<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
21., | 22., | 23., | 24., | 25., | 26., | 27., | 28., | 29., | 30., | 31., | 32., | 33., | 34., | 35., | 36., | 37., | 38., | 39., | 40., |
41., | 42., | 43., | 44., | 45., | 46., | 47., | 48., | 49., | 50., | 51., | 52., | 53., | 54., | 55., | 56., | 57., | 58., | 59., | 60., |
61., | 62., | 63., | 64., | 65., | 66., | 67., | 68., | 69., | 70., | 71., | 72., | 73. |
BÉPÉ | Adatlap | 581724 | 2015. március 19. 18:10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tomikukta | Adatlap | 581696 | 2015. március 19. 11:29 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia!Igen vászonból készítettem,de még előtte beáztatom a leszabott anyagot ruhafestékbe,ha vissza lapozol a fórumon,azt hiszem valahol felraktam,hogyan készítettem el(Pár éve)Varrni semmit sem varrok. Faragasztó meg ceruza ez a két eszköz csodákra képes...a vászonnal! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
pcurtis | Adatlap | 581682 | 2015. március 19. 08:26 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Csak egy kérdésem lenne: a vitorlák vászonból vannak? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tomikukta | Adatlap | 581669 | 2015. március 19. 00:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia!Hat igen sajnos kihaló félben vagyunk,kicsit próbàlom népszerűsíteni a műanyag vitorlàs építést,hatha kedvet kapnak màsok is.Én kipròbàltam a papírt làsd santa maria,megprõbàltam faból is lasd Pinta.De a leggyorsabb építési módszer szerintem a műanyag,mert nem kell nullarol kezdeni mindent.Nekem bejön.Bàr mefogadtam,hogy a magam örömère épitek,magam mércèje az,hogy amit úgy érzem illik feljavitani azt mecsinàlom.Peldaul az oldalköteleket cserélni kell és lehet is a màsik amit le cserélek a műanyag vitorlàk.A macska fejek mar meretarany fuggo,de en a Golden hind-on papirra csereltem,atitatva pill.ragasztoval furhato es faraghato lesz . A muanyag arboc es vitorla rudakat lehet hasznalni (anyag fuggo)pl.a Golden Hind hajonal meghagytam az arbocokat,de a vitorla rudakat lecsereltem farudakra.Szòval tessek hozzakezdeni..;-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziluboy | Adatlap | 581664 | 2015. március 18. 21:59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Örülök, hogy beindult a topik. Nézem a Black Sails sorozatot és újra beleszerelmesedtem a vitorlás hajókba. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pirate | Adatlap | 581663 | 2015. március 18. 21:45 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Remek gyűjtemény! Köszönöm! El fog tartani egy darabig amíg átrágom magam rajta!:-) Pirate | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 581624 | 2015. március 18. 13:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Csodálkoztam is, hova tűnt innen mindenki, eszerint te megvagy. Nagyon jó, hangulatos diorámák, kedvet csinálnak a vitorlásokhoz! Tamás | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 581623 | 2015. március 18. 13:17 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ha nem is ilyen részletességgel, de sokat segíthet Marjai Imrétől a Hajómodellezés c. könyv. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tomikukta | Adatlap | 581620 | 2015. március 18. 13:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hali!Itt nézz körül!www.radekshipmodels.cz/cz/knihy | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tomikukta | Adatlap | 581619 | 2015. március 18. 13:00 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Következő a Nina lenne a heller-től ez kb. 1:96 lenne a valóságban.Szóval a heller méretaránya az 1:75 rossz.Ezt is dióba helyeztem.Ha kérdés van szívesen válaszolok,Vagy ha valakinek kedve támad a műanyag vitorlások építéséhez,szívesen segítek... Üdv! Dasboat voltam,csak a régi nicknevem törlődött:-( | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pirate | Adatlap | 581618 | 2015. március 18. 12:59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Nincs véletlenül valakinek egy táblázata vagy valamilyen összefoglalása az angol hajókon a XVIII. században alkalmazott ágyúk méretezéséről? ilyenekre gondolok: pl 10ponds cannon : csőhossz, csap , kaliber, párna, tulipán, stb ... mérete) Illetve olyan honlapot is keresek, ahol a konkrét hajókon a rendszeresített ágyúk típusa és száma is meg van adva. Most első lépcsőben pl a H.M.S. Supply érdekel. Előre is köszönöm Pirate | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tomikukta | Adatlap | 581615 | 2015. március 18. 12:47 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok!Megpróbálom felrázni a topikot.Felrakok pár képet a tavalyi évben elkészült hajóimról.Először az 1:200 Heller Golden hind-kissé feljavított változatát mutatom be. Akit érdekel felsorolom,mik voltak a hajó buktatói és miket érdemes lecserélni,hogy jobban mutasson.Ez amúgy az ex-revell makett lenne méretarány igazából 1:100-körül van. A hajó úgy kb 80%-ra megfelel a valóságnak.Lehetne még javítgatni,de ez csak egy műanyag hajó.A dioráma alap a Mayflower II. galleon alapján készült,több kevesebb sikerrel,a tenger nem sikerült annyira,még gyakorolni kell,majd legközelebb jobb lesz. Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 541873 | 2013. szeptember 16. 13:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok, vendégszerepel (építés-festés) nálam egy Airfix HMS Bounty. Úgy gondoltam, hogy teljesen dobozból építem, de van néhány részlet amit muszáj feljavítanom. Hozzátartozik a teljes képhez, hogy hajómakettekben és hajózásban nagyon nem vagyok otthon így a sötétben tapogatózok. Az Airfix készletében két mentőcsónak szerepel simán a fedélzetre biggyesztve, míg a neten talált összerakott maketteken és tervrajzokon egy mentőcsónakot látok, ami egy tüchtig kis állványzaton áll. Másrészt milyen színre kellene festeni a hajót, mennyire megbízható az Airfix útmutatója? Harmadrészt a mai is létező replikán három lámpás van a taton, létezik, hogy ez az eredeti hajón nem volt rajta, vagy csak lehagyták az egyszerűsítés miatt? A hajóorr női szobrát milyen színre mintára kellene festeni? Végül, az Airfix készlete a filmbéli hajót mintázza vagy a történelmi hajót? Pl. itt az Airfix összerakási és egy másik tervrajz összehasonlítása. www.radekshipmodels.cz/cz/plany-lodi/h_m_s_-bounty-plan Köszi Á | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
pcurtis | Adatlap | 539150 | 2013. augusztus 7. 15:31 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Építő jelleggel csak néhány észrevétel: - a vitorlákat több csíkból varrták össze, amit varrógéppel varrva ( esetleg ceruzával, tollal rajzolva ) lehet imitálni - a fedélzeti rács sem megfelelő ( így elég lábtörő lenne ) - a kötélcsigák, blokkok nem korong alakúak és általában különböző nagyságúak voltak - az alsó ágyúsor ( én úgy tudom ezen a hajón nem volt ) túl magasan van, a tüzérek esetleg fekve lőhettek volna így, illetve az ágyúnyílások sem voltak egymás felett. Javaslat: a tervrajz megfelelő, alapos tanulmányozása ( a Golden Hind elég gyakori hajó, bő irodalommal és rajzokkal ) + további hajók építése... További jó építést! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
csiszer.csabi17 | Adatlap | 539119 | 2013. augusztus 6. 21:47 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
csiszer.csabi17 | Adatlap | 539086 | 2013. augusztus 6. 12:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hello a Golden Hinde nevu hajo nagyon hasonlo néz utána és ha érdekel tudok linket ahol mindent meg találsz rola minden tervrajzot :D | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 536148 | 2013. június 22. 13:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 536147 | 2013. június 22. 13:57 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Konkrétan segíteni nem tudok, de a neten azért található pár kép a készletről, ami esetleg segíthet. Azonkívül, ha esetleg van is hiányosság, az nagy valószínűséggel, némi saját építéssel pótolható. www.google.hu/search | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lipi | Adatlap | 536145 | 2013. június 22. 13:31 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabcsi | Adatlap | 526094 | 2013. február 19. 06:42 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A legfontosabb lemaradt: irányár 12e Ft. Elérhetőség: 20/3813365 eitz.gabor@freemail.hu | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabcsi | Adatlap | 526093 | 2013. február 19. 06:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hajómester | Adatlap | 524320 | 2013. február 4. 18:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez egy borzalmas kitt, semmi köze az igazi Sloleil Royalhoz. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
boatman | Adatlap | 522974 | 2013. január 23. 16:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Imre! Mivel elég ritka errefelé az ilyen munka, lehetne többet tudni a munkádról? Saját építés? Milyen anyagot használtál? Szépnek néz ki a faragás, ebben a léptékben főleg! Gratulálok szép munka. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 522251 | 2013. január 16. 22:00 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Urak engedelmetekkel még egy kérdés.Az egyik legjobb barátom beleszeretett a vitorláshajókba és szemet vetett a Heller Le Soleil Royal hajójára.Jól tudom hogy ez még mindig az 1974 öntősablon?60 ezer Ft nem kevés érdemes rá szánni ennyit?Találtam valami feljavítot de azt se tudom ez való-e hozzá vagy esetleg az 1:77 méretű Mantua cég által gyártott 1méteres monstrumához ajánlják?Erről esetleg tudtok dobozbontást? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
migi | Adatlap | 522208 | 2013. január 16. 18:22 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 522206 | 2013. január 16. 18:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Preiser egy rabló banda.1:87 5db figurakészletet vettem 3000Ft.Még egyszer ezt nem játszom el.Az 1:160 méret is közel áll a(a 144 kicsit még jobban)és ráadásúl van "öreg matrózok"is de majd ebay-n használtba...talán.De köszi! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
migi | Adatlap | 522204 | 2013. január 16. 18:05 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nem tudom hogy a Z vagy N méret lenne közelebb a 1/150 hez , de amit küldtem linket ott mindkét méretben vannak emberek , és pár matrózt átalakítani belőlük, aki ilyen hajót tud alkotni annak nem lehet akadály , | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 522201 | 2013. január 16. 17:57 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
migi | Adatlap | 522198 | 2013. január 16. 17:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vagy itt ebben a boltban is megnézhetnéd van minden méret arány www.vasutmodell.com/z-modellek/z-figurak | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
p-51 | Adatlap | 522197 | 2013. január 16. 17:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én is ezt akartam mondani. Valamikor láttam 1/144 US NAVY hajófedélzeti csapatot, talán Dragon F-18-hoz, akkor már mégiscsak kevesebbet kell faragni, esetleg egy-két Jack Sparrow kalap és... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
migi | Adatlap | 522196 | 2013. január 16. 17:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia És ha 1/144 es figurát használnál , nagy lenne a különbség ? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 522195 | 2013. január 16. 17:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ja tényleg BOCS!De akkor is kicsi,drótból hajtani vagy mi más lehet? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 522194 | 2013. január 16. 17:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen, erre céloztam. Elsőre 1,1 mm-t írtál, nem 11-et. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 522193 | 2013. január 16. 17:24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1750mm(még talán magas is):150=11.6mm | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 522191 | 2013. január 16. 17:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 522189 | 2013. január 16. 16:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sajna.1.1mm figura házilag jó móka.Akkor a kocsmába lesz mindenki:( | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
szűcsimi | Adatlap | 522185 | 2013. január 16. 16:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sajnos ebben a méret arányban magadnak kell fomázni figurát. Mert vagy nincs vagy van de többe kerül mint maga a hajó. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 521843 | 2013. január 13. 18:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok.Nem sokat járok ezen a fórumon viszont most kérnék egy kis segítséget.1:150 hajó készült feleségem szülinapjára.Esetleg ehhez lehet beszerezni figurát?Igazából 1 is elég lenne csak a méretek érzékeltetése miatt.Esetleg ilyen méretben dolgozik valaki és tud nélkülözni 1 figurát megvásárolnám,átvenném. Köszönettel Duró Gábor! duro0607@freemail.hu | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
szűcsimi | Adatlap | 521832 | 2013. január 13. 17:37 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm, Egyébként jól látod Holland 1:75 és a Friesland névre halgat. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 521741 | 2013. január 13. 10:05 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Imi, ez egy gyönyörű munka! Sajnos nem tudom beazonosítani a hajót, csak annyit látok, hogy XVII sz. közepe körüli, holland építésű. Mi a neve és méretaránya? P.Gy. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
szűcsimi | Adatlap | 521573 | 2013. január 11. 19:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok Józsi + Peti nézzetek rá a vitorláimra legyetek szívesek! Köszi Imi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pirate | Adatlap | 353355 | 2012. július 18. 10:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Több kérdésem is van a szakértőkhöz! :) Nincs véletlenül valakinek egy táblázata vagy valamilyen összefoglalása az angol hajókon a XVIII. században alkalmazott ágyúk méretezéséről? ilyenekre gondolok: pl 10ponds cannon : csőhossz, csap , kaliber, párna, tulipán, stb ... mérete) Illetve olyan honlapot is keresek, ahol a konkrét hajókon a rendszerített ágyúk típusa és száma is meg van adva. Most első lépcsőben pl a H.M.S. Supply érdekel. Előre is köszönöm Pirate | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 353354 | 2012. július 15. 10:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Én csak a napokban láttam a topikodat,de szerintem Zolinak igaza lehet,mármint hogy ez a hajó fantázia,de nagyon ötletes. Több dolog is lehetséges vele.Pl.Saját fantáziád alapján teszel rá árbócot,vitorlákat,kötélzetet...stb.bár ez rengeteg munkával járhat.Vagy,ha nem áll messze tőled a sci-fi világa,akkor lehetne belőle alkotni egy space cruiser-t. Lehet hogy őrült ötlet,főleg hogy nagypapád kapta ajándékba,és lehet hogy szívesebben látná hajóként,mint űrcirkálóként ami egy másik bolygó óceánjait járja.De ha a tiéd lett a hajó,akkor lehetne rá tenni pár hajtóművet,modern cuccokat,1:72 figurákat,és egy amolyan Vadiúj vadnyugat-os gép születhetne belőle,csak hajó kivitelben.Erre lényegében bármit rá lehetne tenni,bármilyen méretarányú makett kimaradt alkatrészeiből. Ha más terveid vannak,és hülyeséget írkáltam,kérlek nézd el nekem,csak ez jutott eszembe. Üdv: D.A | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Rumcájsz_52 | Adatlap | 353353 | 2012. július 15. 10:29 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia piratvitorla Ha a hajózás is érdekel, az alábbi linken bőségesen találsz múzeumhajókat, és nemcsak Londonban, hanem nagyon sokfélét Anglia-szerte és más tájakon is, ezekért érdemes utazgatni. en.wikipedia.org/wiki/Museum_ship Ahoy R. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
piratvitorla | Adatlap | 353352 | 2012. július 15. 07:07 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Köszi az infót! Pár napja gondoltam rá, mi lehet vele... Még egy okkal több, hogy elmenjek Londonba (Meg az HMS Belfast) :) üdv Zoli | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Rumcájsz_52 | Adatlap | 353351 | 2012. július 14. 17:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok Kalózok és minden hajós! Úgy néz ki, elkészült a Cutty Sark felújítása!Hip-Hip... www.archdaily.com/232948/cutty-sark-grimshaw-2/ Ahoy R. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
piratvitorla | Adatlap | 353350 | 2012. április 28. 14:56 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
De amúgy jópofa | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
piratvitorla | Adatlap | 353349 | 2012. április 28. 14:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ddk466 | Adatlap | 353348 | 2012. április 15. 13:31 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok ! Van egy sztorim ! Nemrég a nagyapám padlásán jártam és rá akadtam egy különös dobozra ! Kinyitottam és egy fa hajó makettra akadtam, egyből lehoztam ! Egyből kérdeztem az öreget hogy ez mi, hogy, merre, ki, mié,? Elmesélte hogy amikor a honvédségnél dolgozott (polgáriként ) ott volt egy kis katona csinálgatta bent a papa hozott neki kintről gyufát meg hurkapálcikát stb... ! Amikor kész lett vele oda adta ajándékba neki ! Sajnos nem tudta megmondani a nevét,hogy fel keresem ! Így aztán ti maradtatok hogy egy kis segítséget kérjek ! Először is a hajó hossza 43 cm szélessége 11 cm magassága 14 cm ! Kérdés : - Milyen méretarányú (segítségül rá tettem egy-két 1/72 figurát ) ? - Milyen tipusú hajóról van szó gondolom nem magyar, de az van rá írva hogy SIRÁLY ? - és ha meg van a típus akkor milyen vitorlák és árbocok illene hozzá -hol található ilyen hajó makett kiegészítőket: ágyú, hordok, kormány kerék, stb.. Én igazából nem hajókat rakok össze főleg nem fából:) igy aztán teljesen amatőr vagyok benne kérlek titeket segítsetek ! Üdv Dorogi Kálmán Email.: ddk-466@freemail.hu Ui.: ha valaki rá ismert magára a kis katona képében az is legyen szíves keresen fel, a Szabadszállási laktanyába volt a nagyapám karbantartó ! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 353347 | 2012. február 17. 18:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Közben kétségeim támadtak és az időmbe is belefért, így utánanéztem, és sajna segget csináltam a számból... Határozottan úgy rémlett, hogy kogge tervrajzaim is vannak, de csak egy Hanza karakk van meg. Nagyon sajnálom, bocs! Tamás |
<<< Vissza | Tovább >>> |
21., | 22., | 23., | 24., | 25., | 26., | 27., | 28., | 29., | 30., | 31., | 32., | 33., | 34., | 35., | 36., | 37., | 38., | 39., | 40., |
41., | 42., | 43., | 44., | 45., | 46., | 47., | 48., | 49., | 50., | 51., | 52., | 53., | 54., | 55., | 56., | 57., | 58., | 59., | 60., |
61., | 62., | 63., | 64., | 65., | 66., | 67., | 68., | 69., | 70., | 71., | 72., | 73. |
Nagyon tetszenek az általad készített vitorlások és a diorámák. Élve a felajánlásoddal lenne egy kérdésem a vízre vonatkozóan. Többszöri "vizes" próbálkozásommal sem lettem elégedett, akármilyen módszert választottam. Légyszíves mondd el, Te hogyan csinálod, mert amit látok az nagyon meggyőzőnek tűnik.
Előre isköszönöm a segítséget.
Üdv: BÉPÉ