/ Fórumok /

Repülőnapok

Minden ami repülőnap... :D
A topikhoz csak bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni. Kérem, jelentkezzen be itt!
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13.,14.,15.,16.,17.,18.,19.,20.,
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20.,
21., 22., 23., 24., 25., 26., 27., 28., 29., 30., 31., 32., 33., 34., 35., 36., 37., 38., 39., 40.,
41., 42., 43., 44., 45., 46., 47., 48., 49., 50., 51., 52., 53., 54., 55., 56., 57., 58., 59., 60.,
61., 62., 63., 64., 65., 66., 67., 68.
pintair 539032 2013. augusztus 5. 16:34
Válasz erre
Skacok!
Kecskemetikent előre nem tudtuk hol lesz a kordon az 5-os kapunal, igy helyikent se volt konnyu parkolni, de sikerult 10 kényelmes percre letenni a kocsit a város utso utcájában a kaputol. Igy a kovetkezo repnapon tudtok parkolni a varosban, akkor lesz utca azonositva. Szerintem az a kapu ami most a piros es egyben 5-os volt, az marad is ezutan is, volt eddig is. Az a Kaffka Margit utcáról gyalog kenyelmesen - autót árnyékba leteve - betamadhato. Csak be kell jönni a varosba es bármilyen geográfiai modszerrel megtalalni. Nem nehez. Ennél konnyebbet es egyszerubbbet nem tudok. Bejutni is rövid es kijutni is a kocsiig. Utána a varosbol ki lehet jutni mar.
Ennyit tudok a jövőre segiteni, majd akkor agyalunk ujra.
Velemenyem: - a sok barom szulot, aki nem ovta gyereket a naptól, szomjusagtol es az elveszestol keményen buntetnem;
- ez nem egy vasárnap délutáni séta a főutcán fagyival, erre igenis fel kell keszulni arnyekkal, szekkel, vizzel, hutessel, sapkaval, nagy faktoru kenyoccsel, hosszú ujju ruhaval, konnyu kajaval. Alkohol semmi!
De hat ez is iku kerdese, mint minden mas.
-szervezes: civil modon elso alkalommal tortent, negativ példaként sok elemet tanítanek masoknak. Mivel sok dologról tudok, ezert el sem kezdem taglalni mert elvisz a HuNSA... :)
Summa: amit lattunk megerdemeltuk, szerintem legkozelebb elsőként vagy kínaiak jonnek, vagy a koreaiak. Erre futotta.
Jo volt na! Es nekem nem savanyú a szőlő!
Ja, a por: az bizony velejaroja egy repuloternek, talán Eszak Svédországban nincs, vagy van? Az ellen is lehet védekezni.
Tibcsi 539029 2013. augusztus 5. 15:54
Válasz erre
Gyerekek!

Az idei repülőnapról lesz valamilyen DVD, vagy valami?

Tibcsi
Podva 539024 2013. augusztus 5. 14:41
Válasz erre
Sziasztok

Mi is megjártuk szombaton Kecskemétet az a helyzet, hogy eddig mindíg az 5-ös kapu mellett tudtam parkolni és onnan begyalogolni (ez most szigorúan le volt zárva), így buszozni kényszerültünk, és mi tagadás elég szörnyű volt a bejutás(por, tolongás, tömeg, várakozás stb). Visszafelé lecsíptűnk z Orosz Vitézek bemutatójának végéből egy keveset így fél órán belül kijutottunk a piros parkolóból.
Mi tagadás kicsit magamra vettem a gyereküket magukkal cipelő, felelőtlen szülőkről szóló sorokat: Az én lányom most nyolc éves, de kb 3 éves kora óta jár repülőnapokra velem. Fültok, sátor 6-8 liter víz, hűtőtáska, rengeteg játék, és persze jónéhány kompromisszum. Minden megoldható, senki nem szenved a gyerek leköti magát és élménnyé tehető a nap még egész kis gyerekkel is. Valóban felkészülés és hozzáállás kérdése az egész...
Üdvözlettel: Viktor
toxi 539013 2013. augusztus 5. 11:12
Válasz erre
Sziasztok!

Mi szombaton voltunk, sajnos nem tudtunk végig maradni.
Hogy meleg lesz azt tudtuk, a nagy tömeget sejtettük. Időben elindultunk, sárga kapunál 7:15-kor már volt némi sor, a szervezők gyorsan felállítottak 2 asztalt, ott is ment a beléptetés. Nagyszerű, gyorsan bent voltunk.
Az alant olvasottakat mi is tapasztaltuk, kellő előrelátással sok személyes kellemetlenséget meg lehetett (volna) előzni. Aki meg kisgyermeket hozott(láttunk szinte újszülöttet is!) azt vasba verve kellett volna elvinni.
Amit más még nem említett és számomra a legnagyobb csalódás volt: a "kommentátorok" állandó szájmenése, és ha végre befogták, akkor meg az idióta zene nyomta el a hajtóművek hangját. Pedig kb 10 méterre álltunk a kerítéstől. A másik, hogy délután olyan érzésem volt a harci bemutató után, mintha szándékosan húzták volna az időt. Lehet, h valami nagyfejű nem érkezett meg, és ezért várattak pár tízezer embert a napon? Mindenesetre számomra érdekes, hogy ugyanaz a program szombaton kb 3 órával előbb befejeződött, mint szombaton...

Nagyon várom a következő repnapot, biztosan azon is ott leszünk!

Üdv:
t
Zsolt75 539008 2013. augusztus 5. 09:21
Válasz erre
Hali !

Olvasva a hozzászólásokat innen onnan én is írnék pár sort.Bár pár nappal korábban írtam itt, hogy egyre jobban nem tetszik az egész, vasárnap kilátogattunk. Reggel 5-kor indulás Gödöllőről, 06,35-kor bent a reptéren.Mi nem álltunk meg a kinti park
kolóknál, hanem bementünk a reptérnél találhatókhoz. Bár ott fizetni kellett.Por.Naná, hogy van por akkor amikor a szántóföld a parkoló, de ez eddig is így volt, Taszár óta.
Víz ,árnyék.Hetekkel ezelőtt mondták, hogy jó ideig kánikula lesz, így fel lehetett készülni erre.Mi is felkészültünk. A lajtos kocsikat meg próbálták után tölteni, de a Dac elég nehezen jutott el a nézők miatt a tartályokhoz.
Program.
Az eddigiekhez képest tényleg sok volt a holtidő, de egyébként remek volt.A magyar Gripó szerintem lenyomta a Cseh bemutatót.Kifejezetten tetszett.
Az oroszok de. repültek és nekem bejött.A nagy monstrumokat olyan szépen tartották egymás mellett, hogy csoda. Most is bejöttek a nézők fölé, ahogy a 21-es is becsúszott , meg még egy jó páran...
Összehasonlítás kép a statikus sor tényleg foghíjasabb colt az 2000-ben megszokotthoz képest, de kárpótolt a Su-25.

Remek volt, remekül éreztük magunkat.
Ahogy eddig is, továbbra is elmegyünk Kecsóra a repnapra.

Simon Zsolt
"SIMI"
Tibcsi 539007 2013. augusztus 5. 05:52
Válasz erre
Kecskemét, 2013
Kecskemét, 2013

Sziasztok,

Én vasárnap voltam, nekem nem volt bajom semmivel és senkivel, jól éreztem magam. Egyedül azt sajnálom, hogy lemaradtam a MiG-15 repüléséről... :(

Lehet, hogy csak nekem volt szerencsém, de úgy láttam, hogy a "fronton" lévő rendőrök hatékonyan támogatták a közlekedést, nem volt komoly fennakadás. Ezért őket is köszönet illeti, pláne, hogy egész nap ők is kint voltak a napon...

Tibcsi
doky3 539004 2013. augusztus 4. 23:23
Válasz erre
Sziasztok! Néhány gondolatot én is megosztanék még a tegnapi napról. A külön napokra adott jegy már a vásárláskor sem nyerte el a tetszésemet. Nem helyjegyet veszel, miszerint a mai napra az összeset eladtuk már. Mi van, ha az autód lerobban, vagy közbejön valami, ami miatt pl. szombaton nem jutsz el, akkor szombati jegy birtokában vasárnapra jegyet kellett volna venni? Mint mindig most is kezdés előtt 1 órával Szeged mellől 12km-ről indultunk a lányommal. A sárga parkolóba érkezés után kb. 15perccel már a buszon voltunk, de már nekem akkor fura volt ez a buszos cirkusz. A bejáratnál érdekes volt a jegyvásárlás-karszalag-elővételijegy-melyik konténer-melyik sorba kell állni mizéria. A Mig-15-ös repülését már bentről néztük. A statikus sor szerintem is kicsit szegényesebb volt, hiányzott a Typhoon, Rafale, Mirage, Phantom, a Red Bull oldtimerei stb. de volt legalább korábban nem látott gép is pl. Su-25. Maga a repülőprogram nekem tetszett, viszont nagyon elhúzódott, a 10-25 perces üresjáratok lehangolóak voltak. Kicsit fura volt a török gépek kurtított száma, és azt hittem azért megcsinálják a "missing" formációt az elhunyt pilótatársuk emlékére. Az oroszokat nem tudom mihez viszonyítani, szerintem élmény volt ekkora vasakat egyszerre a levegőben látni. A tömeg egyértelműen rájuk volt kíváncsi, utána kisvárosnyi ember próbált mihamarabb kijutni. Korábbi repnapokon emlékeim szerint nem volt ilyen egyértelmű határ az említett "evakuálásszerű" menekülésre. Ismerősökkel beszélve ma korábbra hozták az oroszokat lehet, hogy nem volt csúszás, holnapi munkanap miatti mihamarabbi hazajutás, hangárbulira készülés stb. miatt. 17.30.kor már kifelé ballagtak, 19.15.-kor már itthon voltak. A makettvásárlást nyilvánvalóan nem e két napra kell időzíteni, én árakat nem is néztem, de az szinte törvényszerű volt, hogy mindent drágábban próbálnak adni. Kb.19.00.-re értünk ki a kapuhoz 1 órányi várakozás után jutottunk fel egy buszra. Ami újra és újra megdöbbent a már említett emberi butaság: miért nem itt áll meg a busz, a folyamatos észosztás, a kisgyerekes családok felelőtlensége stb. Persze mindenki a saját körülményeinek ismeretében látja a dolgokat: másképp a kisgyerekesek, másképp aki egyedül volt stb. Mi is megmosolyogtuk a körülöttünk állókat, de nem agyaltunk, az adott nap arra volt szánva, kész. Tömegrendezvényről van szó, nem egy 10 fős grillpartiról. Tökéletes szervezés nincs, mindig lesz aki elégedetlen, de repnap nem minden hétvégén van, ezt tudomásul kell venni hogy az említett kellemetlenségekkel, és ezen a hétvégén az iszonyatos hőséggel is együtt jár. Talán elfogultság miatt, de minden tiszteletem nekem is a mindkét napon egyenruhában a feladataikat ellátóké, akik tették a legjobb tudásuk szerint amit kellett. Bocsánat ha kicsit hosszú lett remélem, hogy senkit nem bántottam meg, tisztelettel: István
korzaar 538999 2013. augusztus 4. 22:51
Válasz erre
Üdv
Én nem voltam a repülőnapon,:))) ellenben egy héttel ezelőtt egy kétnapos, éjszakai játékos, ottalvós, 2.világháborús AIRSOFT "csatán" vettem részt a repülőtértől nem messze található, volt rakétabázis területén.
A második nap délutánján, miközben éppen a 101-es USA ejtőernyősöket próbáltuk távol tartani a magaslati pontunktól(bunker teteje) Grippen párok tartottak "edzést" a fejünk felett(lehet csak 1 pár volt , a fene se látta az oldalszámukat).
És bár nem 2. Vh-s technika, mégis sokat dobott a játékélményen a rettentő dübörgéssel elvágtató "légierő",mindent elsöprő hangorkánja.
...u.i.: azért kár hogy nem Messzerek voltak...:)))
szilrobi 538998 2013. augusztus 4. 22:37
Válasz erre
Mint írtam, mi is nyitás előtt ott voltunk szombaton, mégis tumultus volt a karszalagért. Ezek szerint mára tanultak a hibákból. Ez dícséretes. Én nem nyavalyogtam a víz, az árnyék hiánya miatt, meg a por miatt sem, azt tudtam előre, hogy ellátást vinni kell. Egyrészt az árak, másrészt a sorban állás miatt.

Ha valaki tudja leírhatná, hogy volt-e különbség az oroszok programjai között (mármint a szombati és a vasárnapi között).

Azért meg ne kövezzen meg senki, hogy elejétől a végéig akarok ott lenni, minél többet magamba szívni ebből a ritkán elérhető közegből. Ezzel a többség így van, ezért van tumultus reggel és este.
HUJBI 538995 2013. augusztus 4. 22:27
Válasz erre
Freddy 538992 2013. augusztus 4. 22:10
Válasz erre
Én is ma voltam, a víz elfogyása volt a baj, de ahogy írták is, vinni kellett.
Nem szeretek korán kelni, úgyhogy 10-re értem oda, a parkolóba forgalomirányítók sora irányított be, a karszalagos bódénál egy család állt előttem, a buszon volt ülőhely, a kapunál pedig még lassítani sem kellett. A program is tetszett így laikusként, az oroszok szerintem látványosak voltak. Visszafelé korábban elindultam, így ott se találkoztam tömeggel.
modano 538988 2013. augusztus 4. 21:51
Válasz erre
Értem haza KEcskemétről. Életem egyik legnagyobb Élménye volt...
Cébés 538985 2013. augusztus 4. 21:45
Válasz erre
Sziasztok!

A hétfői távozásokról nincs valakinek infója? Mi,mikor,stb?

üdv
G
Pilgrim 538984 2013. augusztus 4. 21:35
Válasz erre
P1250532
P1250532
P1250534
P1250534
Bigmac
Bigmac
Li2
Li2
P1250500
P1250500
P1250524
P1250524
P1250578
P1250578
P1250585
P1250585
P1250587
P1250587
P1250611
P1250611
P1250649
P1250649
P1250652
P1250652
P1250496
P1250496
P1250672
P1250672
P1250674
P1250674

Sziasztok!
Szerintem jó volt, pedig megszívtuk szombaton a lejutást és a hazautat is.
De haverokkal voltunk, jókat röhögtünk, szájtátva bámultuk a "vasakat" és jól éreztük magunkat.
Feltöltök pár képet is amik ott készültek.

Üdv: Isti
moriarty 538979 2013. augusztus 4. 20:23
Válasz erre
Tehát akkor legközelebb menjen mindenki nyitás előtt oda? :D
Rafika00 538975 2013. augusztus 4. 19:13
Válasz erre
Hello Mindenki!

Úgy érzem nekem is el kell mondanom amit erről a tegnap sokat szidott rendezésről tapasztaltam a mai napon.

Reggel 06:50-re érkeztünk meg a kijelölt parkolóba\piros övezet\ autók parkolása irányítva rendben. 3 perc múlva már a buszon csücsültünk hütőtáskával benne ásványvíz 4x2 liter a hátitáskában szendvicsek,naptej,sapka ...stb. Kultúráltan mellettünk németek, a busz elejében horvátok utaztak és persze sok magyar,se lökdösődés se tolakodás ellenben akik időben odaértek ami korai felkeléssel jár azoknak nem igen volt részük azokban az órák hosszat várakozásban amit tegnap írtak.Elővételi jeggyel leszállás után azonnal becsekkolva sétáltunk a reptérre bár ez az út nem volt rövid de kijelölve minden ahogyan kell. Por... Na igen de hát azt ne várja senki hogy felporszívózzák és lebetonoznak 80000 embernek a parkolóhelyet. Vizet osztottak a nap folyamán több helyen de kocsiból is tudtunk szerezni némi kis sorbaállással. Árnyékot mindenki tudott csinálni magának napernyő-sátor... ez egy reptér, tribünöket nem is vártam.Mosdóért nem álltam sorban volt bőven mindenhol. Ami kényelmetlenség volt azt kis előrelátással ki lehetett volna küszöbölni mindenkinek!
Ahogy előttem már írták páran a program színvonalas volt és látványos,az orosz,spanyol, és a török bemutató is nagyon eltalált volt de speakernek még van mit tanulni Pl a törökök hozott speakere 100x jobban kommentálta a dolgot több nyelven is!
Remélem jövőre is sikerül megszervezni majd \ mindegy ki csinálja csak csinálja meg\ és ott tudunk lenni mindannyian újra mert ez egyike azoknak a kevés napoknak amit előre vár már az ember.
laposalátét 538971 2013. augusztus 4. 18:07
Válasz erre
Sziasztok!
Úgy látom a szervezők is olvasták a Makettinfót.
zoli1989 538969 2013. augusztus 4. 17:57
Válasz erre
Sziasztok!

Na tegnap szidtam a szervezést, a mai nap viszont már dícséret illeti őket, tanultak a szombati hibákból. Egy Zil-130-assal folyamatosan locsolták a poros parkolót, hogy ne szálljon minden felé a homok, a buszok folyamatosan érkeztek, volt belőlük jó sok ráadásul. Délután előbb eljöttünk, de akkor is minden ment flottul, szépen előreállították a buszokat és úgy lehetett felszállni, nem pedig össze-vissza mint tegnap. A Vitézek előrébbhozatala pedig szerintem jó0 ötlet volt, ennek köszönhetően jöttünk el mi is előbb.
HUJBI 538963 2013. augusztus 4. 16:13
Válasz erre
Szu-22 538961 2013. augusztus 4. 15:52
Válasz erre
Szerintem nagyon jó volt a program. Arról nem tehet a szervezés, hogy technikai(pl. fűfelkavarás) okok miatt a program csúszott! Ami felkavaródott még viszont, az tényleg a parkolás és buszozás, nem beszélve arról, hogy a parkolóba való kibuszozás közben a 8 éves fiamat majdnem eltaposta a kultúrált magyar tömeg, míg a külföldi nézőközönség türelmesen várt! De ez magyar jó kis szokás, ugye?
A budapesti aug. 20-i tüzijátékokkal kapcsolatban hallottam ilyet.
Amúgy pöpec volt a program és a hangulat, az orosz vitézekkel ennek a tetején!
Az időjárásról meg nem mi tehettünk.
Ez az én véleményem.
szilrobi 538960 2013. augusztus 4. 15:42
Válasz erre
Sziasztok!

Megszólítva érzem magam, így válaszolok.
Én kapunyitás előtt ott voltam, ennél korábban érkezni felesleges. Az eddigi repnapokból kiindulva (és mivel ellentétes tájékoztatás nem volt') beálltam a kb. 10 méteres sorba a kapu elé. Jobbra nézve sajnáltam a sok balgát, aki nem vesz elővételi jegyet és kígyózik a - még zárva lévő - konténerek előtt. Aztán egyszercsak elégedetlen sorstárs beszélgetését meghallva - aki a kapu felől jön szitkozódva - rájövök, hogy ráb*sztam és nekem is sorba kell állnom a konténerhez, mert bizony itt majdnem Mindenkinek van jegye, csak az nem elég.

Víz: vittem magammal eleget, egyszer töltöttem után az első palackot, amint kifogyott. Szerencsére ehhez még sorban sem kellett állnom, még 11-kor megtettem.

Leégés: idén először nem égtem le (50-es naptej többször használva, fülre is!)

Buszozás/parkoló/por: ez idén kimaradt, szerencsére. Helyi rokon vitt a kapuig még hajnalban, majd jött értünk. Csodálkoztam is hazafelé az M5-ösön, hogy hol a dugó. Ezek szerint a tömeg még a parkolókban volt akkor. Sajnáltam Őket.

A program akkor is szegényes volt az eddigiekhez képest a sok kötelék ellenére. Igaz, hogy az általam hiányolt Mig-29 repülhetett volna (ott volt az egyik hangárban a szlovák, ami gondolom a levegőben érkezett). Persze szeretnék A-7, A-10, F-14, F-15, F-18, F22, F-35, Mirage-ok, Harrier, Tornado, Eurofighter, Rafale meg mindent, de maradjunk a földön. :( Számomra az a tuti, amikor maximum utánégetővel rezegteti a tüdőm az aktuális vas. A korábbi repnapon ezt több gép is megtette és a változatosság gyönyörködtetett.

DE!

Kitekintve a nagyvilágba csoda, hogy van repülőnap Mo-on! Csoda, hogy bárki eljön (pontosan nem tudom, hogy kit terhel a költség, kapnak-e pénzt) és koptatja a vasat meg égeti a kerozint.

Összefoglalva, a világválság elején/közepén/után örülök, hogy ott lehettem, de mégis csalódott is vagyok. Néhány dolog szervezés kérdése (nem kérek lehetetlent, korábban is sikerült már, pl. karszalag a beengedőknél) néhány dolog meg nem befolyásolható/pénz kérdése. Remélem lesz még repülőnap Mo-on, én ott leszek. Igaz a velem lévő elsőbálozónak elég is volt ez az egy. :( Ő baja.
lucky 538958 2013. augusztus 4. 15:03
Válasz erre
Úgy látom már kezdünk átesni a másik oldalra... lassan megint az időjárás meg a látogató lesz a hibás mindenért. Azért mert egyáltalán meg kellet csinálni ezt a a banzájt.Azért mert 3 hete nem esett. Azért mert a nép lába és a járművek port vertek fel...
Az árusok áraiért is, bár ahhoz kb annyi közük volt mint a szervezőknek.
Úgy tűnik elsősorban a buszos szállítással van probléma.

Miért nem lehetett a földes utakat fellocsolni ? Miért nem lehetett megoldani azt, h a szűk részeken egy időben egy irányban a forgalom ( 5 busz indul közben jön másik 5 az megvárja míg az első 5 távozik)? Miért nem lehetett jelezni a parkolóban, hol van a buszmegálló? Az elővételi jegyeknek pont az a céljuk, h könnyítsen a beléptetésnél. Na ezt sikeresen felülírták...

Soroljam még?
sanyi 538955 2013. augusztus 4. 14:30
Válasz erre
IMG_2481
IMG_2481
IMG_2473
IMG_2473
IMG_2472
IMG_2472
IMG_2482
IMG_2482
IMG_2440
IMG_2440
IMG_2302
IMG_2302
IMG_2355
IMG_2355
IMG_2395
IMG_2395

Ott a pont, fel kell készülni és voálá, máris nincs szomjhalál meg ilyen nyalánkságok. Mi is vittünk egy KC-135-ösnyi vizet, az meg hogy elfogyott, már nem a szervezők hibája, lehetett utántölteni, volt csapvíz - mindenhol olvasni lehetett, hogy hőségriadó van, aki nem veszi tudomásul...
Az árak meg főleg nem az ő hibájuk. Mi nem vettünk semmit - bár nem is akartuk ott hagyni a király helyet.
lesli 538951 2013. augusztus 4. 14:13
Válasz erre
Üdv Mindenkinek!

Sajnos az idei repnapról nem tudok mit mondani mert sajnos nem jutottunk el rá, mert egy két éves gyerekkel nem igazán ildomos a 35 fokban kint lenni egész nap.Ezért csak a 2008-as ról írnék le néhány gondolatot!

A Jegyeket már elővételben megvettem, Indulás Fehérvárról 3/4 5-kor (140km) érkezés Kecskemétre zöld mozgássérült parkoló 3/7 körül, reggeli az autóban. A bejutás: kb 20 perc volt: jegy odaad karszalag fel jó szórakozást és már mehettünk is. A programról nem írok mert kinek mi a jó, nekünk nagyon tetszett! A hőmérséklet közel 40 fok volt a reptéren árnyék nagyon kevés,esernyőnk volt kész, vízvétel nem nagyon érdekelt bennünket mert készültük,1 karton víz a hűtőtáskába meg a hátizsákba és ennyi, igaz, hogy mikor még televolt mindkettő nem igazán tudtunk távolabbi dolgokat megnézni de ahogy fogyott a vízkészlet úgy jutottunk messzebb és messzebb. Akkor is volt hőguta meg elveszett gyerek meg sorban állás de nem érdekelt bennünket mi jól éreztük magunkat! Hazajutás: utolsó köteléket már a kapu környékéről néztük (onnan is szuper jól láttuk) vége volt irány a kapu kb 200m kocsihoz kiérés fél óra és irány haza igaz a kis utcából több idő alatt értünk ki mint a városból de emberi időben otthon voltuk! Az itt leírtak fényében komolyan nem értem,hogy az emberek miért elégedetlenkednek annyit, tudni kell, hogy egy ilyen rendezvényre idejében kell el indulni és megfelelő ételt és italt vinni magunkkal! A szervezés pedig az már egy másik dolog. Elnézés kérek mindenkitől ha megsértettem volna az önérzetét ezzel a kis beszámolóval!
saimon7000 538948 2013. augusztus 4. 13:40
Válasz erre
Élőközvetítés lehet azért nincsen ma, mert nem akarják megmutatni a valóságot amiről mindenki ír a szervezetlenség, vízhiány, kidőlt embereket.
Nyilatkozat pedig nagy kamu, korábbiak sokkal jobbak voltak és több látogatóval. Próbálják a hülyeséget leplezni, hogy hiába volt 2 évük olyan szervezte, aki lehet el sem ment a rendezvényre csak irodából, papíron.
Mi is tegnap voltunk és szervezők ha oroszokat délelőttre teszik délután a kutya sem lett volna lehet, nagy csalódás volt számomra és ahogy hallottam emberektől.
Egyesek szerint a szervezők letiltották őket mert nézők felett csinálták, meglehet, rejtély.
De az tuti, hogy ha valaki elment volna egy teherautó vízzel bmennyit is kiírt volna megvették volna:-) Egy fokon jó volt, de inkább több negatív mint pozitív volt szervezőknek hála.
sys 538947 2013. augusztus 4. 13:38
Válasz erre
apcyrobi 538945 2013. augusztus 4. 13:37
Válasz erre
Igen azt írták; De tegnap még az volt a honlapjukon, hogy minkét nap élő közvetítés!
lesli 538944 2013. augusztus 4. 13:29
Válasz erre
Részvételi csúcs a kecskeméti repülőnapon és Hende Csaba Honvédelmi Miniszter nyilatkozata a 2013-as repülőnap első napjáról:www.hirado.hu/Hirek/2013/08/03/18/Reszveteli_csucs_a_kecskemeti_repulonapon__fotok.aspx

Hát ehhez csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy utána kellett volna nézni, hogy pl. 2008-ban vagy 2010-ben mennyi gép volt itt és mennyi látogató! Mindkettőből jóval több volt mint az idén. 2008-ban a látogatók száma az első nap meghaladta a 80-100 ezer embert, ezt nem én mondom hanem anno a közmédia adta hírűl.
Pilgrim 538943 2013. augusztus 4. 13:20
Válasz erre
Szia! Azt írták a honlapjukra, hogy mivel ugyanaz a program, mint tegnap, ezért ma nincs élő közvetítés...
Phoenix89 538942 2013. augusztus 4. 13:18
Válasz erre
Talán mert ha lenne, akkor kevesebben mennének el?
apcyrobi 538941 2013. augusztus 4. 12:54
Válasz erre
Valaki tudja, hogy miért nincs web-es közvetítés?
Sennás 538939 2013. augusztus 4. 12:40
Válasz erre
Li-2 fotósok
Li-2 fotósok
P1080765

A PROFI
P1080765
P1080842X
P1080842X
P1080828

Akinek melege volt
P1080828
P1080894

Jövő nemzedék
P1080894

Sziasztok.Pár szóban összefoglalva a szombati napot.Megérte elmenni,jó volt.Sok-sok apró bosszantó tényező.De így volt ez a katonasággal is(évekkel később minden megszépült).Vonatozás-buszozás rendben ment(oda)!Már SZÉP kártyás(OTP)jegyet nem tudtunk venni összeomlott a rendszer.Az árak bent hajmeresztőek voltak.A makett(én meg se néztem az árát ++os lehetett)tűzte a nap reggeltől estig.Nem csodálnám ha estére csak egy vastag öntőkeret lett volna benne.A felhozatal szerintem jó volt mind a statikus a kiállított harcjárműves és repülős téren egyaránt.Le a kalappal a bent szolgálatott teljesítő katonák előtt!Készségesek voltak mindenben.VÍZ hiány!4× voltunk a csapnál.Zacskós vizet már nem is kaptunk.Lajos kocsi pillanatok alatt kiürűlt.Gundi egyfolytában mondta cserélik de semmi.Na mindegy szép volt jó volt lehet megint tanulni a hibákból a hiányosságokból.(Remélhetőleg a rendezőkből valaki szokott ide el látogatni az infóra:)És pár pillanat kép repcsit direkt nem is teszek fel az lesz még itt bőven mástól is.Esetleg olyat tudtok aki a gépekből(LI-2) FOTÓZTA A TÖMEGET?Sokan voltunk bizti:)
sys 538937 2013. augusztus 4. 12:25
Válasz erre
Sziasztok!
Ha már nem jutottam le, hol tudom online megnézni a műsort?
laposalátét 538935 2013. augusztus 4. 12:13
Válasz erre
Sziasztok!
Mi a családdal az 5-ös úti parkolóból mentünk a 3as kapuhoz.(ezúton kérek bocsánatot a kígyózó tömegtől,hogy nem egészen a sor végére álltunk)A por még nem volt vészes,minket be- majd a buszhoz irányítottak a katonák. A MIG et nem láttam,de a többi nagyon tetszett,bár a kötelékek egyik-másik kivételével nem jönnek be.A Vitézekről totál lemaradtam(a család nyomására).
Az,hogy némelyik büfés -tisztelet a kivételnek!-ezen a két napon akart meggazdagodni nagyon nem tetszett!A 95től 2006 Balatoni büfés állapotokra emlékeztetett.Ez nem a rendezők sara,minthogy az sem,hogy egy Italeri Sherman tank-ért,1:72es -jól figyeljetek:6290 azaz Hatezer-kettőszázkilencven forintot kértek!Ez megint nem rendezők sara.
A víz nálunk is probléma lett,addig míg nem találtam egy fabódéban két kedves hölgyet,akiknél még -minimális felárért-JEGET is kaptam a 2db 1.5l -es ásványvíz mellé diszkont áron és ezt 10perc sorban állás után.Nagyon köszönöm ezúton is!
A hőségen változtatni nem lehet csak elviselni.A kijutás nekünk 20 percbe tellett , és a kocsi sem lett nagyon poros.
Legközelebb is elmegyek,megnézem.Bár ,ha egy kérésem lehet kevesebb kötelék,több egyéni és mindenki jobban fogja érezni magát.Az olyan emberek,akik beülnek,beállnak a sátrakba,párakapuk alá,hangárakba a kiállított eszközök köré,mellé-azokkal meg marad az udvariasság egy két jól irányzott lábtaposással,vállkopogtatással,meg sok türelem.Nehogymár elvegyék a kedvemet:)))
Én azt mondom,örüljünk,hogy volt és találkozzunk legközelebb is ott!
Mindenkinek jó hétvégét kívánok!
Rumcájsz_52 538930 2013. augusztus 4. 11:57
Válasz erre
Kecskemét Airshow
Hát ott voltunk, megjártuk (mindenféle értelemben).
Maga a légi-műsor összetétele ,változatossága nagyon ütős volt, biztos mindenki megtalálhatta a maga kedvenceit. Nekem főleg a dübörgő vasak a kedvenceim, így a lengyel Szu-22-géppár,az F-16-ok meg a Török csillagok vannak nálam az élen, nagyon rendben voltak a Gripen-bemutatóink is. Az Orosz vitézeket láttam már Pozsonyban régebben, ahhoz képest még többet is mutattak, én többet nem is vártam tőlük így nem csalódtam. Ami viszont szerintem a csúcs volt, mindennek a teteje, azok a horvát Vihar szárnyai Pilatus-kötelék produkciója! Precíz, pontos, magas nehézségi fokú figurák tökéletes összhangban végrehajtva, szóval le a sisakkal előttük!
Ami számomra probléma volt, hogy túl sok volt az üresjárat, így nemigen értem a program-csúszás miértjét( hacsak nem a "haggyunk időt vásárolni is a népnek, abból jön a lé" üzleti hozzá-nem állás - de én nem ezért járok légibemutatóra)! Régebben mikor leszállt a bemutatót tartó gép, a következő már ott állt a pálya szélén, a leszálló gép még csak fékezett, de a következő már fordult is a startra, szóval pergőbb volt a ritmus.
A rendezés volt amiben fejlődött, volt amiben óriási volt a visszalépés!
Végre megoldották, hogy mindenki tudjon tájékozódni, mi-hol-merre a bázison belül, a jegyhez adott kis térkép profi megoldás volt (a pontos műsor-tartást ezen ne kérje számon senki, ezt nyilván nem két napja nyomtatták, a program meg azóta is alakult). Jómagam egy dologgal még kiegészíteném a térképet: legközelebb néhány kedves kis kék vízcseppel jelezném, hogy a területen hol vannak az ivóvíz-vételező pontok, szóval a vízellátáshoz a tájékoztatás is hozzá tartozik! Hasonló körülmények között adott esetben életmentő lehet!
Nem volt jó ötlet a külön szombat/vasárnapi jegy, így rajtam kívül is sokan inkább a helyszíni jegyvétel mellett döntöttek, mert kifene tudja 7-10 napra előre egy erősen időjárásfüggő rendezvényen való részvétel napját! Régebben előre vettem a jegyet, és elmentem szombaton, ha aznap rossz idő volt, akkor meg vasárnap, most ez a lehetőség kiesett. Ráadásul aki most mégis megvette előre, ugyanúgy sorba állhatott a "voucher"-nek csúfolt valamivel a kapunál, mintha nem fizetett volna előre. Szóval az én gyenge agyam nem tudja felfogni ennek a találmánynak a "vitathatatlan ésszerűségét"!
Ami viszont számomra katasztrofális volt: az M5-"közeli" sárga parkoló használata, ugye ide volt irányítva a Bp-Szeged felől és az M5-től nyugatra eső területek teljes forgalma! Régebben az autópályáról lahajtva párszáz méter után ott volt a parkoló, pár perc araszolás után már ültünk is a buszra. Nem tudom miért, (nem is érdekel!), ezt a parkingot áttelepítették 8! km-el távolabbra ( előre szívtam a fogam rosszat sejtve), de ekkora csődre azért nem számítottam! Ezzel sikeresen megoldották azt is, hogy a korábbiakkal ellentétben a majd egy órát araszoló a kocsisor az 5/44 körforgalomnál még keresztezte is a parkolóba tartó buszok forgalmát. Ugyanúgy indulva mint három éve, két és fél órával később jutottunk be a bázisra, három éve még a statikus sort is végigjártuk kezdés előtt, most meg az első egy óráról lemaradtunk. Köszi...
Viszont mindenképpen köszönet azoknak a rendőröknek, katonáknak, rendezőknek, akik ott álltak a helyükön, türelmesen mindent megtettek az emberekért ami rajtuk múllott, pedig nekik is észvesztő kánikula volt! Nekik aztán tényleg dícséret és kitüntetés jár, ők nem önként álltak ott, mint mi, akik önként mentünk!
Így elsőre ennyi, remélem mindenki tanul a történtekből mert van mit,
Üdv R.
Miggyuri 538928 2013. augusztus 4. 11:03
Válasz erre
Grat! Szép volt!
Előre megvettük a jegyet. Elmentünk. Amikor nem tetszett, akkor eljöttünk (bár az sem volt egyszerű).Nem sértődni, szervezni, hiszen ez nem hirtelen jött, mint a havazás!
Joci.kun 538927 2013. augusztus 4. 11:02
Válasz erre
Ja, az is szégyenfalas, hogy nem volt elég "pár év" munkaviszony ahhoz, hogy a tág értelemben vett "cégem" területén rendezett repülőnapra "csak úgy" bemehessek. De mindegy , megvettem a jegyet, mert ott akartam lenni.

De nem hiszem, hogy pl. egy nyugdijas vasutassal jegyet vetetnek egy vasutasnapra.
Joci.kun 538926 2013. augusztus 4. 10:56
Válasz erre
Sziasztok !

Én is tegnap voltam családilag. Szintén Zöld parkolós történet. Már érkezéskor volt egy kis dugó egy koccanás miatt, de aztán viszonylag gyorsan bejutottunk a reptérre.Még láttam a MIG-15öt repülni. :)
Azt nem értem, hogy a buszok miért nem fordulhattak be a reptérre és miért nem indulhattak onnan ? Kisebb lett volna a felfordulás.
A repnappal kapcsolatban megfogalmazott negatív véleményekkel egyet kell, hogy értsek. De ott voltunk, jó volt (és egyáltalán VOLT ! ) ez a lényeg.
Az oroszok 50%-os teljesítménye után mi is kidúródtunk az zöld kapun.
Hallottam, amint egy rendőr cb-zik : -gyertek ide, mert hatalmas káosz van. A motoros rendőrök lenyomták a 44es forgalmát az út szélére és forgatták a buszokat.
-Gondolom, annak a picike veszteglésnek nem örült az átlag-utazó-
A parkolóban is tényleg sötétedett, meg por is volt, de ez ilyen...

Sajnos, a bevétel-orientált civil rendezés ismét alul tudta múlni magát. Ők nem néztek előzetesen időjárás jelentést? Még a régebbi,kevésbé meleg eseményeken is a víz -hiány volt a legkellemetlenebb.
Nem igaz, hogy ha VENNI szeretnék valamit, vagy nincs, vagy másfél órát kell érte sorba állnom.

De legközelebb is ott leszünk.
hatvanilaci 538925 2013. augusztus 4. 10:39
Válasz erre
A tegnapi repülőnapot.
A kapunál való bejutás az a lent összefoglaltak szerint zajlott,tehát nagyon gyatra volt.Azelőtt bejutottunk 10 perc leforgása alatt,úgy,hogy a jegy leadásakor kaptunk szalagot és "jó szórakozást" című útravalót.
Bejutáskor feltűnt a kiállított repülőgépek hiányossága,ez vajmi gyanút keltett bennem,ami később be is igazolódott.
A Su-27 volt a fő célpontom,mint később kiderült,pár ezren (szerintem nyugodtan kijelenthetem) gondolták így,ugyanis a repülőgép feljutásánál olyan másfél órát álltam agyerekkel.Egy második nekifutásnál aztán sikerült feljutnunk a gépre 2 ropiért.(a hazafelé vezető út biztos összejött nekik :) )
A hőség rettentő volt,így a Mig-29-re való feljutást már meg sem kockáztattuk,mikor láttam a kígyózó sor végét,hogy hol van.
Ha bár nem éppen a repülőnappal kapcsolatos,de Örültem,hogy láthattam testközelből is egy faros Ikarus buszt is.
A Gripen látványosat alkotott,valamint a semmiből berobbanó Gripen áthúzása a tömeg fölött nagyon nagy meglepetést okozott,de szerintem az olaszok szereplése vitte a pálmát.A legjobban az tetszett,mikor egymás felé repülve különböző irányból amolyan légiharcos háborús képet alkottak.
Negatívumként idetenném egy-két szereplő repülő idejét rövidnek tartottam,valamint hiányoltam a Mig-29 repülőgép és a már megszokott Mi-24 helikoptert.A rendkívül hosszú köztes szünetek némi mérgelődést okoztak,de addig tettünk fiammal egy kört a kiállított repülők között,ahol egy két helire (az ő nagy örömére) fel is sikerült jutnia.
A várva-várt Su-27 begurulása a nap fénypontjának gondoltam,de sajnos csalódnom kellett,hogy a bemutató nem éppen a vártak szerint alakult.Kezdésnek a felszállásnál oly nagyon áhított utánégető hiányát sajnáltam,pedig az aztán okozott volna hangzavart.Az 5 gépből álló kötelék végül 4-re majd csak 1-re csökkent,de azt hiszem az,hogy láttam repülni mégiscsak örömmel töltött el.
Az Orosz Vitézek leszállását követően meglepődve tapasztaltam,hogy a tömeg,mint valami evakuálásra kényszerült emberek,tudatos irányba állva meneteltek a kapu felé.
Ekkor tudatosult bennem,hogy mennyi embert vonzott ez a szép gép!
A napon való leégés,már-már szinte kötelező tartozék a repülőnap részvételekor,így az már fel sem tűnt,csak kellemetlen.
Üdv!
A semmiből berobbanó Gripen áthúzása a tömeg fölött nagyon nagy meglepetést okozott.
lacipapa 538924 2013. augusztus 4. 10:28
Válasz erre
Szervusztok!
Így az első nap után,sokban egyetértek az előttem szólókkal.A "tisztelt" szervezőség,szerintem is elcseszte.A bejutás,nekünk viszonylag gyors volt,még nem volt tömeg az 1-es zöld kapunál,kb.8.30 körül.Nekünk is a vízzel volt problémánk és a kajával.Az előző rep.napokon több sátornál lehetett enni,inni.Látszott,hogy a fizetősebb reklámozóknak biztosítottak több helyet.A program olyan volt amilyen,nem vagyok én sem elégedett,de legalább,végre volt!Na...a kijutás!Az ezelőttiek sem voltak túl jól szervezve.Ahogy írtátok,tömeg,több,mint 1.5 órás ízzadás a buszra várva,aztán 'sivatagi só' a parkolóban.Ez,20 óra után,de még kis alkony fényben,de a kijutás nem volt túl bonyolult a 44-esen B.csaba felé.Remélve,hogy lesz még repülőnap,azért a következőre is beneveznék.Hát-ha jobb lesz!
Üdv,Laci
Bombraider 538923 2013. augusztus 4. 10:22
Válasz erre
Sziasztok!

Hát azt hiszem ez volt az eddigi legkatasztrofálisabb Kecskeméti repnap '98 óta..

Reggel 7:20kor már a piros parkolóban voltunk, ~10perc alatt a buszra is feljutottunk, de az már akkor látszott, hogy ebből gond lesz később... Én nem láttam senkit, aki az embereket irányította volna a sivatagi viharban vagy próbált volna valami rendezett körülményt biztosítani.

3-as kapunál szerencsére gyorsan megkaptuk a karszalagot, de ezt is annak köszönhetjük, hogy relatív korán ott voltunk. Nem érettem, hogy egy előre váltott jeggyel miért kell sorba állni..

A helyszínnel rendben volt, a lajtos kocsikat gondolom próbálták minél sűrűbben tölteni, de ez várható volt, hogy nem fog menni. Minden katona segítőkészek volt, próbálták kihozni a maximumot a repnapból. Az indexen reklámozott 23db gigaméretű párakapú elég erős túlzás, bár kinek mi a nagy..de ismét látszott a "magyarság" megnyílvánulása, páran úgy gondolták, hogy fixen beállnak és onnan nézik a programot.

A repülőprogram szerintem elég búcsúsra sikerült, rengeteg holt idővel és csúszással. A statikus sor egy vicc volt.. Egyéniben szerintem a belga F-16 repülte a legszebbet, kötelékek közül talán a törökök,de a spanyolok is szépet repültek. Az orosz vitézek hatalmas csalódást okoztak, talán 2-3 manőver volt amikor megmutatták mit tudhat a gép. Ezt leszámítva szoros kötelékben, szépen repültek, de azért nem ezt vártam tőlük..

Sajnos az oroszok után egyből elindultunk kifele, ebből adódóan fel is fértünk az első pár busz valamelyikére. Már kezdett lemenni a nap amikor visszaértünk a parkolóba, alig lehetett látni a portól, én tényleg nem tudom, hogy akik később jöttek mit éltek át amíg megtalálták az autójukat..~20 perc alatt már az M5-ösön voltunk, utána laza 2 óra alatt haza is értünk.

Nem tudom milyen visszhangja lesz a rendezvénynek, de rendezvény szervezés oldalról elkönyvelhetnek egy nagy 0-t. A katonák,rendőrök,mentősök tényleg próbáltak mindent megtenni, hogy rendezetten menjenek a dolgok, de szerintem így ez lehetetlen volt.
A földi programok rendben voltak, de azokra idáig sem volt semmi panasz. A légi programokat már leírtam, talán még annyi, hogy felesleges szerintem ennyi köteléket idehívni egy kategóriából, mert majdnem csak ugyan azt tudják repülni (természetesen ez nem a kötelékek hibája). Az egyéni katonai program nagyon kevés volt, polgáriban Besenyei és Nádas is szépet repült, bár az utóbbi speekerjét inkább nem kommentálom..Szumma szummárum nagy kapufa volt ez a szombati nap, remélem tanulnak belőle, de jobb lenne, ha vissza kerülne a régi szervezők kezébe, ahol azért volt katonai háttér nem csak búcsús.
sanyi 538922 2013. augusztus 4. 10:19
Válasz erre
Na szép napot mindenkinek!
Megnyertem a következő repnap rendezési jogát és kérem, hogy itt írják meg az igényit. Mielőtt még usat kérnének, megjegyzem hogy náluk csak nyílt nap van, ahol max. dögkeselyűt látni a levegőben. Szóval B-1-est, F-22-est, Ebrehemlinkoln anyahajót ne kérjetek, azt nem tudom elintézni. A politika is beleszól becsülettel, szóval a Pe-2 is problémás lesz, de öcsém folyékonyan beszél oroszul, szóval igyekezni fogunk.
A közlekedést megpróbálom elintézni, hogy a város létszáma megháromszorozódik és a rendelkezésre álló járművek és utak száma véges, de addig kifejlesztem a telemechanikusfotobizibigyós jegyet, ami a kért időpontban teleportálja a a látogatót, a látni kívánt géphez, ingyen és bérmentve.
Akinek nem volt elég ennyi újdonság és ritkaság, javaslom hogy 1-2 millióból utazza körbe a kontinenst, mert a statikus soron elég volt végigmenni és láthatunk bőőőőőven ritka és eddig nem látott gépeket: Szu-25, Do-228, Sea King, AW-139 stb. A Vitézekről annyit, hogy lélektan: előbb szép komótosan bemutatták hogy lehet szépen úriemberesen is repülni, aztán lenyomtak egy olyan dinamikust, amire nem nagyon volt példa. A szabályról annyit, hogy ha a közönséggel szemberepülve összegabalyodik a a két gép, akkor az 99,5% hogy ott száll le, szóval nem sokra mennek vele, hogy nem repülnek be fölénk. Nem tudom hirtelen, hogy aki dinamikus Flankert akar látni, az meddig kell menjen - főleg 5-öt...
Voltak bibik, az tény és való, de szerintem ki tett magáért a szervezés. Jegyet meg előre kell venni mindig, már márciusban lehetett tudni hogy lesz repnap...
Mindenki igényének megfelelni lehetetlen, ha annyira sz.r lett volna, akkor miért nem mentek haza?
Na nem osztom tovább, pedig lehetne, de megyünk vendégségbe, kielemezni a látottakat és pörköltet enni!:)
PanzerBubu 538920 2013. augusztus 4. 09:47
Válasz erre
Mi is tegnap voltunk a repülőnapon. Szintén végigcsináltuk a P3 parkolóból a buszos mizériát.

Már a P3-ig eljutni fél 10-10 óra körül 1 óra volt. A buszra egész gyorsan fel tudtunk szállni. Ja, az elővételi jegyet még a P3-ban beváltottuk karszalagra, az nagyon gyorsan ment.

Sajnos a zacskós víz már délre elfogyott, amit a csapon engedtünk, az 10 perc alatt forrt már. A lajtoskocsik meg üresek voltak.

A repülőprogramról: a magyar Gripenek, F-16, Su-22, Frecce Tricolori, Turkish Stars, Orosz vitézek kimagaslott szerintem, a többi unalmas volt.

Egy bolgár C-27 szárnyának árnyéka alatt vészeltünk át 2-3 órát. A meleg miatt fotózni se volt kedvem, 20 képet ha csináltam.

Makettárusok: a választék még nem lett volna rossz, de az árak... Valóban, ahogy lejjebb írtátok, a 1,5-es szorzó megvolt. Nem is adtak el igazán semmit (álltunk egy órát az egyik mellett, innen tudom). Pedig én is vettem volna tankot.

Revell 1:72 T-72 M1 4.000 Ft felett volt jóval azt hiszem. A Trumpi tankok nagy része is 10 ezer körül volt. Trumpi 48-as Mig-23-as is mintha 9.000 felett lett volna. Italeri 1:24-es kamion 25 ezer. Ezen nagyot néztem azért. Meg az Italeri 72-es Mig-29-es 5.700 Ft volt, ennek kb. a felét éri.

A repülőnap nem lett volna rossz önmagában, mindenért a száraz, forró nyár felelős! Emiatt tűnt még rosszabbnak szerintem a szervezés és a buszozás.
badboy 538919 2013. augusztus 4. 09:47
Válasz erre
P8011963
P8011963
P8012001
P8012001
P8012007
P8012007
P8012019
P8012019
P8012127
P8012127
P8012124
P8012124
P8012103
P8012103
P8012050
P8012050
P8012037
P8012037
P8012053
P8012053

Sziasztok!

Tegnap megjártam én Kecskemétet. 07.15-kor értem a parkolóba, háromnegyed nyolckor bent voltam a reptéren. Mondjuk az az egy darab parkoló a porviharral, hát...
A statikus sor elég foghíjas volt, lehetett volna még gépeket kiállítani. Az AWACS egyik tisztje mondta, hogy ők is szerettek volna a statikus sorra kerülni, de nem engedték őket.
A repülőprogram elég rapszódikus volt, mondjuk a Balti méheknek sok volt a 35 perc, pedig az alba nagy kedvencem, de max. 20 perc elég lett volna. A lengyel szuhojok, a román 21-es jó volt, a gripen továbbra sem kedvenc, bár nem repült rosszul. A kötelélkek közül a törökök voltak szerintem a legjobbak, a frecce-nek meg nem ez volt a legjobb napja. A spanyolok is jók voltak.
Az orosz lovagokat vártam legjobban, amíg repültek nagyon jók voltak, de tényleg furcsán ért véget a programjuk.
Utánuk egyből indultunk ki és 40 perc múltán már az 52-es mentünk hazafele. Vízet mindig sikerült szerezni, a parkoló hazafelére katasztrófa volt.
szerintem nem ez volt a legjobb repülőnap, a repülőprogramban sok volt az üresjárat, nem is értem miért csúszott másfél órát az egész. Ebből egy erős 7 órás programot lehetett volna kihozni.
Végezetül néhány kép:
lucky 538918 2013. augusztus 4. 09:42
Válasz erre
Kecskemét.Repülőnap. Szombat, 1.nap.
Korai,napkelte előtti indulás.Jó ütemű haladás majd érkezés a "piros" parkolóba. Rendőrök, katonák irányítanak. Maga a parkoló egy learatott gabona föld ( mondjuk ez nem baj).
Pár száz méteren és egy sövényen túl nagy tömeg. Talán ott van a buszmegálló. Mert ezt semmi sem jelzi.. Rövid várakozás után érkezik vagy 5, felveszi a tömegből a ráférőket és indul.
Reptér 5-ös kapu. Itt is nagy a tömeg, még nincs nyitva a kapu. Elővételes jegy elővesz, kapu nyílik. Sorállás, majd szóbeszéd ( és a beléptetők) útján elterjed, h a jegyet az 1 (egy!) pénztárban kell átváltani karszalagért. A fizetős pénztárnál senki...Ezt meg lehetett volna oldani úgy, ha beléptetők adják a karszalagot a jegy ellenében, 2-3 sorban +még egy sor a helyi kasszához.Már a kapunál táblázva, h tudni lehessen ki hová menjen...
Maga a műsor volt már jobb is, de rosszabb is. A cseh és a magyar Gripen szépet repült, de a miénk dinamikusabb volt. A kötelékek közül kiemelném a horvát csapatot. Gyönyörűt repültek! A török és olasz csapat mindig jól szerepel. A Csillagok annak ellenére ,h szemmel láthatóan gondokkal küszködnek ( kevesebb gép, abból is egy a betonon maradt).
A főfogás kissé keserű ízben készült el. Hogy az Orosz Vitézek miért egy ilyen gyakorlásízű, erősen sematikus programot adtak elő, azt is zanzásítva? Reméljük még kiderül. Lehet köze volt ehhez a nézők fölé becsúsznak is? A hajtóművek hangjai, a gépek látványa némi kárpótlást adott.
A hangosító tornyokat jobb lett volna pár-száz méterrel hátrébb rakni és a bemutatók idejére legalább a a kordon közelében levenni róla a zenét... Nekem eddig a legjobb megoldásnak az első megoldás jött be, amikor a kordonnál voltak a hangszórók 30-50 méterenként.. Néha azért a szpíkerek is elhallgathattak volna, mert a halkabb típusok jellegzetes motorzaját így esély se volt meghallani...
Sok volt a csúszás, így a nap végén már alkonyi fényben repültek a gépek.
Meleg volt, nagyon meleg. A bevitt 6x1,5 liter jég ,dél környékére már hűvös víz volt. Árnyékoló sátor jól jött.Ami kellet volna az egy létra! Azzal talán el lehetett volna látni a kézben tartott sátor méretű napernyők felett... A lajtos kocsik hamar kimerültek, pótlásuk többé-kevésbé folyamatos volt, bár lehetett volna több ( kérdés van-e több?).
A párásító kapuk nekem nem jöttek be. Valószínű a lajtos kocsik ill a zacskós víz ellátásban mutatkozó akadályok miatt, sokan innét pótolták vízigényüket. Végül vigasztalódtam 1/2 liter csapot sörrel 500-ért. Ami fejbe is vágott...
Némi póló és tarkó locsolgatással ki lehetett húzni a tűző napon.
Az orosz program után( kb 19 óra) kényelmesen elindultunk a kapu felé. Ott hatalmas, erősen ingerült tömeg várt.Az se sokat segített hangulaton, h a forgalom irányító rendőröknek át kellett vágni magukat a tömegen.
Kb 1 órás sivatagi keresztelővel összekötött ( a kaput elneveztük Auschwitzi lágerkapunak a hangulat miatt, a körülmények meg sivatagot idéztek) alkonyi-esti várakozás után végre feljutottunk egy buszra. Megjegyzem addig a 9-10 busz 3-4-5-ször fordult.A parkolóban teljes sötétségben kellett a tarlón, keréknyomokban, gödrökben az autót megkeresni. Az autók lámpái adtak némi fényt, azért. Megítélésem szerint ez a momentum rá fogja nyomni a bélyegét, az egész napra...
Végül 23:30 táján értünk haza.

A Kecskeméti Repülőnapokon kezdetektől részt veszek. Eddig ez volt a legrosszabbul szervezett rendezvény látogatói oldalról . Legalábbis abból, amit tapasztaltam ezt jön le.
A látogatókkal közvetlen kapcsolatban álló buszsofőrök, rendőrök, katonák munkáját elismerés illeti, a problémákkal igyekeztek a lehetőségeikhez képest megbirkózni.
Figaro 538917 2013. augusztus 4. 09:24
Válasz erre
Jó reggelt mindenkinek!

Tegnap voltunk a repnapon.

Az előttem szólókkal sok mindenben egyet értek. Az elővásárolt jegy karszalagra cserélés mizériába mi is belefutottunk. Az, hogy dél körül már nem volt hűtött ital, és később már a csapvíz is „kincsnek” számított, azért ennél többet vártam, hiszen sejthették, hogy nagy tömeg és nagy meleg lesz.

A parkoló-busz akcióból szándékosan kimaradtunk, reggel 5:30-kor indultunk (~90 km) a főbejárattól kb. 10 perc sétára parkoltam, de sejtem mi lehetett, mikor a „Vitézek” bemutatója után elindult haza a nézők nagy része. Mi megvártuk az utolsó repülést is (Tóth Ferenc), és mikor a főkapuhoz értünk (20:20) még közel ezres tömeg várt buszra.

Nekem a dinamikus program tetszett, már amikor repült valami, de úgy tűnt, hogy a sok a programok közti holtidő, nem véletlenül csúszott közel egy órát műsor.

Ezek mellett is örülök, hogy volt repnap, örülök, hogy ott lehettem. Köszönöm azoknak akik ezt lehetővé tették.

A felmerült hibákból meg remélem tanulnak azok, akik miatt a sok ember kellemetlen emlékkel tért haza.

Egy biztos, ha tudok a következőn is ott leszek.
Miggyuri 538915 2013. augusztus 4. 06:14
Válasz erre
Az idei nyaralásunk egy napját áldoztuk fel. Utólag végiggondolva,kár volt. Maga a műsor tünemény, de a többi... nem akarom ismételni az alább leírtakat. Minden tiszteletem a szolgálatot idegenlégiós díszleben is ellátó és emberséges maradó egyenruhásoké. A helyi Volán menetirányítóját viszont szívesen körbekergetném úgy 50-szer az 5-ös úti "parkoló" sivatagában étlen-szomjan. Gyalázatos szervezés volt! Nem arról van szó, hgy ne kelljen pár percet gyerekkel, csomaggal várni az 50 fokos aszfalton. Az akár bele is férhetne - bár az előző években a busz benn állt a kapunál, a delikvens felszállt, a busz indult - de 25 perc vagy akár fél óra várakozás, miközben üresen mennek el az orrod előtt azok a buszok, ami táblájuk szerint téged hivatottak szállítani ... Gondolom hirtelen derült ki a hogy itt vmi repülőnap lesz.
G-cart 538913 2013. augusztus 4. 02:19
Válasz erre
Sziasztok!
Nemrég értem haza Zalaegerszegre, zuhany és sör után rögtön gép elé ültem.
Akkor én is kezdem a jóval. A kötelékektől láttunk egy csomó új elemet, a törökök és az olaszok kommentárja és persze a repülésük is szenzációs volt. A magyar Gripen szerintem lenyomta a cseh gépet, ma azaz vasárnap lehet egyenlíteni. A lengyel Szu-22-es gépeket majdnem annyira vártuk,mint az oroszokat, a hangjuk földbe döngölte az embert. Már akkor felkapta az ember a fejét,a mikor a zónában bekurblizták a vasakat.
Bessenyei hozta a formáját, a másik magyar, Nádas Péter szpíkerje egy kissé túlontúl erőltetettre sikerült.
Az orosz gépek brutális ereje élőben nagyon ütős volt. Rengeteg jó fotót sikerült készítenem róluk (is). Elég furcsán, kurtán fejezték be a repülést, felmerült bennem az is, hogy leparancsolták őket az égből a nézők feletti akcióik miatt. Szerencsére most nem csináltak katasztrófát. :-)
Ami nem tetszett annyira: a spanyolok nem voltak még nálunk, a gépük is újdonság volt nálunk, szépen is repültek, de mégis sok volt a holt idő abban a fél órában.
Nem repült MiG-29-es.
Parkolás szervezés:egy nagy NULLA!
Időben érkeztünk a Merci gyár melletti parkolóba, ahova ha jól sejtem a komplett Dunántúl és Budapest no meg Szeged lett irányítva. Roppant nagy szerencsével sikerült buszra szállnunk, így már a G-2 Galeb-et már a reptéren belülről láttuk. Hülye dolognak tartottam az elővételes jegy miatti sorban állást, de ez fél 9 magasságában még viszonylag gördülékenyen ment. Hazafelé az oroszok után indult meg mindenki. Hát nem irigyeltem a buszsofőröket.A reptér kijáratánál a tömeg minden forgalmi ok miatt megálló buszt megrohamozott. Röpke másfél óra alatt sikerült a reptér kijárat-parkoló- 5-ös főút körforgalma teljesítenünk és még szerencsések voltunk. A parkolóban akkora por gomolygott, hogy a látótávolság kb. 5 méter lehetett.
A zacskós víz, amíg kitartott, nagyon jó volt. Utána már csak csapvíz-sorban állás után. A katonáink és a rendőreink szerintem próbálták hozni a maximumot, arról nem ők tehettek, hogy a logisztikát egy óvodás szellemi képességeit kicsit meghaladó valakire bízták.
Napozókrém, sapka, vagy kalap kötelező. Nap(es)ernyő nagyon ajánlott.
Üdv:G'
szilrobi 538912 2013. augusztus 3. 23:56
Válasz erre
Sziasztok!

Közbe megnyertük a vb-t pólóban így még ébren vagyok.

Annyiban kiegészíteném a kommentemet, hogy igen, a Frecce és a Turkish hozta a szokásos profi formáját, a holland és a belga F-16 is tuti, a Gripenek sem voltak rosszak ás a magyar képességbemutatók is látványosak voltak. Ami pozitív csalódás volt az a horvát kötelék. Látványos, precíz program. Tehát azért volt mit élvezni!

A vízszerzést Én málhás szamárként oldottam meg, otthonról vittem 3 litert és egyszer töltöttem egy kerti csapról az egyiket.

Mivel Kecskeméten aludtam rokonoknál így a buszos/parkolós rész kimaradt. A rokonom a kapuig elvitt kocsival, ezek szerint ez volt a gond a karszalagszerzéssel. Mondjuk igen sokan szitkozódtak velem együtt azokban a sorokban...

Ja, a statikus sor is elég foghíjas volt az eddigiekhez képest.

Parkolás: egy magánterületet láttam (üres telek, a reptér sarkánál)amit leleményes honfitársaink kiadtak fizetős parkolónak. Nem tudom mennyi lehetett egy napra, de teltházas volt, mire hazafelé mentünk.

Összefoglalva, haverommal mindketten csalódtunk, de ennek ellenére nélkülünk nem lesz repülőnap a jövőben. :) ha lesz egyáltalán. :(
zoli1989 538910 2013. augusztus 3. 23:45
Válasz erre
No hát így az első nap után kijelenthetem, hogy a szervezés sajnos katasztrofális. A Buszos rendszer teljesen összeomlott, az egyik buszvezetőt pl. már verni akarták (hangsúlyozom, nem a sofőr tehet erről! ). A rendőrség egy nagy nulla, egy busz előtt elmegy 3 rendőrmotor, a miénkhez már egy sem jutott... Természetesen jópár percre be is szorultunk, mire jött egy, és megkülönböztető jelzéssel kivette a buszt a dugóból...
A parkolóban afganisztáni homokvihar feeling, szerencsére mi még sötétedés előtt pár perccel megtaláltuk a kocsit, de láttunk este háromnegyed 10-kor babakocsit toló autójukat kereső családot is... kb. 20 perce sikerült hazaérkeznünk. Ilyenkorra már Csehországból is rég meg szoktunk érkezni.

Nem örülök hogy Kecskemétről kell ilyen rossz dolgokat leírnom, de sajnos ezzel most nagyon mellé lőttek. Ez így, ha osztályozni kell, akkor 1-es...
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13.,14.,15.,16.,17.,18.,19.,20.,
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20.,
21., 22., 23., 24., 25., 26., 27., 28., 29., 30., 31., 32., 33., 34., 35., 36., 37., 38., 39., 40.,
41., 42., 43., 44., 45., 46., 47., 48., 49., 50., 51., 52., 53., 54., 55., 56., 57., 58., 59., 60.,
61., 62., 63., 64., 65., 66., 67., 68.