Johnie | Adatlap | 741827 | tegnap 21:00 | ![]() | |||||||
Toth_Gabor | Adatlap | 741729 | 2025. október 9. 23:05 | ![]() | |||||||
frickin' cool... | |||||||||||
slowmotion | Adatlap | 741684 | 2025. október 9. 08:38 | ![]() | |||||||
- az 1:48 előnyei: láthatóbb, kiemelhetőbb részletek - az 1:48 hátrányai: dupla akkora felület, amivel szőrözni kell Viszont nagyon jól néz ki! | |||||||||||
ltom74 | Adatlap | 741679 | 2025. október 9. 06:57 | ![]() | |||||||
mar igy is jol nez ki :) en mindig osszezavarodok hogy elo vagy utoarnyekoljak az elo szimpatikusabb de altalaban eltunik igy marad az uto… | |||||||||||
kervil | Adatlap | 741677 | 2025. október 8. 23:12 | ![]() | |||||||
Szépen alakul, kíváncsian várom a végét! | |||||||||||
warbirds | Adatlap | 741651 | 2025. október 8. 12:57 | ![]() | |||||||
Pofásan alakul, megéri vele macerálni! | |||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 741649 | 2025. október 8. 12:31 | ![]() | |||||||
Nagyzo | Adatlap | 741386 | 2025. szeptember 28. 21:52 | ![]() | |||||||
Végre nekiálltam festeni a repülőt. Szokásomtól eltérően nem feketére, hanem sötétszürkére alapoztam, hogy megkönnyítsem a dolgomat a felület további előkészítése során. Közben észrevettem, hogy túl korán távolítottam el a beömlőkből a fehér részeket takaró maszkokat, így ezeket egy hosszas, kissé nőgyógyászati jellegű, cifra káromkodásokkal tarkított művelet során újra megcsináltam. Nem ez volt a legszórakoztatóbb meló az eddigi "makettezőkarrieremben". Ahogy már írtam is, leharcoltabb gépet szeretnék összehozni, ezért már az előárnyékolást is ennek fényében csinálom. | |||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 741178 | 2025. szeptember 22. 18:22 | ![]() | |||||||
jja, én is csekkoltam, majd megfújom még ott. | |||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 741177 | 2025. szeptember 22. 18:21 | ![]() | |||||||
Köszi! Mr. Color Super metallic II sorozatból a super iron és egy kis fekete keveréke GX114-gyel lakkozva. Az eredeti valami fémötvözetből van, de gőzöm sincs, mi az | |||||||||||
ltom74 | Adatlap | 741176 | 2025. szeptember 22. 18:11 | ![]() | |||||||
kicsit megszaladt a feher de csak aproság | |||||||||||
ltom74 | Adatlap | 741175 | 2025. szeptember 22. 17:48 | ![]() | |||||||
Nagyon szepek! A sparrow vezersikjai milyen szin? | |||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 741174 | 2025. szeptember 22. 16:50 | ![]() | |||||||
Johnie | Adatlap | 741059 | 2025. szeptember 17. 17:17 | ![]() | |||||||
A kutyafáját, ez valami eszméletlenül részletes! 👍 | |||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 741055 | 2025. szeptember 17. 14:30 | ![]() | |||||||
Köszi, skacok! ltom74, otthon összepróbálom, ill megnézem az előző építést, azon hogy áll. Toth_Gabor, a futószárakban van egy-egy fémrúd, illetve a kerekek tengelyében is, szóval szerintem nem lesz gond. A Reskit futóművei is hasonlóan vannak megoldva feleennyiért. Persze amikor ezt vettem, akkor még nem létezett az utóbbi. A RIO műszerfalburkolata két részből van, azért nem egyforma a színűk, mert nem egyszerre cserélték őket, illetve inkább kopott, napszítta volt, mint koszos. A színek tekintetében a világosbézstől a sötét mályvaszínig minden volt, nekem ez a kombó jött be, de hajlok rá, hogy a zöldet átpingálom vörösesbarnára, ami gyakoribbnak tűnik. Tomcat témában Tony Coremans könyve szerintem a legjobb forrás, neten sem találni olyan minőségű és témájú fotókat, mint ebben. Onnan lopkodom én is az ötleteket. | |||||||||||
Toth_Gabor | Adatlap | 741054 | 2025. szeptember 17. 13:49 | ![]() | |||||||
Nagyon szépen alakul! Megesz az irigység, egymás után húzzátok elő a cuccokat amik nálam is a kupacban vannak de ötletem sincs mikor kerülnek sorra. Annyi a különbség hogy én a brassin kabint szereztem be hozzá, illetve függesztményt (még) nem. A 3D futómű nagyon tetszik, szerinted hogy fogja bírni a makett súlyát? Még egy: a műszerfal burkolatnak nem a bal oldala sötétebb? (Az a magyarázat hogy ott nyitogatják és ezért koszosabb?) | |||||||||||
kervil | Adatlap | 741043 | 2025. szeptember 17. 07:59 | ![]() | |||||||
Megérte megvenni a feljavítókat, nagyon sokat dobnak az amúgy sem gyenge makett megjelenésén! Kíváncsian várom a végét. | |||||||||||
ltom74 | Adatlap | 741042 | 2025. szeptember 17. 07:45 | ![]() | |||||||
huu nagyon durva! nekem egyedul a szarny pilon beallitasaval volt gondom de biztos en vagyok a bena :) vagy ketszer “tortem” le a mar felragasztott pilont es ragasztottam ujra hogy normalis szogben alljon a sparowwal de most se az igazi…lefele kellene kicsit lognia de nalam kb visszintes es sidewinder all picit felfele de legalabb mar kb fuggoleges en sikban van sparrow vezersikjai | |||||||||||
Mekett | Adatlap | 741039 | 2025. szeptember 16. 23:58 | ![]() | |||||||
Szemet gyönyörködtető már most! | |||||||||||
p-51 | Adatlap | 741034 | 2025. szeptember 16. 20:58 | ![]() | |||||||
Nagyzo | Adatlap | 741033 | 2025. szeptember 16. 20:49 | ![]() | |||||||
Sziasztok! Már elég előrehaladott állapotban vagyok a Tomcattel, az építés során pedig nem nagyon fotóztam. Persze sok gond nem volt, pár hajszálrést kellett tömíteni csak, amikkel még én is egész könnyen megbirkóztam. A készletet még régebben vettem, és az évek során elég sok kiegészítő összegyűlt, amiket fel is használtam. A kabinba Quinta 3D matricák kerültek, és ahol értelmét láttam, az Edu gyanta alkatrészeit is felhasználtam, pl teknő, hátfalak. A katapultülések Galaxy gyártmányúak, és nagyon durván részletesek, ráadásul a hevederek különbözőképpen lógnak rajtuk. Egy ismerősőm nyomtatott HUD keretet, kapaszkodókat, tükröket és rögzítőkampókat. A gyári HUD üvegeket nem cseréltem le a szokásos acetátlapra, mert az eredeti marha vastag, így kb méretarányos a Tamiya műanyaga. A futóaknák márkájára nem emlékszem, de ijesztően részletes, ahogyan a D&W futóművek is. Páran megjegyezték, h ez már szinte "csalás", de próbálja csak bárki festeni ezeket, és rájön, hogy több munka van vel, mint a pár dróttal felpimpelt, lefújt gyári példányokkal. Már eleve a kismillió support levagdosása idegölő, aztán meg a néha dupla olvasószemüvegben történő bűvészkedés az ecsettel. Ráadásul nem is olyan lett, amilyenre igazán szerettem volna, de úgysem fog sok látszani belőlük a kész maketten. A fegyverzetből a Sidewinderek és a GBU-31-egy Reskit gyártmányok, csak ajánlani tudom mindenkinek ezeket. Soha nem fogok többet Edu rakétákat venni, az biztos, minden szempontból fényévek választják el a két márkát. A kiömlők szintén Galaxy márkájúak, szinte már túl részletesek is a lamellák látható szegecseivel. VF-31 masina lesz 2003-ból, az OIF hadműveletből a szokásos TPS színsémával, azaz alul FS36375, oldalt FS36320, felül FS35237. Századparancsnoki repülő volt, de mivel aktív szolgálatot teljesített, a 100-as modexen és a feketére festett függőlegesen/stabilizátorokon kívül minden egyéb "dekorácó" low visibility rajta. A fotók a jelenlegi állapotot tükrözik. Nagyrészt már csak a festés és a végszerelés van hátra, de mivel aktív harctevékenységben részt vevő Tomcatról beszélünk, valszeg hosszabb folyamat lesz, mint általában. |
Már az előárnyékolás sem egy hevenyészetten feldobott kontúr. Kíváncsi leszek a világos részek megjelenésére majd a végén, izgalmasnak tűnik...