| Varjúbácsi | Adatlap | 746891 | 2026. március 31. 16:24 | ![]() | |
| Herkerr | Adatlap | 746878 | 2026. március 31. 08:53 | ![]() | |
|
Szia! Köszönöm az infókat! A modelleket szerintem meg is veszem, legalább nem nekem kell CADban megtervezni a cuccokat ha használható a mesh :) M90-et tervezek rájuk, időben az pont illik az S tank életútjához és vannak referenciák, plusz cél hogy komplex munka legyen ezért perfekt szerintem. | |||||
| Ste | Adatlap | 746871 | 2026. március 30. 20:23 | ![]() | |
|
Szia! Ha jól látom, nem akadály a nyomtatás. Ha szemenkénti láncot szeretnél, akkor 72-ben azt ki is tudod nyomtatni, ha jól tudom, a C-hez már a Leopard 2 láncszemét használták fel (ennek azért nézz utána, biztos ami fix). A Cults-on láttam is már ilyen láncszemet. Van ott komplett Strv-103C modell is, azok alkatrészei lehetnek update-alapok. A Cults-on a Steel-Oxide készítésében komplett személyzet is van. Cserecsövet tudsz készíteni rézcsövekből - szerintem. Milyen festést tervezel (pl. téli kamó)? | |||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 746868 | 2026. március 30. 20:03 | ![]() | |
|
És van még egy cső lehetőség www.neatzanime.cz/FINE-MOLDS-Mg47-Replacement-Tank-Gun-Barrel-For-Sweden-Strv-103C-Mbt-1-35-Scale-d7184365.htm | |||||
| Herkerr | Adatlap | 746867 | 2026. március 30. 20:03 | ![]() | |
|
Üdv! Köszönöm a választ! Sajna ezek nekem nagyok mert 1/72 méretben vettem meg a kicsikét, pont ezért ködös hogy ekkora méretre “illik-e” lecserélni a gumilánctalpat meg fotomaratással szórakozni. Az Eduard link alatt találtam 1/72 maratást is de az már discontinued, sehol nem kapni :( Mennyire versenyképes ezek hiányában? Ha amúgy igényes a munka de az alap doboz építésén túl nem sokat lehet hozzá tenni. - (Kategórián belüli nehézség pontozótábla miatt kérdezem) Talapzatnál is vacilálok hogy elég-e magában a jószág egy igényes talpon vagy azért legyen elhelyezve egy kis környezetben, esetleg 1-2 figurával (ami a kevesebb gond, a terepépítés megint egy új világ). | |||||
| Varjúbácsi | Adatlap | 746866 | 2026. március 30. 19:51 | ![]() | |
|
Szia! A ráccsal szerintem nem kell bajlódni, az FCM Modeltrend 3d-ben. www.fcmodeltrend.com/35504-stridsvagn-103c-bars-grille-135-scale-p-1-51-627/ Az Eduard csinál hozzá maratást, vannak benne jól használható dolgok. www.eduard.com/Eduard/Photo-etched-parts/Photo-etched-set/AFV/1-35/Strv-103-S-Tank-1-35.html www.eduard.com/Eduard/Photo-etched-parts/Photo-etched-set/AFV/1-35/Strv-103-S-Tank-additional-set-1-35.html Az RB Models gyártott hozzá annak idején esztergált csövet, ha sikerül beszerezni, sokat dob rajta. Szemenkénti lánctalpat csinál hozzá a Trumpeter www.super-hobby.hu/products/Strv103C-Track-links.html és a Friulmodel is. friulmodel.hu/termek/atl-159-leopard-2/ | |||||
Ha egy makettet leragasztasz az alapra, azt a zsűri jó néven veszi, mert könnyebben tud vele dolgozni. Csak mester kategóriában van pontozólap, hobby kategóriában "ránézéses" zsűri van. Ha olyan alapra pakolod, ami a környezetet imitálja, az a pontozólapon 1-5 közötti értéket kaphat, ha jól emlékszem két, vagy három részpontozási lehetőség van. Ez optimális esetben plusz 10-15 pontot hozhat, de le is ronthatja az átlagot. Ha felteszed egy sima, mondjuk fekete kockára, ezeket a szempontokat kihúzza a zsűri, és nem ezért számít bele az átlagba. Ha figurát is teszel mellé, - akár embert, vagy mondjuk, mivel svéd, egy rénszarvast - már vignettának, vagy diorámának számít, és ott sajnos a környezet, és a figurák is súlyponti helyet kapnak.
A kategórián belüli nehézségbe nem igazán játszik bele a maratás, mert a festés "ápol és eltakar", és ha nem extrém módon látható, beolvad.