Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Tibcsi | Adatlap | 737092 | tegnap 21:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||
A koncepciót én sem értem, de az Eduard is az átlátszó kereten adja a 72-es MiG-21-esei műszerfalát. Előzmény: (737090) Johnie tegnap 20:51 | |||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 737090 | tegnap 20:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Igen, az. De az átlátszó műszerfalat mindenképp festeni kell, nem maradhat áttetsző a széleken sem...nem értem a koncepciót... | |||||||||||||||||||||||||
slowmotion | Adatlap | 737089 | tegnap 20:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 737088 | tegnap 20:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Norm | Adatlap | 736936 | 2025. május 5. 21:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Köszönöm! Leszámítva néhány "apró" hibát :) polcra jó lesz, majd a következőnél okosabb leszek. | |||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 736915 | 2025. május 5. 13:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Üdv! Pofás kis Messzer lett ! Én ugyan csak 1:72 -ben építek, de ott eddig a Zvezda jött be nekem 109F -ből. Valószínűleg 1:48 -ban sem az a legkezesebb készlet, de legalább kellemes arányai vannak. Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||||||
Norm | Adatlap | 736903 | 2025. május 5. 10:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Szia! Koszonom az észrevételeket, tanulságos! A sűrítő szívótorkával kapcsolatban nem értem, miért a keskenyt raktam fel és nem az íveset, ez egy szarvashiba. Megtanultam a leckét. A törzsgyűrűn van egy minimális átszóródás, de lehetne ezek szerint határozottabb. A vízszintesen a rajzok alapján néztem és a bordákhoz viszonyítottam a színek helyzetét. Lehet nem kellett volna? Jelenleg a pitot csövet kell pótolni, mert sajnos egyszer szállítás közben letörött. A készlet a 82114-es készletből készült. Tudom, nem a legpontosabb készlet, de mivel nekem az F Messer tetszik a legjobban, fogok még pérat csinálni belőle és ez az egyetlen beszerezhető értelmes készlet 48-ban. | |||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 736877 | 2025. május 4. 16:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Üdv! A másik oldalról is látnék képeket szívesen, és az aljáról is. Ez melyik számú Edu dobozból épül? Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 736876 | 2025. május 4. 15:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Ja, értem. Azt hittem, arra a gerinc pereme mentén látható kidudorodásra gondolsz, amit egyes grafikákon meg is jelenítenek, mint a sárga törzsgyűrű szabálytalanságát. Igen, valóban nem éles határvonalú a gyűrű, hanem kissé szórt szélű, és különböző mértékben az. Fent a gerinc tetején szinte vonalzóval húzottnak tűnik, majdnem átszóródás nélkül, oldalt viszont jobban átszórt. | |||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 736873 | 2025. május 4. 13:40 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Üdv! Nekem könyvben van meg, így nem tudok játszani a kontraszt állításával. Ismerem az általad körbeírt másik képet. Nem csak egy helyről beszélek hanem a teljes vonalban azt vélem látni, hogy nem követi az ideális lemezosztás vonalát. Az éles kontúrt nélkülözi, ami viszonyítható a mellette található fehér kereszthez képest. Az átszóródás mértékét sem látom egyformának végig. Üdv: pmheros | |||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 736870 | 2025. május 4. 12:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Szia! Az a bizonyos kép, amin Heppes Aladár támaszkodik a V0+39-nek, becsapós, már ami a sárga törzsgyűrű vélt szabálytalanságát illeti. Ha megnézed, a gép egész gerincének vonala végig erősen visszaveri a napfényt, csillog, és részben ez okozhatja, hogy a sárga gyűrű szélénél szabálytalanság látszik. Mondom ezt annak alapján, hogy a gépnek ugyanerről az oldaláról létezik egy másik, elég jól ismert kép is, ahol két katona, egyik a másikat a vállánál átkarolva áll a szárny kilépőélénél, és a jobb törzs a sárga gyűrűvel, a felség- és lajstromjelekkel itt is tökéletesen látszik. A fotó kissé halvány, így szabad szemmel a sárga törzsgyűrűnek az a része pont nem vehető ki jól, ahol a szabálytalanságnak kellene lennie. Azonban képszerkesztővel a fényerőt csökkentve, a kontrasztot pedig növelve könnyen láthatóvá lehet tenni ezt a részt is. És így már jól látszik, hogy a törzsgyűrű széle a kérdéses helyen valójában szabályos, csak pont ott egy világosabb szakasz látszik alatta a gép kamójában, és a másik fotón (ahol Heppes támaszkodik), az erős napfény hatására ez tűnik úgy, mintha szintén a törzsgyűrűhöz tartozna. | |||||||||||||||||||||||||
pmheros | Adatlap | 736863 | 2025. május 4. 09:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Üdv! Kérted az észrevételeket, ezért: -a sűrítő szívótorkának eleje az F-4 -eseken már nem állandó átmérőjű, hanem szép íves. -a vízszintes vezérsíkon a zöld sáv tűnik még túl keskenynek. -a törzsgyűrű sárga jelzése nem éles határvonalú, és lehet nem is tökéletesen egyenes volt. Van a gép jobb oldaláról publikus fotó, ahogy Heppes Aladár támaszkodik a V0+39 -nek, az segíthet neked. Üdv.: pmheros | |||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 736860 | 2025. május 4. 08:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Szia, Valószínű akkor tényleg ilyen volt a festés, vakon hiszek nekik. A szélvédőt lehet, hogy nem kéne bántani, ha élőben nem látszik a rés. z | |||||||||||||||||||||||||
Norm | Adatlap | 736856 | 2025. május 3. 23:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Köszi! Valóban, nekem is most tűnt fel, hogy valami nincs rendben a szélvédőnél. Azt gyanítom, hogy elengedett a ragasztó. Ha hazamegyek még megpróbálom helyrepofozni. A szárnyakat az SBS matricalap szerint festettem, ott is így néz ki a rajzon. Festéshez szinte kizárólag MRP festékeket használtam. Üdv, Gábor | |||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 736855 | 2025. május 3. 22:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Szia, Szép darab, gratula! A szélvédő illesztése kicsit hézagos, de gondolom csak a közeli képen látszik, nem vészes. A szárnyon lévő keresztek mellett kissé fura a minta, tényleg így festették körbe a jelzéseket? Amúgy milyen színeket használtál? z | |||||||||||||||||||||||||
Norm | Adatlap | 736848 | 2025. május 3. 20:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Sziasztok! Én nemrég újra elővettem a félrerakott Messert, mivel kellett egy kis idő ( 1 év ), hogy kedvet kapjak befejezni és kijavítani a hibás trikolórt. Azért is raktam félre, mert féltem a kopásokat megjeleníteni, ebben van még hova fejlődnöm, de ez már szódával elmegy. Most már úgy gondolom, hogy kész van. Ha van bármi javaslat, kritika, kérdés, kérlek ne tartsátok magatokban! Szép napot! Gábor | |||||||||||||||||||||||||
Yuki | Adatlap | 736828 | 2025. május 2. 22:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||
sumo17a | Adatlap | 736779 | 2025. május 1. 15:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Elnar | Adatlap | 736777 | 2025. május 1. 15:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Anno a TopGunban volt egy ilyen sorozat hogy "X-akták, avagy fejezetek a szovjet kísérleti repülés történetéből". Abban voltak ezek, meg még elborultabb gépek. Egyik elképesztőbb a másiknál. Kedvencem a repülő tank volt. (Antonov 40) | |||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 736776 | 2025. május 1. 14:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Ez a medúza-minta eszméletlen. | |||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 736770 | 2025. május 1. 13:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Igen. A 30-as évek Szovjetuniójában. Aztán volt aki túlélte az az időszakot, volt aki nem. Mind a két gép repült. | |||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 736760 | 2025. május 1. 09:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||
A Szovjetúnióban készültek. :) | |||||||||||||||||||||||||
Propellerfanatic | Adatlap | 736756 | 2025. május 1. 08:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Érdekesek ezek az izék! Ezek tényleg léteztek? Ha tippelnem kellene, oroszok, vagy az olaszok csinálták. | |||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 736753 | 2025. május 1. 06:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 736707 | 2025. április 30. 08:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Köszi! Valamelyik Tamiya kiemelő meg is van nekem, de még barátkozni kell vele. | |||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736680 | 2025. április 29. 16:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736675 | 2025. április 29. 14:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||
A zsaluk belső színe Tamiya X2 fényes fehér. Nem csiszoltam meg, nem lakkoztam le, úgy ahogy volt, száradás után rákentem a panelvonal kiemelőt. (Ha rövid is, ugye ez egy cső aminek nehéz a belsejét szépen egyenletesen megfesteni szóró pisztollyal. Minél hosszabb és szűkebb egy cső, annál nehezebb; oldalról fújsz, osszevissza kavargó turbulenciák keletkeznek, nem férsz hozzá normálisan, nem látható jól a felvitt mennyiség...stb) Aztán mikor a panelvonal kiemelő is megszáradt, szintetikus hígitós ecsettel visszamostam, kitöröltem a felesleget, jó foltosan hagyva a felületet. A szegecseket vékony filctoll hegyének odapöttyintésével imitáltam. | |||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 736664 | 2025. április 29. 10:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 736651 | 2025. április 29. 06:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Jó lesz ez! A külsején némi fémes hatást kellene még elérned (bár lehet, hogy ott van és csak a kép csal, azért nem látszik). Nem tudom, hogy a Zvezdáék hogyan gondolták, hogy egy ilyen magas állványon (ami ugye nagyobb makettek alá illik) egy ilyen kis "csutka" illesztőfelületet alakítanak ki... | |||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736650 | 2025. április 29. 04:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Köszönöm szépen kervil. Az állvány egy Zvezda termék, kicsit hajaz az 1980 évek Veb Plasticart állványaira ,de annál sokkal puhább műanyagból van. Ezt mindenképp ragasztani kell, mert bár beakasztható a neki vágott résbe, nem túl stabil, kifordul belőle. Még a törzs összerakása alatt lefényképeztem ,meglestem hol marad szabad hely rést vágni az állvány pöckének, ugyanis belül egy merevitő van elhelyezve amire felfekszik a két hajtómű beömlő csatornája teljes hosszban. A lyuk kivágására egy Tamiya 0,1 mm-es vastagságú fűrészt használtam... | |||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736649 | 2025. április 29. 02:40 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Ok, a belsejében picit molyoltam... Most meg már a külsejével kellene... 😃 | |||||||||||||||||||||||||
Toth_Gabor | Adatlap | 736528 | 2025. április 26. 17:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Sziasztok! Gratulálok mindenkinek az elmúlt napokban megosztott munkákkal kapcsolatban! Gyönyörű az SM.82, a lódarazsak és kalóz is! A Warhawk pedig hihetetlen jó lett a vedőringgel... | |||||||||||||||||||||||||
B.Gábor | Adatlap | 736472 | 2025. április 24. 09:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Csatlakozom: gyönyörű! Kérlek írjál majd róla egy cikket. :D | |||||||||||||||||||||||||
Kibic | Adatlap | 736469 | 2025. április 24. 08:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||
ltom74 | Adatlap | 736468 | 2025. április 24. 07:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||
nagyon allat. grat! | |||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 736463 | 2025. április 24. 00:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Szia, Szóval béna vagy..., akkor mi vagyok én!... Azért, mert még nem csináltad, nem lenne gond az alap sem. PSP? Ez laza délután meg is lennél vele. Amúgy új szavakat nem találtam, szóval továbbra is gyönyörű. Vagy inkább túl tökéletes, kicsit el kéne rontani... A póttank még mehet, esetleg bombák a szárny alá, bár nem tudom, ezen volt-e? A kipufogó korom se vészes, se kevés, jó így, ahogy van az egész makett. z | |||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 736462 | 2025. április 23. 23:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||
No, apróságpk vannak még hátra, illetve a huzalantennán töröm a fejem, hogyan is csináljam. Az biztos, hogy Uschi rugalmas szál lesz főleg. Ezen kívül talán még egy póttartály is kerül a hasa alá. Felfújtam a kipufogó koromcsíkjait, ennél erősebbre nem szeretném. A végleges weathering előtt pihentetem kicsit, de amúgy nem akarom túlzásba vinni, a hasra megfolyások, ill a szárnyakra egy kis sárfelverődés. Valami egyszerű alapot is gondoltam alá, de elég béna vagyok az ilyesmihez. | |||||||||||||||||||||||||
Nagyzo | Adatlap | 736450 | 2025. április 23. 20:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Egyedül a futószárak bekötésénél a belépőélen levő dudorokkal gyűlt meg a bajom, de lehet, h az én kezem is benne volt.Szerintem lényegesen felhasználóbarátabb készlet, mint a korábbi Edu holmik. De a futószárak és kerekek pozicionálásával van még hova fejlődni. | |||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 736416 | 2025. április 22. 20:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Én már csak ámulok, meg bámulok... | |||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 736411 | 2025. április 22. 14:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Hű, az az öregítés! | |||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 736409 | 2025. április 22. 14:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||
És a te maketted is elképesztő! Le a kalappal a kukacozás minősége előtt. És külön köszi, hogy a folyamatát is leírtad nekünk! | |||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 736406 | 2025. április 22. 14:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Gyönyörű ez a Warhawk! Igazi inspirációt jelentenek nekem a munkáid, főleg, hogy egy a méretarányunk, és a témaválasztások is nagyon hasonlóak. Milyen volt amúgy ez az Edu makett? A kerekek csapolását mint hibát említetted, volt-e azon kívül valami probléma vagy nehézség vele? | |||||||||||||||||||||||||
kervil | Adatlap | 736405 | 2025. április 22. 14:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Gratulálok hozzá, igazi dísze lesz a polcodnak ez a Hornet! Nekem a makettjeid közül eddig ez a kedvencem, ami nem kis szó, mert a többit is nagyon szerettem. Az állványod megoldása is nagyon tetszik, pedig amúgy én sem vagyok "állványpárti". Ha egyszer mégis állványos megoldásra adom a fejem, biztos hasonlót fogok én is választani. | |||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 736404 | 2025. április 22. 14:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Még műhely titkot is kapunk? Köszi! Gyönyörű munka! | |||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 736403 | 2025. április 22. 13:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Köszi szépen Tibcsi! Igazából nem találtam fotóbizonyítékot arról, hogy ezeken a gépeken a szárny felső részén erősebb égéstermék lerakódás lett volna. A kipufogók utáni felületek alul azért kaptak kormot rendesen. | |||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 736402 | 2025. április 22. 13:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Köszönöm! MRP festékkel csináltam a csíkokat. Az üvegből beöntöttem a pisztolyba, adtam hozzá 1-2 csepp retardert, felbugyborékoltattam egy műanyag gyűszű alakú célszerszámmal, hogy keveredjen. Kb 3 mm távolság, 1 bar nyomás. Villás végű tűvédővel, 0.2-es dűznivel csináltam. Kb 20 másodpercenként töröltem a tű végét higítós ecsettel, időnként felbugyborékoltattam a festéket a tartályban, hogy ne szálljon le az aljára a sűrűbb rész. | |||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 736398 | 2025. április 22. 12:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Gyönyörű munka, gratulálok! Szerettem volna belekötni, de nem tudok... főleg, ha a kiömlőkkel még egy kicsit foglalkozol. :) | |||||||||||||||||||||||||
truth | Adatlap | 736397 | 2025. április 22. 11:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Nagyon szép munka, gratulálok! A kukacfestéssel már régóta szemezek de sosem mertem kipróbálni. Esetleg mesélnél a kulisszatitkaidról? Kb. milyen higítás, mekkora nyomás, milyen festék, düzni és milyen távolságról fújtad? :) | |||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 736389 | 2025. április 22. 09:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Sziasztok! Köszönöm szépen! A kukacozás egy monoton rutinmunka volt, ami ebben az építésben nehézséget jelentett, az a nagy felületek szép tömítése és a visszakarcolások. Nem is tudom hány ellenőrző surfaceres fújást, javítást csináltam és ez mennyi körömlakk lemosómba került... Ja amit még felhasználtam az a remek Z63 cérna az antenna huzalokhoz (amik nem látszanak a képen) és egy szép Vadász István-gyártású alap keret. | |||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 736376 | 2025. április 22. 05:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||
Jézusmária! Ez nem semmi, és sehol egy paca, sehol egy pókháló! Gratulálok! |
Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |