<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
21., | 22., | 23., | 24., | 25., | 26., | 27. |
Sennás | Adatlap | 676613 | 2020. szeptember 7. 17:00 | ![]() | |
És vajon beenged(NE) fotózni? Jó kutya név találó:) Előzmény: (676612) Zoli 2020. szeptember 7. 16:46 | |||||
Zoli | Adatlap | 676612 | 2020. szeptember 7. 16:46 | ![]() | |
Állítólag egy nagydarab ukrán macáé, a kutyája neve Beretta... z | |||||
Sennás | Adatlap | 676611 | 2020. szeptember 7. 15:56 | ![]() | |
Biztos nem ide kéne ezt beírni (majd folytatjuk valahol)de pont nézelődöm hova lenne jó állni egy jó fotózáshoz a Tatai laktanya környékére hát mit találok:) Ez mi? vagy kié? Szépen sorba rendezett katonai járművek,repülők, olyan helikopterek amik az életbe itt nem repültek a hadsereg kötelékében. járt már erre valaki? Tata-Fényes fasor szenyvíz teleppel szemben. | |||||
Sennás | Adatlap | 676610 | 2020. szeptember 7. 15:22 | ![]() | |
Jó hír:) Kár hogy olyan mesze van Nyiregytől kimentem volna megnézni. Remélem megy valaki fényképezni! Köszi! | |||||
Zoli | Adatlap | 676609 | 2020. szeptember 7. 14:59 | ![]() | |
Sennás | Adatlap | 676527 | 2020. szeptember 5. 13:41 | ![]() | |
Értem de úgy kezdtük hogy Puma (amit reklámoz a kormány) vagy a Lynx. Meg a fiúk mondták a Breadly-t vagy a CV-90et | |||||
Sennás | Adatlap | 676526 | 2020. szeptember 5. 13:35 | ![]() | |
Ja azt nem ,de erről már tárgyalnak az Azeriek meg Kolumbia is. Meg az Amerikai kongresszus is ajánlotta a saját haderőnek. | |||||
borisz | Adatlap | 676524 | 2020. szeptember 5. 12:59 | ![]() | |
Most neveztünk be a KF-41-re. nem is akárhogy hazai üzemmel. Totál fölösleges lenne. | |||||
nbali | Adatlap | 676523 | 2020. szeptember 5. 12:49 | ![]() | |
Az izraeliek nem nagyon adnak el saját fejlesztésű cuccokat, ha jól tudom, pl merkavát sem adtak el külföldre. | |||||
Sennás | Adatlap | 676521 | 2020. szeptember 5. 11:43 | ![]() | |
agriamodeling | Adatlap | 676218 | 2020. augusztus 29. 19:48 | ![]() | |
Köszönjük Mester, egy fokkal könnyebb lesz az építés, apró részlet ami nem lesz fontos eztán, mindig egyszerűsíti az életet. Nagyon várom már az antennáidat, személy szerint a függőleges párt szeretném majd megrendelni. Ha lesz jobb minőségű fotó, azt is oszd meg kérlek. Tamás | |||||
Petibá | Adatlap | 676206 | 2020. augusztus 29. 14:55 | ![]() | |
NagyJóUrak! Az antennákat lekötik, ha akarják, erdős/fás terepen. Előírás szerintem nincs rá, a sugárzási karakterisztikának ugyan nem használ, de nem fog letörni... A kézikerék állása független az antennáétól, kilazítod, elfordítod a meglazult tengelyű rugós idomot, aztán megszorítod a kívánt pozícióban. Lásd Pánczél Matyi képét. Alakul a keret is, ez sajnos eltört, de lesz még jobb is :O) Tisztelettel. | |||||
Sennás | Adatlap | 676202 | 2020. augusztus 29. 13:04 | ![]() | |
Húú nagy igazság:) bizony igazad van. Köszi az észrevételt! | |||||
agriamodeling | Adatlap | 676201 | 2020. augusztus 29. 12:48 | ![]() | |
Szevasz Petibá! Jól alakul ez! Alig várom, hogy piacra dobd. Ha a csavar oldalra áll, a döntött állás esetén lehet érdekes küülön jobb és baloldalt csinálni? Függőleges helyzetben tökmindegy. T | |||||
Sennás | Adatlap | 676188 | 2020. augusztus 28. 20:00 | ![]() | |
Jó hír Petibá! Ha "döntött állásban" van az bármikor használható vagy csak gyakorlat meg "ilyenek"? Simán napi szinten nem (így) használják? Illetve a 2-3kép hátúl az a felhajtott oldalkötény hogy van rögzítve? Azt a maketten hogy lehet(ne) megoldani? Még valami a MI Leo2-ünkben van légkondi tudom hogy az A4ben nincs de ezekbe nem kértünk? | |||||
Petibá | Adatlap | 676165 | 2020. augusztus 27. 19:55 | ![]() | |
A dolgok jelenelgi állása. Racal antebbatőke egyenes és döntött állásban. Talán lesz még jobb is . | |||||
borisz | Adatlap | 676014 | 2020. augusztus 24. 11:34 | ![]() | |
gaunt1 | Adatlap | 676013 | 2020. augusztus 24. 11:27 | ![]() | |
Olvasd el figyelmesen. "rendszerint lehetővé teszi a csapatok számára, hogy a jármű belsejéből páncélvédettség alatt tüzelhessenek" Ez csak egy lehetőség. A BTR páncélzata túl gyenge, nem hívhatjuk annak. A Boxer bizonyos változatai viszont egyértelműen gyalogsági harcjárművek: | |||||
borisz | Adatlap | 676012 | 2020. augusztus 24. 10:39 | ![]() | |
Viszont akkor a Puma meg nem, mert a belsejéből nem lehet tüzelni, , nehezebb, mint 25 tonna, csak 6 fő a deszant és nem tud úszni. A BTR-80A-t meg akkor hívjuk gyalogsági harcjárműnek? | |||||
gaunt1 | Adatlap | 676011 | 2020. augusztus 24. 09:50 | ![]() | |
Nem velem vitatkozol, hanem a tényekkel: Liebherr motor a Marderbe: esut.de/en/2020/01/meldungen/ruestung2/17991/nutzungsdauerverlaengerung-schuetzenpanzer-marder-1-a5/ Gyalogsági harcjármű fogalma: ... CFE szerződés: Ezek alapján a páncélozott gyalogsági harcjármű fogalma: „Olyan, elsődlegesen lövészraj szállítására tervezett és felszerelt páncélozott harcjárművet jelent, amely rendszerint lehetővé teszi a csapatok számára, hogy a jármű belsejéből páncélvédettség alatt tüzelhessenek, és amelyet legalább 20 mm-es űrméterű felszerelt vagy szervezetszerű gépágyúval és esetenként páncélelhárító rakétával láttak el” [2]. A Hadtudományi Lexikon, a fenti meghatározásokon túl megemlíti, hogy „a gyalogsági harcjárművek általában 10-40 mm vastag acélpáncélzattal, vagy ennek a védőképességnek megfelelő védőképességű más anyagokból készült páncélzattal borított, kerekes vagy lánctalpas futóműves, 8-25 tonna harci tömegű, 9-12 fő szállítására alkalmas, rendszerint úszóképes járművek. Fegyverzetük körforgó toronyba épített géppuska, valamint gépágyú vagy löveg, esetenként páncéltörő rakéták”[3]. Ennek tökéletesen megfelelnek a Boxer GyHJ változatai is. | |||||
myROB | Adatlap | 676008 | 2020. augusztus 23. 21:39 | ![]() | |
Egyik pontban sem osztom a véleményed. A páncélzaton kívül mindenről van elérhető információ és mégis ennyire mást sikerül levonni. Ez számomra érthetetlen. | |||||
gaunt1 | Adatlap | 676005 | 2020. augusztus 23. 21:24 | ![]() | |
A MTU motor köröket ver a Liebherr motorra. Akkor el kell hogy keserítselek, nemrég döntöttek a régebbi Marder harcjárművek motorcseréjéről, és pont a Liebherr vert köröket a MTU-ra... Az építőiparban sem véletlenül tartják a Liebherrt az egyik legjobbnak a világon. Persze az tény, hogy qrva drága. Védelem terén simán lehet egy szinten a Puma és a Lynx. Mindkettő páncélzata moduláris. Mivel információ nincs, titkosított, így csak találgatni lehet, de ha azt vesszük, hogy a két jármű tömege hasonló alapkonfigurációban, de teljes páncélzat esetén a Kf41 akár 7 tonnával is nehezebb a Pumánál, még az is lehet, hogy a védettsége is nagyobb. Amit még nem lehet tudni, mi lesz a fegyverzete a mi járműveinknek. Minimum, hogy az MK30/2, de ha esetleg a 35mm-es Wotan ágyúval vettük meg, az durván leveri a Pumát is tűzerő terén. A Boxer egy nagyon jó gép, de nem IFV. A Boxer egy moduláris jármű. Akár lehet IFV is. A litvánoké mindenképpen az. Az ausztráloké is. Ismétlem: ennek a kategóriának NEM feltétele a lánctalp! A PSzH-t leginkább az különbözteti meg a GyHJ-től, hogy a GyHJ rendelkezik nehéz fegyverzettel, amivel támogatni tudja a gyalogságot. Ennek tökéletesen megfelel a Boxer, megfelelő módon felszerelve. | |||||
myROB | Adatlap | 676004 | 2020. augusztus 23. 19:53 | ![]() | |
Kb. ugyan az? Csili-vili kacatok? Minden berendezés okkal van benne. A MTU motor köröket ver a Liebherr motorra. Ebből is az látszik, hogy a Pumánál odatették magukat a Lynxnél meg amit lehetett megoldottak olcsóbban. Gyanyítom a védelem sincs egy szinten. Nyugodtan rá lehet keresni a cseh tesztekre is. A Puma volt az egyetlen ami nem volt akadály a tesztpályán, ami minden célon találatot ért el (a második helyezett csak kb. a fele célt találta el). A személyzet nélküli torony több szempontból is előny. Érdekes, hogy eddig csak a németek és oroszok mennek abba az irányba. Kompaktabb, kisebb célfelülete van az egész járműnek stb. A Boxer egy nagyon jó gép, de nem IFV. Mi is IFV feladatkörben használjuk a BTR-80/A-kat de attól még nem IFV. A kerekes járművek és sok láncos sem képes együtt mozoni egy harckocsival, tehát nem alkalmasak IFV feladatra. Aki mégis arra használná annak szeretnék gratulálni. Sajnos ilyen hozzáértők miatt tart a Honvédség itt. | |||||
Sennás | Adatlap | 676000 | 2020. augusztus 23. 17:46 | ![]() | |
Miért olyan fontos az a kezelő nélküli torony? Ezek a mai "hatástalanitó" fegyverek úgy is full az egész tankot elpusztítják:) teljesen mindegy a toronyban van-e személyzet. "itt halunk meg mindd":( | |||||
gaunt1 | Adatlap | 675999 | 2020. augusztus 23. 17:26 | ![]() | |
Szerintem nem lényegesen jobb a Puma. Ember nélküli tornya van, az oké. De ha az alap dolgokat nézzük, mint védettség-tűzerő-mozgékonyság, kb. ugyanaz. Jó, persze a Puma tele van mindenféle csili-vili kacattal, spéci felfüggesztés, hőképes kamerák vannak még a szállított katonáknak is, meg még a terhes nők számára is kényelmes (nem vicc, tényleg szempont volt a tervezésnél!), de ettől csak drágább lett, nem jobb. Karbantartás szempontjából meg a Lynx Liebherr motorja kifejezetten előnyös, polgári piacról is beszerezhetőek hozzá alkatrészek. A Boxert meg nevezheti bármelyik céges prospektus IFV-nek attól nem az. Már miért is nem lenne az? Pont az a lényege, hogy a jármű moduláris. Építhetsz belőle APC, IFV, légvédelmi, önjáró löveg, műszaki mentő, akármilyen változatot. A gyalogsági harcjármű kategóriának egyáltalán nem feltétele a lánctalp. | |||||
hola | Adatlap | 675998 | 2020. augusztus 23. 14:03 | ![]() | |
Sziasztok! Nem tudjátok ilyen UGV-bőlwww.rheinmetall-defence.com/en/rheinmetall_defence/systems_and_products/unbemannte_fahrzeuge/mission_master/index.php lesz beszerzés? Milyen meghajtása van, elektromos? Nekem "bejön" felépítménynek aknavető a nagyobb fajtából. Bocs, ez tényleg félig off. | |||||
Sokol | Adatlap | 675991 | 2020. augusztus 23. 01:19 | ![]() | |
Ugyan miért volna off XD ? Nagyon is tanulságos! Milyen gép is van a 675989 számú hozzászólásodban :) ? Egy eredeti Elbit Sytem Land MT30 van az első videón futó járművön :) ! Több komolyságot! | |||||
milesChristi | Adatlap | 675990 | 2020. augusztus 23. 00:51 | ![]() | |
:) Hogy a Puma drága, már 2017-ben fanyalogtak rajta. 100mill koronával került volna akkor többe, mint a CV90, állítólag. Az viszont igaz, hogy elismerték, hogy jobb volt. Bár, a Lynxet korábban kizárták, mert nem rendszeresítették sehol. Egyébként valahol találtam egy cikket, hogy a PSM(Puma) valamilyen megállapodást kötött a Zbrojovka -nevű cseh céggel, (Magyarországon a legtöbb egyszerű halandó a CZ 630, és 631-es légpuskáikat ismerhette már a szociban is) hogy ha a Puma nyeri a tendert, 35miiliárdot visszaforgatnak megrendeléseken kersztül. | |||||
milesChristi | Adatlap | 675989 | 2020. augusztus 23. 00:36 | ![]() | |
Hát ez kezd tényleg nagyon ajaj lenni: Összekeverted a "NATO napok"-at a CELF-el. (Az egyik Prágában, a másik Osztraván volt, egy hét különbséggel. Szerinted Prágában mutatták be. Szeptemberben. Az IDET meg - ami az általam beinkelt képen (675977) van (minden makettező, aki volt a Modelbrnon, ismerheti a helyet) májusban volt. (Igaz, a prágai programnak is része volt egy bemutató) Torony. a 2019-es NATO napon, Osztraván:www.youtube.com/watch ugyanitt még 2018-ban, www.youtube.com/watch 2017-ben pedig, amikor június-júliusban a Libaván végrehajtott összehasonlító teszteken (ASCOD2, Puma, Lynx, CV90) vett részt, akkor pedig ezzel a toronnyal volt, ami a képen is látható. A fotó a 2017-es IDET-en készült. (Az azért nagyon érdekes, hogy minden gyártó kötött valamilyen megállapodást cseh cégekkel - ezért a csehzászlós kép is, kivéve a Rheinmetallt. Vagyis, a Rheinmetall csak, mint a Kraus Maffei cinkostársa...) Szóval, ilyen "infokat" inkább ne is ossz meg. Sikeresen szétoffoltuk az egész topikot. Szerintem törölhető a mai nap termése. | |||||
myROB | Adatlap | 675988 | 2020. augusztus 23. 00:02 | ![]() | |
Elírtam. A csehek azt kötötték ki, hogy emberes torony legyen. | |||||
myROB | Adatlap | 675987 | 2020. augusztus 23. 00:01 | ![]() | |
A Puma már csak azért is lehet a legjobb, mert nem moduláris. Nem kell kicsit ilyennek meg olyannak lennie. 100% IFV. Az ember nélküli torony alapból hatalmas előny. Nem is értem csehek miért ragaszkodnak hozzá. Ja de. Így tudták kizárni a Pumát ami bucira verte a többi IFV-t a teszteken. Az egy másik dolog, hogy drága vagy nem hajlandóak másik gyártósort indítani mikor a hazai sincs felpörgetve. Az hogy a németeknél semmi nem működik rendesen az a túl pacifista politikusok hibája. A Boxert meg nevezheti bármelyik céges prospektus IFV-nek attól nem az. Nem is úgy használja egyik üzemeltető sem. Nem a csak toronytól lesz IFV valami. Az kengurusok is felderítőnek használják majd a LAV-25 helyett. | |||||
Sokol | Adatlap | 675984 | 2020. augusztus 22. 22:41 | ![]() | |
milesChristi | Adatlap | 675982 | 2020. augusztus 22. 22:22 | ![]() | |
:D Osztraván. :) bocs | |||||
milesChristi | Adatlap | 675981 | 2020. augusztus 22. 22:21 | ![]() | |
A NATO napok pedig, a hadtechnikai bemutatókkal Osztrarván voltak. | |||||
milesChristi | Adatlap | 675980 | 2020. augusztus 22. 22:18 | ![]() | |
Ez nem Prága, hanem Brünn=Brno :) | |||||
Sokol | Adatlap | 675978 | 2020. augusztus 22. 22:14 | ![]() | |
Prágában mutaták be a NATO napján tavaly ezt a változatot. Ez a bácsis torony :D | |||||
milesChristi | Adatlap | 675977 | 2020. augusztus 22. 22:04 | ![]() | |
Na jó, ha már a csehek., és az IDET 19 Ismeri valaki ezt a fotót? Az oldalán a felirat: cseh gyártmány. :))) Lehetne. Az ASCOD2, ha jól rémlik, a gyártó GDELS ajánlatot tett a cseheknek, hogy hajlandó eladni a gyártási jogokat(részben, vagy egészben) A Tatra pedig gyárthatná.(Tatra Defence Vehicle) A bibi ott van, hogy a torony távirányítású, míg a tegnap feltett 16 pontos követelményből az 5. pontnak máris nem felel meg. :) A csehek meg még nem választottak. De a GDELS már egyszer eladta nekik 5 éve a Pandur II-t | |||||
gaunt1 | Adatlap | 675974 | 2020. augusztus 22. 21:35 | ![]() | |
A Boxer gyengébb képességét nem értem. Nyilván nem IFV ezért nem konkurencia a Pumának vagy Lynxnek. Na ez nem feltétlenül igaz. A Boxer moduláris felépítésű, van bizony IFV változata is. Ausztráliában ezt fogják rendszeresíteni: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c9/Boxer_Land_400.jpg A litvánoké is hasonló. A rizikót megértem én is. De mások is vállalják. Szintén az ausztráloknál most folyik egy IFV beszerzési program, több típusból már csak két versenyző maradt, az egyik a koreai K21 változata, a másik a Lynx. Döntés még nincs, de pletykák szerint most, hogy mi megrendeltük, elég erősen a Lynx felé húznak ők is. Aztán ugye a csehek is lehet ezt választják. Amúgy nem vagyok meggyőződve, hogy a Puma jobb lenne. Én nem látom okát. Bizonyos részletekben valóban jobb, pl valami überkomoly hidropneumatikus felfüggesztése van, a Kf41-nek meg csak sima torziós rugós, de ez nem sokat befolyásolja a harctéri teljesítményt. Ráadásul a Puma súlyos megbízhatósági problémákkal küszködik. | |||||
milesChristi | Adatlap | 675972 | 2020. augusztus 22. 21:23 | ![]() | |
ööö. nagyon egyetértenék azzal amit írtál, egyetlen kitétellel: "Ha pusztán a harcjárművet nézzük egyértelmű, hogy a Puma a legjobb." Ezt ki kéne egészíteni annyival. hogy a jelenleg hadrendben álló harcjárművek közül. A Puma nagyon jó, de úgy tudom, még a németeknek is vannak vele fenntartásaik, már tervezik is a modernizációját, pedig még teljesen le sem szállították a megrendelt mennyiséget. (ami már most sem annyi, mint amennyit eredetileg terveztek venni belőle. Bár, ez nem biztos, hogy a Puma hibája, a németek nem hajlandóak költeni a hadseregükre rendesen. Kerek perec kijelentették, hogy nem költenek 2%-t, NATO ide, vagy oda. De valljuk azért be, nagyon igaza volt annak az illetőnek, aki erre megjegyezte, hogy Európában vannak néhányan, akik nem örülnének, ha a németek hirtelen tankhadosztályokat állítanának fel, többszáz Leo-t, több ezer Pumát vennének... :) ) A hiúzról nehezebb bármi anyagot találni, mert, ahogy írtad is, igazából csak demo. Elméletileg k.rva jó, de csak papíron. Moduláris(ez pl. a cseheknél is kitétel volt hogy több feladatra is alkalmas legyen) a puma meg speciális követelményeknek, speciel a Bundeswehrnek készült úgy, hogy nem volt követelmény a többféle feladatkör. Szóval, lehet, hogy a világ legjobb nagymacskáját kapjuk, világelsők lehetünk vele, de megtörténhet akár az is, hogy egy papírtigrisünk lesz. | |||||
Sokol | Adatlap | 675971 | 2020. augusztus 22. 21:11 | ![]() | |
Csak félig tudni dolgokat veszélyes dolog még Szlovákiában is. Akinek van bármi fogalma arról amiről itt brainstormingoltok megint, az nem találgat :) ! | |||||
milesChristi | Adatlap | 675970 | 2020. augusztus 22. 21:04 | ![]() | |
"A cseh vállalás kiszervezése útján megvalósulhat a gyártás helyben." Miféle cseh vállalás? Ismertem a videót, megnéztem még kétszer, hátha látsz valamit, amit nem vettem észre. De továbbra sem láttam a videóban semmi Csehországra vonatkozót azon túl, hogy a Rheinmetall rendezett egy promo-akciót a Cseh Légiós Község(közösség jobb szó lenne, de az "obec" magyar fordítása község) részére. Lehetett fotózkodni némi baksis ellenében a hiúzzal, a begyűlt összeget meg felkerekítették 5000EUR-ra. Ezt aztán csinnadratta közepette átadták egy veteránnak. (gondolom, a páncélvonatukra gyűjtöttek, mintha látszana is egy pillanatra a makettje) "Nem kell találgatni. ..." - ez meg egy emeletes baromság. Találgatni mindig kell, attól dolgozik az agy, segít felkészülni a jövőbeni lehetséges történésekre. De abban egyetértek, hogy a találgatás eredményeit nem kell magadnak elhinned. Mint ebben az esetben. | |||||
myROB | Adatlap | 675969 | 2020. augusztus 22. 20:35 | ![]() | |
Részben érthető, hogy egyeseknek vannak kétségeik. Vettünk egy pár példányban létező demó IFV-t. Ebben azért van rizikó. Gyanítom a KMW elbízta magát vagy nem volt elég jó ajánlata a Pumára. Ha pusztán a harcjárművet nézzük egyértelmű, hogy a Puma a legjobb. Ha jobban megnézzük a beszerzéseinknél nagyon fontos, hogy legyen valami hazai hozzáadott érték. CZ Bren 2 ugye itthon készül (G-36 gyátást én úgy tudom nem ad át a H&K), Airbus Gyulán épít egyszer csak valami üzemet, IFV itthoni gyártás/összeszerelés. Összességében jó döntések születnek meglátásom szerint és látni a logikát benne. A Boxer gyengébb képességét nem értem. Nyilván nem IFV ezért nem konkurencia a Pumának vagy Lynxnek. Igazából talán a legjobb képességű APC és még könnyen lehet, hogy találkozunk vele a hírekben később. | |||||
gaunt1 | Adatlap | 675967 | 2020. augusztus 22. 19:56 | ![]() | |
Hihetetlen... Egyesek mindig csak a negatívat látják mindenhol! Eddig nem volt semmiféle gyalogsági harcjárművünk a BMP-1 kivonása után. Most lesz, nem is akármilyen. Ráadásul itthon fogják őket összeszerelni. Miért ekkora baj ez? Munkahelyeket teremt az üzem. Jobb lett volna, ha veszünk még drágábban Pumát? Vagy a jóval gyengébb képességű Boxert? Ezek nem hogy összeszerelő, de semmiféle munkahelyet nem teremtettek volna. Ez jobb? | |||||
lukasan | Adatlap | 675966 | 2020. augusztus 22. 18:22 | ![]() | |
Pontosan így, ahogy írod. Ez a nagybetűs összeszerelés. Jönnek a részegységek, nálunk összecsavarozzák. | |||||
Sokol | Adatlap | 675962 | 2020. augusztus 22. 16:46 | ![]() | |
Majdnem. A cseh vállalás kiszervezése útján megvalósulhat a gyártás helyben. Ez a video 2019 nyarán készült a cseh IDET-en: www.youtube.com/watch Érdemes végíg nézni :D Nem kell találgatni. Lefutott körök ezek. | |||||
Kamovos | Adatlap | 675952 | 2020. augusztus 22. 10:24 | ![]() | |
Igazad van! Lehet, hogy jelenleg még nem áll rendelkezésünkre az a technológia. Hisz valójában magyar ipar nem is létezik. :( De! Azt se feledjük, hogy sem az Opel, Suzuki, Merci, Ford, Grundfost szivattyúk, stb, összeszereléséhez, gyártásához sem volt semmilyen technológiánk. Mégis csináljuk őket. Ez pontosan ugyan az a helyzet! A fent felsoroltakhoz sem volt gyárunk és gyártósorunk. A tulajdonosok hozták a gyártósort és a technológiát is. Ami (nem) természetesen az övék, és nem a miénk. :( Üdv: kamovos. | |||||
lukasan | Adatlap | 675939 | 2020. augusztus 21. 18:26 | ![]() | |
MilesChristi! Én is erre tudok gondolni. Itt olyan technológiákról (ötvözetek, elektronika stb.) van szó, amelyek nincsenek meg Magyarországon. Összeszerelni meg tudunk. Ja, lassan csak azt. | |||||
Sennás | Adatlap | 675938 | 2020. augusztus 21. 17:31 | ![]() | |
De pl a Lengyel Cseh tudomén még ki megvett T-34-54-55-72 ott a licenszet vették meg? Vagy ahogy írod csak kézi fegyverre van licensz? | |||||
milesChristi | Adatlap | 675932 | 2020. augusztus 21. 11:52 | ![]() | |
Szerintem ez nem licenc, hanem kooperáció. Licenc a kézifegyvereknél van, ott a cseheknek, mint licenc eladónak semmi dolga azzal, hogy a magyar fél hol, hogyan gyárt. Itt én úgy értelmezem, hogy a gyártást a Rheinmetall biztosítja, a magyar fél meg esetleg a gyártási kapacitást, infrastruktúrát, a részegységek alapanyagainak egy részét... ki tudja milyen mélységig. Az viszont szerintem biztosra vehető, hogy a legyártott kocsik teljes körű szervizelése, beleértve az ipari nagyjavítást is, Magyarországon lesz megoldható.(Ellentétben pl a PZH-val.) | |||||
Sennás | Adatlap | 675919 | 2020. augusztus 21. 08:18 | ![]() | |
Értem de arról semmi hír hogy melyik városban/-hoz közel/ épűl(ne) meg a gyár? Mint Debi hogy megépítí a Bömbi gyárat. Vagy az acél részek kiöntése ,legyártása az külföld az összeszerelés meg itt itt itt. Ha valaki a licenszet megveszi akkor a legyártandó "tank" acél részeit is Ő gyárthatja? |
<<< Vissza | Tovább >>> |