Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Sennás | Adatlap | 738804 | tegnap 21:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hello. Nagy fába vágtad azt a bizonyos fejszét. Hajrá majd tégyél képet hogy haladsz. Hajrá! Előzmény: (738801) Fénybenjáró tegnap 20:13 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Fénybenjáró | Adatlap | 738801 | tegnap 20:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Most ez készülget, Tamiya famo. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zozó | Adatlap | 738777 | tegnapelőtt 22:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hali! Mondtam, hogy nem lett tökéletes... Amúgy a szárnya sem az igazi. Azért érdekes, hogy az AML festési utasításán az orr alatti kék a két oldalon nem egyformán jön fel a hűtőnél... Üdv, Zoli | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Propellerfanatic | Adatlap | 738772 | tegnapelőtt 21:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon tetszik ez a 70/71 minta! Gratulálok! Tudja valaki, hogy mi volt a Németeknek ez a Mikiegér mániájuk? Mert elég sok gépen láttam már. Van ennek valami története? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 738767 | tegnapelőtt 19:11 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
torarp | Adatlap | 738765 | tegnapelőtt 18:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Tamiya M26 Pershing lánctalpát cserélném szemenkéntire. Az 1945-ös változat építését tervezem. Szerintetek a T80 vagy a T80E1 lánctalpat használták 1945-ben az elsőként átadott változatokon. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 738753 | tegnapelőtt 12:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 738752 | tegnapelőtt 11:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Pofás kis Messzer lett. Gratulálok! (Mindössze annyi észrevétellel élnék, hogy érdemes lett volna az AML festési sámáját követni, mert jól azonosíthatóan fotó alapján rajzolták a kamó részleteit.) Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 738749 | tegnapelőtt 08:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zozó | Adatlap | 738748 | tegnapelőtt 07:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 738353 | 2025. június 17. 18:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
novarock | Adatlap | 738336 | 2025. június 16. 18:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gratula!Keresem az állam,brutál jó lett :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
McFrost | Adatlap | 738334 | 2025. június 16. 18:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi, a Te madarad is igen király lett! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
McFrost | Adatlap | 738333 | 2025. június 16. 18:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi! Nem tudom, hogy 45 tonnát van-e értelme lekötni :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 738330 | 2025. június 16. 15:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ha ilyen hamar megvagy vele, akkor megéri rászánni az időt, mert sokat dob az amúgy is erős maketten. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 738314 | 2025. június 15. 21:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
köszi! régebben elég sok figurát festettem, de az arcok feladják a leckét. Sajna elég impulzusszerűen csinálom, pedig ezt gyakorolni kellene. Összesen szerintem kb 6-7 óra volt ez így, de nem tudom rendesen megsaccolni, mert sokszor csak 20 perceket tudtam foglalkozni velük | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 738313 | 2025. június 15. 21:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nem a páncélosok a szíven csücske, de erre jó ránézni, nekem nagyon bejön, és igencsak szép munka! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 738300 | 2025. június 15. 14:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szerintem erről a vonatról énekel a Demjén Rózsi is! Nagyon szép! De elég volt ékelni ezeket a dögöket, nem kellett mellé ki is kötni? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
McFrost | Adatlap | 738289 | 2025. június 15. 11:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 738267 | 2025. június 14. 10:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gratulálok, nagyon jók lettek ezek is, még a kutya is, pedig a bundát nehéz élethűen megcsinálni. Nem tudom, mennyi tapasztalatod van figurákkal (korábbról egy női A-10 pilótára emlékszem innen a fórumról), de aki tud, az tud, rendkívül meggyőzőek lettek. Mennyi idő ment rá amúgy az alapra és a figurákra összesen? És mik a terveid, innentől már minden makettedhez készíteni fogsz hasonlót? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 738264 | 2025. június 13. 23:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zsocate | Adatlap | 738229 | 2025. június 13. 08:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Ha szükségetek lenne Italeri F-18 futóművekre, írjatok rám vasárnapig, beleteszem a pótalkatrész rendelésbe. Üdv: Zsolt | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 738198 | 2025. június 12. 13:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ránézésre hasonló az Academy alkatrészbontása, mint a Hasegawáé (amihez készült a feljavító), annyi különbséggel, hogy a Hasegawa egy beömlőnyílást lezáró falat ad a futóműakna fala elé (ami elvileg a törzset is merevíti), és ez elé - tapasztalatból mondva - hosszában is elfér az Aires darab; az ACademy pedig eleve lezárja a beömlőt, olyan alkatrészt ad, mint az Aires gyantája az első lépcső végéig. Az Aires-szel nem is ez a baj, hanem hogy iszonyat sokat kell vékonyítani ahhoz, hogy beférjen, tehát az Academybe akkor passzol jobban, ha a koreaiak készlete megugrotta a japánok elemeinek vaskosságát. Én annyit koptattam, hogy majdnem átlyukadt a gyanta beömlő fala, meg a törzsből is kimunkálkodtam egy fél hegynyi sztirolt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
4WD | Adatlap | 738195 | 2025. június 12. 13:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738118 | 2025. június 11. 10:06 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mögötte nincs semmi "vízszintes vonal" nem is feltünő. Jobb kerék(en) csiszolni 1mm(?) Lehet viszadől. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 738113 | 2025. június 11. 09:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szerintem se törődj apróságokkal. Kész van, jól mutat, ez a lényeg. Ahogy mondani szokás, akinek nem tetszik, az legfeljebb majd nem néz rá :) De joggal lehetsz rá büszke, hosszú kihagyás utáni első makettnek több, mint tökéletes. A saját újrakezdésem utáni egyik első makettem, egy Emil is elég csálén tartja magát, de annyira nem esz a fene miatta, ettől még jól elvannak a Spittel egymás mellett. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 738112 | 2025. június 11. 08:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jó lesz ez, csak tegyél két szerelőt a szárnyra! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 738108 | 2025. június 11. 08:06 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Amíg nincs makettes vitrin, addig az üveges szekrényben lesz, oldalával kifelé, ott nem mutatja magát a dőlés :) Nyilván 1:48-ban komolyabb illesztésekkel lehet összerakni a gépeket, de az a helyzet, hogy tudatosan választottam ezt a méretarányt - az 1:48 több, mint kétszer annyi helyef foglal, mint az 1:72, és 23-24 darab Tomcatnek plusz a többi repcsinek külön szoba kellene (meg még egy fizetés) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 738107 | 2025. június 11. 07:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Amikor még nem állt lábakon, csak alátámasztáson, akkor vízszintes és spárhuzamos volt minden. Aztán persze a jobb szárny megadta magát, de megint feszítve ragasztottam vissza. De a futómű kifogott rajtam. Ez van. Tetszettem volna 48-asban megcsinálni! Habár... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 738106 | 2025. június 11. 07:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A jobb futóval lesz ott valami szerintem... Pár vonalat behúzva a szemből készült képre látszik, hogy a bal szárny "lóg" a jobb oldalihoz képest, illetve a függőleges vezérsík csúcsa is lejjebb van. A kerekekre tett vonalnál pedig a bal szívócsatorna alja és a vonal között kisebb a távolság, mint a jobb oldalon. De a két futószár sem teljesen szimmetrikusan áll, a jobb oldali jobban kifelé "kancsalít". De rá se ránts, ettől függetlenül szép lett a madár. A vitrint szemlélőnek fel sem fog tűnni. :) Nálam a Stösser küzd hasonló gondokkal a felső szárnyat illetően, hatodjára szedem szét és próbálom újra illeszteni. Fejjel lefelé az asztalon pöpec, aztán amikor rögzítem és megfordítom, akkor mégis jobbra billen... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 738105 | 2025. június 11. 07:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Egyébként igen: szemből nézve a bal (valójában a jobb) szárnyvég valóban lejjebb van, mint a másik. A vágóalátéthez képest. De ez nem biztos, hogy a futómű hibája, mivel ennél a makettnél a szárny külön alkatrész, ott is lehet hibázni. De nem feltűnő, most már szerintem ne foglalkozz vele. ;) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 738101 | 2025. június 11. 03:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát ez nagyon jól néz ki! Kinagyítottam a képeket, tök jó a textúrája a talajnak ahol nincs fű, nagyon jók lettek a kiszáradt, foltos részek is. Gratulálok, ez elsőre profi lett. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 738100 | 2025. június 10. 23:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Egyébként a dobozon ez a referenciafotó. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 738099 | 2025. június 10. 23:11 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Miért dől balra? Mert kivágtam a kitámasztókból egy-egy kis darabot, de szemmértékre. Vagy mert nem pontosan tükrözött pozícióban fixáltam a két futószárat. Azért ez egy 1987-es Hasegawa készlet (az is kész csoda, hogy ezen már negatív panelvonalak vannak), össze sem hasonlítható egy 2000 körüli Tamiyával. Igazából azt nem tudom, teljesen vízszintesen tartottam-e a kamerát, jobb ötlet híján a Milliputos dobozokat tettem mögé, hogy a betűkhöz lehessen viszonyítani a mindent. Sanszos, hogy a jobb oldali főfutószár jobban ül a kelleténél (vagy a bal oldali kevésbé), de ezt már nem fogom piszkálni, úgysem versenyre készült. Van egy Fujimi C meg egy Hasegawa E, majd azokat igyekszem ennél jobban megépíteni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 738098 | 2025. június 10. 23:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Persze, legalábbis az orrfutó szárának vonalában nem igazán tudtam ennél jobban benyomni. Max olyan 0,3-0,5 mm menne még, de nem attól áll így. Viszont meg ha még jobban leültetem a hátulját, akkor még magasabban hordja az orrát. Igazából lehet, hogy sokat vágtam ki a támaszból, de amikor eredeti hosszban akartam beragasztani, akkor tényleg nagyon hátranyomta a futószárat, ráadásul oldalra is. Aztán lehet, hogy csak én voltam béna, és elrontottam, de szerintem japán barátaink dolgozhattak volna még az illesztés-alátámasztás koordinátarendszeren. Mindegy, ez most ilyen lett, hiába vannak felnőtt anyagi es technikai lehetőségeim, tapasztalat szintjén akkor is megint nullkilométeres vagyok. Legalább nem ferde annyira, mint a régi utolsó makettem, az ESCI A-7D-je. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 738096 | 2025. június 10. 22:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
De miért dől balra(így szemből)? Nem a telót tartottad ferdén a bal szárny/futószár(?) lóg egy milit mi? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 738095 | 2025. június 10. 21:40 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 738094 | 2025. június 10. 21:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A főfutó egy kicsit fura, a talajon állva a futószár kerék előtti részének majdnem vízszintesen kell állnia,. Így viszont az orrfutó tűnik magasnak, pedig az nem szokott. Az orrfutó a helyén van rendesen? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 738092 | 2025. június 10. 20:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kicsit csálék a kerekei, viszont legalább talán nem áll ferdén. Nem annyira áll ferdén. Egy igazi Hormet talán nem így áll, de én pont így akartam. Mondjuk lehet, jobb lett.volna, ha a Hasegawa hengeres csapokra akarja applikáltatni a kerekeket, és nem kúposra. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 738090 | 2025. június 10. 20:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát tegnap, amikor Tibcsi írta, hogy még a végén felindultságból összetöröm a gépet, akkor kicsit mosolyogtam ezen, de a futóművek meg a f.aknaajtók ragasztásakor közel kerültem hozzá, amikor a kitámasztó alkatrész pont annyival volt hosszabb, hogy teljesen hülyén hátranyomta volna a futószárat, meg amikor a legnagyobb ajtónak az alkatrésze ismételten letörött. Szerencse, hogy a gyerekek már nem voltak fent, különben bővült volna a szólincsük a magyar nyelv cifrábbik feléből. És ugye ez a legérzékenyebb pontja az építésnek abból a szempontból, hogy ha kicsit is aszimmetrikus a két futószár, akkor megdől a repülő. Még nem teszteltem le, hogy hogyan áll a lábain, ha egyáltalán nem csuklik össze... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Béla80 | Adatlap | 738089 | 2025. június 10. 20:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
atika | Adatlap | 738080 | 2025. június 10. 14:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon szép az alap és a gép is, gratulálok! "Nem sok különbség van a két módszer között a mentális állapotot kivéve." Ezen pedig hangosan felnevettem, köszönöm! :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 738073 | 2025. június 10. 05:06 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Keresgélem még az álamat. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 738072 | 2025. június 9. 23:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi, köszi! A virágokat eleinte óvatosan a fűszálak végére biggyesztett sűrű vizes akrilfestékkel próbáltam, de úgy kb a 9. után idegből odanyomkodtam az ecsetet, ahova virágot gondoltam. Nem sok különbség van a két módszer között a mentális állapotot kivéve. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 738068 | 2025. június 9. 22:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ahhoz képest, hogy első próbálkozás, ez az egyik legszebb munka, amit ilyen kategóriában valaha láttam. Különösen tetszenek a visszafogott, apró és nagyon valósághű virágok. Azok hogyan készültek? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 738067 | 2025. június 9. 22:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, A póttank néz ki a legjobban, de a légcsavar kúp is tetszik, meg a bal szárny belépőéltől számított második szegecssor szárnyvégtől számított 53523. szegecse is. Ez úgy tökéletes, ahogy van, de a pázsit is tetszik, gratula! z | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 738066 | 2025. június 9. 21:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 738050 | 2025. június 9. 19:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én nem vagyok megbízható, de én szürkére festeném, akár a 15-ösnél. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kibic | Adatlap | 738049 | 2025. június 9. 19:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 738042 | 2025. június 9. 16:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dehogy töröm össze. Amit még hibázok, abból tapasztalatot szerzek. Most éppen az van, hogy a kabintető alatti csíkot máshogy bontotta a Hasegawa, mint a Milspec (a Hasegawa megoldása jobb, a Milspecnek meg a színei), és hát ugye míg az eredetit lehetett volna úgy feltenni, hogy ne kelljen a kabintető-törzs illeszkedések felett átmatricázni, addig a Milspecé nem ilyen. Na mivel nekem volt egy kis rés a tető jobb elülső sarkánál, efelett átmatricáztam ugye, de nem vágtam be szikével. tegnap a pilóta nevének felhelyezésekor a célszerszám, amivel megpróbáltam helyre húzni a nevet, az pont beleszaladt ebbe a résbe, és csinált egy lyukat. Ezen már csak röhögni tudok, azt is csak kínomban. De most nekiülök a szárny aljára való lepedőknek, tényleg túl akarok már lenni rajta. |
Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |