/ Fórumok /

Milyenek a makettezők?

Kedves makettezők!

Két évvel ezelőtt a Fabulis segítségével közzétettünk egy kérdőívet.
Ez idáig még nem tettük közzé az eredményét.

Természetesen elég kis számú válasz érkezett, de mégis több mint amit reméltünk.
Ez az értékelés talán azoknak nyújt némi segítséget akik klubot vagy valamilyen rendezvényt szerveznek, esetleg támogatásért kilincselnek. Remélem néhány érvvel tudjuk gazdagítani őket.

Az alábbi kérdéseket tettük fel, és szá
A topikhoz csak bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni. Kérem, jelentkezzen be itt!
  Tovább >>>
1.,2.
1., 2.
Atis 396265 2011. december 14. 15:43
Válasz erre
Sziasztok Urak.

Bocsánat hogy itt a sorok közt belevau... de rendszeresen szoktam olvasgatni Hazánk és a nagyvilág híreit a különböző portálokon. A minap egy cikken elgondolkodtam.
Levezettem magamba a dolgot, s arra a következtetésre jutottam hogy hurrá. De...
Mivel nem mindegyik rendezvényen vagyok jelen, s amikor részt veszek egyen, akkor is csak szemellenzővel megyek előre mint a paci.., megkérdezném a következőt- engem rettentően foglalkoztató- minden antiszemita magatartástól elhatárolódva..:

-Láttatok már, találkoztatok-e már hátrányos helyzetű/kisebbségi makettezővel?

...me én nem.

Van ilyen?

Pontosan belehetne illeszteni őt/őket bármelyik róluk szoló cikkbe?

Vagy ők is eleidegenítik magukat azoktól a csoportoktól, akiket mi kizárunk,megvetünk, távoltartjuk magunkat tőlük?

Osszátok már meg velem a tapasztalataitokat-véleményeiteket, had elégítsem ki tudományos éhségemet.

köszönöm.

üdv.
lucky 396264 2011. december 13. 18:47
Válasz erre
Röviden: nagyképű hülye gyerekek mindenütt vannak, akár pesti akár vidéki populációt nézzük.
Freddy 396263 2011. december 13. 18:40
Válasz erre
Ez a nagy különállás egyébként kb 1980-ig volt igaz, egyrészt ma már mindenki ugyanazon a tévén és interneten szocializálódik, másrészt a pestiek kb 90%-a vidékről jött, ha nem ő, akkor a szülei (akár mert felköltözött a Nagy Faluba, akár mert a faluját Bp-hez csatolták az 50-es évek elején).
És nem csak a vidékiek lenézése idegesítő és udvariatlan, hanem a pestieket fikázó wannabe-kisebbségi komplexus is:)
Z63 396262 2011. december 13. 17:20
Válasz erre
Mint írtam, nem akarom most egyenként az összes ászt felsorolni. Ákos az MMC tagja.
Cirpo!
Kormos, bár egri gyerek, de már régen Budapesten lakik.
Chef!
A le és fel dologra nem figyeltem eddig tudatosan, mert így szoktam meg, de ezen semmiképp sem érdemes bárkinek is megsértődni. Most hétvégén pont belefutottam egy ilyen helyzetbe Baktalórántházán Vraukó Úrral. Meg is jegyezte elég epésen, de én abszolút nem sértésből mondtam így, csak rossz megszokásból. Mivel teljesen igaza van, legközelebb remélem nem bántom meg, majd figyelni fogok erre!
Mellesleg eddig mindig én kaptam meg vidéken, hogy " gyütt-ment" vagyok, katonakoromban sem mi, Pestiek voltunk nagy arccal(ha nem sz@rik a paraszt...)de akkor is azt mondtam, magyarok vagyunk és kész. Mindannyian máshoz értünk és mindenkire ugyanúgy szükség van, lakóhelye alapján senki sem lehet rosszabb ember.
Téma lezárva részemről.
Üdv,Z63
Cirpo 396261 2011. december 13. 10:47
Válasz erre
+1

És Kormos Petit se felejtsük ki. :)
HUJBI 396260 2011. december 13. 10:45
Válasz erre
én mindig azt mondom, bemegyek a városba. kispestiként ez teljesen természetes. :)))
MrChef 396259 2011. december 13. 10:30
Válasz erre
Ha beképzelt valaki, nem feltétlenül attól, mert ő valahol lakik (kiéve a budai hegyvidék bizonyos részei, ötker, Gazdagrét, Érd [de az már agglomeráció, úgyhogy miről beszélnek] stb.). A "fel"-és "leutazom" kifejezés eredete a homályba vész. Én mindig ügyelek arra, hogy azt mondjam: odautazom, elutazom, nem pedig "le". A leutazik-felutazik párost néhány komplexusos ismerősöm mondja néha, és nekem kell kijavítani, meg szabadkozni, hogy áhh, náluk legalább nincsenek dugók, homleszek, kéregetők, kutyasz@r-hegyek, van ellenben parkolóhely, jó levegő, zöld kertek.
Üdv,
Tamás
(Bp., XIII.ker.)
Luthor 396258 2011. december 13. 10:17
Válasz erre
Ártalmatlan elmebetegek ... de szeretjük őket.
Tibcsi 396257 2011. december 13. 07:32
Válasz erre
Ákost se felejtsük ki a felsorolásból. :)
atu71 396256 2011. december 13. 07:26
Válasz erre
Hello!
Azt gondolom ezzel mindent elmondtal.
Kamovos 396255 2011. december 12. 22:22
Válasz erre
Sziasztok!

Sosem fogom megérteni ezeket a dolgokat!
Azt viszont tudom, hogy azok, akik úgy tesznek különbséget egymásközt, hogy fővárosi, vagy vidéki, nos azokat én nem tartom sokra.

Véleményem szerint, az a makett, ami nem csak a készítője számára okoz örömet, azt már érdemes volt összerakni.

Üdv: kamovos
zkalos 396254 2011. december 12. 22:03
Válasz erre
Z63 396253 2011. december 12. 20:28
Válasz erre
sanyi01!
Pesti makettező vagyok,mindig igyekeztem pontos lenni.Amit elértem, nem hiszem, hogy beképzeltség tárgya lenne. Sokaknak az is beképzeltségnek számít, ha valamiről őszintén kinyilvánítom a véleményem, vagy elmondom, ezt jobban is meg lehetne csinálni. Sajnos, ami a szívemen, az a számon.Ha valami szép, akkor szép, ha valami sz@r, akkor sz@r. Nincs értelme szépítgetni, udvariaskodni, ha valami nem jó.Ebből lesznek a "bikicsunáj" énekesek. Ütögetik a vállukat, milyen klassz a sz@r, amit csinálnak és a végén stabilan meg vannak győződve róla, hogy vérprofik.A makettversenyen néznek és nem értik, hogy a körömlakkal legányolt, drága Dragon makettjük miért nem nyert díjat, mert a haverok azt mondták, ilyen jót az életükben nem láttak. Érdekes, nekem soha nem volt eszemben megsértődni a kritikán, hanem meg akartam mutatni, hogy azért is megcsinálom! Ez vitt előre és amit elértem, ennek köszönhetem! Aztán, bizony jöttek az ismeretlen emberek, akik szinte lemostak bennünket a pályáról! És, nem találod el! Képzeld,sok vidéki van köztük! Csak úgy, a teljesség igénye nélkül:Fülöp Sanyi és a Puma makettklub , Bódi Krisztián, Varczag Gyuri, Kovács Olivér, Lőrncz Peti, Szőke Berci bácsi és a miskolci klub , Pénzes Attila,Gyurecskó Csabi és a debreceni klub, Nagy Jani, Tóth "tg" Gábor,Magó Karcsi és a Szolnokiak, Battka Zsolti, az MMC klub, Vad Robi, Csernák Roli,Kerek "Balaton" Gábor,Csöme Zoli, Kocziha Attila,Bodó Imiés a Békéscsabaiak, a Kiskunfélegyháziak, a Pécsiek, a móvári csapat, Rossu Zoli,Eses Sanyi,a Géczy fivérek, stb. Kb. egy oldalon sorolhatnám és még akkor is megsértődhetnének, akik kimaradtak a sorból! Ezek az emberek mind vidékiek és annyira le vannak nézve, hogy tele a vitrinjük aranyérmekkel és oklevelekkel. Sokan csak a port nézhetjük, ami a nyomukban marad!Pedig nekem is porosodik egy pár arany a polcon. Nos, ennyit a lenézésről. Az elismerést, amire vágynál a rokonoktól, kollégáktól, hobbytársaidtól, nem elvárni kell, hanem kivívni!
Aki pedig az emberi értékeidet és a jó teljesítményed, ügyességed, figyelmen kívül hagyja és lenéz, az fújhat hat kiló tollat a vala..hová! Ez érvényes városira, vidékire, rokonra, idegenre, kollégára, egyaránt. Ha valakin látszik, a fejlődőkészség és a jóakarat, nem szoktuk lenézni, azokat a nagypofájúakat pedig, akik hosszú évek alatt csak a ugyanazon a szinten vegetálnak,semmit nem fejlődnek, de mindent jobban tudnak, egyszerűen elkerüljük.
Tisztelettel,Tóth Zoltán Z63
BaTTka1 396252 2011. december 11. 18:59
Válasz erre
Közelítsd meg a dolgot a jó oldaláról:-)
Az én családomban például nincsen pesti makettező. Se pontos se pontatlan. Így én sajnos kénytelen vagyok egy személyben vérprofi, pontos, pontatlan, beképzelt és lenézett is lenni:-)) De azért maradok vidéken, innen nem látom hogy lenézett volnék. Egyébként tudnék mondani pár vidéki makettezőt, akik szintén nem látják hogy le lennének nézve:-))
Hornet102 396251 2011. december 11. 18:53
Válasz erre
Ahogy keresztanyukám mondta mielőtt elmentem a Fenyves Kupára: eszelős. Ahogy a menyasszonyom mondta, agyment, húgom szerint kocka...több nem jut ezsembe. De ezek a kivül állóak. Véleményem szerint: precízek - ezek vagy agyakorlás vagy idő kell, alaposak - mert részletesen bele mennek mindenbe, segítőkészek - mert kevés az olyan "ápolt" mint amilyenek ők, közvetetlenek - mert az eltorzult külsők szelíd belsőt takarnak, humorosak stb.stb.
Szóval jó fejek! Igaz csak még kétszer voltam kiállításon, de még beképzelttel még nem találkoztam és nem is szeretnék!
sanyi01 396250 2011. december 11. 18:47
Válasz erre
Nálunk a családban a pesti makettezők beképzeltek, mert kéremszépen ők pestiek, és ezért ők vérprofik, a vidéki rokonok egyáltalán nem beképzeltek, és sokkal pontosabbak, mert nekik fel kell venni a versenyt a pontatlanul dolgozó, de pesti makettezőkkel. Én vidékről költöztem fel Pestre, éppen ezért mindig is le voltam nézve a beképzelt pesti rokonaim által.

Hatodjára próbálkozom. Makettinfó könyörgök küldd már el! Lassú...
sanyi01 396249 2011. december 11. 18:44
Válasz erre
Nálunk a családban a pesti makettezők beképzeltek, mert kéremszépen ők pestiek, és ezért ők vérprofik, a vidéki rokonok egyáltalán nem beképzeltek, és sokkal pontosabbak, mert nekik fel kell venni a versenyt a pontatlanul dolgozó, de pesti makettezőkkel. Én vidékről költöztem fel Pestre, éppen ezért mindig is le voltam nézve a beképzelt pesti rokonaim által.
Mexx 396248 2010. november 1. 16:30
Válasz erre
A makettezők igen ZZ-sek. Éljen a ZZ Top :)
ATTIS 396247 2009. november 19. 21:02
Válasz erre
Hogy milyenek! Szabadok és családcentrikusak . Szabadok mert úgy tudunk egymással beszélgetni mint a gyerekek a homokozóba, katonákról, tankokról, autókról, stb. Ha találkozunk v. csak makettezünk megszűnik a világ. Nincs politika, számla , kerti munka. Van helyette színkód + koszolás + koptatás. Családcentrikusak! Igen mert othon vagyunk és nem a kocsmába hordjuk a pénzt. Ja és a 10 éves lányom mellettem ülve rakja az 1/35-ös BMW motort és tervezgeti a diorámáját. Szóval jó emberek.
BaTTka 396246 2009. november 7. 17:36
Válasz erre
Ahogy az asszony mondja: a makettezők ZIZI-k. Én szeretem a ZIZI-t:-)))
proo0 396245 2009. június 6. 13:29
Válasz erre
én műanyag fröccsöntéssel foglalkozom kb 10 éve,de sajnos nem maketteket gyártunk:(
HUJBI 396244 2009. január 3. 19:11
Válasz erre
de nem ebből élek. mondjuk fizethetnétek érte. :)
f2d 396243 2009. január 3. 18:15
Válasz erre
Ez pedig a makettezéssel szorosan összefügg.:-)
HUJBI 396242 2009. január 3. 16:17
Válasz erre
szorosan nem, de gyakran tesztek fel vámolással kapcsolatos kérdéseket e-mailben vagy telefonon. ja, előre szólok, júliustól családi okok miatt ez az ajánlatom szünetel.
barnamedve 396241 2009. január 3. 13:29
Válasz erre
Sziasztok!

Nekem egy kérdésem lenne:

A makettinfó fórumot rendszeresen látogató felnőttek közül kb hány embernek a munkája kötődik szorosan a makettezéshez? (gondolok itt pl Lacusra, aki megrendelésre(?azt hiszem?)készít dioráma alapokat vagy makettboltban munkatárs stb.)
Válaszaitokat megköszönöm
bigboy 396236 2009. január 2. 11:57
Válasz erre
Üdv. Nos én erősen szkeptikus voltam ,nem akartam ide tartozni.Mármint a magyar makettezők színes világába.Csak a makettek érdekeltek,az hogy ki építette őket egyáltalán nem.Aztán sikerült,egy keveset beszélgetnem Miggyurival,és elindított nálam egy folyamatot,aminek a következményeként most két makettklubban ,is tag vagyok,És barátaimmá váltak, ezek a nagyszerű emberek.Büszke vagyok rá hogy közéjük tartozhatok.Nem érdekel a nemi indentitás ,vallási,politikai nézet.Az ember számít akivel közös a hobbink,és elfogadjuk egymás kritikáit tanácsait.Köszönöm Miggyuri.Tisztelettel bigboy
HUJBI 396235 2009. január 2. 11:50
Válasz erre
kicsit elvittem más irányba a kezdeti témát.

azt hiszem, májusban vetődtem ide, mert egy tankot kerestem. azért vagyok még itt, mert az igen kevés kivételtől eltekintve nyugodt, baráti, segítő a hangnem.

máshol ezt nem tapasztaltam.
borisz 396234 2009. január 2. 11:21
Válasz erre
Így hirtelen én sem tudom ezt mire vélni, de talán azért nem feszegette senki a témát, mert pont lekakálják, amíg jó maketteket csinálsz, és jól is tálalod?
Hunyo 396233 2009. január 2. 10:41
Válasz erre
Én teljes mértékig megtudlak érteni, és értem a mondanivalód. Én a keleti, szovjet-orosz gépek, géptípusok iránt érdeklődők legfőképpen, ebből adódóan a legtöbb anyagom ezekből van itthon, pont abból az okból, amit te is leírtál( a makettnek tartalma is legyen). Én sajnos számtalanszor megkaptam, hogy "büdös k.cs.g komcsi vagyok", gyorsan leszögezném, hogy nem a makettinfo oldalán. Eleinte rosszul esett, de ma már nem foglakozók vele, mert aki ismer az tudja, hogy nem az ideológiát vagy a rendszert szeretem, nem azt akarom ábrázolni egy-egy makettal, hanem a géptípust. Sajnos sokan szeretik összekeverni a makettozást az ideológiai nézettel, de stílusosan olyan emberek komcsiztak le engem, akik makettot soha nem építettek, kellett a "mókusvakítás", kelett valami ürügy, hogy kötekedjenek. Mostanában pedig egyre jobban érdekelnek az Olasz és Német Légierő II. vh-s típusai ,de természetesen a keleti beütés is megmaradt. Vajon most mit szólnának? Szinte már hallom is lelki füleimmel, hogy: Na itt van a büdös k.cs.g kommunista, fasiszta... Most már csak jót nevetnék rajtuk, mert az ő szavukra én nem adok.

A lényeg, hogy én maximálisan tisztelem az olyan embert, makettezőt, aki a tudását folyamatosan fejleszti, tartalommal teli makettot-makettokat készít, amin látszik is, hogy nagy gonddal, körültekintéssel, odafigyeléssel készült. Mélységes tiszteletem minden ilyen makettező iránt!

Baráti üdvözlettel: Hunyo
HUJBI 396232 2009. január 2. 09:21
Válasz erre
aki ismer, az tudja rólam, hogy most már közel egy évtizede gyűjtöm az arab-izraeli háborúkkal kapcsolatos anyagokat (könyvek, képek, cikkek, tanulmányok), hogy az általam készített maketteknek tartalma is legyen. mivel elolvastam pár oldalt a témában, bátran vitába szállok bárkivel, akár élőben, akár virtuálisan.

arra akartam rávilágítani, hogy a makettinfo volt az egyetlen olyan hely, ahol az izraeli irányú érdeklődésemből senki nem vont le messzemenő következtetéseket, nem kaptam rosszindulatú e-maieket, megjegyzéseket.

őszintén szólva, ez nekem jól esik.
lucky 396231 2009. január 2. 09:00
Válasz erre
Apaka 396230 2009. január 2. 02:52
Válasz erre
Hi!
Valamiről lemaradtam?
Engem sem kérdezett senki ... :)
Én nem igazán vagyok "mérsékelten" jobboldali és római katolikus. Én is utálom (mint egyre többen) aki ilyen alapon kovácsol előnyöket magának.
Ennek ellenére úgy gondolom, hogy mi makettezők ne bántsuk egymást, szépen elférünk itt valamennyien.
Hunyo 396229 2009. január 1. 20:49
Válasz erre
Diszkrimináció XD
HUJBI 396228 2009. január 1. 19:34
Válasz erre
Chrysstie 396227 2009. január 1. 19:19
Válasz erre
HUJBI 396226 2009. január 1. 19:10
Válasz erre
Te csak maradjál csendben 2 %-os. :)
f2d 396225 2009. január 1. 18:54
Válasz erre
A felsorolásból a Magyarországra legjellemzőbbet kifelejtetted: politikai
lucky 396224 2009. január 1. 18:03
Válasz erre
Számít ez egyáltalán?
Rosszindulatú, hülye (és ezek bármilyen kombinációja) lehet minden nációban, vallásban.
Liberális vkok, a szó legtisztább értelmében ( nem úgy ahogy azt ma egyesek értik).
DE, az nagyon tud dühíteni, ha vki etnikai, társadalmi, felekezeti, nemi szokások, alapján kíván magának előjogokat biztosítani.
Chrysstie 396223 2009. január 1. 18:00
Válasz erre
HUJBI 396222 2009. január 1. 17:49
Válasz erre
rendszeres hozzászólója vagyok az izraeli topiknak, de még senki nem kérdezett rá a vallásomra és a pártállásomra.

ha valaki pl. e-mailben megkeres, hogy van-e képem a Super Sherman-ről, annak elküldöm.
ennyi.

/amúgy mérsékelt jobboldali római katolikus. :)/
Zsolti1537 396221 2009. január 1. 17:39
Válasz erre
hahó
Bluedanube 396220 2007. április 14. 13:43
Válasz erre
felm?r?s.JPG méret: 128.2 KB
Itt van egy például.
ati27 396219 2007. április 12. 08:52
Válasz erre
Télleg legyen!:)
boriszjelszint 396218 2007. április 11. 22:42
Válasz erre
lesz mostanában ilyenfelmérés?
Miggyuri 396217 2006. április 13. 06:04
Válasz erre
Ennyi és nem több. Csak atisztánlátás kedvéért, no meg Podva kérésére raktam be az ominózus cikket. Részemről befejeztem, mert az első /száz/ felindulásomon túl nem szeretnék politikát keverni a makettinfóba.
Mekett, ha lecsengett az egész töröld nyugodtan.
Miggyuri
Miggyuri 396216 2006. április 13. 05:59
Válasz erre
Óhajod szerint, Podva!
Kölcsönösen csalást emlegetnek a pártok

Cs. K. A. – V. I.
2006-04-12

Papp József csornai polgármester, szocialista politikus azt állítja: a Fidesz csalásra készül a második fordulóban Mosonmagyaróváron.

A helyi Fidesz vezetői viszont a városban április 23-ra szervezett országos makettkiállítás résztvevői között vélik a szocialisták átszavazóit.

– Több településről is konkrét információim vannak arról, hogy az ötös számú választókerületből az első forduló előtt száznál is többen jelentkeztek át a mosonmagyaróvári körzetbe a második fordulóra Csornáról, Jánossomorjáról, Rábapatonáról – jelentette ki a Kisalföldnek Papp József.

Dr. Harsányi Ernő csornai jegyző pontos adatokkal az „átjelentkezők" számáról nem tudott szolgálni. Annyit tájékoztatásul elmondott: jogilag van arra lehetőség, hogy a választópolgár különböző helyen szavazzon az első és a második fordulóban, igazolással. Még akkor is, ha az első körzetben szerzett mandátumot valamelyik képviselőjelölt, így ott második forduló nem lesz. Ezt a lehetőséget egy mosonmagyaróvári választási jogi szakértő is megerősítette. Szerinte itt van egy jogi kiskapu, mivel a szabályok ezt a lehetőséget egyértelműen nem tiltják.
Az országos választási iroda honlapján közzétett adatok szerint az 5-ös számú, csornai választókerületből több mint kétszázan kérték, hogy máshol szavazhassanak két hét múlva. Mint megtudtuk: ezek között, ahogy van mosonmagyaróvári, úgy budapesti és zalakarosi körzetbe történő „átigazolás" is.

Ez a szám azonban nem kirívó, hiszen az adatok szerint van az országban olyan körzet is, ahol több mint hétszázan kértek igazolást a második fordulós máshol voksolásról. Az átjelentkezőkkel hírbe hozott falu, Halászi polgármestere érdeklődésünkre úgy nyilatkozott, nem tud a falujába „átküldött" rábaköziekről.

A mosonmagyaróvári Fidesz vezetői sem tudnak híveik tömeges átjelentkezéséről. Szerintük viszont a városban április 23-ra szervezett országos makett- és modellkiállítás és -verseny résztvevői között kell a szocialisták átszavazóit keresni.

Még az első forduló előtt Kósa Lajos fideszes politikus, Debrecen polgármestere nyilatkozott arról, hogy tart a választási csalás e módszerétől. A több helyen is olvasható álláspontja szerint Lamperth Mónika belügyminiszter tavaly meghozott rendelete ad lehetőséget arra, hogy egy választópolgár a második fordulóban újból voksoljon egy általa megjelölt választókerületben, akkor is, ha az első fordulóban ott szavazott, ahol érvényes és eredményes lett a választás. Kósa Lajos szavaira reagálva akkor Halmai Gábor, az Országos Választási Bizottság elnökhelyettese megjegyezte: a választásról szóló törvény nem teszi lehetővé, hogy a polgárok választási jogát korlátozzák. Mint fogalmazott, amit Kósa mond, az elméletben valóban lehetőséget biztosítana a visszaélésre, de a törvény értelmében nem lehet korlátozni senkit alkotmányos alapjogában, biztosítani kell, hogy egy helyen, de mindenképp szavazhassanak a polgárok.

Az Alkotmánybíróság nem tiltja

Szakértők szerint a magyar jog, ha nem is engedélyezi, nem tiltja az „átszavazást". Azaz igazolással lehetséges az átjelentkezés másik választási körzetbe. A választó akkor is szavazhat, ha az első fordulóban olyan körzetben voksolt, ahol már mandátumot szerzett valamelyik képviselőjelölt. Az Alkotmánybíróság 338/2002-es határozata (négy éve vizsgálta a kérdést a testület) kimondja, hogy az első forduló előtt, amikor csupán közvélemény-kutatási adatok ismeretesek, azok nem szolgálhatnak elégséges indokul arra, hogy a jogalkotó kizárja az igazolás alapján a lakóhelytől távol történő szavazást a második fordulóban. S miután az első fordulót megelőzően minden választópolgár azonos feltételek mellett élhet az átjelentkezéssel, és a második forduló előtt ugyancsak valamennyi választóra nézve egységes szabályozást alkalmaz a törvény, „a jogegyenlőség sérelme nem állapítható meg".

Érdemes átolvasni a szennyhegyet. Nincs tiszta oldal.
Miggyuri
Mekett 396215 2006. április 12. 18:27
Válasz erre
A Versenyek topikban elég szó esett a dologról, ott elmondtam midnen kérésemet a továbbiakkal kapcsolatban, legyetek szívesek itt se folytassátok a dolgot.

Kösz
Mekett

Podva 396214 2006. április 12. 18:17
Válasz erre
Hi Gyuri!
Betennéd ezt a szóbanforgó cikket ide?
Üdv Podva
Miggyuri 396213 2006. április 12. 16:23
Válasz erre
Nyílt levél mindazokhoz, akik politikai sandasággal gyanúsították meg a makettezőket!

Tisztelt Ura/i/m!

Elolvasva a Kisalföld című sajtótermék április 12-én megjelent számában, Csorna város polgármesterének tulajdonított mondatokat, elszomorodtam. A világ, Ura/i/m, nem a politikai színskála alapján rendeződik – hála a magasságosnak!
Nem tudom, aki ezt a szöveget, a választási csalás vélelmezéséről útjára eresztette, látott-e már makettezőt, munka közben, hallott-e már makettezők közötti beszélgetést. Ha igen, tudhatná, ez a kis társadalom, a makettezők világa, a narancssárga, vagy kék, esetleg, zöld illetve, vörös színek ügyében csak akkor vitázik, ha az adott makettre illő színárnyalatot próbálja a makettre kitalálni.
Vannak közöttünk – valószínűleg – a politikai színskála minden árnyalatából. Nem tudom, mert nem érdekes, köztünk NEM!
Itt azonban nem ez a lényeg.
A lényeg az, hogy Ön(ök), gondolom, magukból kiindulva, feltételezte/ték, hogy az idén, tizedszer, Mosonmagyaróváron összegyűlő, valóban többszáz makettező, valamiféle sanda politikai hátsó gondolattal megy a Lajta-parti. Sajnálatraméltó egyirányú gondolkodás. Jellemző politikai életünkre. Ráadásul, mint kiderült, anyagi kárt is okozott a szervezőknek. Megtéríti/k/ ezt?
Hogy szavazni szeretnének az egybegyűltek közül többen? Élni alkotmányos jogukkal? Netán egyik vagy másik pártra adni szavaztukat – ahhoz joguk van! Vagy esetleg Ön/ök úgy gondolja/ják, hogy csak kiválasztottak számára biztosít a törvény jogokat, el vannak tévedve.
Kérem Önt /Önöket, mielőtt, ismét olyasmiről beszélnének, írnának, amihez ne értenek kérdezzenek. Egy öreg tanítómtól tudom: „Nem butának lenni szégyen, hanem butának maradni!”

Pintér (Miggyuri) György
a Gersekaráti Makettépítő Kör
vezetője
Mekett 396212 2006. április 1. 22:16
Válasz erre
Vadász!
A felmérés elkészítésében mindenképpen számíthatsz ránk! (jó, lusta vagyok mint állat de azért mégis... :)
  Tovább >>>
1.,2.
1., 2.