/ Fórumok /

Érdekes videók, podcastok

A makettezés napjainkban tapasztalható aranykorában nagy szerepet játszanak a videómegosztó oldalak tartalmai, amelyekből új technikákat leshetünk el, belepillanthatunk új makettek dobozába, esetleg áttekinthetjük egy általunk is megépíteni kívánt makett teljes építési folyamatát, előre felkészülve a bökkenőkre. Ha érdekes, tanulságos videóra, vagy podcastra bukkantál, oszd meg velünk itt a fórumon!
A topikhoz csak bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni. Kérem, jelentkezzen be itt!
NagyMeszler 733201 2025. január 27. 17:19
Válasz erre
Az A.M.P. podcast 4. adásába egy folyamatmérnököt hívtunk vendégül, aki a 3D tervezés és nyomtatás belépő szintjéről beszél: www.youtube.com/watch

Ezen kívül ezekről lesz még szó:
Bosszantó szöszök / macskaterror
Mi van a Trumpeter katalógusában?
Academy Panzer IV H/J
Modelsvit helyesbítés
Túlságosan szétbontott makettek
A makettezés jelene, jövője
Tanácsok kezdőknek
Viking Makett kibeszélő
Versenyek és rendezvények
G.D 732844 2025. január 17. 11:05
Válasz erre
NagyMeszler 732516 2025. január 7. 23:35
Válasz erre
Köszi a véleményt!
Spoty-ra mindjárt felkerül a többi rész is
Johnie 732511 2025. január 7. 21:45
Válasz erre
Nagyon jó adás volt ismételten, volt benne humor, jó témák, közérthetően előadva . (A "két férfi reszelget"-en hangosan felröhögtem)
Főleg az utolsó percek voltak gondolatébresztőek és talán elég jól, szerteágazóan körbejártátok a kritikai hozzászólások minőségét.
A magam részéről az a leginkább bicskanyitogató amikor egy tizenéves gyerek első makettjének próbálkozásait és szárnybontogatását minősítik olyan hangvétellel mintha egy felnőtt munkája lenne. Ebben az esetben szerintem teljesen elfogadható az általatok is megemlített külföldi fórumokon kialakult tendencia, hogy nem található eme fórumokon negatív kritika. Igen, abból hogy folyamatosan csak az :"Így tovább" -ot kapja valaki, valóban nem fejlődik. Viszont egy gyerek részére szerintem megengedhető, őneki elsősorban türelemre van szüksége, azt kell elsősorban megtanulnia, (és ez csak jópár makett összerakása után alakul csak ki) hogy ne akarja egy délután alatt összerakva készen látni amit csinál, sajnos minden mozzanat, illesztés, maga a festés is, mind mind egy lassú folyamat alatt áll össze egésszé. Türelmet sajnos nem lehet hozzászólásokból átadni és megtanulni, annak ki kell alakulnia évek során.
Felnőtt esetében én is úgy gondolom, hogy aki kiteszi egy munkáját az legyen képes elviselni esetleges negativ kritikát is, és itt nagyon tetszett, hogy megemlítettétek, hogy ezt úgy kellene elfogadni, alázattal, hogy az a bizonyos kritizáló vette a fáradtságot és az idejét szánta rá, hogy egyáltalán mustra alá vegye más munkáját.

Tudom, ez most nem építő kritika lesz részemről 😆, de : csak így tovább! Várom a következő adást!
rod666 732505 2025. január 7. 20:46
Válasz erre
Megtaláltam a podcastet Spotin is, igaz, ott csak az első rész van fent.
NagyMeszler 732496 2025. január 7. 17:03
Válasz erre
Sziasztok!
Ma jelent meg a podcast-unk harmadik adása, amiben főleg arról beszélgetünk, hogyan érdemes kritikát kérni és kritikát adni.
Emellett próbáljuk az adásban megfejteni, hogy a kisebb gyártók termékei mitől drágábbak.
+ csacsogunk még más dolgokról is.
(A Modelsvit kiigazítás ebből még kimaradt, mert a felvétel előbb készült, mint elindult volna itt az erre vonatkozó beszélgetés. Úgyhogy azt majd legközelebb.)
www.youtube.com/watch