzolni a méretarány miatt szinte lehetetlen, körbevágni az eszközeimmel (szike) szintén. Próbáltam úgy, hogy lefilctollazva nyomatot hagyok papíron és az vágom körbe de azt gondolom hogy a margarinos doboz túl vastag, és hogy nincsen megfelelő vágószerszámom. Azt kérdezném hogy milyen doboz lenne kellően vékony és van-e olyan eszköz amivel ilyen méretarányban is precízen tudnék vágni? Pl. a csavarkulcs belső részei sima vagy ívelt ollóval és szikével lehetetlen. | |||||
Kálmi | Adatlap | 643838 | 2018. április 30. 16:20 | ||
Köszönöm a segítséget! | |||||
lacipapa | Adatlap | 643837 | 2018. április 30. 16:07 | ||
Lehet,még MICRO KRISTAL KLEAR ragasztóval is.Ez,tejfehér,de ha megkötött,átlátszó lesz.A kitüremkedö felesleget,ha már meghúzott,fogpiszkával,óvatosan el lehet távolítani. | |||||
Zoli | Adatlap | 643835 | 2018. április 30. 13:42 | ||
Szia Pillanatragasztóval. Nekem egyszer már sikerült, csak jól le kell tisztítani. z | |||||
Kálmi | Adatlap | 643834 | 2018. április 30. 13:39 | ||
Sziasztok! Műgyanta makettnél a szélvédőt milyen ragasztóval érdemes rögzíteni? Köszi RK | |||||
WerWolf | Adatlap | 643608 | 2018. április 24. 19:11 | ||
Természetesen! | |||||
Gabusch | Adatlap | 643497 | 2018. április 21. 19:58 | ||
Szívesen, ha kapsz, majd számolj be róla légyszíves! | |||||
WerWolf | Adatlap | 643495 | 2018. április 21. 19:32 | ||
Köszönöm a segítséget! megpróbálom. | |||||
Gabusch | Adatlap | 643391 | 2018. április 19. 11:28 | ||
Szerintem ilyesmi. Kreatív, sőt, talán még játékboltban is érdemes lehet utána kutakodni, mert gyerekeknek van. Ebből adódóan nem biztos, hogy makettezésben használható. www.ebay.co.uk/itm/Puffy-Paints-by-Dovecraft-3-for-2-Offer-Pink-Red-Green-Black-Purple-Blue/282380650190 | |||||
WerWolf | Adatlap | 643389 | 2018. április 19. 10:42 | ||
Valamiért a fele lemaradt. Tehát: Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék! A videóban 06:42-nél milyen anyagot használ a perem, illetve a szegecsek elkészítéséhez? www.youtube.com/watch Itthon kapható (hasonló) valahol? Előre is köszönöm! Szép napot! Sanyi | |||||
WerWolf | Adatlap | 643387 | 2018. április 19. 10:40 | ||
VerAndras | Adatlap | 643321 | 2018. április 18. 09:29 | ||
Köszönöm szépen srácok! Kipróbálom mindegyiket, amiket írtatok, valamelyik biztosan beválik! :) | |||||
pmheros | Adatlap | 643317 | 2018. április 18. 07:23 | ||
Üdv! A legszélesebb amit én láttam az a Tamiya 87063 számú szalagja a maga 40mm -es méretével. A googléval keresőzve a hokimodell.hu, az automakett.hu, és a dreamkit.hu -n is kapható. Üdv.: pmheros | |||||
vlevi | Adatlap | 643309 | 2018. április 17. 21:51 | ||
Nem tudom, hogy olyan vastagban kapható-e, de létezik, de én Obi-ban vettem Tesa sensitive maszkolószalagot. A képen 50mm széles van, de az enyém csak kb a fele. www.tesa.com/industry/tesa-professional-4333-pv1-precision-mask-sensitive.html Viszont jó. Nem hagy nyomot, ez asszem nagyon fontos. A sima, legegyszerűbb festékbolti maszkolószalag ui. maga után hagyja a ragasztót. Ezt felraktam egy matt világosszürke felületre, napokig, talán 1 hétig is rajtahagytam, és nyomtalanul el tudtam távolítani. A másik, hogy ez nem merev. Az anyagáról nem tudok mit mondani, kicsit olyan, mintha szövet szerű lenne. Persze nem az, de mégis. Puha, gyűrhető. Ez is jó dolog, amikor a helyére kell igazítani. És a harmadik, a sensitive. Ez tényleg elég gyenge, a Tamiya maszkolószalagnál jóval gyengébben tapad. Nagyobb felületen nem gond, de pár miliméteres darabok esetén kicsit ügyeskedni kell, hogy fennmaradjon a maketten. Viszont pont ez a jó benne, ez fogja legkevésbé lekapni a festéket. Amit már ez is felszed, azt a festéket már valószínűleg fogdosással is ledobná magáról a makett. Szóval, én javaslom mindenkinek, egy próbát tegyen vele. Nálam bevált. Talán a Tamiya maszkolószalagnál is jobb, mindenesetre én sűrűn használom. | |||||
lacipapa | Adatlap | 643307 | 2018. április 17. 21:28 | ||
Szia András! Makett festéshez akarod használni?Amennyiben ahoz,nagyon vigyázni kell vele,mert könnyen lekapja az alapozást,festéket.Nyomokban a ragacs is képes rajta maradni. Tapasztalatból mondom.Tamiya van már 4cm széles is. | |||||
bandy | Adatlap | 643304 | 2018. április 17. 19:44 | ||
Bár melyik festék boltban kapsz.Szoktam én is használni. | |||||
VerAndras | Adatlap | 643302 | 2018. április 17. 19:40 | ||
Sziasztok! Nem tudjátok véletlen, hogy honnan tudnék rendelni vastagabb - olyan 5-6cm vastag - maszkolószalagot? Köszi, VA | |||||
MoMi | Adatlap | 643171 | 2018. április 14. 07:19 | ||
Szia Sanyi! Lehet,de mégsem lehet! A kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény (Kötv.) kimondja, „hogy fémkereső műszer használata – a hivatás gyakorlásához jogszabályban meghatározott módon szükséges használat kivételével – hatósági engedély alapján végezhető tevé- kenység.” A törvény leszögezi, hogy „fémkereső mű- szer nyilvántartott ré- gészeti lelőhelyen történő használata régé- szeti feltárási tevé- kenységnek minősül.” Ha a fémkereső mű- szerrel végzett bármilyen tevékenység során régészeti lelet vagy annak tűnő tárgy kerül elő: gondoskodni kell a régészeti örökség elemeinek helyszíni megőrzéséről a feltárásra jogosult intézmény intézkedésé- ig, a felfedező, a tevékenység felelős vezető- je, az ingatlan tulajdonosa, az építtető vagy a kivitelező köteles: o azonnal abbahagyni az ott folytatott tevékenységet, o a jegyző útján az illetékes hivatalnak azt haladéktalanul bejelenteni. A régészeti örökség és a műemléki érték védelmével kapcsolatos szabályokról szóló 39/2015. (III. 11.) Korm. rendelet deklarálja, hogy fémkereső műszernek a hivatás gyakorlásához szükséges használatát annak megkezdése előtt legalább öt nappal be kell jelenteni a hatóságoknak. A bűnüldöző és nyomozó szervek feladatellá- tása, valamint tűzszerészeti tevékenység végzése esetén nincs bejelentési kötelezettség. Hivatás gyakorlásához szükséges használatának minősül: feltárásra jogosult intézmény által fémkereső műszerrel végzett lelet- és lelőhely-felderítés; tervszerű lőszermentesí- tés; közmű-nyomvonal keresése; háborús kegyeleti feltá- rás, exhumálás. A fémkereső műszer hivatáshoz nem kötött használatának engedélyezése iránti kérelemhez többek között mellékelni kell: az érintett ingatlannal rendelkezni jogosult hozzájáruló nyilatkozatát; nyilatkozat arról, hogy a kérelmező a kérelem benyújtását megelőző öt évben a régészeti örökséggel összefüggésben szabálysértési vagy büntetőjogi felelősségét nem állapították meg, továbbá vele szemben örökségvédelmi bírságot nem szabtak ki. A fémkereső műszer használatára vonatkozó kérelmet el kell utasítani, ha: a tervezett tevékenység a védetté nyilvá- nított régészeti lelőhelyet, a nyilvántartott tájképi jelentőségű régészeti lelőhelyet és az eredeti összefüggéseiben megmaradt, helyben és fizikai állapotromlás nélkül megőrzendő ré- gészeti emléket, legelő művelési ágban lévő ré- gészeti érdekű területet vagy nyilvántartott ré- gészeti lelőhelyet érint; a kérelmező szabálysértési vagy büntető- jogi felelősségét a régészeti örökséggel összefüggésben megállapították; a kérelmezővel szemben örökségvédelmi bírságot szabtak ki, vagy ellene a fentiek szerinti eljárás folyik. Az engedély egyéves időtartamban jogosít a tevékenység végzésére. A Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény nem nevesíti a fémkereső eszkö- zök használatát, azonban a régészeti lelőhelyek és leletek védelme szerepel a törvényben. Büntetőjogi tényállások és kiszabható büntetések a fenti tárgykörben: lopás: három évig terjedő szabadságvesztés; rongálás: három évig terjedő szabadságvesztés; jogtalan elsajátítás: két évig terjedő szabadságvesztés; orgazdaság: három évig terjedő szabadságvesztés. Források: 2001. évi LXIV. törvény a kulturális örökség védelméről njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi 2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről 39/2015. (III. 11.) Korm. rendelet a régészeti örökség és a műemléki érték védelmével kapcsolatos szabályokról njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi | |||||
Gabusch | Adatlap | 643166 | 2018. április 14. 02:10 | ||
Én mondom, hogy add el a vérbe Sanyi. Elkéstél vele szerintem. 15-20 éve a kutyát nem érdekelte a dolog. | |||||
romsitsa | Adatlap | 643165 | 2018. április 14. 01:52 | ||
Hello, hogy nagyjából képbe kerülj, mire számíthatsz (a kommenteket is olvasd át): www.roncskutatas.hu/node/19514 Üdv Á | |||||
Gabusch | Adatlap | 643162 | 2018. április 13. 19:51 | ||
Viszont amit elkerült a háború, ott vagy nincs semmi pár totál értelmetlen mezőgazdasági alkatrészen kívül, vagy olyan, mint a strand, esetleg régészeti terület. Leadni, bejelenteni vélhetően a veszélyes és régészetileg érdekes tárgyakat kell. A "minden, ami a földben van az államé" c. szöveg tudtommal az ásványkincsekre vonatkozik. Ellenkező esetben, ha én leejtem a jegygyűrűmet, amit a kutya azonnal betapos a földbe, onnan kezdve nem formálhatnék rá jogot. De mindenképpen célszerű körbejárni a dolgot. | |||||
sanyi | Adatlap | 643161 | 2018. április 13. 19:44 | ||
Igen, írásos engedély kell a gazdától, ha pedig találok valamit, azt le kell adni - szóval a szög már be van csomagolva, hétfőn viszem, mellékelve az írásos engedélyt tőlem magamnak.:) Persze, bőven elég, pár hónapja láttam egy képet, hogy Szentpétervár mellett egy detektoros talált valamit - és levitte a fél fejét... Viszont azért nagy bizonyosággal az ember sejti, hogy hol mit találhat. Pl. amit elkerült a háború területen, nem valószínű, hogy robbanószert találhatunk. Igen, vízálló, neten talált anyagok szerint, bár a leírás még mindig nincs meg. Pár éve volt egy interjú, hogy strandokon jó pénzt lehet szerezni vele ,hogy megkeresi az illető az elveszett ékszert. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |