<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Norm | Adatlap | 680878 | 2021. január 7. 14:22 | ||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 680873 | 2021. január 7. 11:29 | ||||||||||||||||
Már megijedtem:) Rossz idő, szabadság, kijárási tilalom, ha valamikor, akkor most aztán lehetett makettezni. Jó lett, ha nyugati variaszárnyút építenék, akkor nekem az első egy szaúdi Tornado lenne, de a második 0nekem is egy iráni F-14, valahogy jól áll nekik a sivatagi terepszín. | |||||||||||||||||||
sanyi | Adatlap | 680864 | 2021. január 6. 23:12 | ||||||||||||||||
Á, dehogy, nálam ez lett kész 4 napja. Revell 72-es sokgyőzelmes Perzsa Kandúr Hi-decal matricákkal. Tavaly ilyenkor algériai Szu-7-est készítettem ugyanezen gyártó jelzéseivel és evolúció, biológia, ide-oda, majdnem megszültem, mert a matricák nem tapadtak... Ezek? Csodásak voltak, öröm volt velük dolgozni! Szóval gyártón belül is érhetik meglepik az embert. Ja egyébként klassz a Kübel, 72-ben megcsinálom én is ezt, nagyon tetszik, érdekesebb, mint a szabvány germán. :) | |||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 680862 | 2021. január 6. 22:34 | ||||||||||||||||
Na mi van, csak én makettezem az ünnepek alatt? ...és én is csak kukából? Egy nagyon régi, ütött-kopott, Afrika Korpsra mázolt 1/35-ös Italeri Kübelwagen második élete magyarként. Én úgy láttam a képeken, hogy sárga alapra került valami terepminta- hát most német sárgára zöld és barna. Meg kapott egy új sofőrt, saját faragás, csak bokában le kellett vágni a lábát, mert máshogy nem fért be. De az úgyse látszik. | |||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 680120 | 2020. december 15. 08:24 | ||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 680104 | 2020. december 14. 11:29 | ||||||||||||||||
Köszönöm mindkettőtöknek! @páncélos: sajnos nem sok jóval tudlak biztatni, mindegyiknél megvan 3-4 a jellegzetes teherautós szopássorból: fülketető illeszkedés, motorsátor illeszkedés sárvédőkre, motorsátor illeszkedés hűtőre, sárvédő egyenesen állás alvázon, fülke illeszkedés alvázra, plató illeszkedés alvázra. És persze szárazpróbánál akármilyen jó, élesben fogja felmutatni a középső ujjat. Na persze ha nem kezdesz bele, sose lesz kész :) Kerék: a kerekek nagyon sokfélék tudnak lenni, attól függően, hogy milyen terepen milyen sorrendben és mennyit ment a kocsi, én pont azt látom, hogy a kerék a tengely felé szokott egyre koszosabb lenni, a gumiból kiforog a retek. Persze egy kis por attól még mehetne rá, egyébként a gumikerekeket smirglin szoktam megdörzsölni, hogy kopottabbnak hassanak. @Sennás: gondolkodtam egy ilyen tarka medinain, de nekem jobban tetszenek zöldben. Az ablakot sajnos elég nehéz ,,letekerni", elefántfüllel, gumikéderrel egybe van öntve, és a gőzölésen nem nagyon segítene, az nem annyira légmozgás, mint inkább közelség kérdése. | |||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 680069 | 2020. december 13. 19:08 | ||||||||||||||||
Tényleg csak csatlakozni tudok Szépek! Jó kis sor! majd 50tonna van a polcon még hogy nem szakad le:) 260V-t nem akarsz építeni és végre lehet terepmintás is:) Azt szerettem volna kérdezni esetleg ha "letekered" az eggyik ablakot f..száúl belátni klassz belsőt meg lehet a pill. ragasztó se gőzöl be anyira nem lehet? De csak gratulálni tudok tényleg szép építés:) | |||||||||||||||||||
páncélos | Adatlap | 680066 | 2020. december 13. 18:04 | ||||||||||||||||
A Krazok nagy kedvenceim, jó téma. Én még nem mertem nekikezdeni egyiknek sem, mert anno hónapokig szenvedtem az Ural-4320-al a tengely összeillesztési pontatlanságai miatt és a végén még a motorháztető is rövidebb volt 1mm-el. Amit én még hozzátennék a kerekek nagyon sterilek. Ha az oldala sáros, akkor annak a gumiabroncs felületén is látszani kellene. A futófelület aszfalton lekopik, de a mélyedések koszosak maradnak. Egyébként impozáns látvány, gratulálok hozzá. | |||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 680043 | 2020. december 13. 13:19 | ||||||||||||||||
A Takom KrAZ-260-asa 1/35-ben, egy saját figurával. Természetesen magyar. Könnyű építésnek tűnt egészen addig, amíg a fülkét a helyére nem kellett rakni, a motortól ugyanis egyáltalán nem fér a helyére, ha valaki nyitott motorháztetővel szeretné megépíteni, akkor a motor részleteit a fülke helyrerakása után tegye rá. Az üvegeket mindig PVA-val ragasztom, de a tető beépítése során a pillanatragaszó azért begőzölte, most olyan, mintha beszuszogta volna a bácsi. A lökhárítóban lévő lámpákra figyeljen, aki KrAZt épít, mert többféle elrendezés van, fénykép alapján dolgozzunk. Úgy általában mindenből többféle elrendezés van, én például platós magyar járművekből csak sárga villogósat találtam, úgyhogy azt házilag kellett elkészítenem rá. Szerencsére egy autómodell indexlámpás keretéből pont maradt ki két megfelelő méretű bütyök. A jelzés egy HAD valamilyen matrica, hiányzik a sarka, de úgy hagytam, ez a valóságban is matrica, idővel elég ütött-kopott tud lenni. Nem tudom, miért rakták fel fordítva, de az eredeti képen is ilyen. Ez a negyedik KrAZ-om, a Roden 214-ese és 255-öse mellet a Minimanfactory 255-öse látszik. Egyikre se mondanám, hogy könnyű építés, mindegyiknek volt valami nyűgje. Mindegy, egy darabig most nem kell több KrAZ-t építenem :) | |||||||||||||||||||
ufopete | Adatlap | 679931 | 2020. december 10. 11:49 | ||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 679826 | 2020. december 6. 18:19 | ||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 679821 | 2020. december 6. 16:59 | ||||||||||||||||
Gabikabácsi | Adatlap | 679232 | 2020. november 21. 17:16 | ||||||||||||||||
Szervusztok! Elkészült a T-34 makettje. Van hozzá egy kis dioráma is, most a figuráknak, és a tartozékoknak (lőszerek, ládák) kell nekiállni. Üdv! HPG | |||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 679200 | 2020. november 21. 06:58 | ||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 679186 | 2020. november 20. 21:30 | ||||||||||||||||
Köszi, a fehér vonalakat kicsit megvastagítottam. A rendszám az a sok helyen látható sima ,,HONVÉDSÉG" feliratú, ha az adott makett eredetijének rendszáma nem ismert, akkor ezt szoktam rátenni. | |||||||||||||||||||
Elnar | Adatlap | 679145 | 2020. november 18. 13:21 | ||||||||||||||||
A Taczanka-B még mindig valami furcsán jól néz ki. Szép lett, talán csak a kopoltyúja lett kicsit markánsabb az eredetinél. Megnyugtatlak, továbbra is csak 2 kép van magyarról, hacsak nem bújkál valahol több. :) Mivel ismeretlen a rendszámuk (a képekről - Emerick lehet hogy tudja, hogyan voltak regisztrálva) mit tettél rá? Lengyel rendszámot, ami a felvonulásos képen látszik hátulról, vagy odakamuztál egy pajzsos magyart? A 43 nyara utáni fehér csíkot szerintem én lehet, hogy újrafesteném éles kontúrral, ahogy a másik ismert, oldalnézeti fotón is látszik. A rendelet szövege szerint 20cm széles a csík (és elvileg csak hátul megy fel teherautóknál, de a Fortepan 42121-es sárból Pf-et kitoló képén is látni, hogy elöl is felhúzták a függőleges élre) | |||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 678934 | 2020. november 12. 19:18 | ||||||||||||||||
Szia Miggyuri, én is szívesen lépnék egy ilyet, ha lenne időm, de neked gratula hozzája! :) Üdv KP | |||||||||||||||||||
parahybana | Adatlap | 678933 | 2020. november 12. 18:59 | ||||||||||||||||
Betyárosan jó! | |||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 678931 | 2020. november 12. 18:07 | ||||||||||||||||
Minden Ok:) Engedelmeddel az alvázat megmutatod? Kiváncsi vagyok a Dragon hogy oldotta meg? Nyírbe van egy ilyen(hasonló?) kocsi ha kell készítek pár képet. De egy kib@szott roncs:( fékfügvas,féktuskó,légvezeték,kormányszelep,raksúlyváltó,kiiktató kar,légtartály, van az alján? | |||||||||||||||||||
bigboy | Adatlap | 678928 | 2020. november 12. 17:54 | ||||||||||||||||
Üdv igen ezek a képek vékonyabbat mutatnak. ez 0.5mm vastagabb . de majd visszatérek rá beszerzek véknyabb rézdrótot. ödv bigboy | |||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 678927 | 2020. november 12. 17:52 | ||||||||||||||||
Köszönöm válaszod! ...és várjuk a további képes beszámolókat! :) | |||||||||||||||||||
bigboy | Adatlap | 678926 | 2020. november 12. 17:50 | ||||||||||||||||
Üdv az alváz is szkrecs a kerekek mef a tartó szerkezet fékek ütközők stb. dragon készlet- üdv bigboy | |||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 678914 | 2020. november 12. 14:31 | ||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 678910 | 2020. november 12. 13:12 | ||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 678904 | 2020. november 12. 11:59 | ||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 678901 | 2020. november 12. 11:44 | ||||||||||||||||
Gratulálok! Nagyon szép. Első ránézésre azt gondoltam, hogy a mönichkircheni vasútállomás, de nem, csak nagyon hasonlít. | |||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 678900 | 2020. november 12. 11:01 | ||||||||||||||||
Nagyon szép lesz, ebben biztos vagyok! Gratula. Nem von le az értékéből, de ha jól látom akkor a vagon esetén "alvázként" meglévő készletből építkeztél. Csak a történeti hűség kedvéért: melyikből, miből? | |||||||||||||||||||
kezo | Adatlap | 678899 | 2020. november 12. 10:37 | ||||||||||||||||
Építettem én is már vasútmakettet, de ez így színezetlenül is nagyon buli. Rohadt jó lesz! | |||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 678891 | 2020. november 12. 09:08 | ||||||||||||||||
Le a kalappal, ez nem semmi munka! Megyek a pincébe az állkapcsomért... | |||||||||||||||||||
bigboy | Adatlap | 678890 | 2020. november 12. 09:04 | ||||||||||||||||
Üdv nálam ez készül most 1:35 szkrecs. üdv bigboy | |||||||||||||||||||
téglatesó | Adatlap | 678607 | 2020. november 5. 08:53 | ||||||||||||||||
Sokol | Adatlap | 678600 | 2020. november 4. 21:02 | ||||||||||||||||
Szeretettel várjuk! Mindig nagyon érdekes témákat választasz. | |||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 678556 | 2020. november 3. 23:11 | ||||||||||||||||
Sokol, sanyi: köszi mindkettőtöknek! A harmadik kép már az én működésem eredménye. Az első képen látható, hogy nézett ki a plató eredetileg, az az egész magasított cucc így egybe volt öntve egy nagy műgyanta téglaként. 10-12 köbcenti anyagot kellett kivájnom belőle, tulajdonképpen az egészből csak egy vékony szegélynek kellett maradnia. Ehhez már a nagy fúrót használtam. Így keletkeztek a képen látható lyukak, de nem vettem a szívemre, a műanyag felépítmény eltakarja, a másik oldalról kigreenstuffozni ezután nem volt nagy ördöngösség. Tervezek majd belőle egy cikket, nem az a versenygyőztes minőségű modell, de maga az építés folyamata semmiképp nem mondható szokványosnak, úgyhogy talán érdekes lehet. | |||||||||||||||||||
sanyi | Adatlap | 678549 | 2020. november 3. 19:28 | ||||||||||||||||
Nagyon klassz, véééégre nem egy tucat vagy vátiff tipus! Szép és érdekes, gratula hozzá! :) A plató tényleg ilyen állapotban volt, vagy itt már elkezdted lebontani a felépítményt? | |||||||||||||||||||
Sokol | Adatlap | 678526 | 2020. november 2. 21:33 | ||||||||||||||||
Papa74 | Adatlap | 678434 | 2020. október 31. 20:32 | ||||||||||||||||
Még mindig nagyon tetszik a típus :) Várom a folytatást! Köszi | |||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 678414 | 2020. október 31. 12:32 | ||||||||||||||||
Sziasztok! Nálam ez készült éppen, Polski-Fiat 508/518 a Magyar Királyi Honvédség színeiben. Összesen két fénykép van róla, azon se látszik semmi (nehogy valaki most be merjen tenni egy harmadikat :)), a makett maga az S-Model műgyanta katasztrófája, aminek ráadásul a hátsó részét nulláról kellett újjáépíteni, mert nem ez a típusváltozat. | |||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 678316 | 2020. október 28. 08:21 | ||||||||||||||||
Szia Gyuri! Elég cakkos a foltok széle, kell ennek ennyire cakkosnak lennie? | |||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 678314 | 2020. október 28. 05:42 | ||||||||||||||||
Na, most itt tartok. Jön rá még egy réteg festés. | |||||||||||||||||||
Gabikabácsi | Adatlap | 678313 | 2020. október 27. 23:52 | ||||||||||||||||
Jó estét! Lassan elkészül a Zvezda T-34/76. Felkerül még ásó, vontatókábelek, önmentő rönkök. Üdv HPG | |||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 678215 | 2020. október 24. 20:49 | ||||||||||||||||
Ez biztos, de van homokom Laboe-ből valahol a pincében. Elég sok, 1:144-ben is elég lenne egy Revell VIIC/41-hez ;) | |||||||||||||||||||
Sherman | Adatlap | 678211 | 2020. október 24. 19:55 | ||||||||||||||||
Nagyon jól néz ki, de hogy akkori repeszre építesz, onnan való földre, és mohából? A tengeralattjáróidhoz sokkal nehezebb lesz egy torpedó darabot felhozni az Atlanti óceánból. :-))) | |||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 678209 | 2020. október 24. 17:35 | ||||||||||||||||
Köszönöm. :) Az én dédapán Albániában tüzérkedett (Gebirgsartellerieregiment No.19.). Hazajött, de,mint mesélik tök süket volt. Bár a figurák pláne nem egy hatalmas durranás, megfordult a fejemben, hogy veszek egy KuK géppuskás duót, meg olasz bersaglieriket tőlük, aztán megpróbálnám megcsinálni Enrico Toti esetét. Ő volt az a féllábú katona, aki a 85-ös magaslaton (ami azóta az ő nevét viseli) halálos lövése után még hozzávágta a mankóját a mieinkhez. Marha vicces első blikkre, de ha az ember utánaolvas Toti úrnak, akkor rájön, hogy ennek kb. így is kellett történnie és minden tiszteletet megérdemel. Csak nincs kép a bersaglierikről, hogy egyáltalán van-e köztük valami talán használható. Aztán bármennyire olcsó, feleslegesen nem venném meg, aztán lassan meg már vámolni is fogják. :( Meg persze ehhez vissza kéne oda jutni, hozni valami követ, meg földet, esetleg valami repeszt, ha van onnan. Aztán mit tudom én, meddig tart még ez az ebzárlat. :( | |||||||||||||||||||
sanyi | Adatlap | 678207 | 2020. október 24. 17:17 | ||||||||||||||||
Ez igen! Dédapám is ott volt, de ő hazajött. Kell a megemlékezés, nekem is vannak terveim, illetve tárgyaim hasonló témában. Makettként tényleg nem nagy bumm - nem bántás, hanem békés egyetértés..:) - de a mondanivalója alapján lazán kört ver a legkomolyabb építésekre is! Óriási! Igaza van feleségednek, 10/10 pont! | |||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 678199 | 2020. október 24. 12:09 | ||||||||||||||||
Mondjuk már elkészült, bár azon gondolkozom, hogy megpróbáljam-e a földet átkenni mattlakkal, mert kicsit csillog vakufényben, amúgy csak erősen saras hatása van. Mint makett, belátom, nem egy nagy szám. Pendraken 10 mm-es fém figurák és Skoda M11 mozsár, annyira kicsi, hogy sajnos, már nagyítóval is alig látom. Lévén kb. 1:180-as méret, valamint elvileg wargame-hez való, a részletezettsége is olyan. Viszonyításként mellette az egy 1 eurós érme. Ami az érdekessége, az a vignyetta többi része. A talpa egy repesz, amit az ún. "Batterien doline"-ben találtam (Lokvica mellett, Szlovénia). Előbb a miénk volt, aztán az olaszoké, nem állapítható meg, ki lőtte oda, de a hajlásból valami marha nagy lövedékre következtetek. Akár 30,5-ös is lehetett, tehát még ilyen ágyúból is. A föld a Monte San Michele (a Doberdó uralgó magaslata, Olaszország) "Honvéd kavernája" mellől származik, a "fa" ugyanonnan a "Lukachich-kaverna" egyik bejárata fölé magasodó (azt hiszem,) ciprusról. A kő a Görztől (Gorizia/Nova Gorica) északra lévő Monte Santo (manapság Svetagora, Szlovénia) egyik kavernájából van. A növényzetet szimbolizáló moha is erről a két helyről származik. Inkább (meg)emlék(ezés), mint makett. De a feleségemnek tetszik. :) | |||||||||||||||||||
sanyi | Adatlap | 678140 | 2020. október 22. 20:38 | ||||||||||||||||
Menthetetlen vagyok...:) | |||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 678139 | 2020. október 22. 20:32 | ||||||||||||||||
Maszkban makettezel Sanyi? Védőoltást nem kértél hozzá? :) | |||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 678138 | 2020. október 22. 20:31 | ||||||||||||||||
sanyi | Adatlap | 678136 | 2020. október 22. 19:29 | ||||||||||||||||
Tyú, de szép! Iraki lesz ugye? Nekem most "van úton" az egyik boltból a Trumpi gyártmányú, már nagyon várom, maszkot is kértem hozzá, hogy azonnal lehessen kezdeni! Nagyon szép ez a típus, igazi "repülő alakja" van! :) Helyhiány... Ismerős... Pár éve csináltunk két frankó fali vitrint, a kis gépek elvoltak-vannak-lesznek benne, de egy ilyen nem fér el... Most azt találtam ki, hogy a szekrényem tetejére teszek egy üveg búrát, amekkora a szekrény, de az sem lenne se olcsó, se egyszerű - pl. nyithatóság... | |||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 678135 | 2020. október 22. 19:12 | ||||||||||||||||
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Sziasztok!
Idén végre lesz egy kis szabadidőm és ha minden jól megy, egy saját makettező asztalom is, így végre elővehettem régen be nem fejezett makettjeim egyikét, az ancsát (Bilek 1:48) Maga a makett egy short run, a technológia minden előnyével és hátrányával, de eddig minden egyes órát élveztem amit a faragásával töltöttem ( Pedig volt pár száz ). Körülelül három-négy éve kezdtem neki, de ki számolja. Tehát az elmúlt 1614 nap alatt volt, hogy hosszú időt pihent a szekrényben, de eldöntöttem, hogy idén bizony be fogom fejezni. Töltök fel pár képet, bár nem látszik, de rengeteg munka van benne és még van hátra. Remélem más is kedvet kap hozzá, mert nagyon mutatós darabot lehet belőle faragni.