/ Fórumok /

WM-21 virtuális rekonstrukció

Weiss-Manfréd WM-21 Sólyom részletes 3D modellezése...tudom nem igazán makettezés, de közelebb állónak érzem ezt a helyet, mint egy-egy kutatói fórumot ahol úgyis csak Luftwaffés bejegyzésre ugranak a népek.
A topikhoz csak bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni. Kérem, jelentkezzen be itt!
Jutocsa 640344 2018. február 20. 10:07
Válasz erre
Köszi Elnar a megfejtést! elsiklottam a szegecsek felett. A képek megvannak, egyébként az nem egy WM-21 a fotón hanem WM-16, mármint a kiégett törzs. Épp pár napja kaptam meg valakitől és csináltam meg ezzel is a camera matchet, apróságokban eltér a törzsrács.
TOmCSI 640322 2018. február 19. 20:07
Válasz erre
Szia Jutocsa!

Irjál már rám légyszives! (tomcsihun@gmail.com)
Azt hiszem tudok segíteni;)

Üdv V.4_TOmCSI
Elnar 640321 2018. február 19. 19:46
Válasz erre
A tartályok felirata oldalt nem 3, hanem 4 részre van osztva, csak a középső osztón van a rögzítőszegecs.
Alulról felfelé: ZÁRVA | FELSŐ(?) TARTÁLY | ALSÓ(?) TARTÁLY | ÖSSZES TARTÁLY
Elnar 640319 2018. február 19. 19:36
Válasz erre
Varjúbácsi 640297 2018. február 19. 14:04
Válasz erre
Jutocsa 640293 2018. február 19. 13:13
Válasz erre
Üdv mindenkinek és köszönöm a lehetőséget.
Ahogy a cím is mondja, WM-21 Sólymot igyekszem minden lehetőség szerint a legrészletesebbre 3Dben lemodellezni, feltextúrázni, ehhez kérnék itt is némi segítséget. Páran a fórum látogatói közül már találkoztak a kéréssel és segítenek is, de több szem többet lát ugye. Lassan végére érek azoknak a dolgoknak, amiket fotók alapján 100% bizonyossággal meg lehet csinálni, és jön a Fokker C.V. alapján történő következtetés. 3D grafikus vagyok és bár munkáim jelentős része repülőszimulátorokhoz, repüléssel kapcsolatos kiképző szimulátorokhoz köt, mégis biztos vagyok benne hogy rengeteg dolog másoknak evidens én meg kínlódok vele lévén nem mindennek világos a szerkezeti felépítése. Ennyire részletesen ritkán szokott kelleni.
Node lássuk. Itt tart a dolog: pannonpixels.com/wm-21-reconstruction.html Ha valakinek van kedve segíteni, ezekre a kérdésekre(meg 100 másikra)nem tudom a választ:

1: feliratok megfejtése..párat már sikerült de még nincs kész/nem biztos
www.pannonpixels.com/panel.jpg
2: a nyíllal jelölt részek a keréken bizonytalanok számomra, nem tudom mi lehet az a kiálló pecek illetve a hátoldalon fogalmam nincs hogy néz ki a csatlakozás. (a fékről magáról még várok infót, rákérdeztem a dunlopnál )
www.pannonpixels.com/gear.jpg 3-4: Van valakinek Fokker C.V. szárny szerekezetéről bármiféle infoja ? Azalapján amit a rajzaiból és Sólyom roncsfotókból kisilabizáltam, szinte teljesen egyezik a bordakiosztás, de fogalmam nincs hogy nézhet ez ki a dúcok bekötési pontjain, az üzemanyagtartálynál, a csűrő környékén. Apropó, szintén bármilyen gép kapcsán van valakinek rajza arról hogyan is néz ki részletesen a csűrőt mozgató szerkezet ?
www.pannonpixels.com/aileron.jpg
www.pannonpixels.com/wing.jpg
Természetesen ha bárkinek van elfekvőben bármilyen olyan fotója, amin valami részlet látható azt nagyon szívesen venném, nem gond ha rommá vízjelezi az illető, nem gyűjteni akarok, illetve csak információt.
Köszönettel,