Tovább >>> |
Yuki | Adatlap | 741788 | tegnap 21:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon jó lett szerintem nem zsúfolt a jelenet,ez így jó ahogy van.Talán egy-két kisebb száraz bokor elférne de ez csak az én véleményem.Majd én is teszek fel képeket az indiánomról csak sok a dolgom. Előzmény: (741778) Israti71 tegnap 16:02 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 741778 | tegnap 16:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Ma délután készült ez a pár kép a kinti természetes fényben. A talapzat "le van alapozva",ami első lépésben egy fehér faipari ragasztós vízbe kevert vízbázisú vörhenyes lazurán festékes átecsetelés volt,majd jött rá egy oldószeres kréta típusú bézs árnyalat spray formában. Erre ma fújtam egy réteg spray-es oldószeres matt lakkot...és innen még nem tudom pontosan mi is lesz a befejezés...viszont a figurákon már nem fogok dolgozni,az biztos.(Kivéve a többször le,leváló kisebb alkatrészek visszaragasztgatása.) A lovasok pozicionálása is megtörtént...azaz az eredeti lyukakat betömítettem,és újak lettek fúrva a paták alján lévő gyári stifteknek...patáknak. Talán kicsit zsufi a jelenet...nem tudom...annyira szerintem nem gáz,nekem ez még pont belefér. Amint megint lesz ötletem,kedvem és időm,igyekszem véglegesre kialakítani a talajt is,és magát a teljes diorámát. (Közben sokat haladtam megint a 90 mm-esekkel is,azok majd később lesznek lekattintgatva.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 741738 | 2025. október 10. 11:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Tegnap éjszaka nagyjából "összedobáltam" a kis jelenet részvevőit. A talapzat (tervezett...de most látva,nem biztos hogy ez marad) itt még elég nyers,csak a pozíciók miatt tettem ma délelőtt fel a szereplőket. Persze közben megint dőlt-borult egy két figura,főleg a szürke Appaloosa jellegű ló,javíthattam megint...de most értem el szerintem velük a végső határt.Alig vártam hogy eddig is eljussak...olyan nyögvenyelős volt néha az egész...kis híján el is ment a kedvem az egésztől. De...most már úgy néz ki hogy lesz az egészből valami...csak innen már jól kell intézni a dolgokat. :-) Szerintem az indiánt vejbe verni szándékozó lovas elég messze van a tollas fickótól...és talán ha az eredeti lyukakat betömítem,ami a patáknak lett gyárilag kialakítva...akkor simám tudok újabbakat is fúrni,sokkal közelebb, mivel lábazati habanyag az egész,így meg főleg. Most minden odakint van a kis műhelyemben, de el kell kezdenem a talapzat munkálatait is hamarosan. Mihelyt eldöntöttem hogy marad-e ez vagy inkább mennek egy másikra,akkor már jobban fogom látni a befejezés idejét,de a hétvégén,jövő hét elején jó volna befejezni. Közben csinálgatom az 1/18-asokat is...csínjával...de a most fontosabb dolog ennek a kis harci jelenetnek a befejezése volna. Uff...beszéltem. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 741539 | 2025. október 4. 14:11 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Régi Amati 120 mm-es indián főnök! Nincs meg véletlenül valakinek esetleg ? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 741527 | 2025. október 4. 01:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nekem van egy újra kiadott Enterprise Refit csillaghajóm, többek szerint pont akkora kaki, mint volt 40 éve. Az ablakai ordítóan máshol vannak, mint lenniük kellene, írják, hogy az illesztések is pocsékak, a rendkívül rossz panelezéséről nem is beszélve. Vettem Ebayen rengeteg éve egy The General mozdonymakettet. Szét volt szedve, összesen két kapaszkodó hiányzott róla, de azt megcsináltam drótból. Jó bazi nagy makett, impozáns. A matricák baromi vastagok, de nekem tetszik. Még kéne mellé a BR-52, meg a MÁV 262-es, de utóbbi annyira rossz rajz, hogy egyelőre nem tudtam kijavítani, hogy olyan 30 centis méretben elfogadható legyen. Van egy ősi R2D2 makettem is, szinten Ebay, az még némi ragasztó nyomokat is tartalmaz, illetve mintha helyenként repedt is lenne. Meg akartam volna csinálni motorosra, hangvezérléssel. De azóta találtam nyomtathatót ingyen, rendesen kitalált futóművel, úgyhogy a makettről lemondtam. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 741517 | 2025. október 3. 16:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A Lindberg féle változat nagyon régi,és többször is volt újrakiadása. Alapból fröccsöntött kivitel,de látszik rajta a kor,ami az abban az időben csúcstechnológia lehetett,mai szemmel (és technológiai értelemben) pedig elég "szegényes",de ez ilyen és sajnos nem is igen lett feljavítva az újrakiadások során sosem. Árban szerintem nem ér annyit amennyiért vesztegetik őket,de mivel nem túl sok van már belőlük,lényegében azt kérhetik el érte amit akarnak,és nem szégyenlősek az eladók. Az én lehetőségen Angliából lett volna (amint több más történelmi figurám is onnan van),de ami olcsó lett volna,arról kiderült hogy hiányos,így nem vesződtem vele,a drágábbakkal meg nem is foglalkoztam. A 3D nyomtatott dolgokkal amúgy semmi bajom,és szívesen veszem azokat is ha jó árban vannak a témámban,de eddig még sosem "csináltattam," magamnak egyet sem.Talán egyszer olyat is teszek...de nem mostanában...vagy ki tudja. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 741512 | 2025. október 3. 12:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kiegészítés: A technológia miatt a 6mm-es figurák nem skálázhatók, mert gnómok. Piciben jól néznek ki, de felnagyíthatatlanok. Valaki a múltkorjában leszólta a nyomtatott figurák minőségét. Nem tudom, mi baja lehet vele, én láttam hat milliméteres figurát lovon, a lónak megvolt a füle. És lehetett olyan 1 cm hosszú. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 741511 | 2025. október 3. 12:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ezeknek a rajzoknak a legnagyobb előnye, hogy elvileg skálázhatók. Ez, amit linkeltem 28mm-es figurára van, ha a részletezettsége megfelelő, akkor nyugodtan lehet a duplájában is nyomtatni, az meg úgy azt hiszem, pont az 1:32-es méret. Sajnos, ez csak akkor derül ki, amikor az ember megvette a cuccot, de azt a 780 Ft-ot esetleg rá lehet áldozni, ha valakinek ilyen igényei vannak. Az 1:16-ot már erősen kétlem. Bár leginkább az arcokkal lehet probléma, azt meg esetleg külön fejekkel lehet javítani. Biztosan van olyan is pár euróért, rajzprogram meg többféle is adott ingyen, amivel a cserét meg lehet oldani. Visszatérve az adott makettre, nekem a lovak sörénye eléggé furcsának hat, tehát nem árt esetleg átrajzolni valami élethűbbre, de az is megoldható. Valószínűleg nagyítás esetén úgyis bele kell nyúlni, mert nem lesz olyan nyomtató, amibe befér, tehát mondjuk a kocsit és a lovakat külön kell nyomtatni, majd összeragasztani. Igaz, ezt egy jobb slicer is tudja, nem kell hozzá rajzprogram. A Lindberg szép, de irdatlanul sok helyet foglal el. További kérdés a minősége. Soha nem volt Lindberg makettem, de a régi AMT-kből, meg a Round2 által kiadott néhány régebbi formával nyomott "új" készlet alapján lehet az irtózatos szívás is. Nekem is itt van dobozban két 1:72-es tengeralattjáró, meg egy 1:35-ös BR-52, sosem készülnek el, részben helyhiány miatt - értve alatta az elhelyezést, illetve, hogy át kell rendezni a lakást a festékszóróhoz. Meg mert nem látok jól, továbbá egyre kevésbé van türelmem bármihez is. És akkor a böhöm Star Trek cuccokról nem is beszéltem, pedig milyen jó ötleteim vannak a világításra. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 741502 | 2025. október 3. 10:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Köszönöm! Az 1/72 nekem nagyon kicsi (ahogy haladok a korban,már szemüveggel is egyre nagyobb kihívás volna). Hely/tárolás szempontjából érthetően kedvezőbb a méret,csak mint említettem,nekem már csak nagyobbak jöhetnek szóba. Amúgy az 1/72 figuratív dolgok nagyon tetszenének,mert kicsik és "cukik"...és még nemrég is eljátszottam a gondolattal hogy be kéne szerezni az Italeri mostanában kiadott történelmi nagy diorámáiból párat...de mégsem teszem meg,mert tényleg nehezen tudnék már velük boldogulni. Most a legkisebb nálam az 1/32,de inkább az 1/24-esek azok amik most már pont jók. Ha egyszer még rászánnám magam egy ilyesmi témájú makettre,(főleg ha addig hely is szabadulna fel számára), akkor az a Lindberg féle szett volna inkább. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 741495 | 2025. október 3. 02:06 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ha esetleg 1:72-ben megfelel (fel lehet skálázni állítólag), akkor pici pénzért van ilyen. Nyilván plusz a nyomtatási költség. Biztos van, aki ki tudja neked nyomtatni lötyis nyomtatóval. cults3d.com/en/3d-model/game/wild-west-miniatures-stagecoach | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 741493 | 2025. október 2. 21:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szép nagy. Gondolom árban is az lesz,plusz ennek helyet találni...hát az se kis dolog. :-) (Nekem ebben a témában még mindig a Lindberg 1/16-os Stagecoach szettje tetszik legjobban.Egy ideig "vadásztam "is rá,és lett is volna egy Angliából...de mérlegeltem az összes érvet mellette és ellene...így végül lemondtam róla.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 741491 | 2025. október 2. 20:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
www.scalemates.com/kits/artesania-latina-20345-stage-coach--1665405 Ezt látva mindjárt rátok gondoltam. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 741452 | 2025. október 1. 18:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Csendben,de szorgalmasan csinálgattam a 75 mm-es kis csapatot. Nagyon sok az apró pepecs munka velük,de haladtak azért valamennyit. A két 90 mm-est is csinálgattam,de azokat most kicsit pihentetem,mert ezeket az 1/24-eseket volna jó először befejezni...és majd aztán azokat is. A talapzat is félkész,de előbb a figurák,lovak legyenek meg,aztán jöhet az is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 741192 | 2025. szeptember 23. 10:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A hétvégén volt egy kis időm (és kedvem is) makettezni,mivel jött egy váratlan 3 napos leállás a cégnél...így hát gondoltam,kihasználom. Előszedegettem megint az indiános halmazt,és haladtam velük valamennyit.Minden le lett alapozva,majd festegetve is. A késztől még mind nagyon messze van,de igyekeztem pár alapszínnel továbbmenni rajtuk.Rengeteg munka van még velük,de legalább látom a színek alapján hogy tényleg ezt akartam-e vagy változtatni fogok még...pl. a lovak színein. Tehát a három lovas egy Lakota dioráma alap tartalma és a két 1/18-as egyéni figura most így áll. Talán ma is csinálgatom majd őket...pont szabadnapom van...csak jöjjön meg a kedv és az ihlet is délutánig. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 741064 | 2025. szeptember 17. 20:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia szépek lesznek én is festegettem az indiánt meg a feleségemtől kaptam 24-es méretű boszi figurát mivel temus nem ide illő úgy gondolom már majdnem kész a festése gondoltam kipróbálom milyen minőségű 2500ft volt.Kicsit meglepődtem mert gyönyörű de csak polcra fogom tenni.Én a repcsi futóművet keresem az egyik eltűnt kerékkel együtt most fejezem be utána csak az indiánnal foglalkozok. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 741062 | 2025. szeptember 17. 19:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Nálam most kicsit jobban megvolt a kedv a makettezéshez,így elővettem újra a korábban vásárolt 1/24 (75 mm) trapperek, vs. Lakota indián dioráma terv szereplőit. Nagyjából már össze is voltak állítva,csak most jött el az idő hogy tovább haladjak velük egy kicsit. Tegnap alapoztam őket,ma pedig az volt a terv hogy elkezdem festegetni a lovakat,de amikor hoztam be a "csapatot",egy idétlen mozdulattal csináltam magamnak egy jó pár órás kis bosszankodást...mert a lábazati (ideiglenesen,hurcolási céllal használt lábazati szigetelő) anyagból kifordult az egyébként stiftelt két lovam,és sajnos ennek egy nagy zuhanás lett a vége. Az egyik paci komolyabban megsérült,plusz sokáig keresgettem a letört részeket,míg végül olyan helyeken találtam meg őket ami az abszurd kategóriába illene bele leginkább. Egy másiknak a jobb füle tört le,és mivel sajnos ez nem is lett meg kint az udvari teraszon,faragnom kellett egy másikat megmaradt műgyanta csonkból.Olyan amilyen,egynek jó lesz. :-) Most hogy kijavítgattam a dolgokat,lassan kezdhetem a festési folyamatokat,amik nem lesznek túl gyorsak...de legalább eddig is eljutottam már. A velük együtt vásárolt eredeti "dioráma alapok" felkerültek egy szintén lábazati anyagból rögtönzött lapra,méghozzá flexibilis csemperagasztóval rögzítve.(Sokszor csináltam már így dioráma alapokat...nálam bejött,szívesen használom,mert baromi erősen tartja meg a dolgokat,és szinte bármennyi vékonyabb réteget elbír amíg kialakul a végelegeshez legközelebbi alap állapot.) A mostani formájában ez még csak a legelső fecske,de már látom a jelenet elrendezését,a többi meg majd jön spontán. Egy 90 mm-es indián harcos figura is el van kezdve,de nem akarok egyszerre most sok projekttel nyomulni,mert annak ritkán van jó vége...csak így legalább az is haladt valamennyit,előkészítve a későbbi munkákat rajta. A mostani 75 mm-es trapper-indián jelenet munkája elég sokrétűnek néz ki,de igyekszem megfontoltan és nem elnagyolva megalkotni ,mert amúgy maguk a figurák nagyon szépek,maga az alap tehát adott és jó. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 740360 | 2025. augusztus 26. 19:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia régen voltunk itt én a fiamnak építek repcsit az indiánt is festegetem majd teszek fel képet | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 740321 | 2025. augusztus 25. 13:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 740320 | 2025. augusztus 25. 13:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Kicsit régen jártunk már erre. Nem tudom kinél lapul bármi is vadnyugati témában...de makett téren egyenlőre nálam sem nagyon alakul semmi. Az apropó ami miatt mégis itt vagyok,az az hogy pont megy a Film Mánián a 2016-os német kis széria Winnetou történet...amit amúgy nem rossz filmnek találok. Közben a Wikipedián is olvasgatom a szereplőkről fellelhető információkat,és belefutottam egy valahonnan ismerős arcba...aki itt Intschu Tschunna apacs törzsfőnököt alakítja. Na igen...bár jugoszláv/szerb "indián" volt a korabeli NDK-s filmekben,az arca annyira karakteres hogy még így korosan is igazi "jó arc" a témában.Szinte feledhetetlen. Most 85 éves...és bár ebben a sorozatban csak kevés ideig van jelen,mindenképpen jól áll neki az (öreg) indián törzsfőnök szerepe. Nem tudom hányan ismeritek ezt a német minisorozatot,de talán emiatt is érdemes megnézni annak aki még nem látta. www.google.com/search https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&sca_esv=49b6c55cfef21711&udm=7&q=winnetou+2016+film&sa=X&ved=2ahUKEwiJ2fuq8KWPAxXH6wIHHR1RFesQ8ccDKAJ6BAhXEAQ&biw=1440&bih=748&dpr=1 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 739543 | 2025. július 28. 20:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia nekem is kevés időm van a fiamnak tegnap fejeztem be a tamiya v1-esét 48-as méretű,meg csinálom a két íróasztalt is nekik.Hétvégén szétnézek a nyiregyi kicsi póni játékboltban.Jövőhéten szabi akkor remélem befejezem az indiánt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 739526 | 2025. július 28. 09:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Szerintem jól tetted hogy adtál neki új színt. Ez már sokkal jobb alapszínnek tűnik mint a korábbiak. De majd ahogy írod is...a (száraz) ecsetes további munkák csaknem "tökéletes" kinézetet fognak adni neki. (Én sajnos mostanában alig maketteztem...egyszerűen erőm sincs hozzá...nagyon sokat kivesz a málenkij robot...illetve egy 1/35 IDF gumikerekessel jutottam valameddig,de az indiánjaimat egyenlőre eltettem. Sor fog kerülni rájuk is,amint lesz kicsit több időm,erőm...mert amúgy még mindig nagyon szívesen csinálok ilyesmiket.) :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 739517 | 2025. július 27. 20:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738685 | 2025. június 28. 21:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Úgy látszik hogy folytatják az Utolsó Mohikán témát. Elsőre szépnek tűnik a szett. Szerintem ezek a figurák azt a cselekményt ölelik fel,amikor a britek elhagyták az erődöt,és az úton rájuk támadtak a Huronok Magua vezetésével. Nekem az is az egyik kedvenc filmem,mindig szívesen nézem ha épp belefutok valahol a Tv adások között. Sajnálom hogy pl. a Miniart miért nem próbál meg pár western témát,mint a másik két ukrán cég (MB,ICM),mert így talán kicsit jobban válogathatnánk a viszonylag elérhető áron kínált,de nem feltétlenül gagyi minőségű szettekből. (A Miniart pl. 1/16-ban egész jó témákat is feszegetett a történelmi figurás világban,és,bár ezek minősége nem a legjobb,azért szívesen vennék western témát is tőlük...ha lennének.) :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 738684 | 2025. június 28. 21:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szerintem itt biztos lesz olyan, akit érdekel: www.themodellingnews.com/2025/05/ukrainian-warriors-child-on-unusual.html | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738552 | 2025. június 24. 14:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát...honnan is ismerős nekem az a több makettes "erőfitogtatás" ? :-) Szerintem én nyolc makettet még sosem csináltam egy időben egyszerre,de általában a kettő néha előfordul.Az is pont elég. Most amúgy én is "rápihenek" az építésekre,mert amíg ezek az "ereszdelahajam" idők vannak a melóhelyen,örülök ha egy-egy éjszakás 12 óra "lazulás" után még van erőm hazavezetni. :-) Amúgy egyszer talán még a szabikat is kiadják...no majd akkor...! :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738550 | 2025. június 24. 13:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi...ezt nem tudtam...de talán ki is fogom próbálni,mert sajnos az egyenesnek szánt nyélszerűségek sokszor vannak vetemedve. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 738534 | 2025. június 23. 20:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szépek a kolegámnak a suzukiját szétszedtük hengerfej tömítés csere,kicsit elfáradtam nem is maketteztem keverek ki színt az indián lánynak kicsit vörösesbarnát majd teszek fel képet.Most két 747-est építek a fiamnak 1:450-ben kb nyolc makett épül. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 738532 | 2025. június 23. 18:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A műgyanta holmikat jó forró vízbe téve ki tudod egyengetni, felpuhul, és nem törik. Kihűlésig a kívánt formában kell tartani az alkatrészt, és szépen úgymarad. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738505 | 2025. június 23. 09:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Igen...nagyon is. Nekem leginkább az anyag ridegségével van bajom,mert annyira törékenyek (nyilván a vékony részeken),hogy már szinte "félek" hozzányúlni...pedig kell. A 90 mm-es sasos figura lándzsáját már sikerült 4 felé eltörni,mert görbe volt,és szerettem volna kézzel finoman kiegyengetni...de nem szerette. Most vagy sikerül normálisan megragasztani,vagy a nyél esetében ki kell váltani valami normális anyaggal ami nem törik,és erre ragasztani a lándzsa hegyét. (Mondjuk a pajzs majd úgyis takarja egy jó részét...nem tudom, akarok-e ezzel ennyit foglalkozni...?) A korábbi 1/24-es dioráma tervem szereplői már részint össze is vannak állítva,de egyenlőre eltettem őket,mert egyszerűen most nincs kedvem ezekkel foglalkozni.(Nagyon szeretnék,de a halmozott fáradtság miatt most inkább a könnyebb utat választom.) :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 738490 | 2025. június 22. 19:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia szépek ezek a figurák | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 738480 | 2025. június 22. 13:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gyönyörűek a fotók, és egy letűnt világ kordokumentumként is csodás lehet ez a kiadvány. Szép zsákmány! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738465 | 2025. június 21. 18:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738461 | 2025. június 21. 08:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738460 | 2025. június 21. 08:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen,kicsit másabbak mint a klasszikus makettek...ez már inkább szobrászat. Most kezdtem el kibontogatni a három új érkezőt...aztán majd csinálok képeket és beteszem ide...de csak amiatt hogy mi a dioráma terv ezekkel...a többit meg korábban leírtam hosszabban. Ezek jöttek az elmúlt bő két hétben...első képeken a tervezett komplex dioráma szereplói vannak.A Hoka Hey téma mellé jön még a lovas trapper mint aki "besegít" a haverjának...főleg túlélni az indián támadását,ééééés...ez még nem minden. Vettem egy harmadik szereplőt is,egy szintén lovas trappert aki meg egy puskával készül majd fejbe verni tollas barátunkat a másik oldalról...így még inkább növelve a lova alatt fekvő cimbora túlélési esélyeit. :-) Ez a harmadik figura eredetileg egy lovas indiánnal szerepel egy duett szettben,de itt most ezen a diorámán lesz (mert a hozzá való indiánt sajnos külön nem lehetett venni). Vettem még ezt a kis 1/32 bölény fejdíszes harcost is,bár őt véletlen,mert nem jól néztem meg a méreteket vásárlás előtt,és mire rájöttem hogy nem 1/24...már úton volt. :-) Így most van egy ilyen is...de nem dobom ki,mert amúgy 54mm-ben is vannak egész jó dolgok a témában,pl. az MB dolgai között...valahová csak jó lesz majd valamikor. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738455 | 2025. június 21. 08:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Én nagyon értékelem azokat akik még a mai digitalizált világban is vesznek könyveket,mert ezek a dolgok mindig is értékesek maradnak. Nem baj ha nem szépirodalom (olyanokat én sem veszek...nem szégyellem bevallani), mert ha más az érdeklődési kör akkor más és kész. Az ilyen könyvek szerintem nagyon jók,mert tényleg sokakat érdekel ez a témakör,és a képek alapján is láthatóan kiváló minőségű kiadványról van szó. Gyerekkoromban,a hetvenes években (és kicsit belenyúlva a nyolcvanasokba is) mindig "indián harcos" voltam amikor még kis kölykökként rohangáltunk a játszótéren,mert akkoriban a fekete-fehér TV-k által sugárzott Jugoszláv-NDK western filmek teljesen beszippantottak bennünket,és hát...muszáj volt élőben is kipróbálni. :-) Sokat jártam a könyvtárba ahonnan sokszor vitten ki szépen illusztrált színes indiános könyveket,bár a farsangokon meg jobbára cowboy-nak voltunk öltözve (mert ahhoz könnyebb volt jelmezeket szerezni). Ma,54 évesen ezekre még mindig szívesen gondolok vissza,és bár utána sajnos nagyon sok negatívumot is produkált a nagybetűs élet,ezek az idők voltak talán életem legjobb részei. nem az indiánok miatt...de azok is hozzátartoztak. Lehet hogy mostanában megint átélem valahol ezeket az időket,mert ez az indián/cowboy/western dolog csak úgy feljött,és tart...remélem még sokáig. Gratulálok hozzá...élvezd ki alaposan! :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 738454 | 2025. június 21. 05:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia nekem Vin Diesel figurám van műgyantából,egyet értek veled abban hogy nem makett figurák de szép diorámát lehet építeni belőlük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 738453 | 2025. június 21. 05:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szép album engem mindíg is érdekelt az életük a kultúrájuk meg minden amit csináltak. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 738444 | 2025. június 20. 21:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738443 | 2025. június 20. 21:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen,amúgy teljesen jók. Pont most jött meg az újabb 3 figura az Ali-ról,de már csak holnap bontom fel. (Közben vagy másfél hete már elkezdtem egy korábbi megrendelés figuráit összerakni,én is megálltam.De...hamarosan folyt.köv.,mert amúgy kedvem volna,erőm nincs hozzá.) :-) Megmutatnám őket itt is,csak nem tudom mennyire korrekt vagy sem egy olcsóbb másolatot mutogatni.Tudom...ez nem verseny ahol ez nem csak etikátlan volna hanem tudtommal tilos is,viszont amiatt meg hogy beszéljünk róluk,lehet hogy érdemes volna látni hogy egyáltalán mikről is van szó. (Nálam ez most öt szettet érintene, két 90mm-est és három lovas/gyalog kombó 1/24-est.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 738441 | 2025. június 20. 20:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia ezek jó minőségű figurák én most kicsit megálltam. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 738416 | 2025. június 19. 19:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Igen,rengeteg "klón" van az Ali-n...indiános témakörben is. Párat már rendeltem ezekből,vannak amik már a munkaasztalon vannak,pár ég úton. Mostanában az 1/24 és a 90 mm-esekből "táraztam be". A trapperes témából is vettem párat,amiket most tervezek majd egy diorámára tenni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
G.D | Adatlap | 738392 | 2025. június 18. 22:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Hátha valakinek érdekes lehet, belebotlottam pár ide illő figurába: vi.aliexpress.com/item/1005007452758918.html vi.aliexpress.com/item/1005008654201745.html | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 737170 | 2025. május 12. 21:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Itt már jobb a szín. (Az NDK-s indiánokat megvetted?) Én azt csináltam az indiánjaimmal,hogy alapból sötétre festettem őket vöröses-barnás színekkel,majd fokozatosan vissza világosítottam...leginkább száraz ecseteléssel. Tényleg nagyon érdekes árnyalataik vannak,pl. sok netes képen majdcsak nem narancsos-barnás,máshol vörhenyesebb,megint más esetekben kis híján "néger" a lelkem...de igen...ezekkel sokat lehet és kell kísérletezni,mert nem egyszerű...de legalább bonyolult. :-) Képek,a teljesség igénye nélkül. Én szoktam a testszínbe keverni egy kevés aranyat is,mert attól picit csillogósabb lesz,de nem túl sokat,mert nagyon elviheti a dolgot rossz irányba. legvégül pedig a mélyebben lévő pontok miatt be szoktam ereszteni egy kis híg barnás bemosóval,amitől meg karakteresebbé válik a felület. A szemről ne is beszéljünk...abban nagyon amatőr vagyok ennyi év után is. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 737169 | 2025. május 12. 20:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 737168 | 2025. május 12. 20:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia nekem is ez a probléma vagy nem?Sok törzs sokféle bőrszín promodell újságokban is ahányat találtam annyi féle szín.Még kísérletezek a színekkel kicsit barnásabb lenne jó,hétvégére megpróbálom még festegetni.A haraszti retro börzén ndk-s kis műanyag indián figurák is voltak. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 737140 | 2025. május 12. 11:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! A napfény is "csalhat",de most meg szerintem túl európai,vagy "fehér ember" hatású. Nem kötekedésképpen,csak nekem elsőre ez jutott eszembe. Nagyon nehéz amúgy a klasszikus "rézbőrű" bőrszínt eltalálni (nekem sem szokott sikerülni általában),de talán ennél meg kicsit sötétebbre hagynám,max.,száraz ecseteléssel világosítanék rajta később. Igaz az is hogy sok törzs létezett (több mint 500),és az se kizárt hogy voltak ilyen világosabbak is. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 737126 | 2025. május 11. 19:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 737035 | 2025. május 8. 21:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia hétvégén szabadfénynél csinálok még képet de szerintem világosabb az előzőnél,illetve lefesteni az alapot és vizet készíteni meg a füvet is rátenni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Israti71 | Adatlap | 737028 | 2025. május 8. 12:40 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Itt már sokkal világosabb,bár lehet hogy az előző képnél is leginkább a fényviszonyok sötétítették.Ezt te jobban tudod,te láttad élőben. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 737013 | 2025. május 7. 19:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tovább >>> |