Nincs valakinek képe a thai A-7E-kről? Sehol nem találtam a neten. |
Angolt szeretnék belőle építeni. Rendben a megmaradt amcsi részt elküldöm, van még egy Gr.3-hoz való is majdnem teljesen szűz (angol), abból pedig a stencileket tudod felhasználi. Csak a következő héten tudom postára dobni, mert a héten más elfoglaltságaim lesznek. |
Rég nem látott ismerősök... :-)))
A Gr.Mk.1/AV-8A-ból melyiket akarod megépíteni? Az angolt, vagy az amerikait? Nekem is van egy ilyen makettem, orosz(!) gyártmány, de nincs hozzá matricám. A fel nem használt jelzésekkel van valami terved? :-)) |
Nem jól sejted. A 144 sz. hozzászolásban lévőt adja az Ita.
Italeri = Revell = Tamiya |
Egyenlőre ennyi, de van még a szekrényembe egy Hasegawa 1/72-es Harrier II, azt majd a következő héten dobom fel (holnap húzok Kőröstorokra három napra, sörözés, napozás, pancsolás, bográcsozás, meg minden ami jó az életben). Terészetesen, ha bővül új taggal a gyűjteményem, akkor arról is lesz beszámoló.
Nem mind tartozik a Navy témába amit feltettem, de így egy helyen vannnak, és ha valakit érdekelnek a Harrier kittek itt tud tájékozódni. Ha esetleg nem lenne jó ötlet, akkor szoljatok, és nem erőlködök tovább.
f2d |
jól sejtem, hogy az Italeri ezt adja night harrier néven? |
|
Harrier_01
|
|
Harrier_02
|
Az alkatrészbontáshoz egykis képinformáció, hogy könnyebben érthető legyen amiről lentebb írtam. |
|
Hasegawa Harrier Gr.1_01
|
|
Hasegawa Harrier Gr.1_02
|
|
Hasegawa Harrier Gr.1_04
|
|
Hasegawa Harrier Gr.1_05
|
|
Hasegawa Harrier Gr.1_06
|
|
Hasegawa Harrier Gr.1_07
|
|
Hasegawa Harrier Gr.1_08
|
|
Hasegawa Harrier Gr.1_09
|
|
Hasegawa Harrier Gr.1_10
|
AV-8A Harrier (1/72)
Ez egy elég régi makett, ami megis látszik a kidolgozásán. Finoman rajzolt pozitív panelvonalak, valmaint szegecselés jellemzi a felületet (szerintem tűrhető). A cockpit úgy ahogy van rossz, azaz nincs. Az alaktrészbontás jellemző a régi Hasegawa makettekre (Harrier Gr.3, Sea Harrier FRS.1). A szárnyakat nem egybeöntve adják, hanem külön-kölön kell beleilleszetnünk a törzsbe, ami Harrierek esetében nem a legszerencsésebb megoldás. Valóságban is egybe illesztik a géptörzsre. Nem beszélve arról, hogy a makettet is sokkal nehezebb pontosan megépíteni így. Szárnyak a vízszintessel 12 fokos szöget zárnak be, a "vízszintes" vezérsíkok pedig 15,5 fokot.
Most jelenleg nem forgalmaz senki Harrier AV-8A/Gr.1 makettet, így hát más választás nincs. Ebből a kittből és a hozzájáró pontos és szép matricalapból megépíthetünk egy amerikai AV-8A-t és egy angol Gr.1-et. Harrier fanok gyűjteményéből nem hiányozhat, de ha csak egy Harriert akarunk, akor inkább egy máski Hasegawa makettet válasszunk (vagy egy Airfixet). |
|
Airfix Harrier Gr3_01
|
|
Airfix Harrier Gr3_02
|
|
Airfix Harrier Gr3_04
|
|
Airfix Harrier Gr3_05
|
|
Airfix Harrier Gr3_06
|
Harrier GR3 (1/72)
Gyűjteményem egyik legősibb darabja. A makett meglehetősen kevés részlettel rendelkezik, nem is ecsetelem tovább, a képek azthiszem magukért beszélnek.
(Azért nem kell tőle félni, nem harap!) |
|
Revell Harrier Gr.5_01
|
|
Revell Harrier Gr.5_02
|
|
Revell Harrier Gr.5_06
|
|
Revell Harrier Gr.5_07
|
|
Revell Harrier Gr.5_08
|
|
Revell Harrier Gr.5_09
|
Harrier Gr.5 (1/72)
A leggyöngébb 1/72-es Harrier II makettet mindjárt három nagynevű cég is dobozolja, a Revell az Italeri és a Tamiya. Fő jellemzője a kittnek, hogy rossz az alatrészbontása, nagy vaskos pozitív panel vonalak vannak a felületén, akkorák, hogy ha egy légy végig sétál rajta kitöri mind a nyolc lábát. Ami jó a kittben az a kabintető, valamint a cockpit is türhető. A Revell esetében a matrica is elfogadható, igaz, hogy csak egy gép építhető belőle. A makettet nem ajánlom senkinek, annak fényében, hogy a Hasegawa ebban a méretarányban is kitűnő Harrier II maketteket gyárt, valamint az Airfix kittek is mérföldekkel jobbak. |
|
Airfix Harrier Gr.7_01
|
|
Airfix Harrier Gr.7_02
|
|
Airfix Harrier Gr.7_04
|
|
Airfix Harrier Gr.7_05
|
|
Airfix Harrier Gr.7_06
|
|
Airfix Harrier Gr.7_07
|
|
Airfix Harrier Gr.7_08
|
|
Airfix Harrier Gr.7_09
|
|
Airfix Harrier Gr.7_10
|
|
Airfix Harrier Gr.7_11
|
|
Airfix Harrier Gr.7_12
|
|
Airfix Harrier Gr.7_13
|
|
Airfix Harrier Gr.7_14
|
Harrier Gr.7 (1/72)
A makett minőségre és kidolgozottságra megegyezik a TAV-8B/T.10-zel. Ebből a dobozból két együléses gépet tudunk megépíteni, egy U.S.M.C. AV-8B-t és egy RAF Gr.7-et. |
|
Airfix Harrier II TAV-8B T.10_01
|
|
Airfix Harrier II TAV-8B T.10_06
|
|
Airfix Harrier II TAV-8B T.10_07
|
|
Airfix Harrier II TAV-8B T.10_08
|
|
Airfix Harrier II TAV-8B T.10_09
|
|
Airfix Harrier II TAV-8B T.10_10
|
|
Airfix Harrier II TAV-8B T.10_11
|
|
Airfix Harrier II TAV-8B T.10_12
|
|
Airfix Harrier II TAV-8B T.10_13
|
|
Airfix Harrier II TAV-8B T.10_14
|
|
Airfix Harrier II TAV-8B T.10_15
|
|
Airfix Harrier II TAV-8B T.10_16
|
Harrier II TAV-8B/T10 (1/72)
Ez az egyetlen kétüléses Harrier II makett, csomagolják még más gyártók is az Airfix makettjét. A dobozból építhetünk két TAV-8B-t egy amerikait és egy olaszt, valamint egy angol T.10-et. A kitt pontos és szép, megfelelően részletezett, jó alaktrészbontással. Negatívuma a "pozitívuma", azaz a panelvonalai pozitívak.:-) Nem kell megijedni nem olyanok, mint a Revell/Tamiya/Italeri hármasé, hanem szépen finoman rajzoltak, még az átvésésük sem lehetetlen.
(Én biztos, hogy nem fogom összekarmolni.:-)) |
|
ESCI Sea Harrier FRS Mk.1_01
|
|
ESCI Sea Harrier FRS Mk.1_02
|
|
ESCI Sea Harrier FRS Mk.1_04
|
|
ESCI Sea Harrier FRS Mk.1_05
|
|
ESCI Sea Harrier FRS Mk.1_06
|
|
ESCI Sea Harrier FRS Mk.1_07
|
|
ESCI Sea Harrier FRS Mk.1_08
|
|
ESCI Sea Harrier FRS Mk.1_09
|
|
ESCI Sea Harrier FRS Mk.1_10
|
|
ESCI Sea Harrier FRS Mk.1_11
|
|
ESCI Sea Harrier FRS Mk.1_12
|
|
ESCI Sea Harrier FRS Mk.1_13
|
|
ESCI Sea Harrier FRS Mk.1_14
|
|
ESCI Sea Harrier FRS Mk.1_15
|
Sea Harrier FRS Mk.1 (1/72)
Az ESCI makettje talán az egyik legszebben megvalósított 1/72-es Harrier makett. Zoli segítségével ki is derült, hogy rejtéjes módon hasonlít a Fujimi makettjéhez, csak az ESCI kicsit levan butítva fegyverzetterén. Akik megszeretnék építeni ezt a gépet azok nyugodtan vegyék meg az Italeri Sea Harrier (Vigyázat! Csak a Sea Harriert!) makettjét, ugyanis ezek az öntőkeretek vannak a dobozban.
G-Cart oldalán találhattok erről a kittről egy doboz bontást. |
|
Hasegawa AV-8B Harrier II Plus_01
|
|
Hasegawa AV-8B Harrier II Plus_03
|
|
Hasegawa AV-8B Harrier II Plus_06
|
|
Hasegawa AV-8B Harrier II Plus_07
|
|
Hasegawa AV-8B Harrier II Plus_08
|
|
Hasegawa AV-8B Harrier II Plus_09
|
|
Hasegawa AV-8B Harrier II Plus_10
|
|
Hasegawa AV-8B Harrier II Plus_11
|
|
Hasegawa AV-8B Harrier II Plus_12
|
|
Hasegawa AV-8B Harrier II Plus_13
|
|
Hasegawa AV-8B Harrier II Plus_14
|
|
Hasegawa AV-8B Harrier II Plus_15
|
|
Hasegawa AV-8B Harrier II Plus_16
|
|
Hasegawa AV-8B Harrier II Plus_17
|
|
Hasegawa AV-8B Harrier II Plus_18
|
|
Hasegawa AV-8B Harrier II Plus_19
|
|
Aries AV-8B Harrier II Plus_20
|
notariusnak!
AV-8B Harrier II Plus (1/48)
Az 1/48-as méretarány jelenleg legjobb Harrier II szerszámával készült makettje ez lenne.
Ebből a sorozatból bármelyiket nyugodtan megvehetjük nem fogunk csalódni. Szerencsére az angol Harriereket sem hanyagolta el a Hasegawa, ezen a szerszámon alapszik a Gr.7 és a Gr.5 is.
Én még megvettem a maketthez az Aires cockpitjét is, hamár lúd, akkor legyen kövér alapon, ez látható az utolsó képen. |
|
|
|
Nagyon tetszik, a koszolás is jó lett.
z |
|
|
DSCN3009
|
Felkerültek a matricák, és némi lakk.
Ha valakinek kell Aztec matrica-maradék, szóljon. |
|
|
6-refueling
|
|
Air-Refueling-boom
|
|
Air-Refueling-boom_1
|
Borisz,
Hirtelenjében ennyit tudtam összeszedni: :) |
Sziasztok!
Kép kellene a KA-6 "slagjának" a kosaráról!
Szürkeárnyalatosom már van, de azon,ugye, nem látszanak normálisan a színek:S
Sz'al valami szineset, legyetek szivesek, cserébe talán majd lesznek képek |
|
Három oka van:
1., Így nem kell súly az orrába (na jó, a Phantomnak egyébként sem kéne),
2., Az asszony csak a készülő makettek darabszámát látja, azonban azt nem, hogy mi van benne. :)
3., Mostanában inkább kevesebbet építek helyhiány miatt, viszont így jó el lehet húzni a gyártási folyamatot. |
|
hát nem sajnálod a gyantát ebbe a gépbe... :-) |
Csodás lesz. Építésközbeni trükkök, sajátosságok képekkel együtt jöhetnek ide a topicba. |
Az egy Cutting Edge-féle szívócsatorna. Mögötte meg Flightpath létrák. |
A futóakna készlet fölötti kis zacsiban mi van? |
Áhhh, most még a folyamatban lévő ügyek zajlanak. A Phantom még csak elméletben terveződik. |
|
|
DSCN3008
|
Na kérem, minden alapanyag rendelkezésre áll az FG.1-hez. :) |
Szinte teljesen egyforma a kettő kidolgozása, részletessége. Akkor várom a képeket, kösz előre is!
z |
Ez tényleg kísértetiesen hasonlít az ESCI-re. Jé adnak hozzá Sea Eagle rakétát!
Az enyém kicsit késni fog, de kárpótlás képpen az összes Harrieremet lefotózom, van egypár. (Kettő Tibcsinek ismerős lesz nagyon.)Holnap vagy holnapután legkésőbb felkerülnek ide. |
Érdeklödni lehet emailban,vagy:06306021428 |
|
P6190118
|
|
P6190119
|
Hali
Eladók a következő makettek: |
|
Sea Harrier 1b
|
|
Sea Harrier 2b
|
|
Sea Harrier 3b
|
|
Sea Harrier 4b
|
Ez lenne a Fujimi-féle Sea Harrier. Szinte teljesen olyan, mint az ESCI készlete, csak finomabb a felülete, illetve több fegyver van hozzá. Viszont a kabintető az olaszoknak jobban sikerült, és az Italeri-nél a matrica is.
z |
Nekem van egy Fujimi GR.3-asom, azt összehasonlítottam az ESCI Sea Harrierrel (amíg megvolt... khmm...:)), és a Fujimi szárnya pontosan beleillik az ESCI helyére. Viszont a Fujimihez méltatlan a műszerfal megoldása: az összeállítási rajzból kell kivágni és rányalni a műanyagra... hááát... utoljára a lengyel ZTS-Plastic Jak-1-esén találkoztam ilyen megoldással... |
Majd megcsinálod rézből, ahogy a fegyverteret, kabint stb. Ja és a motorokat se ártana feljavítani.
z |
Már belebújt... :) A Sea Harrier legalábbis. :) |
hááát...
azért adhattak volna arra, hogy legyen valami a futóakna helyén. |
Szerintem a kit minősége a Hasegawa bűne, a Revell dobozzal és matricával nincs gond...
z |
köszi!
jaja, van más is, a fülkéhez meg ide-oda jön eduard, viszont afutókkal muszály kezdeni valamit, mert egyszerűen szégyen és gyalázat, meg skandallum(statárium, hehh:D ) amit revellék műveltek.
Igazából semmit!:@ egyszerűen a gagyibb KP szint a futószár, futóakna, satöbbi |
Nemcsak a futókat kell feljavítani, lesz még munka bőven. Sok sikert hozzá!
z |
Tudom, de most szerintem 72-es volt a téma. És én meg csak 72-vel foglalkozok...
z |
|
Nem gond. :)
Már régen szemezek vele, de jelenleg az asszony figyel, így nem nyilatkozhatom e kérdésben... |
Nem? Én mindig 48-ról beszélek. :))) |
Notarius!
Bocs nem figyeltem. :)) Nem 48-as a madár. :( |