Muzzy | Adatlap | 742000 | tegnap 23:19 | ![]() | |
A Tamiya 48-ban kiadta a képen lévő Tlly-t és a mellette lévő austin mentőautót, és utóbbihoz mellékelték is a figurát. (és van kép is arról, hogy mellette áll a fiatal Erzsébet Előzmény: (741993) halaci tegnap 17:51 | |||||
halaci | Adatlap | 741993 | tegnap 17:51 | ![]() | |
Aha, akkor rosszul emlékeztem és nem a CMK adta ki. Mindegy, a passzoló matricák nélkül amúgy sem lenne az igazi, maradnak a hollandusok. | |||||
SZIGNAL | Adatlap | 741992 | tegnap 17:26 | ![]() | |
halaci | Adatlap | 741990 | tegnap 16:59 | ![]() | |
Kerestem valami olyan készletet, ami az én soha-el-nem-készülő munkatempómmal is esélyes lehet az idei befejezésre. Ez a pici gyösz elég régen pihen a polcon, bár azt nem gondoltam volna, hogy egy 15 éves készletről van szó. A dobozon feltüntetett elnevezés valószínűleg a szokásos védjegy és márkanév védelmek miatt ilyen semmitmondó, a való életben mindenki Austin Tilly-ként ismeri a típust. Amikor megvettem, akkor a közismert II. Erzsébetes fotón szereplő változatot akartam megépíteni, természetesen őfelségével együtt. Viszont valamiért érdekes módon se a figura (akár az álló, akár a térdelő képen lévő), se a jelzéssor nem került azóta sem kiadásra egyetlen kiegészítőket gyártó cégnél sem - alkalmasint ezért is került egyre hátrébb a képzeletbeli "melyiknek kezdjek neki legközelebb?" listámon. (Pontosabban úgy rémlik, mint ha a CMK kiadta volna az álló alakot, de ma már neten sem találom.) Most viszont ideális alanynak tűnik a groupbuildhez. Ahogy látható, nem egy túlbonyolított készlet, egy Bronco maketten csak a motor több alkatrészből állna. Nincs maratás, maszk se, a Tamiya az új készleteinél is elég megfontoltan bánik ezekkel. Az első szárazpróbák alapján viszont várhatóan a céghez méltó shake-and-bake örömépítés lesz, ha valami nem sikerül, akkor csak magamat okolhatom. A négy festési változatból a két sima zöld kiesik, a fekete-zöld álcamintát pedig más, még dobozban lévő készletek is használták, így marad a Princess Irene holland dandár által használt barna-zöld (SCC1A, SCC2) álcafestés. |