Tovább >>> |
kató | Adatlap | 714886 | 2023. október 29. 21:51 | ![]() | |||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 714825 | 2023. október 27. 20:37 | ![]() | |||||||||||||||||
Ötletes ettől függetlenül. Abban igazad van hogy így tényleg nehéz olyannak belőni a méretet aki nem ismeri a dinoszauruszokat még mondjuk alap szinten sem...bár mi az alapszint?...(Erre most nem tudnám a választ...a kérdés magamnak szólt.) Lehet hogy megpróbálhatnám megmutatni egy olyan kis diorámában amit (amiket) eleve gondolatban hordozom már egy ideje,és ott azon,mint pl. egy múzeumi kiállításon,lehetne mellé tenni egy figurát a megfelelő méretarányban. Meg mondjuk lehetne így az Oviraptor-ral,az ős krokival is. | |||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 714824 | 2023. október 27. 20:19 | ![]() | |||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 713715 | 2023. szeptember 24. 13:14 | ![]() | |||||||||||||||||
Köszi! Ezzel még nincs konkrét tervem,de hajlok arra hogy egy "múzeumi" példány lesz,bámuló látogatókkal.(Fiktív téma egy kicsit...de hát nem mindig kell a jól kijárt csapásokon menni.:-) ) | |||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 713698 | 2023. szeptember 23. 21:29 | ![]() | |||||||||||||||||
Amúgy egyetértek, határozottan javult. | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 713691 | 2023. szeptember 23. 19:24 | ![]() | |||||||||||||||||
Huh...elsőre nem értettem,de rákerestem. :-) Hááát,tényleg.:-) Viszont most már inkább a a gyere ide kapsz egy maflást beállása van,nem az a "keblemre" féle (nyomi) póz. Sajnos többet nem enged az anyag,így se tökéletesen sikerült az amit szerettem volna kihozni belőle. Mindegy...azért megtartom így is.:-) | |||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 713666 | 2023. szeptember 22. 21:40 | ![]() | |||||||||||||||||
Így egy picit Balotellis lett. :) | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 713657 | 2023. szeptember 22. 15:27 | ![]() | |||||||||||||||||
Nos. Szétkaptam nemrég megint,faragtam...faragtam,"szabtam-varrtam"...és ez lett belőle. Sajnos ettől jobban nem tudtam átalakítani,mivel az üreges testet nem lehet a végtelenségig faragcsikálni,mert akkor végleg eltüntetnék minden olyan felületet ami ragasztható. A karokat vágásokkal,hőkezeléssel,sok kézi nyomorgatással próbáltam jobb belátásra bírni. Szerintem már jobb mint volt...ez van...ezt kell szeretni. | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 713243 | 2023. szeptember 11. 22:28 | ![]() | |||||||||||||||||
Ehhez mindent lényegében újra kellene csinálni. Nagyon bonyolult lenne a váll-test részt kivagdalni,mert elég erős ragasztóval van rögzítve,plusz stifteltem is. A felkart ha így vágnám el,akkor az alkarból is kellene elvenni valamennyit. Átgondolom hogy mi lehet majd a befutó,de mindenképpen nagyobb meló várható mint elsőre látszott. | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 713242 | 2023. szeptember 11. 21:33 | ![]() | |||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 713241 | 2023. szeptember 11. 21:09 | ![]() | |||||||||||||||||
Magán a dinó testén nem lehet csiszolni annyit hogy befelé nézzen a kéz? Kis túlzással egy emberi kart is 180° szögben be tudsz ragasztani. Ezt nem lehet úgy hogy előrébb legyen. Meg csiszolni kicsit. A felkar részből kicsit kivágni (?) Mindjárt más a látszat:) | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 713239 | 2023. szeptember 11. 20:42 | ![]() | |||||||||||||||||
Még reggel folytatni akartam egy kicsit,de az asztali gépem úgy döntött hogy frissít,tölt valamit...blabla,szóval hagytam és mentem dolgozni. Tehát az 1993-as eredeti Horizon az első képen,a másodikon pedig az én kis példányom. Lehet hogy ez a hosszú első kar trend az akkori elgondolást tükrözi,nem tudom. Most nézegetem a korábban letöltött dínós anyagaimat és az egyiken ott van Sue,a maga 12.8 méterével. A karja sem tűnik extra hosszúnak,de túl rövidnek sem. Ha könyökben elvágnám ahogy mondtad kató,és újra gondolnám egy kis Green Stuff-al,lehet hogy jobban mutatna,csak nem tudom hogy merném-e bevállalni ezt az "operációt"...bár a Triceratops lábműtétét is vállaltam és elég jól sikerült.:-) Át kell gondolnom...de hiába nyugtatgatom magam...nem teszik ez az idétlen,a "világot magamhoz ölelném" tartás...nem illik valahogy ehhez a figurához. | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 713214 | 2023. szeptember 11. 07:44 | ![]() | |||||||||||||||||
Hát...dilemma az van. Amúgy közben egy FB csoportban ahol szintén jelen vagyok a kis dolgaimmal,kaptam némi támpontot a makett lehetséges eredetéről. Ez egy 1993-as Horizon gyártmány volt,ami manapság komoly összegekért található a külföldi oldalakon,és az enyém biztos nem az,de annak másolata lehet. A Lindberg-nek is van egy ehhez kísértetiesen hasonló T-Rex makettje,de az én kis thai Rexikám inkább az első klónja lehet. Dettó ez az idétlen kartartás ott is mindkét esetben. A hossz az ami kevésbé zavarna,hanem inkább az ahogy állnak.Olyan idétlen kinézete van mint egy felszállni készülő madárnak. Itt van pár referencia.(Szerintük amúgy 1/16...bár abban az esetben ez egy kicsi Rexi volna csak nem egy felnőtt,tehát cirka 8.3 méteres teljes hosszal.Ez a figura 52 cm hosszú,és egy kifejlett és nagy méretű állat esetében így 1/24-nek fele meg.) www.youtube.com/watch www.youtube.com/watch www.youtube.com/watch | |||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 713210 | 2023. szeptember 10. 22:33 | ![]() | |||||||||||||||||
Én nem szívesen melegíteném , nehéz kontrollálni , könnyen túlzottan megolvadhat . Inkább könyékben elvágnám és úgy változtatnék az alkar szögén . A mérettel már nem lehet semmit kezdeni , hacsak nem vállalod be , hogy megfelelő méretű , teljesen új karokat készítesz . Maximum nézz körül a szakirodalomban . A korai Tyrannosaurusoknak még nem volt ilyen aránytalanul kis mellső végtagja , mint a Rex-nek . | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 713205 | 2023. szeptember 10. 21:20 | ![]() | |||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 713204 | 2023. szeptember 10. 21:16 | ![]() | |||||||||||||||||
Rajz helyett inkább a múzeumi "csontvázak" elméletileg azok HA eredeti csontokból vannak az mérvadó lehet milyen hosszú meg a "szöge". | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 713203 | 2023. szeptember 10. 21:13 | ![]() | |||||||||||||||||
Rengeteg képem van ezekről,és sajnos nincs egységes és hibátlan ábrázolás.A mellső (inaktív) karok hossza is eltérhet,de szerintem sem voltak ilyen hosszúak.Talán valamilyen hőkezeléses megoldással sikerül állítani rajtuk,zavar engem is. | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 713202 | 2023. szeptember 10. 20:59 | ![]() | |||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 713201 | 2023. szeptember 10. 20:48 | ![]() | |||||||||||||||||
A mackót ma vettem a debreceni régiség vásáron,de annyiért amennyiért adták,hülyeség lett volna otthagyni.A mérete nagyjából 1/24,így jó lesz pl. egy római gladiátoros témához,vagy akár máshoz is. A dínó karjai szerintem is természetellenesen állnak,de így alkotta meg a gyártó,sajnos nem tudtam korrigálni. Így kicsit olyan kötekedős kinézete van mint aki ezt mondja hogy "mit nézel...ne nézzé'...madárnak...mer' kicsontozlak." :-) De tényleg olyan mint aki felszállni készül.Hát ezért mondogatják hogy inkább madarak voltak ezek mint gyíkok.:-) Viccen kívül,amint rendesen megköt,majd próbálom kicsit megdolgozni...hátha jobb belátásra sikerülne juttatni. | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 713200 | 2023. szeptember 10. 20:22 | ![]() | |||||||||||||||||
Vágány! Olyan szép leszek mint az előző biztos vagyok benne. Ez a Mackó nekem is megvan csak kilőtték szegényt:( Te a Rex "keze" miért ilyen hosszú? Szinte ember kar méret van. Ez frankó? | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 713199 | 2023. szeptember 10. 20:07 | ![]() | |||||||||||||||||
Üdv! Ma este végre nagyjából összeállt a nagy fehér óriás. Kínok kínja volt az összeállítása,de megérte,mert kidobni nem akartam...ahhoz elég drága volt...meg hát amúgy is. Ez is kb. 1.24-1.22 körüli méret,tehát az figura és a mackó pajtás kb. méret azonos vele. Sok meló lesz még vele,de szerintem a nehezén már tényleg túl vagyok,a festési előkészületek után alapozom,aztán megint jöhet a test festés,amit szoktam szeretni. D.A | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 712534 | 2023. augusztus 26. 14:10 | ![]() | |||||||||||||||||
Üdv! Végre volt bátorságom elővenni ezt a nagy fehér,fura anyagú Rex-et,amit karácsony körül kaptam meg Thaiföldről.Szerintem valami ottani manufaktúra gyárthatja ezeket,amiknek olyasmi anyaga van mint a hetvenes évekbeli trafikos műanyag játékoknak volt. A ragasztási felületeknél nem volt teljesen egyértelmű hogy miként is kell majd megoldani a rögzítéseket,és szerintem el is távolíthattam pár olyan toldalékot,amik talán pont erre szolgáltak volna. Így kültéri lábazati szigetelő anyagot dugdostam a testrészekbe,és ragasztópisztolyos (gluegun) megoldással igyekeztem a lehető legstabilabb csatlakozást kihozni a dologból. Elég anyázós meló volt,nem igazán akart ez sem működni,mert közben azért még nyomogatással is rá kellett segíteni hogy maradjon már meg minden a maga helyén. Sajnos voltak deformitások-amikről a kedves eladó igyekezett is tájékoztatni a weboldalukon...mármint hogy ezzel várhatóan lesznek is tapasztalataim,és felhívták a figyelmet arra hogy lényegében saját(idegi) felelősségemre vásároljam meg a terméküket,de azt nem gondoltam volna hogy ennyire. :-) Mindegy,most már szerintem túl vagyok a nehezén,a képlövés óta sikerült a jobb lábat is feltenni...most szárad. A karok majd elég furán fognak állni,pont olyan idétlen kinézettel,mintha Rexi szeretné magához ölelni az egész világot. Stifteléssel és gluegun-nal majd ez is megoldódik...aztán jöhetnek az illesztések tömítése...majd az alapozás. :-)Elég hosszú lesz a figura,52 cm-t mértem,és nagyobb mint a Pegasus-os 1/24 T-Rexem. Kár hogy ilyen fura,könnyű anyagból csinálták,de végül is maga nemében nem (lesz9 rossz. Vannak hasonló egyéb dínóik is,de ennek a Rexnek ismeretében szerintem azokra nem fogok már benevezni. A másik az egy Maxi Kinder-es Triceratops. Őt kitömítgettem Green Stuff anyaggal,és szerintem most már jobb alap az átfestéshez. Nem egy klasszikus makett színvonal,de egynek elmegy.Remélem hogy a lábak és farok gumi anyaga nem dobja majd le az alapozót,bár vízbázisút használok leginkább. Mérete 18X8 cm,ami 1/35-ben egy fiatal,még nem felnőtt egyed mérete lehet.Ha összeteszem a Tamiya 1/35 Tricerájával,ez láthatóan kisebb. Szóval van dínózás,csak most kisebb elánnal...viszont hogy jön az ősz és a tél,szerintem ezekre is jobban lesz idő,mivel egyre inkább beszorulunk a házba. :-) | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 711168 | 2023. július 7. 23:38 | ![]() | |||||||||||||||||
Szia! Nem tudtam,illetve nem emlékeztem ilyesmire. Nem mostanában láttam ezt a részt,de szerintem hamarosan meg kell nézni a kocsi részletei miatt. | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 711161 | 2023. július 7. 19:25 | ![]() | |||||||||||||||||
Jó építést hozzá! Tudtad hogy neve is volt a Merdzsóknak:) jurassicpark.fandom.com/wiki/Mercedes-Benz_M-Class | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 711159 | 2023. július 7. 18:34 | ![]() | |||||||||||||||||
Egy makettező szaktárs jóvoltából lakhelyet cserélhetett ez a szuper 1/25 JP autó makett. Mindenképpen meg lesz építve...csak idő kérdése. Ezen felbuzdulva keresem még a szett további elemeit is,remélem egy napon mind együtt lesznek nálam.:-) | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 710892 | 2023. június 30. 23:13 | ![]() | |||||||||||||||||
Nem,dehogy is. Ő csak statiszta volta az építés alatt,de ott felejtettem a fényképezés alatt. Igen,nagyon környezetidegen lenne így hagyni. Korábban volt egy olyan elképzelésem is a témában,hogy ezek a dinoszauruszok egy életnagyságú (múzeum jellegű) tárlat részei ahol lennének látogatók is,mint ahogy manapság már egyre több helyen lehet ilyesmikkel találkozni. Nem ez a dioráma az ahol így lenne a dolog,de a 1/35 témában még nem zártam ki hogy megpróbálok egy ilyen "tárlat" részletet megcsinálni figurákkal is,mivel szeretem szemléltetni a lények valós méretét emberekhez viszonyítva.Talán a Tamiya szettjeivel lehetne kísérletezni. Az 1/24 az így marad,mind ez a T-Rex dioráma,mind a Spinoszaurusz a gyári talppal. Sajnos kisebb méretarányban nemigen vannak komolyabb kidolgozású dínók,hacsak nem 3D technikával készült darabok,de ezeket meg költséges volna csináltatni,ha volna egyáltalán olyan aki vállal ilyesmit.Így már jobb lenne ez a "múzeumos" ötlet. | |||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 710891 | 2023. június 30. 22:58 | ![]() | |||||||||||||||||
Azt az embert biztos rá akarod tenni ? Az egy dolog , hogy meglehetősen "környezetidegen" . De ha ezen túllépünk , akkor is eléggé irreális , hogy valaki csípőre tett kézzel bámészkodik , miközben tőle néhány méterre két ekkora jószág küzd életre-halálra ... | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 710501 | 2023. június 18. 15:51 | ![]() | |||||||||||||||||
Üdv! Nagyjából együtt a dioráma. Szerintem sokat már nem fog változni,talán majd még egy kis növényzet...! A "pálmacserje" toboz törzsei közben kezdtek kinyílni,ami nem tetszik,majd látom hogy mennyire lesz zavaró,kell-e őket esetleg cserélni. A dinoszauruszokat 95%-os készültségi állapotúnak mondanám,markáns változások már nem várhatóak. D.A | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 710159 | 2023. június 8. 22:51 | ![]() | |||||||||||||||||
Üdv! Megint elővettem a korábban elkezdett másik diorámát is ami 1/35-ös dinoszauruszokhoz lett tervezve. Mivel elég kopár volt,szórtam hozzá némi zöld talajtakarót,és növényzetet is. Most próbaképpen rá van téve két Papo húsevő és egy Tamiya kroki. A tó medre még mindig "víz nélküli",ehhez keresem a legjobb,de nem méregdrága megoldást. Ez az kép még sokat alakul szerintem,de elkezdtem rápróbálgatni a dínókat,mert még bármi lehet rajta. Növényzet még biztos kell rá. | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 709649 | 2023. május 27. 20:28 | ![]() | |||||||||||||||||
Közelebb:) Itt a kassai zoom meg dinopark. Emillióó szlovákpulya de lehetett fotózni! Csak amíg itt nincs megoldva a 2Mb képméret "felemelésére" felesleges 5-6-7Mb képeket kissebre vágni. Dóm meg a reptér(múzeum) volt a mai programban. | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 709647 | 2023. május 27. 19:27 | ![]() | |||||||||||||||||
Köszi! Jó lenne vagy kettő itthon a kertben.:-) Frászt is kapnának néhányan,de nagyon menő cuccok...tényleg. | |||||||||||||||||||||
Wrecker | Adatlap | 709646 | 2023. május 27. 19:26 | ![]() | |||||||||||||||||
Ausztria, Styrassic Park? | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 709645 | 2023. május 27. 19:26 | ![]() | |||||||||||||||||
A mai nap állása a diorámával. Növények cserélve,újabbak beépítése kora délután. Ma délelőtt a Zsibi-n (piacon,a kisállat ellátó boltban)sikerült vennem egy adagot ezekből a műanyag növényekből amiket itthon átfújtam egy kikevert zöld színre.Tobozokat tettem alájuk,így lettek belőlük amolyan cserje pálmák. Van még némi munka rajta,de a felén már túl vagyok.:-) | |||||||||||||||||||||
Wrecker | Adatlap | 709644 | 2023. május 27. 19:25 | ![]() | |||||||||||||||||
Ankara, Törökörszág, Wonderland Eurasia | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 709643 | 2023. május 27. 19:20 | ![]() | |||||||||||||||||
Látom neked mindenképpen kell egy kis cafat.:-))) | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 709642 | 2023. május 27. 19:20 | ![]() | |||||||||||||||||
Dínós "roncstelep"? Hű...azannya...!Hol van ez a hely? :-) | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 709641 | 2023. május 27. 18:39 | ![]() | |||||||||||||||||
Wrecker | Adatlap | 709640 | 2023. május 27. 17:36 | ![]() | |||||||||||||||||
kató | Adatlap | 709397 | 2023. május 22. 23:11 | ![]() | |||||||||||||||||
Még lehet , hogy a kidőlt fára teszek több mohát . Kicsit valóban kilógaz összképből . A kis fák törzse (bár inkább cserje méretűek , kb. olyan magasak , mint maga a Hypsilophodon , ami nem volt túl nagy darab ...) nyírfa barka termése . A kisebb porzós , nem a nagyobb , amibe a magok érnek . Pillanatragasztóval átitattam , mert egyébként könnyen eltörik . | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 709391 | 2023. május 22. 19:15 | ![]() | |||||||||||||||||
Nagyon szépen alakul! A fekvő fatörzs nekem kicsit "steril" még,de amúgy látványos. Tetszik a sok növény Összhangja is. A kis pálmafák törzsei miből készültek? | |||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 709365 | 2023. május 21. 23:21 | ![]() | |||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 709221 | 2023. május 17. 19:49 | ![]() | |||||||||||||||||
Én is köszönöm! Nekem ez mindenképpen megnyugtató tudat. Rengeteg,főleg képes anyagot kerestem meg én is,de nem voltam biztos 100%-ban erről a dologról. Így most már jobb kedvvel folytatom...minden tisztázva. :-) | |||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 709215 | 2023. május 17. 12:55 | ![]() | |||||||||||||||||
kató | Adatlap | 709196 | 2023. május 16. 18:30 | ![]() | |||||||||||||||||
Jogos a kérdés . A klasszikus mezozoikumban nem létezett fű . A zárvatermő növények nagyon ritkák voltak , a flóra jellemzően nyitvatermőkből , cikászokból , faméretű zsurló- és korpafűfélékből állt . Ezek jól bírták a mainál melegebb és szárazabb klímát . A virágos növények és a fűfélék a Kréta végén kezdtek elterjedni globálisan és kiszorítani a korábban jellemző növényzetet , ahogy az éghajlat egyre nedvesebbre változott . A feltételezések szerint ez is nagyban hozzájárult a dinosaurusok Kréta végén történt jelentős faj- és egyedszám csökkenéséhez . A nagy kiterjedésű füves pusztákon nem találtak elég táplálékot a nagytestű növényevők . Konkrétan a makettnél mindkét faj a felső Krétában élt . Teljesen reális a fű , vagy modernebb virágos növények szerepeltetése . | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 709169 | 2023. május 15. 20:41 | ![]() | |||||||||||||||||
F&H-on bele bele nézek vadászos műsorba. Főleg "afrikai" téma ezek a növényevők elől rág és ott helyben hátúl már trágyáz is. Hihetetlen hogy vannak beállítva:) Finoman szólva is egész Afrika tele van sz..rva. | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 709166 | 2023. május 15. 19:37 | ![]() | |||||||||||||||||
Nem,ezen a diorámán nem lesznek ilyenek,mert szűkös a hely és nagyon zsufi lenne ha még vizet is bele akarnék tuszkolni. Amúgy sincs víztiszta műgyantám...bár tervben van...de ide nem lenne akkor sem. A helynek sziklás fennsík jellege van,emiatt ide inkább a gyérebb növényzet lett/lesz kialakítva. Kaki...hát az meg minek? :-) | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 709164 | 2023. május 15. 19:34 | ![]() | |||||||||||||||||
Köszi! Mivel sziklás fennsík szerű a jelenet helye,emiatt szerintem belefér a gyérebb,rövidebb fűfajta. Ha dzsungel lenne,oda nem tettem volna ilyet,mert oda tényleg nem is illene,és valszeg sokkal hosszabb fúfajták lehettek ott...mint pl. a Jurassic filmekben is. | |||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 709162 | 2023. május 15. 19:21 | ![]() | |||||||||||||||||
Rendben! Víz/patak lesz valahol? Lábnyomok,"kaki",stb stb | |||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 709161 | 2023. május 15. 19:13 | ![]() | |||||||||||||||||
Oké, csak kíváncsi voltam, igazából nem is lényeges. Továbbra is nagyon tetszik. | |||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 709160 | 2023. május 15. 19:05 | ![]() | |||||||||||||||||
Hétvégén lehet hogy lövök pár olyat is. Húscafatok nem lesznek,mert a téma szerint a kis Tricerát még nem ölte meg a T-Rex,csupán ledöntötte...pont emiatt siet anyuci (mama Tricera) hogy mentese ami menthető. :-) |
Tovább >>> |
A kiállítási tárgyként való bemutatás is egy lehetőség a méretet érzékeltetni . De ha a sziklafal helyett egy méretes fatörzs részlete került volna a háttérbe , az is jobb lett volna ... Na mindegy , akkor a sziklás ötletre állt rá az agyam , van ez így ... :)