<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
narn08 | Adatlap | 543586 | 2013. október 13. 19:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
EDE | Adatlap | 543585 | 2013. október 13. 19:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ja! És kaptam egy 2014/3 haditechnikát, ami azért érdekes, mert egy régi cimboránk cikke lapul benne, aki sajnos mostanában nagyon eltűnt és persze miről is szólhatna, mint csatahajókról. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
EDE | Adatlap | 543584 | 2013. október 13. 19:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nekem is szerencsém volt ma látni a Bolyain a Derflingert. Lenyűgöző! Nem tudom a Lexington kinek a munkája, de az is tetszett. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 543538 | 2013. október 12. 22:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A képek alapján (és a kidolgozottság, nomeg a festés miatt) legalább 2x nagyobbnak gondoltam. Fenomenális munka! Élmény volt élőben megtekinteni! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 543519 | 2013. október 12. 19:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Egyetértek az előttem szólóval! Pék Uram! Sajna már csak azután jutott eszembe miután távoztál: Várunk a műveddel együtt Gödöllőn! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Batka | Adatlap | 543516 | 2013. október 12. 19:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Sajnos nagyon kevés hajó volt/van kint a kiállításon most a Bolyain. Pék Gyuri hajója mindent visz, egyszerűen gyönyörű. A képek amik itt vannak igyekeznek visszaadni,hogy milyen a hajó, de aki ÉLMÉNYT akar szerezni és teheti, nézze meg élőben. A többi hajós nevében is köszönöm! Üdv, Batka | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
denkmeyer | Adatlap | 543395 | 2013. október 10. 08:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
brumi_na | Adatlap | 543242 | 2013. október 7. 21:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyuri! Megyek a Bólyaira hétvégén, és külön örülök, hogy élőben is megnézhetem ezt a gyöngyszemet. Tudom, hogy a hajók nem egymással, hanem a pontozótáblával versenyeznek, azért örülök ennek, mert szinte esélytelen lenne érmet szerezni a hajód (hajóid) mellett. Hozzáteszem én a hobbi kategóriában indulok. Elég ott is a sok izgalom! :) Tudom azt is, hogy páran most megköveznek ezért, de engem hajt az éremláz, hiszen kettő van eddig, és szeretnék többet. Majd később más lesz a versenyhez való hozzáállásom... gondolom. Magam részéről a versenyt követően elkezdek összerakni egy 700-as Trumant. Egy Trumpeter Nimitzből igyekszem előállítani, ami először bolondságnak tűnik, de ha Nimitzet építenék belőle, akkor is rengeteg meló lenne. Elsőre tetszetős a készlet, de méricskélve, fotók mellé rakva szörnyű pontatlan és elnagyolt. Már a készlet felét kiszanáltam a kukába... :) brumi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 543176 | 2013. október 6. 23:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Nagyon köszönöm a dicsérő szavakat, és külön azt, hogy szinte mindenki írt, aki követte az építést! A hajó tehát megtekinthető lesz a Bolyain - örülnék, ha minél többen látnátok, mert élőben sokkal jobb, mint a képeken. Addig trükköztem a beállításokkal, míg a képeken a színek harsányabbnak, a részletek vaskosabbnak tűnnek a valóságosnál. Nem vagyok egy nagy fotós, na. De a haverom az, és szuper képeket fog csinálni. Novemberben fogom elkezdeni a HMS Tigert, arról az építésről és részletesen be fogok számolni. Viszlát hat nap múlva! P.Gy. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 543156 | 2013. október 6. 18:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hergert | Adatlap | 543148 | 2013. október 6. 17:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyuri! Nagyon szép lett a Derfflinger! Az utolsó kép a hajóról és a makettról nagyon tetszetős. Remélem egyszer élőben is láthatom. Üdv.: Herger Tomi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
EDE | Adatlap | 543133 | 2013. október 6. 10:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én is gratulálok a remekműhöz! Plusz motiváció, hogy elmenjek a Boyaira. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 543109 | 2013. október 5. 21:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyuri! Nagyon szép lett! Jövő hétvégén beneveznék a személyes megtekintésre is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lorco | Adatlap | 543108 | 2013. október 5. 21:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 543107 | 2013. október 5. 21:11 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyuri! Nagyon szép lett a hajó! Móvárra szándékozod elhozni? :) Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 543103 | 2013. október 5. 20:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ja, és nemsokára lesznek profi fotók is (legénységgel és a festés apróbb hibáit kijavítva) itt és a modelwarships.com-on. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 543102 | 2013. október 5. 20:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi, Luthor, köszönöm szépen! Imre, ezen a talapzaton marad, amíg el nem készül "társa", a HMS Tiger - utána közös vízen lesznek. A kötélzet végleges kialakításánál a Hindenburgot vettem figyelembe -erről találtam anyagot és az árbocai nagyon hasonlítottak a Derfflinger ezen állapotához - a kötélzet is hasonló volt, remélem. P.Gy. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 542945 | 2013. október 3. 12:21 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
OMG... ez pazar... fel kell kötnöm majd a pendelyt, ha hasonlót szeretnék... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 542936 | 2013. október 3. 08:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyuri! Nagyon szép lett a hajó! Hála Istennek, a sérüléseknek már semmi nyoma... A részletesség, méretarányosság, korhúség mellet a koptatás és rozsdázás is kiváló! Most egyelőre még nem kerül vízre? A tripod kötélzetére sikerült valami forrást találni? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 542925 | 2013. október 3. 01:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hergert | Adatlap | 542508 | 2013. szeptember 26. 16:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 542430 | 2013. szeptember 25. 14:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Látom már, nem lesz egyszerű műsor, ha rászánom magam. Komolyan köszönöm az erőfeszítést, a linkek sokat segítettek... dédelgetem tovább a tervet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 542378 | 2013. szeptember 24. 16:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Luthor! Az a helyzet, hogy két külön típusról van szó. A festményen tényleg egy torpedo ram látható és legjobb tudomásom szerint ilyen makettet nem gyártott senki. Egyébként itt olvashatsz róluk bővebben: www.en.wikipedia.org/wiki/Torpedo_ram Ha viszont a második képen egy Formidable osztályú hajó van, akkor az a legfelső kategóriát jelenti. A Formidable ugyanis egy csatahajó volt. Nézd meg ezt a listát: www.en.wikipedia.org/wiki/List_of_pre-dreadnought_battleships_of_the_Royal_Navy Itt láthatod, hogy a Thunderchild lehet akár a Formidable, a Canopus, vagy a King Edward VII osztály tagja. Canopus makett pedig viszont van: www.modelshipgallery.com/gallery/bb/hms/Canopus-700-hk/ Így, ha elfogadod a regény fordítását, akkor egy alacsony, de gyors hajómakettet kell építened. Sajnos nem tudok jobbat, de írd be a google-ba, hogy torpedo ram és nézd meg, hogy a képek alapján melyik hasonlít a festményhez. Ha a csatahajóból indulsz ki, akkor a fentebbi Canpousból szerintem meg tudod építeni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 542368 | 2013. szeptember 24. 15:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 542367 | 2013. szeptember 24. 15:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szervusztok! A segítségeteket szeretném kérni. Tudom hogy sci-fi, de mivel főleg ebben utazom, nézzétek el nekem. A mellékelt képek alapján be tudnátok lőni - legalább 80-90%-os pontossággal -, hogy milyen osztályú hadihajó ütközik meg éppen a tripoddal? Utánakerestem, a regény egyszer sima rombolónak (ram), egyszer torpedó-rombolónak (torpedo ram) nevezi, netes források a festmény alapján inkább inkább Formidable-osztályú "ironclad"-nak, azaz páncélozott, gőzmeghajtású hadihajónak. Az 1800-as évek legvégében gondolkodjunk, 1880-1890 körül. A másik kérdés: vajon létezik-e a forgalomban ilyan készlet, vagy hasonló, amiből át lehetne építeni... Köszönöm, ha szántok rá 1 kis időt... Üdv, Luthor | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 542285 | 2013. szeptember 22. 20:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia István! Felrakhatod őket festetlenül is, de akkor utána nagyon aprólékos maszkolást kell csinálnod. Valahogy így: www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php Ezért, ahogy Imi barátom is írta, célszerű még a kereten lefesteni mindent. Én személy szerint általában egyszer festem őket felrakás előtt. Az eddigi ragasztóim közül eddig ez vált be a legjobban: www.kreativhobby.hu/img/products/HE2010.jpg Meg még nekem is a Loctite ragasztókkal volt jó tapasztalatom. A duracrylt én sem javaslom. Eddigi makettező pályafutásom alatt még sosem használtam. A pillanatragasztó kötési ideje eddig elég volt, és nem kellett rajta gyorsítani. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 542274 | 2013. szeptember 22. 19:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! A fotomaratott korlátot - mivel réz - a felragasztás előtt érdemes színre fújni. Én mindjárt a kereten szoktam lepermetölni. Érdemes rétegesen, többször ködölve lefesteni, nem telibe fújni. A korlát felragasztása az építés egyik utolsó fázisa. Természetesen a hajó festése után érdemes felragasztani. Jómagam már néhány hajót megépítettem, sok pillanatragasztót elhasználtam. Nekem a Loctite "Super Bond Power Flex Gel" anyag vált be a legjobban. Kb 4-500 Ft egy tubussal. Más pillanatragasztókkal voltak kellemetlen élményeim pl egy idő után elengedte a korlátot, de ebben a Loctite-ban még nem csalódtam. Semmiféle gyorsítót nem kell hozzá használni, mert igen gyorsan és erősen köt. A korlát egyik végét (száraz próba után) kicsit belemártod (ne legyen túl sok ragasztó rajta) és felhelyezed a helyére, vársz kb 10-15 mp -et, aztán bekened a másik végét, szépen feszítve felpasszintod. Így a korlát a helyére került. Ahol még nem kapott ragasztót, oda pedig egy vékony (pl. egy 0.2-essel) rézdróttal melléje odahúzod a gélt; és kész is. Hamar bele lehet jönni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kissis54 | Adatlap | 542261 | 2013. szeptember 22. 16:24 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok lemondtam a szúnyoghalós korlátról, megkaptam a fotómaratásos korlátot.Nekem ez a második hajóm így csak próbálkozom a megépítésebén. Azt szeretném kérdezni, hogy a korlátot, mikor kell felrakni festés előtt vagy utána. Milyen biztos ragasztót tudtok ajánlani mert amivel csinálom nem nagyon ragasztja meg,olcsó pillanat ragasztó + duracryl. Melyiket hova kell raknom ragasztó és a korlátra együtt vagy külön külön kell alkalmazni? Milyen típusú ragasztót tudtok ajánlani amivel meg is ragad a duracrylal ami gyorsítja a kötését, illetve gél vagy folyékony legyen? Előre is köszönöm a segítségeteket! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 542115 | 2013. szeptember 19. 20:16 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv mindenkinek! Voltam Münchenben a Deutsches Museum-ban és láttam érdekes dolgokat. Na jó azért tettem hozzá nem minden napi látványosságot is. Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 541780 | 2013. szeptember 15. 00:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! brumi-na, köszönöm szépen. Mostanára nagyjából kijavítottam a sérüléseket, úgyhogy majdnem ott tartok, mint egy héttel ezelőtt... Elutazom egy hétre, utána majd teszek fel képeket a vitrinemről. Kedvencem mindig az éppen épülő hajó, de a korábbiak közül talán a Warspite tekinthető e legkedvesebbnek. Az Airfix alapból azóta sem láttam alaposabban megépített kitet. Persze az Academy 1:350-esből már nem olyan nehéz überelni... kissis54, csatlakozom Imihez, nem érdemes vesződni az 1:700-as saját építésű korláttal. Mondom ezt azután, hogy réges-rég, még a fotómaratások elterjedése előtt én is építettem nagy munkával ilyet, de nem bánom, hogy már nem kell. P.Gy. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 541657 | 2013. szeptember 12. 16:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Nem ajánlom, hogy saját korlátot készíts 1/700-ban. Ha meg is csinálod valahogy sok-sok szívás árán, soha nem lesz olyan szép és egyenletes, mint a maratott korlát. Inkább tehát használj maratást. Kb 3 ezer Ft környékén már kapsz ilyen készletet pl Csitei Béla által. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kissis54 | Adatlap | 541654 | 2013. szeptember 12. 15:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok tudnátok segíteni, hogy és miből lehet 1:700 makettekhez korlátot készíteni. Van nékem öntött műanyag szúnyoghálóm, nagyon hajlékony hogy lehet megkeményíteni hogy az íveket tartsa, jelenleg ezzel probálkozom.Köszi a segítségeteket. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Podva | Adatlap | 541623 | 2013. szeptember 12. 07:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Sebi Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Egyellőre WEM holmikra beruházni nem fogok, de a Humbrol kódok, hatalmas segítséget jelentenek Mégegyszer köszönöm Üdv Viktor | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 541611 | 2013. szeptember 11. 21:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Podva! Hát ez nem lesz olyan egyszerű. Legjobb tudomásom szerint direkt átváltás nincs. Így ezek az opciók lennének. Vagy megszerzed a WEM-től a szükséges festékeket: www.whiteensignmodels.com/brochure/colourcoats.htm Bár ez lehet, hogy drága lesz, mert mostanában nem küldenek festéket légipostával. Vagy kifestheted a szükséges színeket, melyhez ezt a linket javaslom: www.steelnavy.com/rnchips.htm Egyébként van egy hasonló táblázat az amerikai színekről és ott már végigjátszottam a kifestősdit. Így az angol színeket elnézve azt javaslom, hogy az MS1-hez, a Humbrol 67-et, a 4-hez a Humbrol 128-at, a 4a-hoz Humbrol 127-et próbáld meg. Bár ez utóbbihoz kéket kell majd keverned. Ha szükség van segítségre, csak szólj nyugodtan. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 541603 | 2013. szeptember 11. 20:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Csatlakoznék Brumihoz. Szép munka és tényleg kell hozzá érzék, hogy ne folyjon meg a ragasztó. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
EDE | Adatlap | 541600 | 2013. szeptember 11. 19:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Konkrétan melyik hordozóhoz? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
brumi_na | Adatlap | 541562 | 2013. szeptember 11. 10:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gyuri! Valami csodálatos ez a hajó! Elképzelem, hogy a vitrinedben sorakoznak egymás mellett az ilyen minőségű hajók... Én ha megfeszülnék sem tudnám megcsinálni még hasonlóra sem. Tényleg, remélem nem veszed tolakodásnak, de lehetne kérni egy képet ide a vitrinedről. Nagyon kíváncsi lennék. Amúgy melyik hajódra vagy a legbüszkébb, azon túl hogy az éppen épülő? Októberben hozod ezt a szépséget a Bolyaira? Remélem én is, hogy a baleset könnyen javítható. kutyaeb! Rettentő tetszetős amit csinálsz! Nagyon tisztán dolgozol. Én egyszer próbálkoztam papírral, de ha picit megfolyt a ragasztó, a jó öreg visszacsiszolás valahogy nem működött. Azaz illik jól tudni ragasztani ebben a műfajban, úgy vettem észre. Szerintetek a Fujimi fotómaratásait hajókhoz lehetetlen beszerezni, vagy van némi esély rá. Ahol egyáltalán katalógusban van, ott sincs készleten. 700-ban kellene pár japán hordozóhoz. Mondjuk a minőségét tekintve nincs infóm. Jók ezek? brumi_na | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 541558 | 2013. szeptember 11. 10:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát ez nem hiányzott... itt már szinte mindenki fokozott izgalommal várta a fejleményeket - én is. Csak abban bízom, hogy az első sokk elmultával kiderül, hogy könnyeben javítható. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Podva | Adatlap | 541557 | 2013. szeptember 11. 10:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok Egy kis segítséget szeretnék kérni eddig repülőztem, de most belekezdenék egy RN hajóba... Tud valaki segíteni abban hogy a Brit Királyi Haditengerészet II. VH-ban használt színeit hol találom meg F.S. kódban? Vagy egy jó kis átváltó táblát hol lelhetek? Most speciel az MS1 MS4 és MS4A színek érdekelnének... Előre is köszönöm Üdvözlettel: Viktor | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 541546 | 2013. szeptember 11. 00:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Most már egyéb problémám is van... Amint az imént raktam fel a köteleket a tripódra, hát nem leborult? Hosszú lenne felsorolni, mi minden sérült rajta. Ez kissé visszaveti az építést, na meg az is, hogy hétvégén elutazom egy hétre. Pedig azt hittem, hamarosan elkezdhetem a HMS Tiger építését! Ez van, csak magamat hibáztathatom, de legalább nem lett totálkáros, mint anno a Zenta. P.Gy. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 541542 | 2013. szeptember 10. 22:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Batka! Nincs meg, de az ebből épített hajó több száz képe alapján dolgozom. Az általam épített állapotban nincs a tripódon felső árboc, ezért más a kötélzet - ez a problémám. Üdv, P.Gy. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Batka | Adatlap | 541540 | 2013. szeptember 10. 22:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Ez meg van neked? Vagy láttad már? Üdv, Batka | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 541539 | 2013. szeptember 10. 21:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tamás, Imi, Sebi, Forgacs, Tomi, köszönöm a dicséretet! Jólesik az elismerésetek. Ha kész lesz, fel fogom tenni a modelwarships-re, most is fent vannak ezek a képek is a fórumon, a Picture Post Work in Progress szekciójában egy topikban. Jim Baumannak is tetszik a hajó... Gondban vagyok a kötélzettel, mert az általam épített, végső állapot különbözik a forrásul felhasznált HMW makettétől - nincs a tripódon "topmast", ezért más a kötélzet. Rendes anyagot sem találtam, van fénykép Scapa Flow-ból,de nem látszik rendesen a kötélzet, annyi igen, hogy még a főárbocé sem pont olyan, amilyenre a fent említett anyag alapján megcsináltam. Ha valakinek van képe erről az állapotról, amin a kötélzet is látszik, kérem, ossza meg velem. kutyaeb, nekem is tetszik a munkád, várom a folytatást. Nézzétek meg syb Missouri-ját is a főoldalon! Üdv, P.Gy. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hergert | Adatlap | 541525 | 2013. szeptember 10. 17:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Gyuri! Nagyon király a Derfflinger! A kötélzet csodás! Kimondottan tetszenek a kormány pozíció kúpjai. Kiváncsian várom a tripod-ot is. Tetszenek a csónakok is így egy kupacban. kutyaeb! Szép lesz a te hajód is! A szellőző tetszik! A mentőtutajok is aranyosak( főleg a gyufához viszonyítva) Szépen haladsz vele. Üdv.: Herger Tomi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kutyaeb | Adatlap | 541520 | 2013. szeptember 10. 15:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Bár nem csatahajó, de gondoltam megosztom veletek, hogy most mit építek. Mirazh orosz corvette-n, 1987-es állapot lesz látható. A hajó papír és 1/200 léptékű és az Oriel cég terméke. Sok munka van még vele. Minden észrevételt szívesen fogadok, mert ez az első hajó amit építek. Üdv. Kutyaeb | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Forgacs | Adatlap | 541492 | 2013. szeptember 10. 08:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyuri! Fantasztikusat alkottál ismét ebben a méretarányban! Nagyon jól alakul a hajód! Élethű lett nagyon a kötélzet. Ha lenne részletes leírás, azt én is szívesen elolvasnám. Ha elkészül a hajó, akkor szerintem modelwarships-re mindenképpen tedd fel! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 541482 | 2013. szeptember 9. 20:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyuri! Nagyon jó lett! Remélem lesz alkalmam személyesen is megnézni októberben nálad. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 541447 | 2013. szeptember 9. 15:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát ez tényleg nagyon mutatós.Jól látom, hogy a jelzőzászlók kötélzete dupla szálas? Ez ebben a méretarányban kuriózum. A színük pedig barna? Gondolom, a tripodnak nem lesz ennyi kötele. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 541429 | 2013. szeptember 9. 00:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyuri! Még 350-ben is nagyszerű lenne, így meg elképesztő. Valami részletes leírást lehet majd valahol olvasni? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 541428 | 2013. szeptember 8. 23:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Eloben meg jobban nez ki es orom volt felfedezni a sok apro reszeletet rajta.