<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
phun | Adatlap | 163881 | 2010. november 9. 19:39 | ||
Luthor | Adatlap | 163880 | 2010. november 9. 12:41 | ||
Rendben köszi. | |||||
doky3 | Adatlap | 163879 | 2010. november 9. 12:24 | ||
Én áztatni sosem szoktam, mert lehet hogy nem bántja a műanyagot, de használni sem használ. A helyedben egy picit rásegítenék a kenényebb, kerek fogpiszkálóval, hogy a lemosó "belekezdjen" az eltávolítandó festékbe. A fogkefe nem biztos hogy elég. Próbáld ki, nem rontasz a helyzeten. | |||||
Luthor | Adatlap | 163878 | 2010. november 9. 11:46 | ||
Gyakorlati tapasztalat a Spar-os "Florin" lemosóról: 4-5 évvel ezelőtt festettem ezeket az apróságokat. A törzs egy része érintetlen. A többin Humbrol matt enamel színek vannak, a ciklámen (pink, ahogy tetszik), vmi speckó, szintén Humbrol, de ilyen UV színű, amire a tégelyen cellulóz-higítót írtak elő. Híg matt fekete panelozás. Namost: a sötétebb zöld szín meg se nagyon mozdul. A világos sárgászöld 10-15 perc után letörölhető lett, a pink nagyját ki lehetett fogkefézni, dörzsölni, kapirgálni. A panelozás meg se moccan. Ma délután már kb 50-60 órája lesz, hogy áznak, holnap írok update-t. Bár sztem ami nem ázott fel negyed óra alatt, az már ott is marad. | |||||
WadEmber | Adatlap | 163877 | 2010. november 8. 23:38 | ||
Helló Sziasztok. Kis segitségre lenne szükségem. 1:35 katonák arcfestésére mijen indulókészletet tudtok ajánlani. Ugyértem mijen szineket kell-érdemes beszerezni amivel neki lehet indulni 1:35 arcfestésnek. Olvasgattam már a fórumot sokszor.De ha lenne valaki kedves és irna egy listát hogy mivel lehetne kinindulni és hol tudnám beszerezni azt nagyon megköszönném. Köszönöm. | |||||
gaborka | Adatlap | 163876 | 2010. november 8. 23:23 | ||
Mit értesz az alatt hogy együtt használni? Keverni? Akrillal nem lehet, zománccal viszont igen, bár azt pisztolyba nem merném tölteni. A száradási időt igen jelentősen befolyásolja hogy mivel hígítod az olajfestéket. c[ ] | |||||
qiez | Adatlap | 163875 | 2010. november 8. 17:01 | ||
Sziasztok! A művészolajjal kapcsolatban kérdezném, hogy milyen festékekkel lehet együtt használni, akrill vagy olaj bázisú, esetleg mindkettő? Már régóta van egy üveggel, de még sosem próbáltam. Ha jól tudom, akkor a lényege, hogy tovább tart a festék száradása, ezért hosszabb ideig lehet pacsmagolni vele. Köszi! | |||||
ko1122 | Adatlap | 163874 | 2010. november 8. 14:58 | ||
Festéket Spray kivitelben honnan érdemes rendelni? (Tamiya gondolom egyik legjobb lehet) Fekete és metál szürke festés lenne első sorban. Ha fémtiszta felületet egyből a színnel festek le alapozás nélkül, az mennyire válhat be? Lakkot mit ajánlanátok hozzá? | |||||
miskin | Adatlap | 163873 | 2010. november 5. 17:37 | ||
Kedves gaborka és Hickory, Köszönöm a segitséget. Akkor ezek alapján beszerzek valamit. Üdv miskin | |||||
gaborka | Adatlap | 163872 | 2010. november 5. 16:37 | ||
Nem hinném hogy tönkrement nekem még van régebbi Citadel festékem is, nagyon jó minőségű festék volt akkoriban (most se rossz de az akkori flip-top tégelyest jobban szerettem). Szerintem nincs semmi baja, és lényegében ugyanaz mint a mostani "tinták". c[ ] | |||||
Freddy | Adatlap | 163871 | 2010. november 5. 14:59 | ||
Hát, az lehet tönkrement már. Meg a régi tinták mások, ez az új wash-sorozat, amiről beszélek, 1-2 éve kapható. | |||||
Luthor | Adatlap | 163870 | 2010. november 5. 14:37 | ||
Kb 10 éve vettem pár GW színt figurákhoz, meg 2-3 féle tintát... ki se bontottam azóta... lehet ideje lenne. | |||||
Freddy | Adatlap | 163869 | 2010. november 5. 13:43 | ||
Én is ecsettel festek, de lehet azzal is szépen és a célnak megfelelően lakkozni. Persze nem egyszerű, de hát egyrészt vagy szép, vagy egyszerű valami, másrészt a szórópisztoly sem egyszerű:) De ha ez ilyen gondot okoz, akkor egyszerűbb úgy megkerülni a problémát, hogy alapból akrillal fested le a makettet. Akril egyébként nem való bemosásra- vagy, ha mindenképpen akrillal akarsz bemosni, a Games Workshop wash-ait tudom ajánlani, (a Devlan Mud kicsit barnás, a Badab Black meg fekete). Az pont erre van, és jó is nagyon. | |||||
Luthor | Adatlap | 163868 | 2010. november 5. 13:28 | ||
Én általában matt Humbrol szintiket használok, de többedszer olvasom, hogy mosás előtt alálakkoztok fényessel, ill. mosogatószer kerül a keverékbe. Utóbbit szintén ki fogom próbálni. A gond az, hogy mivel ecsettel festek, így az "aláfújok egy kis fényt" felejtős. Nekem sajna max. 2 rétegem van arra, hogy eltaláljak mindent, 1 nem fed, 3 túl vastag. Direkt vettem fekete akrilt, hátha azzal jobban megy a mosás, de nem voltam elájulva tőle. | |||||
Freddy | Adatlap | 163867 | 2010. november 5. 13:07 | ||
Akril felületre Louvre művészolaj terpentinnel hígítva nekem bejött. | |||||
Luthor | Adatlap | 163866 | 2010. november 5. 12:36 | ||
Igen.. szutyok higítóval, vagy rossz aránynál tapasztaltam én is, hogy "kicsapja" a pigmenteket. Asszem próbálnom kell, nincs mese. | |||||
Freddy | Adatlap | 163865 | 2010. november 5. 12:21 | ||
Hát fontos, hogy jól terüljön, mert ha összekapja magát, az nagyon ronda lesz. Szintúgy ha hígításkor szétesik pigmentekre. A pigment az olyan, mint a lábnyomok a Holdon. Ha nem nyúl hozzá senki, akkor örök időkig megmarad, de ha valaki hozzápiszkál, akkor könnyen szétjön. Na most azt, hogy senki (beleértve téged a további munkafázisok alatt) nem nyúl hozzá, nem lehet garantálni, ezért érdemes fixálni. | |||||
Luthor | Adatlap | 163864 | 2010. november 5. 12:16 | ||
Valószínűleg a jól terülőn lehet a hangsúly. A higított festékek, legyen az akril v szinti, többnyire nem homogénre száradnak, legalábbis nekem. Bemosás helyett ki fogom próbálni a száraz árnyékolást, ugyanis emlékeim szerint van pár maréknyi maradék antracit Mapei fugázóm. Matt alapra ecsetelve mennyire tartósak az ilyen porozott (akár pasztellkréta-por) részek? Lakkozást megspórolnám, ha lehet, viszont zuhany alatt szoktam portalanítani a kész holmikat. | |||||
Freddy | Adatlap | 163863 | 2010. november 5. 12:07 | ||
Egy vékony, szinte láthatatlan festékréteg, ami az alapfesték színét módosítja. Általában úgy készül, hogy valami jól terülő és jól hígítható festéket (a művészolaj ilyen) nagyon felhígítva szétkennek a felületen. De esetleg szárazecseteléssel is lehet. Ha sok iylen filterezett folt van egymás mellett különböző színekkel, akkor változatosabb, heterogénebb, élethűbb (de legalábbis kevésbé kindertojás/marcipán/gyári új jellegű) felületet kapunk. A szónak persze más jelentései is vannak: szleng.blog.hu/2008/10/27/filterezes | |||||
Luthor | Adatlap | 163862 | 2010. november 5. 10:00 | ||
Elnézést, ha nagyon noob a kérdés: annyit emlegetitek a filterezést, hogy már régen meg szerettem volna kérdezni, pontosan mit is takar. Pár sorban egy kis ismertetőt vki, légyszi. Köszönöm. | |||||
Regal | Adatlap | 163861 | 2010. november 5. 09:29 | ||
Szia cimber, terpentinnel vagy ajánlják még a terpenolt (ez utóbbival még nem találkoztam, de az elsőt használom, bevált). Háztartási boltokban kapható. Üdv, Regal | |||||
cimber | Adatlap | 163860 | 2010. november 5. 07:47 | ||
Szia! Mivel a legcélszerűbb a hígítani a művészolajat? Üdv. | |||||
Lucky13 | Adatlap | 163859 | 2010. november 5. 01:28 | ||
Üdv a klubban :) Nekem is nemrég jött meg az EVO, már csak a kézbevétele is egy élmény... Airbrushban teljesen kezdő kezeimben is csodásan muzsikál, ezzel a pisztollyal tényleg bármit meg lehet valósítani, csak a képességeink szabnak határt. Alig várom, hogy kipróbáljam élesben is. | |||||
Hickory | Adatlap | 163858 | 2010. november 4. 10:57 | ||
Szia miskin! A művészolajokat az alapszín módosításához,azaz filterezéshez és az átmosáshoz használjuk. Gaborka a főbb márkákat már leírta,én annyival egészíteném ki,hogy ezek közül én is a PannoColort ajánlom.Nem a legolcsóbb,de minősége kiváló,és magyar. A Louvre olcsóbb,de a minősége változó.Egész jó még a versenyeken beszerezhető MIG-féle 502 Abteilung is. | |||||
gaborka | Adatlap | 163857 | 2010. november 4. 10:44 | ||
A filterezéshez a művészellátós Pannoncolor márkájú teljesen megfelel, olcsó és finom pigmentű. Lehet persze használni drága Louvre, Winsor&Newton, Talens, Ferrario, Rembrandt... stb. festékeket is. c[ ] | |||||
gaborka | Adatlap | 163856 | 2010. november 4. 10:42 | ||
Ha nagyon profi akarsz lenni, akkor a gyári színkatalógus alapján veszel vagy kevertetsz hivatalos Ford autószíneket festékkereskedésben vagy márkaszervízben. c[ ] | |||||
MrChef | Adatlap | 163855 | 2010. november 4. 08:39 | ||
Szevasz! Úgy emlékszem, nekem elbánt azzal is. A DOT 3 sztem mindenfajta festékeltávolításra jó. | |||||
miskin | Adatlap | 163854 | 2010. november 3. 22:17 | ||
Sziasztok, Azt szeretném kérdezni, hogy ti használtok-e művész olajfestékeket, és ha igen, akkor milyen márkát/típust? Úgy tudom, hogy szokták őket használni harcjárművek filterezéséhez, de én még sose próbáltam. Előre is köszönöm a segítséget. miskin | |||||
bubumaci07 | Adatlap | 163853 | 2010. november 3. 21:56 | ||
Szia! ÉN revell 50-esből és egy kis feketéből kevertem. | |||||
geriatis | Adatlap | 163852 | 2010. november 3. 21:17 | ||
Tibcsi! Köszönöm! Én is erre gondoltam.De inkább rákérdezek, mielőtt beleugranék! Üdv ! | |||||
Tibcsi | Adatlap | 163851 | 2010. november 3. 20:54 | ||
Szerintem elég a név alapján. A Fordoknál egyedül a motorblokk lehet kék, ami elvileg speciális Ford Engine Blue színű, de gyakorlatilag az épp kéznél lévő középkékkel tudod helyettesíteni. :) | |||||
geriatis | Adatlap | 163850 | 2010. november 3. 20:30 | ||
Sziasztok! Az iránt érdeklődnék, hogy van egy amt mustangom.. Annyi a problémám, ( ez az első amt makettem ), hogy egy kicsit meglepődtem, mikor kibontottam nem voltak benne színkódok..Csak a nevek.. Elég, ha néz alapján párosítom revell festékkel? Van valaki,aki tudna nekem ebben segíteni? Köszönöm ! Üdv : geriatis | |||||
Zsóti | Adatlap | 163849 | 2010. november 3. 18:34 | ||
Üdv Urak! Tegnap megjött az Evo szórópisztolyom, korrekt csomagolás, használható útmutató, szép pisztoly, látszik, h jól össze van rakva. A festés meg nagyon jó vele, egyedül a tartálya kicsi kicsit, de mivel 72-ben dolgozok, így nem nagy baj, a tisztítása gyerekjáték. Csak ajánlani tudom mindenkinek aki komolyabban gondolja a hobbyját! Jó makettezést, Zsolt | |||||
Miller | Adatlap | 163848 | 2010. november 3. 17:34 | ||
festésnél ne csak a hígítás beállításával törődj. kicsit próbálgasd a nyomást is változtatni, csodákra képes, és a kicsit sűrűbb festék sem folyik meg így könnyedén. | |||||
Tibcsi | Adatlap | 163847 | 2010. november 3. 16:58 | ||
Igen, természetes. :) | |||||
varyt | Adatlap | 163846 | 2010. november 3. 16:56 | ||
Sziaztok! Bocs ha már volt, de tök kezdő vagyok a pisztollyal való festésben, vissza sem nagyon olvastam. Kérdés: az természetes,hogy négy réteget kellett fújnom, hogy a festék takarjon rendesen?( monnyuk azisigaz,hogy felhigítottam rendesen,ha nem, elkezdett köpködni meg minden) Viszont így gyönyörűszép, tök homogén. Agép egy F-117-es, a festék Gunze akril. Üdv Tamás | |||||
Regal | Adatlap | 163845 | 2010. november 3. 13:46 | ||
atis76 | Adatlap | 163844 | 2010. november 3. 10:26 | ||
Regal | Adatlap | 163843 | 2010. november 3. 09:49 | ||
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy hol lehet Tamiya XF-1 fekete és XF-63 vörösbarna szintetikus festéket venni? Üdv, Regal | |||||
X INKVIZÍTOR X | Adatlap | 163842 | 2010. november 3. 09:43 | ||
minden használat után érdemes a festék saját , gyári higítójából egy adagot a festékre önteni, ugyanis minél több festék fogy a tégelyből annál több lesz benne a levegő = annál hamarabb bedöglik a festék. a Testors = model master amúgy is hajlamos hamar besűrűsödni, főleg a világos színei, ez egyébként áll a revell festékre is. tégelyen kivül gyakorlatilag bármivel higíthatók / lakkbenzin, szintetikus higító, terpentin, más enamel festék higítója /, viszont sajna ha a tégelybe nem saját higítóját öntögetjük, előfordulhat hogy hamarabb bedöglik. úgyhogy csak annyi festéket keverjetek be amennyit el is használtok, ugyanis ha nem a saját higítójával kutyult kencét visszamossátok a tégelybe, gyoríthatja a festék állagának romlását. tehát mielött a kupak visszamegy a tégelyre,jópár csepp saját higítót cseppentsetek bele./ igen, meg kellene venni minden festékhez a saját higítót - ahol festéket kapni, ott higítót is, nem érdemes ezen filléreskedni, hiszen ha a nem saját higító miatt tönkremegy a festék, akkor újat kell venni, az meg már nagyob kiadás mint 1-2 üveg céges higító ! / | |||||
geriatis | Adatlap | 163841 | 2010. november 3. 09:01 | ||
Semmi gond,megértem! :) Ettől függetlenül nem rossz ötlet! :) Másik részről : Ahol ehhez felhasználható "cucc" lenne, az kevés helyen van már, mert szárad, illetve hatóságilag lezárt területen van.. Így marad a lefolyótisztító.. Üdv : Attila | |||||
juge75 | Adatlap | 163840 | 2010. november 3. 07:03 | ||
Nem rosz indulatúlag,és nem morbiditásból írtam. Csak az anyag sajátosságait figyelembe véve az a top (illetve majdnem). Üdv:Gábor. | |||||
geriatis | Adatlap | 163839 | 2010. november 2. 23:36 | ||
Kedves juge75! Bocs,de az ajkai vöröset inkább kihagyom, mert más emlékeim vannak róla... Ajkai vagyok, s a helytől dolgozom pár kilométerre, + rokonok, ismerősök laknak ott.. De nincs semmi gond. Poénnak vettem..:) Üdv : Attila | |||||
geriatis | Adatlap | 163838 | 2010. november 2. 23:31 | ||
Sziasztok! Köszönöm a segítséget, tanácsot mindenkinek! Üdv : Attila | |||||
geriatis | Adatlap | 163837 | 2010. november 2. 23:29 | ||
Sziasztok! Köszönöm a segítséget, tanácsot mindenkinek! Üdv : Attila | |||||
juge75 | Adatlap | 163836 | 2010. november 2. 23:26 | ||
Minden nátronlúgos szernek azonos. Ha ez sem jön be, kérj egy kis Ajkai extra vöröset (iszap). | |||||
Jimbow | Adatlap | 163835 | 2010. november 2. 22:12 | ||
Folyékony, egy liter. Most vettem egyet, 191 magyar forint volt. Sok sikert! | |||||
Tibcsi | Adatlap | 163834 | 2010. november 2. 21:15 | ||
A búvárt nem ismerem. | |||||
Tibcsi | Adatlap | 163833 | 2010. november 2. 21:14 | ||
Folyékony. Narancssárga flakonban van. | |||||
geriatis | Adatlap | 163832 | 2010. november 2. 21:10 | ||
Tibcsi! Tesco folyékony, vagy granulátum? A búvár granulátum szerinted? Üdv : geriatis |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Kérdésem lenne.
Miként szoktátok festéshez előkészíteni a makettet?
Eleddig langyos szappanos vizet használtam (Olykor előfordult az első réteg lepattogzása)
Elkerülhető ez a lemosó más anyagra cserélésével, és ha igen mely az?
Köszönöm!