<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
tyimosenko | Adatlap | 681990 | 2021. február 9. 13:41 | ||||||||||||||||||||||||
Ez egy hirhedten nehéz makett. Kész páldányról valahogy nem láttam még fotót. Nagyon kíváncsi vagyok az építési beszámolókra, remélem írtok majd róla. | |||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 681979 | 2021. február 9. 11:00 | ||||||||||||||||||||||||
Ilyenkor szólni kell Gábornak, hogy valami nem kerek.;) | |||||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 681977 | 2021. február 9. 10:48 | ||||||||||||||||||||||||
Én már építem. Egy ülés ki volt maradva belőle :P | |||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 681966 | 2021. február 8. 21:58 | ||||||||||||||||||||||||
Feltettem egy dobozbontásos cikket egy halom képpel. Most már csak az adminokon múlik, mikor olvasható. | |||||||||||||||||||||||||||
Toth_Gabor | Adatlap | 681963 | 2021. február 8. 20:02 | ||||||||||||||||||||||||
Ez egy nagyon szép repülő! Meg lehet ismerni a doboz tartalmát? | |||||||||||||||||||||||||||
elmo | Adatlap | 681962 | 2021. február 8. 20:01 | ||||||||||||||||||||||||
Szia, köszönöm! | |||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 681960 | 2021. február 8. 18:15 | ||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 681954 | 2021. február 8. 15:38 | ||||||||||||||||||||||||
Szia, nagyon szép, nagyon igényes, gratulálok! | |||||||||||||||||||||||||||
elmo | Adatlap | 681952 | 2021. február 8. 12:51 | ||||||||||||||||||||||||
Szia Hornet102! A készlet 3db fotómaratott lapból és néhány ezüstre festett műgyanta alkatrészből (orrfutó, 2db főfutó, 2db hajtómű, 2db Mach-kúp) áll. Az alapot Photoshoppal szerkesztettem, ez öntapadós vynil fóliára lett nyomtatva, majd 2mm-es könnyített PVC-re kasírozva. Végezetül kapott egy matt fólia bevonatot védelem gyanánt. Felül egy keretezőnél, méretre csináltatott fekete fa keret van 2mm-es üveggel. A doboz maga, egy lakberendezési boltban vásárolt dekor tálca, aminek a felső pereme be lett marva, hogy majdan fogadni tudja a rajta nyugvó keretet. Az oldalsó lukakba vékony fa lemezből toldatokat vágtam, ezeket aztán 2K-s ragasztóval a résekbe ragasztottam. A keret a dobozhoz felül két apró zsanérral csatlakozik (így szükség esetén felnyitható), alul pedig egy-egy mágnes tartja lezárt állapotban. A doboz belső oldalfalai (ami látható) méretre vágott fekete paszpartu kartonból készültek, kétoldalú ragasztóval fixálva. A repülő oldhatóan van rögzítve, szintén egy neodímium mágnessel, egy az alapba ragasztott fém csőhöz. A megfelelő pozícionálásról egy szintén az alapba ragasztott, (inzulinos) tűböl készült, orrfutóba alulról csatlakozó csap felel. Ja, és a pilóták is plusz adalékok. :-) Neked is további szép napot! (Bocs, ha hosszúra sikerült!) | |||||||||||||||||||||||||||
Hornet102 | Adatlap | 681921 | 2021. február 7. 09:39 | ||||||||||||||||||||||||
Szia! Nagyon tetszik ez az építésed! Megkérdezhetem, hogy a "keretet" és az "alapot" adták a géphez vagy magad készítette és ha az utóbbi, akkor hogyan? Köszönöm a válaszod! További szép napot! | |||||||||||||||||||||||||||
dani416 | Adatlap | 681806 | 2021. február 3. 16:19 | ||||||||||||||||||||||||
Bakkker de szép ez a fecske! Én is nagyjából itt tartok, hogy le kellene már festeni (vagy 3 éve) és hasonlít is ehhez. Persze ködben, lekapcsolt lámpával és messzebbről szemlélve. :-D | |||||||||||||||||||||||||||
Muzzy | Adatlap | 681802 | 2021. február 3. 13:15 | ||||||||||||||||||||||||
A szárny volt a pilótafülke padlója ezért íves, A D-en raktak erre egy funér lapot, ezt egy homokkal kevert fekete festékkel csúszásmentesítették. (Ez azért fontos, mert ha koptatni akarod, akkor fa színnel kell a padlót, nem kabinzölddel vagy fémmel :)) | |||||||||||||||||||||||||||
kallaipeti | Adatlap | 681799 | 2021. február 3. 12:10 | ||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Eduard P-51D készülget dobozból. Kellemes makett,szép részletekkel. Nem vagyok egy légcsavaros szakértő,ezért lehet benne pontatlanság. Mivel a kabinpadló gyárilag alaposan meg volt hajolva,a botkormány ezért akar a képen orra bukni,a gépbe építve már áll ahogy kell. Jó munkát mindenkinek! | |||||||||||||||||||||||||||
KarBal | Adatlap | 681788 | 2021. február 2. 20:58 | ||||||||||||||||||||||||
Fantasztikus lesz. Gratulálok előre is. És külön öröm látni, hogy eltömítetted a panelvonalakat. A net tele van olyan építésekkel, meghagyták és jól kiemelték a paneleket, miközben a valódi gépeknél gyárilag tömítették őket. Felragasztottad már a szélvédőt? Egy ponton belátni a műszerfal mögé, így érdemes a kábelezést megcsinálni. Sokan összevissza kábelezték, de ez a gyári kábelezése: i.pinimg.com/originals/ca/a6/77/caa6774b1a31c74368392a5c2c466db4.jpg Én is megépítettem a Tamiya 262-est, de a tied mellett inkább nem mutatom meg :D | |||||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 681781 | 2021. február 2. 17:10 | ||||||||||||||||||||||||
Az Eduard hirdetett egy on-line építést, gondoltam bepróbálkozom. Ha megérkezik a matrica időben, akkor egy "Silver Spitfire" lesz az induló. Erről a gépről annyit illik tudni, hogy egy speciálisan átépített masina, amivel körberepülték a Földet. Az alap egy 1/48 Spitfire XVI, mivel a szárny ebből használható a célra. | |||||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 681780 | 2021. február 2. 17:03 | ||||||||||||||||||||||||
Szuper! Jó látni, hogy újra köztünk vagy! NE HAGYD ABBA! | |||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 681773 | 2021. február 2. 12:03 | ||||||||||||||||||||||||
Szia, Eddig tökéletes, bár ez nem meglepő, a képek jók lesznek háttéranyagnak is. z | |||||||||||||||||||||||||||
Propellerfanatic | Adatlap | 681770 | 2021. február 2. 11:30 | ||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 681768 | 2021. február 2. 08:22 | ||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 681562 | 2021. január 25. 16:36 | ||||||||||||||||||||||||
elmo | Adatlap | 681535 | 2021. január 24. 22:54 | ||||||||||||||||||||||||
Köszönöm, örülök, hogy tetszik! | |||||||||||||||||||||||||||
Toth_Gabor | Adatlap | 681481 | 2021. január 23. 10:05 | ||||||||||||||||||||||||
Igazán rendhagyó darab és nagyon látványos ahogy prezentáltad! | |||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 681478 | 2021. január 23. 08:49 | ||||||||||||||||||||||||
Igen igen ehhez használtam fel köszönöm neked! | |||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 681477 | 2021. január 23. 08:48 | ||||||||||||||||||||||||
Jaj értem! Bocsánat akkor én nem néztem utána rendesen azt gondoltam mint a legtöbb kis kaliberes rakaszból fülű jön ki lőszer. Meg voltam győződve EZ is olyan. Jó vettem, akkor eltávolítom onnan. Köszönöm! | |||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 681476 | 2021. január 23. 04:43 | ||||||||||||||||||||||||
Nem megbántani akarlak, de a lőszer heveder alul jön ki, nem felül a rakaszból. Fejjel lefele van a platón. | |||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 681475 | 2021. január 23. 04:08 | ||||||||||||||||||||||||
Krisz76 | Adatlap | 681474 | 2021. január 22. 23:42 | ||||||||||||||||||||||||
Jó kis öszvér, gratula! Ehhez kellett az Ural plató? | |||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 681470 | 2021. január 22. 20:20 | ||||||||||||||||||||||||
Bocs, lehet hogy én látom rosszul. A 23 mm-es lőszerek réz hüvelyei zöldes lakk bevonatúak, lovedéktest fekete, vörösréz vezetővel. A rakaszokon préselt merevítés egyben tájékoztató is, képen az eredeti 5 ágú csillag is előre néz /a lövegiránya szerint/, viszont amibe az Ukrán zászló van téve, vagy árnyékot vet, vagy fordítva van a lőszer... | |||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 681464 | 2021. január 22. 18:28 | ||||||||||||||||||||||||
Úgy tudtam Gabesz hogy írni fogsz;) így lenne 5találatosom. Na köszönöm hogy írtál. A rakaszból kilogó lőszer azon az "I" gerendán teszik. De csak azért van kihúzva HA már adja a Meng akkor had látszódjon:) A rakaszon a "lőszer rajz" heggyel felfelé mutat komolyan mondom:) | |||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 681461 | 2021. január 22. 17:54 | ||||||||||||||||||||||||
Szia! Lőszerheveder nem áll a levegőben, nincs a rakaszból kihúzva, ott pedig nincs asztal, ami tartaná. Bal oldaliban fordítva van a lőszer. | |||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 681448 | 2021. január 22. 09:35 | ||||||||||||||||||||||||
Egy másik készlet. KFOR kontingens kint Kosovoban. Kitalált helyszín(Nothing Hill Camp volt a terv) Igazából ennyi fér az alapra. A beton úttorlaszok még nincsenek kész, szenvedek a koszolással,koptatással. Óriási köszönet a segítségért Petibának, Mihálynak az extra matricákért! | |||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 681446 | 2021. január 22. 09:16 | ||||||||||||||||||||||||
elmo | Adatlap | 681186 | 2021. január 13. 22:46 | ||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Nálam ez a rigó készült 2020-ban. Jasmine Model SR-71 1/144-ben. Kalickába zártam, hogy falra tudjam rakni. | |||||||||||||||||||||||||||
Norm | Adatlap | 680878 | 2021. január 7. 14:22 | ||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Idén végre lesz egy kis szabadidőm és ha minden jól megy, egy saját makettező asztalom is, így végre elővehettem régen be nem fejezett makettjeim egyikét, az ancsát (Bilek 1:48) Maga a makett egy short run, a technológia minden előnyével és hátrányával, de eddig minden egyes órát élveztem amit a faragásával töltöttem ( Pedig volt pár száz ). Körülelül három-négy éve kezdtem neki, de ki számolja. Tehát az elmúlt 1614 nap alatt volt, hogy hosszú időt pihent a szekrényben, de eldöntöttem, hogy idén bizony be fogom fejezni. Töltök fel pár képet, bár nem látszik, de rengeteg munka van benne és még van hátra. Remélem más is kedvet kap hozzá, mert nagyon mutatós darabot lehet belőle faragni. | |||||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 680873 | 2021. január 7. 11:29 | ||||||||||||||||||||||||
Már megijedtem:) Rossz idő, szabadság, kijárási tilalom, ha valamikor, akkor most aztán lehetett makettezni. Jó lett, ha nyugati variaszárnyút építenék, akkor nekem az első egy szaúdi Tornado lenne, de a második 0nekem is egy iráni F-14, valahogy jól áll nekik a sivatagi terepszín. | |||||||||||||||||||||||||||
sanyi | Adatlap | 680864 | 2021. január 6. 23:12 | ||||||||||||||||||||||||
Á, dehogy, nálam ez lett kész 4 napja. Revell 72-es sokgyőzelmes Perzsa Kandúr Hi-decal matricákkal. Tavaly ilyenkor algériai Szu-7-est készítettem ugyanezen gyártó jelzéseivel és evolúció, biológia, ide-oda, majdnem megszültem, mert a matricák nem tapadtak... Ezek? Csodásak voltak, öröm volt velük dolgozni! Szóval gyártón belül is érhetik meglepik az embert. Ja egyébként klassz a Kübel, 72-ben megcsinálom én is ezt, nagyon tetszik, érdekesebb, mint a szabvány germán. :) | |||||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 680862 | 2021. január 6. 22:34 | ||||||||||||||||||||||||
Na mi van, csak én makettezem az ünnepek alatt? ...és én is csak kukából? Egy nagyon régi, ütött-kopott, Afrika Korpsra mázolt 1/35-ös Italeri Kübelwagen második élete magyarként. Én úgy láttam a képeken, hogy sárga alapra került valami terepminta- hát most német sárgára zöld és barna. Meg kapott egy új sofőrt, saját faragás, csak bokában le kellett vágni a lábát, mert máshogy nem fért be. De az úgyse látszik. | |||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 680120 | 2020. december 15. 08:24 | ||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 680104 | 2020. december 14. 11:29 | ||||||||||||||||||||||||
Köszönöm mindkettőtöknek! @páncélos: sajnos nem sok jóval tudlak biztatni, mindegyiknél megvan 3-4 a jellegzetes teherautós szopássorból: fülketető illeszkedés, motorsátor illeszkedés sárvédőkre, motorsátor illeszkedés hűtőre, sárvédő egyenesen állás alvázon, fülke illeszkedés alvázra, plató illeszkedés alvázra. És persze szárazpróbánál akármilyen jó, élesben fogja felmutatni a középső ujjat. Na persze ha nem kezdesz bele, sose lesz kész :) Kerék: a kerekek nagyon sokfélék tudnak lenni, attól függően, hogy milyen terepen milyen sorrendben és mennyit ment a kocsi, én pont azt látom, hogy a kerék a tengely felé szokott egyre koszosabb lenni, a gumiból kiforog a retek. Persze egy kis por attól még mehetne rá, egyébként a gumikerekeket smirglin szoktam megdörzsölni, hogy kopottabbnak hassanak. @Sennás: gondolkodtam egy ilyen tarka medinain, de nekem jobban tetszenek zöldben. Az ablakot sajnos elég nehéz ,,letekerni", elefántfüllel, gumikéderrel egybe van öntve, és a gőzölésen nem nagyon segítene, az nem annyira légmozgás, mint inkább közelség kérdése. | |||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 680069 | 2020. december 13. 19:08 | ||||||||||||||||||||||||
Tényleg csak csatlakozni tudok Szépek! Jó kis sor! majd 50tonna van a polcon még hogy nem szakad le:) 260V-t nem akarsz építeni és végre lehet terepmintás is:) Azt szerettem volna kérdezni esetleg ha "letekered" az eggyik ablakot f..száúl belátni klassz belsőt meg lehet a pill. ragasztó se gőzöl be anyira nem lehet? De csak gratulálni tudok tényleg szép építés:) | |||||||||||||||||||||||||||
páncélos | Adatlap | 680066 | 2020. december 13. 18:04 | ||||||||||||||||||||||||
A Krazok nagy kedvenceim, jó téma. Én még nem mertem nekikezdeni egyiknek sem, mert anno hónapokig szenvedtem az Ural-4320-al a tengely összeillesztési pontatlanságai miatt és a végén még a motorháztető is rövidebb volt 1mm-el. Amit én még hozzátennék a kerekek nagyon sterilek. Ha az oldala sáros, akkor annak a gumiabroncs felületén is látszani kellene. A futófelület aszfalton lekopik, de a mélyedések koszosak maradnak. Egyébként impozáns látvány, gratulálok hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 680043 | 2020. december 13. 13:19 | ||||||||||||||||||||||||
A Takom KrAZ-260-asa 1/35-ben, egy saját figurával. Természetesen magyar. Könnyű építésnek tűnt egészen addig, amíg a fülkét a helyére nem kellett rakni, a motortól ugyanis egyáltalán nem fér a helyére, ha valaki nyitott motorháztetővel szeretné megépíteni, akkor a motor részleteit a fülke helyrerakása után tegye rá. Az üvegeket mindig PVA-val ragasztom, de a tető beépítése során a pillanatragaszó azért begőzölte, most olyan, mintha beszuszogta volna a bácsi. A lökhárítóban lévő lámpákra figyeljen, aki KrAZt épít, mert többféle elrendezés van, fénykép alapján dolgozzunk. Úgy általában mindenből többféle elrendezés van, én például platós magyar járművekből csak sárga villogósat találtam, úgyhogy azt házilag kellett elkészítenem rá. Szerencsére egy autómodell indexlámpás keretéből pont maradt ki két megfelelő méretű bütyök. A jelzés egy HAD valamilyen matrica, hiányzik a sarka, de úgy hagytam, ez a valóságban is matrica, idővel elég ütött-kopott tud lenni. Nem tudom, miért rakták fel fordítva, de az eredeti képen is ilyen. Ez a negyedik KrAZ-om, a Roden 214-ese és 255-öse mellet a Minimanfactory 255-öse látszik. Egyikre se mondanám, hogy könnyű építés, mindegyiknek volt valami nyűgje. Mindegy, egy darabig most nem kell több KrAZ-t építenem :) | |||||||||||||||||||||||||||
ufopete | Adatlap | 679931 | 2020. december 10. 11:49 | ||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 679826 | 2020. december 6. 18:19 | ||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 679821 | 2020. december 6. 16:59 | ||||||||||||||||||||||||
Gabikabácsi | Adatlap | 679232 | 2020. november 21. 17:16 | ||||||||||||||||||||||||
Szervusztok! Elkészült a T-34 makettje. Van hozzá egy kis dioráma is, most a figuráknak, és a tartozékoknak (lőszerek, ládák) kell nekiállni. Üdv! HPG | |||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 679200 | 2020. november 21. 06:58 | ||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 679186 | 2020. november 20. 21:30 | ||||||||||||||||||||||||
Köszi, a fehér vonalakat kicsit megvastagítottam. A rendszám az a sok helyen látható sima ,,HONVÉDSÉG" feliratú, ha az adott makett eredetijének rendszáma nem ismert, akkor ezt szoktam rátenni. | |||||||||||||||||||||||||||
Elnar | Adatlap | 679145 | 2020. november 18. 13:21 | ||||||||||||||||||||||||
A Taczanka-B még mindig valami furcsán jól néz ki. Szép lett, talán csak a kopoltyúja lett kicsit markánsabb az eredetinél. Megnyugtatlak, továbbra is csak 2 kép van magyarról, hacsak nem bújkál valahol több. :) Mivel ismeretlen a rendszámuk (a képekről - Emerick lehet hogy tudja, hogyan voltak regisztrálva) mit tettél rá? Lengyel rendszámot, ami a felvonulásos képen látszik hátulról, vagy odakamuztál egy pajzsos magyart? A 43 nyara utáni fehér csíkot szerintem én lehet, hogy újrafesteném éles kontúrral, ahogy a másik ismert, oldalnézeti fotón is látszik. A rendelet szövege szerint 20cm széles a csík (és elvileg csak hátul megy fel teherautóknál, de a Fortepan 42121-es sárból Pf-et kitoló képén is látni, hogy elöl is felhúzták a függőleges élre) | |||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 678934 | 2020. november 12. 19:18 | ||||||||||||||||||||||||
Szia Miggyuri, én is szívesen lépnék egy ilyet, ha lenne időm, de neked gratula hozzája! :) Üdv KP |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |