<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Zoli | Adatlap | 736365 | 2025. április 21. 21:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736361 | 2025. április 21. 21:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi pmheros. Legalább nem fókuszál az ember szeme a gépen lévő hibákra 😅😆 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 736356 | 2025. április 21. 20:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Nagyon tetszik a Darázs! Szép tiszta, mint amilyen egy évfordulós ünnepi festésű gépnek lennie kell. (Ha a saját repülőm alá raknék állványt, az nálam a lehető legjellegtelenebb, mondhatni láthatatlan lenne. Ha tudnám hová kerül majd fixen, annak a háttérnek a színéhez állítanám. A tiéd teljesen más koncepció. Újra és újra leesik a tekintetem fókusza a repülőről az állványra.) Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736353 | 2025. április 21. 20:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi atika neked is. A talpon egy darázs sziluettes matrica lesz: | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736352 | 2025. április 21. 20:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi Zoli. Tiszta, koszmentes, használati behatásoktól mellőzött, polcra kerülő dísz. Ugyan, mire lennél irigy 😁 kisujjadból kirázod amit én összeszenvedtem 😅 Basszus, azok a kopások a szárnytőben a Warhawkon... na arra lehet irigykedni 👍 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 736350 | 2025. április 21. 20:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
...bár, ha művész úgy gondota, hogy a juharlevél maga a tartó, akkor úgy is jó! :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 736348 | 2025. április 21. 20:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A gépet már eleget dícsérték, nem érdemtelenül. Természetesen, nagyon szép lett. Korábban kíváncsi voltam, hogy milyen is lesz az állvány. Ötletes, illik a géphez, tetszik. Egy piros juharlevelet még hiányolok, gondolom, lesz az is. Gratulálok! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 736346 | 2025. április 21. 19:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nálam a szokásos "milestone", lábra állt a Warhawk. Megküzdöttem a kerekek nagyon slampos, lötyögős, semmi tartással nem rendelkező csapolásával, után pedig azzal, hogy az effektek nagy részét letaperoltam az állandó forgatás-méricskélés-forgatás-piszkálgatás szekvenciával a kerekek ragasztása közben. Szóval nagyon próbára tette a türelmem és a képességeim, úgyhogy rengeteg cifraságot morogtam közben a bajszom alatt, de végül talán jó lett. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 736345 | 2025. április 21. 19:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez mestermunka, bitteschön! Csodálom a türelmed és a kitartásod, oszt' még micsoda szépen is dolgozol! Ha irigy volnék, most irigykednék :-D Gratula! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 736343 | 2025. április 21. 19:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen Igen! A kék háttérben jobban mutat a "szürke". Ügyes vagy | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736340 | 2025. április 21. 19:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sok minden már nem változik ezen a gépen, felkerültek az apróságok: antennák, két rakéta, a travel podra két kapaszkodó fül, helyzet jelző lámpák, fékező horog, stb. És ugye az állvány... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736314 | 2025. április 20. 21:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Uhhh... részvétem...☹️ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 736303 | 2025. április 20. 17:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ltom74 | Adatlap | 736301 | 2025. április 20. 16:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
jaj tiszta horror :( tok jok lettek a gipek amugy, gratula! a 2 super hornet 72 vagy 48as? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 736295 | 2025. április 20. 14:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Még szerencse, hogy az üveglap nem tört darabokra, de így is nagy kár ez. Akkor célszerű nem rögzíteni a lapot, csak megfelelően alátámasztani. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 736293 | 2025. április 20. 14:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igazi rémálom! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 736292 | 2025. április 20. 14:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, Az üveggel nem volt semmi baj, feszültséges sem volt. A képeken talán látszik, hogy a polcokat négy kis fatipli tartja. Eredetileg csak fele ennyi polc volt benne, én vágattam üvegessel még 3 polcot, de a tartó tipliket csak rövidebbeket kaptam, mint az eredetiek. Ez akkor nem tűnt nagy problémának, mert a polcokat így is megtartották, igaz csak 2-3 mm-en nyúlt a polc alá. A keret kicsit "nyeklik" és olyankor ki tud csúszni az egyik tipli a polc alól. Most is ez történt, de nem tudom, mitől, mert épp a nejemmel beszélgettem valamiről kb. 5-6 m távolságban a vitrintől. Csak halljuk, hogy leszakad valami. A polc nem tört el, mert "puhára" esett (a makettekre)... próbáltam menteni a menthetőt, de sajnos ment még egy polc, ami további makatteket tört össze... miután kisírtam magam, összeszedtem a makettek alkatrészeit és kicseréltem hosszabbra a tartó tipliket... A könnyebben sérülteket (Tamiya F-14A, Kinetic Mirage-2000D, Hasegawa A-7D, Tamiya Zero, mind 48-as) már elláttam, a súlyos esetek még az intenzív osztályon várják a sorsukat... Hát így jártam... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 736289 | 2025. április 20. 12:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, Szép szerkezetek, gratula! A kár miatt pedig részvéte!... Már több személyt is ért ilyen kár, mi lehetett a gond az üveggel, valami feszültség volt benne? Rögzítve (ragasztva stb) volt az üveglap vagy csak beillesztve a helyére? (Anno gyakran kellett alkatrészt cserélnünk az egyik hazai autógyárnál álló helyzetben berobbanó szélvédők miatt...) z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 736288 | 2025. április 20. 11:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez kb hasonló fajsúlyú kép, mint amikor mutatják, hogy egy pótnyi sör végigborult az autópályán... de lehet, hogy ez durvább. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 736287 | 2025. április 20. 11:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ne csodálkozz 9tonna egy ilyen repcsi persze hogy nem bírja az üveg polc 🤭 Nagyon klassz gépeid vannak. Idegbaj kerülgetne egy polctörésnél engem is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 736286 | 2025. április 20. 10:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi, de már elkészült. Azóta restaurálni is kellett, mert rászakadt az üvegpolc... de ő csak könnyebben sérült, vannak súlyos sebesültek is... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 736285 | 2025. április 20. 10:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Régi idők szépsége. Szuper lesz! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 736282 | 2025. április 20. 09:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi! Az A-7D-n két rádiótér (vagymi) nyitható plusz a RAT is megépíthető nyitva. De a futóaknák sem rosszak... :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736277 | 2025. április 19. 23:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jók lettek a darazsak! Valamint tetszetős a delfin és az A7D is. Nem is tudtam, hogy ennyi ajtó megépíthető nyitottan is az A7-en... Pazar a rengeteg fegyverzet is rajta! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736276 | 2025. április 19. 22:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon jól néz ki, eszméletlen jól mutatnak a felületi kopások | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 736275 | 2025. április 19. 22:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kösz. Ráfestettem, de utána eltüntettem. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 736273 | 2025. április 19. 21:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szépek lettek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 736270 | 2025. április 19. 21:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon jól sikerültek! A VFA-2-re végül nem festetted fel azokat a furcsa foltokat? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 736249 | 2025. április 19. 11:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elkészültek a fotók (és még néhány pluszban is, ha már elővettem a fényképezőgépet). A két Super Hornet-en kívül még lefotóztam egy régebben elkészült Delfint (AMK 1/48) és egy még régebben elkészült és nemrég restaurált A-7D-t (Hasegawa 1/48) is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 736240 | 2025. április 18. 21:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 736159 | 2025. április 17. 12:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen, a Rebeka van a Fehérvári úton,minden hónap elsőszombatja, 12-15 óra között. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 736151 | 2025. április 17. 09:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Akkor majd egyszer elugrok oda is. Az van az FMH-ban, nem? Az nincs messze, csak szinkronizálni kellene az elfoglaltságaimmal. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vadász | Adatlap | 736147 | 2025. április 17. 06:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A Rebeka mellet már nem fér el az Emese. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 736144 | 2025. április 16. 21:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vagy ha egyszer elmegyek egy Emesére? :) Szerintem kicsit még ráérünk, egyelőre járni tanulok, a repülés még odébb van... de köszönöm a felajánlást! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vadász | Adatlap | 736137 | 2025. április 16. 19:16 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ha felhívsz, akkor szívesen elmondom. Az előnyét és a buktatóit is. De most nagyon nincs hozzá türelmem leírni, mert hosszú lenne. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
McFrost | Adatlap | 736131 | 2025. április 16. 16:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736124 | 2025. április 16. 12:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Valamikor a makett.org weboldalon lehetett, de az oldal megszűnt (feltörték?) Most max. a Karcsi profilján az Albumok között a Tutorials mappában találsz némi infót. www.facebook.com/share/1AaEt4RMbL/ Ha jól tudom Karcsi már nem műanyag repülőzik, áttért a figura szobrászkodásra... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 736113 | 2025. április 16. 10:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Egyébként erről a Bera-módszerről hol lehet olvasni? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 736093 | 2025. április 15. 19:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Se ludolf, a völösollú, se lénszalvas, se szpenszel tlészi, cak a szépúj költisz! z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736092 | 2025. április 15. 19:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ej de jó! Nagyon szépek az átmenetek a színek közt, a "Makettezzünk" csoportban feltett szárny közeli képén is látszik, hogy profi munka | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ste | Adatlap | 736087 | 2025. április 15. 15:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon szép! A Bera-módszer nálad beérett. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
B.Gábor | Adatlap | 736086 | 2025. április 15. 15:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gyönyörű! Bárcsak ne szórakozna az Eduard és Mosonra lehetne rendelni ebből szépségből egy-két Overtrees-t (nekem azok kellenének most). :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 736084 | 2025. április 15. 15:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 736082 | 2025. április 15. 14:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon átérzem :/ Csak annyit tudok mondani, hogy kitartás, lesz ez jobb is! Én például az újrakezdésem utáni első három makettem mindegyikét félbehagytam (azaz nem szó szerint "félbe", már elég közel jártak a végéhez, amikor így ítéltem meg, hogy menthetetlenül elrontottam rajtuk valamit), szóval jó másfél-két év sikertelenség után a negyedik lett az első, ami tényleg polcra is került. Az első hármat úgy fogtam fel, mint tanulópénzt. Rengeteg hibát elkövettem rajtuk, ugyanakkor fejlődtem is általuk. Persze a hiba a makettezés velejárója (az aktuális építéseim kapcsán is tudnék miről mesélni), de az ember szép lassan elsajátítja a fogásokat, és ritkábban vét hibát. Még egyszer, kitartást kívánok! :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 736075 | 2025. április 15. 10:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ó, de meg tudom érteni! Hirtelen fel is idéztem magamban, hogy mik elő nem fordultak az SF.260-amnál, meg a K-8-nál. Meg most az EF-111-el is... :D | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 736071 | 2025. április 15. 08:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát egy kicsit megzuhantam, nem lesz kész a Lódarázs májusig. Valamikor a jobb szárny újraragasztása és az illesztés festése után letört a jobb oldali szárnyvégi indítósín sarka, de nem teljesen. Azt megragasztottam, de nyilván a ragasztó kioldotta a festés fölé a csodálatos sötétkék polisztirolt. Szerencsére úgy gondoltam, hogy az illesztési varratot majd ecsettel lefestem, és jó lesz. Hát nem. És mivel a törzs utófestésénél (ami egyébként jól sikerült, ahol fújtam, minimálisan narancsbőrös, viszont fényes és homogén) kicsit kiengedett a maszkolószalag, ezért lett átszóródás. Oké, akkor sárgával újrafújom az érintett két szárnyvéget. No a maszkolószalag nyomot hagyott a kék felületen, kicsit visszamattította. No itt már kezdtek olyan gondolataim támadni, amiket nem írok le, mert Mekett pihenőre küld. Viszont leszedtem a kerekaknák fedőmaszkolását, és kiderült, hogy ezalatt a szín nem homogén a törzs újrafújt színével. Jó, akkor ecsettel kicsit rádolgozok. Aha... hát nem elégitette ki az elvárásaimat. Amikor már úgy gondoltam, hogy no most már aztán tényleg a matricázás előkészítése jön, akkor érkezik egy plusz festés. És ugye én ezt nyilván megértem, ritkán sikerül minden elsőre és úgy, ahogy szeretnénk egy egész pályafutás alatt, csak nem mindegy, hogy az ember tizenévesen fúj először, és akkor jön a csalódás, vagy negyven felett. De nyilvan megvan a tanulság, maszkolj rendesen, és fújd meg elsőre. Már csak azt vígasztal, hogy érkezik a Finom Penész Béla kísértete, remélem, még húsvét előtt ideér. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 736034 | 2025. április 14. 07:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
szép a kamó, tényleg referenciamunka! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 736033 | 2025. április 14. 07:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Te is rendelkezel mazochista hajlamokkal, az már biztos! Szépen megtoldottad azt a már eddig is nagyon komplex és techikás építést, na! Persze az eredmény pont annyira szép, mint amennyire szivatós volt a munka, szóval nagy gratula! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 736032 | 2025. április 14. 07:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hihetetlen, mit ki nem hozol ebből a makettből, mestermunka! :) Időközben az egyik SuperBug-ot én is befejezettnek nyílvánítottam (a színesebbik VFA-2-est), de még nem fotóztam le. Még vacillálok, hogy hagyjam-e zárva a deklit, vagy nyissam ki...? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ltom74 | Adatlap | 736013 | 2025. április 13. 15:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
nagyon franko! |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
z