| atika | Adatlap | 742304 | ma 13:30 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Én tudom, halaci keresgél még! :) Előzmény: (742300) Tibcsi ma 00:38 | |||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 742300 | ma 00:38 | ![]() | |||||||||||||||||
|
A Super Hobby-n alig több, mint hatezer pénz: www.super-hobby.hu/products/USAF-Viper-Demo-Team-F-16C-Retro-Livery-Special-Paint-Scheme-2024-Mask-Decals-For-Tamiya-61106.html | |||||||||||||||||||||
| atika | Adatlap | 742299 | tegnap 22:58 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Ha Ilias nem jön,akkor még mindig ott van a Super Hobby,ők is tartanak mindenféle kínai vackot! :) Galaxy, FAB Scale és társai ... :) | |||||||||||||||||||||
| atika | Adatlap | 742298 | tegnap 22:46 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Én megvettem először a Caracal-t, a mellett az szól, hogy Cartograf. Megvettem a Model Maker-t is, a simát, annak is van maszkos változata, úgy emlékszem. De, a legjobb ajánlat, tényleg a Galaxy. | |||||||||||||||||||||
| halaci | Adatlap | 742296 | tegnap 22:13 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Köszönöm, ez hasznos info volt! A 48ers úgy látom tartja őket, majd Móvár előtt felveszem velük a kapcsolatot, hogy tudnának-e hozni belőle rendelésre? (Idén itt voltak, remélem jövőre sem maradnak el.) | |||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 742294 | tegnap 22:00 | ![]() | |||||||||||||||||
|
A Galaxy Model mellett szól, hogy maszkokat is ad, nagyban megkönnyítve a festést. Pl. a szárnyon lévő "USAF" felirat sem matrica, hanem maszk. :) | |||||||||||||||||||||
| atika | Adatlap | 742293 | tegnap 21:05 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Igen, van 1/48-ban is! Több gyártó is kiadta. Caracal Models CD48237, Model Maker D48225 , Galaxy Model Tamiya-hoz külön is! A Kinetic Gold szériában megjelent ezzel a festéssel, stb. stb. stb. Van választék. | |||||||||||||||||||||
| halaci | Adatlap | 742289 | tegnap 20:20 | ![]() | |||||||||||||||||
|
szép lesz ez! Nem tudod, ez a matrica szett 1/48-ban is elérhető? A 48-as CJ készlettel szemezek már egy ideje, ez a prototípus-festéses F-16 meg a kölyökkoromat idézi és amúgy sem szeretek stencileket matricázni :) | |||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 742284 | tegnap 19:20 | ![]() | |||||||||||||||||
medor: Néhány kép az eredetiről. Az aranygőzölés annyira halvány, hogy nem is biztos, hogy foglalkozom vele... Nagyzo: nem merem gépbe fogni, mert egyszer megtettem és mindent beterített vizes polírpasztával... :) A kézi erőben jobban bízom. | |||||||||||||||||||||
| medor | Adatlap | 742281 | tegnap 18:55 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Az aranygőz imitálására felvitt clear festék is segített nekem anno a mikrokarcok eltűntetésében.Hátránya hogy ilyenkor kívülről és nem belülről kell felfesteni. | |||||||||||||||||||||
| Nagyzo | Adatlap | 742276 | tegnap 16:14 | ![]() | |||||||||||||||||
|
A végén sokat segíthet egy kettévágott fültisztító pálcika Dremel, v más multitoolba befogva. Lassú fordulaton polírpasztával megtámogatva nagyon szépen eltünteti a papíros polírozás karcait. Illetve én micro mesh-t használok papírok helyett, az még jobb. Mindenesetre szép lesz ezzel a dukkózással, várom a folyamatlépésekről a "jelentéseket"! | |||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 742227 | tegnapelőtt 17:18 | ![]() | |||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 742203 | tegnapelőtt 08:24 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Már szárnya is van. Itt találkoztam az első buktatóval, de lehet, hogy csak én csináltam valamit rosszul. Míg a jobb szárnyfél simán bepattant a helyére, amúgy "tamiyásan", addig a ballal csak úgy boldogultam, ha az összes illesztőfület eltüntettem róla... Ha rajta maradtak, akkor vagy hézagos volt, vagy erős pozitív V-be állítású lett, szóval sehogyan sem passzolt. Szerintem a törzsfelek összeragasztásakor nem voltam elég pontos, ez okozhatta... Tanulság: a törzsfelek ragasztásakor figyeljetek oda, hogy a két fél pontosan egy síkban illeszkedjen, talán akkor nem jártok így, mint én. Ha úgy sem jó, akkor sajnos meg kell szabadulni az összes illesztőfültől a bal szárnyon... | |||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 742159 | 2025. október 25. 07:54 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Eddig még nem volt buktató (Tamiya! ;) ), putty-ból is csak annyit használtam, amennyi a törzs jobb oldalán a felesleges panelvonalak eltüntetéséhez kellett. Most így áll a projekt. | |||||||||||||||||||||
| slowmotion | Adatlap | 742124 | 2025. október 23. 20:42 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Ha az úr esetleg majd megírná itt a lehetséges buktatókat, azt megköszönném, mert ez a gép (nem teljesen ez, hanem a csúzlis verzió) ott figyel az irodában, szóval egyszer majd meglesz ez is (még nem mertem hazahozni, mert akkor új polcot kell nyitni a dobozoknak, és akkor megint kapom az ívet az asszonytól). | |||||||||||||||||||||
| ltom74 | Adatlap | 742123 | 2025. október 23. 18:54 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Hali, Jol nez ki ez a demo festes, hajra! | |||||||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 742122 | 2025. október 23. 18:15 | ![]() | |||||||||||||||||
| Tibcsi | Adatlap | 741841 | 2025. október 14. 18:12 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Előzmények: A ScaleBalaton versenyen sikerült vásárolnom egy Tamiya F-16CJ makettet 1/72-es méretben. A nagy örömködésben sajnos csak későn vettem észre, hogy nem azt a dobozt vettem meg, amit szerettem volna, mert ebben a dobozban nincs semmilyen fegyverzet (csak egy-egy pár AIM-120 és AIM-9). Mit lehet tenni ilyenkor (makettet el nem adunk! :) )? Adódik a megoldás: valami demó gépet építsünk belőle! Elkezdtem hát böngészni a matrica felhozatalt és szembejött ez a készlet, ami ide pont kapóra jött. Ami különösen vonzóvá tette, hogy nem csak matrica, de fújósablonok is vannak benne, ami jelentős terhet vesz le a vállamról. Tehát a téma adott, már csak neki kell állni... Nosza! :) PS: Később sikerült venni egy "Full equipment" kiszerelésű Falcont is. Belőle természetesen harci lesz... :) | |||||||||||||||||||||