<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
nbali | Adatlap | 674822 | 2020. július 15. 19:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 674818 | 2020. július 15. 18:56 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Inspiráló! Nekem a készlet kistestvérei várják sorukat. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 674817 | 2020. július 15. 18:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Azaz! Emlékszem, volt idő, amikor egy makett elkészülte tartott addig, mint most ez. :( Mondjuk akkor nem is dolgoztam még. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
páncélos | Adatlap | 674793 | 2020. július 15. 07:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szép. Nekem tetszik. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 674776 | 2020. július 14. 10:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Na:) Történelem része! Köszi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 674774 | 2020. július 14. 09:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gyárilag ilyen. Lehet, át törölték, gyakorló súly makettek /feliratok is e szerint/. A dolog érdekessége még, hogy részt vett Paks oltalmazásában. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 674770 | 2020. július 14. 07:05 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Teljesen jó Gábor! És így is jól néz ki tisztán,kiglancolva:) Az eredeti fotón kicsit "fényesebb" ilyenkor le voltak ezek kenve ugye valamivel? Fegyverolaj mi? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 674769 | 2020. július 14. 03:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 674768 | 2020. július 14. 03:05 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Annyit kértek, dobozból építsem, hazai jelzésekkel.. /Trumpeter 2P25 1/35/ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 674766 | 2020. július 13. 23:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia az egy Mi-8as pilon(?) úgy hívják? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 674765 | 2020. július 13. 23:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 673674 | 2020. június 9. 07:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi! Nem tudok. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 673673 | 2020. június 9. 06:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 673653 | 2020. június 8. 12:24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Klassz lett. Én is próbáltam már a szódabikarbónát de még nincs annyi "idős" hogy kezdjen sárgúlni. Esetleg egy réteg matt lakk és még le se szórodik a talapzatról. A mosószóda az "nàtrium karbonát" akkor az nem szbbóna? Oda kellet volna figyelni kémia órán:( de gyönyörű fehér és rettentő apró szemü, hó-nak pont jó:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 673650 | 2020. június 8. 11:01 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm! Meg fogom próbálni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
sanyi | Adatlap | 673649 | 2020. június 8. 10:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Aluminium-oxid? Nem tudom, de az is hasonló fehér szemcsés valami - régen vegyszerboltban lehetett kapni, polírozó anyagnak is használták/használtuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 673646 | 2020. június 8. 10:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szódabikarbóna - palma faragasztra szórva. Esetleg tudsz jobbat, mert ez egy idő után - évek! - besárgulhat. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 673645 | 2020. június 8. 09:29 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hú, jó lett Miggyuri! A havat miből csinálod? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 673644 | 2020. június 8. 09:26 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 673527 | 2020. június 4. 23:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sokol | Adatlap | 673511 | 2020. június 4. 16:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 673499 | 2020. június 4. 11:08 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 673498 | 2020. június 4. 11:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 673494 | 2020. június 4. 06:45 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pitott:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 673493 | 2020. június 4. 06:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 673484 | 2020. június 3. 22:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Itt is van:) vagy egy ilyen kibelezett Bogár(?) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zsirospal | Adatlap | 673483 | 2020. június 3. 22:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Már a nyomáskamrában van a gyanta. Meglátjuk mi /sül/ ki. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 673465 | 2020. június 3. 16:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 673464 | 2020. június 3. 15:46 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lassan minden lesz hozzá, csak a sárkány marad gyári. De én nem bánom, jöhet minden, ami hiányzik vagy nem elég jó a maketten. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 673449 | 2020. június 2. 23:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tyűű az érdekes:( az annyira Magyaros | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 673448 | 2020. június 2. 23:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm! Nagyon jó a taliga! Eszembe sem jutott. Egy ilyen kézzel cipelős diorámát tervezek csinálni nemsokára, de az egy Leventével lesz. Ha ráveszem magam, hogy megműtsem a hr model készletet... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 673447 | 2020. június 2. 23:08 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Micsoda ötlet! Ez komikumot is vinne a jelenetbe. Meg egy kis színváltozatosságot a tökök. Szuper. Sokolka légyszi szakértsd meg a Caudron C.600 alapszín problémát. Szerinted mi lehet valószínű alapszín a kukacozott 30-6 lajstromú gépen? Francia szín, német szín?... Köszi szépen! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 673441 | 2020. június 2. 21:05 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 673440 | 2020. június 2. 20:26 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 673439 | 2020. június 2. 19:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen "últra könnyű":) de ki az a szadomazó katona aki a reptér "túlvégére" visszatolja akármilyen ultrakönnyű:) Nem gondoltam én ráakasztani csak a "sarokba" valahova hogy legyen mihez méretezni:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sokol | Adatlap | 673437 | 2020. június 2. 18:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
jó a szögletes alap is csak csinálj köré káposzta, vagy tök földet :) egyből értené mindenki mit magyaráz neki az oktató bá | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 673434 | 2020. június 2. 17:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, köszönöm, a csatolt festés a terv. Ez egy ultrakönnyű gép, azt feltételezem, hogy kézzel mozgatták, mozgatják. Legalábbis a jelenleg használt példányok repüléseiről készült jutub videókon nem emlékszem, hogy járműveket láttam volna. Sajnos a féklapokat nem tudtam megcsinálni nyitva, a kemény műanyagból nem tudtam volna kivágni őket szépen, pedig az lenne az igazi, ha nyitva lennének. Így a felszállás előtti pillanatok megjelenítése lenne logikusabb, csak ahhoz meg a vontatókábel hiányzik. : ) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 673432 | 2020. június 2. 15:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elismerésem nagyon ötletes! Festést mit kap azt a felűl foltost vagy az alsót? Egy kettenkrad-ot nem teszel mellé ha már leszállt vontassák el:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 673430 | 2020. június 2. 15:31 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi szépen Tamás! Azt hiszem egy kicsit sok lenne ezen az alapon az üres terület így. Lehet, hogy jobb lenne egy fesztáv szélességű lapos téglalap vagy ovális alap hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 673415 | 2020. június 2. 12:24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Turbo Cmelák apróságok készülnek. Vegyszertartály fedél, részletes orrkúp, új tollak, vezetékvágók a futóra és a szélvédő elé, kis rácsos sárvédő nagykerekű Z-137T-hez, futóműre terelő lemezek, I-dúc a törzs-vízszintes vs összekötésére. Felcsonkolás öntésre. Üdv KP | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 673407 | 2020. június 2. 00:23 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez eddig marha jó. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 673406 | 2020. június 1. 23:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Készül egy egyszerűbb dioráma nálam. Vitorlázó kiképzés folyik a III. Birodalomban a háború végén. Az ihletet a Luftwaffe Camouflage and Markings vol. 2 c. könyv adta. Van benne egy fotó egy 05 alapon 81 foltozású Babyről. Amikor megláttam, tudtam, hogy meg kell építeni. Rakok hozzá egy kis jelenetet, hogy izgalmasabb legyen. A növendék nem siklott be jól, az oktató magyarázza, hogyan kellett volna csinálni. Összepróbáltam most az alkotóelemeket, hogy hogyan néz ki a koncepció alapra helyezve. A makett a Fly 1:48-as Grunau Baby II-je. Elég sokat tökörésztem a mozgó kormányfelületek kivágásával, nagyon kemény a műanyag. A fülketető kivágása, újraépítése, a fülke megépítése saját alkatrészekkel egész pepecs munka volt. A pilóta a Special Hobby Sg-38 vitorlázó figurája megvariálva. A többiek ICM figurák. Nemsokára eljutok a gép festéséhez. üdv | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 673346 | 2020. május 31. 13:22 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 673345 | 2020. május 31. 12:57 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Továbbra is kösszépen a segítséget, a szöveg is érthető volt, de azért jöhetnek a képek is. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 673342 | 2020. május 31. 12:26 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 673341 | 2020. május 31. 12:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mindjárt dobok pár fotót. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 673340 | 2020. május 31. 12:00 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Persze. Inkább hiányos a felület, mint hibás. A teljesség igénye nélkül: -a centroplán alsó fele fantasztikus, festéssel minden megcsinálható, -a centroplán felső felén szép és pontos a szárny bekötés burkolata, ez viszont már nem mondható el a törzs-centroplán burkolatról, -centroplán felső fele: a taposócsík elfogadható, de a mellettük lévő két kis ovális szerelőnyílás a maketten kiemelkedik, a gépen nem. Viszont lecsiszolni és karcolni csak a bal oldalon lehet, mert a jobb felén beleér a taposócsíkba :) -a szárny bordázása szép, az orrsegédszárnyak jók, csűrők, fékszárnyak nagyon jók és a jellegzetes réselés az alsó felén is nagyon jó, ha be tudod ragasztani jó helyre a köztes profilokat, amit a készlet ad :) Sok szárazpróba és türelem. -a csűrő mozgató rúdja pótlásra szorul, az alapja jelzés értékű, de jó helyen van, -a pitot-cső és szerelőnyílása hiányzik, -a farok emelési pont hiányzik, lyukat kell fúrni a törzsön keresztbe (ezen vezetnek át egy rudat és arra kötnek emeléskor), -egyes felületi kialakítások gépenként eltérőek, ezt fotó alapján kell követni (pl. a kabin és a kutyaól közötti részen néha vannak kör alakú lemezek, néha nincsenek), -nyilván egy csomó dolgot meg kell csinálni házilag, mert fröcsizve úgyse tetszene senkinek, ezért nincs is: trimm, kapaszkodók a törzsön, kutyaólajtó kilincs, kabintető kilincs, szárny fellépők, stb... -a szárnyon lévő fellépő rács ugyan megvan, de én húzott szálból újra építem, -helyzetfények gépenként vannak, vagy nincsenek, meg kell nézni. A Stuka sztájl futókat semmiképp, mivel annak semmi köze nincs a Cmelákhoz. :) Figyeld azért majd az orrkúpját is, az sem csillagmotorosé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 673335 | 2020. május 31. 10:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, Köszi szépen! A kabintetőt biztos nem én húznám, de mivel szögletes, talán lehetne belőle vágni, viszont ha jó a mérete, akkor a törzset szélesítem majd. A makett felületét is megvizsgáltad az igazihoz képest? Nagyon remélem, hogy azon nem kell javítani. A Stuka színű kétüléseshez esetleg nem tervezel burkolt futóműt? Aztán már csak pár matricakészlet kéne, de ezt már beszéltük. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 673310 | 2020. május 30. 20:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Zoli, még a kétüléses makett megjelenésekor lemértem a kabintető méreteit és úgy emlékszem, hogy a plexi jó a maketten. Ráadásul sok méretét ellenőriztem, mert nagyon érdekelt. A helyzet az, hogy más megoldás amúgy sem nagyon van, mint a törzsbe betoldás, mert nem hiszem, hogy egy kabintetőt egyszerűbb húzni rá. A betoldás a szélvédő előtt és a törzsön majdnem a függőlegesig kell. Alul nem. A szögletes lemezelés, amit gyantából adunk, az is erre van méretezve, hozzá van adva a betoldás mértéke. Ennyi. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 673282 | 2020. május 30. 09:45 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, Nagyon jó hírek, várom a további fejleményeket. Ha megoldható, megtennéd, hogy lemérnéd pár helyen a gépet, hogy a makett mennyire pontos? Pl a kabintető vagy a törzs szélessége a jó? És ha be kell toldani, akkor a teljes hossz mentén, vagy inkább csak a kabintető előtt-mögött kellene szélesíteni? Teljes kabint is fogtok gyártani mindenestül? z |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Én is megépítettem ezt a készletet, édesapám egy ilyenen szolgált az arrabona ezrednél.
Sajnos a készletben a rakéták nem méretpontosak, de a HAD féle műgyantát meg már nem lehet kapni :(
Nálam még a radaros változat van tervben, a trumpi nem rég adta ki, új szerszámos készlet, csak kicsit drága.