/ Fórumok / Groupbuild / In memoriam Shunsaku Tamiya groupbuild /

[papgyuri] T-62 - Tamiya 1:35

Szervusztok! Csatlakoznék a Tamiya Úr emlékére indított oldalhoz. Választásomat egy több, mint tíz éve meglévő Verlinden feljavító "előbukkanása" alapozta meg, amihez az ajánlott alapot, a Tamiya ősöreg T-62-ét a zegi versenyen szereztem be. Bár a típusból a Trumpi és a Zvezda is gyárt jobb készleteket,mégis kísérletet teszek egy igazi legenda megjelenítésére.
A topikhoz csak bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni. Kérem, jelentkezzen be itt!
Don 741763 tegnap 09:46
Válasz erre
Ez a Miniart lánc nem lesz jó a Tamiya meghajtókerékre, ez RMSH, a készletben meg OMSH típus van, más a meghajtókerék fogainak kiosztása, Takom ZSU-57-nél futottam bele ebbe, szükséged lesz egy másik meghajtókerékre.
papgyuri 740585 2025. szeptember 2. 14:04
Válasz erre
Még gondolkodom további kiegészítőkön, szeretnék egy szép járművet összedobni, de természetesen nem kívánom az öreg makett minden hiányosságát felszámolni, ezért nem foglalkozom a teknő síma aljával sem. Legfeljebb nem állítom tükörre...DD
HűBérÚr 740560 2025. szeptember 1. 19:05
Válasz erre
Ja, most nézem, hogy csak lánctalp lesz miniart, a görgőszett nem. Mondjuk így is érdekes kérdés, hogy a Tamiya meghajtókerékre majd passzol e a miniart lánc?
HűBérÚr 740558 2025. szeptember 1. 19:03
Válasz erre
Uuu érdekes téma! Várom az építést, mondjuk sok eredeti alkatrész nem marad a végére, ha jól látom :))
A miniart görgőszett méretben jó rá? Ha jól tudom ennek a készletnek a legnagyobb hibája, hogy inkább 1/32-es méretarány, mint 1/35? De hajrá, jó munkát hozzá! ;)
papgyuri 740467 2025. augusztus 29. 15:11
Válasz erre
A makett dobozképe
A makett dobozképe
A test két darabja
A test két darabja
A többi alkatrész
A többi alkatrész
A feljavító dobozképe
A feljavító dobozképe
A műgyanta alkatrészek
A műgyanta alkatrészek
A rézmaratás
A rézmaratás
Az RB Model cső
Az RB Model cső
A Miniart T-62 lánctalpa
A Miniart T-62 lánctalpa

Az alap készlet és a Verlinden akkori (1980-as évek)csúcs kiegészítője. A csövet RB Models fémre cserélem. Az építéshez felhasználom még a Miniart T-62-es láncszettjét.