pmheros | Adatlap | 739082 | tegnap 19:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
teccik :) Előzmény: (739044) warbirds tegnapelőtt 14:34 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 739044 | tegnapelőtt 14:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 738102 | 2025. június 11. 03:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon jó lett. Igaz ,nem konyítok a prototípusok vonalához, de még a Mig21-hez sem, mégis úgy gondolom szépen össze hoztad amit lehetett. Gratulálok. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 738060 | 2025. június 9. 20:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 738059 | 2025. június 9. 20:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Egyre biztosabb...😁 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 738058 | 2025. június 9. 20:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Emelem kalapom! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 738045 | 2025. június 9. 17:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Nagyon jó csokor! Talán nem tudod még, de akarsz abba a sorba egy Ye-8 -at is ;) Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
rod666 | Adatlap | 738041 | 2025. június 9. 16:11 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szépek nagyon! Azért látszik, hogy nem keveset toldottak a törzsbe, Az Analog meg különösen tetszik, az első emlékem erről a gépről a Kolibri sorozat "Különleges repülőgépek" című könyvből van, kb. 10 évesen vettem meg, azóta is nagyon tetszik! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 738037 | 2025. június 9. 14:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 737963 | 2025. június 6. 21:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! (Kár hogy a has alatti zsalusorból kevés látszik álltó helyzetében.) A beépített háló az emelőhajtóművek feletti ajtóban nagyon sokat dob a megjelenésen. Tetszik. Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 737948 | 2025. június 6. 10:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 737860 | 2025. június 2. 20:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 737723 | 2025. május 27. 15:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Igen, a futómű valószínűleg fix. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 737715 | 2025. május 27. 11:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 737714 | 2025. május 27. 11:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
És akkor a szép kólásüveg formáról nem is beszéltünk még, ami az emelőhajtóművek miatt keletkezett. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 737705 | 2025. május 27. 08:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Nem tudom hogy nem tűnt fel eddig: tőben a szárnyba nagyobbacska betoldás van. Pedig még slowmotion szóvá is tette a futószár akna formáját, de nekem csak most esett le mit is kellett ott látni. Tényleg érdekes protógép. A fémfestésedben az tetszik, hogy közeliek a különböző panelek árnyalatai. (Amúgy letöltöttem a képeid, és elforgattam 90°-kal, hogy teljes képernyőt kitöltve tudjam megnézni őket.) Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 737703 | 2025. május 27. 07:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Hát szépnek azért nem mondanám, olyan jó kis lestrapált hatása van élőben. De hát egy tesztgép milyen legyen? :) AK Extreme Metal Alumínium (AK479) a fedőszín. Néhány panelen fehérrel dolgoztam alá, így más jellegű az árnyalat. Meg még néhányat majd olajjal megmókolok, illetve a hajtóművet is megvariálom burnt ironnal (AK484), meg jet exhausttal(AK486). | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 737698 | 2025. május 26. 23:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
De szép! Mivel festetted? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 737693 | 2025. május 26. 21:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Egy kicsit megállt a projekt, de rászorítottam magam ma egy kicsit a molyolásra. A fémfestés már pár hete megvan, most egy kis színezést kapott a madárka itt-ott. Még pár panelt át kell színezni, többek között az alsó zsalus kiömlőt és a hajtómű végét is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 734946 | 2025. március 11. 09:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Az elmúlt 3 hétben betegség és egyéb bokros (fás) teendők miatt nem sokat sikerült haladni. Felkerültek a szárnyak, meg a vízszintes vezérsíkok és lakatolgattam itt-ott. Még van mit tömíteni (pl.: a futóaknában lévő kilökő tüske nyomokat), aztán jöhet egy réteg surfacer. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 734364 | 2025. február 20. 21:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Kis kihagyás után folytattam a projektet. Kifestettem a kabint, így végre összeállt a törzs. Lehet tömíteni ezerrel a réseket, ehhez először húzott szálakat ragasztottam az illesztési hézagokra. Ezeket becsiszolom, aztán jöhet a paszta, több körben. Az emelő hajtóművön még módosítani fogok festésügyileg (is). | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 734005 | 2025. február 13. 11:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, Jó ötlet ez az ékelés is. Nekem egyszerűbb kivágni a falat és vékony műanyag lapból pótolni, mert nem szeretek kis helyeken tömíteni, meg máshol sem... z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 733999 | 2025. február 13. 07:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 733789 | 2025. február 9. 13:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Azzal próbálkozom, hogy bevágom az akna két végét és tolok bele egy-egy éket. Talán szétfeszíti annyira, hogy kellően széles lesz. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 733785 | 2025. február 9. 12:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, Tényleg jól haladsz, hajrá! Az orrfutó-akna tényleg probléma, Szerintem egyszerűbb lenne a mellső és hátsó falát feláldozni, majd pótolni azokat, mint a törzsfelek kivágását keskenyíteni. z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 733784 | 2025. február 9. 12:16 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Várakozáson felüli tempóban haladok. Rögzítettem a pilótafülkét az egyik törzsfélben, illetve lecseréltem a rádiótér fedelét és a műszerfalat. Kivágtam a hajtómű kiömlő végét is, meg beépítettem az emelőhajtóművek alkatrészeit. Az orrba ólomsúlyt tettem, amit Temu-s UV gyantával rögzítettem. A szárazpróbánál viszont kijött egy megoldandó probléma: az orrfutó akna keskenyebb a kelleténél... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 733729 | 2025. február 8. 10:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, Egyáltalán nem tűnik lehetetlen küldetésnek a makett építése, szerintem nem vészes. A maradék alkatrészek használata jó ötlet, én egy Eduard donort és pár feljavítót javasoltam volna venni hozzá, de a maradék Eduard alkatrészek is jó ötlet. Ha egyébként alkatilag jó a makett, akkor kár is lenne a donorért, ebből is lehet szépet építeni. Sok sikert! z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 733717 | 2025. február 8. 08:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Megtörténtek az első kapavágások. Lepucoltam a törzsfeleket és az egyiket átkarcoltam, meg javítottam a beszívódásokat. Aztán szkreccseltem egy kabint az eredeti teknő és a cserealkatrészek felhasználásával. Mondjuk a teknőt is szét kellett vágni, mert keskeny volt. De így legalább passzentosan befér a KM-1-es...😁 A festésnél ez még gondot fog majd okozni...🤔 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
p-51 | Adatlap | 733675 | 2025. február 7. 11:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
A címért ma erdemes volt megnyitni az oldald. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 733673 | 2025. február 7. 11:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Ez nekem is megfordult a fejemben, aztán megtaláltam rá a választ, amikor a topik leírását vadásztam össze: merev futóműves volt, nem húzták be. Mivel csak a fel- és leszállási jellemzőket/viselkedést próbázták, így nem is volt rá szükség. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 733672 | 2025. február 7. 10:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Engem az érdekelne, hogy a futószár körülbelüli helyét vélem felfedezni a szárnyon, de vajon a kerekeket hol tárolták repülés közben? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 733668 | 2025. február 7. 10:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
No, hát akkor kezdjük is el! Nulladik lépésben csináltam egy kis dobozbontást. Azt kell mondjam, hogy találkoztam már zűrösebb készlettel is, legalábbis első látásra ez a vélemény. Persze vannak olyan "Amodeles" jellegzetességek, amiktől égnek áll a haja az embernek, de egyelőre bizakodó vagyok. |