/ Fórumok /

Megújul a makettinfo

Sziasztok!

Terveink szerint hamarosan megújul a makettinfo. V<ozni fog az oldal kinézete, a felépítés.
Szeretnénk titeket megkérni, hogy amennyiben bármi ötletetek, javaslatotok van, írjátok meg nekünk!
A topikhoz csak bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni. Kérem, jelentkezzen be itt!
  Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.
1., 2., 3., 4., 5.
exec 287981 2011. február 15. 14:10
Válasz erre
Tibchi,

Ez benne van a fórum szabályzatában. Csak a kutya nem olvassa szerintem...
Tibchi 287980 2011. február 15. 13:58
Válasz erre
exec,

Nem tudom a háttértámogatást, csak a szabadidőmet, és szolgálataimat ajánlottam fel, amit továbbra is fent tartok. Szeretek segíteni a jó ügyek érdekében, és az oldaltól és az itteni emberektől sok segítséget kaptam az évek folyamán.
Nem lehet, hogy a tanácsok helyett konkrét kritériumok kellenének? (konkrét a cikkírásra gondolok. Ha valaki nem képes megérteni, legalább kerek perec le van írva, hogy mi szerepeljen 1 cikkben, vagy dobozbontás stb.).
Majdcsak kialakul ez az egész egyszer :) én bízok benne.

Üdv:

Tibchi
exec 287979 2011. február 15. 12:51
Válasz erre
Tibchi,

az oldallal 4-5 ember foglalkozik. A cikkekkel a tapasztalatok alapján dolgozik csak egy ember, ugyanis összeakadtak az infok, illetve esetleg más - más javaslatot tettünk a szerzőnek, ő meg csak kapkodta a fejét, míg többen csináltuk. Ebben az esetben jobbnak bizonyult a "single point of contact".

exec
Tibchi 287978 2011. február 15. 12:02
Válasz erre
Kedves exec!
Gondoltam is, hogy nem arra a pár emberre fogjátok pazarolni a lehetőséget, én csupán "brainstorming"oltam, azaz ötleteltem, hátha más tovább tudja gondolni.

A cikkekhez meg csak annyit fűznék, hogy pl én szívesen segítenék a cikkek elbírálásában, de gondolom más is. Viszont itt jön képbe, hogy ugyan ki vagyok én, nem is ismer senki. Aki pedig ismer, az elég kevés emberke :)
de lehet, hogy más, akit ismertek, tudna segíteni, ha nem is másban, a cikkek elbírálásában.

Üdv:

Tibchi
Luthor 287976 2011. február 15. 11:28
Válasz erre
Nézd el nekem, Keri, nem bántó szándékkal, vagy türelmetlenségből írtam. Azt pedig, hogy családi gondok vannak, végképp nem tudhattam. Édesapádnak jobbulást kívánok, tőled még egyszer bocsánatot kérek, üdv, Luthor.
exec 287975 2011. február 15. 09:07
Válasz erre
Kedves Kirgiz,

MIvel oldalunk elsődleges célja a fiatalok makettezésnek való megnyerése, egy alternatíva kínálása a bandázás helyett, így vannak ezzel szorosan együtt járó problémák is. Igen a kezdő makettezők első pár munkája sokszor nem túl magas színvonalú. De kié volt az? Igen sokszor feltesznek milliószor lerágott csontokat mint kérdést. De ne feledjük el, egy tanár sem tanítja máshogy a Római birodalom történetét amiatt, mert már unja, hogy húsz éve vannak elsős diákjai...

A kritikához bevallottan kettő kell. Láttam itt olyat, aki szépen kritizált, elmondta, hogy mit hogyan lehetne javítani. Máskor pedig olyat is, hogy egészen ledorongoló, ki ha én nem stílusban oktatta az egyik a másikat. Ez még ha igaz is, stílusa miatt inkább tűnik kötekedésnek, mint építő jellegű kritikának. A kritikát azonban fogadni is tudni kell. Ezt nehezebb akár szabályozni, akár rávezetni...

Amit leírsz, és sokan leírnak, hogy ha ennyit annyit foglalkoznánk vele, az milyen jó lenne. Ez abszolút így van, azonban minthogy a Makettinfo nem fedezi a megélhetésünket, hanem egy hobbi oldal, így annyit foglalkozunk vele, amennyit éppen a hobbinkkal foglalkozni tudunk. A kötelező reg is ennek az áldozata, a rendszer nagyobbik része meg van írva, működik, azonben elég bugos, ezért inkább nincs aktiválva. Ettől függetlenül is a reg nem oldana meg annyi dolgot mint ahányat vártok. Nem lehetne név nélkül írni ez igaz, de a szankcionálás oldala a nyakunkba szakadna, még több kérdéssel gonddal. Volt jó pár híres kötekedő már az oldal történetében, aztán ahogy a lelkesedésük elmúlt, úgy ők maguk is eltűntek. Akkor a csapat önszűrő képessége mégiscsak jól működik...

Luthor,

Cikk akkor jelenik meg, amikor van mit megjelentetni. Sajnos Kerinek elég sok idejébe kerül az, hogy sokan milyen igénytelen munkát adnak ki a kezükből. 3 mondat, abból egy hibás, rossz minőségű fotók, és sorolhatnám. Így aztán sajnos nem elég, hogy valaki beküld egy cikket, azt át is kell néznünk. Ezt pedig szintén csak hobbi
sebességgel tudjuk kezelni.

Gabusch, Tibchi,

Az IP szűrés nem megoldhatatlan dolog, azonban drágább a leves, mint a hús, ráadásul az eredmény megkerülhető. Így inkább egységnyi kevés erőforrásunkat nem erre fordítjuk.

Üdv.
exec
Keri 287974 2011. február 15. 09:05
Válasz erre
Majd,ha apámat ki tudom hozni az intenzív osztályról,ismét lesz cikkakiválás.Remélem,addig kibírod.
Luthor 287973 2011. február 15. 07:39
Válasz erre
Az, hogy napok óta nincs új cikk fent, az már a megújulás? Vagy csak nálam nem jelenik meg új?
Varjúbácsi 287972 2011. február 14. 14:51
Válasz erre
Kirgiz!
Ha nem írtál volna, máris eggyel kevesebb üres locsogás!
Freddy 287971 2011. február 14. 14:20
Válasz erre
Én egy Magyar Királyi Honvédség topikot szeretnék.

Regisztráció ide, vagy oda, szerintem nicsen több troll, mint bárhol máshol. Pláne, hogy azért itt is érintünk necces témákat. A színvonal meg pont olyan, mint a magyar makettezőtársadalom tudása: vannak profik és kezdők, van, aki szebb munkákat csinál, van, aki nem. Mindenre meg kell mondani az igazat, akkor előbb-utóbb mindenki megtanulja a helyén kezelni magát. (kivéve mondjuk 5% idiótát, de annyi akkor is lesz, ha testüregmotozást hajtunk végre minden hozzászólás előtt.)

Persze ettől még lehet kötelező regisztráció.
unicellular 287970 2011. február 14. 07:37
Válasz erre
IP szűrésnek nem sok értelme van... általában az emberek nem fizetnek külön egy fix IP-ért.
Luthor 287969 2011. február 14. 00:00
Válasz erre
Én asszem, hogy csak a beszólogatás kedvéért nem lesz érdemes új címet, új reget létrehozni. Ha valakit harmadszor bannolnak a viselkedése miatt, talán elszokik innen. Én tutira lusta lennék hozzá. Nem jellemző rám amúgy sem, hogy indokolatlanul faragatlan lennék, bár 1-2 esetben nagyon mocorgott a léc...
kirgiztől is találtam máshol pl. olyat, ami nem tetszett, ott meg is jegyeztem, igaz csak off-ban.
az itteni hozzászólása nem volt bántó, csak nem értettem vele egyet.
Gabusch 287968 2011. február 13. 23:59
Válasz erre
ADSL esetén az IP szűrés rendszerint teljesen értelmetlen, nekem kb. 3 perc újat kérni, másnak 2 másodperc, szolgáltatótól függően.
Tibchi 287967 2011. február 13. 23:48
Válasz erre
Szia!

Ez a regisztráció is érdekes dolog...
Ha valaki kötekedni akar, kb 2 perc alatt tud új e-mailt csinálni, és már csak itt kell regisztrálnia. Ami még jó lenne, az az IP szűrés, de erre is van kibúvó, csak az kevésbé elterjedt. Viszont olyat pl lehet csinálni, hogy külön jóváhagyással regisztrálhat csak be az illető, és amikor jóváhagyják, akkor leellenőrzik, hogy maga az Ip szerepel-e már a tiltottak közt. (de erre pedig ott van az ugró IP...)
Nah jó8 :)
Luthor 287966 2011. február 13. 23:42
Válasz erre
Nem értek egyet. Sem az alacsony nívóval, se a dögunalommal. Igaz, hogy rendszeresen csak 5-6 topikot olvasok, de ott igenis van élet, színvonalas munkákat mutatnak be a kollégák és értelmes tanácsokkal, önzetlenül segítenek egymásnak. Nincs bunkóskodás, de a véleményünket megmondjuk, ha negatív, akkor is.
Ettől függetlenül várom a megújulást, leginkább azt, hogy csak regisztrált tag írhasson a fórumba. Lehet nyilvános, olvassa, aki akarja, de hozzászólni csak annak lehessen, aki vállalja is az arcát.
kirgiz 287965 2011. február 13. 22:03
Válasz erre
Hát igen! Ez itt egy liberalizált hely.Mindenki szabadon beléphet, azt ír amit akar, legyen az tiszta ostobaság, szimpla fecsegés, vagy csak feltűnési viszketegség.
Nem baj, csak egy a fontos ne bántsuk meg a másikat, nézzünk el mindent, lehetőleg ne kritizáljunk. Így aztán kialakult egy alacsony nívó, aminek az eredménye a sok megszólalás ellenére a dög unalom.
Van egy hasonló oldal, a hajomakett. hu. Azt agyon ellenőrzik, szigorúan moderálják. Nagyon sok a szemlélődő, kevés a megszólaló. Ott nagyon éles a hangnem, aki ostobaságokkal, felesleges locsogással tölti az oldalt, azt egyesek hamar lehurrogják. Így aztán az is csak egy nagy semmi, és dög unalom.
Nem lehetne egy köztes megoldást elérni? Valahogy úgy, hogy aki nem makettező és nem is akar az lenni, az csak olvasson mint magam is, és ne írogasson öncélú, unalmas, semmitmondó szövegeket.
boomsly 287964 2011. február 13. 19:39
Válasz erre
Szia Keri!

Teljesen meg tudom érteni az általad elmondottakat a cikkekkel kapcsolatban.
Azonban az a véleményem, hogy jobb megelőzni a felesleges kérdezősködéseket és problémákat, ha egy fajta sztenderd, körvonalat határoztok meg a cikkíróknak.
A stílus legyen szabad, de sajnos a rengeteg , már amúgy is szelektált cikkek között van elég kritikán aluli.
Így -gondolom, kicsit gyorsabb lehetne a publikálás.
Keri 287963 2011. január 28. 15:45
Válasz erre
Szia!
Nem lehetséges.Rengeteg olyan cikket töltenek fel,amiben csak cím van,vagy csak 2 fotó,vagy csak 2 mondat,vagy egy szó:hamarosan...Muszáj szelektálni.
Lehetne megválasztani,hogy melyik a hónap makettje,csak nem nagyon látom értelmét.Minek?Ez itt nem verseny,egyszerű publikáció.Persze ha a nagy többség úgy akarja,meg lehet oldani.Viszont továbbra is azt mondom,meg kell szűrni a cikkeket,nem mehet rögtön mindegyik fel.
Keri
leveliroka 287962 2011. január 28. 14:27
Válasz erre
Szevasztok makettosok,
Nekem egy olyan újítás jutott eszembe, hogy a cikkek egy az egybe feltöltés után publikálásra kerülhetnének, akár egy facebookhoz hasonló rendszer keretén belül. Ez szerintem sokat dobna a nézettségen is, meg mozgalmasabbá tenné az oldalt.
A beküldött cikkek közül pedig ki lehetne választani mondjuk a hét-vagy hónap makettjét, egyet a közönség szavazatok alapján, egyet pedig a makettinfos szakik pontozása alapján.
Sok sikert a változtatáshoz különben,

üdv, leveliroka
Petya 287961 2011. január 16. 10:46
Válasz erre
Eszembe jutott egy pár dolog, de lehet, hogy voltak már:
1. A nick név változtatás, de arról már olvastam, tulajdonképpen elképzelhető, hogy nagy lenne az össze-visszaság, mindenhol új nevek.
2. Szerintem egy zártabb fórum kellene, jobb beállításokkal (gondolok például arra, hogy itt bárki bárkinek a nevében beírhat).
3. A személyes menüben belehet állítani, hogy a bemutatkozást és minden adatot kik láthassanak...viszont ugyanott a képeknél nem lehet, azt mindenki láthatja.
4. Ez meg csak egy ötlet, hogy a cikkek végén lehessen indítani szavazást. Így a készítő kiemelhetne dolgokat a cikkből amire kíváncsi, hogy mások mit gondolnak róla. Esetleg arról is lehetne szavazást indítani, hogy mi legyen a következő?

Üdv,
Petya
g.roli 287960 2011. január 11. 19:52
Válasz erre
Szia.Elég problémás vagyok de azzal sikerült belépnem.
Keri 287959 2011. január 11. 19:04
Válasz erre
Jó,akkor törlöm a g.roli-t,hogy csak egy aktív reged legyen.
Jó fórumozást!
g.roli96 287958 2011. január 11. 18:55
Válasz erre
Szia. Most már sikerült belépnem.
roly96 287957 2011. január 11. 18:54
Válasz erre
Szia! Tudom de azzal is ugyanez volt a probléma. Pedig a jelszó biztosan jó volt.
Keri 287956 2011. január 11. 18:33
Válasz erre
Szia!
Már van egy aktív reged "g.roli" nicknévvel.
Keri
roly96 287955 2011. január 11. 18:14
Válasz erre
Sziasztok. Regisztráltam az oldalon, de a megadott jelszóval nem tudok belépni. Kérlek segítsetek.
kombájn 287954 2010. április 18. 18:07
Válasz erre
kösz a tanácsot
exec 287953 2010. április 18. 18:01
Válasz erre
Kedves kombájn,

Makettinfo topic, avagy levél az info@makettinfo.hu-ra És ajánlom a fórum szabályzatának és a netikettnek a tanulmányozását!

Üdv.
exec
kombájn 287952 2010. április 18. 17:58
Válasz erre
kinél kell a névváltást intézni
exec 287951 2010. április 18. 17:52
Válasz erre
Kedves Baboon,

nem szerepel rövid távú terveink között kereső motor fejlesztése. Jelenleg a google-re van bízva a dolog, jól - rosszul ellátja a dolgát.

Üdv.
exec
Baboon 287950 2010. április 18. 15:09
Válasz erre
Sziasztok!
Keresőmotor nagyon kéne a fórumba. Ha nem is úgy, hogy az összes témában keres,de ha az ember belép egy témába akkor azon belül tudjon keresni.
Kalóz 287949 2010. április 18. 14:58
Válasz erre
Okés, csak azt hiszem, egy új motorra átállni nem lenne egyszerű! meg azt meg is kell szerezni, s talán nem olyan egyszerű!
Megérné?
MrChef 287948 2010. április 18. 13:52
Válasz erre
Ha nem megy, be kell rúgni.:-D Akkor új motor kell.

Üdv, Tamás
exec 287947 2010. január 26. 13:47
Válasz erre
mokush,

így van, a jelenleg használt motor jelenleg nem tudja ezt.

Üdv.
exec
Kamovos 287946 2010. január 26. 12:28
Válasz erre
Szia Kalóz Barátom!

Nagyon remélem, hogy Elektrolakatos Barátunknak sikerül véghez vinni a tervét!

Üdv: kamovos
Kamovos 287945 2010. január 26. 12:27
Válasz erre
Szia!

Hát ezt én is nehezményezem, hogy a saját írásomat nem tudom korrigálni!
A Borsodi barátaim honlapján is lehet!
A Pro Star MoOdell (Ex Fabulis) honlapján is lehet javítani.
Csak itt van, hogy ha elküldöm, akkor úgy is marad!
Épp az előbb volt egy hsz-em amibe bele kellet volna javítanom, de nem lehet!
Ezért egy külön hsz-ben kellett javítanom.

Üdv: kamovos
mokush 287944 2010. január 26. 12:21
Válasz erre
Szia!
Bocs, hogy belekontárkodok, de máshol úgy műxik, hogy addig szerkeszthető, míg nincs újabb hozzászólás (tehát amíg az enyém az utolsó). Ezek szerint ez motor nem tudja ezt?
Kalóz 287943 2010. január 26. 12:20
Válasz erre
Ha megvalósul Elektro múltkori beírása, akkor az ilyen gondok valszeg megszűnnek.
Kalóz
Kamovos 287942 2010. január 26. 12:20
Válasz erre
Bocsi!
Kicsit dizleosziás a billentíűzetem! :)
szerenhrintem=Szerintem.
Bocs!
Kamovos 287941 2010. január 26. 12:19
Válasz erre
Szia Kalóz Barátom!

Hát szerenhrintem is választhatná inkább a "Lujótesó"-t
Az Aranaka engem kicsit +lepet.

Üdv: kamovos
Kalóz 287940 2010. január 26. 12:18
Válasz erre
Lujótesó!
miért nem használod ezt a nicket, így mindenki ismer és nem kevernek össze mással.
Üdv:
Kalóz barátod
Kalóz 287939 2010. január 26. 12:16
Válasz erre
Lujótesó!
miért nem használod ezt a nicket, így mindenki ismer és nem kevernek össze mással.
Üdv:
Kalóz barátod
Lajos 287938 2010. január 25. 21:08
Válasz erre
Üdv!
Hallom ismét névrokon garázdálkodik?:):)
Kár hogy lemaradtam az olvasással!:)
Hát néha tényleg ciki amikor ír valaki ugyanezen nickkel, aztán nekem szegezik a válaszokat, én meg nézek érdekesen!:):):)
Azt hiszem legjobb lenne a saját érdekemben nick-et váltani!
Tisztelt adminok érdekelne, hogy nyílvántartásotok alapján az Aranka felhasználónévvel van-e lehetőségem tovább létezni itt a fórumon?:):)
Üdv, Lajos /veszprémből/
a real el presidente
exec 287937 2010. január 25. 20:31
Válasz erre
Kedves Atesz,

nem. Vagy mindörökké szerkeszthető, vagy sohatöbbé. Az előbbit nem szeretnénk engedni, így ebből a szempontból marad a jelen rendszer.

exec
Atesz01 287936 2010. január 25. 17:23
Válasz erre
Üdv tisztelt Mekettinfo.

-Arra lehetne valami megoldást találni, hogy egy hozzászólás elküldés után is még minimum 20 percig szerkeszthető javítható vagy visszavonható legyen?

A válaszokat előre is nagyon köszönöm.
Caprice 287935 2010. január 24. 19:24
Válasz erre
Keri 287934 2010. január 24. 16:43
Válasz erre
Szerencsére meg fog oldódni a kötelező reg problémája!
joci232,egy regisztrált felhasználó adatlapját bárki láthatja,akár be van jelentkezve,akár nem.Különbség annyi,hogy az adatlapod kitöltésekor bejelölted,mit láthatnak belőle a regelt és mit a nem regelt nézelődők.
Keri
juge75 287933 2010. január 24. 14:53
Válasz erre
Biztonsági protokoll probléma.
De majd megoldják, hiszen ezért vannak szakemberek.
joci232 287932 2010. január 24. 14:50
Válasz erre
amugy érdekes tényleg ez a dolog ugyanis kijelentkeztem és másik gépről belépés nélkül írtam és ugyis felhozta az adatlapom...

remélem érthetően írtam...
Kamovos 287931 2010. január 24. 14:50
Válasz erre
Le maradt!
De aLajonak mellé nyultál!
Vagy énsem éretm, hogy lehet más nevében írkálni űgy, hogy az ő regje legyen bent!

Üdv: kamovos
  Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.
1., 2., 3., 4., 5.