<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Macal | Adatlap | 425044 | 2006. augusztus 4. 17:45 | ![]() | |
Azért a japánokat se kellett félteni ipar szempontjából. Ugyanis japán akkor nemcsak a szigetekből állt, pl ott volt Mandzsúria. Ami azért nem kevés, ráadásul annak a környéknek japán építette ki az egész iparát:D | |||||
Bendeguz | Adatlap | 425043 | 2006. augusztus 4. 17:18 | ![]() | |
Köszi, de már kivégezte, kb egy éve:DDD | |||||
lucky | Adatlap | 425042 | 2006. augusztus 4. 17:06 | ![]() | |
Bendi! Csata az lett volna.Az végeredmény az meg más kérdés. De a Midway-i csatánál a kódfejtőkön tényleg sok múlt.Meg a hadiszerencse is az amikhoz húzott. Ajánlom a témában Walter Lord Hihetetlen győzelem c könyvét. Ha kell holnap hozom:) | |||||
ChevyG | Adatlap | 425041 | 2006. augusztus 4. 14:46 | ![]() | |
uhh, kis segitségre lenne szükségem: 1/700as iowat (1943-45) szeretnék New jersey-vé (1983-84) alakitani! van valami anyagod hozzá? nagyon fontos lenne! | |||||
Imi | Adatlap | 425040 | 2006. augusztus 4. 14:36 | ![]() | |
Mondjuk ez a mellékelt kép csak egy skicc. Azért a Montana nem lett volna csak egy egyszerűen megnövelt Iowa. Küllemében és páncélzatában is inkább a North Carolina-ra emlkéeztetett volna. A Montana-hoz is nagyon nejéz volt rajzot szerezni. A Floating Drydock anyaga (10 e Ft) csalódás volt. Végülis Alan Raven általános rajzát használtam a részleteket a Floating Drydock "Missouri" alapján építettem. Szóval egy ilyen meg nem épült hajót valahogy így lehet megalkotni. Egy német szupercsatahajót is ilyenformán lehet kidolgozni: szerzel egy ált. rajzot az alapfelépítéséről, és ehhez hozzáadod mondjuk a Bismarck-ról ismert szerelvényeket stb... Sajnos nekem csak az utóbbiról van anyagom. | |||||
hellodebil | Adatlap | 425039 | 2006. augusztus 4. 13:13 | ![]() | |
Jaja, tök azonos a sziluett, egyedül az elején van kissé "megröviditve" egyel több ágyútorony és ugyanolyan páncélzat... persze a Panama-csatorna kapcsán a japánok akarták olyan hajók épitésére birni az usa-t, hogy azok a monstrumok ne tudjanak átkelni rajta. Imi, ilyen tervrajzod nincs a német tervezett szupercsatahajó osztályról? Az nagyon érdekelne! | |||||
ChevyG | Adatlap | 425038 | 2006. augusztus 4. 13:05 | ![]() | |
nézem a képet, és a felépitmény 1az1ben iowa. végül is két iowábl tuCC épiteni 1 montanát! | |||||
Imi | Adatlap | 425037 | 2006. augusztus 4. 12:11 | ![]() | |
A Montana osztály főbb adatai a következők lettek volna: teljes vízkiszorítás: 70.500 t; teljes hossz: 281 m; legnagyobb szélesség: 37 m; legnagyobb merülés: 11 m; meghajtás: 8 kazán, 4 turbina, 172.000 LE, legnagyobb sebesség: 28 csomó. Páncélzat: övpáncél: 457 mm, horizontális (fedélzet)páncélzat: 154 mm. Tervezték, hogy az osztály miatt még a Panama-csatornát is kicsit átszabják... A Kongresszus megszavazta az egész projektet. Az öt (!) hajó építése szabad utat kapott. A gyártó kapacitást viszont ekkor már teljes mértékben a hordozók kötötték le. Az építés kezdetét ezért többször elhalasztották, végül az egész értelmét vesztette és 1943.július 21-én törölték a tervet. | |||||
Bendeguz | Adatlap | 425036 | 2006. augusztus 4. 10:29 | ![]() | |
hát jah, azért a midway-i"elsöprő" győzelemről nem árt tudni, hogy az amiknak rengeteg repülőjükbe került, mire mag tudták lékelni a japán hordozókat, és mellesleg ők is veszítettek egyet, ha meg nincsenek olyan jó kódfejtőik, akkor nem is lett volna csata | |||||
ChevyG | Adatlap | 425035 | 2006. augusztus 4. 10:27 | ![]() | |
az amerikaiak nem épithettek volna nagyobb hajót a yamaton osztálynál, mivel vot 1 fntos kritériumuk: a panama csatornán át kellet kelni... eredetileg 6 hajóból állt volna az iowa osztály(+BB 65 Illinois,BB 66 Kentucky), de azokat nem fejezték be. volt még egy osztály (lett volna), de azok csak a tervezésik jutottak. Iminek igaza van, kisértetiesen hasonlított az iow-ákra, de ezek már 4 toronnyal épültek volna. Imi: ha jol értem most te ezt az osztályt épied? lehetne képeket kérni róla? | |||||
ChevyG | Adatlap | 425034 | 2006. augusztus 4. 10:14 | ![]() | |
eleve akkor szorultak volna meg az amcsik, ha pearl harbor-ben ott lettek volna a horzók! de szerintem csak a háború elhúzásához vezetett volna. amerika iparát nehéz legyűrni. | |||||
Macal | Adatlap | 425033 | 2006. augusztus 4. 09:57 | ![]() | |
Ha midway egy kicsit másképp alakult volna, akkor is megszorultak volna az amcsik... érdekes módon azonban nem úgy alakult, szerencséjük volt, pedig nem sokon múlott... | |||||
Solo | Adatlap | 425032 | 2006. augusztus 3. 23:55 | ![]() | |
Helló! Bocs, hogy belekotyogok, kő hülye vagyok a tengeri hadviseléshez, de az amcsik egyik legnagyobb fegyverük a Japánok ellen az volt, hogy belehajszolták őket egy olyan erőforrás háborúba, amiből nem jöhettek ki jól. A nagy hajók erőltetése is erre volt jó. Ha az amcsik nem építenek a japcsik sem. Ha a Japánok több erőforrást fordítottak volna a hasznosabb hordozók építésére az nagy baj lett volna az amcsiknak. Ez az én magánvéleményem. :) | |||||
hellodebil | Adatlap | 425031 | 2006. augusztus 3. 23:54 | ![]() | |
Jah, és a Glorius esete a német csatacirkálókkal, egy legendás ütközet volt, de mai napig tisztázatlan körülmények közt futottak egymásba az ellenséges hadihajók, és egyetlen egy repülőgép nem tartózkodott a levegőben... gyerekjáték volt elbánni a Gneisenaunak és a Scharnhorstnak azokkal a hajókkal... | |||||
hellodebil | Adatlap | 425030 | 2006. augusztus 3. 23:51 | ![]() | |
Nem, a Tamiya naggyon jó!!! Láto megy igazi szakértővel akadt dolgom, való igaz amit irtál , de akárhgoy is nézzük az Iowa-k is egy méretbeli verseny jeles példái voltak... tényeket irtál, a sebesség meg más dolgok miatt is, de a haditengerészeti vezetők (akik modern felfogásúak voltak) már évekkel azelőtt látták h a nagy csatahajók kora lejárt... az első vh után már elkezdték épiteni a repülőgép-hordozókat... a Bismarck elsüllyesztése volt az első példa h egy rep hordozó gyakorlatilag a végzetét jelentette egy csatahajónak. Viszont az is igaz h a csatahajók ekkora már a kisérő feladatok ellátására voltak használva főként, vagy légi fölény esetén partok ágyúzására. Számos példa mutatja h a Prince of Walles vagy a Repulse esete, h a csatahajók légitámadásokkal szemben is szinte védtelenek voltak. De vegyünk más példát, a tengeralattjárók is a Barham esetében az U-331-es... sorolhatnánk, az amerikai gyárak kapacitása megengedte h befejezzék az Iowa-kat, de akkor is, sztem semmi nem indokolta akkor már ezeknek a hajóknak a létét! Sőt az h az 1990-es években is szolgálatba álltak... hát kissé furcsa, persze az amerikai flotta mára messze világelső, van annyi pénz ott, h megengedhették maguknak ezeknak a látványos hadihajóknak az üzemben tartását... | |||||
Minas | Adatlap | 425029 | 2006. augusztus 3. 22:44 | ![]() | |
Minas | Adatlap | 425028 | 2006. augusztus 3. 22:41 | ![]() | |
Szia hallodebil, Mármint a Tamiya Missourit (78008 v. 780018) akarnám venni. Ugye nem arra gondolsz, mint gagyi? Más nem érdekel, még a Revell sem (mostmár). | |||||
Imi | Adatlap | 425027 | 2006. augusztus 3. 22:37 | ![]() | |
Bocs, tényleg a hüvelyk 25.4 mm ... A II. VH előtt még nem dőlt el egyértelműen, hogy a csatahajók kora lejárt. Szinte minden haditengerészetnél két párt alakult ki: a hordzó pártiak, és az "álgyú" pártiak. A Taranto elleni brit támadás és leginkább az 1942. májusában és június elején lezajlott Korall-tengeri és Midway-i csaták billentették át a mérleg nyelvét egyre inkább a hordozók felé. Azért ne felejtsük el, hogy a háború elején még a Scharnhorst és a Gneisenau elsüllyesztette a Glorious hordozót.. Az Iowa-kat nem a Yamato-k elleni erőfitogtatásra tervezték-építették elsősorban, hanem a gyors repülőgéphordozó egységek támogatására. A repülőgépek által megrongált - de el nem süllyesztett nagy hadihajók "kivégzésére" szánták eredetileg (én nem tudok végülis olyan konkrét esetről, amikor ez a koncepció meg is valósult volna). A 33 csomós sebességet azért erőltették, hogy birják a tempót a hordozókkal. És az Iowa-t már 1943. jún. 22-én szolgálatba is állították. A fő különbség a South Dakota-kkal szemben elsősorban a sebesség és a fő tüzérség volt (A South Dakota 9 db 406 (16') 45 kaliberhosszúságú ágyúval bírt, míg az Iowa szintén 9, de 50 kaliberhosszúságú 406 mm-essel; tehát az ágyú hosszát megnövelték). Az Iowa-k ágyúi kereken 5km-el messzeb hordtak. Azért a páncélzaton is módosítottak egy csomót. Szóval a két hajó koránt sem volt ugyanolyan. A Yamato-k elleni erőfitogtatásra a Montana osztályú csatahajókat tervezték rendszebe állítani: ezek sebessége ugyan csak 27 csomó lett volna, de páncélzatban és tűzerőben jelentősen erősebbre tervezték az előző osztályoknál. A fő tüzérségük pl 12 db (!!!) 406/50-es löveg lett volna. Az építéshez nagyon közel kerültek, de végülis törölték a projektet. Különben éppen ennek a hajónak az építésével végzek most (IHP, 1/700). | |||||
Kalóz | Adatlap | 425026 | 2006. augusztus 3. 19:20 | ![]() | |
Bocsi, de egy hüvelyk 25,4 mm-rel egyenlő. | |||||
hellodebil | Adatlap | 425025 | 2006. augusztus 3. 18:31 | ![]() | |
Igen, ehez a nem a méret a lényeghez hozzáfűznék annyit, hogy az amerikai és japán haditengerészet, egy "méretharcba" bocsájtkozott bele... gyakorlatilag egymást überelték a hatalmas csatahajókkal, és végül a japánok "nyertek". Ebben az egészben az volt a szép, hogy mindkét ország a háború előtt-alatt már jelentős repülőgép-hordozó hajókra épülő flottával birt, felismerve hogy a csatahajók ideje lejárt (Yamamoto tengernagy) Nyilván ez csak az én véleményem... de mi szükség volt az Iowa-osztály hajóira (33 csomó), amikor a South Dakota-osztály (27 csomó) is ugyanazzal a főtüzérséggel birt... nyilván voltak változtatások az eltelt két év alatt, mivel a South Dakotát kb 1942-re szerelték fel, mig az Iowákat 1944 után, de akárhogy is nézzük a két hajótipus majdnem megegyezik... csak az Iowak gyorsasága volt ami kiemelkedett. South Dakota 207 méter hosszú volt, az Iowa 270... jah és a Yamato 263... Biztos van rá magyarázat, de akkor is, az Iowa o. nem fölösleges erőfitoktatás volt válaszul a Yamato-ra??? | |||||
ChevyG | Adatlap | 425024 | 2006. augusztus 3. 16:53 | ![]() | |
sejtettem, köszi. amúgy ezt a hajja és fiai kiadó gondozásában megjelent a IIvh német haditengerészete c könyvben olvastam! felhasználtál vlami kiegészítőket? | |||||
Imi | Adatlap | 425023 | 2006. augusztus 3. 15:34 | ![]() | |
Momi! Nagyon köszönjük a tűzvezetésről írt értekezésedet! Valóban: a radarvezérlés döntő fölényhez juttatta a brit és az amerikai haditengerészetet a II.VH-ban. De azért a japán hajók sem voltak abszolút kiszolgáltatottak egy éjszakai ütközetben. Ők infravörös optikákat használtak, ld a savo-i tengeri ütközetet 1942. aug.9-én, amikoris e technikának köszönhetően egy gyenge fél óra alatt 3 amerikai és egy ausztrál nehézcirkálót küldtek a hullámsírba Mikawa tengernagy hajói. Csak a radarnak sokkal nagyobb volt a hatótávolsága és pontossága, mint az ilyen infra optikáké. Azért a japánok is próbáltak visszalőni, de meddigre belőtték volna magukat, már ronccsá lőtték a hajójukat... | |||||
Momi | Adatlap | 425022 | 2006. augusztus 3. 14:01 | ![]() | |
SZIASZTOK! Hát akkor egy kis tengerészeti tűzvezetés! A kor csatahajóin alapvetően optikai tűzvezetés volt. Ebben pedig a német és az osztrák-magyar haditengerészet mindig nagyon jó volt az I. vh-ban. A második vh-ban pedig a német csak jobb lett köszönhetően a precíz Carl-Zeiss optikának (jobb fényképezőgépek mai is ezzel vannak fel szerelve lásd egy-két japán digi csodát is!!). Tehát a németek mindig pontosan lőttek ha jó látási viszonyok voltak.Ha rosszak akkor mégjobban az ellenfélhez képest! ( I.vh Jütland; II.vh. Hood) Az angolok és amik pedig ezért is fejlesztették a rádiótávmérőket és lokátorokat. Különösen a Graf Spee önelsüllyesztése után!! Mert már a Graf Spee is majdnem lemészárolta az angolokat,mert már akkor neki is Carl-Zeiss optikai bemérő és irányzó távcsövek és rádiólokátoros távmérője volt!!! Vissztérve a tűzvezetéshez. Sajnos ennek ellenére egy találathoz iszonyú sok lövés kellett. A tengerészeti könyvekben pontos arányok találhatók. Sikeres lokátoros tűzvezetést éjszaka először az angolok alkalmaztak olasz cirkálók éjszakai elsüllyesztésénél(POLA,ZARA,Fiume tragédiája) Ezután jött Scharnhorst elsüllyesztése amit már a kiváló lokátorainak köszönhetett a Duke of York parancsnoka,habár ágyútűzzel nem tudta elsüllyeszteni ,de ronccsá lőtte és lelassította,hogy megtudják torpedózni. A tűzvezetés fejlődése A Surigao átjáróban érte el csúcspontját ahol például volt olyan USA csatahajó amely nem tudott lövéshez jütni,mert nem került lőhelyzetbe a japánok ellen a saját hajók sűrűsége és lokátoros tűzvezetés hiánya miatt. Viszont aki lőtt és új építésű USA BB-volt az lokátoros tűzvezetése folytán az általában 5-7 sortűzzel roncsá lőtte japán ellenfelét a teljes trópusi éjszakában. Japán BB-k és BC-k vissza sem tudtak lőni!!! Tehát uraim nem az űrméret számít hanem a pontosság!!! és a gyorsaság!!! mármint a töltés gyorsasága. A japán super BB-k tehát teljesen felesleges erőfitogtatás volt,mert hiába voltak óriási ágyúi ha nem találták el a célpontot elég gyorsan! Mára ennyit a tűzvezetésből. Akit érdekel tudok egy-két könyv címet adni. Momi | |||||
Imi | Adatlap | 425021 | 2006. augusztus 3. 13:18 | ![]() | |
Nem létezik, hogy 390 mm-es löveg lett volna a Bismarck egyik tornyában, ez tutira egy elírás. Sok érvet lehetne felsorolni: pl én egy szakirodalomban sem találkoztam ilyen adattal és soha nem is gyártottak ilyen űrméretű löveget. Igazából a lövegek kaliberének elfogadott mértékegysége a hüvelyk volt. Egy hüvelyk=25.5 mm. A Bismarck lövegei 15 hüvelykesek (15'), az Iowa lövegei 16'-esek, a Yamato-éi pedig 18'-esek voltak. Ebbe a rendszebe tehát sehogy sem fér bele a 390 mm. | |||||
lucky | Adatlap | 425020 | 2006. augusztus 3. 13:02 | ![]() | |
hellodebil | Adatlap | 425019 | 2006. augusztus 3. 11:53 | ![]() | |
Gratula a Yamato-hoz! Gyönyörű lett! Való igaz, a német technikai fölény tette olyan félelmetes hajóvá a német csatahajókat és csatacirkálókat. A Bismarck tűzvezető rendszeréről mindent elárul, hogy a német tüzérek rögtön találatokat értek el a két brit csatahajón, Hood-t pár perc alatt elintézték egy meredek pályát leiró a vékony fedélzeti páncélzatot átütő sorozattal... és valóban nem az (űr)méret a lényeg, a német haditechnika mind szárazföldön, mint levegőben és tengeren is világelső volt... Ugyanakkor nekem azért tetszenek annyira a japán hadihajók, mert magukon hordozzák az anyaország épitészetére jellemző stilusjegyeket is... és egyszerüen jól néztek ki :D | |||||
ChevyG | Adatlap | 425018 | 2006. augusztus 3. 11:35 | ![]() | |
ezeket keresem: Gold Medal models: 700-30 MODERNIZED USS NEW JERSEY/IOWA 700-1D Naval Ship Decals (1/700 - 1/720 Scale) photo shown nem tudjátok ki forgalmazza? | |||||
cstomm | Adatlap | 425017 | 2006. augusztus 3. 11:35 | ![]() | |
Ez gyönyör? Imi! Gratulálok! | |||||
ChevyG | Adatlap | 425016 | 2006. augusztus 3. 11:34 | ![]() | |
létezik az, hogy a Bismarcknak az "A" tornyába nem 380as, hanem 390es lövegek voltak? (könyvben olvastam) | |||||
ChevyG | Adatlap | 425015 | 2006. augusztus 3. 11:34 | ![]() | |
nagyon szép hajó! grat! főleg a kötélzet lett pazar! | |||||
ChevyG | Adatlap | 425014 | 2006. augusztus 3. 11:33 | ![]() | |
hát legyen akármilyen minőségű, de én a 700as ért nem fogok 1 10est kipengetni... azt a 4-5-6e forintot inkább maratásba ölöm | |||||
Imi | Adatlap | 425013 | 2006. augusztus 3. 10:38 | ![]() | |
| |||||
Imi | Adatlap | 425012 | 2006. augusztus 2. 22:47 | ![]() | |
A Tamiya 1/350-es és 1/700-as Missouri egyaránt a kategória legjobbjai. Nem mondom, hogy tökéletesek, de fröccsöntött kivitelben még egy gyártó sem csinált jobbat. | |||||
hellodebil | Adatlap | 425011 | 2006. augusztus 2. 22:44 | ![]() | |
Csak kis kedvcsináló egy Musashihoz... hossz: 263 m szélesség: 39 m merülés: 10,5 m max. vizkiszoritás: 72809 t !!! max. sebesség: 27.5 ft főfegyverzet: 9x46 cm-es L45-ös löveg 1944 Október 24.-én süllyedt el Utánna néztem és nem találtam... volt ennél nagyobb hadihajó a II. világháború befejeztéig??? Persze a Yamatot leszámitva :D | |||||
hellodebil | Adatlap | 425010 | 2006. augusztus 2. 22:31 | ![]() | |
Minas! Csak egyre figyelj, ne azt a gagyi Missoirut vedd a fabulis félét, mert én azt hagytam félbe, mégeccer mondom KATASZTRÓFÁLIS a minősége! Ilyen ócska makettel még soha nem találkoztam! Missourit is Tamiya gyártja... | |||||
Minas | Adatlap | 425009 | 2006. augusztus 2. 22:25 | ![]() | |
Köszi, Meggyőztetek, hogy a Tamiya legyen a befutó. A Missourit meg valahonnan megszerzem. | |||||
Sebi | Adatlap | 425008 | 2006. augusztus 2. 20:45 | ![]() | |
Hello Minas ! Ha konkrétan érdekel, akkor a NJ-t valóban nem festették ilyenre, hanem egy időben teljesen kék volt. A Revellel pedig valóban az a baj, amire gondolsz. Rosszak az illesztések és gyenge a minősége. | |||||
Sebi | Adatlap | 425007 | 2006. augusztus 2. 20:26 | ![]() | |
Hello ! Hát ha rám hallgatsz, akkor azt az Aoshima makettet eldobod ! Az a második vh-s állapotában ábrázolja a hajót. A különbség pedig a modernhez képest igen sok. Ha teheted vegyél egy Tamiya vagy Trumpeter NJ-t. Üdv. | |||||
Minas | Adatlap | 425006 | 2006. július 31. 22:44 | ![]() | |
Akkor Luckymodell... | |||||
hellodebil | Adatlap | 425005 | 2006. július 31. 22:34 | ![]() | |
Pont ezért vegyél Tamiya-t! Tényleg azt vedd meg, nemrég - bár akciósan de a Megamodellban 16 ropi volt, sajna azóta nem láttam, biztos drágább, de hobbyeasy vagy luckymodel korrekt áron adja! Egy szónak is száz a vége, én 1:350-es hajóban csak Tamiya-t vennék, pont a minősége miatt! (Academy Bismarck Tirpitz-ek is jók) Piras is lentébb irta h Revell-t ne vegyél!!! | |||||
Minas | Adatlap | 425004 | 2006. július 31. 19:41 | ![]() | |
Noshát ezaz! Nagyon szép. Ezért kellene a Missouri, a NJ-t pedig nem hiszem, hogy festették így. Egyébként a revell nagyon gázos, mármint a revell NJ? Nem vagyok - mint már mondtam - teljesen élethű mániás, de olyat nem akarok, ami gyenga minőség, rossz illesztések stb. Ez a gond a revellel? | |||||
hellodebil | Adatlap | 425003 | 2006. július 31. 17:56 | ![]() | |
| |||||
hellodebil | Adatlap | 425002 | 2006. július 31. 17:49 | ![]() | |
A 05-ös a régi a 17-es a felújitott kiadása, nemtom van-e különbség, de állitólag szebb lett, és igényesebb :) A Missourinak votl kék a fedélzete, a többi Iowa-ról konkrétan nem tudom, de nézd meg az én Missourim, az a kék fedélzet valóban nagyon jól néz ki! | |||||
Minas | Adatlap | 425001 | 2006. július 31. 16:00 | ![]() | |
Még annyit kérdeznék, hogy mi lehet a különbség pl. a Tamiya 78005 és a 78017 között. (NJ) Már rendelném is a Missourit a Luckyról, csakhogy az nincs:((( A Missourinak tetszik a kékes fedélzete. A NJ-t nem festették hasonlóra a valóságban? | |||||
ChevyG | Adatlap | 425000 | 2006. július 31. 13:17 | ![]() | |
hellodebil | Adatlap | 424999 | 2006. július 31. 12:13 | ![]() | |
Hát annál mindenképp olcsóbb :) Keresd meg a makettek rendelése külföldről cimű doksit a makettek rendelése topicban, Mr. Chef leirt mindent benne pontosan! A kártyán legyen több, mint a rendelés összege, mert az átváltás miatt többe fog kerülni! A 25 az szörnyen magas ár! | |||||
ChevyG | Adatlap | 424998 | 2006. július 31. 11:07 | ![]() | |
köszi!, modellpostán 25e:S | |||||
hellodebil | Adatlap | 424997 | 2006. július 31. 09:41 | ![]() | |
Minas: Neked kell felfesteni :) Chevy: Pontos árat nem tudok mondani, a Hobbyeasy-n rendeltem Hong Kongból, a rendelésem... hmm, szerintem 17 ezerből kb kijön, de pontos árat nem tudok mondani, mert mást is rendteltem, de 17 az reális, sajna pont mostanában romlott a Forint, és ezért nem a 14500 Ft-os árat fizetnem, amit kiirt a net, az átváltás miatt kellett 2-3 ezerrel többe a hajó. A Yamato az drágább valamivel, regisztrálj és nézz körül a Hobbeasy-n. www.hobbyeasy.com | |||||
ChevyG | Adatlap | 424996 | 2006. július 30. 23:22 | ![]() | |
mushasi mennyi vot??? | |||||
Minas | Adatlap | 424995 | 2006. július 30. 23:21 | ![]() | |
Köszi. Arra gondoltam egyébként, hogy az Academy hajóknál neked kell/lehet a horogkeresztet felfesteni, vagy esetleg mellékelt matricával kell/lehet megoldani? |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |